Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Az oroszok reggel hatkor kivonulnak Grúziából
Az orosz védelmi miniszter szerint egy nap alatt elhagyják az országot.

Pénteken vonulnak ki Grúziából az orosz erők
 

Elfogták a fekete ruhás kődobálókat
Elfogták azokat a garázdákat, akik kedden késő este kövekkel dobálták meg egy székesfehérvári lakóház ablakait, s életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; a hat fiatal őrizetben van - közölte a rendőrség.

Visszatér Angliába a gyermekmolesztáló Gary Glitter
Elhagyta Bangkokot és egy London felé tartó repülőgépen ül a gyermekmolesztálásért elítélt egykori brit glam rocker, Gary Glitter - közölte a brit külügyminisztérium csütörtökön.

Kálmán Olga visszatér a képernyőre - és egyéb változások az ATV-nél
Két új híradó, Bánó András új műsora és Jaksity Kata világjáró riportsorozata várja szeptembertől a kereskedelmi csatorna nézőit.

Halálos baleset a szántóföldön
Életét vesztette az a férfi, aki eddig tisztázatlan okból leesett egy traktor utánfutójáról egy kislétai szántóföldön, s a jármű áthajtott rajta - jelenti a HavariaPress.

Öt százalékkal drágult az olaj

Sólyom "nyugtalanító aktualitásról" beszélt a prágai megszállás kapcsán
Oroszország és Grúzia fegyveres konfliktusa, valamint az 1968-ban történtek között egy tekintetben biztos van párhuzam: az erőszak nemzetközi jogba ütköző alkalmazása egy szuverén állam ellen 1968-ban is elítélendő volt, és most is az - mondta a köztársasági elnök.

Egy nap alatt 5 százalékkal drágult az olaj
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta csütörtökön 120,16 dolláron zárt Londonban, 5,80 dollárral, azaz 5,07 százalékkal drágábban a szerdai zárónál.

Csütörtökön 5 százalékkal drágult a kőolaj
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta csütörtökön 120,16 dolláron zárt Londonban, 5,80 dollárral, azaz 5,07 százalékkal drágábban a szerdai zárónál.

Elfogták a székesfehérvári kődobálókat
Elfogták azokat a garázdákat, akik kedden késő este kövekkel dobálták meg egy székesfehérvári lakóház ablakait, s életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; a hat fiatal őrizetben van.

Küszöbön a Vajdasági Köztársaság?
A Kostunica-féle Szerbiai Demokrata Párt (DSS) szerint a készülő vajdasági statútum befejező lépés a Vajdaság Köztársaság létrehozása felé, és felszólította a Demokrata Pártot, hogy vonja vissza az okmányra vonatkozó javaslatát, írja a Beta.

Daniel Radcliffe családja nem akarta, hogy színész legyen
A Harry Potter szerepében híressé vált fiatal angol színész az OK! magazinnak adott interjújában árulta el: családja egyáltalán nem örült, hogy gyerekként színész akart lenni.

Elfogták az életveszélyes sérülést okozó székesfehérvári kődobálókat
Az otthonában gyanútlanul számítógépező, majd kővel homlokon talált kislányt megoperálták, állapota még mindig súlyos.

Antifasiszta gyűlést szerveznek Budapesten
A szeptember 1-jei nagygyűlésre Sólyom Lászlót is meghívták. A megmozdulást a második világháború kitörésének 69. évfordulóján tartják.

Elfogták a székesfehérvári lakóházat megdobálókat
Elfogták azokat a garázdákat, akik kedden késő este kövekkel dobálták meg egy székesfehérvári lakóház ablakait, s életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; a hat fiatal őrizetben van - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Több száz baromfit loptak el a nagykozári telepről
Feljelentést tett a rendőrségen egy nagykozári telep tulajdonosa a napokban, ugyanis ismeretlenek több, mint száz baromfit loptak el tőle.

Martinek János: Nincs rossz ló, csak rossz lovas
Méltán vártunk (a hölgyek esetében még várunk) sikereket a pekingi olimpia öttusaversenyeitől, hiszen Magyarország a sportág történelmének ötkarikás egyeduralkodója. Csütörtökön elsőként a férfiak versenyét rendezték meg, ahol a várakozásoktól jócskán elmaradva Horváth Viktor a 19., Balogh Gábor pedig a 26. lett. A negyedik tusában, a lovaglásban mindketten leestek a telivér lóról - az esetről Martinek János, Szöül egyéniben és csapatban is aranyérmes olimpiai bajnoka nyilatkozott az [origo]-nak.

Rendőr gyújtott fel egy szlovák férfit
Rendőr gyújtott fel egy férfit Szlovákiában csütörtökön kora hajnalban egyelőre nem részletezett családi okok miatt.

Tüntettek a szvázi királynék luxusa ellen
A király 9 felesége különgépen utazott a tengeren túlra vásárolgatni.

George Clooney autóval kárpótolta egy koccanása alanyát
A szexiségét felelősségteljesen viselő színész egy 14 ezer fontos autóval lepte meg azt a hölgyet, akinek Lancia Ypsilon autójába hátulról beleszaladt.

Új hidegháború? Nem a választásról, hanem az oroszokról cikkeznek Amerikában
A grúziai válság a híradások első számú témájává előlépve egyben az elnökválasztási kampány egyik vezető kérdésévé vált.

Draskovics nem tud arról, létezik-e a Magyarok Nyilai + Videó
Azért szüntette meg a Nemzeti Nyomozóiroda kedden a Csintalan Sándor elleni támadás ügyében folytatott eljárást, mert nem találták meg az elkövetőket. Ez áll a szervezet közleményében és a Hír Televízió műsorvezetőjével is ezt közölte a rendőrség. Draskovics Tibor rendészeti miniszter csütörtökön már azt mondta, nem is biztos, hogy létezik az akciót magára vállaló Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet.

Növekedett a kiskereskedelmi forgalom Nagy-Britanniában
Érdekes adatot közölt csütörtökön a brit statisztikai hivatal: a kiskereskedelmi forgalom a szigetországban a várt csökkenéssel szemben emelkedett. Pedig évtizedes csúcson van az infláció.

MTV: sorozatok, rajzfilmek, régi és friss humor
Új sorozatokkal, koncertekkel készül az őszre a Magyar Televízió. Tűzvonalban most nem lesz, jön helyette a Presszó 10, és Kepes András is műsort kap. Nagy kérdés, hogy a futball-Eb és az olimpia jó nézettsége az MTV-re terel-e néhány tízezer fiatal nézőt, vagy a köztévé megmarad annak, ami - a nézettségi adatok alapján - mostanában volt: az idősebbek kedvelt, nyugodt csatornájának.

Fejest ugrott a sekély Balatonba a fiatal férfi
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a harminc év körüli férfi, aki fejest ugrott csütörtök este a Balatonba.

Kiberháború előzte meg az orosz csapást Grúzia ellen
Az orosz hadsereg a grúziai incidens kapcsán nagyfokú magabiztosságról tett tanubizonyságot, továbbá számos - a hadsereget is érintő - újításról is döntés született az elmúlt hetekben. Ez a mostani háború kész helyzet elé állította az oroszokat, ezért nagy szerep jutott a stratégiai elgondolásnak, sőt az informatikai rendszereket megbénító hacker támadásoknak is. Oroszország mindössze egy gyalogos hadosztályt vetett be Grúzia megszállása során, ugyanakkor komoly erőket mozgósított hacker vonalon is.

Elaltathatják az eltévedt bálnaborjút
Nagyon legyengült az a bálnaborjú, aki egy hajót hisz az anyjának Sydney közelében. Az állatot ezért hamarosan elaltathatják - közölte csütörtökön a bálnát megmenteni próbáló hivatal szóvivője.

Helyszíni szemle után: tényleg engedély nélkül fúrtak a Gellért téren
A hatóságok szerint is jóváhagyás nélkül kezdte meg hétfőn a 4-es metró Gellért téri állomásánál dolgozó Bamco Kkt. egy átkötő alagút fúrását. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) illetékes osztálya több más hatósággal együtt közös helyszíni szemlét tartott az épülő Gellért téri állomáson.

Tizenöt új premier a kecskeméti színházban
Nagy menetelést ígért Cseke Péter, a kecskeméti színház új direktora a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen.

Ice T hajat is növeszt, ha megkaphatja Mr. T szerepét
A rapper bármit elkövetne, hogy bekerüljön az A-Team című tévésorozat (az itthoni tévék Szupercsapat címen adták) mozifilmként újraforgatott verziójába, ahol az egykor Mr.

Sienna Millert graffitiben kurvázzák
A színésznő londoni otthonának falán ismeretlenek festékszóróval nyilvánítottak véleményt arról, hogy Miller pár hónapja összejött a négygyermekes Balthazar Gettyvel.

Száguldozó jachtok a Mosoni-Dunán - szigorítás jön!
Nagy teljesítményű jachtokkal száguldoznak a Mosoni-Dunán, erre panaszkodnak a mosonmagyaróváriak.

Lebukott a legkeresettebb görög bűnöző
Elfogták a legkeresettebb görög bűnözőt, aki két éve helikopterrel szökött meg a börtönből. A bank- és az emberrablás specialistája éppen 25 éves büntetését töltötte, amikor eltűnt.

Egy halott a kínai földrengésben
A Richter-skála szerint 5,9-es erősségű földrengés rázta meg csütörtökön Kína délnyugati, Mianmarral (volt Burmával) határos vidékét.

Cseh kitüntetés Heller Ágnesnek
Emlékérmet adományozott a cseh kormányfő tíz külföldi állampolgárnak - köztük Heller Ágnes magyar filozófusnak - annak elismerésére, hogy negyven éve tiltakoztak a Varsói Szerződés öt tagállamának csehszlovákiai katonai akciója ellen, amely véget vetett a prágai tavasz nevű reformfolyamatnak.

Túlfúrták a 4-es metró alagútját
Az engedélyezettnél tíz méterrel fúrt tovább a 4-es metró fúrópajzsa a Szent Gellért téri építkezésnél - tájékoztatta a helyszíni szemlét és ellenőrzést végző Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

Heller Ágnest kitüntették Prágában
A magyar filozófus tiltakozott a 68-as megszállás ellen.

Feloldották az útzárat az M0-áson
Délután két kamion és egy terepjáró ütközött össze az M0-ás autóút és az M5-ös autópálya csomópontjának a közelében, kifolyt az útra az üzemanyag.

Tíz métert fúrt engedély nélkül a fúrópajzs
Az engedélyezettnél tíz méterrel fúrt tovább a 4-es metró fúrópajzsa a Szent Gellért téri építkezésnél - tájékoztatott a helyszíni szemlét és ellenőrzést végző Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

Rogge: Egy bajnok nem viselkedhet úgy mint Bolt
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke bírálta a pekingi olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Boltot nagyképűsége miatt.

Zanzibári álkapitány lett a német komikus
A labdarúgás manapság már nem csak sport, hanem egyben a szórakoztatóipar része is, akárcsak a zene. Új sorozatunkban a két, nagy népszerűségnek örvendő terület kapcsolatát igyekszünk szemléltetni: hétről hétre bemutatunk egy olyan dalt, amelyiknek ihletője, vagy témája a futball. A műfaj a punktól kezdve a rockon keresztül egészen a popig terjed, a lényeg ugyanaz: a labdarúgáshoz fűződő kapcsolat.

Félpályás útlezárásokkal demonstráltak a budafokiak
Hét olyan utcában tartottak demonstrációt, ahol jelenleg nincs tömegközlekedés, de a BKV átalakított menetrendje szerint buszjáratokat vezetnek be.

Elmerült a víztározóban a fiú
Szerda délután Lankáson az ottani vízgyűjtőbe fulladt egy 17 éves fiú. A barátaival volt fürödni a gátnál, azok látták elmerülni, s miután a srác többé nem jött ki a felszínre, a többiek segítségért siettek.

Fáziskéséssel erősített a Lazio
Alaposan leszerepelt az előző idényben a Serie A-ban a Lazio, hiszen a 2007-ben megszerzett harmadik hely után a rómaiak legutóbb csak a 12. pozícióban végeztek. A fővárosiak mintha egy évvel elcsúsztak volna a játékospiacon: most erősítettek úgy, ahogyan tavaly kellett volna, amikor a csapat a Bajnokok Ligájára készült.

Szennyvíz fenyegeti a Tiszát
A kárpátaljai Rahó szennyvízvezetékei kimosódtak, ha eltörnek, katasztrófa lesz.

Christina Applegate már az új cicijeit tervezi
A 36 éves színésznőnek három hete kellett eltávolítani mindkét mellét, mert az egyikben rákos daganatot találtak.

Draskovics: Az ügyészség állíttatta le a Csintalan elleni nyomozást
A rendőrség az ügyészségtől kapott utasítást, hogy szüntesse meg a nyomozást a Csintalan Sándort megverők ügyében - mondta kérdésre válaszolva Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

A csehek szerint nem is volt nagy durranás a prágai tavasz
Nincsenek túl jó véleménnyel az 1968-as "prágai tavaszról" a csehek - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában. Nem egyértelmű Alexander Dubcek megítélése sem. A fiatalok keveset tudnak a negyven éve történtekről.

Négyesikreket szült egy 55 éves indiai nő
Egy 55 éves indiai nő négyesikreknek adott életet az észak-olaszországi Mantova városban - jelentette a helyi la Gazzetta di Mantova lap csütörtökön. A gyerekek a vártnál két hónappal korábban születtek, de ők is és az édesanya is jól vannak.

Kilométeres sorok kígyóztak Nagylaknál
Legalább öt kilométeres sor kanyargott a nagylaki határátkelőhöz vezető 7-es főúton szerdáról csütörtökre virradó éjjelen, amikor mintegy 300 teherjármű várakozott, hogy a magyar oldalon megnyissák a határt a szomszédos hatóságok.

Sikeres az Erasmus
Az Egész életen át tartó tanulás program pályázati formáinak kihasználtsága és sikeressége a 2007-2013-as programgenerációban egyre növekszik: az Erasmus ösztöndíj keretében kiutazó hallgatók száma csaknem elérte a háromezer- nyolcszáz főt, ebből majd félszáz felsőoktatásban tanuló utazik idén külföldre szakmai gyakorlatra.

Futballistát vegyenek! - Appiah, Cissé
 

Trezeguet trófeával kedveskedne szíve Öreg Hölgyének
Hiába szerzett rengeteg gólt az előző szezonban a Juventus FC színeiben a francia csatár, mégsem került be hazája 23-as keretébe a nyári Európa-bajnokságon. David Trézéguet levonta a következtetést, és júliusban lemondta a válogatottságot, így aztán innentől kezdve már csak a klubjára kell koncentrálnia.

Letartóztatták a drogcsempész bosnyák galambot
A bosnyák rendőrség rács mögé dugott egy galambot, miután kiderítették, hogy a madár drogot csempészett az egyik legjobban őrzött börtönbe - közölte csütörtökön a Zenica börtön egyik munkatársa.

Elutasították a koreaiak óvását
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elutasította a Koreai Köztársaság óvását a Norvégiával vívott elődöntő végeredménye ellen és a pályán elért 29-28-as észak-európai győzelmet tekinti hivatalos eredménynek.

Halálos motorbaleset Kömpöcnél
A helyszínen meghalt az a motorkerékpáros, aki járművével felborult csütörtökön egy dűlőúton, a Bács-Kiskun megyei Kömpöc külterületén - közölte az MTI-vel a rendőrség.

Milliókat nyert egy kisfiú a mobilszolgáltató sorsolásán
Milliókkal gazdagodott egy mobilszolgáltató sorsolásának eredményeként egy Sierra Leone-i diák. Az állami iskolába, alsóbb évfolyamra járó Ibrahim Nabieu 100 millió leone-t, vagyis 5,5 millió forintot zsebelhetett be az Africell nyereményjátékán.

Ifjúkor helyett állagmegőrzés
182 ezret futott Ibiza

Kalos váltóolajáról nem találtam infót
Feltöltési mennyiség, viszkozitás

2005-ös H-Astra motorolaja
Milyen minőségű legyen?

15W-40-es keverhető 10W-40-essel?
Dízel Citroën Saxóm van

2002-es 1,9 PDTDI Passat
Biztos 5W-40-es olaj megy bele?

Ellen DeGeneres és Portia de Rossi gyereket terveznek
Hollywood első számú leszbikus párja még csak a múlt hétvégén házasodott össze, de már a következő lépést tervezik: a közös gyereket.

Winona Ryder Drew Barrymore exférjével vigasztalódik
A színésznő alig pár hete szakított Blake Sennettel, ráadásul állítólag meg is viselte az elválás.

Az NKH szerint se kéne most fúrni
A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint túlfúrtak a metróépítők. Jövő héten lépnek.

Tragédia után: Spanyolország sokkos állapotban
Madridban déli 12 órakor öt perces néma megemlékezést tartottak a 153 ember életét követelő repülőtéri katasztrófa után egy nappal.

Kulcs az irodához
Az emberek nehezen szokják meg az egyterű irodákat. Sokak számára bénító, idegesítő az összezártság: hol a természetellenes visszafogottság, hol a túlságosan is hangos kitárulkozás okoz zavarokat a közösségben.

Új bírák Karadzsics perében
Új bírókat jelölt ki a hágai Nemzetközi Törvényszék a nemrég elfogott Radován Karadzsics ügyének tárgyalására.

Elutasították a koreai kézisek óvását
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elutasította a Koreai Köztársaság óvását a Norvégiával vívott elődöntő végeredménye ellen és a pályán elért 29-28-as észak-európai győzelmet tekinti hivatalos eredménynek.

Balogh hibázott, Bubu büntetett
 

Gwen Stefani ma szül
Az énekesnő az In Touch Weekly értesülései szerint ma, csütörtökön, helyi idő szerint 10 órakor fekszik be a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházba, hogy császármetszéssel világra hozza második gyerekét.

2004-es G-Astrába 15W-40-est öntöttem
Eddig 10W-40-est kapott

4000 km után tiszta fekete a motorolaj
Kell ezért cserélni?

96-os Passat 1,9 TDI (AFN)
Váltóolaj minősége, csereintervalluma

98-as Astra Classicba 5W-40-es olaj?
Használhatok szintetikusat?

2004-es Focus I-be 10W-40-es olaj
Előtte 5W-30-ast kapott

Miért "hungarofób és gyűlölködő" a szlovák tini?
Minden kisebbség közül a magyarokat tekinti legellenszenvesebbnek a szlovák iskolák kilencedikes diákjainak 37,7 százaléka - derül ki egy felmérésből, amelynek a jelenség hátterét is feltáró részletei arra hagynak következtetni, hogy a "hungarofóbiás és gyűlölködő" szemlélet a jelenkori szlovák kormánypolitikusok magyarellenes megnyilatkozásaiban gyökerezik.

8 éves kislány holttestére bukkantak Lipcsében
A német rendőrség már három napja kutatott egy 8 éves kislány után, aki még hétfőn tűnt el Lipcsében. Csütörtökön délután egy járókelő a félmilliós város külterületén egy gyermek holttestére bukkant. A hatóságok szerint valószínűleg az eltűnt gyermekére.

Az összes külföldi rendszámú autóra utazni fog a VPOP
Az ősszel induló ellenőrzés során nemcsak a Szlovákiában, hanem a más külföldi országokban regisztrált autók rendszámait is megvizsgálják. Az akcióban az APEH is részt vesz majd.

Lezárással tiltakoztak Budafokon a tervezett buszjáratok ellen
Több utcában félpályás útlezárással tiltakoztak Budafokon a kerületet érintő BKV-buszjáratok módosítani tervezett útvonala ellen csütörtökön délután.

Kommunális szennyezés fenyegeti a Felső-Tiszát
Környezeti katasztrófa fenyegeti a Tiszát a kárpátaljai Rahónál (Rahiv), mert a város kommunális szennyvizét a folyó alatt továbbító csővezetékek kimosódtak és a mederbe kerültek, írta csütörtökön megjelent számában a lembergi (lvivi) Ekszpresz című hetilap.

Hétvégén zár a palicsi strandfürdő
A szabadkai Palics-Ludas Közvállalat szervezésében szombaton kerül sor az idei palicsi fürdőidény záró rendezvényeire. Az érdeklődők összemérhetik tudásukat strandröplabdában, minigolfban, de különböző vízi sportokban is.

Modernizálja flottáját az American Airlines
További 26 darab 737-800 Next Generation típusú utasszállító megvásárlásáról állapodott meg a Boeing és az American Airlines. Ez a típus kiválóan alkalmas a légitársaság flotta-felújítási programjának véghezviteléhez, melyről az idei esztendő elején nyilatkozott először az American Airlines.

USA: Nem küldtük a grúzokat harcba
Az orosz sajtó legyilkolt csecsemőkről szól. Abháziában és Dél-Oszétiában népgyűléseken kérték Moszkva áldását.

Cicákat mentett meg egy amerikai pitbull
Hat kölyökmacskát mentett meg egy kétéves menhelyi boxer-pitbull keverék kutya, akit a Nevadai Állatmentő Egyesület egyik renói menhelyén nevelnek.

Lecserélik Karadzic bíráit
Másik bírói csoportra bízták Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezető ügyét a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken, mert az ügyészség megváltoztatta azt az álláspontját, hogy az ügyet más vádlottakéval közösen kezeli.

Vagy ölsz, vagy ők ölnek meg téged
Ishmael Beah tizenhárom évesen került a Sierra Leone-i kormányhadseregbe, három éven át az öldöklésről és kábítószerekről szólt az élete. Aztán az UNICEF kimentette, emlékiratai most jelentek meg magyarul. Távinterjú a volt gyerekkatonával.

Gabonapehelyből sztárokat? Lehetséges! (képpel)
Ryan Alexiev egy olyan művész, aki leginkább arról híres, hogy az alkotásait meg lehet enni. Már ha valaki elfogyasztana egy Oszama bin Laden képet.

Hős rendőrtisztek Csongrádban
Megégett embert mentett ki egy lángoló tanyaépületből csütörtökön két, a Szentes környéki tanyavilágban járőrútvonalakat kijelölő rendőrtiszt. A két rendőr alig ért a sérülttel a rendőrautóhoz, mikor az épület felrobbant.

Döntőben a világbajnok női kosárlabdában
A világbajnok ausztrál női kosárlabda-válogatott bejutott a fináléba a pekingi olimpián, miután 90-56-os győzelmet aratott az elődöntőben Kína felett.

