Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Népszabadság címlap 2008. június 26. csütörtök

Mi lesz tíz év után?
Hálásak lehetünk Kovács Gyulának, hogy időről időre neki köszönhetően egyáltalán szó esik a nyilvánosság előtt a honvédelemről, a Magyar Honvédségről. Rajta kívül senki meg sem próbál érdemben foglalkozni a honvédelemmel, ezért a közvélekedés úgy tekinti, hogy ezen a területen minden rendben van, nem is kell ezzel törődni. A tiszteletre méltó szerző legalább felemlíti, hogy lenne min polemizálni ebben a tekintetben. Nagyrabecsülésünket még akkor is megérdemli, ha egy sor kérdésben nem értünk vele egyet. Kovács Gyulának majdnem mindenben igaza van, csakhogy nem a lényegről szól.

A vita tétje
"A vita ideje" (Népszabadság, május 31.) most jött el Földes György szerint, s ezt a vitát a politikai patthelyzetről, a szocialista kormány kisebbségbe szorulásáról, a szocialista baloldal állapotáról, a fogyó idő hiányára hivatkozva sem szabad halogatni.

Érik a susztermatt
Földes György remek cikkének (A vita ideje, május 31.) témaválasztását csak dicsérni lehet. Az aktuálpolitikai terepen is otthonosan mozgó történész által felvetett problémakör valóban a közérdeklődés homlokterében áll. Bármennyire is szeretnék egyesek elfojtani, aklon belül tartani a baloldali gyűjtőpárt kríziséről folyó vitát, az elkötelezett és szimpatizáns honpolgárok felismerték, hogy a helytálló diagnózis közkinccsé tételének akadályozása, a gondok agyonhallgatása csupán a pártokráciák érdeke.

Bezárt a"tanuló"cukrászat
Az elmúlt napokban bezárattak egy engedély nélkül működő cukrászüzemet a Vas megyei Rábagyarmaton.

Autó helyett tömegközlekedés
A kormány a napokban döntött arról, hogy az Európai Bizottságnak javasolja a debreceni 2-es villamosvonal megépítésének európai uniós támogatását. Az MSZP és a Fidesz között egyetértés van a beruházás szükségességéről, a téma mégis politikai vita tárgya.

Zoosuli, íjászkodás, üvegfestés
Milyen nyári táborok várják a vakációzó diákokat Nyíregyházán?

Katonai terror Zimbabwéban
Fegyveresek jelentek meg a barátaim lakásán, és "meginvitálták" őket Robert Mugabe elnök kampányrendezvényére - írta a hét elején Esther, a BBC honlapján álnéven naplót vezető zimbabwei fiatal nő. Az esemény még hasznosnak is bizonyult: a résztvevők a 28 éve uralkodó diktátor képével díszített pólókat kaptak, és minden hivatalos kampányszlogent begyakorolhattak. Ez utóbbiak ismerete ugyanis a feltétele annak, hogy az utcákon a kormányzó Zanu-PF párt fegyveresei által felállított ellenőrző pontokon átengedjék a járókelőket.

Távirati stílusban

Elmaradt Izraelben a politikai harakiri
Minden várakozással szemben elmaradt Izraelben a kormányfő és a honvédelmi miniszter politikai harakirije. Határozatlan időre elnapolták a szavazást a knesszet feloszlatásáról döntő törvényjavaslat ügyében, mert a Kadima és a Munkapárt az utolsó pillanatban - a voksolás előtti éjjelen - háttéralkut kötött egymással. Az egyezség értelmében a Kadimában legkésőbb szeptember 25-ig előválasztásokat tartanak, ahol megújítják a párt vezetését.

A tálibok a mákból élnek
A tálibok százmillió dollárt kaszáltak tavaly a mákföldeket művelők megsarcolásával - adta hírül a BBC. Antonio Maria Costa, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vezetője elmondta, hogy a tálibok az általuk felügyelt dél-afganisztáni területeken az iszlám törvényekre hivatkozva, tíz százalék adót szednek be a földművelőktől. A tálibok ezenkívül mákfeldolgozó laborok őrzéséért, az ópium szállításáért és a Pakisztánba való átjuttatásának biztosításáért is kapnak pénzt, amin aztán fegyvereket vásárolnak. A UNODC egyik elemzője, Thomas Pietschmann szerint a tálibok évente 250-300 millió dollárt tudnak összeszedni.

Magyarul beszélő szerb kormányfő?
A demokraták és szocialisták hétvégi elvi megállapodása a gyakorlatban is működik, ahogy az tegnap a belgrádi parlamentben kiderült. Az új összetételű törvényhozás megválasztotta a házelnököt: Szlavica Djukics-Dejanovics személyében egy nő ülhet a parlamenti elnök székébe. A politikust delegáló szocialisták a siker érdekében lemondtak egy miniszteri posztról, és három tárcát vezetnek majd a kormányban.

Nem javult a magyar bizonyítvány
Eurázsia széles övezeteiben, például Kelet-Európában és a Balkánon továbbra is megtagadják az emberektől a demokráciát - állapítja meg a washingtoni Freedom House. A formálisan független szervezet az amerikai kormányzat nemzetközi segélyezési programjának pénzügyi támogatásával állítja össze a volt szocialista országok változásáról szóló éves jelentését.

Adományeső hullott Amerikában
Az amerikaiak tavaly minden eddiginél többet, 306,4 milliárd dollárt adtak jótékonysági célokra. A Giving USA alapítvány számára - az Indianai Egyetem Filantrópia Központja által - összeállított jelentés szerint összefüggés van a gazdaság állapota és az adakozási kedv között: 2007 második felében már tapasztalható volt, hogy csökken az amerikai gazdaság, és ezzel a felajánlások növekedési üteme is.

A két Castro: kozmetikai vagy lényegi váltás?
Számítani lehetett arra, hogy a 81 éves Fidel Castro nem vonul vissza a közélet befolyásolásától, amíg erre szellemi képessége lehetőséget kínál. Amikor, jó fél éve műtéteire, betegségére hivatkozva maga jelentette be írásban, hogy lemond az államfői teendőkről és a főparancsnoki tisztről (tehát a Comandante titulusról), meghagyta a kiskaput: jelezve, folytatni kívánja publicisztikai tevékenységét, "reflexiói" közlését a központi kubai lapokban.

Magyar Vadak Dél-Franciaországban
Rippl-Rónai, Czóbel, Kernstok, Berény, Nemes Lampérth, Márffy - többek között ezek a festők fémjelzik az utóbbi évek legjelentősebb magyar képzőművészeti kiállítását Franciaországban. A Magyar Nemzeti Galéria szervezésében egy év alatt három helyszínen mutatják be a Magyar Vadakat. Az első állomás a spanyol határ közelében fekvő Ceret, ahol a múlt hét végén nyílt meg a 150 művet bemutató tárlat. Az esemény pikantériája, hogy közvetlenül előtte a múzeum munkatársai sztrájkoltak, így akarván felhívni a figyelmet túlóraproblémáikra.

SÍN: lesz tovább?
Másfél milliárdos programmal úgynevezett rezidencia-központtá alakítanák a pestszentlőrinci SÍN kulturális műhelyt annak működtetői, bár a pénz ehhez nem áll rendelkezésre, viszont szeretnének indulni az ősszel kiírandó "kreatív gazdaságfejlesztési" pályázaton. Eközben a főváros, ahonnan az üres gyárcsarnokot 15 évre bérbe kapták, egy utólag alkalmazott EU-jogszabály miatt szerződést bontott velük, bár erre az ötmillió forintos rezsitartozásuk is indokul szolgált.

Vásznat keres a Jud Süss
A filmtörténet talán legaljasabb antiszemita propagandafilmjét akarják bemutatni - nyilvánosan - Budapesten. A Jud Süss zsigeri indulatokat kelt, a nácik uralta Európában a zsidóellenes kampány fő eszköze volt.

A zsűri tragédiája
Jubilál a június 19-e óta zajló kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja. Ez a huszadik találka. A pénz és a jókedv kevesebb, mint az elmúlt években. Az előbbi a pályázati kuratóriumoknak köszönhető, az utóbbi a versenyprogram válogatóinak.

Röviden

A hiba a nemzetközi közvetítővonaban volt
Mikor máskor ment volna el a kép és a hang ma este, mint a német-török EB-elődöntőn? Ez mindig így van, bezzeg ha két szakállas szociológus vitatkozik egymással a kistérségi községházák népnevelő hatásáról a huszadik században, akkor jön kristálytisztán minden.

És a végén mindig a németek nyernek

A németek véget vetettek a török csodának
Papírforma eredmény született az Európa-bajnokság első elődöntőjében: az esélyes németek ugyan nem villogtak, de így is legyőzték a szedett-vedett összeállításban játszó, ám lelkes törököket. Az utolsó pillanatban ugyanis nem egy félholdas játékos, hanem egy német, jelesül Philipp Lahm villant.

Új elnöke van a szerb parlamentnek
Megválasztotta új elnökét szerda a szerb parlament Slavica Djukic Dejanovic szocialista párti politikus személyében.

Török taktikával jutott Eb-döntőbe Németország
Németország bejutott az osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a bázeli elődöntőben, változatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte Törökországot. A tartalékos törökök Boral Ugur góljával négy percig vezettek, majd sokáig 1-1-re állt a meccs, s a hajrában kétszer is "győztes gólt" kellett szerezniük Philipp Lahméknak a hősiesen küzdő félholdasok ellen.

Négy injekcióból álló oltás szénanátha ellen: javuló eredmények
A szénanátha rendkívül gyötrő betegség, mely emberek millióinak életét keseríti meg. Aki nem szenved ebben a kórban, el sem tudja képzelni, hogy az állandó tüsszentés, a folyamatos orrdugulás és orrfolyás, a makacs szem körüli viszketés mekkora kínokat képes okozni. Léteznek gyógyszerek, melyek jelentős mértékben képesek csökkenteni a tüneteket, azonban minden allergiás vágya, hogy betegsége egyszer végleg elmúljon: egy újfajta oltás egyre komolyabb reményekkel kecsegtet a szénanátha sikeres kezelésével kapcsolatban.

Szocialista elnököt választott a szerb parlament
A radikálisok és Kostunica hívei nem támogatták Slavica Djukic Dejanovicot.

Megindult a kamionforgalom a szlovén határon
Az éjfélig meghirdetett kamionstop ellenére szerdán 21 óra után átengedték Szlovéniába a feltorlódott kamionokat a rédicsi határátkelőnél.

Nyolcmilliárdos terménykár az amerikai mezőgazdaságban
A szélsőséges időjárás, a középnyugati mezőgazdasági térség 15 éve legnagyobb esőzései és áradásai, valamint a kaliforniai szárazság eddig mintegy 8 milliárd dolláros terménykárt okozott az amerikai mezőgazdaságban.

Szávay kettős sikere Wimbledonban
Szávay Ágnes bejutott a harmadik fordulóba a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon: a 15. helyen kiemelt magyar játékos három szettben nyert a román Monica Niculescu ellen.

Megindult a kamionforgalom a rédicsi határátkelőnél
Az éjfélig meghirdetett kamionstop ellenére szerdán 21 óra után átengedték Szlovéniába a feltorlódott kamionokat a rédicsi határátkelőnél 

Interaktív táblák 3100 iskolába
Pár héten belül kiderül, hogy a 40 milliárdos pályázat első részében mely iskolák juthatnak hozzá az interaktív táblákhoz.

Kórusban kelnek ki a krokodilbébik
A még tojásban lévő krokodilutódok által adott hangok nem mennek veszendőbe. Mind a krokodilanya, mind a többi, még ki nem kelt utód éles füle érzékeli a kikelést jelző hangokat - mutatta ki egy új kutatás.

Szocpolos csalássorozat Szerencs környékén
Szociálpolitikai támogatással való visszaéléseken alapuló csalássorozatra derít fényt a HVG csütörtöki számában. A hetilap riportjából egyebek mellett kiderül, hogy Szerencs környéki szegény családok megtévesztésével vállalkozók zsebébe vándoroltak az állami támogatásból kapott forintok.

Filmet forgatnak az operaénekes Paul Potts életéből
Filmet forgatnak a brit tehetségkutató műsornak annak a versenyzőjének az életéről, aki mobiltelefon-kereskedőként nevezett be a műsorba, majd miután elénekelt egy operaáriát, egyaránt lenyűgözte a zsűrit és a közönséget is, majd végül megnyerte a versenyt.

II. Erzsébet megfosztotta lovagi címétől Mugabét
Tsvangirai, a zimbabwei ellenzék vezetője nemzetközi szervezetek beavatkozását kérte a kialakult helyzet miatt.

Háromezer iskolába kerül interaktív tábla
Mintegy 3.100 iskolába kerül interaktív tábla és egyéb számítástechnikai eszköz, amely elősegíti a magyar közoktatás modernizálását és illeszkedik a Nyugat-Európában már működő oktatási módszerhez

A vállalkozók ragaszkodnak a vasárnapi nyitva tartáshoz
Semmibe veszi a fogyasztók szabad választási jogát és kisebbségi igényt próbál a többségre erőszakolni, aki az üzletek vasárnapi nyitva tartásának megszüntetésére törekszik

„Bűnös” cégeket mos tisztára egy tatabányai vállalkozás
Köztartozást felhalmozó cégeket mos tisztára egy tatabányai vállalkozás. 160 céget vettek meg eddig, majd új névvel, de ugyanolyan tevékenységi körrel újraindítják azokat. Az adóhatóság tud a jelenségről, azonban egyelőre tehetetlen.

Módosíthatják a román abortusztörvényt
Romániában módosíthatják az abortusztörvényt egy terhesen hagyott 11 éves lány miatt, akit 19 éves nagybátyja erőszakolt meg. Éles vitát váltott ki a jogszabály, amely jelenleg tiltja az orvosoknak, hogy terhesség 14. hete után magzatelhajtást végezzenek. Ellenkező esetben tettük a büntetőtörvénykönyv hatálya alá esik.

Az ETT nem hisz Tasnádi Péter agysorvadásában
Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) szerint megalapozatlanok a Tasnádi Péter vállalkozó agysorvadásáról szóló korábbi szakértői vélemények - hangzott el szerdán este a Magyar Televízió Híradójában. A téves diagnózist felállító szakértők ellen vesztegetés miatt büntetőeljárás indulhat.

A Leeds vinné a Liverpool magyar tehetségét
Angol lapértesülések szerint az angol harmadosztályban (League One) szereplő Leeds United szeretné kölcsönbe megkapni Astrit Ajdarevicet és Németh Krisztiánt, a Liverpool tartalékcsapatának két labdarúgóját.

Skandináv lottó
 

Zimbabwei ellenzékiek a dél-afrikai nagykövetségre menekültek
A zimbabwei ellenzék háromszáz támogatója keresett menedéket szerdán a Dél-afrikai Köztársaság hararei nagykövetségének épületében - közölte a dél-afrikai kormány szóvivője.

Drágálja az epret Djokovic legyőzője
Furcsákat nyilatkozott a végső győzelemre hajtó Novak Djokovic legyőzésével Wimbledon eddigi legnagyobb meglepetését okozó Marat Szafin. A többi szerdai férfi meccs papírforma végeredményt hozott.

Lopott luxusautóval száguldozott egy tinilány
Összetört egy Bentley Continentalt egy 17 éves brit lány. A fiatal autótolvaj két társával együtt lopta el a luxusautót, és a veszélyes száguldozás után belerohantak egy fába.

Cuccparádé: pillangó, kisasszonyoknak
 

Akadályozzák a szélerőművek a radarok vételét
A nagyobb, elektromos energiát termelő szélerőművek megzavarják a radarok vételét, aminek következtében több ilyen szélfarm építési terve fulladhat kudarcba. Ezek a szélerőművek jelentik az elektromosság előállításának egyik költséghatékony módját, köszönhetően a technikai fejlődésnek és az olaj egyre növekvő árának. Az elkövetkező néhány évben a szél egy jóval olcsóbb energiaforrás lesz, mint az olaj vagy a szén és gyorsabban is lehet hozzájutni, mint a nukleáris energiához.

A szentesi Fidesz szerint marketingakció volt a diáktüntetés
Marketingakciónak nevezte a szentesi Fidesz vezetője a szombati diáktüntetést, és nyugalomra intette a város lakóit. A hétvégén több száz diák, tanár és szülő tüntetett Szentesen a két középiskola új vezetői miatt.

A 2. napon Kovalainen jegyezte a legjobb időt Silverstone-ban
Heikki Kovalainen volt a leggyorsabb a Silverstone-ban zajló kollektív teszt 2. napján. A finn megjavította a tegnapi edzéselső Felipe Massa idejét, a brazil ma egyébként csak a 7. lett a Ferrarival.

Édes éjszakák
Legközelebb Wong Kar-wai édes roadmovie-ja lesz megtekinthető az [origo] filmklubban. Játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a premier előtti vetítésre.

Mérsékelték az Exxon büntetését
Az amerikai legfelsőbb bíróság 2,5 milliárdról félmilliárd dollárra mérsékelte szerdán azt a büntető jellegű kártérítést, amelyet az Exxon Mobil vállalatra korábban kiszabtak az Exxon Valdez tartályhajó 1989-es alaszkai katasztrófájáért.

Spóroljunk az irodán!
A forintban elsőre legkisebb kiadással járó választás az irodák esetében sem biztos, hogy a legolcsóbb megoldás lesz végül. Számos olyan megoldás, szolgáltatás létezik ugyanis, ami kezdetben ugyan pluszköltséget jelent, később azonban bőven megtérül.

Jelentősen mérsékelték az Exxon Mobilra kiszabott kártérítést
Az amerikai történelem legsúlyosabb olajkatasztrófájának károsultjai a korábban megítélt összeg ötödét kapják csak.

EURO 2008: A törökök csak pár percig vezettek
A mérkőzés huszonhatodik percében már 1-1 az állás az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, a Törökország-Németország mérkőzésen.

15 ezer munkahelyet készül megszüntetni a Siemens
A Siemens világszerte mintegy 15 ezer munkahely megszüntetését tervezi

65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt Csehországban
A cseh képviselőház döntése értelmében a biztosítási idő 25-ről 35 évre növekszik, és a jövőben ebbe az időszakba már nem számítják bele az egyetemi éveket.

Nincs agysorvadása Tasnádinak
Perújrafelvétel várható és büntetőeljárás is indulhat a szakértők ellen, akik a vállalkozót korábban beszámíthatatlannak mondták.

Mel B lesz a Miss Universe döntőjének házigazdája
A Spice Girls együttes tagja lesz a július 13-án, Thaiföldön megrendezendő 2008-as Miss Universe szépségverseny házigazdája, műsorvezető partnere pedig az amerikai talkshow-jával itthon is ismert Jerry Springer lesz, írja a FemaleFirst.

Kate Moss bugyit villantott Berlinben
A szupermodell éppen legújabb parfümjét reklámozta Németországban, amikor szürke miniruhája alól elővillant fekete bugyija.

Romániában módosíthatják az abortusztörvényt egy 11 éves terhes lány miatt
Romániában módosíthatják az abortusztörvényt egy terhesen hagyott 11 éves lány miatt, akit 19 éves nagybátyja erőszakolt meg.

Vezetékszakadás a Keletiben
Leszakadt a felsővezeték a Keleti pályaudvar második vágányánál, az érkező és induló vonatok késnek.

Oláh Zoltán és Haller János kapták az idei Magyar Táncdíjat
Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.

Vezetékszakadás a Keletiben
Leszakadt a felsővezeték a Keleti pályaudvar második vágányánál. A Budapest-Keleti pályaudvarra érkező és induló vonatok jelentős késésekkel közlekednek.

Kétnapos ülést tart a Fővárosi Közgyűlés
Több nagyberuházáshoz, köztük az 1-es és a 3-as villamos meghosszabbításához és a városligeti műjégpálya rekonstrukciójához is uniós milliárdokat kíván felhasználni a fővárosi önkormányzat, amelynek nyári szünet előtti utolsó közgyűlésén, csütörtökön és pénteken döntenek az uniós pályázatokról. Ezzel összefüggésben az uniós pályázatok bonyolításához 40-nel megemelnék a főpolgármesteri hivatal több mint 1.200 fős létszámát.

Mégsem elmebeteg Tasnádi
Az Egészségügyi Tudományos Tanács szerint a vállalkozó agysorvadásáról szóló korábbi szakértői vélemények megalapozatlanok. Tasnádi Péter jogerős büntetését korábban éppen a kóros elmeállapotát kimondó szakértői vélemény alapján csökkentette a bíróság. Az ügyészség várhatóan perújítást kér, hogy a bíróság állítsa vissza az eredeti ítéletet. A téves diagnózist felállító szakértők ellen pedig vesztegetés miatt büntetőeljárás indulhat.

Baleset a moszkvai metróban, nyolc sérült
Az egyik legforgalmasabb vonalon kisiklott egy szerelvény utolsó pár kocsija.

Az Európa Tanács vizsgálja a koszovói szervkereskedelem vádját
Vizsgálatot indít az Európa Tanács azoknak a híreszteléseknek a kivizsgálására, melyek szerint a múlt évtized végén lezajlott koszovói háború idején helyi albán fegyveresek szervkereskedelmet folytattak volna megölt szerbek testrészeivel.

Sebességmérést végeznek a nap 24 órájában a román utakon
Akár több tucatszor is bemérhetik a gyorshajtó autósokat a borsi határátkelőtől Bukarestig. Ez annak a baleset-megelőző kampánynak a része, amelyet a legveszélyesebb országutakra szervezett a román rendőrség.

A Skandináv lottó nyerőszámai
A 7 találatos várható főnyereménye a 27. játékhéten 30 millió forint lesz.

Tízből nyolc magyar elköltözne egy jó munkalehetőség miatt
A magyar munkavállalók 77 százaléka hajlandó lenne lakóhelyet váltani egy magasabb színvonalú munkalehetőség reményében, 30,2 százalék pedig a világ bármely pontjára elköltözne egy jó munka miatt

Élő: Németország-Törökország
Bázelben szerda este kiderül: a németek tényleg jók, vagy ismét török csodához asszisztálhat Európa. Mindkét szcenáriónak van létjogosultsága, elsősorban a rutin lehet az, ami a németek felé billentheti a mérleget - igaz, nem szabad megfeledkezni a lassan közmondásossá váló török harcszellemről sem.

Drasztikus leépítés a Siemensnél
A Siemens világszerte mintegy 15 ezer munkahely megszüntetését tervezi - értesült a német Handelsblatt.

Változatlan az amerikai irányadó kamat

Kapható a tüdőrák elleni vakcina Kubában
Engedélyezték a tüdőrák elleni vakcina forgalmazását Kubában. A készítmény hatóanyaga módosított protein, amely megtámadja a rákos sejteket.

Új adókkal kompenzálná a reklámkiesést Sarkozy
Az internetes és a mobiltelefon-szolgáltatók nyereségére kivetendő 0,9 százalékos adóból, valamint a kereskedelmi csatornák hirdetési bevételének háromszázalékos hozzájárulásából kívánja az állam a francia közszolgálati médiának a megszüntetendő reklámok miatti bevitelkiesését kompenzálni

Újabb BKV-s busztender a láthatáron
Pénteken a felügyelőbizottság elé kerül a fővárosi közlekedési cég friss pályáztatási terve. A decemberi botrány után ismét használt buszokról születhet döntés.

Ausztrália kitart: Japánnak fel kell hagynia a bálnavadászattal
Ausztrália kitart álláspontja mellett, miszerint Japánnak fel kell hagynia a bálnavadászattal.

Várakozó kamionok torlódtak fel a rédicsi határátkelőnél
A szlovéniai kamionstop miatt feltorlódtak a kamionok a rédicsi határátkelőnél, nagyon lassú a haladás a 86-os számú főút Vas megyei szakaszán is

Tasnádi mégis beszámítható
Az Egészségügyi Tudományos Tanács szerint a vállalkozó agysorvadásáról szóló, korábbi szakértői vélemények megalapozatlanok

Pluszban zárt Varsó
Szerdán a varsói tőzsde vezető WIG-20 részvényindexe 0,34 százalékos emelkedéssel 2646,18 ponton zárt.

Mérsékelt reformokat ígér Gyurcsány
A közgazdászok szerint nincsenek a kormány asztalán a megfelelő koncepciók, a miniszterelnök viszont úgy véli, csak annyit lehet megtenni, amennyit a társadalom is támogat – ez derült ki Gyurcsány Ferenc és három ismert gazdasági szakember költségvetési és reformpolitikáról folytatott beszélgetésén.

David Beckham nagyon bénán próbált lopni
A sztárfocista szerencsére nem a való életben engedte szabadjára az eddig sikeresen elrejtett kleptomániás énjét, csupán a legújabb reklámfilmjében próbál mindenáron lopni, persze sikertelenül.

18 ezer bányász készül sztrájkra
Az olténiai bánya- és energetikai ipar közel 18 ezer szakszervezeti tagja készül tiltakozó akciókban részt venni július 15-ével kezdődően - jelentette be kedden az Olténia Bányászszakszervezetek Szövetségének (USMO) elnöke, Marin Condescu.

Nyugalomra int a szentesi Fidesz
Nyugalomra intette a szentesieket a település két középfokú oktatási intézményének igazgatóválasztása kapcsán a Fidesz választókerületi elnöke. A képviselő szerint a hétvégi tüntetés szerinte marketingakció volt, nem pedig valós jogsérelem kifejezése.

Már a legjobb 32 között van Szávay Wimbledonban
A szívbajt hozta szurkolóira Szávay Ágnes a wimbledoni nyílt teniszbajnokság második fordulójában. A világranglistán tizenötödikként jegyzett Vasas-játékos a nála 72 hellyel hátrább rangsorolt román Monica Niculescut irdatlan hátrányból fordítva gyűrte le, ami bár nagy lelkierőt juttathat neki, nem biztos, hogy további ellenfeleitől ilyen ajándékot kap.

Berlusconi: Az olasz igazságszolgáltatás rákos daganat
Elfogult ügyészek üldözik, amióta csak politizál, panaszkodott az olasz kormányfő szakszervezetisek előtt.

Érettségi tétel Carla Bruni és Nicolas Sarkozy idillje
Lapértesülések szerint angol nyelv és irodalomból a fiataloknak Carla Bruni és Nicolas Sarkozy francia államfő közti idillről kellett beszélniük.

Nem értik az EP-képviselők Magyar Bálint jelölését
Számos, zömmel az Európai Néppárthoz tartozó európai parlamenti (EP-) képviselő azt a kérdést vetette fel szerdán egy EP-bizottsági meghallgatáson, hogy miként javasolhatott az EU legfőbb végrehajtó testülete, az Európai Bizottság politikust is a Budapesten létrehozandó Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EITT) irányító testületébe.

„Marketingakció” Szentesen? Halmai nyugalomra int
Nyugalomra intette a szentesieket a település két középfokú intézményének igazgatóválasztása kapcsán kialakult helyzetben szerdán a Fidesz választókerületi elnöke.

Baltával kergette meg a családját
Egy hatvan éves férfi baltát és kést ragadva kergette meg saját családját szerda délután Szentlőrincen.

Rudas Imre a Magyar Rektori Konferencia új elnöke
Rudas Imrét, a Budapesti Műszaki Főiskola rektorát választotta elnökévé a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Pécsett tartott plenáris ülésén. A társelnök Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora lett.

Wimbledon: Szávay nehéz győzelme
Szávay Ágnes igen mélyről küzdötte vissza magát a román Monica Niculescu ellen. Az első szettet 7:5-re elveszítő magyar teniszező a második játszmában 4:1-es hátrányban volt, amikor elkezdett összeállni a játéka.

Szaúd-Arábiában 520 terroristagyanús embert vettek őrizetbe
A biztonsági erők szerint a terrorsejt tagjai olajipari létesítmények ellen terveztek támadásokat.

Csalás miatt áll bíróság elé a Zalahús exelnöke
A kétszázötven rendbeli csalással, hűtlen kezeléssel és csődbűntettel vádolt Farkas Imre szerint a globalizáció a bűnös.

Gigantikus aszteroida-kráter a Marson
A Borealis-medence lehet a Naprendszer legnagyobb krátere, egy Plútónál is nagyobb égitest becsapódásával jöhetett létre.

DMX gatyája is rámegy a kutyaruhákra
A rapper hűen önmagához ismét bajba került, ezúttal egy kutyaruhákat forgalmazó cég nyert ellene pert és így DMX-nek el kell adnia a házát, hogy ki tudja fizetni a 281 ezer dolláros bírságot, írja a tmz.

Acélerősségű papírt állítottak elő
A stockholmi Royal Institute of Technology előállított egy acélerősségű papírt, amelynek a húzással szembeni ellenállása 214 megapascal, vagyis annyi, mint a fémé.

Baleset történt a moszkvai metróban
Kisiklott egy metrószerelvény néhány kocsija szerdán az orosz fővárosban. A szerencsésen végződő balesetnek nyolc könnyű sérültje van a rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint.

Berlusconi: rákos daganat az olasz igazságszolgáltatás
"A demokrácia rákos daganatának" nevezte szerdán az olasz igazságszolgáltatást Silvio Berlusconi kormányfő, aki sérelmezte, hogy az elfogult ügyészek azóta üldözik, amióta 14 éve politikai pályára lépett.

Új rekord: 222 km/órás sebességgel hajtott az M3-ason
Május eleje óta 1460 közlekedőre szabtak ki közigazgatási bírságot a Heves megyei rendőrök.

Feszültség a Sziget-fesztivál körül: nem vonták vissza az engedélyt
A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdai ülésén ismét foglalkozott a Sziget- fesztivállal összefüggő kérdésekkel, de korábbi döntését, amellyel három évre ingyenes közterület-használati engedélyt adott

Horvát-magyar kormányülés lesz Pécsett
Pécsett szeptember 4-én tartják a következő, harmadik magyar-horvát együttes kormányülést

Enyhítették az Exxon kártérítését
Az amerikai legfelsőbb bíróság 2,5 milliárdról félmilliárd dollárra mérsékelte szerdán azt a büntető jellegű kártérítést, amelyet az Exxon Mobil vállalatra korábban kiszabtak az Exxon Valdez tartályhajó 1989-es alaszkai katasztrófájáért.

Bevásárolhat a Spar
Az Európai Bizottság - az EU összefonódás-ellenőrzési rendeletével összhangban - jóváhagyta szerdán a Plus Élelmiszer Diszkont Kft.-nek a Spar osztrák kiskereskedelmi vállalat által tervezett felvásárlását.

Paktumot kötettek a pedagógusok becsületéért
A pedagógusi hivatás vonzóbbá tételét, a pályán lévők bennmaradását és a pedagógusok társadalmi megbecsülésének erősítését célozza az a közös nyilatkozat, amelyet Hiller István szakminiszter és három szakszervezet vezetője írt alá.

Kiraboltak egy bankot Újpesten
Kiraboltak egy pénzintézetet szerda délután Újpesten.

Naomi Campbell nélkül is színes Sao Paolo-i divathét
Naomi Campbell közmunkát végez, Gisele Bündchen pepig bebizonyítja, hogy nem visel vendéghajat. De hogy praktikus információt is említsünk, minden eddiginél színesebb ruhákat mutattak be a héten Brazíliában.

Gázcsőtörés miatt hat épületet ürítettek ki a fővárosban
Gázcsőtörés miatt 47 embernek kellett ideiglenesen hat épületet elhagynia ma délután a XIII. kerületi Dolmány utcában.

Megnyerheti a böngészőversenyt a Firefox
Két hónap alatt tíz százalékkal nőtt a Firefox-felhasználók tábora - derül ki egy statisztikából, amit a legnagyobb hazai hirdetéskiszolgáló szerver üzemeltetői tettek közzé.

Visszatartja lélegzetét Kicsi Isztambul
Egyik szemük sír, a másik nevet. Közel hárommillióan vannak, és dörzsölik a tenyerüket, ha a szerda estére gondolnak. Ők Európa egyik legnagyobb kisebbsége, akik a sors fintorából most először akaszthatják össze bajszukat választott hazájukkal. A Németországban élő törökök számára az idei labdarúgó Európa-bajnokság már többször szolgált meglepetéssel, ám mindezt megkoronázhatja a szerdai török-német derbi.

Kajak: hétvégén minden eldőlhet
A június 27. és 29. között megrendezésre kerülő szegedi HP II. Olimpiai Válogatón valószínűleg a még hiányzó öt olimpiai számban is kialakul a pekingi ötkarikás játékokon indulók névsora.

Erdélyben kenguruzni érdemes
A legendásan rossz román utak szerencsére sokat javultak, sőt, a minőséggel tulajdonképpen nincs is semmi gond, inkább csak az autópálya totális hiányával.

Kóka: A párt vezetője Kuncze Gábor + Hangfelvétel
Az SZDSZ egykori elnöke, jelenleg a képviselőcsoport vezetője azt mondta: nincs feszültség a párton belül. Azonban indoklásával éppen az ellenkezőjét bizonyította.

4 dollárral olcsóbb lett az olaj
Szerda délután mintegy 3-4 dollárral csökkent a kőolaj ára arra a hírre, hogy az Egyesült Államokban a múlt héten - hat hét óta először - növekedtek a nyersolaj-tartalékok, miközben elemzők csökkenést vártak.

Nem lehet kivégezni a gyerekek megerőszakolóit Amerikában
Nem hajtható végre halálos ítélet a gyerekek megerőszakolása miatt elítélt bűnözőkön az amerikai legfelsőbb bíróság mai döntése szerint.

Csalással vádolják a Zalahús exvezérigazgatóját
Mintegy kétszázötven rendbeli csalással, hűtlen kezeléssel, valamint csődbűntettel vádolja a Zala Megyei Főügyészség a Zalahús volt elnök-vezérigazgatóját.

Újpesti rabló sarkában a rendőrség
Szerda délután kirabolták az Árpád Üzletházban lévő CIB-fiókot, a rablóról képek is készültek.

Magyar rendező forradalmasította a brit filmgyártást
Korda Sándor - aki Alexander Kordaként lett világhírű filmrendező és producer - korai filmjeinek plakátjaiból nyílt kiállítás Londonban, a Brit Film és Televízió Akadémia székházában, a Check The Gate - Első Magyar Filmfesztivál beharangozó eseményeként.

Sokmilliárd dolláros repülőgép-biznisz
Az ILFC (International Lease Finance Corporation) a világ legnagyobb repülőgép kölcsönző vállalata 22 milliárd dollár értékben vásárolhat új repülőgépeket az Airbus-tól és a Boeing-től. A cég központja Los Angelesben található, és mára a leghatalmasabb repülőgép állománnyal rendelkezik a világon, flottájának nagysága közel ezer repülőgépet tesz ki.

Előretört hazánkban a Firefox
Megközelítette a 40 százalékot a Firefox részesedése a Magyarországon használt webböngészők piacán - áll az Adverticum Zrt. szerdán közzétett kutatási jelentésében.

Kylie Minogue ismét Olivier Martinezzel kavar
Az énekesnő hónapokkal ezelőtt már megcáfolta, hogy bármi lenne közte és Olivier Martinez között a barátságon kívül, azonban a legfrissebb képek róluk ennek az ellenkezőjét igazolják.

Újra kiírja a használtbusz-tendert a fővárosi közlekedési vállalat?
Új vagy használt buszokat vásárolna a BKV: a cég felügyelőbizottsága pénteken dönt, hogy támogatja-e a legfeljebb 45 darab, alacsony padlós, új vagy használt csuklós jármű beszerzésére irányuló eljárás megindítását - olvasható a Heti Válasz című lap csütörtökön megjelenő számában.

Tízmillió felett a dollármilliomosok száma
A globális hitelválsággal dacolva - elsősorban a felzárkózó gazdaságok rendületlen teljesítményétől hajtva - 6 százalékkal 10 millió fölé emelkedett a dollármilliomosok száma a világban egy új londoni jelentés szerint.

Brutális hormondopping! Nő a homlok, vastagszik az állkapocs!
Nincs garancia, hogy magyar sportoló ne bukjon le Pekingben - nyilatkozza lapunknak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

A bíróság szerint is megtévesztőek az OTP hirdetései
Két perben is a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) adott igazat a bíróság a közelmúltban az OTP Bank Zrt. ellenében. Miközben helybenhagyták a versenyhatóság döntését, amely szerint a bank megtévesztette a fogyasztókat, a százmilliós bírságokat illetően új eljárást írtak elő.

Nyolcan megsérültek a moszkvai metróbalesetben
 

Megint saját részvényt vett az FHB
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szerdán 1.130 forintos átlagárfolyamon 33.000 darab FHB "A" sorozatú törzsrészvényt vásárolt - közölte a pénzintézet a BÉT honlapján szerdán.

Kanosszajárás a PB-palackkal
Hazánkban több százezerre tehető az olyan háztartások száma, ahol - főleg főzésre - PB gázpalackot használnak. Feleslegessé vált palackunktól megszabadulni azonban nem is olyan egyszerű vállalkozás. A Nógrád megyei Balassagyarmaton és környékén fél tucatnyi PB-gázcseretelepet kerestünk fel azzal, hogy leadjuk már nem használt, üres gázpalackjainkat. Sehol nem jártunk sikerrel.

Bíróság előtt a Zalahús volt vezetője
Mintegy kétszázötven rendbeli csalással, hűtlen kezeléssel, valamint csődbűntettel vádolja a főügyészség a Zalahús volt elnök-vezérigazgatóját - olvasható a Zala Megyei Főügyészség MTI-hez eljuttatott vádiratában.

Hőhullám perzseli Dél- és Kelet-Európát
Hőségriadót fújtak Spanyolországban és Portugáliában, Cipruson negyven fok van.

Stefka István lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője
A Hét és a Híradó főszerkesztő-helyettese volt, aztán a Echo Tv főszerkesztője, most újabb feladatot adott neki Széles Gábor.

Elfogták az egyik kolumbiai drogbárót
Jorge Iván Urdinola bűnszervezete nagy mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Államokba.

Magyarországnyi dollármilliomos van a világon
10,1 millió embernek van egymillió dollárnál több, befektethető pénzvagyona, összesen 40 700 milliárd dolláron ülnek.

GVH: megtévesztette a fogyasztókat az OTP
Két perben is a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) adott igazat a bíróság a közelmúltban az OTP Bank Zrt. ellenében, igaz miközben helybenhagyták a versenyhatóság döntését, amely szerint a bank megtévesztette a fogyasztókat, a százmilliós bírságokat illetően új eljárást írtak elő. A GVH szerdán közleményt adott ki a két perről.

Foci-Eb: szigorú fellépés a jegyüzérek ellen
Nemcsak a jegyüzérek, de az engedély nélkül ajándéktárgyakat árusítók és az illegális hirdetők is magas büntetésre számíthatnak Bécsben, ahol a város és az UEFA ellenőrei is lecsaphatnak.

Bibliafordításokról tartottak előadást az esztergomi szimpóziumon
Bibliafordításokról, a bibliatársulatok tevékenységéről, valamint a Szentírás és a művészetek kapcsolatáról tartottak előadásokat az esztergomi nemzetközi biblikus szimpóziumon

A várostervezés után már csak a drogüzlet jön?
Egy portugál városatya szerint forradalmi megtisztulásra van szükség a várostervezésben, és az okozott kárt csak a kábítószer-kereskedelem által eredményezetthez tudja mérni. Bojkottálnák a bolíviai elnök referendumát.

Hőségriadó: hőhullám sújtja Dél- és Kelet-Európát
Hőhullám sújtja Dél- és Kelet-Európa nagy részét, a hőmérséklet helyenként eléri a negyven Celsius-fokot.

Spearsnél is alhatnak a fiai
A Los Angeles-i bíróság keddi döntése értelmében akár az éjszakát is anyjuknál tölthetik Britney Spears és Kevin Federline kisfiai - erősítette meg a People magazinnak az intézmény szóvivője. Spears január óta csak napközben és felügyelettel láthatta a két és fél éves Prestont és a másfél éves Jayden Jamest.

Elfogták Gyíkot, a kolumbiai drogbárót
Elfogta a kolumbiai hadsereg a Gyík gúnynévre hallgató drogbárót. A kábítószercsempész kartell irányítását megöröklő férfit lehet, hogy kiadják az Egyesült Államoknak.

Kirúgták a szlovák futballkapitányt
Közös megegyezéssel szerződést bontott a szlovák labdarúgó-válogatottat irányító Jan Kocian és a helyi szövetség.

Duplájára drágult a vasérc a kínaiaknak
A kínai acélgyártók és vasasok elfogadták az acélérc árának brutális, csaknem kétszeresére való emelését. A kínai acélipar idén 96,5 százalékkal többet fizet az angol-ausztrál Rio Tinto bányavállalatnak az ércért, miután tavaly csak 9,5 százalék volt a drágulás. Közben az USA-ban óriási, akár 700 százalékig terjedő illetéket vetettek ki bizonyos Kínából érkező acél termékekre.

Bíróság előtt a Zalahús volt vezetője
Mintegy kétszázötven rendbeli csalással, hűtlen kezeléssel, valamint csődbűntettel vádolja a főügyészség a Zalahús volt elnök-vezérigazgatóját - olvasható a Zala Megyei Főügyészség MTI-hez eljuttatott vádiratában.

Környezetvédelem: a Sony Ericsson az élen, a Nintendo leghátul
A Sony Ericsson tesz a legtöbbet a környezetvédelemért, a Nintendo pedig a legkevéssé környezetbarát cég a Greenpeace legfrissebb listája szerint. Az általános állapotok leginkább elkeserítőek, a jelenleg kapható high-tech készülékek túl sok áramot esznek, és az elektromos hulladék kezelése sem teljesen megoldott.

Széljelzet
Hol, ki és mi alapján dönt a balatoni viharjezésről? Hogyan indult a rendszer, és merre tart a fejlesztése? És mi történik, ha elromlik?

500 terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe
Szaúd-Arábiában több mint félezer, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe.

Elfogták az egyik kolumbiai drogbárót
Elfogták Kolumbiában Jorge Iván Urdinolát, az Iguana gúnynéven ismert drogbárót, akiről úgy tudni, hogy bűnszervezete nagy mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Államokba, ezért ott is körözték.

Gázcsőtörés a XIII. kerületben

Optimista nemzetközi hangulat húzta a BÉT-et
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 162,44 pontos emelkedéssel, 20 548,00 ponton zárt szerdán. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,80 százalékos erősödés.

Két baleset Szolnoknál
Két közúti baleset is történt szerdán dél körül Szolnok térségében, heten megsérültek, egy kisbusz vezetője súlyosan.

Amerikában a halálbüntetés nem áll arányban egy gyerek megerőszakolásával
Nem hajtható végre halálos ítélet a gyerekek megerőszakolása miatt elítélt bűnözőkön az amerikai legfelsőbb bíróság szerdai döntése szerint.

Augusztusig nem tárgyal az SZDSZ a szocialistákkal
Az SZDSZ cselekvési tervet vár, addig szerintük nincs miről beszélni.

Erősödött a tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 162,44 pontos emelkedéssel,                 20 548,00 ponton zárt szerdán, ami az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,80 százalékos erősödés.

Többet olvasunk, mint harminc éve
Ingyen bocsátja az érdeklődő médiumok rendelkezésére a MindenTanulás című, az élethosszig tanulást segítő és népszerűsítő műsorszériát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI). A sorozatot eljuttatják a regionális munkaügyi központokba és a felnőttképzési intézményekbe is.

Reese Witherspoon a legjobban fizetett színésznő
A Hollywood Reporter legfrissebb listája szerint a Dr.

Szupererős a forint
A tankönyv szerint hétfőn kamatot kellett volna emelni, de a piac utólag igazat adott az MNB-nek. Az euró ára már 235 forint közelében jár.

Este tíztől nem lehet szeszt árusítani Óbudán
A rendelet a Sziget-fesztiválra nem érvényes, a Tescóra, benzinkutakra viszont igen.

Jack Bauer túladagolásunk lesz a nyáron
A köztévé bevállalósabb, mint azt valaha is gondoltam.

Csajok akcióban
Angelina Jolie őrületesen szexi gyilkológépet alakít a héten mozikba kerülő Wantedban. Ellenállhatatlan figurájáról jutott eszünkbe, hogy összeszedjük a filmtörténelem tíz legemlékezetesebb akcióhősnőjét, akiknek a keménységével legfeljebb saját szexisségük veheti fel a versenyt.

Nem kifizetődő a primőráru-termesztés
A magasnak mondott gyümölcsárak ellenére romlik a zöldség-gyümölcstermesztők jövedelmezősége, mert a termelői árban sok esetben még a költségek emelkedését sem tudják érvényesíteni - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Törökországba igazol a spanyol kapitány
A Fenerbahce bejelentette, hogy megállapodott a spanyol labdarúgó-válogatott leköszönő szövetségi kapitányával, Luis Aragonésszel.

Napfogyatkozással datálhatják Trója ostromát
A Homérosz Odüsszeiájában említett különleges csillagászati események minden bizonnyal egy teljes, i.e. 1178. április 16-án bekövetkezett napfogyatkozás leírását jelentik - állítják amerikai kutatók.

Gázcsőtörés Angyalföldön
Gázcsőtörés miatt legalább egy ház lakóit ki kellett telepíteni szerda délután a XIII. kerületi Dolmány utcában - közölte a helyszínről az MTI tudósítója.

54 millió forintért kelt el egy első kiadású Emma
Londonban 180 ezer fontért, azaz 54 millió forintért kelt el Jane Austen Emma című regénye első kiadásának egy példánya.

Hőségriadó Dél- és Kelet-Európában
Hőhullám sújtja Dél- és Kelet-Európa nagy részét, a hőmérséklet helyenként eléri a negyven Celsius-fokot.

Új főszerkesztője van a Magyar Hírlapnak
Stefka István rádiós és televíziós szerkesztő lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője július 1-jével - közölte a lapot kiadó cég ügyvezető igazgatója.

Bajnai évi 5 százalékot szeretne
Az élőmunkát terhelő adók és járulékok csökkentése mellett fontos cél, hogy 750-800 milliárd forint megtakarítás jöjjön létre a gazdasági bürokrácia területén - jelentette ki Bajnai Gordon egy szerdai konferencián.

Szesztilalom Moszkvában, Arsavin a Barcáról álmodik
Hatalmas az érdeklődés Oroszországban az orosz csapat következő - a döntőbe jutásért a spanyolokkal csütörtök este vívandó - Eb-meccse iránt, s Guus Hiddink szövetségi kapitánynak már szobrot is állítottak a lelkes szurkolók.

Átjön a penész a szomszédtól
A szomszéd nem törődik lakásával évek óta, emiatt átjön a penész. Mit tehetünk ellene? Követelhetünk-e kártérítést?

Tovább csökkent az ingatlanok eladása az USA-ban
Az Egyesült Államokban májusban ismét csökkent az új lakóingatlanok eladása, szertefoszlatván azokat a reményeket, hogy az előző, áprilisi növekedés már talán fordulatot jelentett a nyomott lakáspiacon.

Fónagy: Van mozgástér az energiaárak csökkentésére
A kormány a fuvarozókkal szerdán kötött megállapodással beismerte, amit a Fidesz hosszú ideje mond: van mozgástér a magyar társadalmat, a vállalkozásokat súlyosan érintő energia- és élelmiszerár-emelkedés mérséklésére

F-1 2009: július 26-án lesz a Magyar Nagydíj
Jövőre július 26-án lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2009-es programtervezete alapján.

Kis vidámság estére: Steve Carell Kimmellel bohóckodott
Az Office főszereplője éppen Get Smart című új vígjátákát ment promótálni a talkshowba, amikor Jimmy Kimmelnek az a "spontán" ötlete támadt, hogy mi lenne, ha helyet (és szerepet) cserélnének.

A megerőszakolt 11 éves román kislányt Angliába viszik abortuszra
Miután a román szülészorvosok úgy vélték, hogy a megerőszakolt 11 éves kislánynak ki kell hordania terhességét, a kislány szülei döntöttek, Florinát Angliába viszik terhesség-megszakításra.

Gyurcsány a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott
Gyurcsány Ferenc kedden parlamenti dolgozószobájában fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, akivel többórás konzultáció során tekintették át a szerbiai választások nyomán kialakult helyzetet, a kormányalakítás esélyeit és a vajdasági magyarságnak a szerb kormányzati politikával kapcsolatos elképzeléseit

Jövőre július 26-án lesz a Magyar Nagydíj
Jövőre július 26-án lesz a Forma-1-es Magyar Nagydíj a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2009-es programtervezete alapján. Amerikai Nagydíj jövőre sem lesz, az új verseny, Abu Dzabi pedig kiütötte Brazíliát a szezonzáró szerepből.

Stefka István lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője
Stefka István rádiós és televíziós szerkesztő lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője július 1-jével - közölte a lapot kiadó cég ügyvezető igazgatója.

Mire is jó egy mobil?!
A Google arra biztat mindenkit egy vicces videóval, hogy küldje el, mit művel a mobiljával. A kisfilmet elnézve már nem sok minden juthat eszünkbe, mi maradt ki.

Csúcsokat döntött a forint
Több mint egy százalékot erősödött a forint kedden a bankközi devizapiacon, majdnem elérte eddigi csúcsárfolyamát az euróval szemben.

Mi történik, ha 2400 forint lesz egy euró? Semmi.
Mi lenne, ha 2400 forint lenne egy 1 euró?  Semmi.

40% közelében a Firefox Magyarországon
Több mint hárommillió magyar internetező gépére kukkantott rá az AdServer hirdetéskiszolgáló rendszer, és a látottak alapján azt mondja, töretlenül jön fel a Firefox.

Havas Szófia nem lesz tanácsadó
Egy szerződéstervezet került nyilvánosságra, de azt senki nem írta alá az egészségügyi tárcánál.

Se Pierce Brosnan, se Sandra Bullock, csak az Eb kell
Töbszörösen lenyomta a közszolgálati csatorna a Tv2-t.

Napszemüveges férfi rabolt bankot Újpesten
 

Ötéves rekordon zárt a forint
Több mint egy százalékot erősödött a forint kedden a bankközi devizapiacon Budapesten, majdnem elérte eddigi csúcsárfolyamát az euróval szemben.

Jól dolgozott a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 162,44 pontos emelkedéssel, 20 548,00 ponton zárt szerdán.

Egyre több a női futballszurkoló
Megdőlt az az állítás, hogy a futballt elsősorban a férfiak kedvelik. Wolfgang Eichler, az szervezőbizottság szóvivője szerint a mostani Eb egyik legfeltűnőbb jelensége, hogy a svájci és az ausztriai szurkolózónákat felkereső drukkerek fele nő.

Öt kollégájával végzett egy ámokfutó Kentucky-ban
Szóváltásba keveredett főnökével, majd lövöldözni kezdett egy munkás egy Kentucky állambeli gyárban - írta a BBC. Öt ember meghalt, egyet kórházban ápolnak. A gyilkosságok után a férfi önmagával is végzett.

Fegyelmi változást hozott a Veszprém-Szeged konfliktus
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége pécsi ülésén elfogadta az MKSZ új, egységes szerkezetű fegyelmi szabályzatát. Ez többek között - az MKB Veszprém - Pick-Szeged férfi bajnoki döntőben történtek tapasztalatai alapján - az eddigieknél részletesebb előírásokat tartalmaz a fegyelmi eljárás és a fellebbezés rendjére, valamint a sorozatmérkőzésekre alkalmazandó rendelkezésekre.

Kiraboltak egy újpesti bankfiókot
A napszemüveges rabló sorszámot húzott, majd amikor rá került a sor, a pultnál fegyverrel követelt pénzt.

Süvít a gáz a XIII. kerületben
A Reiter Ferenc utca és a Dolmány utca sarkán az egyik bontási telken süvítve tör fel a gáz a földből.

Remek uránt találtak Dinnyeberki térségében
Nincs mélyen, és az uránérc koncentrációja helyenként az 1,7 százalékot is eléri.

Szerdai sporteredmények: kiesett Djokovics
A szerb Novak Djokovics már a második fordulóban kiesett a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A harmadik helyen kiemelt teniszezőt az orosz Marat Szafin búcsúztatta három játszmában.

Fegyverrel raboltak bankot Újpesten
Kiraboltak egy pénzintézetet szerda délután Újpesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Négy év alatt készül el az óbudai Álomsziget
A Hajógyári szigeten tervezett Álomsziget nevű 400 milliárd forintba kerülő idegenforgalmi beruházás négy év alatt készül el, akkor indul az építés, ha minden engedély rendelkezésre áll - mondta Sammy S. Smucha az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Fegyvert húzott elő és pénzt követelt
Kiraboltak egy pénzintézetet szerda délután Újpesten

17 százalékkal kevesebb a munkanélküli Ukrajnában
Júlija Tyimosenko kormányfő a szerdai kormányülésen örömmel közölte, hogy Ukrajnában lényegesen csökkent a munkanélküliek száma. Tyimosenko szavai szerint, a stabil termelésnövekedés pozitívan hat a munkapiacra is.

Havas Szófia nem vállal tisztséget az egészségügyi tárcánál
Az Egészségügyi Minisztérium cáfolja, hogy Havas Szófia szocialista fővárosi és önkormányzati képviselő tanácsadói tisztséget vállalna júliustól a szaktárcánál.

A magyar uniós elnökség alatt légiesülhetnek Románia határai
A tervek szerint júliusban tárgyal a kormány arról, melyek legyenek a fő témái a 2011-es uniós elnökségnek

Megöltek egy férfit Apcon
A Heves megyei településen egy 48 éves helybélit vertek agyon.