Timosenko Ukrajna legbefolyásosabb embere
Korrespondent kiadvány szakértők segítségével az idén is összeállította Ukrajna 100 legbefolyásosabb emberének listáját. Az előző évhez képest teljesen megváltozott a lista élmezőnye.

Nem az erdőgazdálkodás miatt voltak árvizek Kárpátalján
A Kárpátalján folytatott erdőgazdálkodás nem tehető felelőssé az árvizekért, a vidéket akár 95 százalékos erdősültség sem mentené meg az áradásoktól, mondta csütörtökön Ungváron Valerij Murga, a Kárpátalja megyei erdő- és vadgazdálkodási főosztály vezetője.

Péntek lehet az első aranynap
Pénteken megszülethetnek az első magyar aranyérmek a pekingi nyári olimpián - a kajak-kenusok ugyanis az érmekért lapátolnak már. A férfi vízilabda-válogatott Montenegróval mérkőzik a döntőért.

50 Cent lett a leggazdagabb hip-hop-celeb
Bár évekig Beyonce férje, a producer, Jay Z volt az első a hip-hop leggazdagabbjainak Forbes-listáján, idén 50 Cent átvette a vezetést.

Meg vannak számlálva a feltámadt kuruc.info napjai?
A magyar hatóságok a jövőben is fellépnek a kuruc.info honlap működtetése ellen - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Súlyos takarékossági intézkedések a Deutche Telekomnál
A cég 63 németországi hívóközpontja közül 39-et ítéltek bezárásra, hatezer alkalmazottat pedig új részleghez helyeznek át.

Gay motorosok Stockholmban
Gay, azaz meleg motorosok egyesülete vezette fel a minapi stockholmi parádét. Nagy gépeken, bőrbe öltözött egynemű párok - érdekes módon több köztük a nő. Csókokat dobáltak az út szélén álló közönségnek - megtapsolták őket.

Szennyezés fenyegeti a Felső-Tiszát
Környezeti katasztrófa fenyegeti a Tiszát a kárpátaljai Rahónál (Rahiv), mert a város kommunális szennyvizét a folyó alatt továbbító csővezetékek kimosódtak és a mederbe kerültek - írta csütörtökön megjelent számában a lembergi (lvivi) Ekszpresz című hetilap.

Lejtmenetben az európai börzék
A nyugat-európai részvénypiacokon a befektetők csütörtökön két tűz közé szorultak: egyik oldalon nem szűnnek az aggodalmak a pénzügyi szektor közeljövője iránt, másik oldalon drágul a kőolaj, úgyhogy a részvények veszteségre voltak ítélve. A nagy bankok 2,3-3,7 százalék között olcsóbbodtak, az energiaigényes iparágakba tartozó részvények szintén többnyire lefelé tartottak, mindezt fékezte, de nem egyenlíthette ki az olajtársaságok 1,2-1,8 százalékos drágulása.

Az Apollo Tyres szerint Békéscsaba messze van
Békéscsabán nem lesz indiai autógumigyár, mert túl messze van a fővárostól - közölte Vantara Gyula (Fidesz) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

92-es F-Astrára 14-15 colos alufelni
Milyen méretet tehetek fel?

1,0-s C-Corsán 195/45 R13-as gumi
Szerintem kifejezetten jól mutatna

Kanye West szerint Scarlett Johansson a legszexibb fehér csaj
A rapper nagy rajongója a szőke színésznőnek, hivatalos weboldalán vezetett blogjában például nagy betűkkel hirdeti: "Ő A KEDVENC FEHÉR CSAJOM!!!!!!".

"Egy szó igazság sincsen benne" - orosz nagyköveti reagálás Orbán Viktor levelére
Aki szolidaritást vállal a kalandor grúz elnökkel, az hogy tud nyugodtan mások szemébe nézni? - reagált Szavolszkij Igor magyarországi orosz nagykövet csütörtökön Orbán Viktor Grúzia, Lengyelország, Ukrajna valamint három balti-állam vezetőinek küldött levelére. Ebben a Fidesz elnöke támogatásáról biztosította Grúziát, és elítélte a katonai agressziónak nevezett orosz akciókat.

Tony Lakatos Quintett koncert

Németországban is védik a stratégiailag fontos cégeket
A német kormány szerdán végleges formájába öntötte azt a törvényt, amely a stratégiai fontosságú német iparágakat hivatott védelmezi a nem kívánt külföldi befektetők ellen - írta a Financial Times.

Usain Bolt, a leggyorsabb krikettes
Usain Boltot lehet szeretni és nem szeretni. Erre és arra is van példa. A fiatal jamaicai atléta a megítélésétől függetlenül a pekingi olimpia egyik hőse, nem mellékesen a világ leggyorsabb embere.

Sokkos állapotban Spanyolország
Spanyolország sokkos állapotban volt csütörtökön az előző napi repülőgép-szerencsétlenség után, amelyben 153 ember halt meg, és a 19 túlélő közül is négynek igen súlyos az állapota.

Draskovics tovább üldözi a kuruc.info-t
A magyar hatóságok a jövőben is fellépnek a kuruc.info honlap működtetése ellen - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Létrejött az álomdöntő az olimpiai nőikosár-tornán
A világbajnok ausztrál nőikosárlabda-válogatott bejutott a fináléba a pekingi olimpián, miután 90-56-os győzelmet aratott az elődöntőben Kína felett.

98-as B-Corsa kuplungja rángat
Reklamáljak a szerelőnél?

Turbófeltöltők élettartama
60, 120, 150 ezer kilométer?

Balesetet okozott az ittas felvonuló
Harley Davidsonjával hajtott a hévizi utcán parkoló Suzukinak.

Új BKV-menetrend: viszonylag gördülékenyen zajlik az átállás
A fiatalok könnyebben igazodnak el, az idősebbeknek azonban okoz fennakadást a BKV csütörtök hajnalban bevezetett új menetrendje. A legtöbb problémát azok a járatok okozták, amelyeknek a számozása és az útvonala is megváltozott. Az átállás azonban viszonylag gördülékeny volt, a tájékozódásban a BKV több száz alkalmazottja segíti az utasokat Budapesten.

Frontális ütközés Nagytarcsánál
Hárman megsérültek, amikor frontálisan ütközött két autó a Pest megyei Nagytarcsa közelében csütörtökön; az egyik gépkocsi vezetőjét életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. 

Lecserélték Karadzic bíráit
Másik bírói csoportra bízták Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezető ügyét a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken, mert az ügyészség megváltoztatta azt az álláspontját, hogy az ügyet más vádlottakéval közösen kezeli - adták hírül hágai sajtójelentések csütörtökön.

Vége az oroszok együttműködésének a NATO-val
Oroszország úgy döntött, hogy felfüggeszti katonai együttműködését a NATO-val - jelentette be egy NATO-szóvivő csütörtökön Brüsszelben.

Átszervez a Deutsche Telekom
A Deutsche Telekom (DT) csütörtökön bejelentette, hogy bezárja németországi ügyfélszolgálati hívóközpontjai (call-centerei) több mint a felét, s emellett egy átszervezés keretében hatezer alkalmazottját egy új részleghez helyezi át, a szakszervezet szerint kevesebb bérért. A cég 63 németországi hívóközpontja közül 39-et ítéltek bezárásra.

Kanadai győzelem egyéni díjugratásban
A kanadai Eric Lamaze győzött Hickstead nevű lovával az egyéni díjugratásban a pekingi olimpián, a Ninja nyergében szintén nulla hibapontos, de rosszabb idővel célba érkező svéd Rolf-Göran Bengtsson előtt.

A BMW Sauber nyilvánosságra hozta a KERS-baleset okát
A BMW Sauber egyik szerelőjét a múlt hónapban érte áramütés a Jerezben zajló teszten, miután hozzáért a KERS-sel (Kinetikus energia-visszanyerő rendszer) ellátott autóhoz, amelyet a garázsba akart betolni. A csapat azonnal vizsgálódni kezdett, amelynek eredményét csütörtökön hozta nyilvánosságra.

Tanácsadó cégeket keres a BKV
Tanácsadó cégeket keres - előminősítési eljárás keretében - a BKV Zrt. Műszaki Igazgatóságának Logisztikai főosztálya; a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Eltűnőben a Hal a tortán
A Vacsoracsata nagyon erőlködött, de a múlt héten végül legyűrte ellenfelét.

Lelőtte vitapartnerét a sulibüfében egy amerikai diák
Egy 16 éves fiú meghalt csütörtökön az amerikai Tennessee államban, miután egyik diáktársa egy vita közben rálőtt egy középiskola büféjében - közölte a rendőrség.

Bűnözéssel ünnepelte 15. születésnapját
Rövid idő alatt elfogták a rendőrök azt a fiút, aki a gyanú szerint több bűncselekménnyel "ünnepelte meg" 15. születésnapját Csépán - értesült a HavariaPress.

"Sajnálom a lányokat"
Sajnálom a lányokat, mert nagyon készültek, de a vereség ellenére is emelt fővel jöttünk le a pályáról - mondta a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az oroszok ellen, 22-20-ra elveszített elődöntő után.

"Megkérdőjeleződhet a főváros szavahihetősége"
A Fidesz egészségpolitikusa szerint a fővárosi egészségügyi intézményekben olyan privatizációk kezdődtek, melyek sértik a jó ízlést és a főváros tulajdonosi szempontjait.

Rövidhír: Oroszország felfüggesztette katonai együttműködését a NATO-val
A NATO két napja közölte: nem folytatja az együttműködést Moszkvával, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak Grúziából.

Oroszország felfüggesztette együttműködését a NATO-val
Oroszország úgy döntött, hogy felfüggeszti katonai együttműködését a NATO-val - jelentette be egy NATO-szóvivő csütörtökön Brüsszelben.

A hatóságok mindig akadályozni fogják a kuruc.info működését
A magyar hatóságok a jövőben is fellépnek a kuruc.info honlap működtetése ellen - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

Elakarták vágni az idős nő torkát
Csütörtökre virradóra ismeretlen tettesek kiraboltak egy 82 éves kenderesi lakost otthonában

Sólyom: A bocsánatkérés a megbékélést szolgálhatja
Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen sajnálatát fejezte ki az akkori Csehszlovákia népeinek, amiért a magyar csapatok 1968-ban részt vettek az ország megszállásában.

Sólyom is sajnálkozott Csehszlovákia megszállása napján
Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen sajnálatát fejezte ki az akkori Csehszlovákia népeinek, amiért a magyar csapatok 1968-ban részt vettek az ország megszállásában.

Terjeszkedik a legnagyobb afrikai bank
Az afrikai érdekeltsége Ecobank pénzügyi csoport bejelentette, hogy a földrészen valaha volt legnagyobb részvénykibocsátásra készül, hogy a terjeszkedését finanszírozni tudja - tájékoztat a BBC internetes oldala.

Nyári göncök, őszre is
Idén a leárazás-hullám a megszokottnál bő két hónappal korábban érkezett meg, így az idő előtt - és féláron - kifosztott üzletek kirakataiba az ősz is hamarabb köszöntött be - ami, tekintve, hogy még tombol a nyár, igen lehangoló. Itt-ott azonban még maradtak olyan pár ezer forintos nyári darabok, amelyek nem csak 40, de - megfelelő kiegészítőkkel - 4 fokban is jó szolgálatot tehetnek - és persze olyanok is, amelyeket jövőre legfeljebb egy retro-buliba vehetnénk fel. Filléres örökzöldek és "párezres" hülyeségek, egy stylist szelektálásával.

A magyarokat utálják a legjobban a szlovák diákok
A kisebbségek közül a magyarokat tekinti legellenszenvesebbnek a szlovák kilencedikes diákok 37,7 százaléka - derül ki abból a felmérésből, amelyet a SME című szlovák napilap közölt. A megkérdezettek 63,3 százaléka elvárja, hogy a magyarok a nyilvánosság előtt csak szlovákul szólaljanak meg.

Tarlóégetés közben égett össze és meghalt a szabolcsi férfi
Megégett embert találtak a tűzoltók csütörtökön délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukod határában, egy tarlótűz oltásakor.

Az eBayen keresztül fedeztek fel egy új rovarfajt
Dr.

Előzetesben a társasházi sikkasztó
A H. Beatrix előzetes letartóztatásáról szóló végzés nem jogerős, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

"A Fidesz beismerte beruházásellenes politikájának kudarcát"
"Mostanra úgy tűnik, néhányan felismerték a Fideszben, mekkora kárt okozhat Orbán Viktor beruházásellenes politikája" - fogalmazott az elmaradt gyöngyösi beruházás kapcsán a kormányszóvivő.

Mára sok megvalósult 1968 álmaiból (I. rész)
A 60-as évek a forradalmak kora. Ha megnézzük az időszakot a korabeli értékes filmek tükrében, kiderül, az élet valamennyi területét érintették a változások. Csejk Miklós filmtörténész szubjektív kamerájában fény derül egy titokra is. (4/25)Olvasási idő 21 perc

1968 Prágában: hihetetlen, mint 2008 Tbilisziben
Villáminterjú, amikor helyzet van: akiről szól a nap. A zóna kérdez, önök olvashatják és hallgathatják a válaszokat. Most éppen Szarka László történészt kérdeztük az 1968-as prágai tavasz szovjet leverésének negyvenedik évfordulóján.Olvasási idő 13 perc

Ahol mindenről Mozart jut az eszünkbe
A világ érdekes és gyönyörű, az élet rövid, a szabadság meg még rövidebb. De van remény: egy izgalmas kiránduláshoz a hétvége is elég. Hová érdemes elutazni? Például Salzburgba, ahol minden a nagy Mozartra emlékeztet.Olvasási idő 5 perc

Ismét legyőzte Brazíliát az USA + Képek
Ismét legyőzte az olimpiai bajnokság döntőjében az Egyesült Államok női labdarúgócsapata a brazilokat. Az amerikaiak a rendes játékidőben csak némi szerencsével nem kerültek hátrányba, azonban a hosszabbításban egy potyagól az aranyérmet jelentette a címvédőnek.

E-tüzép - internettel a konkurencia ellen
A gombamód szaporodó barkácsáruházak nehéz helyzetbe hozzák az építőipari alapanyagok kereskedelmével foglalkozó magyar kis- és középvállalkozókat. Ennek ellenére léteznek még hagyományos tüzépek, különböző praktikákat alkalmazva a konkurencia ellen.

Amerikai győzelem a nőifutball-tornán
A címvédő amerikai válogatott nyerte a pekingi olimpia nőilabdarúgó-tornáját, miután a döntőben hosszabbítás után legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Brazíliát.

Kommandósból lesz főrendőr - íme a részletek!
Egykori ENSZ-békefenntartó és kommandós parancsnok lesz szeptembertől a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője - tudta meg a HavariaPress.

Tárcát vált a védett erdő
Közcélú erdőgazdálkodás kialakítását szorgalmazza az állami erdőkben folyó profitorientált gazdálkodás helyett tizenegy természetvédő szervezet Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz intézett levelében.

1,7 százalékos növekedést várnak a németek
A német kormányzat erre az évre 1,7 százalékos gazdasági növekedést jelez előre, s tartja ezt az adatot ekkor is, ha a gazdaság némileg veszít is erejéből - tette közzé a pénzügyi tárca.

Nem jogerősen előzetesben a társasházi sikkasztó
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság H. Beatrixot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy társasházkezelő cég beltagjaként elsikkasztotta a lakók által befizetett pénzt - közölte Fővárosi Bíróság.

Rontottak az amerikai váltók
Csütörtökön folytatódtak az atlétikai küzdelmek - a 400 méteren kialakuló hármas amerikai siker ellenére a tengerentúliak voltak a nap vesztesei: a férfi és a női váltó is elejtette a váltóbotot, így idő előtt kiesett.

12 millió dolláros köszönet Bolt szülőhelyének
A jamaicai kormány 12 millió dollárt adományoz a pekingi olimpián a 100 és 200 méteres férfi síkfutást is világcsúccsal megnyerő Usain Bolt szülőhelyének.

Pacalszendvics és bárányfej - utcai ételek a világ minden tájáról
A legtöbb útikönyv arra figyelmezteti az utazókat, hogy, ha kedves az életük, lehetőleg ne fogyasszanak utcán készült ételt, mert egészségtelen, nagy a fertőzésveszély és egyébként is. Pedig ezek az egyszerű ételek adják vissza leginkább a hely hangulatát, s aki kihagyja, nem mondhatja el, hogy igazán megismerte az adott várost, országot. Bhel puri Mumbaiban, pacalszendvics Toszkánában és bárányfej Marokkóban.

Iskolatáska-mustra
Hamarosan becsengetnek - ami a szülők nagy többsége számára komoly kiadást jelent a hónapban, mert a tankönyvek, iskolaszerek, sportfelszerelések, illetve iskolatáska beszerzése nem olcsó. Körképünkkel ez utóbbi megvásárlásához szeretnénk segítséget nyújtani.

Fábri Zoltán-sorozat indul a Filmmúzeumon
A csütörtök estéket ezentúl Fábri Zoltán filmjeivel tölthetjük, ha a Filmmúzeumra kattintunk.

Hungarofóbok a szlovák tinik
A cigányokat kicsit jobban kedvelik a magyaroknál a szlovák kilencedikesek.

Bírócsere a Karadzic-perben
Radovan Karadzic vádlott követelésére Fausto Pocar, a hágai törvényszék elnöke megváltoztatta a bírói tanácsot, amely a boszniai szerbek volt vezetője felett ítélkezik. Az egyes számú tanács helyébe a hármas számú lépett. Az előzőt a holland Alphons Orie bíró irányítja - ellene fogalmazott meg kifogásokat Karadzic -, az utóbbit pedig a jamaicai Patrick Robinson.

Pozsony: felgyújtott egy férfit egy rendőr
Egy harminchat éves szlovák rendőr felgyújtott egy nála négy évvel fiatalabb férfit a csütörtökre virradó éjszaka Pozsony közelében.

Felrobbant egy ház Szentesen
Kigyulladt és felrobbant egy ház Szentes külterületén, egy tanyán csütörtök délután - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta: az égő épületből két járőröző rendőr élete kockáztatásával egy középkorú férfit menekített ki, közvetlenül a robbanás előtt.

Lesznek elsősök a salgótarjáni főiskolán
Sikeresen zárta a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Salgótarjáni Intézete az idei felvételi eljárást: a júliusi ponthúzást követően felvett hatvankét hallgató mellett várhatóan további 34 diák kezdheti meg tanulmányait idén. Ennek köszönhetően a Főiskola el tudja indítani meghirdetett képzéseit a 2008-2009-es tanévben.

Jennifer Garner hivatalosan is terhes
Ben Affleck és Jennifer Garner köztudottan második gyermeküket várják, eddig azonban egyikük sem erősítette meg hivatalosan a hetek óta keringő pletykákat.

Rabolt a pesti rendőr? - Nem kerül előzetesbe
A bíróság nem látta indokoltnak, hogy előzetes letartóztatásba helyezze azt a felfüggesztett fővárosi rendőrt, akit rablás gyanújával még hétfőn vettek őrizetbe Veresegyházán a nyomozó ügyészek.

A magyar kézisek a bronzért játszhatnak
Nem jutott be a pekingi olimpia fináléjába a magyar női kézilabda-válogatott, miután a csütörtöki elődöntőben 22-20-ra kikapott Oroszország legjobbjaitól.

Nyugdíjba vonul a somogyi rendőrfőkapitány
Nyugdíjba vonul a somogyi rendőrfőkapitány; Dégi Endre dandártábornok távozását csütörtökön, ünnepi állománygyűlésen jelentették be hivatalosan Kaposváron.

Feldarabolják Bolíviát?
A portugál Correio da Manhá részletesen írt a mentőorvosok érthetetlen továbbképzési gyakorlatáról. A bolíviai ABI hírügynökség vezető híre a dél-amerikai ország egyre valószínűbb feldarabolásának szándékát vetítette előre. A venezuelai El Universal a latin-amerikai egyházak új célját jelentette be kontinentális kongresszusuk után.

Megdöbbentő hungarofóbia és magyargyűlölet
Minden kisebbség közül a magyarokat tekinti legellenszenvesebbnek a szlovák iskolák kilencedikes diákjainak 37,7 százaléka 

Előkerült Sztálin szeme is
Előkerült az 1956-ban, Budapesten ledöntött, eredeti Sztálin-szobor újabb darabja. Az öt és fél kilós bronz szemet augusztus 20-a óta lehet megnézni a debreceni Modem Galéria szocreál kiállításán.

Kiterjesztik a blokádot az almatermelők
Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt tiltakozó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők a korábbi tervekkel szemben nemcsak az Agrana Magyarország Kft. vásárosnaményi feldolgozóüzemét veszik blokád alá a jövő hétfőn, hanem ugyanennek a cégnek a kisvárda-anarcsi telepét is - közölte Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) szövetségi igazgatója.

London, csak lesel, ugye?
 

Német-spanyol döntő lesz férfi gyeplabdában
Bejutott a döntőbe a világbajnok német férfigyeplabda-válogatott a pekingi olimpián, miután büntetőlövésekkel 4-3-ra legyőzte a holland csapatot.

Az orosz nagykövet szerint Orbán az USA bábja
Tengerentúlról irányított propagandának nevezte Grúziával kapcsolatos véleményét.

Matt Damonnak egy nem elég
Megszületett Matt Damon második kislánya szerdán - mondta a sztár sajtósa az amerikai People magazinnak.

Orbán levele külföldi vezetőknek: elítélte a Grúzia elleni orosz agressziót
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levelet írt Grúzia, Ukrajna, Lengyelország, valamint a három balti állam vezetőinek, amelyben elítélte az orosz katonai agressziót - mondta Németh Zsolt, az ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Aján elégedett volt a súlyemelőkkel
Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke örül annak, hogy a pekingi olimpia súlyemelőversenyei doppingvétség nélkül fejeződtek be - tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság.

Vasárnap választ Pusztaszentlászló
Polgármestert választanak a Zala megyei Pusztaszentlászlón vasárnap, mert a volt polgármester jogviszonya megszűnt, a tisztségével kapcsolatban elkövetett bűncselekménye miatt - tájékoztatta a település körjegyzője csütörtökön az MTI-t.