Bajnai ötszázalékos gazdasági növekedést szeretne
Az élőmunkát terhelő adók és járulékok csökkentése mellett fontos cél, hogy 750-800 milliárd forint megtakarítás jöjjön létre a gazdasági bürokrácia területén

Jogerős ítélet a Toller-baleset ügyében
Másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a baleset okozóját. Toller Tünde az ítéletet enyhének tartja, de elfogadja.

Rózsaszínre festett kutyaszar a köztisztaság jegyében
Jó gyomrú önkéntesek napokon keresztül rózsaszínre pingálják az angliai Mansfield város utcáin heverő kutyaszar-halmokat egy köztisztasági kampány jegyében - számol be róla a K9 Magazine.

Orvosi eszközöket programoz át a rádiós címke
A beléptetőkártyákban is megtalálható RFID-csipektől leállhatnak a gyógyszeradagolók, megbolondulhat az agyba ültetett szonda.

Zsebre bírságolás: Demszky és Hagyó is rendőrségi vizsgálatot vár
Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és városüzemeltetési helyettese, Hagyó Miklós (MSZP) egyaránt szükségtelennek tartja, hogy a rendőrségi eljárással párhuzamosan városházi vizsgálat is legyen a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál felmerült korrupciógyanús ügyekben

Megállapodtak a fuvarozók a kormánnyal
A kormány és a fuvarozói érdekképviseletek aláírták azt a megállapodást, amely a közlekedési szolgáltatók megromlott versenyhelyzetének javítását, illetve az ágazat működőképességének fenntarthatóságát célozza.

„Nyomorúságos” helyzetben a Bűvészetek Völgye
Kapolcsi Bűvészeti Napokra várják idén a közönséget a Művészetek Völgye falvaiba; a július 25. és augusztus 3. között megrendezendő fesztivál forráshiány miatt

Áramszünetet okozott az erdőtűz Athénban
Áramkimaradások voltak Athénban a görög főváros külterületén tomboló erdőtűz miatt. A lángok martalékává vált egy villamos távvezeték, de lakóházak nem kerültek veszélybe.

Boldogság, gyere haza
Először a kötelező kör: igen, van meccs, méghozzá Németország – Törökország (20:10 m1), aztán lássuk, mi jut a labda ellen beoltottaknak.

Kommandósok kísérik válóperére a móri mészárlás vádlottját
Július 16-án lesz Weiszdorn Róbert válópere Tatabányán, erősítette meg dr.

Történelmi csúcsközelben forint
Az eurót 235,60-ért, a dollárt 151,10-ért adják.

TÁRKI: Csökkent a különbség az MSZP és a Fidesz között
Csökkent a különbség a két nagy párt támogatottsága között, állítja a TÁRKI legfrissebb felmérése. Több más közvélemény-kutató is kijött már hasonló eredménnyel, ám miközben azok jellemzően a kiszivárgott Orbán-beszédnek tulajdonítják a csökkenést, addig a TÁRKI szerint mindez technikai korrekció.

Foci-Eb: 25 ok a német győzelemre
Tilos veszíteni a német válogatottnak szerda este a törökök ellen, a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. Ezt az egyértelmű és rendkívül határozott jelszót adta ki a sportvezetés, a sajtó és nem utolsósorban a több milliós, határtalanul lelkes és bizakodó szurkolótábor a csapatnak alig néhány órával a bázeli találkozó előtt.

Bárkiből szobor lehet a Trafalgaron
Két kortárs művész nyerte el a megbízást arra, hogy ideiglenesen megtöltsék a londoni Trafalgar Square üresen álló szobortalapzatát. Az egyikőjük üvegbe zárt hajót, a másik száz nap alatt összesen 2400 embert állítana ki.

Eco-lázban az autóipar
Az autógyártók napjainkban egyre-másra mutatják be környezetbarát modelljeiket, bár már ez a kifejezés is sántít. Évtizedes fejlesztések, vagy csak nagy maszlag a mostanában kialakult "zöldautó"-őrület? Erre próbáltunk választ kapni a jelenlegi kínálatból.

A Spar felvásárolhatja a Plus-t
Az Európai Bizottság - az EU összefonódás-ellenőrzési rendeletével összhangban - jóváhagyta szerdán a Plus Élelmiszer Diszkont Kft-nek a Spar osztrák kiskereskedelmi vállalat által tervezett felvásárlását.

Nyakon szúrtak egy fiút Siófokon
Saját rokona szúrt nyakon egy 16 éves tatabányai fiút szerda reggel, a tinédzser életét műtét mentette meg.

Rákospalotára készül Lisztes
A 32 esztendős Lisztes Krisztián a tavaszi szezont a Ferencvárosban játszotta végig, ám a zöld-fehérek újabb elbukott NB I-be való feljutását követőn - finoman szólva is - kipenderítették az Ülői úti öltözőből a válogatott játékost.

Az igazi hőség még várat magára
Egyelőre nem indokolt a másodfokú hőségriasztás elrendelése az ország egész területére - közölte az ÁNTSZ.

A zimbabwei ellenzéki vezető nemzetközi segítséget kér
Morgan Tsvangirai zimbabwei ellenzéki vezető elhagyta szerdán a hararei holland nagykövetséget, és egy sajtótájékoztatón a nemzetközi szervezetek beavatkozását kérte országában.

Gigantikus nyelvészeti kihívás Brazíliában
Gigantikus vállalkozásba fogtak brazil nyelvészek: el akarják készíteni az országban beszélt nyelvek és nyelvjárások teljes listáját.

Újra benépesül a gésanegyed Japánban
Egyre több tizenéves japán lány dönt úgy, hogy a kiotói gésanegyed lakója lesz - részben Hollywoodnak, részben az internetező, blogot író gésáknak köszönhetően. A gésák szaporodása azt is jelenti, hogy Japán már nem szégyelli a saját múltját, és nem foglalkozik a világ közvéleményével, amely gyakorlatilag prostituáltaknak tekinti a gésákat.

A BMW állítólag Bruno Sennát szerződteti 2009-re
Bruno Senna már jó ideje ott toporog a Forma-1 küszöbén, és egyes sajtóértesülések szerint hamarosan át is lépheti azt. Ha a hírek beigazolódnak, a fiatal brazil jövőre már a BMW Saubernél vezet majd.

Hidegháborús esernyős gyilkost keres a brit rendőrség
Az angol rendőrség nem csügged, és újra megnyitották egy korábban lezáratlan nyomozás aktáit, amelynek során azt a gyilkost keresték, aki 1978-ban egy mérgezett hegyű esernyővel megölt egy kommunista disszidenst.

Uniós jogszabályváltozások a kkv-kért
Törvényjavaslatok sorát terjeszti elő a mai napon az Európai Bizottság a kkv-k támogatásának érdekében. A javaslatok az állami támogatások mértékének növelését is tartalmazzák.

Charlize Theronnak ugyanolyan fontos a szerelem és a szenvedély
Charlize Theron véleménye szerint a szenvedélyes vágy ugyanolyan fontos, mint a szerelem, írja a FemaleFirst.

Brüsszel jóváhagyta a Plus felvásárlását
Az Európai Bizottság - az EU összefonódás-ellenőrzési rendeletével összhangban - jóváhagyta szerdán a Plus Élelmiszer Diszkont Kft.

Nekem tetszik a nagy, vörös és elálló fül
A bőrrákkal fenyegető kánikula legjobb híre, hogy kiadták DVD-n minden idők legédesebb doktoros sorozatát, a Doc Martint.

Nyakon szúrta a rokon gyereket
Hangos veszekedésre ébredt kora reggel Siófokon egy panellakásban az albérlő, a szomszéd szobában fia összeszólalkozott a vendégségben ott pihenő férfivel. Amikor benyitott a szobába a 24 éves férfi egy késsel nyakon szúrta a 16 éves fiút.

Mégsem lesz minisztériumi tanácsadó Havas Szófia
Az Egészségügyi Minisztérium cáfolja, hogy Havas Szófia szocialista fővárosi és önkormányzati képviselő tanácsadói tisztséget vállalna júliustól a szaktárcánál.

A Spar felvásárolhatja a Plus-t
Az Európai Bizottság - az EU összefonódás-ellenőrzési rendeletével összhangban - jóváhagyta szerdán a Plus Élelmiszer Diszkont Kft-nek a Spar osztrák kiskereskedelmi vállalat által tervezett felvásárlását.

Jogerősen börtön két magyarnak Romániában
Potordi Péter és Surman István kőolajtermékekkel üzleteltek, de nem fizették meg az adókat és illetékeket. Összesen 31 évet kaptak.

Egyelőre Kóka a frakcióvezető
Formális szavazás tényleg nem volt, de sokan a fejét követelték. Az ügynek nincs vége.

A Liga támogatja az egri kórház dolgozóinak követeléseit
A Liga Szakszervezetek szolidáris az egri Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet dolgozóival, akik továbbra is ellenállnak a HospInvestnek

Rudas Imre lett a Magyar Rektori Konferencia elnöke
Rudas Imrét, a Budapesti Műszaki Főiskola rektorát választotta elnökévé, Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát társelnökévé a Magyar Rektori Konferencia szerdán, Pécsett tartott plenáris ülésén.

Kapaszkodik az MSZP, túl a csúcson a Fidesz
A TÁRKI mérése szerint csökkent a különbség a két nagy párt támogatottsága között.

Somos Zoltán az Eb-ről: drámák, bakik, orosz lányok
Az MTV sportkommentátor pár órával a német-török elődöntő előtt chatelt az [origo] olvasóival. Úgy látja, hogy Fatih Terim az egyik legnagyobb hatással rendelkező edző manapság, valóságos ikon, ugyanakkor kissé sajnálja a portugálok és a hollandok kiesését. Úgy véli, hogy nincs meccs kommentátori hiba nélkül, hiába készülnek fel lelkiismeretesen minden alkalommal. A mostani mérkőzések közül a drámai horvát-török vége volt nagy hatással rá - és még sokakra, akik látták.

2010-ben kész lehet az első forgó felhőkarcoló
Közel a megvalósításhoz David Fisher firenzei építész álma: két év múlva Dubaiban és Moszkvában elkészülhetnek az első olyan felhőkarcolók, amelyek szintjei egymástól független, forgó mozgásra képesek.

Egyre több elektronikus hulladékot gyűjtenek Ausztriában
Ausztriában tavaly több elhasznált elektromos berendezést gyűjtött össze és adott le a lakosság, mint egy évvel korábban: fejenként 7,7 kilogrammot az egy évvel korábbi 7,6 kilogrammal szemben. Összesen 64 500 tonna került a gyűjtőkbe, egy évvel korábban 62 ezer tonna.

Aláírták: pluszjuttatásban részesülnek a pedagógusok
A pedagógushivatás vonzóbbá tételét, a pályán lévők bennmaradását és a pedagógusok társadalmi megbecsülésének erősítését célozza az a közös nyilatkozat, amelyet Hiller István szakminiszter és három szakszervezet vezetője írt alá szerdán a fővárosban.

Erdőtűz miatt áramszünet Athénban
A görög főváros külterületén tomboló erdőtűz miatt áramkiadások voltak szerdán Athén-szerte, és vastag füstfelhő borította be a várost.

Nyakon szúrtak egy fiút Siófokon
Saját rokona szúrt nyakon egy 16 éves tatabányai fiút szerda reggel Siófokon. A sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol meg kellett műteni.

Kisebbségi kormány is csinálhat adóreformot
És a GKI szerint kellene is: a szuperbruttósításra kevés esélyt látnak, de komolyabb adócsökkentést javasolnak.

Pereli a BKV-t a volt közlekedési igazgató
Somodi László szerint megalapozatlan indokokkal mondtak fel neki.

Kettős baleset, hét sérült Szolnokon
Két közúti baleset is történt szerdán a déli órákban Szolnok térségében, ezek következtében az elsődleges információk szerint heten megsérültek

Törvényjavaslatot készít az OCÖ
Nem romaügynek, de cigányellenesnek tartják roma civil szervezetek Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntését, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik; ezért széles körű társadalmi párbeszédet kezdeményeznek, amelynek végén őszig törvényjavaslatot készítenek - hangzott el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai egyeztető fórumán Budapesten.

Kevesebb álláskereső Közép-Dunántúlon
A balatoni idegenforgalmi szezon és az idénymunkák beindulásának hatására egy hónap alatt mintegy kétezerrel csökkent az álláskeresők száma a Közép-dunántúli régióban - mondta a regionális munkaügyi központ PR referense.

A páriák példájával segítenének a romákon
Levegőnek nézik őket, nem esznek velük együtt, de most már legalább nem kell felsöpörniük maguk után. Ők az indiai páriák, akiknek sorsát vizsgálták magyar szakemberek a helyszínen, hogy aztán kamatoztassák a tudást a magyarországi romák felemelésében. Kérdés azonban, hogy mire mennek ezzel nálunk, ahol a kirekesztésnek sokkal kifinomultabb technikái alakultak ki.

Kopasz fejjel ünnepelnének a spanyolok
Nem mindennapi felhívást tett a Marca című spanyol sportnapilap: amennyiben a labdarúgó-válogatott Európa-bajnok lesz, fejük kopaszra borotválását kéri a szurkolóktól.

Kiváló uránércet találtak Dinnyeberkiben
Nagy koncentrációjú, magas minőségű uránércre bukkant Magyarország déli részén az ausztrál Wildhorse Energy, vagyis újabb szakaszába léphet a kutatás. A cég korábban úgy hétmilliárd dollár értékűre becsülte a magyarországi uránkészlet nagyságát, ami alapján az ország akár uránium-exportőrré is válhatna.

Bajnai az adócsökkentés mellett érvelt
Az élőmunkát terhelő adók és járulékok csökkentése mellett fontos cél, hogy 750-800 milliárd forint megtakarítás jöjjön létre a gazdasági bürokrácia területén - jelentette ki Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén szerdán Budapesten.

Újabb négyajtós kupén dolgozik a BMW
A BMW a 2009-es Frankfurti Autószalonon leplezi le új négyajtós kupéját, amelyet Progressive Activity Sedannak fognak nevezni. Az autó az 5-ös és a 7-es sorozat közötti űrt hivatott betölteni.

Idén Bűvészeti Napok lesznek Kapolcson
Kapolcsi Bűvészeti Napokra várják idén a közönséget a Művészetek Völgye falvaiba; a július 25. és augusztus 3. között megrendezendő fesztivál forráshiány miatt "öntevékeny, önkéntes, és önfenntartó" lesz - jelentette be Márta István szerdán Budapesten.

A Tárkinál is csökkent a különbség a két nagy párt között
Csökkent a különbség júniusban a két nagy párt támogatottsága között - tájékoztatta közleményében a TÁRKI a felnőtt lakosság körében végzett közvélemény-kutatásának eredményéről szerdán.

Súlyosbították a Toller-baleset okozójának büntetését
Súlyosbította a Toller László szocialista országgyűlési képviselő, volt pécsi polgármester közúti balesetét okozó férfi büntetését a másodfokon eljáró Tolna Megyei Bíróság; a szerdai jogerős ítéletben a másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét két évről háromra emelték.

E. T. A. Hoffmann vacsorán
Egyetlen roppant asztal körül ülnek a kiscelli trinitárius romtemplomban Marton Éva, Halmai Katalin, Sólyom-Nagy Sándor, Andor Éva operaszakos zeneakadémiai növendékei.

Nem határtalan a magyar jogosítvány
A százféléből nem mindegyik európai jogosítványt fogadják el mindenütt, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni, hogy hol, melyik érvényes.

Kóka marad a frakcióvezető
Senki nem indítványozta a jelenlegi frakcióvezető mandátumának megszüntetését az SZDSZ szerdai budapesti frakcióülésen. Erről Kóka János számolt  be az esemény után az újságíróknak.

Új-Zéland őslakosainak eddigi legnagyobb értékű kárpótlása
Az Új-Zéland őslakosainak valaha átadott legnagyobb értékű kárpótlásról kötött megállapodást szerdán hét maori törzs a kormánnyal.

Kik a legjobbak, leggyorsabbak, legsikeresebbek? Sípszó!
Mindig a németek nyernek - mondják sokan, általában keseredetten. Biztos így van? Nyertek ők már hazai Eb-t? Oliver Kahn vezeti a kapusok bevetési rekordját? Gerd Müller rúgta a legtöbb Eb-gólt? Nein! Tesztelje tudását!

A szombati kamionközlekedéssel fizetjük meg a gázolaj árát
Megegyeztek a fuvarozók a kormánnyal. A magas üzemanyagárak miatt a versenyhelyzetük javítására kialkudott kormányzati intézkedések a költségvetésnek 7-8 milliárd forintjába kerülnek. Kamionos demonstráció nem lesz, a megállapodást aláírták.

Eddig ismeretlen Tiziano-festményre bukkantak Milánóban
A La Maddalena című kép restaurálása közben olasz művészettörténészek rájöttek, hogy valójában Tiziano műve a festmény, amelyet mindeddig a velencei reneszánsz mester tanítványainak tulajdonítottak.

Floridában 75 ezer hektárt"visszamocsarasítanak"
Az amerikai Florida szövetségi állam az egyik legnagyobb cukorgyártóval kötött egyezség értelmében több mint 75 ezer hektárt visszavásárol az Everglades mocsárvilágból, hogy helyreállítsa a terület természetes állapotát.

Az Arsenalt fogadja a Szombathelyi Haladás
Az Arsenal július 22-én Szombathelyen játszik felkészülési labdarúgó-mérkőzést  a Haladással, amely idén jutott vissza a magyar élvonalba.

Újraéled a Danuvia
A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, akik hamarosan bemutatják sorozatgyártású modellt. A hagyományokban gazdag márkanév része a magyar ipar- és technikatörténetnek. Sorozatgyártásának csúcspontján, a hatvanas években napi száz motor, összesen 157 ezer készült. A KGST piacain kívül a Danuviákat White jelzéssel Angliában, Kanadában és az Egyesült Államokban is értékesítették. Használták munkára, és versenyeztek is vele. Krossz- változata nemzetközi bajnokságot nyert.

Filmakadémiai meghívót kaptt Borat
Sacha Baron Cohen, Marion Cotillard és Jet Li a legnagyobb jelenkori  sztárok azon a 105-fős listán, amelynek tagjai meghívót kaptak az  Oscar-díjakat odaítélő és átadó amerikai filmakadémia (Academy of  Motion Picture and Arts) elektori testületébe.

Reklámban csak heteroszexuális pár elfogadható?
Levették a képernyőről Nagy-Britanniában a Heinz élelmiszergyártó cég egyik  majonézreklámját, miután több néző panaszt tett a reklámfelügyeleti  hatóságnál a klip miatt, amelyben két férfi megcsókolja egymást.

Az Advertum szerint jól haladnak - a"valótlanságokkal"ügyvédeik foglalkoznak
Az Advertum Kft. szerint megvannak az elvi alapok a megegyezéshez a profi  futballklubok marketingjogairól.

Európa meg fogja érezni 100 milliárd dollár kivonását - figyelmeztet Teherán
Az EU-szankciókra  válaszul Irán kivonja pénzét Európából, és máshol fogja azt  befektetni - közölte Mahdi Szafari iráni külügyminiszter-helyettes a  Die Presse osztrák lap szerdai számában.

Az égig növő FÁK
A Nyugat szeretné eltávolítani Oroszországtól a volt a szovjet tagköztársaságokat, de hiába. Moszkva jobb partner – véli a moszkvai kormánypárti elemző.

Csaknem egymillió cseh tiltakozott a megszorítások ellen
Egymillióan kapcsolódtak be a tegnap délután egykor kezdődött egyórás figyelmeztető sztrájkba Csehországban. A rendszerváltás utáni eddigi legnagyobb tiltakozó megmozdulást a Cseh- és Morvaországi Szakszervezetek Szövetsége (CMKOS) szervezte, amelynek jelenleg 32 tagszervezete és mintegy 540 ezres tagsága van.

Az osztrákok megeszik a magyart
Újabb fejezetéhez érkezett az osztrák-magyar párviadal. A nyugati szomszéd a Mol után a Budapesti Értéktőzsdére is rátenné a kezét.

Varga: Lenne rá igény, hogy a minisztereket nehéz vasban vezessék el
Egyetért Bajnai Gordon gazdasági miniszter és Varga Mihály, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere: a gazdasági válságból a foglalkoztatottság növelésével lehet kitörni. Az alábbiakból kiderül, miért nem lesz mégsem megegyezés.

Lökd ide a sört!

Egyedül sem megy - íme a kisebbségi MSZP-kormány első kudarca!
Júliusban lépett volna hatályba a szociális törvény módosítása, de a javaslat olyan dilettánsra sikeredett, hogy be sem nyújtották a parlamentnek - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

Orbánnak segít Bush tanácsadója
A Fidesz a 2009-es európai parlamenti választásokra "gyúr", de úgy, hogy előre hozott választások esetén mozgásba hozhassa a kampánygépezetet.

Fideszes tervek: nem Mikoláé lesz az egészségügy kormányváltás után
Orbán Viktor úgy tesz, mintha már holnap előre hozott választásokat lehetne tartani - Gyurcsány Ferenc pedig úgy, mintha tegnap nyerte volna meg a választásokat, és őszig kellene programot hirdetnie.

Bunkerálom
Most lehet borongani azon, hogy minő pocsékolás kormányzati páncélautókat vásárolni darabonként ötven-hatvan millióért, átfestetni négy és fél millióért, kormányszóvivői weboldalt fejlesztetni kétszázmillióért, kormányzati propagandafüzeteket kiadni százharmincmillióért, vagy miniszterelnöki különgépet rendelni majd ötmillióért, de mindez értelmetlen.

"Belegondoltam, hogy ország-világ előtt parolázom Gyurcsánnyal. Rájöttem, hogy erre képtelen vagyok."
A színházjegyért jóval kevesebbet kell fizetnünk, mint azért a színjátékért, amelyet Gyurcsány Ferenc folytat - véli Blaskó Péter. A színművész, miután márciusban nem fogadta el Gyurcsány Ferenctől a Kossuth-díjat, most elmondja: korábbi díjait nem Kádár János kezéből kellett átvennie.

Fábry bronzlovat koszorúz - így tiltakozik
Államilag támogatott ingatlanspekuláció fenyegeti a lósport kulcsfontosságú helyszíneit Budapesten. Jelképvita után tények a magyar lósport helyzetéről.

Dopping: "defektes" génjeik védik az ázsiai sportolókat a lebukástól
A dopping terén újabb Damoklész kardja függ a pekingi olimpiai játékok felett. "Olyan jelenséggel állunk szemben, amiről már volt sejtelmünk, de eddig még nem találtunk rá magyarázatot" - mondja lapunknak Wilhelm Schänzer, a kölni Testnevelési Egyetem biokémiai intézetének vezetője.

Szégyen! Csak tíz magyar vendéglő világszínvonalú. A legjobb...
Molnár B. Tamás és Bittera Dóra fáradozásának hála fellázadtak a magyar gourmand-ok.

"A választások lezárultával már üres lesz a kassza"
Bár Pécs másfél év múlva Európa kulturális fővárosa lesz, az előkészületek messze elmaradnak a nagyra törő tervek mögött. A néhány biztosan megvalósuló, az eseményhez méltó program mellett a jövő kínos meglepetéseket is tartogathat.

Miért járnak a politikusok focimeccsekre?
Mert szeretik a focit. Mert szeretik népüket. Mert szeretik a hatalmat.

Gyurcsány a bőséges esőkben reménykedhet
Intellektuális mélységektől mentes közéletünkben finom szemantikai vita érlelődik arról: mi a válság lényege, s van-e nálunk gazdasági válság.

Demszky lehet Demszky utódja
A fővárosi szocialista-liberális koalíció nem követi az országos szakítási mintát, azonban már megkezdődött a helyezkedés Demszky Gábor székéért. Pillanatnyilag nagyobb az esélye annak, hogy az utód is ő maga lesz, mint annak, hogy helyettese, Hagyó Miklós követi a poszton

Ismét megfenyegették Hiddinket?
Az orosz válogatott holland trénere egy interjúban megerősítette azokat a sajtóban keringő híreket, melyek szerint az Oranje búcsúztatása után

Tovább látogatható az Aba-Novák-kiállítás
A nagy érdeklődés miatt meghosszabbították a debreceni Aba-Novák, a barbár zseni című kiállítást. A tárlat július 20-ig látogatható a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.

A brünni melegfelvonuláson nem lehetnek ellentüntetők
A csehországi Brünn polgármesteri hivatala nem engedélyezett két olyan szélsőjobboldali tüntetést, amelyet a szombati melegfelvonulással egy helyen és időben akartak megrendezni a szervezők.

Az MSZP közeledik a Fideszhez
Csökkent a különbség júniusban a két nagy párt támogatottsága között - írja legfrissebb felmérésében a Tárki.

Eb: Oroszországban hatalmas az érdeklődés
Hatalmas az érdeklődés Oroszországban az orosz csapat következő - a döntőbe jutásért a spanyolokkal csütörtök este vívandó - Eb-meccse iránt, s Guus Hiddink szövetségi kapitánynak már szobrot is állítottak a lelkes szurkolók.

Mozgott a föld Vámospércsnél
Kisebb földmozgást észleltek szerdán hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Vámospércs község közelében

Csúcsfogyasztó: csúcs LED-órák
Egyre elterjedtebb a LED-technológia a világon. LED-eket alapvetően világítástechnikában hasznosítanak, de vannak olyan peremterületek, amelyekben ugyanolyan hasznosnak bizonyulnak. Ilyen az órák világa is.

Nem rövidíti meg a településeket a fuvarospaktum
7-8 milliárd forint értékben csökkenhetnek a hazai fuvarozók terhei annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet szerdán kötöttek a kormánnyal. Többek között csökkenhet a gépjárműadó is, de ezzel nem járnak rosszabbul az önkormányzatok.

Súlyosabb büntetést kapott Toller balesetének okozója
A szerdai jogerős ítéletben a másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét két évről háromra emelték.

Sokkal több nőt érdekel az Eb
Megdőlt az az állítás, hogy a futballt elsősorban a férfiak kedvelik. Wolfgang Eichler, a szervezőbizottság szóvivője szerint a mostani Eb egyik legfeltűnőbb jelensége, hogy a svájci és az ausztriai szurkolózónákat felkereső drukkerek fele nő.

Újabb rekordot döntött a forint
Tovább erősödik a honi deviza, fél kettőkor 237,10/30 forint volt az euró. Ez 2003. január óta a legerősebb forintárfolyam.

Kóka marad a frakcióvezető
Senki nem indítványozta a jelenlegi frakcióvezető mandátumának megszüntetését az SZDSZ szerdai frakcióülésen.

Medvegyev leépítené az állam szerepét a gazdaságban
Az orosz kormányzat csökkenteni akarja az állam szerepét a gazdaságban, és korlátozni kell az állami kiadásokat az infláció elleni küzdelemben, mondta az orosz államfő, Dmitrij Medvegyev szerdán.

A britek sem szavaznak a lisszaboni szerződésről
A londoni felsőbíróság elutasította szerdán azt az állampolgári keresetet, amely arra irányult, hogy írjanak ki az országban népszavazást az Európai Unió lisszaboni szerződéséről.

Malina Hedvig megszülte gyermekét
Első gyermekének, egy egészséges kislánynak adott életet kedden Malina Hedvig, akit - állítása szerint - azért vertek meg ismeretlen bőrfejűek két évvel ezelőtt a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt.

Sportos lesz a feltámadt Danuvia motor
A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, akik hamarosan bemutatják a sorozatgyártású modellt.

Várhidi: Terim meglepheti a németeket
Nincs sok variációs lehetősége a török kapitánynak a németek elleni elődöntőben, de Fatih Terim van olyan jó edző, hogy ebből a helyzetből is győztesen kerüljön ki. Ennek ellenére Várhidi Péter szerint a Nationalelfnek van több esélye a döntőbe jutásra.

Bűn a nyári házi feladat
A pszichológus szerint hagyni kell a gyerekeket nyugodtan nyaralni, és nem szabad iskolai feladatokkal nyüstölni a vakáció alatt. Van aki viszont úgy véli, nem árt, ha nyáron is gyakorol, mert három hónap alatt mindent elfelejt. A jogszabályok tiltják a nyári házi feladatot.

Ügyvéd lehet az új adatvédelmi ombudsman
Jóri András ügyvédet jelöli Sólyom László köztársasági elnök adatvédelmi biztosnak - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Kettős baleset, hét sérült Szolnokon
Két közúti baleset is történt szerdán a déli órákban Szolnok térségében, ezek következtében az elsődleges információk szerint heten megsérültek

Törvényjavaslatot készít az OCÖ
Nem romaügynek, de cigányellenesnek tartják roma civil szervezetek Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntését, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik; ezért széles körű társadalmi párbeszédet kezdeményeznek, amelynek végén őszig törvényjavaslatot készítenek - hangzott el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai egyeztető fórumán Budapesten.

Kyotóban tanácskoznak a G8 külügyminiszterei + Képek
Kétnapos találkozót tartanak Kyotóban a G8 országok külügyminiszterei, hogy előkészítsék a jövő hónapban esedékes csúcstalálkozót.

Ellenzéki siker várható Szlovéniában
A Szociális Demokrácia (SD) párt vezet a Delo által közölt legfrissebb felmérés szerint a kormányzó Szlovén Szociáldemokrata Párt (SDS) előtt. Szlovéniában szeptember 21-én tartanak parlamenti választásokat.

Fapadossal juthatunk Munkácsra
Bécs, Krakkó Pozsony, Kolozsvár és további tucatnyi európai város után a kárpátaljai Munkácsra is ügynevezett diszkont autóbuszjáratokat készül indítani az egyik budapesti

Csökkent a két nagy párt támogatottságának különbsége
A biztos szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága jelenleg 61 százalékon áll, míg a szocialista párté júniusban 27 százalék

Négy év alatt készül el az Álomsziget
A Hajógyári szigeten tervezett Álomsziget nevű 400 milliárd forintba kerülő idegenforgalmi beruházás négy év alatt készül el, akkor indul az építés, ha minden engedély rendelkezésre áll

Gyilkosság Apcon
Immár biztos, hogy gyilkosság áldozata lett az a középkorú férfi, akinek a holttestét szerda hajnalban találták meg Apcon.

Megállapodott a kormány a fuvarozói érdekképviseletekkel
A kormány és a fuvarozói érdekképviseletek aláírták azt a megállapodást, amely a közlekedési szolgáltatók megromlott versenyhelyzetének javítását, illetve az ágazat működőképességének fenntarthatóságát célozza - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Izmosan menetel a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 63,54 pontos nyitás után tovább emelkedett szerdán kora délutánig.

Chicagói elismerés Nemes Gyula dokumentumfilmjének
Nemes Gyula A mulandóság gátja című dokumentumfilmjéért a chicagói Onion City kísérleti film és videó fesztivál elismerő oklevelét nyerte el - közölte a Magyar Filmunió szerdán.

Kyotóban tanácskoznak a G8 külügyminiszterei + Képek
Kétnapos találkozót tartanak Kyotóban a G8 országok külügyminiszterei, hogy előkészítsék a jövő hónapban esedékes csúcstalálkozót.

Csökkent a két nagy párt támogatottságának különbsége
A biztos szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága jelenleg 61 százalékon áll, míg a szocialista párté júniusban 27 százalék

Demszky lehet Demszky utódja
A fővárosi szocialista-liberális koalíció nem követi az országos szakítási mintát, azonban már megkezdődött a helyezkedés Demszky Gábor székéért. Pillanatnyilag nagyobb az esélye annak, hogy az utód is ő maga lesz, mint annak, hogy helyettese, Hagyó Miklós követi a poszton

Ismét megfenyegették Hiddinket?
Az orosz válogatott holland trénere egy interjúban megerősítette azokat a sajtóban keringő híreket, melyek szerint az Oranje búcsúztatása után

Adatforgalmi korlát a japánoknál is
Az egyik legnagyobb japán internetszolgáltató is hamarosan adatforgalmi korlátot vezet be otthoni előfizetői körében, bár ez még mindig lazának mondható az európai gyakorlathoz képest. 

Börtönre ítéltek két magyar állampolgárt Romániában
Körülbelül egymilliárd forintnyi lejjel károsította meg a román államot két magyar állampolgár, akiket most jogerős börtönbüntetésre ítéltek. A két férfi kőolajtermékkel kereskedett.

Fraport, Lufthansa: nincs válság egyelőre
Frankfurt, 2008. június 25., szerda (MTI/Reuters) - Miközben a légi társaságok folyamatosan panaszkodnak helyzetük rosszabbodása miatt, a harmadik legnagyobb európai repülőtér, a frankfurti forgalmában egyelőre nem érzékelhetők válságjelek.

Kevesebb álláskereső Közép-Dunántúlon
A balatoni idegenforgalmi szezon és az idénymunkák beindulásának hatására egy hónap alatt mintegy kétezerrel csökkent az álláskeresők száma a Közép-dunántúli régióban - mondta a regionális munkaügyi központ PR referense.

Paul McCartney ügyvédje segíti Madonnát
Az állítólag válófélben lévő Madonna a brit trónörökös és Sir Paul McCartney egykori válóperes ügyvédjéhez fordult jogi tanácsért.

A kormány megegyezett a fuvarozókkal
Ha az EU nem engedi csökkenteni a jövedéki adót, a kormány akkor is mérsékli a fuvarozók terheit. És engednek a hétvégi kamionstopból is.

Új év, új Év Autója díj
  Megérkezett hozzánk a Európai Car of the Year 2009 aktuális listája, amiből kiválasztják az év autóját.

Gyanúsítottakat ígér SZDSZ-ügyben a BRFK
Néhány napon belül megnevezi a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZDSZ elnökválasztási botránya ügyében indított nyomozás gyanúsítottjait. A rendőrség magánokirat-hamisítás miatt nyomoz. A párt korábban lezárult belső vizsgálata szerint többen jogtalanul szavaztak, amikor tavaly megválasztották az azóta leköszönt Kóka Jánost elnöknek.

10 film, amiben lehetett volna fénykardpárbaj is
A Star Wars kölyök óta mozifanatikusok ezrei rajzolgatnak fénykardot a legkülönfélébb filmrészletekbe, ezekből állított össze a videogum.

Morbid vígjáték George Clooneytól
George Clooney morbid vígjátékot tervez egy öngyilkos férfiról, illetve végzetes tettének előzményeiről.

Feltárják Palmüra hellenisztikus romjait
A szíriai sivatag a mai napig igen sok titkot rejt: ilyenek a római hódítás előtti hellenisztikus Palmüra romjai is, amelynek létezéséről eddig csak a történeti feljegyzésekből tudhattunk. A Bécsi Egyetem Klasszikus Régészeti Tanszékének munkatársai a Német Régészeti Intézet és a szíriai múzeumok támogatásával folytatott ásatások során elsőként fedezték fel az ókori város ismeretlen titkait.

Ellenzéki siker várható Szlovéniában
A Szociális Demokrácia (SD) párt vezet a Delo által közölt legfrissebb felmérés szerint a kormányzó Szlovén Szociáldemokrata Párt (SDS) előtt. Szlovéniában szeptember 21-én tartanak parlamenti választásokat.

Majd tízezren jelentkeztek űrhajósnak
Beérkeztek a jelentkezések az Európai Űrügynökséghez: közel tízezer önkéntes jelentkező közül választják ki azt a közel egy tucat személyt, akik a következő évek során európai űrhajósok és azok tartalékai lehetnek.

Egy magyar is indul a legnagyobb női golfversenyen
Bár nincs még öt éve, hogy először kipróbálta a játékot, Fodor Krisztina máris meghatározó alakja a magyar golféletnek, hiszen ő az első magyar profi női golfjátékos, és ő lehet az első magyar golfozó, aki részt vehet egy major bajnokságon, elindul ugyanis a júliusi British Open selejtezőjén.

OTP: megtévesztő reklámkampány
A közelmúltban két bírósági döntés is született az OTP és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) között zajló perekben. A bíróság mindkét esetben megállapította, hogy a versenyhatóságnak volt igaza, amikor úgy döntött, hogy a bank hitelkártyái és folyószámla csomagjainak reklámozása során megtévesztette a fogyasztókat. A bírság tekintetében azonban a GVH-nak mindkét esetben új eljárást kellene lefolytatnia - áll a GVH közleményében.

Az élmények gyógyítanak: nyári táborok fogyatékkal élőknek
A nyár beköszöntével sok szülőnek gondot okoz, milyen értelmes és biztonságos szabadidőt biztosítson gyerekének. A fogyatékkal élő gyermekek esetében azonban, nem csupán nyári kikapcsolódásról, hanem a folyamatos fejlesztésről is gondoskodnak a táborok.

A franciák támogatják a zeneletöltés-ellenes törvénytervezetet
Megszületett és hamarosan a francia parlament felsőháza elé kerül a törvénytervezet, ami az illegálisan zenét letöltőket két figyelmeztetés után internetmegvonással büntetné. A minisztérium reméli, hogy 80 százalékkal csökkentik a kalózkodást. A tervezetet sokan támadják, viszont 52 zenész, köztük Rachid Taha és Johnny Hallyday kiállt mellette. Részletesen - a Nicolas Sarkozy francia elnök magánéletét érintő vonatkozásokig bezárólag - elmeséljük, mi ez az egész.

Fapadossal juthatunk Munkácsra
Bécs, Krakkó Pozsony, Kolozsvár és további tucatnyi európai város után a kárpátaljai Munkácsra is ügynevezett diszkont autóbuszjáratokat készül indítani az egyik budapesti

Chicagói elismerés Nemes Gyula dokumentumfilmjének
Nemes Gyula A mulandóság gátja című dokumentumfilmjéért a chicagói Onion City kísérleti film és videó fesztivál elismerő oklevelét nyerte el - közölte a Magyar Filmunió szerdán.

Idén Bűvészeti Napok lesznek Kapolcson
Kapolcsi Bűvészeti Napokra várják idén a közönséget a Művészetek Völgye falvaiba; a július 25. és augusztus 3. között megrendezendő fesztivál forráshiány miatt "öntevékeny, önkéntes, és önfenntartó" lesz - jelentette be Márta István szerdán Budapesten.

Tovább látogatható az Aba-Novák-kiállítás
A nagy érdeklődés miatt meghosszabbították a debreceni Aba-Novák, a barbár zseni című kiállítást. A tárlat július 20-ig látogatható a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban.

A brünni melegfelvonuláson nem lehetnek ellentüntetők
A csehországi Brünn polgármesteri hivatala nem engedélyezett két olyan szélsőjobboldali tüntetést, amelyet a szombati melegfelvonulással egy helyen és időben akartak megrendezni a szervezők.

Az MSZP közeledik a Fideszhez
Csökkent a különbség júniusban a két nagy párt támogatottsága között - írja legfrissebb felmérésében a Tárki.

Eb: Oroszországban hatalmas az érdeklődés
Hatalmas az érdeklődés Oroszországban az orosz csapat következő - a döntőbe jutásért a spanyolokkal csütörtök este vívandó - Eb-meccse iránt, s Guus Hiddink szövetségi kapitánynak már szobrot is állítottak a lelkes szurkolók.

Mozgott a föld Vámospércsnél
Kisebb földmozgást észleltek szerdán hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Vámospércs község közelében

Nem rövidíti meg a településeket a fuvaros-paktum
7-8 milliárd forint értékben csökkenhetnek a hazai fuvarozók terhei annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet szerdán kötöttek a kormánnyal. Többek között csökkenhet a gépjárműadó is, de ezzel nem járnak rosszabbul az önkormányzatok.

Négy év alatt készül el az Álomsziget
A Hajógyári szigeten tervezett Álomsziget nevű 400 milliárd forintba kerülő idegenforgalmi beruházás négy év alatt készül el, akkor indul az építés, ha minden engedély rendelkezésre áll

Szaúd-Arábia őrizetbe vett 520 terroristagyanús embert
 

Giancarlo Minardi: Hamilton csak az 5. legjobb
Az egykori F1-es csapattulajdonosnak, Giancarlo Minardinak az a véleménye, hogy a jelenlegi mezőnyben nem a McLaren-Mercedes pilótája, Lewis Hamilton a legjobb. Az olasz úgy véli, négyen is jobbak a britnél.

Saját rokona szúrta nyakon a 16 éves fiút Siófokon
Az albérlőként ott élő nő a reggeli órákban hangos veszekedésre lett figyelmes, és amikor átment a szomszédos szobába azt látta, hogy a fiát egy náluk vendégségben tartózkodó rokonuk nyakon szúrja.

Közösségi viagrát fejleszthetnek ki
Kaliforniai orvosok azt találták, hogy az oxitocin nevű hormon megnyugtatja a társaságban zavarban lévőket, és a fóbiák hatását is csökkenti - adta hírül a Telegraph.

A Microsoft jobban fél a nyílt forráskódról, mint a Google-től
Legalábbis Ray Ozzie, a cég egyik vezető szoftverfejlesző mérnöke szerint, aki egy New York-i konferencián tartott előadásában azt mondta, a nyílt forráskódú szoftverek sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek a Microsoft számára, mint a Google valaha is jelenthet.

A bíróság szerint is megtévesztett az OTP
A versenyhivatali döntés tartalmilag megáll, de az összesen 232 millió forintos bírságot sokalta a bíróság.

Jön a Maffiózók mega-DVD
Megrögzött DVD-gyűjtő sorstársaim nyálelválasztása minden bizonnyal elindul az alábbi hírre: az HBO összepakol egy exkluzív Maffiózók-díszdobozt, amiben olyan extrákat is előkaparnak a padlásról, amikről eddig álmodni sem mertünk, mindezt egy pár kegytárggyal kiegészítve belehajigálják egy rohadt nagy dobozba, és 400 dollárért (kb.

Gyilkosság Apcon
Immár biztos, hogy gyilkosság áldozata lett az a középkorú férfi, akinek a holttestét szerda hajnalban találták meg Apcon.

Kis-Manhattan épülhet Varsóban
Teljesen újjáépítenék Varsó egykori központját, a sztálinbarokk Kultúra és Tudomány Palotájának környékét. Az Aedas a minap prezentálta terveit, amely alapján igazi mini-Manhattan telepedhet a város szívébe.

Betörhet a Zwack Amerikába
A Zwack Unicum Nyrt. Igazgatósága ezúton tájékoztatása szerint az amerikai piacon folyó termék bevezetési teszt sikeresen lezárult - áll társaság közleményében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

19 futamos lesz a 2009-es szezon
A Nemzetközi Automobil-szövetség, az FIA kiadta az előzetes 2009-es versenynaptárat, amely már 19 Forma-1-es futamot tartalmaz, egyel többet, mint az idei. Igen hosszú lesz tehát a következő idény!

Kiemelt beruházások 27 milliárdért
A kormány szerdai ülésén 12, összesen 27 milliárd forint értékű beruházást nyilvánított kiemelt fejlesztési projektté - közölte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Csúcsfogyasztó: csúcs LED-órák
Egyre elterjedtebb a LED-technológia a világon. LED-eket alapvetően világítástechnikában hasznosítanak, de vannak olyan peremterületek, amelyekben ugyanolyan hasznosnak bizonyulnak. Ilyen az órák világa is.

Nem árt a településeknek a fuvaros-paktum
7-8 milliárd forint értékben csökkenhetnek a hazai fuvarozók terhei annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet szerdán kötöttek a kormánnyal. Többek között csökkenhet a gépjárműadó is, de ezzel nem járnak rosszabbul az önkormányzatok.

A Tárkinál is csökkent a különbség a két nagy párt között
Csökkent a különbség júniusban a két nagy párt támogatottsága között - tájékoztatta közleményében a TÁRKI a felnőtt lakosság körében végzett közvélemény-kutatásának eredményéről szerdán.

New York a hitech fővárosa
A New York Times büszkén jelentette, hogy már nem egyértelműen Kalifornia és a Szilícium-völgy a hitech Amerika központja.

Súlyosbították a Toller-baleset okozójának büntetését
Súlyosbította a Toller László szocialista országgyűlési képviselő, volt pécsi polgármester közúti balesetét okozó férfi büntetését a másodfokon eljáró Tolna Megyei Bíróság; a szerdai jogerős ítéletben a másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét két évről háromra emelték.

Izmosan menetel a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 63,54 pontos nyitás után tovább emelkedett szerdán kora délutánig.

Akár 2 milliárdos bírságot is kiszabhatnak az ellenőrök
Az új fogyasztóvédelmi törvény alapján akár 2 milliárd forintos bírságot is kiszabhatnak az ellenőrök, és bezárhatják a jogsértő vállalkozó üzletét

Az indiánvédők a médiát hibáztatják
A Survival International nevű őslakosvédő szervezet szerint ők nem tehetnek arról, hogy a nemrég lefotózott, amazóniai nomád indiántörzs kétes módon került be a híradásokba.

A nap fotója: Charlize kis feketéje
 

Szávay-Niculescu
Kövesse élőben Szávay Ágnes Monica Niculescuval Wimbledon második fordulójába jutásért vívott meccsét!

Hajógyári szigetre Álomszigetet
A Hajógyári szigeten tervezett Álomsziget nevű 400 milliárd forintba kerülő idegenforgalmi beruházás négy év alatt készül el, akkor indul az építés, ha minden engedély rendelkezésre áll - mondta  Sammy S. Smucha az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Londoni elemzők szerint emel az EKB
Felesnél nagyobb az esélye a jövő havi euróövezeti jegybanki kamatemelésnek, amely azonban szerdai londoni elemzői vélemények szerint - ellentmondásosnak tűnő módon - tovább hajthatja az inflációt a dollár relatív gyengítése és így az olajárak további emelése révén. Ezért, és a lassú növekedés miatt várható a kamatszint   visszacsökkentése már az idén.

Emelkedett a szlovák GDP előrejelzés
A szlovák pénzügyminisztérium szerdán 7,7 százalékra emelte az idei GDP-növekedésre szóló előrejelzését az eddig várt 7,5 százalékról.

Kamatot emelt a lengyel jegybank
A Lengyel Nemzeti Bank a szerdai kamatdöntésével negyed százalékponttal 6,00 százalékra emelte alapkamatát.

Pluszban a BUX
A BUX 14.

A bioüzemanyagok okolhatók 30 millió ember nyomoráért?

E. T. A. Hoffmann vacsorán
Egyetlen roppant asztal körül ülnek a kiscelli trinitárius romtemplomban Marton Éva, Halmai Katalin, Sólyom-Nagy Sándor, Andor Éva operaszakos zeneakadémiai növendékei.

Agresszív füves Siófokon
Miután párjával vitatkozott, rátámadt a biztonsági őrre egy férfi kedden este egy siófoki boltban. Később kiderült, az incidens előtt marihuánát szívott.

Súlyosabb büntetést kapott Toller balesetének okozója
A szerdai jogerős ítéletben a másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét két évről háromra emelték.

Jogerősen elítélték Toller balesetének okozóját
Másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki miatt 2006-ban súlyos balesetet szenvedett a Toller Lászlót szállító autó. A volt pécsi polgármester azóta is éber kómában van, sofőrje meghalt a baleset következtében.

Empatikus és kitartó a jó ingatlantanácsadó
Álláskeresők százai célozzák meg az ingatlantanácsadói pozíciókat. Látszólag sokan beleférnek a hirdetésekben megfogalmazott követelményeknek, ugyanis nem elvárás a felsőfokú végzettség és az ingatlanszakmai tudás is többnyire csak az "Előnyök" rovatban szerepel. A munka sikere nagyrészt olyan személyes képességeken múlik, amit nehéz megfogni, és amit szinte mindenki magára illőnek gondol: jó kommunikáció, empátia, határozottság, meggyőzőerő, kitartás, ügyfélközpontúság.

Mocorgott a föld a Nyírségben
A Richter-skála szerinti 2,5-ös földmozgásra ébredtek Nyíracsád, Nyírmártonfalva, Nyírábrány, Fülöp, Vámospércs lakói szerda hajnalban.

Jamie Lee Curtis gyógyszerfüggő volt
A most 49 éves Jamie Lee Curtis egy interjúban arról beszélt nemrég, hogy 35 éves korában egy, a szeme környékén végzett plasztikai műtét után annyira maga alatt volt, hogy elkezdett gyógyszereket szedni és keményen inni - írja a Daily Mail.

Szuperpapírok
Beissza a vízbe került olajat és más, vízzel nem keveredő szennyezőanyagokat az a nanotechnológiával készült szivacspapír, amelyet a bostoni Massachusetts Istitute of Technology kutatója, Francesco Stellaci talált fel.

Dukai Regina egy amerikai magazinban lett a nap lánya
A modell nincs elragadtatva képei terjedésétől.

Egymillió a kandallóban, tízmilliónyi cigi a furgonban
Jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy debreceni férfi ellen a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - közölte szerdán közleményben Bordásné Jánvári Regina pénzügyőr hadnagy.

Jól teljesít az ipar az eurózónában
A várakozásoknál is nagyobb mértékben emelkedtek az ipari megrendelések áprilisban, szemben a márciusi csökkenéssel az eurózónában. Havi szinten 2,5 százalékos, év/év alapon pedig 11,7 százalékos az emelkedés.

A Balaton reneszánsza
A Balaton a régió legnagyobb tava. Emellett önálló tájegység is, egyedi természeti kincsek védelemre szoruló lelőhelye, sokszínű kulturális központ és mindezek miatt kiemelt idegenforgalmi attrakció illetve üzleti lehetőség. A Balaton Reneszánsza c. tanácskozáson a lehetőségek jobb kihasználásáról, és az ahhoz szükséges új szemléletről volt szó.

Újabb 12 kiemelt fejlesztés 27 milliárd forintért
A kormány szerdai ülésén 12, összesen 27 milliárd forint értékű beruházást nyilvánított kiemelt fejlesztési projektté - közölte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányülés után.

Támogatás munkaerőképzésre
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi megújulás operatív programja keretében húszezer hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy kap támogatást munkaerő-piaci integrációjához - közölte Szentirmai Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium monitoring titkárságának vezetője Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Oslóban is megújul a központi pályaudvar
Megújul a norvég főváros egykori keleti kapuja, az oslói központi pályaudvar. A városszerkezet átalakulásával az állomás elvesztete meghatározó jellegét, így a tervek szerint 10-15 év alatt kereskedelmi központtá bővül.

Népirtás Auschwitzban: nézze meg az 1942-ről készített videót!
A TV-history e heti, szabadon megtekinthető epizódja 1942-be kalauzol, amikor a német vezetés megfogalmazta a 11 milliós európai zsidóság megsemmisítésének szándékát - ezzel kezdetét vette az "Endlösung", a végső megoldás a zsidó nép kiirtására.

2,5-ös erősségű földrengés Vámospércs közelében
Kisebb földmozgást észleltek szerdán hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Vámospércs község közelében - közölte az Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Az Oxfam szerint 30 millió ember nyomorog a bioüzemanyag-ipar miatt
Bírálta a bioüzemanyagok előállításával kapcsolatos nyugati terveket a brit Oxfam jótékonysági szervezet, mondván: a bioüzemanyagok okolhatók azért, hogy 30 százalékkal drágultak az élelmiszerek, ami világszerte 30 millió embert taszít nyomorba.

Közösségi oldalt indított a Hoff
A Baywatch egykori sztárját a kilencvenes évek óta a közönség jól elfelejtette, aztán az internetes folklór újra felfedezte megának.

BANKI VALUTAÁRFOLYAMOK

Kiállítás nyílt a jazzről
Washingtonban kiállítás nyílt annak a korszaknak az emlékére, amikor a jazz a Nyugat és a Kelet közötti párbeszéd eszköze volt.

Kétszáz jubileumi sportkocsi a Jaguartól
A legendás XK-sorozat 60. évfordulója alkalmából a Jaguar megkezdi a jubileumi XKR-S sportkocsik kiszállítását.

Shiloh Jolie-Pitt megkezdte a mozikarriert
Brad Pitt és Angleina Jolie két éves lánya Shiloh máris szülei hollywoodi babérjaira tör - tudtuk meg az Us magazinból.

Őrült Aygo Londonban
Bolondos szupermini

Mégis túlélhetnek a jegesmedvék?
Elolvad az északi jégsapka, elfogy a jegesmedvék élettere, de az evolúció visszaváltoztathatja őket barnamedvékké.

Sokkal több nőt érdekel az Eb
Megdőlt az az állítás, hogy a futballt elsősorban a férfiak kedvelik. Wolfgang Eichler, az szervezőbizottság szóvivője szerint a mostani Eb egyik legfeltűnőbb jelensége, hogy a svájci és az ausztriai szurkolózónákat felkereső drukkerek fele nő.

Murcielago Versacéban
A Lamborghini együttműködésben a Versace divatházzal limitált szériás Murcielagót tervezett, amelyhez természetesen szintén exkluzív kidolgozású kiegészítők is vásárolhatóak.

Mol részvényt vett az egyik vezető
Horváth Ferenc, a Mol Nyrt. termékelőállítás és kereskedelem divízió ügyvezető igazgatója 2008. június 24-én 1 darab, a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, Mol részvényre átváltható értékpapírt vásárolt 104 százalékos árfolyamon, az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével a másodlagos piacon - áll a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Theissen: Heidfeldnek el kell érnie Kubica szinjét
Hetek óta pletykálnak a BMW Sauber versenyzőjének, Nick Heidfeldnek sorsáról a Forma-1-ben, és jól értesültek már azt is tudják, hogy a hinwili alakulat a német pilóta leváltásán gondolkozik. A csapat azonban egyelőre Heidfeld mellett áll, ám a németnek mindenképpen el kell érnie Robert Kubica szintjét.