Megdöbbentő a szlovák tizenöt évesek magyarságképe
Minden kisebbség közül a magyarokat tekinti legellenszenvesebbnek a szlovák iskolák kilencedikes diákjainak 37,7 százaléka - derül ki egy felmérésből, amelynek a jelenség hátterét is feltáró részletei arra hagynak következtetni, hogy a "hungarofóbiás és gyűlölködő" szemlélet a jelenkori szlovák kormánypolitikusok magyarellenes megnyilatkozásaiban gyökerezik.

Málta is elismerte Koszovót
Negyvenötödikként Málta is elismerte Koszovót független államnak - jelentette be a szigetország kormánya csütörtökön.

Az EB vizsgálná a német cégtörvényt
Betekintési lehetőséget kért az Európai Bizottság abba a törvénytervezetbe, amely Németországban áll parlamenti jóváhagyás előtt a cégek külső felvásárlás elleni védelméről.

Bajnai egyeztető fórumot hívott össze
Bajnai Gordon gazdasági miniszter augusztus 28-ra hívta össze a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) alakuló ülését, a munkavállalói oldal péntekre alakítja ki hivatalos álláspontját, de valószínűleg nem vesz részt a fórumon.

Tataroznak a Metronál
Legkésőbb 2011 végére valamennyi magyarországi áruházát felújítja és bővíti a Metro Kereskedelmi Kft. - közölte az MTI-vel José Maria Cervera, a cég vezérigazgatója csütörtökön Debrecenben.

Belehúzott a forint az ünnep után
Keddi értékéhez képest erősebb pozícióban zárta a csütörtöki kereskedést a forint a budapesti bankközi piacon.

LeRoi Moore, 1961-2008
Elhunyt LeRoi Moore, az egyik legnépszerűbb mai amerikai rockegyüttes, a Dave Matthews Band alapító tagja, szaxofonosa. Moore egy júniusi quad-baleset komplikációiba halt bele.

A Generalié a MÁV-fb közbeszerzése
A Generali-Providencia Biztosító Zrt. nyerte a MÁV Zrt. felelősségbiztosítására kiírt hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárását, az eredményhirdetés a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Iparkodott a horvát OTP is
Az idei első félévben a 33 horvát bank 3,34 milliárd kuna (466 millió euró) összesített nyereséget ért el, az egy évvel korábbinál 34,4 százalékkal többet.

Húszezer pont közelében a BUX
Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,40 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 20 114,38 ponton zárt csütörtökön.

Portugál arany hármasugrásban, cseh győzelem gerelyhajításban
A portugál Nelson Evora nyerte a férfi hármasugrást a pekingi olimpián, a Phillips Idowut öt centivel verő atléta hazája második érmét szerezte.

Rhys Ifans tönkretette az új csaja szülinapját
A színész, aki pár hete jár Rod Stewart lányával, Kimberly Stewarttal, cikis jelenetet rendezett barátnője 29.

Úgy tűnik se vége, se hossza a hitelválságnak
Az amerikai határidős indexek csütörtöki esését a hitelezési veszteségek pénzügyi ágazatra gyakorolt hatása, valamint az amerikai lakáspiac oszlopainak tekintett Fannie Mae és a Freddie Mac jelzálogtársaságok újabb árfolyamesése váltotta ki.

Különös módon toboroznak rendőröket Budapesten
Lakásvásárlási támogatást kapnak a budapesti tiszthelyettes rendőrök; egy készülő kormányrendelet értelmében havonta mintegy 40 ezer forintot - jelentette be az igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.

Lakásvásárlási támogatással orvosolják a rendőrhiányt?
Lakásvásárlási támogatást kapnak a budapesti tiszthelyettes rendőrök; egy készülő kormányrendelet értelmében havonta mintegy 40 ezer forintot 

Ott lehet az elődöntőben Szécsi és Madaras
Szécsi Zoltán és Madaras Norbert is részt vett a férfi vízilabda-válogatott csütörtöki edzésén, így a kisebb meghűléssel bajlódó két játékos valószínűleg ott lehet a Montenegró elleni, pénteki olimpiai elődöntőben - tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság.

Budai: Az oroszok vonuljanak ki Grúziából
Változatlan a magyar álláspont az orosz-grúz viszony tekintetében: a felek tartsák be a tűzszüneti megállapodást, és az orosz csapatok vonuljanak ki Grúziából - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten, a kabinet ülését követő tájékoztatón.

Rossz hangulatban tért nyugovóra a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,40 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 20 114,38 ponton zárt csütörtökön.  

Bonanzások Velencén - programajánló
Cinetrip-party és Másfél Quadrophon koncert a siófoki Coke Club-ban, Depeche Mode-, Ákos- és Bonanza Banzai-tábor a Velencei-tónál, nyári záróbuli Gyopárosfürdőn.  Hétvégi programajánlónk. 

Kazincbarcika udvarol az Apollo Tyresnek
A kazincbarcikai önkormányzat csütörtökön elküldte az ITD Hungary-nek az ajánlatát az indiai Apollo Tyres gumigyára ügyében, a borsodi város is befogadná a Gyöngyösön meghiúsult beruházást - közölte Maros Éva a város polgármesteri hivatalának szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Megújult az Anna hotel
Megnyitották a 4,2 milliárd forintos költséggel felújított, négycsillagos, százszobás Anna Grand Hotelt szerdán Balatonfüreden. A klasszicista stílusban épült háromszintes házhoz tartozik az ugyancsak felújított díszterem (az Anna-bálok helyszíne), a reprezentatív étterem, továbbá a háromszintes mélygarázs és a mediterrán udvar.

Kemény-legényeken a világ szeme
 

Megújult a BÉT honlapja
A Budapesti Értéktőzsde megújult honlapján segítséget nyújt azoknak, akik tőzsdézni, részvényt vásárolni vagy eladni szeretnének.

Ma is gyengélkedett a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,40 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 20 114,38 ponton zárt csütörtökön.

Dísztárcsát lopott a medve, majd elajándékozta
A 39 éves angol Azra Noonari lutoni háza előtt álló autójáról ellopták a dísztárcsákat, ám amikor hatéves lányát vitte kirándulni a Woburn Szafariparkba, nagy meglepetésére egy medvétől kapott egy másikat - írja a Daily Telegraph.

Nem volt bomba a Keletiben
Nem találtak robbanószerkezetet a bombafenyegetés miatt ma délután lezárt Keleti pályaudvaron, így néhány perccel negyed négy előtt ismét megindult a forgalom - értesült a HavariaPress.

Mi volt Kádár szerepe a prágai tavasz eltiprásában? - Interjú Kun Miklóssal
Bár kezdetben rokonszenvezett Alexander Dubčekkel, Kádár János hamar megijedt a Csehszlovákiában tapasztalható, a pluralizmus felé irányuló változásoktól, és a katonai beavatkozás egyik szorgalmazója lett - mondta lapunknak adott interjújában Kun Miklós, akinek szeptemberben jelenik meg harmadik könyve a témában. A történész arról is beszélt, a magyar pártvezér hogyan próbált utólag ködösíteni saját szerepéről a prágai tavasz eltiprásában.

1,4 millióan nézték a tűzijátékot - Gyurcsány köszöni
Az elmúlt évekkel ellentétben semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg Magyarország 1008. születésnapját.

Elképesztő: játszótéri csapdát épített egy dombóvári férfi
Akár egy év börtönt is kaphat az a férfi, aki egy dombóvári játszótér mellett álló fába több csavart vert bele, feltehetőleg azért, hogy a gyerekek ne másszanak fel rá, ám az egyik csavar miatt egy kislány súlyos sérüléseket szenvedett - jelenti a HavariaPress.

A Fidesz aggódik a privatizáció miatt
A Fidesz amiatt aggódik, hogy a fővárosi egészségügyi intézményekben is egyre inkább teret nyer a privatizáció - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Adótörvények: jövő szerdáig alakítják ki a kormány álláspontját
Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten a kabinet ülését követő tájékoztatón. A Fidesz szerint a nagy hallgatás miatt az emberek megalapozottan tarthatnak attól, hogy a kormány adóemelésre készül, vagy semmilyen elképzelése nincs az adótörvényekről.

Fidesz-riadó: a fővárosban is az egészségügyi privatizáció jeleit látják
A Fidesz amiatt aggódik, hogy a fővárosi egészségügyi intézményekben is egyre inkább teret nyer a privatizáció - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Rosszak az amerikai gazdaság kilátásai
A vezető amerikai gazdaságkutató csoport, a Conference Board összetett konjunktúramutatója (leading economic indicators) továbbra sem igazolja a Fed júliusban kiadott, valamelyest gyorsuló gazdasági növekedésre szóló előrejelzését: a mutató 0,7 százalékkal esett júliusban, 101,2 pontra, 2004 október óta a legalacsonyabb szintre.

Dugdossák Moritz Bleibtreu elbaltázott filmjét
Németországban szeptember 25-én mutatják be a Der Baader Meinhof Komplex című filmet, amely az eleinte ezen, később Rote Armee Fraktion néven működő 70-es évekbeli baloldali nyugatnémet terrorszervezetről szól. Az alkotógárdában a legnagyobb német sztárok találhatók: a két főszerepet Moritz Bleibtreu és Martina Gedeck játssza, mellékszerepekben Bruno Ganz, Nadja Uhl, Hannah Herzsprung és Johanna Wokalek látható. A film mögött a legmenőbb német producer, Bernd Eichinger áll, akinek A bukás-t és a Parfüm-öt is köszönhetjük, a rendező Uli Edel (A tanú teste).Moritz Bleibtreu és Martina Gedeck a Der Baader Meinhof Komplex plakátjainE névsor és a hatásos előzetes ismeretében különösen furcsa, hogy a gyártó cég próbálja a filmet a lehető legkisebb hírverés, pontosabban a filmes újságírók teljes kizárása mellett bemutatni. Csak szeptember 16-án tartják majd az első sajtóvetítéseket, és azokat az újságírókat, illetve szerkesztőiket, akikakárcsak beszélnek a filmről szeptember 17-e előtt, 100 000 eurós büntetéssel sújtják. Amerikában rendszeres gyakorlat, hogy például a gagyi horrorfilmekből nem tartanak sajtóvetítést, mert a forgalmazók tudják, hogy a filmkritikusok lehúznák őket, és nincs szükségük a negatív publicitásra, amikor a stabil rajongói bázis úgyis leperkálja a mozijegy árát. A Der Baader Meinhof Komplex-hez hasonló, a filmválasztásnál a kritikákat jobban figyelembevevő felnőtt nézőket megcélzó komoly drámák esetében azonban egyáltalán nem szokványos ez a menetrend, ezért a német újságírók máris levonták az egyetlen logikus következtetést: a film rettenetesen rosszul sikerült, ezért rejtegetik előlük.

Óriási plasztikbuborék a londoni belvárosban
A londoni City egyik legnagyobb területű irodaházán dolgozik Sir Norman Foster irodája, de az épületben nem a méret az igazán meglepő. A tervek szerint árnyékoló homlokzatát üvegszálas polimer felhasználásával építik meg, mint egy autót vagy hajót.

Döntőben az amerikai női kosarasok
A várakozásoknak megfelelően bejutott a döntőbe az amerikai nőikosárlabda-válogatott a pekingi olimpián.

Javult a beteg magyar pólósok állapota
 

Magyar papírok vételére biztat a JP Morgan
Hiába drága az olaj, a dollár gyengesége ellensúlyozza ezt. Hétfőn marad a kamat.

Vízzel hajtott számológép
Csak néhány csepp vizet kell tenni az újratölthető elembe, és három hónapig használhatjuk a számológépet.

A magyar kormány bocsánatot kért 68-ért
Hiller István követte meg a cseheket és a szlovákokat a katonai agresszióért.

Kis ország, kis siker, nagy öröm
Hébe-hóba belenézek az olimpiai közvetítésekbe és figyelem az RTL luxemburgi híradásait is Pekingből. A tucatnyi versenyző, akik a nagyhercegséget képviselik a XXIX. ötkarikás küzdelmeken nem szereztek egyetlen érmet sem.

Felfüggesztették a romániai agrárpénzek kifizetését
Brüsszel felfüggesztette a romániai agrártámogatásokat. Közel 30 millió euró uniós pénzről van szó.

Lehet, hogy tényleg találkozik Gyurcsány és Fico
Nem zárható ki, hogy szeptemberben informális találkozó lesz a szlovák és a magyar miniszterelnök között 

Joe Biden lehet Obama alelnöke
Joseph Biden, Delaware állam szenátora látszik a legesélyesebbnek arra, hogy Obama alelnökjelöltje legyen.

A szlovák Mózes mellé kerül a prágai tavasz atyja
Alexander Dubcek mellszobra is helyet kaphat majd a szlovák parlament épületében, ahol eddig külön törvény alapján Milan Rastislav Stefániknak és Andrej Hlinkának van mellszobra. A javaslat a kormányzó párt alelnökétől származik.

Magyar piacokra tör egy román gyorsposta
A financiarul.ro információi szerint a magyar piacon terjeszkedne egy román gyorsposta, a csomagok szállításával foglalkozó FAN Courier.

A medence mélysége miatt van rengeteg világrekord Pekingben
Huszonöt világrekord Pekingben, az athéni nyolchoz képest. Elvesznek a medencében az úszó sebességét gátló, visszaverődő hullámok.

Próbaidős terhesség
A próbaidővel és terhességgel megterhelt munkajogi kérdéseket vet fel az alábbi történet beküldője.

Lindsay Lohan melltartó nélkül sétált Beverly Hills utcáin
A színésznő szerdán ismét elfelejtett melltartót venni, így csupán a véletlennek köszönhető, hogy mélyen kivágott blúza végig elfedte a lényeget.

Lelkizéssel támad a TV2
Nem térünk magunkhoz, a TV2 egy indiai jóssal szeretné leverni Mónikát.

Jodie Fosternek 25 millióba kerülhet, hogy otthagyta a csaját
A színésznő 14 évig élt barátnőjével, Cydney Bernarddal, majd idén májusban otthagyta őt Cynthia Mort producer kedvéért.

"Bocsánat" - zárta nyilatkozatát a miniszter
Hiller István kulturális miniszter a kormány nevében bocsánatot kért a negyven évvel ezelőtti magyar részvétel miatt a prágai tavasz leverésében.

Antifasiszta gyűlés a világháború kirobbantásának évfordulóján
Antifasiszta gyűlést szervez a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) szeptember 1-jére Bajcsy-Zsilinszky Endre budapesti, Deák téren lévő emlékművéhez - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.

A kormányfő elismerését fejezte ki a nemzeti ünnep szervezőinek

Súlyos baleset az M0-áson
Egy ember súlyosan megsérült, amikor összeütközött két kamion és egy terepjáró csütörtök délután az M0-ás autóút és az M5-ös autópálya csomópontjának a közelében; a baleset miatt félpályás útzár van érvényben a Szeged felé vezető oldalon - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Draskovics: Befejeződött a törvényi dereguláció
Mindössze 476, 1989 előtt született törvény maradt hatályban az elvégzett dereguláció eredményeként, ezzel gyakorlatilag befejeződött a folyamat - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a kormány ülését követő sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Bronzmeccsre készülhet a kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a bronzéremért küzdhet a pekingi olimpián, miután az elődöntőben kétgólos vereséget szenvedett a világbajnok oroszoktól.

Szabadságot kérnek a szakadár területek
Grúzia két szakadár területe, Dél-Oszétia és Abházia függetlensége elismerését kérte csütörtökön Oroszországtól.

Trónfosztás férfi 400-on
Hármas amerikai siker született a férfi 400 m-es síkfutásban a pekingi olimpián: az aranyérmet LaShawn Merritt szerezte meg.

Türelmet és sokkolót ígér a tüntetőknek a rendőrség
Nem oszlatja fel ezentúl automatikusan az előre be nem jelentett tüntetéseket a rendrőség, de ha úgy látják, hogy a gyülekezés törvénysértő, akkor lépnek - olvasható a rendőrség csütörtökön közzé tett állásfoglalásában. A rendőrségi állásfoglalásból kiderül az is: ha kell, akkor elektromos sokkolót és kardlapot is bevethetnek.

Muníció a pókerasztalnál: zsetonjaink kezelése
A pókerversenyeken valóságos háború zajlik. Tartsuk szárazon, és főleg szem előtt a puskaport! Muníciónk mennyiségi mutatói és ami mögötte van.

Dayron Robles a 110 m gát bajnoka
A kubai Dayron Robles nyerte a férfi 110 m-es gátfutás olimpiai bajnoki címét Pekingben.

Brazília legyőzte Kínát a nőiröplabda-elődöntőben
Az amerikai válogatott után Brazília legjobbjai jutottak be a nőiröplabda-torna döntőjébe a pekingi olimpián.

Kínai diadal női toronyugrásban is
A mű- és toronyugróknál folytatódott a hazaiak sikersorozata a pekingi olimpián: a sportág hetedik döntőjében, a női 10 méteren a hetedik kínai aranyérem született meg.

Rendőr gyújtott fel egy férfit Szlovákiában
 

Újra működik a Keleti
A délutáni bombariadónak vége, a vonatok még késnek.

Gyorshír: súlyos baleset miatt áll az M0-ás forgalma
Teljes útzár van a Győr felé vezető oldalon. Az M5-ös csomópont közelében nagy mennyiségű üzemanyag folyt ki az útra.

Fogyatkoznak a kelet-európaiak Nagy-Britanniában
Az Európai Unió 2004-es keleti bővítése óta most dolgozik a legkevesebb kelet-európai Nagy-Britanniában, miután a világgazdasági lassulás nem kímélte a brit gazdaságot sem.

Vérfürdő egy pakisztáni fegyvergyárnál
A támadók műszakváltáskor hozták működésbe a magukkal vitt pokolgépeket. Az első adatok szerint legalább 45 ember meghalt, a sebesültek száma nagyon magas.

Elizabeth Taylort kiengedték a kórházból
Elizabeth Taylor színésznőt kiengedték a kórházból - írja a People magazin a színésznő egyik ismerősére hivatkozva. A forrás szerint a színésznő otthon van, és jobban érzi magát, mint valaha.

Kettős merénylet egy pakisztáni fegyvergyárnál - nagyon sok halott
Öngyilkos merénylők két pokolgépet robbantottak egy észak-pakisztáni fegyvergyárnál, a kettős merényletben legalább ötvenen - más források szerint ötvenheten - meghaltak, sokan megsebesültek.

Abházia és Dél-Oszétia függetlensége elismerését kérte Oroszországtól

Vége az álomnak - bronzéremért játszhatnak a női kézisek
A magyar női  kézilabda-válogatott a bronzéremért küzdhet a pekingi olimpián, miután az elődöntőben kétgólos vereséget szenvedett a világbajnok oroszoktól.

Nyereségesek a horvát bankok
Az idei első félévben a 33 horvát bank 3,34 milliárd kuna (466 millió euró) összesített nyereséget ért el, az egy évvel korábbinál 34,4 százalékkal többet. A horvát bankok mérlegfőösszege június végén 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte a 348,2 milliárd kunát (48,5 milliárd euró).

Újraindult a forgalom a Keletiben
Megindult a vasúti forgalom a bombariadó miatt csütörtökön kora délután kiürített Keleti pályaudvaron, miután a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet - közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-vel. A forgalom nem sokkal délután három óra után indult el újra.

Dalai láma: tibeti tüntetők közé lőttek a kínaiak
A dalai láma azzal vádolja a kínai hadsereget, hogy hétfőn tüzet nyitott tibeti tüntetőkre, a sortűzben 140 ember meghalt. A tibeti vallási vezető azonban megjegyezte, hogy az adatot ellenőrizni kell.

Tőzsde: csökkenéssel indult New York
Csökkenéssel nyitott csütörtökön New York: a csökkenést a hitelezési veszteségeknek a pénzügyi ágazatra gyakorolt hatása, az amerikai lakáspiac oszlopainak tekintett Fannie Mae és a Freddie Mac jelzálog társaságok újabb árfolyamesése, valamint az olaj árának emelkedése váltotta ki.

Felgyújtott egy férfit egy szlovák rendőr
Egy harminchat éves szlovák rendőr felgyújtott egy nála négy évvel fiatalabb férfit a csütörtökre virradó éjszaka Pozsony közelében.

Elfogyott az X360 Japánban
A Microsoft megerősítette, hogy az ázsiai országban a megnövekedett igények miatt kifogytak az Xbox 360-készletek.

Fizetős lesz a Meetup?
Úgy tűnik, továbbra sem sikerül megnyugtatóan rendezni a Meetup anyagi helyzetét.

Cate Blanchett férje örül a paparazzóknak
A színésznő férje, Andrew Upton színházi rendező egyáltalán nem bánja, hogy nejét folyamatosan lesifotósok kísérgetik.

Veseátültetés vércsoportegyezés nélkül
Különleges veseátültetést hajtottak végre az északolasz Párma városának kórházában: az élő adományozó vércsoportja nem egyezett a szerv új tulajdonosáéval.

Az ombudsman elmeszelte a szlovák rendszám-ellenőrzést
Írtunk már arról, hogy a Vám- és Pénzügyőrség lehetetlen feladatot vállalt az adócsalással gyanúsított szlovák rendszámos autók ellenőrzésével.

Csökkenéssel indított a Wall Street
sökkenéssel nyitott csütörtökön New York: a csökkenést a hitelezési veszteségeknek a pénzügyi ágazatra gyakorolt hatása, az amerikai lakáspiac oszlopainak tekintett Fannie Mae és a Freddie Mac jelzálog társaságok újabb árfolyamesése, valamint az olaj árának emelkedése váltotta ki.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának Jelentése az OBH 3596/2008. számú ügyben
A vizsgálat megindulása Egy neve elhallgatását kérő panaszos fordult hivatalomhoz azt sérelmezve, hogy a sajtóhírek szerint a Vám- és Pénzügyőrség szlovák regisztrációjú gépjárművek tényleges honosságát vizsgálja, azonban – ugyancsak sajtóhírek szerint – nem folytat hasonló eljárást más EGT tagállamban, vagy akár más kontinensen regisztrált gépjárművekkel kapcsolatban.

Újra elindult a forgalom a Keletiben
A kora délutáni bombariadó miatt azonban estig még jelentős késések várhatók a vonatközlekedésben.

Pesti: HospInvest-közeli cégek a fővárosi kórházakban
A Fidesz amiatt aggódik, hogy a fővárosi egészségügyi intézményekben is egyre inkább teret nyer a privatizáció 

A bronzéremért játszhatnak Görbiczék
A magyar női kézilabda-válogatott 22-20-ra kikapott a világbajnok orosz csapattól a pekingi olimpia elődöntőjében, így szombaton a bronzéremért játszik a Koreai Köztársaság együttesével.

Bajnai Gordon augusztus végére hívta össze a GEF-ot

Szóbeli konzultáció lesz az adótörvényekről
Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő.

Megindultak a vonatok a Keletiben
Újra fogad vonatokat a Keleti pályaudvar, miután egy bombariadó miatt ki kellett üríteni az állomást. Holnapra állhat helyre a rend.

Felgyorsítaná a hatósági eljárásokat a kormány
Novembertől várhatóan felgyorsulnak a hatósági eljárások, egy készülő kormányrendelet értelmében ugyanis több esetben nem lesz szükség hatósági engedélyeztetésre, csupán bejelentésre - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Lehetett volna még egy URH-koncert, de nem lesz
A Volt és a Sziget fesztiválon adott egy-egy koncertet a magyar földalatti újhullám legendás zenekara, az URH. Terveztek még egyet, kisebb helyen, bár ennél több részletet nem rögzítettek, és most már biztos is, hogy ez elmarad. Müller Péter Sziámi ugyanis a Szigeten adott Sziámi-koncert végén balesetet szenvedett, eltörte a csuklóját és a bokáját.

Versenypályára készül a Lamborghini
A versenypályákon eddig alig találkozhattunk a Lamborghini nevével

A magyarok a tűzoltókban bíznak a legjobban
20 szakma művelőiről kérdezték az embereket. A politikusok lettek az utolsók.

"Magyarország elmúlt fél évszázadának legszégyenletesebb eseménye, hogy..."
"Magyarország 12 évvel azután, hogy saját bőrén tapasztalta, milyen az, amikor idegen hatalom tiporja el a szabadságot, maga is cinkosa lett egy ilyen cselekedetnek" - írta Fodor Gábor az 1968-as prágai események emléknapján.

Nagyon élénk kapcsolatot ápolunk Vietnammal
A magyar-vietnami kereskedelmi forgalom a 2006. évi 23 százalékos növekedés után, tavaly 58 százalékkal nőtt, de a gyors növekedés ellenére még mindig elmarad a lehetőségektől - mondta Vizi László Magyarország vietnami nagykövete a Vietnam News című újságnak a reneszánszát élő magyar-vietnami kapcsolatokról.

A DH a"Gyurcsány a hibás"és a"Stop Viktor"kampány leállítását javasolja

Folytatták az egyeztetést a gyülekezési törvényről

Szuper az Alba Volánnál folytatja
Szuper Levente a magyar bajnok Alba Volán jégkorongcsapatához igazolt. A székesfehérvári klub sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az Olaszországból hazatért kapus egyéves szerződést kötött az osztrák élvonalban is érdekelt együttessel.

Szedik az Irsai Olivért Sopronban
Az Irsai Olivér szedésével kezdetét vette a szüret a soproni borvidéken. Márton napján a libasült mellé már megkóstolhatjuk az újbort.

Szász Endre kiállítás a siklósi várban
Magyarországon mindeddig egyedülálló kiállítás nyílik Szász Endre világhírű festőművész porcelánképeiből a siklósi várban pénteken - közölte a várat üzemeltető kht. ügyvezetője.

Antifasiszta gyűlést szervez a MEASZ
Antifasiszta gyűlést szervez a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) szeptember 1-jére Bajcsy-Zsilinszky Endre budapesti, Deák téren lévő emlékművéhez.

Eltemették az elesett francia katonákat Párizsban + Képek
Nicolas Sarkozy is részt vett a francia katonák temetésén, amelyet az invalidusok templomában tartottak. A 10 francia katona ezen a héten vesztette életét Afganisztánban a tálibokkal vívott harcban.

Gyurcsány köszöni az operatív törzsnek
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elismerését fejezte ki és köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az augusztus 20-i rendezvények lebonyolításában - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő.

Privatizációtól félti a budapesti kórházakat a Fidesz
A Fidesz amiatt aggódik, hogy a fővárosi egészségügyi intézményekben is egyre inkább teret nyer a privatizáció - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Pornónéző mód lehet az új Internet Explorerben
A személyes adatok védelmét biztosító mód is megtalálható lehet az Internet Explorer készülő 8-as verziójában: a privacy gombot lenyomva a felkeresett oldal nem kerül majd be az előzményekbe, ha az értesülések igaznak bizonyulnak.

Szuper Levente az Alba Volánhoz igazolt
Szuper Levente a magyar bajnok Alba Volán jégkorongcsapatához igazolt.

Ben Affleck piti ügyvéd lesz
A Beavis és Butt-Head lenyomja Amerikát és a Hivatali patkányok alkotója, Mike Judge új komédiára készül. A Variety híre szerint az Extract című filmben Ben Affleck is szerepet vállalt: egy kártérítési ügyekre specializálódott piti ügyvédet játszik majd, aki elvállalja egy virágkivonatokat (innen a szójátékos cím - kivonat/kicsikarás) készítő gyárban megsérült munkás ügyét.Ben Affleck májusban LondonbanAz egyik végtagját elveszítő munkást Clifton Collins Jr. (ő volt Perry Smith a Capote-ban) játssza, a gyár peches tulajdonosát, akinek a per mellett házassági problémáival is meg kell küzdenie, Jason Bateman (Juno) alakítja. Női fronton Mila Kunis és Kristen Wiig erősítik a csapatot.

Új műsorok az ATV-n
Több új és megújult műsorral, két újabb híradóval jelentkezik szeptembertől az ATV.

Elindult az építészeti Wikipedia

Gyári fotókon a Chevrolet Cruze
Nem véletlen, hogy a kompakt szedánnak új nevet választottak

Újraindulhatnak az orosz AirUnion légitársaság üzemanyag nélkül maradt gépei
Újraindulhatnak az orosz AirUnion légitársaság üzemanyag nélkül maradt gépei. A közvetve a Malévben is érdekelt cégszövetség problémái azonban nem oldódnak meg az üzemanyag-tartozás miatt felhalmozódott 180 millió rubeles (1 rubel kb 6,5 forint) adósság megígért rendezésével. A vállalat teljes tartozása ugyanis eléri az 1 milliárd dollárt.

A magyar kormány bocsánatot kért az 1968-as csehszlovákiai bevonulásért
A Szovjetunió és a Varsói Szerződés több tagállamának, köztük a Magyar Népköztársaság hadseregének 40 évvel ezelőtti bevonulása Csehszlovákiába "agresszió volt, támadás a szabadabb gondolkodás és a szabadabb cselekvés ellen" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón. Hiller István a Magyar Köztársaság kormányának megbízásából tett politikai nyilatkozatot.

Hiller: Gyalázat volt a prágai bevonulás
A Szovjetunió és a Varsói Szerződés több tagállamának, köztük a Magyar Népköztársaság hadseregének 40 évvel ezelőtti bevonulása Csehszlovákiába

Német protekcionalizmus? Brüsszel kíváncsiskodik
Betekintési lehetőséget kért az Európai Bizottság abba a törvénytervezetbe, amely Németországban áll parlamenti jóváhagyás előtt a cégek külső felvásárlás elleni védelméről.

Egyre kevesebb kelet-európai munkavállaló Angliában
Az Európai Unió 2004-es keleti bővítése óta most dolgozik a legkevesebb kelet-európai Nagy-Britanniában, miután a világgazdasági lassulás nem kímélte a brit gazdaságot sem.

Hiller bocsánatot kért 68-ért
Hiller István kulturális miniszter a kormány nevében bocsánatot kért a negyven évvel ezelőtti magyar részvétel miatt a prágai tavasz leverésében. Fodor Gábor szerint ez volt az elmúlt ötven év legszégyenletesebb eseménye.

A tűzoltókban bízik Magyarország
A tűzoltók, a postások és az orvosok élvezik a legnagyobb bizalmat Magyarországon a GfK Custom Research piackutató cég közvélemény-kutatásának eredménye szerint; a felmérés azt vizsgálta, mekkora bizalom övezi húsz közismert szakma és szervezet képviselőit. A politikusok a lista sereghajtói.

Elverték a döntőben az amerikai softballosokat
A sorozatban háromszoros győztes amerikaiak először nem szereztek aranyérmet softballban olimpián: Japán a pekingi játékok döntőjében - bombameglepetésre - 3-1-re nyert.

A férj és a feleség is nyert a lottón
Két telitalálatot ért el lottón egy házaspár egymástól lényegében függetlenül az Egyesült Államokban. A külön játszó férj és a feleség fejenként 50 millió dollárnyi forintot nyert.

Sztárhelyzet és kiközösítés
Rossz élményekkel vág neki iskolás éveinek az a kisgyermek, akit csúfolnak, kiközösítenek osztálytársai. A kiközösítés okát sokszor nehéz megállapítani, de mindenképp céltáblájává válik az, aki valamiben eltér társaitól - legyen az etnikai hovatartozás, fogyatékosság vagy valamilyen testi adottság.

Kocsit vett egy ismeretlennek George Clooney
George Clooney Oscar-díjas színész egy vadonatúj autót ajándékozott egy ismeretlen olasz hölgynek, akinek egy balesetben összetörte a kocsiját.

Kiesett az amerikai és a brit 4x100-as férfiváltó
A 4x100 m-es síkfutás selejtezőjében kiesett a címvédő brit, valamint a világbajnok amerikai férfiváltó.

Dél-koreai sikerek tékvandóban
A férfiaknál a 68, a nőknél pedig az 57 kilós kategóriában egyformán dél-koreai győztest avattak tékvandóban, a sportág második napi döntőiben a pekingi olimpián.

Teleki Blanka újratemetésére készül Martonvásár
A tervek szerint október 7-én, a Brunszvik család martonvásári kriptájában temetik újra Teleki Blanka (1806-1862) Párizsból hazahozott hamvait - mondta el az ünnepségsorozat egyik szervezője.

Blatter a FIFA-naptárba tenné az olimpiai futballtornát
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke javasolni fogja, hogy 2012-től kezdve vegyék be az olimpiai labdarúgó tornát a FIFA naptárába.

Zöldell a Szegei Ifjúsági Napok
A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) ad egy nagyot a természetnek is, és megpróbálják ökobaráttá tenni a fesztivált.

Megsérült a Hellboy-dublőr szemgolyója
Selma Blair fanyalgott a magyarokon, a Bross-iker meg becsajozott a Hellboy 2 magyar forgatásán.

Megújul a Metro áruházlánc
Legkésőbb 2011 végére valamennyi magyarországi áruházát felújítja és bővíti a Metro Kereskedelmi Kft.

Tűzoltókban hisz a magyar - politikusra a kutyánkat sem bíznánk rá
Magyarországon az átlagosnál magasabb, 95 százalékos a tűzoltók bizalmi indexe. Bíznak a magyarok az orvosokban és a postásokban is, a marketingesek és a vállalatvezetők azonban nem nyerik el a bizalmukat - derült ki a GfK felméréséből.

Nagyobb blokáddal rohamoznak az almatermelők
Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt tiltakozó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők a korábbi tervekkel szemben nemcsak az Agrana Magyarország Kft. vásárosnaményi feldolgozóüzemét veszik blokád alá a jövő hétfőn, hanem ugyanennek a cégnek a kisvárda-anarcsi telepét is - közölte Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója az MTI-vel csütörtökön.

Miért nem hívják a rendőröket Kocson?
Utolsóként a rendőrséget értesítették egy keddi lakásbetörésnél Kocson. A tolvajok fényes nappal pakoltak ki egy családi házat a Komárom-Esztergom megyei településen. A betörők lebuktak, mégis el tudtak menekülni a körülbelül 1 millió forintos zsákmánnyal együtt.

Az 1968-as csehszlovákiai bevonulásra emlékeztetik az orosz közvéleményt
 Csehország nem szándékozik átírni a történelmet az orosz csapatok 1968-as csehszlovákiai bevonulását illetően, arra számít, hogy ilyen soha többé nem történik meg, és a mai Oroszországgal pragmatikus kapcsolatokat kíván ápolni - mondta Csehország moszkvai nagykövete csütörtökön.

Bombariadó a Keleti pályaudvaron - szünetel a vasúti forgalom

Sosem látott műkincsek Szegeden
A szegedi Móra Ferenc Múzeumban szeptembert 1-jétől tekinthetik meg az érdeklődők a Magyarországon eddig még soha nem látott gótikus műkincsekből, táblaképekből, oltárokból és szobrokból álló kiállítást.

Kalóztámadás Szomália partjainál
Kalózok támadtak meg két hajót Szomália partjainál csütörtökön.

Dalai Láma: Hétfőn 140 tibetit öltek meg
A buddhista főpap szerint fegyvertelen tüntetőkre lőttek kínai katonák.

Félpályás útlezárással tiltakoznak a BKV buszok ellen
A kertvárosok lakói nem kérnek a tömegközlekedésből, ha az a házuk előtt megy el.

Kevés kelet-európai a brit munkaerőpiacon
Az Európai Unió 2004-es keleti bővítése óta most dolgozik a legkevesebb kelet-európai Nagy-Britanniában, miután a világgazdasági lassulás nem kímélte a brit gazdaságot sem.

Ez a harc lesz a végső
Mac vagy pécé? Linux vagy Windows? Xbox vagy Playstation? Döntsük el közösen a techvilág összes szent háborúját!

Lehetőségeinket a szovjet tankok határozták meg
1968 jelentőségéről, máig időszerű törekvéseiről nyilatkozott lapunknak Jirí Dienstbier. A prágai tavasz után bebörtönzött újságíró, külföldi tudósító 1989-1992 között Csehszlovákia külügyminisztere volt.

Irán 10 éven belül embert akar küldeni a világűrbe

Kiterjesztették a blokádot az almatermelők Szabolcsban

Hova tegyék az oroszok a búzát?
Oroszországban is megkezdődött az aratás; a gazdák legnagyobb gondja, hogy nincs hely a gabona számára.

A Magosz kiterjeszti az almablokádot Szabolcs megyében
Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt tiltakozó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők a korábbi tervekkel szemben nemcsak az Agrana Magyarország Kft. vásárosnaményi feldolgozóüzemét veszik blokád alá a jövő hétfőn, hanem ugyanennek a cégnek a kisvárda

Kiterjesztetik az almablokádot
Az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt tiltakozó almatermelők a korábbi tervekkel szemben nemcsak az Agrana Magyarország Kft. vásárosnaményi feldolgozóüzemét veszik blokád alá a jövő hétfőn, hanem ugyanennek a cégnek a kisvárda-anarcsi telepét is.

140 tibeti megölésével vádolja Kínát a dalai láma
 

Borturizmus régen és most
Minden honfitársunk mélyen meg van győződve arról, hogy a balatoni bor márpedig világhírű. Ez persze így ebben a formában sosem volt igaz, de azt kétségkívül el kell ismerni, hogy a legendának stabil alapjai vannak. Ezek egy része a borturizmusban gyökerezik.

A pólókapitány szerint elvették tőlünk a győzelmet
Nem született meg a magyar női vízilabdázás első olimpiai érme, az athéni hatodik után Pekingben negyedik helyen végzett a Godova Gábor irányította csapat. A bronzmérkőzés hitchcocki izgalmakat tartogatott, hiába vezetett 5-2-re és 6-3-ra is a magyar gárda, a rendes játékidő, majd a hosszabbítás is döntetlennel zárult. Az ötmétereseket az ausztrálok dobták jobban, így a bronzról négy éve éppen lemaradt óceániaiak ezúttal éremmel térhetnek haza a játékokról.

A Mol 125. kútját nyitja Romániában
A Mol 150 millió eurós beruházással 125-re növelte romániai töltőállomásainak számát - írja a Ziarul Financiar (ZF), a román gazdasági napilap.

Boban Markovic fia megnősült
Marko Markovic már komoly házasemberként lép fel augusztus 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon apjával, Boban Markovic trombitással, és közös zenekarukkal - csütörtökön nősült meg egy sok híresség részvételével megtartott, hét országra szóló lakodalom során.

Abszurdum: múlhat-e 130 ezer forinton egy élet?
Veszélybe kerülhet az ország mindeddig egyetlen, úgynevezett kéklámpás mentőrobogója. A robogót vezető három mentőápoló azért kongatja a vészharangot, mert egyelőre senki sincsen, aki állná a személyzet fizetését.

Vegyen Tokio Hoteles buszmegállót!
10 nap alatt sem talált új gazdára a Tokio Hotel internetes árverezésén eladásra kínált buszmegálló - írja a csütörtöki Berliner Zeitung. A német fővárosi napilap értesülései szerint a tini popzenekar rajongóinak írásaival ékesített fehér, mini házikó egyszerűen túl drága.

"A lakosság egyre nehezebben viseli el a rendetlenséget"
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) kezdeményezi a kötelező betétdíj bevezetését a palackokra és italdobozokra - jelentette be Katona Kálmán, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kedden érkeznek haza a magyar olimpikonok
Kedden, a kora reggeli órákban érkezik meg Ferihegyre a magyar olimpiai csapatot szállító repülőgép. A gép fedélzetén ott lesz többek között a női és férfi vízilabda-válogatott, a női kézilabda-válogatott, az öttusázók és a kajak-kenu csapat.

140 tibeti tüntetőt lőttek agyon kínai katonák az olimpiával egy időben?
Az augusztus 18-i mészárlásról a Le Monde-nak nyilatkozó dalai láma számolt be.

Közlekedés: a kormánybiztos szigorítást szorgalmaz
Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság program kormánybiztosa szerint a gépjárművek forgalomba helyezésének és forgalomból való kivonásának szigorítására van szükség - közölte a kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Mit hibázott el a gyöngyösi Apollo Tyres Ltd.?
A gyöngyösi térséget kiszemelő indiai gumigyárral szemben politikai és civil ellenállás bontakozott ki. A hazánkba érkező 9. legnagyobb befektetést jegyző cég vezetése elállt a beruházástól, mert az áprilisi alapkőletétel óta egy tapodtat sem jutott előbbre. Hiába adtak volna munkát 1500 embernek, egyhelyben toporgott, - egyebek mellett - a bonyolult engedélyezési eljárás miatt. Zsolt Péter szociológus szerint a multik nincsenek tisztában a helyi viszonyokkal és sorra halmozzák a kommunikációs hibákat.

Fazekas Róbert:"tudtam, hogy sportemberek fognak a sorsomról dönteni, nem irodisták"

Felajánlotta lemondását a levélbotrány után az SZDSZ veszprémi elnök-frakcióvezetője
Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöki tisztségéről és a párt önkormányzati frakciójának vezetéséről Szalay András; a veszprémi politikus ezt közleményben tudatta csütörtökön az MTI-vel.

Női kézilabda: Norvégia jutott elsőként a döntőbe + Kép
Elsőként a norvég válogatott jutott be a pekingi olimpia női kézilabdatornájának fináléjába, miután az elődöntőben nyert a Koreai Köztársaság együttese ellen.

Leszerepeltek férfi öttusázóink
Horváth Viktor a 19., Balogh Gábor pedig a 26. helyen végzett a férfi öttusázók pekingi olimpiai versenyében. Az orosz Andrej Mojszejev 5632 ponttal megvédte címét.

Öngyilkos merénylet Pakisztánban: 50 halott
Kettős öngyilkos merénylet történt egy pakisztáni fegyvergyár bejáratánál. A támadásban több mint 50 ember meghalt és 70 megsebesült.

Súlyos sérülés lett a gyorshajtás vége
Súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt még szerdán a késő esti órákban Decs és Őcsény között. A balesetet feltehetően ez úttal is gyorshajtás okozta.

Horváth 19., Balogh 26. lett öttusában
Horváth Viktor a 19., Balogh Gábor pedig a 26. helyen végzett a férfi öttusázók pekingi olimpiai versenyében.

Rekordbevételt ért el az építészeti szoftvergyártó
620 millió dollár árbevételt ért el az Autodesk Inc. a 2008-as pénzügyi év második negyedévében. A tavalyi év ugyanezen szakaszához képest ez 18%-os növekedés, egyben rekordbevétel a 2D és 3D tervezői szoftvereket gyártó cég történetében.

Éghajlatkutató elefántfókák
A kutatók mostantól állati segítséget is igénybe vesznek, hogy felmérjék az éghajlatváltozás hatásait az Antarktisz jégtakarója alatt. Olyan szenzorokat szereltek fel elefántfókákra, amelyek a vízfelszínre érve adataikat műholdaknak adják tovább.

Trident Iceni: villámgyors brit, dízelmotorral
Sportkocsiba dízelmotort szerelni még ma sem mer a legtöbb gyártó

Horvát politikust gázolt egy magyar kamionos
Meghalt egy motoros, miután szerda este Vir-szigeten összeütközött egy magyar teherautóval - közölte csütörtökön honlapján a horvát rendőrség.

Előkerült Paul Gascoigne
A szigetes Iron Maiden koncert után annyira kiütötte magát Paul Gascoigne, egykori focista, jelenleg súlyos alkoholista, hogy a zenekar itthagyta.

Egyeztetett Szita és Lamperth
Kaposvár jó eséllyel induljon az Apollo Tyres 200 millió eurós zöldmezős beruházásáért

Lelőttek egy gólyát Teskándon
Lelőttek egy gólyát a Zala megyei Teskándon, a rendőrség eljárást indított ismeretlen tettes ellen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

7,9 százalékkal bővült az orosz gazdaság
Az orosz hazai össztermék 7,9 százalékkal bővült az idei első hét hónapban, az egy évvel korábbihoz képest - közölte az orosz gazdasági miniszter csütörtökön. - Idén legalább 8 százalékkal nő az orosz hazai össztermék - mondta júliusban Alekszandr Zsukov orosz miniszterelnök-helyettes.

Női-vízilabda: Hollandia az olimpiai bajnok + Képek
A magyar válogatottat az elődöntőben egy góllal legyőző holland válogatott a döntőben az ugyancsak egy góllal, 9-8-ra legyőzték az Egyesült Államokat a pekingi olimpián.

Motoros tehette tönkre a pécsi világörökségi helyszínt
Megrepedt a pécsi világörökségi emlékhelyek bemutatására kialakított Cella Septichora Látogató Központ üvegmennyezete, miután arra valaki feltehetően motorral ugratott rá keddre virradó éjjel - közölte a baranyai rendőrség sajtószóvivője.

Százezren nézték a félmeztelen motorosokat Aucklandben
A Boobs on Bikes topless felvonulóit a városi tanács tiltakozása sem állíthatta meg.