Az osztrákok megeszik a magyart
Újabb fejezetéhez érkezett az osztrák-magyar párviadal. A nyugati szomszéd a Mol után a Budapesti Értéktőzsdére is rátenné a kezét.

Hat százalékon a lengyel alapkamat
A Lengyel Nemzeti Bank a szerdai kamatdöntésével negyed százalékponttal 6,00 százalékra emelte alapkamatát.

Gyurcsány fiával kivételezett az alapítványi iskola az érettségin?
Lapértesülés szerint kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával az érettségi vizsgán. A többi

Irak már biztosan nem jut ki a vébére
Az ázsiai zónában véget ért a világbajnoki selejtezők második köre. Az ázsiai zónában, a selejtezők második köréből tíz csapat jut tovább, akik további két ötös csoportot képeznek majd. Az első két helyezett kvalifikálja majd magát vébére, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik a Óceánia legjobbjával.

Kereszténysértegető pólója miatt fogtak perbe egy kamaszt
A Jesus is a cunt feliratú póló miatt Nagy-Britanniában már négy eljárás indult, Ausztráliában ez az első.

Áldigitális óra
Kinézetre olyan, mintha digitális lenne az óra, közben teljesen mechanikus. Kattints a videóért.   Via Gizmodo

Kis vidámság délutánra: az amcsi Csillag születik legalja
Az RTL Csillag születik című vetélkedőjének eredetijében az első kör pontosan olyan, mint itthon: előkerülnek az idióták, és próbálnak maguknak hírnevet szerezni eszméletlenül fos produkciókkal.

Justin Timberlake kényszerbeteg
Justin Timberlake elárulta, David Beckhamhez hasonlóan, kényszerbeteg és figyelemhiányos zavara is van - írja a Hollywoodrag.

További rekordot döntött a forint
Tovább erősödik a forint, fél kettőkor 237,10/30 forint volt az euró. Ez 2003 január óta a legerősebb forintárfolyam.

Egymillió jegy van még az olimpiára
A pekingi olimpia versenyeire eddig mintegy hatmillió belépőt értékesítettek, további egymillió jegy azonban még mindig gazdára vár - jelentette be a szervezőbizottság (BOCOG).

Már 237 alatt az euró/forint árfolyam
Tovább folytatódott a forint erősödése, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán fél kettőkor 237,10/30 forintot ért egy euró.

Emelték a lengyel kamatot
A Lengyel Nemzeti Bank a szerdai kamatdöntésével negyed százalékponttal 6,00 százalékra emelte alapkamatát.

Lamborghini Versace kiadásban
Divatos olasz-olasz koprodukció

ÁNTSZ: meleg lesz, de nem indokolt a másodfokú hőségriasztás
Egyelőre nem indokolt a másodfokú hőségriasztás elrendelése az ország egész területére. A következő napokban hazánk déli részein, a fővárosban, valamint a nagyvárosokban 25 Celsius-fokot meghaladó napi átlaghőmérsékletre lehet számítani

Jászladányban a segélyért parlagfüvet kell majd irtani
Ismét munkalehetőséget kínál a jászladányi önkormányzat a jelenleg segélyből élő falubeliek közül azoknak, akiknek a legrosszabbak az elhelyezkedési kilátásaik

Csúcsra jár a forint
Tovább folytatódott a forint erősödése, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán fél kettőkor 237,10/30 forintot ért egy euró.

Szavakkal ölhetünk és boldoggá tehetünk!
Vajda Katalin írónő nevéhez sikeres színházi darabok fűződnek: az Anconai szerelmesek még kétszáz előadás után is telt házzal ajándékozta meg a Radnóti Színházat. Műveiben az ember működését és lényegét próbálja megfogalmazni, amiben sokat segítenek neki a szent iratok

Szőnyeg alá söpörték a belső ellentétet: Kóka marad a helyén
Senki nem indítványozta a jelenlegi frakcióvezető mandátumának megszüntetését az SZDSZ szerdai budapesti frakcióülésen. Erről Kóka János az SZDSZ 2007-ben csalással megválasztott elnöke számolt be az esemény után az újságíróknak. Demszky Gábor korábban elmondta, hogy Kókának mindenképpen távoznia kell a frakcióvezetői posztról.

Sikeres a Mulandóság gátja Chicagóban
A Mulandóság gátja című filmjéért Nemes Gyula elismerő oklevelet kapott az Onion City fesztiválon Chicagóban.

Kik a legjobbak, leggyorsabbak, legsikeresebbek? Sípszó!
Mindig a németek nyernek - mondják sokan, általában keseredetten. Biztos így van? Nyertek ők már hazai Eb-t? Oliver Kahn vezeti a kapusok bevetési rekordját? Gerd Müller rúgta a legtöbb Eb-gólt? Nein! Tesztelje tudását!

Kóka marad a frakcióvezető
Senki nem indítványozta a jelenlegi frakcióvezető mandátumának megszüntetését az SZDSZ szerdai frakcióülésen.

Medvegyev leépítené az állam szerepét a gazdaságban
Az orosz kormányzat csökkenteni akarja az állam szerepét a gazdaságban, és korlátozni kell az állami kiadásokat az infláció elleni küzdelemben, mondta az orosz államfő, Dmitrij Medvegyev szerdán.

Fradikézi-fan vezeti az iwiw Eb-tippjátékát
Az iwiw-en futó tippjátékban a negyeddöntők után Hesp József vezet, magabiztosnak mondható, majdnem 80 pontos előnnyel. A listavezetőt e-mailen sikerült utolérni, így megtudhattuk tőle, mit vár az elődöntőktől, kik okoztak meglepetést és csalódást a tornán, miért pont az oroszokat választotta csapatául, és hogy más szerencsejátékban is ilyen jól teljesít-e.

Fellázadtak a Porsche vásárlói
A Porsche-vásárlók nem rajonganak a forradalmi műszaki újdonságokért, legalábbis a start-stop technológia, vagyis a dugóban vesztegléskor a motort leállító, aztán újraindító rendszer ellen hevesen tiltakoznak.

Ismét Dobogókőre vonul tanácskozni a szocialista vezérkar
Pénteken ismét Dobogókőn tanácskozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségével, a szocialista parlamenti frakcióvezetéssel, a kormánytagokkal és az államtitkárokkal

Új-Zéland őslakosainak eddig legnagyobb értékű kárpótlása
Az Új-Zéland őslakosainak valaha átadott legnagyobb értékű kárpótlásról kötött megállapodást szerdán hét maori törzs a kormánnyal.

Ketten meghaltak a kánikula miatt Romániában
Romániában ketten meghaltak a kánikula miatt. Egy 72 éves nő a bukaresti törvényszék folyosóján lett rosszul, és már nem tudtak segíteni rajta.

Súlyosbították a Toller-baleset okozójának ítéletét
Súlyosbította a Toller-baleset ügyében első fokon kiszabott ítéletet szerdán délben a Tolna Megyei Bíróság dr. Vass Gábor vezette büntetőtanácsa. A balesetet okozó férfit felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélték.

A szombati kamionközlekedéssel fizetjük meg a gázolaj árát
Megegyeztek a fuvarozók a kormánnyal. A magas üzemanyagárak miatt a versenyhelyzetük javítására kialkudott kormányzati intézkedések a költségvetésnek 7-8 milliárd forintjába kerülnek. Kamionos demonstráció nem lesz, a megállapodást aláírták.

Adóreformot sürget a GKI
Az adórendszer jövő januári gyökeres átalakítását és a más szerkezeti reformok megvalósítását javasolja a kormánynak a GKI Gazdaságkutató Zrt. - közölték a társaság vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon. A kutatóintézet 3 tervet is kidolgozott az adózás átalakítására.

Szkítákkal éltek együtt a borsodi kelták
A Hejőpapi határában található hulladéklerakó bővítéséhez kapcsolódó megelőző régészeti kutatások során a Herman Ottó Múzeum szakembereinek sikerült feltárniuk - remélhetőleg teljes egészében - egy kis sírszámú kelta temetőt. A munkálatokról Makoldi Miklós ásatásvezető küldött gazdagon illusztrált beszámolót.

Többlépcsős adóreformot javasol a GKI
A GKI Gazdaságkutató Zrt. azt javasolja a kormánynak, hogy a hitelességet és bizalmat erősítő néhány területre koncentráló intézkedéssorozatot vezessen be, ezek között az egyik legfontosabbnak a többlépcsős adóreform megvalósítását, egy hiteles eurócsatlakozási menetrend meghirdetését tartják.

Kóka marad a frakcióvezető
Az elmúlt napok híreivel és a várakozásokkal ellentétben senki nem indítványozta a cserét.

Húszezer álláskereső kap támogatást
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi megújulás operatív programja keretében húszezer hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy kap támogatást munkaerő-piaci integrációjához.

Halálba visz a teljesítményvolumen-korlát?
Mivel nem voltak tisztában a rendszer hibáival, csak tovább fokozták a bizonytalanságot, káoszt idéztek elő az egészségügyben, roncsolódott a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi háló is Molnár Lajos és Horváth Ágnes intézkedései nyomán

Újabb irodaház a Könyves Kálmán körúton
Nagyszabású fejlesztésbe kezdett a korábban Wallis Ingatlan néven ismert Wing Zrt. Az irodai, logisztikai és kereskedelmi beruházásokban érdekelt vállalat a Hungária és Könyves Kálmán körút kialakulóban lévő irodafolyosóján építi meg a környezettudatos szemlélettel tervezett K3 Irodaházat.

Riasztás a hőség miatt
Megérkezett a nyár hazánkba. A sok napsütésnek köszönhetően már napok óta 30 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk, és a jelenlegi számítások szerint ez jövő hét elejéig így is marad. A hőség miatt az OMSZ narancssárga riasztást adott ki.

Borozással és GPS-szel épül a csapat
A nyár a team buldingek, azaz csapatépítések szezonja is. Utánanéztünk, hogyan kovácsolják össze mostanában a csapatokat, és mit értenek egyáltalán a fogalom alatt. Van, aki szerint a közös italozás is csapatépítésnek minősül, máshol pszichológus segít az extrémsportban is.

Olcsó kemping-pihenőket alakítanak ki Horvátországban
A vadkempingezés továbbra is tilos Horvátországban, de az utak mentén kialakítják az olcsó kemping-pihenőket. Az új szállásformáról a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletén számoltak be.

Köztartozással nincs egy százalék
Azoknak a társadalmi és civil szervezeteknek és közalapítványoknak, akik az szja 1 százalékos felajánlásában részesülnek, nem lehet lejárt esedékességű köztartozásuk - mondta Varga Lászlóné, az APEH elnökhelyettese szerdán.

Orlando Bloom a csajával meztelenkedett
A turbékoló párocska a Kanári-szigeteken vakációzott, amikor meztelenül lencsevégre kapták őket a fotósok.

A britek sem szavaznak a Lisszaboni Szerződésről
A londoni felsőbíróság elutasította szerdán azt az állampolgári keresetet, amely arra irányult, hogy írjanak ki az országban népszavazást az Európai Unió lisszaboni szerződéséről.

Mindenki az Obama család stílusát akarja
Donatella Versace következő, 2008-2009-es tavaszi-nyári kollekcióját Barack Obamának dedikálta, mert mint mondta, az elnökjelölt stílusa passzol az övéhez.

Eddig ismeretlen Tiziano-festményre bukkantak Milánóban
A La Maddalena című kép restaurálása közben olasz művészettörténészek rájöttek, hogy valójában Tiziano műve a festmény, amelyet mindeddig a velencei reneszánsz mester tanítványainak tulajdonítottak.

Közel nyolc százalékos növekedést vár Szlovákia
A szlovák pénzügyminisztérium szerdán 7,7 százalékra emelte az idei GDP-növekedésre szóló előrejelzését az eddig várt 7,5 százalékról. Emelték az idei évi átlagos inflációra szóló előrejelzést is, 3,8 százalékra 3,1 százalékról, EU-szabvány szerint számolva.

Floridában 75 ezer hektárt"visszamocsarasítanak"
Az amerikai Florida szövetségi állam az egyik legnagyobb cukorgyártóval kötött egyezség értelmében több mint 75 ezer hektárt visszavásárol az Everglades mocsárvilágból, hogy helyreállítsa a terület természetes állapotát.

A bolgár kamion volt az erősebb
Szerda délelőtt fél tizenegy előtt nem sokkal egy kamion és egy személyautó ütközött össze a békéscsabai elkerülő úton.

Hamann Stallion: újraturbózott Turbo
Az igazi ménes

Kemény Miura, hintázó C-300
  A minap beugrottam egy gépi kávéra a herceghalmi MOL kútra.

Öt dolog, ami nem hiányozhat a strandtáskánkból
Hurrá nyaralunk! Végre eljött a mi időnk, már megvan az úti cél, az utazópartner és a jókedv, hát nincs más hátra, irány a strand! Na de álljunk meg egy pillanatra! Nem árt ugyanis előre megtervezi, hogy mit is pakolunk a strandtáskánkba, hiszen a profi strandoló mindenre felkészül azért, hogy ne érje semmiféle meglepetés. Íme, néhány hasznos tanács a pakoláshoz, még mielőtt bárki felháborodna, természetesen kizárólag női szemmel.

Japánt is befékezi a lassuló USA
A harmadik egymást követő hónapban csökkent Japán külkereskedelmi többlete májusban, ami így 7,6 százalékkal kisebb, mint tavaly ilyenkor. Amerikával szemben 11 százalékos a visszaesés.

Az angol negyedosztályból érkezik játékos az Üllői útra
A Ferencváros testvércsapata, a Sheffield United arról számolt be, hogy a következő szezonban a csapat három futballistája is a magyar másodosztályban szerepel.

A nap képe

Ugrik az 1 százalék, ha lejárt köztartozása van a szervezeteknek
Azoknak a társadalmi és civilszervezeteknek és közalapítványoknak, akik az szja 1 százalékos felajánlásában részesülnek, nem lehet lejárt esedékességű köztartozásuk

Öngyilkos ámokfutó egy amerikai műanyaggyárban
Összeveszett főnökével, hazaugrott pisztolyáért, és kiürítette a tárat.

Verés vagy sírás
Kiváló tárgyalótermi tudósítást jelentetett meg Anyánk az Index: A Fővárosi Ítélőtáblán másodfokú, jogerős ítélet született annak a két rendőrnek az ügyében, akiket védekezésre képtelen emberek bántalmazásával vádolnak.

Leszerződött két gonosz
Bajba került a Smallville, miután a Lex Luthort játszó Michael Rosenbaum bejelentette, hogy otthagyja a sorozatot - a nyolcadik évadra azonban két gonoszt is sikerült szerezni.

Tánccal működő töltőt fejlesztettek mobilokhoz
Táncos telefontöltővel rukkolt ki egy mobiltelefonos cég Nagy-Britanniában.

Félretájékoztatta a fogyasztókat a Magyar Posta Életbiztosító
A Magyar Posta Életbiztosító Zrt. (MPÉ) PostaHozamŐr nevű termékének reklámozásakor 2003. és 2007. között egyes hirdetéseiben megtévesztette a fogyasztókat - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Kábellopás - nem jár a csömöri HÉV
Üzemkezdettől pótlóbuszok járnak a csömöri HÉV vonalán, Csömör és Cinkota között - közölte a BKV fődiszpécsere szerdán. A főügyeletes nem kívánt nyilatkozni a pótlás okáról, de sajtóhírek szerint kábellopás miatt nem tudott megindulni a forgalom.

Forgótornyok árasztják el a világot
Minden emelet külön forog majd a luxustoronyban. Dubajban jövőre, Moszkvában 2010-ben adják át az épületet.

Galambok szállították a drogot a brazil börtönbe
A hozzátartozók látogatáskor kicsempészték a madarakat, azok meg hazarepültek az áruval.

Náci ismeretterjesztés

Sportos lesz a feltámadt Danuvia motor
A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, akik hamarosan bemutatják sorozatgyártású modellt.

Várhidi: Terim meglepheti a németeket
Nincs sok variációs lehetősége a török kapitánynak a németek elleni elődöntőben, de Fatih Terim van olyan jó edző, hogy ebből a helyzetből is győztesen kerüljön ki. Ennek ellenére Várhidi Péter szerint a Nationalelfnek van több esélye a döntőbe jutásra.

Malina Hedvig megszülte gyermekét
Első gyermekének, egy egészséges kislánynak adott életet kedden Malina Hedvig, akit - állítása szerint - azért vertek meg ismeretlen bőrfejűek két évvel ezelőtt a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt.

Eb-történeti ismétlés lesz az orosz-spanyol elődöntő
A spanyol és az orosz válogatott azt elődöntőben már másodszor találkozik egymással a kontinensviadalon: a két együttes a csoportmérkőzések során is összemérte erejét. Az Eb-k történetében most negyedszer fordul elő, hogy két együttes a csoportmeccsek után ismét összekerül, ám eddig a második találkozás minden alkalommal a döntőben történt.

Jóri András lett az államfő új ombudsman-jelöltje
Ötödször jelölt adatvédelmi biztost Sólyom László államfő, most Jóri András ügyvéd személyében. A köztársasági elnök ombudsmani posztra javasolt jelöltjeit már négyszer leszavazta az országgyűlés.

Ellenfél nélküli könnyű győzelem
DÁVID SÁNDOR ROVATA -

Dagadtra keresi magát az Apple az olcsó iPhone-on
A 200 dolláros telefon legyártása 173-ba kerül, a mobilszolgáltató még 300 dollárt fizet minden darab után az Apple-nek.

Terroristának nézték Michael Caine-t
Egy alkalommal Michael Caine-t megállították és átkutatták egy amerikai reptéren, mert terroristának nézték - írja a Starpulse.

Jóri András életrajza
Jóri András 1972-ben született Szegeden. 1997-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, jogi szakvizsgáját 2000-ben tette le. Folyamatban van doktori eljárása a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudomány Karán, 2004-ben szerezte meg a PhD abszolutóriumot a jogi informatikai doktori programban. Az ELTÉ-n 1999-ben rendszerinformatikus felsőfokú szakképesítést szerzett. A jelölt 2001 óta ügyvédként praktizál, szakterülete az adatvédelmi jog, informatikai jog, gazdasági és társasági jog. Korábban, 1997-2000 között az adatvédelmi biztos mellett dolgozott, adatvédelmi szakértőként.

Hiába a légzsák: életveszélyesen sérült a sofőr
Szerda délelőtt fél tizenegy előtt nem sokkal egy kamion és egy személyautó ütközött össze a békéscsabai elkerülő úton.

Tárgyalnak az évtizedes emberrablásokról az észak-koreaiak
Észak-Korea a múlt héten jelentette be, hogy újraindítja a japán állampolgárok elrablásával kapcsolatos vizsgálatot, miután hosszú ideig elintézettnek tekintette a problémát. Viszonzásul Japán bejelentette, hogy felold néhány olyan szankciót, amelyet Észak-Korea atomprogramja miatt vetett ki az országra, például a két ország közötti utazás tilalmát. A komolyabb szankciók azonban továbbra is érvényben maradnak.

Útépítés Biharban
Június végére befejeződik a 42-es és a 47-es számú főútvonal hajdú-bihari szakaszának felújítása: a 17 millió eurós beruházást teljes mértékben az Európai Unió finanszírozta - közölte Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. békéscsabai projektirodájának vezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.

A Force India még mindig a spykeres korszakot nyögi
A Force India technikai igazgatója, Mike Gascoyne a Silverstone-ban zajló teszten azt nyilatkozta, hogy idén egyelőre azért váratnak magukra a jobb eredmények, mert a csapat alapjaiban még a Spyker tavalyi autóját használja, amelyet pénzhiány miatt nem igazán fejlesztettek.

Nincs 1 százalék a köztartozást felhalmozóknak
Azoknak a társadalmi és civil szervezeteknek és közalapítványoknak, akik az szja 1 százalékos felajánlásában részesülnek, nem lehet lejárt esedékességű köztartozásuk - mondta Varga Lászlóné, az APEH elnökhelyettese a hivatal szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest legzöldebb buszparkolója
A rendőrség titkos engedélyével használhatják parkolónak a forgalomtól elzárt Városligetet a turistabuszok tömegei. Hogy kerül a szmog a ligetbe?

30 milliót csalt ki egy banktól az álnyomozó
Az önmagát nyomozónak kiadó férfi azt állította: pénzhamisítás folyik a bankban, azért van szüksége a pénzre.

Anya és gyermeke veszett oda az athéni szállodatűzben
A lángok az egyik vendég felrobbant mobilkávéfőzője miatt lobbantak fel.

Visszavonták a meleg majonézreklámot
A brit melegszervezetek bojkottra szólították fel a melegeket, mert a Heinz engedett a nyomásnak, és levette a képernyőről a csókolózó férfiakat.

Bűn a nyári házi feladat
A pszichológus szerint hagyni kell a gyerekeket nyugodtan nyaralni, és nem szabad iskolai feladatokkal nyüstölni a vakáció alatt. Van, aki viszont úgy véli, nem árt, ha nyáron is gyakorol, mert három hónap alatt mindent elfelejt. A jogszabályok tiltják a nyári házi feladatot.

Ügyvéd lehet az új adatvédelmi ombudsman
Jóri András ügyvédet jelöli Sólyom László köztársasági elnök adatvédelmi biztosnak - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Hétezer euró egy négyzetméterért
Újabb rekordtranzakciót regisztráltak a román ingatlanpiacon, ahol egy bukaresti telek négyzetméteréért hétezer eurót fizettek. A szerdai román sajtó beszámol arról, hogy egy jogi személy fizetett ekkora összeget. Az ezer négyzetméternél kisebb telek ára elsősorban azért ilyen magas, mert a parcella előnyös helyen fekszik.

Nem tudni, hogy emel e- az EKB kamatot
Kissé megzavarta az elemzőket az Európai Központi Bank (EKB) elnöke a júliusra várt kamatemelés bizonyossága felől.

Megszüntetik Kínában a bizarr ételneveket
Elhagyják a bizarr, ugyanakkor különleges, tradicionális ételneveket a kínai éttermek, hogy a pekingi olimpiára érkező külföldiek számára megkönnyítsék az étlapról való választást.

Román ingatlantranszfer-rekord
Újabb rekordtranzakciót regisztráltak a román ingatlanpiacon, ahol egy bukaresti telek négyzetméteréért hétezer eurót fizettek.

Az Arsenalt fogadja a Szombathelyi Haladás
Az Arsenal július 22-én Szombathelyen játszik felkészülési labdarúgó-mérkőzést  a Haladással, amely idén jutott vissza a magyar élvonalba.

Csőből jön a kosz
A zöldhatóság azonnali tájékoztatást kért a szlovák társhatóságtól, miután szennyezést észleltek a Ronyva patak és a Bodrog folyó torkolatánál. A környezetvédelmi felügyelőség vízmintát vett, eredmény péntekre várható.

Egymilliót érő kábelt loptak a csömöri HÉV vonalán
Jelenleg pótlóbuszok helyettesítik a HÉV-et.

Megvan a száguldozó kapitány utódja
Molnár László alezredest, a kiskunhalasi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét nevezte ki a Bács-Kiskun megyei főkapitány a gyorshajtás miatt nyugdíjba kényszerült kalocsai rendőrkapitány helyére. A halasi rendőrtiszt július 16-án foglalja el kapitányi székét.

Pesti: Tehetetlenség uralkodik az egészségügyben
A kisebbségi kormány béna kacsaként, tehetetlenül nézi a magyar gazdaság sodródását, s ez a tehetetlenség az egészségügyben is érzékelhető

Harmincmilliót csalt ki a banktól az álrendőr
A csaló pénzhamisítási ügyben folyó nyomozásról szóló mesét adott be a pénzintézet egyik alkalmazottjának.

A legtöbb amerikai hisz az angyalokban
Az amerikaiak többsége szerint az angyalok és a démonok létező teremtmények, és csodák történnek a Földön - derült ki az amerikai lakosság vallásosságát vizsgáló felmérésből.

Közel félmilliárd forinttal tartozik az MHLL
Az Advertum Kft. szerint közel félmilliárd forinttal tartozik a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) a saját tulajdonában lévő Profi Liga Kft-nek.

Jóri András ügyvédet jelöli adatvédelmi biztosnak Sólyom
Jóri András ügyvédet jelöli Sólyom László köztársasági elnök adatvédelmi biztosnak - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán az MTI-t.

Rudas Imre lehet a rektori konferencia új elnöke
Új elnököt választ a Magyar Rektori Konferencia (MRK), melynek tagjai megkezdték plenáris ülésüket szerdán Pécsett. Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a posztra Rudas Imre, a testület jelenlegi társelnöke, a Budapesti Műszaki Főiskola rektora az egyedüli jelölt.

Betiltották a fehérorosz internetes újságokat
A fehérorosz parlament kedden jóváhagyta az államfő javaslatát, és betiltotta az országban működő összes internetes újságot - írja a The New York Times. A lap szerint az új törvény célja a korábban nyomtatásban betiltott, és az internetre szoruló ellenzéki sajtó teljes felszámolása.

Filmakadémiai meghívót kaptt Borat
Sacha Baron Cohen, Marion Cotillard és Jet Li a legnagyobb jelenkori  sztárok azon a 105-fős listán, amelynek tagjai meghívót kaptak az  Oscar-díjakat odaítélő és átadó amerikai filmakadémia (Academy of  Motion Picture and Arts) elektori testületébe.

Reklámban csak heteroszexuális pár elfogadható?
Levették a képernyőről Nagy-Britanniában a Heinz élelmiszergyártó cég egyik  majonézreklámját, miután több néző panaszt tett a reklámfelügyeleti  hatóságnál a klip miatt, amelyben két férfi megcsókolja egymást.

Rosszul lett Casillas édesanyja
Rosszul lett Iker Casillas édesanyja, aki a lelátón foglalt helyet a spanyol-olaszon, így a meccset záró büntetőpárbaj alatt is.

A törökök Európa új zsidói?
A Spiegel a mai mindent eldöntőnek beharangozott labdarúgó-mérkőzés előtt foglalkozik a magukat Európa elnyomottainak érző törökökkel. A Financial Times Deutschland beszámolója szerint Oroszország számos uniós húsüzemből, többek között magyarokból is, betiltotta a sertés- és baromfihús importját. A Presse arról tájékoztat, mely üzemek kapták a legnagyobb uniós mezőgazdasági támogatást.