Rágókamera
Még gyerek voltam, amikor láttam a Két túsz között című filmet Arnold Schwarzeneggerrel és Jamie Lee Curtissel.

1968-as prágai tavasz: "máig élő üzenete van"
A "nagy remények kora", amelynek "máig élő üzenete van" - így minősítette az 1968-as prágai tavaszt Mirek Topolánek cseh miniszterelnök, miután fogadta Robert Fico szlovák kormányfőt, aki csütörtökön egynapos hivatalos látogatást tett Prágában.

Gyorshír: kiürítették a Keleti pályaudvart
Bombariadó volt, a tűzszerészek megkezdték a pályaudvar átvizsgálását.

Continental-óriásüzlet: Schröder és Schaeffler a volánnál

Kondorosi a közlekedés újabb területén óhajt nagyobb szigort
A gépjárművek forgalomba helyezésének és forgalomból való kivonásának szigorítására van szükség

Stolojan lesz Liberális-Demokrata Párt miniszterelnök-jelöltje
Nagy valószínűséggel Teodor Stolojan lesz a Liberális-Demokrata Párt (PD-L) miniszterelnök-jelöltje az őszi parlamenti választásokon. Közvélemény-kutatásokra alapozva a párt vezetői úgy vélik, Stolojan nemcsak a legismertebb a lehetséges jelöltek közül, de őt tartják a legmegbízhatóbbnak is a választók.

Basescu: Transznisztriában is kitörhet egy konfliktus
Transznisztriában minden összetevője megvan egy, a koszovóihoz vagy dél-oszétiai konfliktushoz hasonló eseménysorozatnak, bár úgy tűnik, egyelőre nincsen politikai szándék erre

Légkondicionálók okozta betegségek
A nyári melegben csak egy gombnyomás és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót és nincs ez másként a munkahelyi környezetben, de a bevásárlóközpontokban sem. A légkondicionálók elterjedésével azonban egyre gyakoribbá válnak az általuk okozott szövődmények is.

A döntőért játszanak a női kézisek (élő)
A csoportmérkőzésen Oroszország kilencgólos vereséget mért a magyar nőikézilabda-válogatottra, az elődöntőben azonban megadatott visszavágás lehetősége Hajdu János csapatának. Az oroszok esélyesebbek, de ha Görbicz Anitáék meg tudják ismételni a románok ellen nyújtott teljesítményüket, úgy legyőzhetik a világbajnokot is, és bejuthatnak a döntőbe. Kövesse élőben, hogyan alakul a Hajdu-csapat eddigi legfontosabb mérkőzése!

Nem kellett a vállalkozásoknak az egyforintos telek
Nem lett sikertörténet az elöregedő és elnéptelenedő kisfalvak azon törekvéséből, hogy egyforintos telekárakkal vállalkozásokat és új betelepülőket csábítsanak a településekre. Most úgy tűnik az országban a legtöbb telket felkínáló Hajdú-Bihar megyei Tetétlenben sem valósulhat meg a kezdeményezés.

Anne Hathaway felbolygatja az esküvőt
Hollywood minden évben elárasztja a mozikat esküvők körül bonyolódó filmekkel, aminek az a pozitívuma, hogy szolidabb lánybúcsúkhoz mindig akad mit kikölcsönözni. A Muriel esküvője, az Álljon meg a nászmenet!, a Bazi nagy görög lagzi és A boldogító talán csapatához jövőre csatlakozik a Bride Wars című romantikus komédia is Kate Hudson és Anne Hathaway főszereplésével. Hathaway azonban idén még egy drámaibb lagzin is részt fog venni, ahol nem mindenkinek fordul mosolyra a szája a megjelenésének hírére.Anne Hathaway és Rosemarie DeWitt a Rachel Getting Married-ben A Rachel Getting Married-ben ugyanis egy zűrös csajt alakít, aki egyenesen az elvonóból érkezik nővére esküvőjére és azonnal megkavarja a családi állóvizet. A filmet beválogatták a velencei és a torontói filmfesztivál programjába is és sokan már lehetséges Oscar-esélyesként emlegetik a Brokeback Mountain és Az Ördög Pradát visel szerepeivel már bizonyított Hathaway alakítását. A Rachel Getting Married rendezője ráadásul Jonathan Demme, akire A bárányok hallgatnak és a Philadelphia után 15 évvel igencsak ráférne már egy sikeres visszatérés.Anne Hathawayt a magyar mozikban egyébként pont mától láthatjuk a Zsenikém - Az ügynök haláli női főszerepében.Előzetes: Rachel Getting Married

Bombariadó a Keleti pályaudvaron
 

Holland arany női vízilabdában
Fordulatos mérkőzésen meglepetésre Hollandia csapata nyert és szerezte meg az olimpiai bajnoki címet női vízilabdában, egy góllal verve az Egyesült Államok legjobbjait a döntőben.

Kettős robbantás egy pakisztáni fegyvergyárnál
Csaknem 50 ember meghalt, amikor öngyilkos robbantók kettős merényletet követtek el egy Iszlámábád közelében fekvő nagy fegyvergyárnál.

Háromgyerekes anyuka munkát keres
Sajnálom, ne haragudj, de tényleg ne, ez egyszerűen megoldhatatlan így, pénteken már nem kell bejönnöd, talpraesett és okos nő vagy, biztos vagyok benne, hogy már holnap találsz másik munkát, sajnálomneharagudj.

Majdnem 8 százalékos az orosz növekedés
z orosz hazai össztermék 7,9 százalékkal bővült az idei első hét hónapban, az egy évvel korábbihoz képest.

Bombariadó a Keletiben
Bombafenyegetés miatt kiürítik a Keleti pályaudvart.

Tűzijátékkal készül Winehouse férje szabadulására
Amy Winehouse még csak tegnap vonult be a rehabra, de úgy néz ki, jó döntés volt, máris elkezdett terveket szövögetni.

Készül az adótörvény-módosítás: egyelőre csak szóban
A jövő heti kormányülésen dönt a kabinet arról, hogy milyen tárgyalási mandátummal kezdhetik meg az érintett miniszterek az egyeztetést a társadalmi partnerekkel az adótörvények módosításaival kapcsolatban - mondta a Független Hírügynökség kérdésére a kormányszóvivő.

Mit csinál ez a két férfi kosaras? (képpel)
Tegnap kialakult a férfi kosárlabdázók elődöntőinek párosítása. Itt rendezték a Kína-Litvánia mérkőzést is, ahol a nap felvétele készült.

"Az Önök érdeme is, hogy nem volt komolyabb rendbontás"
Levélben köszönte meg a Loki-szurkolók korrekt magatartását a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője.

Madridi katasztrófa: 153-ra emelkedett a halálos áldozatok száma
A madridi nemzetközi légikikötőben szerdán történt repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak a száma 153-ra emelkedett, és csak 19-en élték túl a közvetlenül a felszállás után bekövetkezett balesetet - jelentette be Magdalena Alvarez Arza spanyol fejlesztési miniszter. A szerencsétlenségnek feltehetően nincs magyar áldozata.

Hír TV-ügy - Magántitok megsértése miatt feljelentést tett Helmeczy László

Nincs konkrét időpontja Gyurcsány és Fico találkozójának

Újabb orosz ígéret: péntek estére kivonulnak Grúziából
Az orosz fegyveres erők egységei péntek estére visszavonulnak a Dél-Oszétiát övező grúz területekről a békefenntartók hatáskörébe tartozó területekre, de jó néhány egység már elhagyta a konfliktus övezetét Észak-Oszétia felé - jelentette be csütörtökön Moszkvában a vezérkari főnök helyettes.

Román szállítmányozási céget venne a Deutsche Bahn
A német Deutsche Bahn azt tervezi, hogy felvásárolja a román Romtrans szállítmányozási céget, 80-100 millió euróért.

Afrodiziákumok és borfürdő
A nyár fáradalmainak kipihenésére a legjobb mód egy különleges, vitalizáló wellnesskezelés. Utánajártunk, hogy milyen rendhagyó terápiákat kínálnak a hazai szállodák spái és milyen mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni, ha ki akarunk próbálni egy-egy különleges szolgáltatást. Borfürdő, kávés testkezelés, afrikai hamam és szőlőpakolás a kínálatban.

Szingapúrban bevetik az elektronikus zászlókat
RÖVIDHÍR - A szeptember végi Szingapúri Nagydíjon egészen biztosan nem láthatjuk majd a pálya mellett zászlókat lengető sportbírókat, ugyanis a februárban Barcelonában már tesztelt elektronikus zászlókat használják majd a Forma-1 történetének első éjszakai futamán a rendezők.

Évtizedes összhang - Ford Focus 2.0 TDCi teszt
A Focus 1998-ban mutatkozott be, most a tízéves modell második generációjának ráncfelvarrott sorozatánál tartunk. A megjelenése óta töretlenül népszerű autó a legnagyobb dízelmotorral nem okoz csalódást.

Szombaton lesz a hegyikerékpárosok két döntője
A felázott, sáros pálya miatt nem pénteken, hanem szombaton rendezik meg a női hegyikerékpárosok döntőjét a pekingi olimpián.

Döntőben a norvég női kézilabdások
Elsőként a norvég válogatott jutott be a pekingi olimpia női kézilabdatornájának fináléjába, miután az elődöntőben nyert a Koreai Köztársaság együttese ellen.

Romániában terjeszkedik a Deutsche Bahn
A német Deutsche Bahn azt tervezi, hogy felvásárolja a román Romtrans szállítmányozási céget, 80-100 millió euróért.

Pénteki menü: most már tényleg jönnek az érmek
Elkerülhetetlenül érkezni fognak a magyar érmek, köztük megalapozott remények szerint akár aranyak is a pekingi olimpia pénteki versenynapján, amikor is kajak-kenuban 6, összesen pedig 21 számban hirdetnek győztest.

Kölcsönhajó miatt a Sportdöntőbíróság dönt a 49-eseknél
A spanyol és az olasz egység a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, hogy megváltoztassa a 49-es hajóosztály végeredményét.

Luxushajóút Herbie Hancockkal
A legdinamikusabban fejlődő turisztikai iparág továbbra is a tengeri luxusutaztatás. A hajóutak iránt 1980 óta évről-évre 8-10 százalékkal nagyobb érdeklődést mutatnak az utazók. Néhány éve már nemcsak jómódú, de az igényes utazóközönségnek is van miért látogatnia a holland Westerdam által működtetett Jazz Cruise Line-t. Az 1800 férőhelyes óceánjárón szinte minden utasra jut egy alkalmazott, a magas kultúráról pedig többek közt olyan jazz óriások gondoskodnak, mint Marcus Miller, Jeff Hamilton, Herbie Hancock, és John Clayton.  Az unalmas revüműsorok, idejétmúlt bűvész show-k és pózoló milliomosok után végre a gondolkodó utazóközönség is élvezheti az úszó városok kényelmét, amelyekre ezen a héten már foglalni is lehet.

Kutyán próbálják ki a jövő végtagpótlási eljárását
Egy forradalmian új műtéti eljárás jóvoltából ismét teljes értékűen használhatja majd mind a négy végtagját az amputált lábú kedvenc.

Hosszúra nyúlt síszezon Ausztráliában
Ausztrália délkeleti részén fekvő hegyvidéken a héten újabb jelentős havazás volt. A déli földrész kevés síközpontjában a tél legvégén is tart a szezon. Az egész tél szerencsésen alakult a téli sportokat kedvelő körében.

Nemzeti hős lett az első afgán olimpiai érmes
Nemzeti hős lett az első afgán olimpiai érmes: Rohullah Nikpai szerdán végzett tékvondóban a harmadik helyen a pekingi nyári játékokon, miután legyőzte az olimpiai bajnok spanyol Juan Antonio Ramost.

Atlétika: címvédés női 200-on
A címvédő jamaicai Veronica Campbell nyerte meg a női 200 méteres síkfutást a pekingi olimpián.

Elfogtak egy heroin dílert Budapesten
Elfogtak egy heroint árusító drogterjesztőt még kedden a rendőrök a fővárosban - tájékoztatott csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Görgőkön pasizik a mozgássérült teknőslány
A jeruzsálemi állatkert egyik tízéves teknősének lebénult a hátsó két lába, ezért a gondozók úgy döntöttek, hogy készítenek neki egy speciális görgős tálcát, amire, ha ráteszik az állatot, a teknős tudja magát hajtani - írja a Telegraph.

Hír TV-s drogügy: itt a legújabb fejlemény!
A Baráth Miklóssal folytatott beszélgetések nyilvánosságra hozatala miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen Helmeczy László ügyvéd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen.

Gráf a magyar agrárium pozícióinak megőrzéséről beszélt
A magyar mezőgazdaság megőrizte pozícióit Európában az ország európai uniós csatlakozása óta, és az agrárdiplomácia feladata, hogy ezeket a pozíciókat a jövőben tovább erősítse

A sírokat sem kímélte a fémtolvaj
Bronz vázákat és mécsestartókat feszített le a sírokról egy tolvaj az öreglaki temetőben - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Autósok, péntektől újra TISPOL!
A TISPOL – az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata – éves ellenőrzési terve alapján 2008. augusztus 22-én, pénteken és 23-án, szombaton országos közúti ellenőrzést tart a rendőrség.

Remények szertefoszlásáról beszélt a cseh államfő
A "nagy remények kora", amelynek "máig élő üzenete van" - így minősítette az 1968-as prágai tavaszt Mirek Topolánek cseh miniszterelnök, miután fogadta Robert Fico szlovák kormányfőt, aki csütörtökön egynapos hivatalos látogatást tett Prágában.

Continental AFFP: feleselő gázpedál
Az aktív gázpedál figyelmeztethet a veszélyekre, vagy ellenállhat, ha a sofőr veszélyes manőverre készül.

Ricky Martinnak egy ismeretlen nő szült ikreket
A mesterséges megtermékenyítéssel fogant fiúkat egy béranya hordta ki, nevük, születési helyük ismeretlen.

"A mezőgazdaságot nem lehet leírni"
A magyar mezőgazdaság megőrizte pozícióit Európában az ország európai uniós csatlakozása óta, és az agrárdiplomácia feladata, hogy ezeket a pozíciókat a jövőben tovább erősítse - mondta Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a baranyai Szentlőrincen csütörtökön.

Kiszabadult két nagymacska Floridában
Valószínűleg a Fay nevű trópusi vihar szabadított ki egy oroszlánt és egy bengáli tigrist egy Palm Beach-i állatkertből - tudta meg a helyi vadvédelmi bizottságtól az AFP francia hírügynökség csütörtökön. A floridai településen még szerdán be is fogták a nagymacskákat.

Lezsák Sándor megkapja Somoskőújfalú díszpolgári címét
„Somoskőújfalu község Díszpolgára” címet adományozza a település képviselő testülete Lezsák Sándornak.

Drávuczék büntetőkkel kaptak ki
A magyar női vízilabda-válogatott ugyan három góllal is vezetett az ausztrálok ellen, végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel az olimpiai tornán. Ugyanis drámai csatában, büntetőkkel Ausztrália nyerte a bronzmérkőzést.

Címvédés az utolsó birkózó döntőben
A címvédő üzbég Artur Tajmazov nyerte a pekingi olimpia utolsó birkózó döntőjét, melyet a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában rendeztek.

Pukkant az MTV, villant az RTL Klub
A tévézők többsége az RTL Klubon figyelte az augusztus 20-i tűzijátékot. A TV2 ezúttal inkább egy akciófilmet tűzött műsorra.

Első képek a londoni olimpia kézilabda-csarnokáról
A Make Architects tervezi a 2012-es londoni olimpiai játékok kézilabdacsarnokát. A most közzétett első látványtervekből az derül ki: az építmény környezetbarát lesz, de nem túl magával ragadó.

Elfogták az öreglaki sírgyalázás gyanúsítottját
A fiatalkorú fiú más bűncselekmények elkövetését is beismerte.

Lecsúszott a dobogóról a női vízilabda-válogatott
Hosszabbítás, majd büntetőpárbaj után Ausztrália szerezte meg Magyarország előtt a 3. helyet a pekingi olimpia női vízilabda-tornáján.

Öttusában elszálltunk
Mindkét magyar öttusázó - Horváth Viktor és Balogh Gábor - esélye elszállt az éremszerzésre, miután a lovastusában mindketten leestek a lóról.

Botrányos levél: felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöke
Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöki tisztségéről és a párt önkormányzati frakciójának vezetéséről Szalay András; a veszprémi politikus ezt közleményben tudatta csütörtökön az MTI-vel.

Német atom: az SPD és a zöldek képe egyre inkább elhomályosul
A Die Welt beszámol a CDU ama követeléséről, miszerint mennie kell a náci vádakkal operáló szociáldemokrata politikusnak. A Süddeutsche Zeitung elemzi, vajon visszatér-e pártját megmenteni az egykori SPD-elnök. A Der Spiegel az atomenergia növekvő jelentőségéről elmélkedik.

Román méz: szűkös idők jönnek
Gyenge az idei román méztermés, hiszen az év első hat hónapjában a tavalyi termés alig 35 százalékát sikerült begyűjteni - közölte Petru Moraru, a román országos méhészegyesület elnöke.

Lemondott a más neve alatt vádaskodó veszprémi SZDSZ-es
Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöki tisztségéről és a párt önkormányzati frakciójának vezetéséről Szalay András. Szalay közleményében elismeri szerepét a

Hír TV-ügy: magántitoksértés miatt indul eljárás
A Baráth Miklóssal folytatott beszélgetések nyilvánosságra hozatala miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen Helmeczy László ügyvéd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen. A Hír TV-s drogüggyel kapcsolatba hozott ügyvéd azt állítja, a beszélgetések ügyvédi titkot képeznek, nyilvánosságra hozatalukhoz sem ő, sem a megbízója nem járult hozzá.

Pénteken döntenek a doppingoló hétpróbázó ügyében
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság fegyelmi bizottsága pénteken dönt arról, hogy a doppinggyanúba keveredett ukrán Ludmilla Blonszkát megfosztják-e a hétpróbában szerzett ezüstérmétől, illetve elindulhat-e a távolugrás döntőjében.

Kétezren programozzák az új Windows-t
A Microsoft kétezerötszáz embere dolgozik 25 csoportba osztva a legújabb Windowson.

A csehek kétharmada nem bocsát meg 1968-ért az oroszoknak
Még nem jött el az ideje annak, hogy a csehek megbocsássanak az oroszoknak Csehszlovákia 1968. augusztus 21-i megszállásáért - vélte a megkérdezettek kétharmada abban az országos felmérésben, amelyet a prágai STEM közvélemény-kutató intézet készített a Hospodárské Noviny című tekintélyes gazdasági és politikai napilap számára.

Bódi Sylvi meghízott és autóversenyzőnek állt
Egy autós játék Bódy Sylviről mintázta főhősnőjét, majd egy fotózás kedvéért a modell hízókúrába kezdett.

Kis vidámság délutánra: vicces Star Wars-fanvideó
Nem szigorúan vett tévés téma, de ha már ősszel jön a Klónok háborúja című animációs sorozat a tévébe, akkor miért ne.

Új Playstationt és PSP-t mutatott be a Sony
A zseb-playstationnel már telefonálni is lehet, a PS3 csak kisebb tuningot kap.

Felajánlotta lemondását a veszprémi SZDSZ-elnök
Egy névtelen e-mailben sértegette a fideszes alpolgármestert.

A pedofil egykori popsztárt nem engedték be Hongkongba
Gary Glitter visszatér Thaiföldre, miután nem engedték be Hongkongba - jelentette csütörtökön a brit külügyminisztérium.

Előkerült az elhagyott terepjáró vezetője
Megtalálták azt a két férfit, akik szerda hajnalban Nagyatád belvárosában felborultak egy terepjáróval, de mire kiérkezett a segítség elmenekültek.

Pokolgép robbant Izmirben
Pokolgépes merényletet követtek el egy rendőrségi mikrobusz ellen csütörtök reggel a nyugat-törökországi Izmir városában. A detonációban 13 ember megsebesült - jelentették török kereskedelmi televíziók és hírügynökségek.

K+F iroda épül Brüsszelben
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) pályázatot írt ki egy kutatás-fejlesztés (k+f) tevékenységet erősítő szolgáltatásokat kínáló iroda működtetésére Brüsszelben, az iroda működésének első három évére a hivatal 250 millió forintot biztosít.

Stabilizáódott az EU szolgáltatószektora
Augusztusban, ha alacsony szinten is, de stabilizálódott az eurózónában a szolgáltatói szektor teljesítménye - derül ki az RBS-Markit Economics által csütörtökön közzétett előzetes adatokból.

A nap fotója: rózsaszín rocker
 

Újból csökkent az egyéves DKJ hozama
Valamivel több mint kétszeres, az előző alkalomnál jóval alacsonyabb túljegyzés fogadta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 12 hónapos diszkont kincstárjegy csütörtöki aukcióját, amelyen a korábbinál újabb 4 bázisponttal alacsonyabb átlaghozam alakult ki.

Szélturbinák kerülhetnek New York tornyaira
Szélturbinákat szerelne New York hídjaira és felhőkarcolóira Michael R. Bloomberg polgármester, hogy így javítsa a megújuló energiaforrások arányát. A város látképét jócskán befolyásoló tervnek elég ellentmondásos a fogadtatása.

Boldog századik szülinapot Lee farmer!
1908-ban, amikor a Ford bemutatta az első autót, augusztusban az M.

Fico és Topolánek közösen emlékezett 1968-ra
A megbeszélés után a két politikus megkoszorúzta az 1968-as események egyik áldozatának emlékművét.

Obama szombaton megnevezheti alelnökjelöltjét
Bár Barack Obama kampánystábja hivatalosan nem volt hajlandó megerősíteni, több sajtóbeszámoló szerint is biztos, hogy a demokrata elnökjelölt még a héten bejelenti, kit választ alelnökjelöltnek.

Műgyűjtő és képgyűjteménye együtt a REÖK-ben
Hömpölygött a tömeg a szegedi REÖK kulturális központban, a Kovács Gábor műgyűjtő részvételével megrendezett találkozón, a látogatók ezúttal nemcsak a kiállított alkotásokra, de “gazdájukra” is kíváncsiak voltak. A Kovács Gábor Gyűjtemény – Válogatás a magyar festészet remekeiből című tárlat anyagának tulajdonosa – akit a tíz leggazdagabb magyar között tartanak számon – közönségtalálkozón vett részt, melyhez a közelmúltban felújított, impozáns épület, és annak falain függő, saját magángyűjteményének milliárdokat érő festményei adták a keretet.

Húszmillió hektáron öntözik a földeket szennyvízzel
Szennyvízzel öntözik a termőföldet a harmadik világ nagyvárosai körül összesen húszmillió hektáron - állapította meg a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet (IWMI) legutóbbi felmérése, melyet az e héten zajló stockholmi vízügyi világkonferencián bemutattak be.

Azután megjöttek a tankok
A „nagy remények kora”, amelynek „máig élő üzenete van” – így minősítette az 1968-as prágai tavaszt Mirek Topolánek cseh miniszterelnök, miután fogadta Robert Fico szlovák kormányfőt, aki csütörtökön egynapos hivatalos látogatást tett Prágában.

Trehány gazdák szülik a veszélyes kutyafalkákat
Többször támadtak emberre kutyafalkák az elmúlt pár hónapban. Az állatvédők szerint a gondatlan állattartók okozzák a porblémát, az önkormányzatok pedig azt állítják, hogy nincs fegyverük a trehány gazdák ellen. A falkába verődött kutyák elől elmenekülni nehéz, mert az állatok egymást hergelik és kiütközik rajtuk a farkas jelleg.

Orosz győzelem a 96 kg-os szabadfogásúaknál
Az orosz Sirvani Muradov nyerte a szabadfogású birkózók 96 kg-os kategóriájának küzdelmeit a pekingi olimpián.

Üzleti lehetőségek Nagyszebenben
Szeben - talán szász hagyományai miatt - a kilencvenes évek óta vonzó befektetési célpont, de igazán látványos fejlődésre csak 2010-2015 között számíthat. A város nem túl népes, ennek ellenére a leggyorsabban fejlődő romániai települések egyike.

Grúz siker a 84 kg-os szabadfogásban
A grúz Revadzi Mindorasvili nyerte a szabadfogású birkózók 84 kg-os kategóriájának küzdelmeit a pekingi olimpián.

Ronnie Woodot meglátogatta a felesége a rehabon
Noha azok a pletykák keringtek, hogy Ronnie Woodot a Rolling Stones tagját elhagyja a felesége Jo Wood, mert a férje összeszűrte a levet egy húszéves orosz csajjal, most mégis azt lehet mondani, hogy talán menthető a dolog, mert ügyes fotósok elkapták, amint Jo Wood meglátogatta férjét a rehabon - tudtuk meg a Digital Spyból.

Herointerjesztőt fogtak el Újbudán
A külföldi állampolgárral szemben az ügyészségnek indítványozták a férfi előzetes letartóztatását.

Gyenge az idei román méztermés
Gyenge az idei román méztermés, hiszen az év első hat hónapjában a tavalyi termés alig 35 százalékát sikerült begyűjteni - közölte Petru Moraru, a román országos méhészegyesület elnöke.

Már négy ló akadt fenn a doppingteszten
A német Európa-bajnok után egy brazil, egy ír és egy norvég állat is fennakadt a teszten. A csapatversenyben harmadik norvégok ezzel elveszíthetik bronzérmüket, a németek pedig ötödik helyüket.

Orbán Viktor levelet írt: mi áll benne?
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levelet írt Grúzia, Ukrajna, Lengyelország, valamint a három balti állam vezetőinek.

Csak negyedik a női pólóscsapat
A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi  olimpián, miután a bronzéremért rendezett mérkőzésen büntetőlövésekkel, 12-11-re kikapott az ausztrál csapattól.

Lemaradt a bronzéremről a magyar női vízilabda-válogatott + Képek
A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzéremért rendezett mérkőzésen a hosszabbítás utáni büntetőpárbajban alulmaradt, így 12-11-re kikapott az ausztrál csapattól.

Gyülekezési törvény
Folytatódik a gyülekezési törvény módosításával kapcsolatos ötpárti egyeztetés

Csökkent a hozam a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción
Valamivel több mint kétszeres, az előző alkalomnál jóval alacsonyabb túljegyzés fogadta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 12 hónapos diszkont kincstárjegy csütörtöki aukcióját, amelyen a korábbinál újabb 4 bázisponttal alacsonyabb átlaghozam alakult ki.

Herointerjesztő akadt horogra Újbudán
Herointerjesztéssel gyanúsítottat fogtak el a főváros XI. kerületében, a külföldi állampolgárral szemben az ügyészségnek indítványozták a férfi előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség internetes oldalán.

Öttusa: leestek a lóról a magyarok
Horváth Viktort és Balogh Gábort is ledobta lova a férfi öttusaverseny negyedik számában. Ezzel gyakorlatilag elszálltak a mieink éremesélyei.

Az Európa Nagydíj hivatalos programja
Véget ért a nyári szünet, ám a Forma-1-es mezőny tagjai már alig várták, hogy ismét pályára hajthassanak. Ezt a hétvégén Valenciában, a vadonatúj utcai pályán tehetik meg.

A Renault állítólag megtalálta a megoldást a gumiproblémára
Német lapértesülés szerint a Renault nagy valószínűséggel megoldást talált az idei évben tapasztalt gumiproblémákra, így a jövőben sokkal jobb teljesítményt nyújthatnak a pilóták az időmérőkön és a versenyeken.

Tizenegyszeres életfogytiglant kapott egy amerikai férfi
Jogerősen, fellebbezési lehetőség nélkül, összesen tizenegyszeres élethosszig tartó börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy férfit, aki három éve Los Angelesben az autóját vonatsínekre állította, majd végignézte, ahogyan a járműbe belerohan egy személyvonat. A szerencsétlenségben tizenegy ember halt meg.

Tényleg kivonulnak az oroszok Grúziából?
Az orosz észak-kaukázusi 58. hadsereg újabb egységei vonultak vissza Grúzia területéről csütörtökön - közölték az Interfax hírügynökséggel a moszkvai védelmi minisztériumban.

"Az EU csatlakozást követően az egyik legnagyobb kihívás a magyar kutatók számára"
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) pályázatot írt ki egy kutatási és fejlesztési (k+f) tevékenységet erősítő szolgáltatásokat kínáló iroda működtetésére Brüsszelben, az iroda működésének első 3 évére a hivatal 250 millió forintot biztosít.

Göncz megerősítette: "nincs magyar áldozat"
Nincs magyar áldozata a madridi repülőgép tragédiának - jelentette be Göncz Kinga, külügyminiszter.

Csomag
A nyár vége ismét arra bátorítja a politikusokat, hogy fölbocsássák őszi válságjelzéseiket. Az egészségügy surranó pályára került, nyugodtabb, de azért hullámos vizein csak időnként ver nagyobb tajtékot egy-egy műhiba, mentőhelikopter, várólista, pénzhiányos kórházat átvenni akaró üzemeltető.

Egy Szerencs környéki ingyenélő adóssága
Ha F. Zsolttól valaki korábban azt kérdezi, mennyi pénz húszezer forint, a széles vállú, de kissé lassú beszédű férfi valami olyasmit mondott volna: húszezer forintból meg lehet inni kétszáz felest a sarki kocsmában. Vagy: fél estén át lehet belőle játszani a nyerőgépen. Esetleg: enynyiből két hétig jóllakik a család, jut belőle kenyérre, krumplira, húsra. Hét évvel ezelőtt ennyit kért kölcsön szülőfaluja egyik ismert uzsorásától. Mire kellett a pénz, ma már nem tudja felidézni. Adósságát viszont a mai napig fizeti. Ha ma kérdezik, mennyi pénz húszezer forint, azt mondja, hét év az életéből, és ugyanennyi a gyermekeiéből, akik sokszor vele együtt éheztek, mikor nem maradt egyetlen fillérje sem.

LIGA: a kormány mélyen hallgat a munkavállalói érdekekről
A LIGA Szakszervezetek nehezményezi, hogy a Gazdasági Egyeztető Fórum alakuló ülésén nem tagként, hanem csak állandó meghívottként lehet csak az ülések résztvevője az OÉT munkavállalói oldalának egy képviselője.

Euróövezet: stabilizálódott a szolgáltatási szektor
Augusztusban, ha alacsony szinten is, de stabilizálódott az eurózónában a szolgáltatói szektor teljesítménye 

Balogh és Horváth is leesett a lóról
Egyik magyar résztvevőnek sem sikerült jól teljesítenie a lovaspályát a pekingi olimpia férfi-öttusaversenyében, ezzel mindketten messze kerültek az élmezőnytől. Balogh és Horváth is leesett a lóról.

Szeszélyes Fay, erősödő Nuri
A Karib- tenger térségében múlt héten kialakult trópusi ciklon Fay, már napok óta Florida partjainak közelében vesztegel, és rövid időn belül már harmadszor éri el az Egyesült Államok déli államát. A Csendes-óceán térségében a Nuri névre keresztelt tájfun okoz óriási esőzéseket a Fülöp-szigetek és Tajvan térségében.

Digitális adatbankban a skót nevezetességek
Mostantól az otthonülőknek sem kell nélkülözniük a skót felföldek világát: egy nemrég indított oldalon 50 ezer nevezetesség vált egy kattintással elérhetővé.

Rudolf Péterék után más is érdeklődik
A TV2-nek nem kellett, az MTV-nek igen: a Beugró még a Comedy Centralnak is megtetszett.

Négyesikreket szült egy nő Olaszországban
Egy 55 éves indiai nő négyesikreknek adott életet az észak-olaszországi Mantova városban - jelentette a helyi la Gazzetta di Mantova lap csütörtökön.

Kettős merénylet egy pakisztáni fegyvergyárnál
Húsz ember meghalt.

Brigitte Nielsen a házasság miatt lett alkoholista
Brigitte Nielsen a korábbi házasságát okolja azért, hogy alkoholista lett.

Felfüggesztették a román Sapard-programot
Az Európai Bizottság felfüggesztette ideiglenesen Romániában a SAPARD program keretében nyertes pályázatok kifizetését.

Óvatosabbak vagyunk? - Kevesebb a baleset az utakon
Csökkent a közúti balesetek száma az elmúlt évekhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Madrid: két napig tart az áldozatok azonosítása

Pekingi napló: lógjunk be a stadionba!
A kínaiak egyre nehezebben tudnak rendet tartani a stadionjaik körül. Több módszer is létezik arra, hogy valaki belógjon az eseményre. Hiába nyilvánvalóak, a rendezők mégsem tesznek ellenük semmi. Kedvesek próbálnak lenni, ami a vesztüket okozza. Helyszíni tudósítás Pekingből.

Spekulálnak a gabonafelvásárlók
A gabonát betakarították, de a kereskedők nem kapkodják el az üzletkötést. Az előrelátó felvásárlók azonban előre gondoskodnak a kiszállítás megszervezéséről. A MÁV Cargonak hatszázkilencvennyolc üzemképes saját gabonaszállítója van.

Tartja a német kormány a GDP célját
Teljesíthető a német kormány célja a bruttó hazai termék idei 1,7 százalékos növeléséről a gazdaságban tapasztalható kedvezőtlen jelenségek ellenére is - állítja a berlini pénzügyminisztérium.

Üzletközpont épült Kazincbarcikán
Üzletközpontot nyitott az észak-borsodi Kazincbarcika határában az osztrák Center Management Invest (CMI), a kétmilliárd forintos beruházással a 13. PARKcenter nyitotta meg kapuit Magyarországon - mondta a csütörtöki megnyitót követő sajtótájékoztatón Leopold Störk ügyvezető.

Gordon Brown váratlan afganisztáni látogatása
A brit kormányfő Peking felé tartva szállt le Kabulban.

Kapósak a kincstárjegyek
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 6 hónapos kincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 45 milliárd forintnyi mennyiségre 112,24 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, az erős vételi kedv miatt végül 50 milliárd forintra emelték az elfogadott mennyiséget.

Trendforduló: McCain átveheti a vezetést
Megdöbbentő eredménnyel zárult a Zogby legutóbbi, augusztus 14-16 között végzett közvélemény-kutatása.

"Köpködtek ránk, hogy kurva magyarok, takarodjatok!" - egy bevonuló visszaemlékezései (galériával)
A legutolsó pillanatig semmit nem tudtak a Csehszlovákiába bevonuló magyar katonai egységek tagjai arról, milyen feladatot is szánnak nekik feletteseik. A Hírszerzőnek a "segítségnyújtásban" részt vevő egykori harckocsizó mesélt arról a 72 napról, amit Csehszlovákiában töltött.

Íme a világ leghosszabb orra! (képpel)
A 18. században élő Thomas Wedder életnagyságú szobra lett London legújabb turisztikai látványossága.

Éva akár paradicsommal is elcsábíthatta Ádámot
Fehér, zöld, sárga, narancs, lila, fekete

Tanuljon meg ön is őszintén farkasul ordítani!
Szokatlan, mondhatni, nem mindennapi betevőt ajánl Kolozsi László. Kovács Zsolt Farkasok című monográfiája valóban a farkasokról szól, de mint minden természettel foglalkozó kiadvány, rólunk, emberekől is sokat elárul.Olvasási idő 5 perc

Orbán levélben ítéli el az orosz katonai agressziót

MDF: kötelező betétdíjat a palackokra és italdobozokra
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) kezdeményezi a kötelező betétdíj bevezetését a palackokra és italdobozokra - jelentette be Katona Kálmán, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Imponáló versenyzéssel döntős Vajda
A csütörtöki 500-as előfutamokban érdekelt három magyar egységből kettő bejutott a szombati finálékba. Vajda Attila magabiztosan kvalifikálta magát, Vereckei Ákos éppen csak becsúszott a döntőt érő harmadik helyre, a fiatal Sáfrán-testvéreknek erre esélye sem volt.

Brown váratlanul Afganisztánba látogatott
Afganisztáni kitérőt tett csütörtökön Gordon Brown brit kormányfő, aki Pekingbe, az olimpia záróünnepségére tart.

Az MDF kötelező betétdíjat akar az italos palackokra
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) kezdeményezi a kötelező betétdíj bevezetését a palackokra és italdobozokra - jelentette be Katona Kálmán, az MDF országgyűlési képviselője.

Megérkezett az új Thalia
Nyilvánosságra hozta az első hivatalos képeket az új Thaliáról a Renault. A Clio hosszított padlólemezén alapuló olcsó szedánt Moszkvában mutatják be augusztus 26-án.

Felturbózzák az Intel olcsó processzorát
Fejlesztői fórumán bejelentette, hogy már szeptemberben piacra kerül az olcsó minilaptopokban használatos Atom processzor új, nagyobb teljesítményű, két végrehajtó egységgel felszerelt változata.

Rossz étel, rossz jegyek
Egy tanulmány szerint nem javul azoknak a diákoknak a teljesítménye, akik egészségesen táplálkoznak az iskolában. A vizsgálat kimutatta, hogy a diákok teljesítménye elsősorban a kora gyermekkori táplálkozási szokásaikkal áll összefüggésben és nem napi ebédjükkel.

Ricky Martin apa lett
Ikerfiai születtek Ricky Martin Puerto Ricó-i énekesnek: a híresség gyermekeit egy béranya hordta ki.

Mindkét magyar öttusázó leesett a lóról
A lovaglással végképp elszálltak a magyar öttusázók éremesélyei. 

Idős nőt gázolt a villamos a XI. kerületben
 

Akik napi 98 millió dollárt kerestek tavaly
A leggazdagabb uralkodók vagyona 36 milliárd dollárral 131 milliárdra nőtt.

Idős nőt gázolt a 18-as villamos Budán
Súlyos a sérülése annak az idős nőnek, akit csütörtökön délelőtt gázolt el a 18-as villamos a XI.

Frogatási helyszínen ünnepelte a születésnapját Patrick Swayze
Hétfőn, új TV-show-jának forgatási helyszínén ünnepelte 56.

Erős negyedévet zárt a HP
Bár a vállalat hagyományos erősségének számító nyomtatási és képalkotási divízió nem brillírozott, összességében jó, a piac várakozásait felülmúló számokat jelentett harmadik üzleti negyedévére a Hewlett-Packard.

"A háborúkat csak a múltban nyerték meg a csatamezőn"
Eltérően ítélték meg az orosz lapok csütörtöki kommentárjaikban az Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolatok alakulásának kilátásait a grúz-dél-oszét konfliktus kapcsán.

Újabb Park Center nyílt meg
Üzletközpontot nyitott az észak-borsodi Kazincbarcika határában az osztrák Center Management Invest (CMI), a 2 milliárd forintos beruházással a 13. Park Center nyitotta meg kapuit Magyarországon - mondta a csütörtöki megnyitót követő sajtótájékoztatón Leopold Störk, ügyvezető.

A nap képe

Talpra áll a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 79,31 pontos nyitás után emelkedett csütörtökön délelőtt.

Szemétégető: irányelveket kaptak a szakértők?
A Burgenlandi Tartományi Kormány a heiligenkreuzi hulladékégető környezetvédelmi hatásvizsgálatához huszonegy szakvéleményt kért be, amelynek elkészült az összesített értékelése. Woki Zoltán, a Pronas Civil Egyesület elnöke a politikai és a gazdasági lobbi összefonódását látja a jelentés mögött.

A nyári szünet után ismeretlen vizeken a Forma-1
ELŐZETES - Hosszú, háromhetes szünet után ismét felbőgnek a motorok, folytatódik a Forma-1-es világbajnoki sorozat. Sokak szerint az Európa Nagydíj hétvégéjén mindenki tiszta lappal indul, hiszen a most debütáló valenciai utcai pályán korábban még egyetlen F1-es pilóta sem vezetett.

Zuhanórepülésben a Mol-részvények
A papírokkal már 16 ezer forint alatt is kereskedtek. Az OMV-ügylet meghiúsulása és a kétséges INA-felvásárlás viszi le az árat.

A poligámia a hosszú élet titka
A Sheffield Egyetem kutatói Dr.

Már szégyelli magát John Lennon gyilkosa
Immár szégyelli magát tettéért John Lennon gyilkosa, Mark David Chapman, akinek tíz nappal ezelőtt újra elutasították feltételes szabadlábra helyezését.

Visszaesett a Holchim
A Magyarországon is érdekelt Holcim svájci cementipari csoport, amely a második legnagyobb a világon, csökkentette az idei évre vonatkozó profit előrejelzését, miután az első fél évben 56 százalékkal visszaesett az adózott eredménye többek között a nyersanyagok drágulása, az árfolyamváltozások negatív hatásai és az Egyesült Államok építőiparának zsugorodása miatt.

Idén csak alfáig jut az Office 14
Bár a Microsoft eddig nem tette közzé az Office irodai csomag új verziójának megjelenési ütemtervét, a szaksajtó általában 2009-re lőtte be a kiadás időpontját, és úgy számolt, hogy legalább az első béta még az idén megjelenik.

Szekeres Nórát nem szokták testrészekre bontani
Önök úgy döntöttek, hogy Szekeres Nóra rendelkezik a legszebb lábakkal. A műsorvezetőnő számára kicsit szokatlan, hogy külön pontozzák az egyik testrészét, de azért örül az első helyezésnek.

Két nap szükséges a madridi légikatasztrófa áldozatainak azonosításához
Két nap szükséges ahhoz, hogy a madridi repülőtéren történt szerdai légiszerencsétlenség mind a 153 halálos áldozatának megállapítsák a személyazonosságát - közölte csütörtökön Magdalena Alvarez Arza, spanyol fejlesztési miniszter.

Megvadult mosómedve támadta meg a férfit
Egy Iowában élő férfi azt mondta a rendőrségnek, hogy egyik barátjának mosómedvéje teljesen "megőrült", majd megtámadta.

Honnan jövünk, és hova érdemes menni?
„Meggyőződésem, hogy a közép-európai népeknek kötelessége – amikor egy független országot katonai agresszió ér – egyértelműen és világosan beszélni” – hangzik el többek között az OV TV Balatonszárszón forgatott, új filmjében.

A „Hóhér” ringbe száll az övért
Szemsérülése miatt Hidvégi György (14 győzelem

Nők uralkodtak a Megégett városban
Az iráni régészek legújabb vizsgálatai szerint 5000 évvel ezelőtt nők irányíthatták a még mindig sok titkot rejtő Megégett város gazdasági életét.

Megkóstoltuk Provance-t
Tradicionális provance-i ételek, amelyek a csúcsgasztronómia által használt modern technikákkal készülnek - ez várja az ínyenc utazót, ha betér a Michelin-csillagos Bastide de Moustiers-be. Mi sem hagyhattuk ki a kecskesajtos jégcsapretek-krémlevest és a roséra sütött borjúhátszínt.

Ezúttal jól jöttek ki a kettős túlórából a francia női kézisek
A magyaroktól a negyeddöntőben vereséget szenvedő román nőikézilabda-válogatott ismét kikapott a pekingi olimpián, így csak a 7. helyért léphet pályára. A meccset kettős hosszabbítás után a francia csapat nyerte, amely már az oroszok elleni negyeddöntőben is túlórázott, ám akkor egy góllal alulmaradt a világbajnokkal szemben.  

Eladták a hitelválság első német áldozatát
Az amerikai, dallasi székhelyű magántőke-befektető (private equity) cég, a Lone Star Funds megállapodott arról, hogy felvásárolja az IKB Deutsche Industriebank AG-t, amely a jelzálogválság első német áldozata volt - írja a Bloomberg.

Alonso is szimulátorozott az Európa Nagydíj előtt
Néhány nappal korábban Fernando Alonso azt nyilatkozta, hogy az Európa Nagydíjra nem készül szimulátor segítségével, mivel a Renault-nak nincs is ilyen berendezése, vagy legalábbis nem megfelelő. A legújabb hírek szerint azonban Alonso és Nelsinho Piquet is szimulátorba ült, így már nem lesz teljesen ismeretlen számukra a valenciai pálya.

Letartóztattak nyolc amerikaiat Pekingben
A bloggerek Tibetért tüntettek. Egy idős kínai házaspárt egy évre átnevelőtáborba küldtek.

Látjuk a hangokat
Egy új felfedezés szerint az emberi látórendszer képes kezelni a hangokat, és hasznosítja is a látásban.

Nem léptek tovább a Sáfrán testvérek
Nem jutott döntőbe a kenu kettesek 500 méteres középfutamából, a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály duó a pekingi olimpián.

Gázolt a 18-as villamos Újbudán
Súlyos a sérülése annak az idős nőnek, akit csütörtökön délelőtt gázolt el a 18-as villamos a XI. kerületi Hengermalom úti megállóban - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.