Oviszünet: anyagi csőd, válóper vagy alkoholizmus?
Az oviszünet első napja kissé hisztisen telt, én már elszoktam a reggel 7-től este 9-ig tartó folyamatos zajingerektől, nyávogástól, hisztitől, zsizsegéstől.

Janet Jackson a rádióban tudta meg, hogy anya lesz
Janet Jackson nagyon elcsodálkozott, amikor a KIIS-FM rádióban a riporter a férje egy állítólagos korábbi nyilatkozatára utalva azt mondta, hogy Jackson hamarosan anyai örömök elé néz - írja a Digital Spy.

Az Advertum szerint jól halad a tárgyalás - a"valótlan állításokkal"ügyvédeik foglalkoznak
Az Advertum Kft. szerint megvannak az elvi alapok a megegyezéshez a profi  futballklubok marketingjogairól.

Gyorshírek: Tarantino kétrészesre tervezi az új Piszkos tizenkettőt
S.

Hodorkovszkijt kiszabadíthatja egy új orosz törvény
Az orosz duma előtt fekvő egyik új törvényjavaslat segítségével akár Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz olajcég egykori főrészvényese is kiszabadulhat. A javaslat ugyanis megrövidítené a büntetéseket, mert elfogadásával gyakorlatilag a vizsgálati fogság minden napját duplán számítanák be a büntetésbe. Hodorkovszkij pedig már több mint negyven hónapot töltött vizsgálati fogságban.

A neten veszik a korhatáros játékokat a tinik
Aukciós oldalakon szerzik be a korhatáros játékokat a brit tinik, derült ki egy felmérésből. Az előírások ilyen megkerülése általános gyakorlat - adta hírül a BBC.

Pályázatok eljárás-fejlesztésre
Prototípusok, szolgáltatások és eljárások kifejlesztésére írt ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A pályázatokat július végétől várják, a rendelkezésre álló keretösszeg hat milliárd forint.

Megvan Sólyom új jelöltje
Jóri Andrást jelöli adatvédelmi ombudsmannak, de a parlament csak ősszel szavazhat róla.

Hagyó kiáll Antal Attila mellett
Továbbra is az eddigi tagokat, köztük Antal Attila ex-BKV vezérigazgatót jelölte a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség Kht. felügyelőbizottságába.

Szó sincs csodáról vagy török szerencséről
Az Eb-elődöntőre készülő török csapattal kapcsolatban csodát és szerencsét emlegetnek. Fatih Terim szövetségi kapitány csak nevet ezen, s szerinte embereinek nincs szükségük csodára, hogy legyőzzék a németeket.

Itt a nyári GPS-szezon
Lassan ezerféle navigációs megoldás közül választhatunk, ha rászánjuk magunkat a vásárlásra. De hol, mennyiért, mit kapunk a pénzünkért és mire érdemes odafigyelni a választásnál?

58 éve ért véget a koreai-háború + Kép
58 éve zárult le a három évig tartó koreai-háború, amelyre több száz veterán emlékezett Szöulban.

Robog felfelé a tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 63,54 pontos nyitás után tovább emelkedett szerdán délelőtt.

Megvadult gulyamadaraktól retteg Chicago
Bár fogságban szorgalmasan énekel, párzási időszakban még az emberekre is rátámad a vörösszárnyú gulyamadár.

Gólerős középpályás
 Lehet valamikor sikerélménye az embernek? Avagy bulvárosan: Itt az új! Milyen lesz? Elmondjuk.

Milliárdokba kerülhet Brüsszelnek a holland euró
Egy holland kutatás szerint anno rosszul váltották át euróra a guldent, ami milliárdos kárt okozott.

Rekord közelében a tinimusical
A hétvégén vetített Camp Rock a Disney Channel második legnézettebb filmjévé lépett elő, így sorozatot terveznek belőle: itt az új Hannah Montana, csak éppen fiúkkal.

Félmilliárdos futballadósság
Az Advertum Kft. szerint közel félmilliárd forinttal tartozik a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) a saját tulajdonában lévő Profi Liga Kft-nek.

Laudáék szerint Hamiltonnak kontrollálnia kell a külvilágot is
A Forma-1 több elismert szakembere vélekedik úgy, hogy a McLaren-Mercedes pilótájának, Lewis Hamiltonnak meg kellene próbálnia csak a vezetésre koncentrálni, és nem szabadna a sajtóval, illetve a negatív kritikákkal foglalkoznia.

Lemészárolták túszaikat a tálibok
Egyeseket lelőttek, másoknak elvágták a torkát.

Saturn Awards: a Lost agyonvágott mindenkit
A Lost tavaly nagyon csehül járt a Saturn Awards-on, ami a science-fiction és fantasy témakörben érdekelt filmek és televízióműsorok díja: egyetlen szobrot sem vihettek haza a szép számban megjelent szereplők és producerek, pedig szinte minden kategóriában jelölve volt a sorozat.

Lecsekkolta, hogy körözik
Kedden este érdekes hívást kapott a Mohácsi Rendőrkapitányság ügyeletese. Egy férfi érdeklődött, mivel úgy hallotta, hogy őt körözi a rendőrség.

Jó hangulat uralkodik a pesti börzén
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 63,54 pontos nyitás után tovább emelkedett szerdán délelőtt.

Falufejlesztési iroda nyílt Szabadkán
A szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara épületében falusi fejlesztéssel foglalkozó iroda nyílt, melynek célja az információáramlás a szakminisztérium, a régiók és az önkormányzatok között, valamint a mezőgazdasági termelők segítése.

Pályázat indul tehetséggondozó középiskola címre
Tehetséggondozó középiskola cím elnyerésére és az ezzel járó tehetséggondozói feladatok ellátására pályázhatnak közoktatási intézmények augusztus 21-ig - közölte Katanics Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Nincs többé szócsöve Amerikának az arab világban
Az al-Dzsazíra ellensúlyozására alapított al-Hurra hírcsatornát felszámolta az amerikai kormány. Senki sem nézte.

Medvegyev kivonná az államot a gazdaságból
Az orosz kormányzat csökkenteni akarja az állam szerepét a gazdaságban, és korlátozni kell az állami kiadásokat az infláció elleni küzdelemben, mondta az orosz államfő szerdán.

Kiszáríthatják a Gödör Klubot
Büfé helyett házibuli: mindenki hozhat magával még egy üveg bort.

Vagyonalapok tőkésítik a nagybankokat
A brit Barclays bank, amelyet kissé megtépázott a "nem elsőrendű válság", szerdán 4,5 milliárd fontos (8,84 milliárd dollár) tőkeemelést jelentett be.

Antal Attilát felügyelőbizottságba jelölik
Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját jelölte újra Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség felügyelőbizottságába. A két másik jelölt a főpolgármester-helyettesek egy-egy munkatársa.

100 milliárd dollárt vonhat ki Irán európai bankokból
A Közel-Keleti ország az uniós szankciókra reagálna a tőke eltávolításával.

Breaking: A kánikula fontos időszak, segít az önismeretben
Felkészültünk az összes kánikulaközhelyre, amikor az olvadó aszfalton elindultunk hőséginterjút készíteni a budapesti emberekkel. Arra azonban nem számítottunk, hogy a kánikula mennyire fontos állomása a személyiségfejlődésnek.

Csökkentené az állam szerepét Medvegyev
Az orosz kormányzat csökkenteni akarja az állam szerepét a gazdaságban, és korlátozni kell az állami kiadásokat az infláció elleni küzdelemben, mondta az orosz államfő, Dmitrij Medvegyev szerdán.

Az égig növő FÁK
A Nyugat szeretné eltávolítani Oroszországtól a volt a szovjet tagköztársaságokat, de hiába. Moszkva jobb partner – véli a moszkvai kormánypárti elemző.

Konyakban ázó szív rejti Chopin halálokát
Fryderyk Chopin szíve, amelyet konyakban tartósítva egy varsói templom egyik pillérében őriznek, választ adhat arra a kérdésre, hogy mi okozta korai halálát.

Alakváltoztató felhőkarcoló épül Dubajban
Újabb elképesztő projektbe kezdenek Dubajban: a nyolcvan emeletes Dynamic Tower különlegessége, hogy emeletei egymástól függetlenül forgathatók. A lakások négyzetméterára 4,6 millió forintra rúg.

A Toyotát és Trullit is feldobta a magny-cours-i siker
A Toyota számára nagyszerűen ért véget a Francia Nagydíj, ugyanis Jarno Trulli révén harmadik helyezést könyvelhetett el Magny-Cours-ban. Trulli úgy érzi, még sosem vezetett annyira jól, mint idén, bár hozzátette, az autó is versenyképes, míg Pascal Vasselon technikai igazgató leszögezte, az eredménynek köszönhetően még keményebben fejlesztenek majd.

A vezérigazgatói poszt után a felügyelőbizottságba került Antal
Továbbra is az eddigi tagokat, köztük Antal Attila BKV ex-vezérigazgatót jelölte a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség Kht. felügyelőbizottságába

Nem lesz kamionblokád
A fuvarozói érdekképviseleti szervezetek és a kormány képviselői szerdán megállapodást írnak alá a fuvarozók versenyképességének javítását célzó tárgyalások lezárásaként.

A magyarok Európa legborúlátóbbjai
Mi félünk legjobban a munkanélküliségtől és az inflációtól, de úgy általában az egész életünkről nagyon rossz véleményünk van.

Hatalmas tőkeemelés a Barclays banknál
A brit Barclays bank, amelyet megtépázott a pénzügyi válság, szerdán 4,5 milliárd fontos (8,84 milliárd dollár) tőkeemelést jelentett be.

Gyorshírek: Tarantino a 2009-es cannes-i fesztiválra időzíti a kétrészes Piszkos tizenkettőt
S.

Brazília leltározza nyelveit
Legalább 150 nyelv és nyelvjárás létezik az országban, köztük német és olasz eredetűek.

Európa meg fogja érezni 100 milliárd dollár kivonását - figyelmeztet Teherán
Az EU-szankciókra  válaszul Irán kivonja pénzét Európából, és máshol fogja azt  befektetni - közölte Mahdi Szafari iráni külügyminiszter-helyettes a  Die Presse osztrák lap szerdai számában.

Több százan vesztették életüket a felborult hajóban + Képek
Nem találtak további túlélőket a mentő búvárok, miután folytatták a kutatást az elsüllyedt hajónál a Fülöp-szigeteknél. A hajó több mint 800 embert szállított, amikor szombaton a Fengshen tájfun felborította.

Az online sugárzott műsorokat kiváltja a letöltés
Vint Cerf, az internet atyjaként számon tartott, jelenleg a Google internet-evangélistájaként tevékenykedő informatikus szakember szerint a jövőben a letölthető, nem pedig a szerverekről sugárzott, vagyis streamelt videók lesznek népszerűbbek a világhálón.

Nem hitelből modernizálják az MTV-t
Az új technikai berendezések szállítója finanszírozza majd a halasztott fizetést

A sugárterápia visszatérő prosztatarák esetén is hatásos
A sugárterápia növeli azoknak a férfiaknak a túlélési esélyeit, akiknek műtét után kiújul agresszív prosztatarákja - állítják amerikai kutatók.

Nyílt forráskódú lesz a Symbian
A Nokia bejelentette, hogy megveszi a Symbian maradék részét is, amely még nem az övé.

Több mint tízmilliárdot ér Monet hídja
Az impresszionista festő egyetlen képéért sem fizettek még ennyit.

A háztól lopták el az autót
Egy családi ház nagykapuja előtti hídra leállított személyautót loptak el a tolnai Kurdon.

Havi 850 ezer Havas Szófiának?
Júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazná Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium

Megállapodott a kormány a fuvarozói érdekképviseletekkel?
A távirati iroda szerint a fuvarozói érdekképviseleti szervezetek és a kormány képviselői szerdán megállapodást írnak alá a fuvarozók versenyképességének javítását célzó tárgyalások lezárásaként.

A „hosszúidős speciális rezsimben” lett öngyilkos a rab
A hosszú idejű speciális körletben tartották fogva azt a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rabot, aki öngyilkosságot követett el

Megállapodtak a kormány és a fuvarozók képviselői
A fuvarozói érdekképviseleti szervezetek és a kormány képviselői szerdán megállapodást írnak alá a fuvarozók versenyképességének javítását célzó tárgyalások lezárásaként.

Irak vagy Afganisztán? - A brit vezérkari főnök szerint borotvaélen táncolnak
A brit hadsereg  képtelen a továbbiakban egyszerre jelen lenni az iraki és az  afganisztáni hadszíntéren, mert ezt sem felépítése, sem ellátottsága  nem teszi lehetővé - mondta a szerdai brit sajtóban idézett  nyilatkozatában a brit vezérkari főnök.

13 mezőnyjátékossal állnak ki a törökök
A Németország elleni szerdai elődöntőt megfogyatkozott kerettel várja a török válogatott. Kedden kiderült, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárja, Emre Belözoglu sem léphet pályára. A németeknek nincsenek ilyen gondjaik, még Frings is bevetésre kész.

Kiszabadulhat Hodorkovszkij
Az orosz állami duma elé olyan törvényjavaslate szerint duplán számítanák be a vizsgálati fogság idejét a letöltött büntetésen belül, így mintegy 50 ezer elítélt, köztük Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz volt olajipari birodalom főrészvényesének kiszabadulását teheti lehetővé.

A britek nem bírják a kétfrontos harcot
A vezérkari főnök szerint a brit hadsereg képtelen a továbbiakban egyszerre Irakban és Afganisztánban is fegyveres konfliktusban részt venni, mert túllépte kapacitásainak határát.

Meghalt Nagymadár atyja
91 éves korában elhunyt Kermit Love, aki jelmez- és bábtervezőként a Szezám utca figuráinak nagy részét alkotta.

Steven Spielberg a gyerekeket szórakoztatja
Szeptemberben jelenik meg a The 39 Clues című új gyerekkönyvsorozat első része, amely feltehetően a Harry Potter által hagyott űrt próbálja betölteni. A tízrészesre tervezett széria a világ legnagyobb hatalmú családjáról, a Cahillekről szól és több lesz, mint könyvsorozat: egy két éven át zajló internetes játék kapcsolódik hozzá, amely végén a családdal kapcsolatos titkokat megfejtő győztes 10 ezer dollárt nyer majd.Steven Spielberg egy júniusi rendezvényenA könyvsorozat megfilmesítési jogait Steven Spielberg cége, a Paramounttól éppen most függetlenedő Dreamworks vásárolta meg, és a filmet a Variety közlése szerint maga Spielberg rendezi. Hogy erre mikor kerülhet sor, még nem tudni, hiszen Spielberg előbb az Abraham Lincolnról szóló, Liam Neeson főszereplésével készülő filmet rendezi.

Irán kivonja pénzét Európából
Az EU-szankciókra válaszul Irán kivonja pénzét Európából, és máshol fogja azt befektetni - közölte Mahdi Szafari iráni külügyminiszter-helyettes a Die Presse osztrák lap szerdai számában.

Már 237-nél van az euró
A reggeli erősödési hullám oda vezetett, hogy a 238-as szinten is átjutott a forint: az euróval szembeni jegyzések rövid idő alatt 237-ig estek.

Az Everything But The Girl énekesnője magyar zenekarral duettezik
A The Unbending Trees és Tracey Thorn, az Everything But The Girl énekesnője duettet énekel.

Egy pályázat érkezett a Tüskecsarnokra
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által kiírt a Tüskecsarnokra 1,2 millió forintos pályázati anyagot ketten váltották ki, de a határidőre csak egy pályázat futott be - írja a Világgazdaság.

Föld-levegő rakétákkal erősítik az olimpia biztonságát
Föld-levegő rakétákkal erősítik Pekingben az olimpiai helyszínek biztonságát.

Feltámadhat a Danuvia motor
A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, hamarosan bemutatva a sorozatgyártásra érett modellt. A hagyományokban gazdag zuglói márka a magyar ipar- és technikatörténet része.

Népszavazást tartanak Fóton az orvosi rendelőkről
Helyi népszavazást tartanak vasárnap Fóton annak eldöntésére, hogy az orvosi rendelők maradjanak-e a város jelenlegi egészségügyi központjában, vagy sem - közölte a Pest megyei település aljegyzője szerdán az MTI-vel.

Már boltokba se jár a magyar
Az első négy hónapos forgalom 2,6 százalékkal maradt el a tavalyitól, pedig áprilisban már elkezdtünk költeni.

Sötétség és félhomály a BKV-n
A BKV már a metrókocsik világításán is takarékoskodik. Több kocsiban az izzók harmada ki van égve.

Kis tuskóság délelőttre: Tommy Lee hozta a formát
Szeretjük mi a szénné varrt rokkerembereket, Tommy Lee-t, a Mötley Crüe dobosát meg pláne, mert jó arc, meg minden, de ha be van szívva/rúgva, akkor nem nagyon tudja visszafogni magát.

Franciaország legszebb kilátóhelyei
Manapság már minden turista igyekszik külföldi útjait a saját igényeire szabni. Sokan keresik a tematikus kirándulásokat, ahol mindenki az érdeklődési körének megfelelő programot talál. Barlangtúrák, vártúrák, gasztronómiai és kulturális kiruccanások mind egyre népszerűbbek. Újabban a geográfia és a domborzati jelenségek megszállottjai is hallatnak magukról. Rekordmagasságú homokdűnék, szelíd dombok, hegyi utak, kilátótornyok, régi várromok: íme néhány Franciaország legszebb kilátóhelyei közül.

Nincs szabadulás a brit osztálytermekből
A tanulók egészségét és biztonságát féltik a brit tanárok, ezért sokkal kevesebb szabadtéri aktivitást szerveznek a tanulóknak - többet járnak viszont múzeumba. Egy tanulmány szerint a tanárok és az ifjúsági vezetők nagy része hiányolja a régi utazásokat, amelyek hozzátartoznak a gyerekkorhoz és formálják személyiségünket.

Csúszhat a cernavodai atomerőmű továbbépítése
Késhet a romániai, cernavodai atomerőmű továbbépítése, miután a román kormány bejelentette, hogy a két új reaktor építésére és üzemeltetésére tervezett társaságban 51 százalékra tart igényt a korábban bejelentett 20 százalék helyett.

20 méteres kútba esett a tacskó
Valószínűleg több órát is el kellett töltenie a mélyben annak a kutyának, amely tegnap este zuhant bele egy húsz méter mély kútba Mátraderecskén.

Tovább erősödött a forint
Erősödött a forint: fél tízkor 238,30/40 forint volt az euró a keddi 238,80/90 után. A dollár 153,10/30 forint, előző nap 152,90/95 forint volt.

Kopasz lesz Spanyolország?
Több ezer spanyol szurkoló tett fogadalmat, hogy kopaszra borotválja a fejét, ha a kedvencek megnyerik az osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokságot.

Milyen bort igyunk Horvátországban?
Az Adria horvátországi része az utóbbi időben igen felkapott turisztikai célponttá vált, a mediterrán világ kultúrájának szerves része a bor. Az ember azt gondolná, a fehér sziklákról visszaverődő napfürdőben a fröccsnek való könnyű fehérborok a legnépszerűbbek. Ilyenek azonban nem teremnek errefelé, a vörösborok sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek. Megkóstoltuk őket, a legjobbakból ajánlunk egy csokorra valót.

Kulináris, politikai és kulturális fesztivál Balatonfüreden
Balatonfüred ma már nemcsak a Jókai-emlékekről, az első magyar kőszínház maradványairól, költőktől megénekelt savanyúvizéről és a világhírű szívkórházáról nevezetes. Ahogy az őszi idénykezdetnek szimbolikus jelzőfényévé vált a Salvatore Quasimodo költőverseny és nemzetközi költőtalálkozó, a nyári szezonelőt markánsan jelzi a Balatoni Hal- és Borünnep, amely idén csütörtöktől vasárnapig tart.

Kupétetős 5-ös BMW készül?
Célkersztben a CLS

Ufóinvázió Walesben?
Három nap alatt négy helyen is furán villogó, lebegő tárgyakat láttak.

Megerősítették a marsi vízjég jelenlétét
Az újabb vizsgálatok szerint is vízjeget talált a Phoenix szonda, ami még nagyobb felfedezéseket vetít előre a következő hetekre.

GTA is készül majd az Alfa MiTóból
A Fiat megerősítette, hogy az új kisautóból, a Fiat Grande Punto-alapokra épített MiTóból is lesz sportváltozat. A csúcsmodellt egy 1,8 literes turbómotor fogja repíteni.

Tovább erősödött a forint
Folytatódott a forint erősödése, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán fél tízkor 238,30/40 forint volt az euró árfolyama a keddi 238,80/90 forint után.

Neander-völgyi vadászok kószáltak Angliában
Neander-völgyiek vadászeszközeire bukkantak egy ásatás során az angliai West Sussex grófságban. Matthew Pope, a University College London régésze szerint a felfedezés bepillantást enged egy vadászközösség életébe: az eszközöket lovak, mamutok, bölények elejtésére használták egykorvolt tulajdonosaik.

Orosz földgázt venne Izrael
Orosz földgáz izraeli vásárlásáról tárgyalt Moszkvában az izraeli infrastruktúraügyi miniszter, Benjámin Ben-Eliézer.

Kínában kivégzik a drogdílereket
Kínában kivégeztek három embert, ötöt pedig halálra ítéltek kábítószer-kereskedelemért, a kábítószer elleni küzdelem világnapja előtt néhány nappal - jelentette szerdán az állami média.

Ismét erősödött a forint
Folytatódott a forint erősödése, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán fél tízkor 238,30/40 forint volt az euró árfolyama a keddi 238,80/90 forint után. A kereskedők elmondása szerint a piacon általános a bizakodó, optimista hangulat, így trendfordulót nem valószínűsítenek.

Tánc
Anya hozta haza az új biciklit. Kata pirosnak gondolta, de kék volt. A küllői fényesek, és még csengő is volt rajta, az tényleg piros. Esett az eső, mégis azzal ment iskolába. Ahogy belépett a terembe, odajött Anna.

Összehangolt hatósági razzia indult Budapesten
Nagyszabású rendőri akció kezdődött szerdán Budapesten, melynek során a rendőrség a felkért társszervekkel együttműködve, fokozottan ellenőrzi a főváros közrendjét és közbiztonságát. Tóth Béla alezredes szerdán sajtótájékoztatón közölte: az átfogó akció célja, hogy az idegenforgalmi szezon kezdetén javuljon a közbiztonság.

Gazdát cserél a fehérvári pc-gyár
A tajvani Foxteq Holdings Inc.

Villa: "Most csak az Eb-re koncentrálok"
A spanyol válogatottnak végre sikerült megtörnie a csapatot sújtó "átkot", azaz az együttes egy nagy nemzetközi tornán bejutott a legjobb négy közé. Ez nagy részben köszönhető David Villa góljainak: a támadó a csoportkör során négy találatot ért el, és ezzel vezeti a torna góllövőlistáját.

Közel 3 százalékkal esett a kiskereskedelem forgalma
A kiskereskedelmi termékforgalom volumene áprilisban

Rakétatámadás miatt Izrael ismét lezárta a Gázai átkelőket
Ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket szerdán Izrael, miután előző nap rakétát lőttek ki az övezetből Dél-Izraelre - közölte egy izraeli védelmi illetékes.

Wenger: Németország nyeri az Eb-t
Az Arsenal szakvezetője, Arséne Wenger úgy érzi, a német válogatott lesz a 13. Európa-bajnok. A francia német-spanyol döntőt vár, de a háromszoros győztest erősebbnek érzi, mint az 1964-es bajnokot.

Törzsi tagokat gyilkoltak a tálibok
Az ország észak-nyugati részén egy békegyűlés 22 tagját rabolták el és ölték meg, valószínűleg a helyi tálibok.

Vita a cernadovai atomerőmű építéséről
Késhet a romániai, cernavodai atomerőmű továbbépítése, miután a román kormány bejelentette, hogy a két új reaktor építésére és üzemeltetésére tervezett társaságban 51 százalékra tart igényt a korábban bejelentett 20 százalék helyett.

Dennis Rodman három év próbaidőt kapott
null

Pély Barna szeretné, ha tanítványai boldogok lennének
A United frontembere nyolc éve tanít jazzéneket felnőtteknek, akiket boldoggá akar tenni, miközben megszerzik a tudást.

Ingyenzene: ki ölte meg a hiphopot?
Ice-T szerint egyszemélyben Soulja Boy ölte meg a hiphopot, mások szerint a menőző fiatal rapperek. A vita értelmetlen, viszont ingyen zenékben is zajlik. A hét szintipopper énekesnő-reménysége, a hónap metálos folyamatábrája, a világtörténelem első karaoke-győztes robotjai. Pink Floyd-koncert a régmúltból, évtizedes minimál, afroelektro a jövőből.

Három drogdílert kivégeztek, ötöt halálra ítéltek
Az utóbbi három évben 17,5 tonna heroint és 5 millió ecstasy tablettát koboztak el Kínában.

Varga: Lenne rá igény, hogy a minisztereket nehéz vasban vezessék el
Egyetért Bajnai Gordon gazdasági miniszter és Varga Mihály, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere: a gazdasági válságból a foglalkoztatottság növelésével lehet kitörni. Az alábbiakból kiderül, miért nem lesz mégsem megegyezés.

Orosz földgázt venne Izrael
Orosz földgáz izraeli vásárlásáról tárgyalt Moszkvában az izraeli infrastruktúraügyi miniszter, Benjámin Ben-Eliézer. Kezdetben évi 4 milliárd köbmétert, később évi 8-10 milliárd köbmétert vennének, mondta a miniszter a Kommerszant című orosz gazdasági lapnak, miután találkozott a Gazprom elnökével, Alekszej Millerrel.

Szerető Szabolcs: Akadály a Kossuth téren

Seszták Ágnes: Magyarul?

Kő András: Kommunista harangok

Pilhál györgy: Szalonspicc

Vasárnap megrendezik a Nemzetközi Duna Napot
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) vasárnap megrendezi a Nemzetközi Duna Napot, az eseményre annak kapcsán kerül sor, hogy 14 évvel ezelőtt ezen a napon született meg a Duna Védelmi Egyezmény

Külföldi csapatok segítségét kéri a zimbabwei ellenzéki elnökjelölt
Külföldi csapatok Zimbabwéba vezénylésére hívott fel Morgan Tsvangirai  ellenzéki vezető a The Guardian című brit napilapban szerdán közölt  írásában.

Pluszban nyitott a tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,54 pontos emelkedéssel, 20 449,10 ponton nyitott szerdán.

Alfa Mi.To sportváltozat jövő nyárra
Négy méter alatt a legerősebb

Az orosz-török döntőnek áll a zászló celebjeink körében
A törökök szimpatikus játéka szinte mindenkinek bejön, ha már a nagy csapatokban csalódni kellett.

Csökkent a kiskereskedelmi forgalom
A kiskereskedelmi termékforgalom volumene áprilisban - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 1,5 százalékkal, az első négy hónapban 2,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Izrael orosz földgázt vásárolhat
Orosz földgáz izraeli vásárlásáról tárgyalt Moszkvában az izraeli infrastruktúraügyi miniszter, Benjámin Ben-Eliézer. Kezdetben évi 4 milliárd köbmétert, később évi 8-10 milliárd köbmétert vennének, mondta a miniszter a Kommerszant című orosz gazdasági lapnak, miután találkozott a Gazprom elnökével, Alekszej Millerrel.

Gatlin nem indulhat az olimpiai válogatón
A doppingvétség miatt eltiltott sprinter, Justin Gatlin nem állhat rajthoz a pénteken kezdődő amerikai olimpiai válogatón - így döntött a floridai bíróság.

Friss Róbert: Lipót

Szlovénia: éjfélig kamionstop
Szerda éjfélig kamionstop van érvényben Szlovéniában, ezért a fuvarozókat arra kérik a rendőrök, hogy lehetőség szerint kerüljék el a Rédics-Hosszúfalu (Dolga Vas) átkelőt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy N. Péter: Kulcs van, de hol a zár?

Nincs szüksége a minisztériumnak a kerékpárügyi biztosra
Bodor Ádámnak nem hosszabbította meg a szerződését Szabó Pál közlekedési miniszter, mert szerinte a minisztérium klasszikus szervezeteinek kell felelősséget vállalni a döntéseikért. Civil partnerként azért számítanak a volt kerékpárügyi biztosra a jövőben is.

Crosstalk Video Art Festival
Éppen most indul az első budapesti nemzetközi videó-művészeti fesztivál-sorozat. Az elsőt most június 25-29. között rendezik a Gödör Parkban (V. kerület, Erzsébet tér), ahol vetítések, szakmai előadások és zenei programok váltják egymást mind az öt este 7 órától késő éjszakáig a VI. 25. este 8 órai megnyitót követően.

Nem okoz fennakadást az automatáknál az új 200 forintos
Az automataüzemeltetők szerint indokolt a 200 forintos cseréje.

Hírek kávé mellé
Az IGN.

Britney Spears alhat a gyerkeivel
Britney Spears a napokban újabb bírósági meghallgatáson volt válóperében, és ezúttal számára kedvező döntést hoztak - tudtuk meg a People magazintól.

Csökkenő könyvvizsgálói felelősség
A szűkös könyvvizsgálói kínálatot és a nagy keresletet úgy hozná összhangba az Európai Bizottság, hogy korlátozná a könyvvizsgáló cégek felelősségét - közölte a BDO Forte, a magyar tulajdonban lévő, de nemzetközi hálózat tagjaként működő könyvvizsgáló társaság.

Savasodnak az óceánok
Angol kutatók a Földközi-tenger mélyén természetes széndioxid-kürtők környékét tanulmányozták. A vízben oldott szén-dioxid savassá teszi a vizet, ennek következményeként a kürtők környékén kevesebb faj fordult elő, a csigák háza pedig szétmállott.

Liskó Ilona halálára
Elhunyt Liskó Ilona, a magyar oktatásszociológia kiemelkedő személyisége.

Apró emelkedéssel nyitott a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,54 pontos emelkedéssel, 20 449,10 ponton nyitott szerdán, ami a keddi záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödés.

Remek kezdet: pici pluszban indult a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,54 pontos emelkedéssel, 20.449,10 ponton nyitott szerdán.

Fed-döntésre vár a BÉT
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,54 pontos emelkedéssel, 20 449,10 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödött. Az amerikai Fed esti kamatdöntése előtt kivárás lehet a Budapesti Értéktőzsdén szerdán.

4,1 milliárdos mentőspályázatot vontak vissza
Visszavonta a 4,1 milliárdos, uniós pénzzel is támogatott, a mentésirányítás fejlesztésére kiírt közbeszerzését kedden az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A tenderkiírás sérti a versenysemlegességet

Athén bajnoka nem indulhat Pekingben
A doppingvétség miatt eltiltott sprinter, Justin Gatlin nem állhat rajthoz a pénteken kezdődő amerikai olimpiai válogatón - így döntött a floridai bíróság.

Havas Szófia 850 ezerért ad tanácsokat
Az egészségügyi tárca is alkalmazza a képviselőt, aki a fővárosban többet keres Demszky Gábornál.

Nem csapódott be a tunguz meteor
Az 50-100 méteres átmérőjű test az atmoszférába érve elégett.

Plagizáló hallgatók Kaposváron
Három diákot is plagizáláson értek a kaposvári egyetemen. A diákokkal visszavonatták dolgozataikat, melyeket újra meg kell írniuk, s csak januárban mehetnek államvizsgázni.

Újfajta kempingek Horvátországban
Horvátország teljes szálláskapacitásának negyede kempingekben található, ahol több mint negyedmillió férőhelyet kínálnak a lakókocsis, sátras vagy bungalós nyaralást kedvelőknek, sőt az átutazóknak új típusú kempingező helyeket is kialakítanak.

Emelkedő tendenciát mutatnak a pozitív doppingesetek
A Nemzetközi Doppingellenes Szervezet, a WADA közzétette a 2007-ben elvégzett vizsgálatok eredményeit. Tavaly az olimpiai sportágak versenyzői körében,  összesen 174 483 mintát analizáltak az akkreditált doppinglaboratóriumokban, ezek közül 3375 A minta bizonyult pozitívnak, ami az esetek 1,93 százaléka.

Nem magyarok végezték ki a visszavonuló ukrán fegyvereseket
Nem a magyar katonák végezték ki azokat az ukrán Szics-gárdistákat 1939-ben, akikért Kirilo ungvári és kárpátaljai ukrán pravoszláv püspök múlt pénteken misét celebrált - állítja Botlik József, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

Elindult a Parlagfűmentes Hét akciósorozat
Hazánkban a becslések szerint közel 2,5 millióan - azaz minden negyedik ember - szenved allergiás megbetegedéstől. A parlagfű mintegy 5 millió hektár területen fordul elő, ebből 700 ezer hektár erősen fertőzöttnek számít. 2004 óta évente közel 1 milliárd forint gyűlik össze a személyi jövedelemadó 1 százalékából parlagfű-mentesítésre.

Mégsem vetítik le a Jud Süsst
Azonnali felmondással elbocsátották az MVSZ-Magyarok Házát működtető Pax Pannoniae Kft. ügyvezető igazgatóját azért, mert az MVSZ megkérdezése és hozzájárulása nélkül szerződést kötött a hitleri Németország egyik legélesebb zsidóellenes propagandafilmjének a Magyarok Házában történő vetítésére.

Keddi sporteredmények
A címvédő Venus Williams egy szoros és egy nagyon sima játszmában nyert a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. Az amerikai klasszis, aki négy alkalommal (2000, 2001, 2005, 2007) diadalmaskodott a "szentélyben", a hazai közönség előtt szereplő Naomi Cavaday-t verte két szettben.

Pakisztán: a kormánnyal békülni próbáló törzsi vezetőket mészároltak le
Egy törzsi békegyűlés 22 tagját rabolták el és ölték meg az ország  észak-nyugati részén, feltehetően pakisztáni tálibok - jelentették  be szerdán helyi illetékesek.

Már a szabadedzésekre sem lehet jegyet kapni Silverstone-ban
Minden jegy elkelt a jövő hétvégi Brit Nagydíjra, és már a pénteki szabadedzésekre, illetve a szombati kvalifikációra sem lehet tikettet szerezni, tudta meg az f1-live.com.

Ingyen adják az aranybiciklit
24 karátos biciklit kínál egy brit cég a városi környezetvédőknek. Az alternatív közlekedés, a környezet védelme és a kerékpáros biztosítás mellett egyaránt kampányolnak akciójukkal. A közel hárommillió forintos városi járgány sorsolás útján talál gazdára.

Visszavonták a mentőspályázatot
Visszavonta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a 4,1 milliárdos összegről és uniós támogatásról szóló mentőspályázatot. A közbeszerzést a mentésirányítás fejlesztésére írták ki, de a pályázat sérthette a versenysemlegességet - írja a Népszabadság.

Nem csak jönnek, mennek is a cégek
Bár a napokban a Mercedes bejelentette, hogy Kecskemétre hozza új üzemét, a könnyűipari és élelmiszeripari vállalatok, illetve az elektronikai üzemek szinte menekülnek Magyarországról. Egész ágazatok vannak eltűnőben, és több település is válságba kerülhet, ha folytatódik a gyártócégek kivonulása.

Az MVM fejleszti a Mátrai Erőművet
A Magyar Villamos Művek lesz a többségi részvényese a mátrai szénerőművet bővítő új társaságnak. Az ország egyik legfontosabb, privatizált áramtermelőjének az 50 százalékos kapacitásnöveléséhez Mercedes-gyár értékű beruházásra lesz szükség - írja Marnitz István a Népszabadságban.

Szinte dermedten áll az olajár
Szerda reggel alig mozdult a kőolaj ára a szabadpiacon. Mivel a termelés frontján új piacmozgató hírek nincsenek, a befektetők megint csak a dollár árfolyam-alakulására figyelnek, amely szerda reggel szintén változatlan, a Fed esti kamatdöntése előtt.

Életveszélyesen megfenyegették Mohácsi Viktóriát?
Tiltakozásuknak adtak hangot a rasszista megnyilvánulások és a megalázó kijelentések ellen a Tolna megyei roma vezetők. Pongó Ignác, Sárközi Károly, Sárközi József és Kalányos János szerint nem élhetnek félelemben, és értékeiket kötelesek megvédeni. Mohácsi Viktória állítólagos meggfenyegetése miatt feljelentést tesz.

Több diplomamunka is plágium volt egy magyar egyetemen
Több diák lebukott a Kaposvári Egyetemen, a gazdaságtudományi kar három végzőse például egyszerűen átemelte dolgozatát valamilyen korábbi szakmai írásból - írja a Somogyi Hírlap.

18 év fegyház gyilkosságért
A Somogy Megyei Bíróság első fokon 18 év fegyházbüntetésre ítélte azt a mezőcsokonyai férfit, aki meg akarta erőszakolni, majd brutálisan meggyilkolta háromgyermekes szomszédasszonyát.

Az MVM bővíti a Mátrai Erőművet
A Magyar Villamos Művek lesz a többségi részvényese a mátrai szénerőművet bővítő új társaságnak - értesült lapunk. Az ország egyik legfontosabb, privatizált áramtermelőjének az 50 százalékos kapacitásnöveléséhez Mercedes-gyár értékű beruházásra lesz szükség.

Meztelen valóság
Ez már a visszaszámlálás. Innsbruckban bontják a stadiont, pontosabban csak az UEFA előírása szerint utólag hozzáépített tribünrészt: a tiroli közönségnek a hazai bajnoki mérkőzésekre elegendő a régi tizenötezer hely is... Salzburgban ilyesmiről szó sincs, ott marad a kibővített, felújított pálya, amelynek pluszférőhelyeit a helyi csapat - no meg a nagyra törő tulajdonos, a milliárdos Dietrich Mateschitz - jól hasznosítja majd a hírek szerint.

Jennifer Aniston pasija egy nőjét sem csalta meg
John Mayerről, Jennifer Aniston aktuális fickójáról úgy tartják, hogy egyszerre annyi nőt próbál becserkészni, amennyit csak tud.

Tizennyolc év gyilkosságért
A férfi brutálisan meggyilkolta háromgyermekes szomszédasszonyát.

Egy halottja is van a balesetnek
Egy halottja és két sérültje van annak a balesetnek, amely kedden történt az 51-es számú főúton a szalkszentmártoni leágazástól Dunavecse felé mintegy 250 m távolságra, ahol ez nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze.

Elsírta magát a rendőr az ítélet hallatán
A megbilincselt őrizetest rugdaló hadnagy nem maradhat rendőr. A betört orrú perui férfi ügyében új eljárás indul. Szigorú volt az Ítélőtábla a kőbányai kapitányságon 2006 őszén történt őrizetesverés vádlottjaival.

22 elrabolt pakisztánit találtak holtan
Egy pakisztáni törzsből elrabolt huszonkét ember holttestét találták meg Pakisztánban. Az emberrablók a tálibok lehettek - közölték az ország hatóságai.

Szerdai horoszkóp
A Hold ma még a Halak jegyében tartózkodik, együtt áll az Uránusz bolygóval. Vágyunk arra, hogy megszabaduljunk minden kötöttségtől, így azoktól az érzelmektől is, amelyeket terhesnek érzünk.

Az Arsenal Szombathelyre jön
Az NB I-be jutott Haladás labdarúgócsapata egy edzőmeccs erejéig vendégül láthatja a világhírű Arsenal együttesét.

Autós vakáció: utazás a szabályrengetegben
Továbbra sem egységesek az autósokra érvényes szabályok Európa útjain. A helyi sajátosságok miatt még a sebességhatárok betartása sem mindig egyszerű.

Nem határtalan a magyar jogosítvány
A százféléből nem mindegyik európai jogosítványt fogadják el mindenütt, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni, hogy hol, melyik érvényes.

Törzsi békegyűlésen mészároltak a tálibok

Tulajt cserél a fehérvári számítógépüzem
A tajvani Foxteq Holdings Inc. megveszi az amerikai Sanmina SCI személyiszámítógép-gyártó két üzemét, az egyiket Székesfehérváron, a másikat a mexikói Guadalajarában.

Növelik a béreket a multik beruházásai
A legtöbb esetben pozitívan hat a fogadó országbeli bérek alakulására egy multinacionális vállalat közvetlen tőkeberuházása (FDI) - állítja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss tanulmánya. Igaz, a bérnövelő hatás kisebb mértékben érzékelhető a fejlett országokban, ahová a felmérés készítői Magyarországot is sorolják - írja a Világgazdaság

Pelletszövettség Magyarországon
Magyar Pelletszövetség alakult tizenkét alapító, szervezet és magánszemély részvételével Nagykanizsán - tájékoztatott az újonnan létrejött szervezet.

A turisták szennyezik a Mount Everestet
Környezetvédelmi célból korlátozni kívánják a Mount Everestre érkező turisták számát. Jövő tavasszal a világ legmagasabb pontjának közelében felejtett szemetet is el fogják takarítani.

Mégsem támogatja a Munkapárt a parlament feloszlatását
Így Izrael megúszhatja az előrehozott választásokat.

Halálosan megfenyegették a kitálaló parkolóőrt
Duka József volt parkolóőr a TV2 Mokka című műsorában arról mesélt, hogy amióta előállt történetével arról, hogy az egyik budapesti parkolási cégnél hogyan nyúlnak le pénzeket a vezetők, már egy emberen keresztül halálosan is megfenyegették.

Négy éve szállt fel az elso WizzAir-gép Ferihegyrol
Négy évvel ezelott szállt fel az elso WizzAir-repülogép a Ferihegyi repülotérrol és azóta közel 12,5 millió utas választotta már a légitársaság járatait.

A világ legidősebb élőlénye
Egyesek szerint a hegyi mamutfenyő, mások szerint egy észak-amerikai (a földben lévő fonalaival együtt 890 hektáron "elterülő") fagyilkos gomba a Föld legnagyobb élőlénye. Egy biztos: az ausztráliai Nagy-korallzátony mindkettőnél jóval hatalmasabb, és akár egyetlen élő szervezetként is felfogható. Ebben a szervezetben, illetve közelségében rengeteg állatfaj - valamint növény, hal, hüllő, madár, puhatestű, csalánozó - talál élőhelyet. Róluk szól a Népszabadság természetfilm-sorozatának következő epizódja.

Deltás turbóháromszög
A rali szerelmeseinek brutális ikonautójából családiasan kipárnázott, némi felárért gombnyomásra magától parkoló menedzserjárgány vált.

Állítsa össze"álomcsapatát"!
A "tízmillió szövetségi kapitány" országában mindenki nagyon jól ért a focihoz. Mutassa meg, hogy Ön a legjobb, állítsa össze a labdarúgó Európa-bajnokság álomcsapatát! Játssz te is interaktív infografikánkkal!

Halasztott fizetéssel operál az MTV
Hitelfelvétel nélkül rendezi be technikával új, óbudai székházát a Magyar Televízió (MTV) - közölte a közmédium. A konstrukcióról annyit árultak el, hogy a halasztott fizetést a nyertes pályázó finanszírozza; jelezték, hogy a - most is folyó - beszerzés keretösszegét a szerződéskötés után hozzák nyilvánosságra.

Felszámoltat egy lízingcéget a PSZÁF
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) visszavonta a Partner Leasing Zrt. engedélyeit, egyúttal kezdeményezte a társaság felszámolását - írja a Világgazdaság.

Egyházi könyvritkaságok Esztergomban
Felbecsülhetetlen értékű, a magyar írásbeliség és könyvkultúra kezdeteit bemutató Bibliákból és Biblia-töredékekből nyílt kiállítás az esztergomi Szent-Adalbert Központban - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Érsekség sajtóreferense .

Drámai átalakulás előtt az autóipar
Növekedést jósoltak, de az olajár miatt veszteségesek is lehetnek az autógyártók.

Bankárok munkanélküli-segélyen
Összesen 175 ezren veszthetik el állásaikat a pénzügyi szektorban a válság miatt világszerte.

Franchise-fagylalt a hazai luxuspiacon
A Häagen-Dazs a belvárosban nyit üzletet.

Lökd ide a sört!

A horvátok még az átutazókat is szeretik
Horvátország teljes szálláskapacitásának negyede kempingekben található, ahol több mint negyedmillió férőhelyet kínálnak a lakókocsis, sátras vagy bungallós nyaralást kedvelőknek, sőt az átutazóknak új típusú kempingező helyeket is kialakítanak.

Német-török elődöntő
Ezen az Eb-n szinte csak meglepetések vannak. A hollandok agyonverték az előző vb két döntősét, és kikaptak az oroszoktól. A törökök harmadik meccsükön álltak fel. Grafikánkban a legjobb csapatok útját követheti a döntőig.

Itt nem a Merci Cherie-t játsszák
Most, hogy az utolsó szakaszához érkezik a kontinenstorna, érdemes elgondolkodni az európai futball új irányán. Mert melyik négy ország válogatottja került az elődöntőbe? Azé, amely egyaránt hazai klubokban szereplő játékosokra épít. Az orosz keretben mindössze egy, a németben négy, a spanyolban öt, a törökben hét légiós van, sőt ezek az együttesek a legjobb nyolc között - az előbbi sorrendben - tizenhárom, tizenegy, tizenkettő, illetve tíz otthon játszót vonultattak fel.

Hiszünk még a reformokban
A magyarok többsége reform alatt megszorítást ért, ennek ellenére a társadalom nagya része szerint lényeges és átfogó változásokra van szükség

Durván alábecsülték az áramigényt a kereskedők
Sérülékennyé teszi a hazai áramellátás biztonságát, hogy a nyári csúcsfogyasztás idejére eső villamosenergia-fogyasztást mintegy tíz százalékkal, egy Tiszántúlnyi terület fogyasztásával becsülték alul a hazai villamosenergia-kereskedők - írja a Világgazdaság.

Megéri plázában patikát nyitni
A plázákban és hipermarketekben jóval többe kerül patikát nyitni, de a sokkal nagyobb várható forgalom okán az esetek nagy részében így is jövedelmező - írja a Világgazdaság.

Dobálásbiztos utcakő kerül a Szónokok Hordója köré
Szeptemberben kezdik építeni a Szónokok Hordóját a Városligetben - a területre állandó tüntetési engedélyt kér majd a főváros. A biztonság kedvéért olyan utcaköveket helyeznek a környékre, amelyeket nem lehet dobálásra felhasználni - írja a tv2.hu.

Üzleti útra vesz magángépet a magyar milliárdos
Kisebb sugárhajtású magángépet használtan már 3-5 millió dollárért lehet vásárolni.

Cristiano Ronaldo David Beckhamet koppintja
Cristiano Ronaldo, a portugál focicsapat sztárja két ugyanolyan autót rendelt, mint amilyen David Beckhamnek is van - írja a The Sun.

A cégvezetők belefáradtak a politikai csatározásokba
Nyugalmat és kiszámíthatóságot akarnak, elegük van az ötletbörzékből.

Rossz jel: Tokió esett
A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán is esett. Vesztettek az acélipari és az autóipari részvények, miután a Rio Tinto bányavállalatnak sikerült 96,5 százalékig terjedő  vasércáremeléseket elfogadtatnia a kínai Baosteel acélipari vállalattal.

„Hunnia seregének” erőteljes fellépésétől tart a BRFK
A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a magyar hazafiakat, hogy július 5-én jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz.

Szili Katalin Erdélybe megy
Kétnapos látogatást kezd szerdán Erdélyben az Országgyűlés elnöke, Szili Katalin, amely során Marosvásárhelyen Pro Urbe kitüntetést is átvesz.

Tizedével alábecsülték az áramfogyasztást
Sérülékennyé teszi a hazai áramellátás biztonságát, hogy a nyári csúcsfogyasztás idejére eső villamosenergia-fogyasztást mintegy tíz százalékkal, egy tiszántúlnyi terület fogyasztásával becsülték alul a hazai villamosenergia-kereskedők - értesült a Világgazdaság.

Guus, mint orosz keresztnév
A labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős válogatott szövetségi kapitányának, Guus Hiddinknek a keresztnevét kapta egy orosz kisbaba, az egyik helyi szanatóriumban pedig elkészült a holland szakember szobra.

Megsértették a gázai tűzszünetet
Izrael ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket, mert megsértették a kevesebb mint egy hetes tűzszünetet. Az övezetből ugyanis valakik rakétát lőttek ki Dél-Izrael területére.

Több fotómodellnek adnának vízumot az USA-ba
Modelleknek a jelenleginél több munkavállalói vízum kiadását tenné lehetővé egy washingtoni törvényjavaslat; az amerikai szépségiparnak ugyanis több külföldi modellre van szüksége. Anthony Weiner New York-i képviselő szerint évente ezer modellnek kellene kiadni ilyen vízumot, e szakma képviselői tavaly csak 349 beutazási engedélyt kaptak. Jelenlegi helyzetüket nehezíti, hogy mérnökökkel és szoftverfejlesztőkkel kell megküzdeniük az engedélyért.

Futballistát vegyenek! - Koller, Schweinsteiger, Stankovic
 

Kismama 2.0: Vidék, bazmeg, vidék II.
27.

Rettentő gladiátorszandált és magentát visel a férfi jövő nyáron
A milánói férfidivat hetén az derült ki, hogy a férfiember egy év múlva az aszfalt izzásával párhuzamosan egyre feltűnőbb, a pink árnyalataihoz közelítő színekbe és nevetséges lábbelikbe bújik.

Reformpártiak a magyarok - A Marketing Centrum felmérése
A március 9-én az urnához járuló négymillió választópolgár 82-84 százaléka elutasította a kormány egészségügyben és oktatásban bevezetett intézkedéseit. A népszavazás után sokan azt gondolták, hogy a következő években lehetetlen lesz reformokról beszélni. A jobboldal ünnepelve temette a "pénzbehajtásnak" bélyegzett reformokat, Gyurcsány Ferenc pedig "bársonyos" kormányzásba kezdett. Mégis, a népszavazás után egy hónappal tíz magyarból négy úgy véli: szükség van átfogó reformokra. A legtöbben (66 százalék) az adórendszert változtatnák meg lényegesen. Ezzel összefüggésben a relatív többség (47 százalék) azt gondolja, hogy csökkenteni kéne az állami kiadásokat, az állami gondoskodás mértékét is, hiszen csak így lehet csökkenteni az adókat és a járulékokat, és csak így válhat versenyképesebbé Magyarország. Ez derül ki abból a Marketing Centrum-felmérésből, amely a Hayek Társaság megbízásából készült.

Modern útonállók a sztrádákon
A trükkös tolvajok is alkalmazkodnak a nyári szezonhoz, és új módszereket dolgoznak ki. A nyári időszakban főleg az utak mellett csapnak le a modern útonállók.

Olcsó és drága a meggy: 60-ért veszik, 400-ért adják
Miközben a háziasszonyok 3-400 forintot fizetnek a meggy kilójáért, a termelői ár 60 forint alá esett. Mártonffy Béla, a zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet ügyvezető igazgatója azt állítja, hogy a jelenlegi nyomott áraknak közük nincs a piachoz, a tényleges kereslethez.

Betiltanák a hagyományos izzókat
Az Európai Bizottság szerint pazaroljuk az áramot, az elektronikai eszközöket is energiatakarékosabbá tennék.

150 helyre hívták kedden a tűzoltókat
A tűzoltókat kedden százötven helyre hívták ki a délutáni viharok miatt.

Palesztin rakéták indultak
Izrael ismét lezárta a Gázai övezeti átkelőket. A kormány azért döntött így, mert a múlt csütörtökön kihirdetett tűzszünet ellenére tegnap két palesztin rakéta csapódott be Izrael déli részére.

Nem a csodában hisz az izzadós török kapitány
Szerdán eldől, hogy a korábbi háromszoros győztes német, vagy az Európa-bajnokságon ilyen magasságokban még nem járó török válogatott lesz-e az első elődöntős az oszrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon. Egy nappal a találkozó előtt mindkét fél háza táján optimista nyilatkozatok születtek, de amíg a németek a meccs egyértelmű esélyesként érthetően magabiztosak, a törökök nem hajlandóak belenyugodni az áldozati szerepbe, és Fatih Terem szenvedélyes, érzelmektől sem mentes sajtótájékoztatóját látva Ballackék könnyen ráfázhatnak, ha kicsit is lebecsülik a rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta félholdasokat.

Dolgoznak rajta: még az idén bevezethetik az
A Gyurcsány-kormány második féléves jogalkotási tervében mindössze 33 új törvényjavaslat, köztük az internetadó elfogadtatása is szerepel, nem számítva a nemzetközi szerződéseket.

Bekeményítenek a fogyasztóvédők
A június 30-ától induló razziáknál még nem lesz megemelt bírság, ősztől azonban az éves árbevétel 5 százalékát is elérheti a büntetés, a kisvállalkozókon behajtanak majd mindent. Az évekig húzódó élelmiszerhamisítási botrányoknál még csak a gyorsabb megoldást keresik a hatóságok.

Villám gyújtott fel egy épületet Miskolcon
Összesen mintegy százötven esetben riasztották viharkárok miatt a tűzoltókat országszerte kedden.

Mercedes-méretű beruházásba kezd az MVM
A Magyar Villamos Művek lesz a többségi részvényese a mátrai szénerőművet bővítő új társaságnak: az 50 százalékos kapacitásnöveléséhez Mercedes-gyár értékű beruházásra lesz szükség

Református énekek a Művészetek Palotájában
Református énekeket ad elő tizenkét kórus 350 résztvevővel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben vasárnap - közölte az MTI-vel Herédi Andrea, a koncertet szervező Periferic Records munkatársa.