Holnap indul a Magyar Telekom megújulása
Megkezdődik augusztus 22-én a Magyar Telekom júniusban bejelentett márkaváltási folyamata: a vezetékes szolgáltatásokat összefogó T-Home márka szeptember 8-ai piacra lépésével párhuzamosan megújul a vállalati T márka, valamint a lakossági és üzleti mobilszolgáltatások márkája, a T-Mobile is.

Két nap szükséges a madridi légi katasztrófa áldozatainak azonosításához
Két nap szükséges ahhoz, hogy a madridi repülőtéren történt szerdai légi szerencsétlenség mind a 153 halálos áldozatának megállapítsák a személyazonosságát - közölte csütörtökön Magdalena Alvarez Arza spanyol fejlesztési miniszter.

Eörsi: Oroszország nem vonul ki Grúziából
Nem látni az orosz kivonulás jeleit Grúziában

Figyelmetlenül lépett a villamos elé
Súlyos a sérülése annak az idős nőnek, akit csütörtökön délelőtt gázolt el a 18-as villamos a XI. kerületi Hengermalom úti megállóban - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.

Räikkönen nagyon kíváncsi
Kimi Räikkönen bizakodva tekint az idény hajrájára, úgy gondolja, hogy jó helyzetben van a bajnokság szempontjából. Az Európa Nagydíjra különösen kíváncsi a finn.

Orosz lapok szerint Moszkva „gödörbe esett”
A grúz-dél-oszét konfliktus azzal fenyeget, hogy komolyan károsítja Oroszországnak az elmúlt 15 évben a nyugati világgal szőtt kapcsolatait

Német lap a magyar vizes sikerekről
A vizes sportágakban elért magyar sikerekről elmélkedik, és magyar aranyérmeket vár a mindent eldöntő kajak-kenus futamok és a vízilabdadöntő után a pekingi olimpián a Handelsblatt című német újság.

Elgázolt egy nőt a 18-as villamos
Súlyos a sérülése annak az idős nőnek, akit csütörtökön délelőtt gázolt el a 18-as villamos a XI. kerületi Hengermalom úti megállóban - közölte a BKV fődiszpécsere.

Apollo Tyres: már negyven város befogadná
A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségnél már negyven város jelezte: örömmel látnák az indiai gumiipari vállalat, az Apollo Tyres kétszáz millió eurós zöldmezős beruházását.

A Continental a Schaeffleré
A német Schaeffler csoport, amely a legnagyobb tengelykapcsoló- és golyóscsapágygyártója 12,1 milliárd euróért felvásárolta a gumiabroncsgyártással foglalkozó Continental AG-t- áll a Bloomberg internetes oldalán. Az új társaság a világ elsőszámú autóalkatrész-gyártója.

Ingyenzene: egészen mega mix, pszichedélia gyerekeknek
A hetvenes évek egyik mára elfeledett, nagy dalszerzője a Wombles nevű, gyerekműsorbeli együttesnek írta remekműveit. Isaac Hayes halála után hirtelen népszerű lett a zenebloggerek között. Sok fúvós, régi afrobeat, új tánczenék a világ körül, hangok Irakból és Kínából, régi slágerek brutalizálva. Hiphop-megamix: hatszáz szám kilencven perc alatt!

Párizs fantomja, a Peugeot RC...
A PSA misztikus, de azért kellőképpen áttetsző ködbe próbálja burkolni következő tanulmány-autóját.

Kiraboltak egy benzinkutat a Budaörsi úton
Kiraboltak egy benzinkutat éjjel a főváros XI.

Lefogytak a patkányok a függőség elleni szertől
Egy epilepszia elleni szer hatására, amelyet amúgy a kábítószerfüggés kezelésére teszteltek, lefogytak a kövér kísérleti patkányok - közölték amerikai kutatók.

Misztikus cigánysorozattal jön az m1
Az olimpia után indul a köztévé őszi évada.

Hámozáskönnyített narancs lustáknak
Könnyen hámozható narancsot hoztak forgalomba Nagy-Britanniában: könnyebb lehántani a héját, mint a többi fajtának.

Kényszerleszállás közben csapódott földnek a spanyol gép
A terrorcselekmény egyértelműen kizárható.

Béranya hordta ki a sztár ikreit
Ikerfiai születtek néhány hete Ricky Martinnak - közölte a sztár sajtósa. A gyerekekről csak annyit tudni, hogy egészségesek, és béranya hordta ki őket. Születésük helyét vagy pontos idejét nem árulta el a sztár szóvivője.

Helyreigazítunk
"Nem először hibázott az egri orvos? - Folytatódik a harc a kórház és a HospInvest között" című július 29-i írásunkban valótlanul állítottuk, hogy dr. Pócs Alfréd sámán is. Nem az.

Adócsörte félkész tervekről
A kisvállalkozók és a munkavállalók érdekképviselői máris elutálják a négy nagy tanácsadó cég adószakértői által összeállított adótervet. A szakértők elismerik: komoly szociális feszültséggel járhat a javaslatok megvalósítása, ám hozzáteszik, hogy a gazdaság fehérítésének ez a módja.

A szuperhatalom grúziai korlátai
A grúziai háború ügyében a szereplők egyike sem ártatlan. A grúz, az orosz és az amerikai vezetők egyaránt képmutatóan viselkedtek. Az amerikaiak ráadásul oktalanul is.

Rádiót akart hallgatni, de elindult az autó
A tizenegy éves gilvánfai sofőr elmondása szerint csak rádiót szeretett volna hallgatni, ám a gyújtáskapcsoló elfordítása után az autó hirtelen elindult, majd harminc méter után egy villanyoszlop állította meg.

Élő: Magyarország-Ausztrália
A magyar női vízilabda-válogatott már most túlszárnyalta athéni eredményét, a négy évvel ezelőtti hatodik helyet. A pekingi játékokon a dobogóra állhat, amennyiben a bronzmérkőzésen legyőzi az ausztrál együttest.

Német lap a vizes sikerekről
A vizes sportágakban elért magyar sikerekről elmélkedik, és magyar aranyérmeket vár a mindent eldöntő kajak-kenus futamok és a vízilabdadöntő után a pekingi olimpián a Handelsblatt című német újság.

Eörsi: nem mennek sehova az oroszok
Nem látni az orosz kivonulás jeleit Grúziában - mondta Eörsi Mátyás, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének Grúzia-raportőre és Kostantin Zhgenti, Grúzia magyarországi nagykövete csütörtökön.

Erősítette a szünnap a forintot
A keddi értékéhez képest erősebb pozícióban kezdte a csütörtöki kereskedést a forint a budapesti bankközi piacon.

Úgy tűnik, nem hibázott a pilóta a repülőbalesetnél
Nemzeti gyászt rendeltek el Spanyolországban a szerdai repülőgépbaleset miatt. Kiderült, hogy a gép technikai problémák miatt indulás előtt már egyszer visszafordult a kifutóról. A katasztrófában 153 ember vesztette életét.

Határig ér az M7-es
Augusztus 19-e a magyar autósok és a Balaton-parti települések ünnepnapja volt: végre teljes hosszában megépült az M7-es autópálya. 44 évvel az M1-M7 közös budapesti szakaszának forgalomba helyezése és 33 évvel a Balatonaligáig vezető jobb pálya megépítése után a Balatonkeresztúr - Nagykanizsa közötti 35,5 kilométeres szakasz átadásával autópálya köti össze Budapestet és a horvát-magyar határt.

Fölfedezték a hatodik alapízt
Az egerek - és minden valószínűség szerint az emberek is - képesek érzékelni a kalcium ízét. A többség ráadásul ezt kellemetlennek tartja - számoltak be amerikai kutatók az Amerikai Kémiai Társaság legutóbbi ülésén.

Janet Jackson fehérnemű-kollekcióval készül
Janet Jackson amerikai énekesnő saját tervezésű fehérnemű-kollekciót dob piacra: a novemberben üzletbe kerülő darabok között "minden nő talál magának megfelelőt".

Eddig kevésbé ismert madárinfluenza vírustörzs okozhatja a világjárványt
Miközben a legtöbb ország készül az influenza világjárványra, amerikai kutatók szerint nem a H5N1, hanem egy másik, kevésbé ismert, ám az utóbbi időben a madarak között egyre több megbetegedést okozó H9N2-es törzs szintén fenyegető veszélyt jelenthet az emberekre. Amennyiben az emberi influenzavírussal kombinálódik sokkal súlyosabb tünetek léphetnek fel a megbetegedés következtében, ráadásul a fertőzőképessége is jelentősen megnő a kórokozónak. Ezzel a felfedezéssel párhuzamosan, a legutóbbi, 1918-as világjárvány túlélőinek vérében található ellenanyagok segítségével a Vanderbilt Egyetem kutatói hatékony vakcina előállítására törekednek.

Felnyársalta a kerítés az ittas esztergomi sofőrt
Kerítésbe rohant autójával egy férfi szerda este Esztergomban, a lécek halálos sérülést okoztak a vezetőnek - tájékoztatta csütörtökön a rendőrség az MTI-t.

Kevés alvástól magas a tinik vérnyomása
Lehet, hogy a saját kamaszgyerekünk még nem barátkozik az alkohollal, viszont valószínűleg kevesebbet alszik, mint kellene, legalábbis amerikai kutatók legújabb eredményei szerint.

Vereckei Ákos és Vajda Attila is döntőbe jutott
A férfi kajak egyesek 500 méteres versenyében Vereckei Ákos ott van a legjobbak között.

Új BKV-menetrend: átállás zökkenők nélkül?
Csütörtök hajnalban léptek életbe a BKV Zrt. paraméterkönyvének első üteme szerint bevezetésre kerülő változások.

Ütemesen bővül a Raiffeisen Bank
A Raiffeisen Bank adózás előtti eredménye az idén az első félév végén 30,8 milliárd forint volt, 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg mérlegfőösszege 27 százalékkal 2.213 milliárd forintra, magyarországi piaci részesedése pedig 7,9 százalékra nőtt - közölte a bank honlapján.

Bréking: doppingolt egy német ló!
Doppingot találtak az egyik német díjugrató lovában a pekingi olimpiai játékokon derült ki pénteken.

Prágai tavasz: kitörölhetetlen történelem
Michal Stefansky történész, a pozsonyi Hadtörténeti Intézet (VHÚ) munkatársa az 1968-as megszállás szlovákiai sajátosságairól és a felvidéki magyarság magatartásáról nyilatkozott lapunknak.

Uzsorások a falon
Képregényben hívja fel a borsodi falvak lakóinak figyelmét az uzsorakölcsönök veszélyeire a megyei rendőr-főkapitányság. Az ok: az üzletág áldozatai többnyire a halmozottan hátrányos helyzetű családok közül kerülnek ki, sokan írni, olvasni is alig tudnak.

Izmosodott a forint
A keddi értékéhez képest erősebb pozícióban kezdte a csütörtöki kereskedést a forint a budapesti bankközi piacon.

Negyedszázada zúz a PUF
A Pál Utcai Fiúk zenekara eseménydús évet tudhat magáénak

Új menetrend utastájékoztató ellenőrökkel a BKV-nál
Újra kell tanulni csütörtöktől a BKV-menetrendet. A járatmódosítások 500 vonalat érintenek. Nemcsak az útvonalak változnak meg, de más lesz a járatok száma is. A közlekedési társaságnál azt mondják: a rossz állapotú járművek ellenére lesz elég busz, néhány járat esetében azonban mindenképpen alvállalkozókat kell majd bevonni.

Guy Ritchie Clooney-val forgat reklámot
George Clooney harmadszor vállalta el, hogy a Nespresso reklámfilmjében szerepel.

Erősödött a forint a bankközin
Az eurót délelőtt 234,45/55 forinton jegyezték, míg a nemzeti ünnep előtti kereskedési napon, kedden 235,15/25 forint volt az árfolyama.

Örökre eltiltották a füvező orosz szumóst
Örökre eltiltotta a versenyzéstől csütörtökön a japán szumószövetség az orosz Vakanohót, miután marihuánabirtoklás gyanújával a hét elején letartóztatták.

A Sportdöntőbíróságnál fellebbezett a bronzérmét elhajító birkózó
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken vizsgálja meg a svédek olimpiai bizottságának és birkózójuknak, a bronzérmétől megfosztott Ara Abrahamiannak a fellebbezését, amelyet a versenyző medáljának elvétele és a pekingi olimpiáról való kizárása miatt nyújtottak be.

A pókerasztal mellett felejtsük el a pénzt!
Mindig a zsetonokért játssz, ne a pénzért! A legtöbb legendás mondathoz hasonlóan a csattanós tömörség keményfedeles borítója mögött ezúttal is összetett részigazságok lapulnak.

Új emberrel támad Mónikára a TV2
Új arc, az országosan nem nagyon ismert Joshi Bharat vezeti délutánonként a TV2 beszélgetős-lelkizős műsorát.

Kétszer is omlott az épülő alagút
A múlt héten nemcsak földmozgás volt az M6-os épülő alagútjánál, hanem az egy 15 méteres szakaszon ismét beomlott. Az omlásokat többek között az okozza, hogy túl gyorsan akarnak haladni.

Trianon elveszett
Vazze! Erre varrjál gombot Campona parkolójában láttam ma este: VW Touareg 10V Tdi román rendszámmal (ahogy kell az első a Szélvédőn belül!!!), hátul meg nagymagyarországos, árpádsavos H bötü!!!Milyen lelki világa van az ilyen embernek?Mat On Thu, 14 Aug 2008 11:29:28 +0200, Winkler Róbert Ajjaj, legközelebb fényképezd már le! (ha mered, persze) Üdvözlettel: Winkler Róbert Rendben.

Ünnep: 121-szer volt szükség a mentőkre
Összesen 121 esetben kérték a mentők segítségét szerdán, az augusztus 20-i ünnepségeken, Budapesten.

Zoknival lopott pénzt egy kaszinóból az alkalmazott
Egy brit férfit 1 évnyi börtönre ítéltek, miután több ezer fontot lopott abból a kaszinóból, ahol dolgozott, majd a zsákmánnyal Thaiföldre menekült.

153-an haltak meg a légikatasztrófában - nincs magyar áldozat
A madridi nemzetközi légikikötőben szerdán történt repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak a száma 153-ra emelkedett, és csak 19-en élték túl a közvetlenül felszállás után bekövetkezett balesetet. A szerencsétlenségnek valószínűleg nincs magyar áldozata. Madridban 3 napos gyászt rendeltek el.

Üzemanyaghiány: bajba került egy orosz légitársaság
Az AiRUnion szövetség szerdán Moszkvából induló összes járatát elhalasztotta, mivel adósságai miatt nem tudta feltankolni a gépeket - jelentette az Interfax hírügynökség.

Marad az Eurosport
Eddig azt gondoltam, az MTV pekingi közvetítése jó. Vagy legalábbis elfogadható. Tehetséges fiatalok mellett a már megszokott hangok, arcok köszönnek vissza egy-egy közvetítés alatt, ami megnyugtató. De amit kedden műveltek, azt nem tudom elfogadni.

Budai-Schmitt 1-1
Gyenesei István, a sportért is felelős önkormányzati miniszter közölte: nem kíván változtatni a sportszövetségek támogatásának eddigi gyakorlatán. "Az utóbbi években a sportszövetségek nem a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével kapták meg támogatásukat, hanem közvetlenül a szakterületet felügyelő minisztériumtól" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kevés politika, sok látnivaló
Ünnephez méltón emlékezett tegnap az ország államalapító Szent István királyra. A zászlófelvonás a közjogi méltóságok részvételével zajlott, a Hősök terén rendezett tisztavatás után Sólyom László kitüntetéseket adott át a Parlamentben. A hivatalos ceremóniákon nem volt rendbontás, az időjárás is kedvezett. Közlekedni nem, bámészkodni lehetett. A pártok most sem ünnepeltek közösen. Néhány mondat a politikai beszédekből.

Vajda 500-on is döntős

Falugondnok lesz a polgármesterből
Lemond főállású megbízatásáról Vérteskethely polgármestere, munkáját társadalmi munkában folytatja, az intézkedéssel két és fél millió forintot spórol a falu.

Több mint 10 sebesült egy török robbantásban + Kép

Egy harminc éve várt felvétel: hajnali dér a Marson
A Phoenix-szonda érdekes jelenséget örökített meg a bolygón, amelyet a szakemberek már régóta vártak, és korábban csak a Viking-küldetés keretében rögzítettek: éjszaka kivált jeget a felszínen.

Veszélyben a háborús pusztítás berlini mementója
Nyugat-Berlin központjában a mai napig egy romos templomépület emlékeztet a második világháború pusztításaira. A Breitscheidplatzon található Vilmos császár emléktemplomot azonban hamarosan bezárhatják, ha nem sikerül előteremteni a minimális állagmegóváshoz szükséges összeget.

Szerződést és jogokat is lehet hamarosan adni-venni
A Polgári Törvénykönyv parlament előtt lévő új változata lehetővé tenné a szerződés-átruházást, illetve az elővásárlási és a haszonélvezeti jog átruházását. Megszűnne viszont a vételi, az eladási és visszavásárlási jog kikötésére vonatkozó öt éves időbeli korlát is.

Felülmúlta magát a Raiffeisen
Raiffeisen Bank adózás előtti eredménye az idén az első félév végén 30,8 milliárd forint volt, 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg mérlegfőösszege 27 százalékkal 2213 milliárd forintra, magyarországi piaci részesedése pedig 7,9 százalékra nőtt - közölte a bank honlapján.

A legőrültebb közlekedési módok turistáknak
Összeállította a bolygó legőrültebb közlekedési "eszközeinek" listáját világutazók számára a VirtualTourist.com. Az internetes portál élő befutói között élen végzett a strucc-, valamint teveháton való utazás Kenyában, illetve Egyiptomban, de jó helyezést kapott a nepáli ökörszekerezés és az indiai riksás közlekedés is.

Kína lesz a VW legnagyobb piaca
Néhány éve még kétkedve néztük, ahogy Kínába özönlenek a nagy nemzetközi autógyártók

A Metallica dobosa szerint a Guitar Hero menti meg a rockzenét
Myles Ulrich, a Metallica dobosa szerint annak köszönhetően, hogy Guitar Heroban és a hozzá hasonló játékokban nagy rock klasszikusokat lehet elléggitározni ezek a számok fennmaradnak az új generáció számára is - írjaa CNN.

800 kockabála lángol Somogy megyében
A helyszínre 8 tűzoltó vonult ki egy fecskendővel, s több mint 8 órája dolgoznak.

Szexuális zaklatással vádolják a világbajnokot!
Arthur Abraham profi bokszvilágbajnok ellen szexuális zaklatás gyanújával eljárást indított a stralsundi államügyészség. A 2006-ban Németországban az év ökölvívójának választott sportoló szóvivője "teljesen tarthatatlannak" nevezte a vádaskodást.

Verckei Ákos és Vajda Attila is döntőbe jutott
A férfi kajak egyesek 500 méteres versenyében Vereckei Ákos ott van a legjobbak között.

Engedély nélkül fúrnak tovább
Napi egymillió forintos bírságot kaphat az alagútfúró konzorcium, amely a hatósági tilalom ellenére folytatta a leállíttatott metróépítést. A tét akár egymilliárd forint is lehet.

Veszteséggel indultak az európai piacok
Csütörtök reggel a nyugat-európai részvénypiacok veszteséggel indítottak, a visszaesés mértéke az induláskor 0,2 (FTSE-100), illetve 0,6 (CAC-40) százalék között mozgott.

Vereckei döntős
A kajak egyesek 500 m-es versenyében érdekelt Vereckei Ákos bejutott a szombati döntőbe a pekingi olimpián, miután középfutamában a harmadik helyen ért célba.

Mozikban az első etyekwoodi film
A héten kerül a filmszínházakba a Korda-stúdióban készített első hollywoodi

Jóval kevesebben haltak meg az utakon
Az első félévben a közúti közlekedési balesetek száma hét százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva; 406-en vesztették életüket, 199-cel kevesebben, mint egy évvel korábban.

Ricky Martin ikreket fogadott örökbe
Ricky Martin örökbe fogadott egy fiú ikerpárt, akiket egy béranya szült - írja a Starpulse.

11 éves gyerek karambolozott egy autóval Gilvánfán
Miközben a műszerfalnál keresgélt, a gyújtáskapcsolót elfordította, az autó pedig beindult.

Megtalálták Obama elveszett féltestvérét
Megtalálta Barack Obama rég elveszett testvérét a Vanity Fair olasz kiadása.

Baráti tűz végzett a francia katonákkal?
Hazaszállították az Afganisztánban elesett tíz francia katona földi maradványait. A franciák kedden vesztették életüket, amikor hivatalos közlés szerint Kabul közelében tálib fegyveresekkel keveredtek tűzpárbajba.

Lovat is doppingoltak Pekingben
Doppingszert találtak a pekingi olimpián a díjugratás csapatversenyében ötödik helyen végzett német együttes egyik lovának szervezetében.

Kubica újra dobogós helyezésekért akar harcolni
A BMW Sauber számára az elmúlt két futam nem úgy alakult, ahogyan azt a csapatnál előzetesen várták, hiszen Nick Heidfeld és Robert Kubica összesen nyolc pontot szerzett. A lengyel pilóta azonban bízik abban, hogy Valenciában már ismét dobogós helyezésekért küzdhetnek.

Koeman szerint Dánia nem erősebb Montenegrónál
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata számára rengeteg tanulsággal szolgált szerdán a Montenegró ellen a Puskás Ferenc Stadionban 3-3-as döntetlennel végződött barátságos mérkőzés. A magyarok legközelebb szeptember 6-án lépnek pályára, Dániát fogadják világbajnoki selejtezőn.

Chavez most a cementipart monopolizálja
Kétmilliárd dollár fejében ismét Hugo Chávez elnök diktálhatja az árakat a venezuelai építőiparban. A mexikói Cemex még próbálkozik az ellenállással, de a gyárait már állami irányítás alá helyezték. A Népszabadság szerint a szektor teljes államosítása révén a szegények is építkezhetnek majd a dél-amerikai országban.

Zuhanás a hazai autópiacon
Az idén júliusban 9,2 százalékkal, 13944 darabra csökkent az eladott új autók száma Magyarországon a Jato Dynamics nemzetközi autóipari piackutató cég adatai szerint.

Megszületett Kumin Viktória kislánya
Augusztus 20-án 22.