Rákgyógyításban sem vagyunk hatékonyak
Mit segíthet Győzike, vagy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc a megelőzésben?

Izrael lezárta a Gázai övezeti átkelőket
A zsidó állam rakétatámadás miatt döntött így.

Karda Bea fejében megfordult, hogy öngyilkos lesz
Karda Bea tavaly annyira maga alá került édesanyja hirtelen halála és azután, hogy lánya tízezer kilométer távolságra költözött tőle, hogy még az öngyilkosság is megfordult a fejében, amiről még egy barátnőjét is tájékoztatta sms-ben - olvastuk a Blikkben.

Brutális támadásoktól tart a BRFK a melegek felvonulásán
Budaházy és Toroczkai az interneten toboroz sereget, hogy megvédjék az ország becsületét.

Örülhetnek a devizahitelesek
Mélypontot a svájci frank és a japán jen árfolyama, kisebb lesz a törlesztőrészlet.

Belefulladt a szennyvízbe
Életét vesztette a sántosi szennyvíz-kezelő telepnél aknába zuhant férfi

Nyelvemlékeink: ómagyar KRESZ-siralom
  Az életben nem úttest, hanem út van; nem kijelölt gyalogátkelőhely, hanem zebra; én speciel parkolóhelyen szoktam parkolni, és nem várakozóhelyen, ha pedig ki akarok onnan jönni, akkor kitolatok, nem pedig hátramenetetet végzek.

Újszentmargita: elvitte a templom tetejét az orkán
Összesen mintegy százötven esetben riasztották viharkárok miatt a tűzoltókat országszerte kedden - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerda reggel. Újszentmargitán az orkán megbontotta a katolikus templom tetejét.

Leigazolta Havas Szófiát az egészségügyi tárca
Júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazza Havas Szófia szocialista egészségpolitikust, országgyűlési és fővárosi képviselőt az Egészségügyi Minisztérium - tudta meg a Magyar Nemzet.

Megéri a patika a plázában
Fokozatosan erősítenék pozíciójukat az alakuló gyógyszertárhálózatok.

Csifó Dorina átmeneti zenekart alapított
Csifó Dorina, a Barátok Közt egykori szereplője úgy döntött, hogy zenekart alapít addig, amíg fel nem veszik a Színművészeti Egyetemre - tudtuk meg a Borsból.

Wifi a repülőkön
Az American Airlines ma teszteli a repülökön a wifikapcsolatokat.

Nyelvemlékeink: ómagyar KRESZ-siralom
Az életben nem úttest, hanem út van; nem kijelölt gyalogátkelőhely, hanem zebra; én speciel parkolóhelyen szoktam parkolni, és nem várakozóhelyen.

Csak 33 törvényt nyújtana be ősszel a kormány
Benyújtotta az őszi jogalkotási tervét a Gyurcsány-kormány: mindössze 33 törvényjavaslat szerepel benne, pedig a tavaszi ülésszak sem volt túl termékeny - írja a Napi Gazdaság.

Nem váltotta be a reményeket az euró
A közös európai valuta nem váltotta be az eurózóna tíz évvel ezelőtti létrehozásakor vele szemben támasztott elvárások egy részét - írja a Napi Gazdaság az Európai Bizottság (EB) legfrissebb negyedéves gazdasági jelentésére hivatkozva.

Félti az EB a könyvvizsgálókat
Húsz év alatt tízről négyre csökkent a nagy nemzetközi könyvvizsgáló társaságok száma. Az Európai Bizottság szerint félő, hogy ha folytatódik ez a tendencia és még eggyel csökken a Big 4 cégek száma, megbomlik a piac, s a megmaradtak vagy kivonulnak a könyvvizsgálatból, vagy aranyáron fogják kínálni szolgáltatásaikat - írja a Napi Gazdaság.

Lezuhant két kínai helikopter
A harci gépek földbe csapódásának okát még vizsgálják.

Újabb BKV-vezető hullik ki
Közös megegyezéssel távozik a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese, Tóth Norbert - értesült a szerdai Magyar Hírlap. Úgy tudják, a vezető július középen hagyja el a közlekedési vállalatot.

Nem enyhül a kánikula
Szerdán ismét harminc fok fölött lesz a hőmérséklet, a szél enyhe marad. Az enyhülésre hétvégéig biztosan várni kell.

Kegyetlenebbek lesznek az idei melegfelvonuláson
A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz" - írta a Népszabadság.

Egyesülhet a cseh és a szlovák Cargo
Lehet, hogy a közeljövőben összevonják a szlovák ZSSK Cargo és a cseh CD Cargo vasúti teherfuvarozó társaságot - értesült a Napi Gazdaság.

Duplázott a földrengés Szumátrán
A sziget megúszta: elmaradt a szökőár, és halottak sincsenek.

2014-ig támogatja az XP-t a Microsoft
Egyre népszerűbb a Windows XP.

Visszavonták a 4,1 milliárdos mentőstendert
A sajtóhírek szerint a Siemensre szabott pályázatot az egészségügyi miniszter állítatta le.

Német-török: rutin kontra lelkesedés
Bázelben szerda este kiderül: a németek tényleg jók, vagy ismét török csodához asszisztálhat Európa. Mindkét szcenáriónak van létjogosultsága, elsősorban a rutin lehet az, ami a németek felé billentheti a mérleget - igaz, nem szabad megfeledkezni a lassan közmondásossá váló török harcszellemről sem.

Nem dobbanthatnak már a kínai diákok
Egyre több kínai diák választja Magyarországot tanulmányai helyszínéül, mivel jó diplomát kaphatnak, viszonylag olcsón. Aggodalomra ad azonban okot, hogy nemrég egy nagyobb csoport egyszerűen eltűnt; valószínűleg az EU más tagállamába álltak tovább, munkát vállalni. Az ilyen eseteket előznék meg közösen a pécsi egyetem és egy kínai cég.

Laptopban a PS3 processzora
A Toshiba G50-es képes megtalálni egy keresett arcot egy videóban és gesztusokkal is irányítható.

Kidőlt tűzfal és villámcsapás miatt hívtak tűzoltókat a viharban
Százötvenszer riasztották a tűzoltókat a kedd esti vihar miatt. Volt, ahol tűzfal dőlt ki, másutt villámcsapás gyújtott fel egy tetőt. Egy Hajdú-Bihar megyei településen 98 ház sérült meg.

Egy kiló kokain lapult a fején
A paróka alatt megbúvó zacskót annyira odaragasztották az eredeti hajhoz, hogy csak kórházban lehetett eltávolítani.

Borotvaélen táncol a brit hadsereg
A vezérkari főnök szerint képtelenség egyszerre helyt állni Afganisztánban és Irakban.

Mindenki csinálja a fesztivált
Minden bokorban fesztivál terem

Százötvenszer riasztották a tűzoltókat
A vihar elvitt egy fél falut, és a villám is sikerrel csapkodott.

Sörtúra, városnézés és fesztivál a cseheknél: Rock For People
Mit csináljunk, ha nyár van, hirtelen mehetnékünk támad, de túl messzire nem enged a pénztárcánk? Először is, vegyünk egy olcsó buszjegyet Prágába (a Student Agency már kilenc ezer forintos áron is kínál retúrjegyet), majd fél nap autentikus városnézés és sörkóstolás után zöttyenjük át a Prágától mintegy száz kilométerre fekvő Hradec Kralove városa melletti kietlen pusztaságba, ahol a Rock For People fesztivál immár tizenkét esztendeje minden nyáron várja Európa zenekedvelő népeit egy össznépi kultúr-orgiára - mindezt pedig ugyancsak megengedhető áron.

Egyedül sem megy - íme a kisebbségi MSZP-kormány első kudarca!
Máris megingott a kisebbségi kormányprogram. Júliusban lépett volna hatályba a szociális törvény módosítása, de a javaslat olyan dilettánsra sikeredett, hogy be sem nyújtották a parlamentnek - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

Havas Szófia tanácsai
Júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazza Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium

Keselyűk köröznek a Wall Street fölött
Csupán négymilliárd dollár hiányzik az újabb, ezúttal a 400 milliárd dolláros határ átlépéséhez - már ami a másodlagos jelzálogpiaci válság kirobbanása óta nyilvánosságra került leírások és veszteségek összegét illeti.

Levélturmix

Népszabadság címlap 2008. július 25. szerda

Lemondott az ENSZ biztonsági vezetője
 

Turulügyben választ várnak
Hivatalos tájékoztatást kért nemrég a XII. kerületi turulszobor ügyében az építéshatóságként e témában eljáró I. kerület jegyzőjétől az illetékes közigazgatási hivatal vezetője - értesült a Népszava.

Hazaárulás miatt ítéltek el egy azeri újságírót
Tízéves szabadságvesztésre ítélt egy azeri bíróság egy újságírót, mert bűnösnek találta hazaárulás vádjában.

Kamattartóan erős a forint
A magyar jegybank valószínűleg azért nem emelte a kamatot, mert a forint látványosan megerősödött. Ezt mondják elemzők. A magyar valuta a hétfői döntés után kedden jól tartotta magát. Az amerikai jegybank tegnap kétnapos ülést kezdett, a kérdés ott is a kamat, amelyről éles viták bontakoznak ki.

Euromoney: az MFB a régió legjobban vezetett bankja
Kedden díszebéden adták át a brit fővárosban a befolyásos angol pénzügyi szaklap, a Euromoney idei szakmai díjait. Ezek közül "Kelet-Közép-Európa legjobban menedzselt bankjának" címét a Magyar Fejlesztési Bank nyerte el, az elismerést Erős János és Czirják Sándor vezérigazgatók vehették át.

A hőség megérlelte a magyar dinnyét
Az európai kánikulának a dinnyések örülnek a legjobban. Egyelőre külföldit eszünk, a magyar gyümölcs szezonja csak a jövő héten kezdődik, de Medgyesegyházán már szedik a dinnyét, remélve, hogy mielőbb kiszorítják az importot.

A Fidesz csökkentené a benzinadót
A Fidesz azonnali lépéseket vár a kormánytól az energia- és az élelmiszerárak növekedésével szemben, és úgy véli, van mozgástér a benzin jövedéki adójának csökkentésére - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján. A Pénzügyminisztérium szóvivője úgy reagált: a kormány a rászorulókat szociális alapon kívánja támogatni. Ennek érdekében tesz már jelenleg is intézkedéseket és tervez újabbakat.

Bokros: A gyógyítás a leggyengébb láncszem
A rendszerváltás leggyengébb láncszeme a gyógyítás, ahol 20 éve szinte semmi sem történt - mondta Bokros Lajos, a Közép-európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Buda-Cash Brókerház közös rendezvényén. A volt pénzügyminiszter azt javasolja, hogy minden 18 év feletti állampolgár fizessen fix egészségügyi hozzájárulást, például 10 ezer forintot. A túlméretezett, 76 intézményből álló felsőoktatást szerinte a fejkvóta-finanszírozás eltörlésével lehet karcsúsítani.

Brüsszel nem gurít vörös szőnyeget az OMV-nek
Az Európai Bizottságnak komoly kétségei vannak az OMV-nek a Mol megvásárlási szándékát illetően, és kifogásait eljuttatta az osztrák társaságnak - tudatta az OMV.

Felturbózzák a tiszalöki vízi erőművet

Újraéled a Danuvia
A Pannónia után a Danuvia motorkerékpárt is feltámasztják hazai vállalkozók, akik hamarosan bemutatják sorozatgyártású modellt. A hagyományokban gazdag márkanév része a magyar ipar- és technikatörténetnek. Sorozatgyártásának csúcspontján, a hatvanas években napi száz motor, összesen 157 ezer készült. A KGST piacain kívül a Danuviákat White jelzéssel Angliában, Kanadában és az Egyesült Államokban is értékesítették. Használták munkára, és versenyeztek is vele. Krossz- változata nemzetközi bajnokságot nyert.

Esélytelen doppingolók?
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség ausztrál elnöke szerint minden korábbinál nagyobb eséllyel buknak le a pekingi olimpián a tiltott szert használó sportolók.

Hírek

Becker Wimbledonban
Naomi Cavaday a világranglista 197. helyéről egy kicsit ráijesztett a címvédő Venus Williamsre. A 19 éves brit - szabadkártyával - harmadszor próbálkozhatott Wimbledonban, és ahogy a korábbi két alkalommal, ezúttal is már az első fordulóban kiesett.

Olvasói levelek

Idén is támadás készül a melegek ellen
A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz" - írta a szerdai Népszabadság.

Rozsadombi szoció

A Vova
Az erős karakterű egynevűek nem túl népes családjába tartozik. Magam is hosszú évekig találgattam, ugyan ki a fene lehet az a Németh Vladimir, s nehezen esett le a tantusz, hogy nyilván a Vova. Az a Vova, aki a Mikszáth Kálmán teret a XX. századi egyetemes kultúra jeles helyszínévé, illetve a rendszerváltásra készülődő Magyarország - főleg - liberális értelmiségi fiataljainak első legális találkahelyévé tette. A Tilos az Á 1989 szilvesztere óta csak másodlagosan minősül a Micimackóban szereplő táblacsonk feliratának, ma már minden felvilágosult rezidens tisztában van vele: ez volt az a hely, ahol az orosz kivonulást Frank Zappával ünnepeltük, és ahonnan Vajdai Vili és a mellesleg csaposként is fenomenális Szabó Győző színházi karrierje indult. Fotó: Móricz Simon

Blogkóstoló
Tőkés püspök legújabb nyílt leveléről egy történet jutott a Hatodik Alabárdos eszébe (http://hatodikalabardos.nolblog.hu/): "Az egyik szomszéd kocsit vett. Már három éve nem volt autója. Három év nagy idő. A telkére vezető behajtó kapuját benőtte a vadszőlő, magát a behajtót meg némi cserje. Emberünk... nekiállt rendbe tenni a behajtót. Elsőnek megtisztította a házidzsungeltől. Egynapnyi munka, és a bejárat tiszta lett, de...

Nagyapám emlékezete és a szolidaritás
Heves viták zajlanak napjainkban a szociálpolitika kérdéseiről. Népszavazás, önkormányzati kezdeményezések, pártviták irányítják a közvélemény figyelmét arra, ami eddig nem kapta meg az őt megillető figyelmet. Ennyiben elégedettek lehetünk, inkább valós érdekkonfliktusokról, mint szimbólumokról szóljon a politikai diskurzus. Nem a vita ténye, hanem az értékzavar, a baloldali értékek zavara az, ami a kedélyemet borzolja. A szolidaritás kapcsán kibontakozó disputát vélem-félem egyre rosszabb irányba fordulni.

A homofóbia ellenzésének joga
2004 januárjában Rasmussen liberális dán kormányfő az azonos nemű párok templomi házasságkötésének joga mellett foglalt állást egy interjújában. Néhány hónappal később a dán homoszexuálisok szervezete "Az év lazaca" díjjal tüntette ki bátor kiállásáért a kormányfőt, aki a díjat büszkén vette át a koppenhágai városházán. Révész Sándor véleménye szerint (A homofóbia joga, május 22.) hibát követett el a dán kormányfő is, és hibát követett el a dán homoszexuálisok szervezete is.

Jegy, amely mindent visz
Ismét rekordot döntött a Múzeumok Éjszakája: míg öt évvel ezelőtt húsz fővárosi múzeumra 30 ezer látogató jutott, addig az idén már mintegy 330 ezren tolongtak hajnalig az ország 230 intézményében. A fővárosi múzeumokban komoly tétje volt a sikernek, hiszen a jegybevétel fedezte a költségeket.

A píszí pesti humor
Harmincöt éve, amikor éppen olajválság rengette a világgazdaságot, és hiába ígérték akkori eleink, hogy "hozzánk nem gyűrűzik be", az árak csak nőttek, az életszínvonal meg csökkent, no, tehát abban a feledhetetlen időben kiváló magyar politikusok fejében fogant a mentőötlet: rá kell kapcsolni a kabaréra. Így született meg a Magyar Rádió (azóta már legendás) Karinthy Színpada.

Feladták Komáromot
Visszavonta a komáromi erődrendszer világörökséggé nyilvánítására tett javaslatot az UNESCO Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága és szlovák társszervezete.

Bartók nélkül
Nem az a baj, hogy sok a komputergrafika, hanem az, hogy nem elég érdekesek. A digitális eszköz is eszköz, s ha nem késsel, tűvel, himbavassal működtetik is, a mesterségbeli alázatot firtatókat megnyugtatandó, kínkeserves, profizmust és elmélyülést követelő szerszám. Olyankor is, amikor ez nem látszik. Mert itt is érdektelen a befektetett munka, ha az eredmény csak egy Mosolyalbum gyerekfotó-kópiája, aláírva valamely líraian talányos szöveg, egy elmaszatolt, eltorzított színes fotó ugyancsak szavatoltan megfejthetetlen szöveggel szalagozva, esetleg egy összegyűrt könyv képe, ha Sorskönyv is a fennen címe.

"A magyar megosztottság érthetetlen"
A berlini külügyminisztérium volt helyettes államtitkára utolsó posztjának maga választotta Budapestet. A júliusban távozó Hans Peter Schiff elégedetten tekint vissza a mozgalmas évekre, bár a magyar autósokkal nem tud kibékülni. Szerinte a civil társadalom is felelős, hogy a politikai ellentétek nem csitulnak.

Az amerikai parancsnok Pápára érkezett
Már Pápán tájékozódik az épülő pápai NATO-légibázis első, amerikai parancsnoka, John Zazworsky - tájékoztatta az újságírókat tegnap April H. Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A légi szállító ezred bázisára július végén érkezik az első csapat.

Berlusconi ellenzéke nem működik
Lelki üdvéért aggódik Silvio Berlusconi, de nem amiatt, hogy az államfő és az olasz püspöki kar is alkotmányellenesnek tartja a kormányfő immunitását biztosító igazságügyi csomagot, mellyel - a Berlusconi-perekkel együtt - százezer pert függesztenének fel.

Linz09: sárgáját a fehérjétől
Nem lehet elég korán kezdeni - mondja Martin Heller intendáns, és a pontosítás kedvéért hozzáteszi: számára Linz nem csak 2009-ben Európa kulturális fővárosa. A most megnyílt kiállítás Bécs Építészeti Központjában el sem választható attól a "kampánytól", amely ezt a nevezetes esztendőt hivatott tudatosítani. Fontos szélesebb közönséggel megismertetni a 200 ezres Duna-parti várost, azzal a nem is titkolt hátsó gondolattal, hogy megnő a jövőre valamelyik rendezvényre Linzbe látogatók száma.

Európa digitális könyvtárat épít
Európa kulturális örökségének védelme, művészi alkotások a kibertérben, interkulturális párbeszéd: ezek a francia EU-elnökség kulturális prioritásai, amelyek keretében hosszú távú és látványos projektek indulnak az év második felében.

Északi-sarki készültség Oroszországban
Bár a Jeges-tenger alatt rejtőző ásványkincsek mértéke még ismeretlen és technikailag is hiányoznak a kiaknázás feltételei, egyre erősödik a küzdelem a sarkkörön túli területekért.

Távirati stílusban

Segítség a működőképes palesztin jogállamhoz
Legalább 156 millió euró értékű, konkrét programokkal kívánja támogatni a nemzetközi közösség a palesztin jogállamiság, hatékony rendőrség és igazságszolgáltatás kiépítését. A német kezdeményezésre Berlinben megrendezett, a palesztin biztonsági helyzetnek szentelt nemzetközi konferencián azonban a sok jó szándék és felajánlás közepette is élesen megmutatkoztak a közel-keleti konfliktusban érintett felek közötti nézetkülönbségek.

Sztrájk, káosz Csehországban
Egymillióan kapcsolódtak be a tegnap délután egykor kezdődött egyórás figyelmeztető sztrájkba Csehországban. A rendszerváltás utáni eddigi legnagyobb tiltakozó megmozdulást a Cseh- és Morvaországi Szakszervezetek Szövetsége (CMKOS) szervezte, amelynek jelenleg 32 tagszervezete és mintegy 540 ezres tagsága van.

Csak élőben érdemes
A motoros szubkultúra lényege, hogy mindenki jobban tudja, hogyan kell motorozni. A másik fontos dolog, hogy mindenki mindent magától tud.

Megállt Lőrincz Balázs új szíve
Meghalt az első magyarországi gyermekszív-átültetésen átesett kisfiú. A tragédia tegnap történt Balatonvilágoson, a transzplantált gyermekek rehabilitációs táborában. A halálát vélhetően szívritmus-zavar okozta.

Szemétláda
A szemét jellegzetesen emberi termék, fölfoghatjuk akár differentia specificaként: csak az ember szemetel. A természetben nincsen szemét. A természetben még a pet-palack vagy a kiégett nukleáris fűtőelem sem szemét, hanem szép lassan hasznosuló, értékes anyag, na jó, van amihez, mármint a hasznosulásához kell egy-kétmillió év. A szemét az emberiség entrópia elleni reménytelen küzdelmének terméke, a vereség bizonyítéka. Az ember a természetben található anyagokból folyton összekombinál ezt-azt, de ezek a tákolmányok nagyon gyorsan használhatatlan és számára is értéktelen darabokra esnek szét, ezeket a fragmentumokat nevezzük szemétnek. A szemét persze piszokul zavarja az embert. Majdnem annyira, mint maga a természet.

"Diplomás"ragaszkodás a szülőföldhöz
Történetének talán legnagyobb értékű beruházása valósul meg a Miskolci Egyetemen a következő években. A műszaki és természettudományi képzés, valamint A kutatás fejlesztésére felhasználható 6,5 milliárd forintból 6,2 milliárd többségében európai uniós forrásból, pályázat útján érkezik a borsodi megyeszékhely egyetemére, a háromszázmilliós önrészt az intézmény biztosítja.

Vakáció az öregemberek utcájában
Az alföldi kisváros lakótelepén élő, tízéves kislány elsőosztályos kora óta minden nyári szünetet a nagyszüleinél tölti egy távoli faluban, s ez olyannyira nincs ellenére, hogy a hétvégeken, amikor a szülei érte jönnek, alig akar hazamenni. A gyerek - aki nem tudja, mekkora szerencséje van, hogy része lehet a kiveszőfélben lévő, nagyszülői "gyerekvigyázásban" - otthonának tekinti a falusi házat, sőt az egész utcát. Mindenkit ismer, mindenkihez bejáratos, ám arra csak nyolcévesen döbbent rá, hogy ennek az utcának szinte minden lakója öregember.

Dudari károk és perek
- Elsüllyedni ugyan nem fogunk, de a föld mozgása az utóbbi években sem állt meg - mondja Polt Ferencné, a Veszprém megyei Dudar polgármestere. - Még ma is előjönnek új repedések a falakon, de a korábbi gondokhoz képest ezek már belül vannak a tűréshatáron.

Karinthy születésnapján lesz a magyar humor napja

Röviden

A Lipót zárva marad, a vitát kinyitották
Megoldatlan a pszichiátriai betegek helyzete, az OPNI bezárása az összeomlás szélére sodorta az ellátást. Az állampolgári jogok országos biztosa szerint a lépés vállalhatatlan körülményeket teremtett. A szakma vezetői egyetértenek a megállapítással, amit a tárca vitat.

Papp Lajos hat kft.-t alapított és nyugdíjba megy
Nyugdíjazását kérte dr. Papp Lajos, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szívcentrumának igazgatója. Úgy véli: az egyetem vezetőinek döntései rontják a betegek életesélyeit. A rektora szerint viszont Papp Lajos csak megsértődött, amikor szembesült azzal, hogy tanártársai gyanakvással fogadják privatizációs elképzeléseit.

Veszélyben a gázai tűzszünet

Alanyi jogon jár a távfűtés árkedvezménye
Már a következő fűtési szezontól jelentős árkedvezményre számíthatnak a távfűtéses lakásban lakók - jelentette be Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távfűtési munkacsoportjának vezetője a szocialisták képviselőcsoportjának ülése után. Szanyi Tibor szerint olyan döntéseket hoznak majd, amelyek alapján minden távfűtéses lakásban élő számára minden hónapban alanyi jogon biztosítanak jelentős árkedvezményt 2010 őszéig, ezt követően pedig - ahogy fogalmazott - a tisztán szociális jelleg lesz az irányadó.

A felsőoktatás keretszámai
A 2009/10-es tanévre is 56 ezer diákot vesznek fel a felsőoktatásba államilag támogatott helyre, de az arányokon némiképpen változtatott tegnapi ülésén a Felsőoktatási Kerekasztal. Az agrárképzésben 100, a társadalomtudomány területén 200 hellyel csökkentették a felvehető hallgatók számát. A műszaki és természettudományos képzésben viszont növelték, előbbiben 9600-ről 9700-ra, a természettudományos területen 4100-ról 4200-ra a keretszámokat.

"Védelmi csapatot"toboroznak
A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz".

Lipót
Egy pillanatra tegyük zárójelbe mindkét fél érveit. Az egyik úgyis csak fekete, a másik meg fehér. Valakiben azért mégis meg kell bíznunk, hát higgyünk Szabó Máténak, az állampolgári jogok biztosának. Ő hétfőn szokatlanul terjedelmes, hivatalához szabottan viszszafogott, ám az ombudsmanoktól ritka határozott állásfoglalást tett közzé.

Megfenyegették Mohácsi Viktóriát?
Mohácsi Viktória, az Európai Parlament szabad demokrata képviselője tegnap a szombati faddi "magyar gárdás" falunapról tartott tájékoztatón elmondta: hétfőn Strasbourgban beszélt a Magyarországon egyre gyakrabban m

Társadalmi vita"Monok"-ról
Széles körű társadalmi vitát kezdeményez az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Monok és a hozzá csatlakozó önkormányzatok azon döntése miatt, hogy a segélyek kifizetését feltételekhez kötik- közölte kedden a roma érdekképviseleti szervezet elnöke.

Kulcs van, de hol a zár?
Eddig az egészségügy volt a liberálisok legfontosabb témája, de most szinte szót sem ejtenek róla. Kiléptek a koalícióból - és az egészségügyből is. Bokros Lajos szerint pedig ez a rendszerváltás leggyengébb láncszeme. Adócsökkentésről szeretnének most tárgyalni, mint szinte bárki más, ami hálás is, mindenki érez benne magának egy kis esélyt, kivált ha nem esik róla szó, hogy mi az ár.

Visszavont mentőspályázat
Visszavonta a 4,1 milliárdos, uniós pénzzel is támogatott,a mentésirányítás fejlesztésére kiírt közbeszerzését keddenaz Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A tenderkiírás sértia versenysemlegességet.

Bálnák, ki a partra
Minden szeretetet megkaptam a középkorú uraktól, ahol a milliós gépeket kötelező elemek díszítették: sárvédősas és kormányrojtok.