Musicalt csinálnának David Beckhamről
David Bekcham életőről készített musicalt szeretnének bemutatni a West Enden - írja a Telegraphra hivatkozva a Digital Spy.

800 bála gyulladt meg Hácson
Eddig ismeretlen okból kigyulladt 800 kockabála a Somogy megyei Hácson egy gazdasági majorban - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Csontos János: Bevonulás Csehszlovákiába

Kulcsár Anna: A Tocsik-ügy perújításra vár

Pilhál György: Kiszolgált katonák

Picit csökkent a közúti balesetek száma az első fél évben
Az első fél évben a közúti közlekedési balesetek száma hét százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva; 406-an vesztették életüket, 199-cel kevesebben, mint egy évvel korábban, az áldozatok 70 százaléka nem használta a biztonsági övet

Gazdablokád lesz Szabolcsban
Augusztus huszonötödikén hétfőn, reggel öt órától gazdademonstráció kezdődik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: a helyi almatermelők blokád alá veszik az Agrana Magyarország Kft. vásárosnaményi feldolgozóüzemét - közölte Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) szövetségi igazgatója.

A cigifüsthöz hasonlóan károsítja a tüdőt néhány légszennyező anyag
A cigarettafüstben lévő anyagokhoz hasonlóan károsítja a tüdőt néhány újonnan felfedezett légszennyező anyag - állítják eredményeikre hivatkozva amerikai kutatók. Ezek a vegyületek ráadásul a levegőben lévő por- és koromszemcsékhez kötődve akár több hétig is életképesek lehetnek, így fokozott egészségügyi veszélyt jelentenek, a forgalmasabb útszakaszoktól távolabb élőknek is.

Megszületett Matt Damon kislánya
Szerdán megszületett Matt Damon amerikai színész és Luciana Bozan második gyermeke. Az egészséges kislány a Gia Zavala nevet kapta.

Gyorshírek: A Gyűrűk Ura-csapat írja a Hobbit forgatókönyvét
Ben Affleck hétfőn kezdi el forgatni az Extract című vígjátékot, amiben dörzsölt ügyvédet alakít majd.

Felnyársalta a kerítés az ittas sofőrt Esztergomban
A 34 éves férfi túl nagy sebességgel hajtott egy kanyarban.

A csendes ébresztő
Egy igazán baráti koncepció, sokkal kellemesebb lehet nem sípolásra-csipogásra, dübörgő zenére ébredni.

Nyolcszáz kockabála gyulladt ki Hácson
A tűz kétmillió forint kárt okozott.

Nőnek az esélyek? Két város együtt pályázik a gumigyárra
A Borsod megyei Sajószentpéter Miskolccal közösen pályázna az indiai gumiipari vállalat, az Apollo Tyres 200 millió eurós zöldmezős beruházásáért - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.

11 éves gyerek karambolozott egy autóval Baranyában
Egy 11 éves gyerek vezetett egy személyautót szerda délután a Baranya megyei Gilvánfán, amellyel villanyoszlopnak csapódott. Nem sérült meg, de az autóban 35 ezer forintos kárt okozott.

"Nem csak azért, mert pesszimista nemzet vagyunk..."
A Magyar Vívószövetség Elnöke szerint megfelelő anyagi támogatás híján kiürül a magyar sport háttérbázisa, így nem teljesíthetők az elvárások.

Öttusa - 3 szám után Horváth a 7., Balogh a 15. helyen
Az úszással folytatódtak a férfi öttusázók küzdelmei a pekingi olimpián, a magyar indulók továbbra is messze vannak az érmes helyezésektől.

Lovas István: Magyarország különleges kezelése

Uj Péter: Az Isten Háta Mögött

Afganisztán: 30 halott egy összecsapásban
Több mint harminc lázadó vesztette életét Afganisztán keleti részén afgán és külföldi katonákkal folytatott összecsapásban. A koalíciós erők csütörtöki közleménye arról számolt be, hogy az ütközet előző nap Langmán tartományban bontakozott ki.

Hármas karambol a M7-esen
Két mikrobusz és egy személygépkocsi ütközött össze csütörtökön reggel az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 143. kilométerszelvénynél.

Kiraboltak egy budai benzinkutat
Két ismeretlen kirabolt egy XI. kerületi benzinkutat szerdán éjszaka. A rendőrség még keresi az elkövetőket.

Eltiltják a csecsemőket a tévézéstől
A francia médiahatóság mindenáron meg akarja védeni a tévé káros hatásától a 3 év alatti gyerekeket.

Kiraboltak egy benzinkutat Budán
Az elkövetőket keresi a rendőrség.

Rablók egy budaörsi benzinkúton
Kiraboltak egy benzinkutat éjjel a főváros XI. kerületében, a Budaörsi úton; az elkövetőket keresi a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön.

Felnyársalta a kerítés
Kerítésbe rohant autójával egy férfi szerda este Esztergomban, a lécek halálos sérülést okoztak a vezetőnek - tájékoztatta csütörtökön a rendőrség az MTI-t.

Kiraboltak egy benzinkutat
Kiraboltak egy benzinkutat éjjel a főváros XI. kerületében, a Budaörsi úton; az elkövetőket keresi a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Csütörtöki sporteredmények: Szávay Mauresmóval mérkőzik
Amélie Mauresmo lesz Szávay Ágnes ellenfele a New Haven-i tenisztorna negyeddöntőjében. A francia a nyolcaddöntőben az ötödik helyen kiemelt svájci Patty Schnydert búcsúztatta. Szávay és Mauresmo eddig még nem találkozott.

Lefoglalták a Köbal ingatlanját
Az illetékes kerületi ügyészség elrendelte a felszámolás alatt álló Köbal Könnyűfémmű Kft. budapesti ingatlanának a lefoglalását. A vámőrség nyomozói ugyanis mindinkább bizonyítottnak látják, hogy a cég tulajdonosai csalás áldozatai lettek - derül ki a Népszabadságból.

Csökkent a BUX az ünnepet követően
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,31 pontos csökkenéssel, 20 227,47 ponton nyitott csütörtökön, ami a keddi záró értékéhez képest 0,39 százalékos gyengülés.

Brit siker Csillaghajóban
Az Iain Percy, Andrew Simpson brit páros diadalmaskodott a vitorlázók Csillaghajó osztályában a pekingi olimpián.

Obama hétvége előtt kiválasztja jobbkezét
Akár már csütörtökön bejelentheti Barack Obama, demokrata elnökjelölt, hogy kit állítana maga mellé alelnöknek - írja a BBC. A lehetséges jelöltek között van Virginia kormányzója, valamint Joe Biden delaware-i  és Evan Bayh indianai szenátor.

Peking költővé tette a Szellőt búcsúztató bokszolót
Szabadidejében verseket ír Tony Jeffries, a pekingi olimpián Szellő Imrét búcsúztató brit ökölvívó.

Lakást is kapnak az aranyérmes ukrán katonák
A vártnál sokkal jobban szerepelnek a szerdáig 18 érmet begyűjtő ukrán sportolók a pekingi olimpián - az aranyéremmel hazatérő katona olimpikonok az állami prémiumon kívül lakást is kapnak a védelmi minisztériumtól.

Az eddigi legkisebb idegen szemcsét vizsgálták - üzemben a Phoenix mikroszkópja
A Phoenix első alkalommal vizsgált meg néhány szemcsét a Mars felszíni törmeléktakarójából, a regolitból az atomerő mikroszkópjával. A most készített felvételek és a hozzá kapcsolódó mérések az eddigi legkisebb anyagszemcséről nyert legrészletesebb adatok, amelyet valaha a Fölön kívül, egy másik égitest felszínén rögzítettek. A Marssal is kapcsolatos bolygótudományi szimpóziumot rendeznek az ELTE-n szeptemberben.

A naptejnél egészségesebb az olivaolaj, és a spenót is
Utánanéztünk, hogy milyen káros hatásaik lehetnek a különböző fényvédő szereknek. Allergiát okozhatnak és befolyásolatják a hormonháztartást. Az olivaolaj is véd a nap ellen, a spenót és brokkoli pedig ellenállóvá tesz a sugárzás káros hatásaival szemben.

Tamás Ervin: Csomag

Három lengyel katonát ölt meg az akna
Afganisztánban három lengyel katona vesztette életét egy aknarobbanásban.

Pisztolyt szorítottak a homlokához
Pisztolyt szorítottak egy verekedés során egy férfi homlokához Tiszakécske üdülőterületén.

Újságból tájékozódnak az amerikaiak
Az amerikaiak többsége még mindig újságokból és tévékből jut hozzá a napi hírekhez, az internetről tájékozódók csekély kisebbséget alkotnak - derült ki egy friss felmérésből.

Eséssel kezdett a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79 pontos csökkenéssel, 20 227 ponton nyitott csütörtökön. A keddi záró értékéhez képest 0,39 százalékkal gyengült.

Okos emberek versenye Keszthelyen
Nincs nyári szezon sakkverseny nélkül Keszthelyen, ahol immár 27. alkalommal rendeznek meg egy nemzetközi sakkversenyt. Az esemény izgalmasnak ígérkezik, mivel akár néhány nemzetközi nagymester is részt vehet rajta.

Autóra szabott öngyújtók
Számtalan luxusterméket kínál a Tonino Lamborghini saját kollekciójában a márka elkötelezett híveinek. A brand aktuális kínálatából 150-175 dolláros áron juthatunk az exkluzív olasz sportkocsikhoz szabott öngyújtókhoz.

Tarantino új sztárt avat
Nem telik el nap anélkül, hogy ne hallanánk újabb híreket/pletykákat Tarantino készülő új filmjéről, az Inglorious Bastards-ról. A nagykutya főszereplő már megvan Brad Pitt személyében és Eli Roth, Mike Myers, Nastassja Kinski, és B.J. Novak is leszerződtek a háborús kalandokhoz. Kacsának bizonyult viszont Leonardo DiCaprio szereplése és a brit komikus, Simon Pegg is cáfolta részvételét. Úgy tűnik azonban, hogy a Peggnek szánt szerep (Archie Hicox hadnagy) is elkelt végül: Michael Fassbender a szerencsés nyertes.Michael Fassbender a tavalyi berlini filmfesztiválonHogy ki? Michael Fassbender - érdemes lesz megjegyeznünk ezt a nevet. Az eddig a 300 egyik mellékszerepében és a meglehetősen idegesítő Angel-ben látott német származású színész idén Cannes-ban aratott óriási sikert a megdöbbentő és erőteljes Hunger éhségsztrájkot folytató ír rabjaként és azonnal meg is kapta a legújabb Üvöltő szelek-adaptációban Heathcliff szerepét. Partnereegyébként Natalie Portman helyett Abbie Cornish lesz. A Hunger egész ősszel róni fogja a fesztiválköröket, miközben Fassbender máris egy újabb filmmel is jelentkezik; az Eden Lake-ben a szokásos "párocskát ijesztgetik az erdőben" koncepciót forgatják fel Kelly Reilly-vel. Az Inglorious Bastards-beli szereplése mindenesetre karrierje eddigi legnagyobb dobása lehet, és rajongói oldala szerint nem teljesen előzmények nélküli: Michael korábban producere, írója, rendezője és főszereplője volt a Kutyaszorítóban egy színpadi verziójának.

Templomokkal vetekszik Nagy-Britannia legnagyobb római villája
Az Egyesült Királyság területének legnagyobb római kori villája került elő egy ásatáson a délkeleti Wight szigetén. Az úriházat, amelynek alapja egy hatalmas úszómedencéével vetekszik, magassága pedig templomokat szégyenít meg, nagyjából 1800 éve építették.

Új férje ki akarta tiltani Peaches Geldofot a koncertjéről
Peaches Geldof nemrég ment férjhez egy amerikai rockerhez, aki úgy érzi talán már túl sok is az a figyelem, amit a híres földmentő lánya hozott neki, ezért azt szerette volna, ha Peaches Geldof nem megy el a bandája, a Chester French londoni koncertjére - írja a The Sun.

Figyelem! - Fokozott közúti ellenőrzésekre számíthatunk
Újabb, az egész országra kiterjedő közúti ellenőrzés lesz a hétvégén Magyarországon.

Egészségügy: "a szocialista városvezetés nem akarta elsietni"
A tervezettnél 2 hónappal később, június helyett csak néhány napja írta ki a Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Egészségügyi Modell kialakítását megalapozó tanulmánnyal kapcsolatos, csaknem 300 millió forintos közbeszerzési pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

Furcsa olasz törvények születtek - nézze csak!
Egyre különösebb biztonsági rendeleteket hoznak az olasz polgármesterek. Szerdától például tilos háromnál több embernek egy padon ülni este tizenegy után.

Keserves-szerencsés döntetlen
A mérkőzés képe alapján számára hízelgő döntetlent ért el a magyar válogatott a montenegrói csapat ellen a szerdán, a szinte üres Puskás Ferenc stadionban rendezett barátságos találkozón. A kora este ünnepi, a játék gyászos volt...

Búskomorság a tokiói parketten
A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön öt havi mélypontja közelébe esett, mivel felerősödtek a globális világgazdaság jövőjével kapcsolatos aggodalmak.

Ünnep után
Több mint 600 köbméter hulladékot takarított össze a fővárosi augusztus 20-i rendezvények helyszínein a Fővárosi Közterület-fenntartó. Hatvan géppel kétszáz ember dolgozott hajnalig.

Gondban az angolok, remekelt a német csodagyerek
Szerdán egymást érték a barátságos felkészülési találkozók. A legutóbbi Európa-bajnokság két döntőse, Spanyolország és Németország győzött, az angol és az olasz válogatott csalódást okozott.

Fizetési problémák a Malév tulajdonosánál
Az AiRUnion szövetség szerdán Moszkvából induló összes járatát elhalasztotta, mivel adósságai miatt nem tudta feltankolni a gépeket - jelentette az Interfax hírügynökség. A szövetség kezében van áttételesen a magyar Malév is, bár a magyar céget a hírek szerint nem érintik a fizetési problémák.

A lány gólokat lő, a fiúk dolgoznak
Nem csupán saját és csapata sikerének tekinti góljait a pekingi olimpia női labdarúgó-tornájának legeredményesebb játékosa, a brazil Cristiane, hanem arra is büszke, hogy túlszárnyalta fivéreit.

Karambol miatt lezárták a fél M7-est Fonyódnál
Két mikrobusz és egy személyautó ütközött az M7-es autópálya 143-as kilométerénél (kb.

Matt Damonnak ismét lánya született
Megszületett Matt Damon második kislánya szerdán - mondta a sztár sajtósa az amerikai People magazinnak.

Rendkívüli helyszíni szemle: engedély nélkül fúrnak tovább
Rendkívüli helyszíni szemlét tart csütörtök délelőtt a Nemzeti Közlekedési Hatóság a 4-es metró Szent Gellért téri építkezésén, miután hétfőn éjszaka engedély nélkül újraindították a fúrópajzsokat - írja a Népszabadság.

Robbanás egy rendőrségi busz mellett Törökországban
Egyelőre nem tudni, hogy a robbanást mi okozta. Három sebesült polgári személy, a többi rendőr vagy katona, akik az autóbuszon voltak.

Baranyában volt a legtöbb időközi választás
Magyarországon Baranya megyében volt a legtöbb, szám szerint huszonegy időközi választás 2006 óta - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

Csalás miatt leállított az USA egy családegyesítő programot
Felfüggesztett egy közel húsz éve működő családegyesítő programot az Egyesült Államok. Kiderült ugyanis, hogy a letelepedésért folyamodó, Afrikából érkező menekültek többsége nem mondott igazat rokoni kapcsolatairól.

Építőipari várakozások
Az építőipar 2008-as teljesítménye várhatóan öt-tíz százalékkal elmarad a 2007-es szinttől, az európai gazdasági recesszió miatt pedig csak 2009. végére várható kisebb fellendülés - mondják a szakértők.

Egy éves huzavona után hajlandó találkozni Gyurcsány és Fico
Szeptemberben találkozik Gyurcsány Ferenc és Robert Fico szlovák kormányfő. A két miniszterelnök találkozóját az elmúlt egy évben több alkalommal elhalasztották.

Vörös szuperhős béna titkosügynök ellen
A Magyarországon forgatott Hellboy-folytatás mellé még egy újrahasznosított kémparódiát és egy Kusturica-mellélövést is kapunk a héten a mozikban.

Harminc lázadót öltek meg Afganisztánban
 

Kismama 2.0: Szülés vagy születés?
35.

Lekapcsolták Szabó Dézi gyilkosait?
A Bors hivatalosan meg nem erősített, de állítólag megbízható forrásokból származó információi szerint egy pár, akit ausztriában kapcsoltak le az autópályán gyorshajtás miatt  az a pár, aki a feltételezések szerint korábban megölte Szabó Dézi modellt.

Hármas karambol és útlezárás az M7-esen
A balesetnek egy súlyos sérültje volt, akit a kaposvári kórházba szállítottak.

Robbanás egy rendőrségi busz mellett
A törökországi merényletben 13 ember megsebesült.

Újabb rendezvény jut Kapolcs sorsára?
Ha nem változik a támogatási rendszer, akkor nem kizárt, hogy a Mesterségek Ünnepe rendezvény Kapolcs sorsára jut - írja a Napi Gazdaság.

138 éves korában hunyt el
138 éves korában meghalt az az indiai, aki a világ legidősebb férfijának számított - jelentette be szerdán az aggastyán családja az India nyugati részén lévő Dzsaipurban.

"Semmibe vette vetélytársait"
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke bírálta a pekingi olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Boltot nagyképűsége miatt.

Brüsszelben lesz az EP plenáris ülése
Kivételesen Brüsszelben tartja meg szeptember eleji plenáris ülését az Európai Parlament, mert addig nem sikerül helyreállítani a strasbourgi ülésteremben augusztus elején leszakadt álmennyezetet - derült ki EP-közlésekből szerda este.

74 halott az indiai monszunesőkben
Legkevesebb 74-en vesztek oda az indiai északi részére zúdult hatalmas monszunesőzésben - közölte a helyi rendőrség.

Gyurcsány szeptemberben találkozik Robert Ficóval
Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök szeptemberben kerít sort egy éve esedékes találkozójukra - jelentették be Pozsonyban.

Etikátlan cégek ellen lép fel a felügyelet
Szeptembertől lép életbe a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény, ami a pénzügyi cégek etikátlan módszerei ellen is alkalmazható - írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

Mozgáskorlátozottakat segítő berendezéseket vesz a MÁV
A MÁV Zrt. 26 darab, mozgáskorlátozottak közlekedését segítő berendezés felszerelésére és engedélyeztetésére írt ki közbeszerzést. A készülékeket a tervek szerint 2011-ig három ütemben szerelik fel a vasúti kocsikra.

Balogh Gábor és Horváth Viktor az uszodában (élő)
Balogh Gábor összetettben a tizenkettedik, Horváth Viktor a kilencedik helyről kezdte az úszást a pekingi olimpia öttusa versenyében.

Uniós források a vallási turizmusért
Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési miniszter és Veres János pénzügyminiszter Nyírbátorban aláírta a Hit és Egészség - Máriapócs és Nyírbátor összefogása a vallási turizmus fejlesztéséért című, 2,4 milliárd forint uniós támogatású, közel 3,4 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projekt támogatási szerződését. A projekt a két település komplex vallási és egészség-turisztikai fejlesztését, a régió kulturális értékeinek, építészeti és történelmi örökségének megőrzését szolgálja.

Műholdképek a gyakorlatban: a felhőtípusok felismerése az űrből
A valós színes műholdképeken a felhőzet általában fehér vagy ahhoz nagyon közeli színekben látható. A MODIS-rendszer mind a 36, látható és infravörös csatornáján vett adatok feldolgozásával viszont elkülöníthetők a finom árnyalatok, ezáltal a felhőfajták is megkülönböztethetők egymástól, ami a meteorológiai előrejelzésben és a légköri folyamatok megértésében is fontos.

Még vizsgálódik Gripen-ügyben Svédország
Nem zárult még le a Gripen gépek beszerzése körüli esetleges korrupció vizsgálata Svédországban - mondta el a Népszabadságnak a svéd főügyész. Christer van der Kwast szerint a vizsgálódások még nincsenek olyan stádiumban, hogy a korrupció bizonyított lenne.

Októberig jár az iskolakezdési támogatás
A tanszerek, tankönyvek megvásárlása az idei tanévkezdéskor is több tízezer forintos kiadást jelent a szülőknek. A foglalkoztatók gyermekenként legfeljebb 20 700 forinttal csökkenthetik a költségeket az iskolakezdési támogatással, mely egyidejűleg mindkét szülőnek adható. Ebben az évben ingyenes tankönyvre mintegy félmillióan jogosultak. Januártól bevezetik az óvodáztatási támogatást a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek után.

A Facebook-ikrek az olimpián is felsültek
A Facebook története a rosszízű pletykák szerint úgy kezdődött, hogy a Harvardon bizonyos Cameron és Tyler Winklewoss megkérte Mark Zuckerberget, hogy írja már meg a kódját induló webes szolgáltatásuknak, a ConnectU-nak.

Átmeneti megoldás füstölés ellen
Nem létezik olyan olaj, vagy akármi, ami legalább felére csökkentené a füstölést?

Gyurcsány és Fico szeptemberben találkozik
A helyszín és a pontos dátum még nem ismert.

Autósok, figyelem! - Itt túrják az utakat
Csütörtökön burkolatjavítási munkákat kezd Budapesten három helyen a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Gondok férfi öttusában - olimpia kompakt
Két szám után Horváth Viktor a kilencedik, Balogh Gábor pedig a 12. helyen áll az öttusaversenyben. Atlétikában egy 39. hely a legjobb mai eredmény, a két bírkózó - Aubéli Otto és Kiss Gergely - egy-egy győzelemmel és vereséggel búcsúzott.

Kiss hatalmas meccs után maradt alul
Miközben az érdeklődés egyre inkább az öttusa és a kajak-kenu versenyei felé terelődik, ma délelőtt még két szabadfogású versenyzőnk is szőnyegre lépett.

Gyurcsány-Fico-találkozó lesz jövő hónapban
Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök szeptemberben kerít sort egy éve esedékes találkozójukra - jelentették be Pozsonyban.

Fisichella: A Force Indiával nem tudok bizonyítani
Szívesen elhallgattatná kritikusait Giancarlo Fisichella, csakhogy jelenlegi csapata versenygépével nem igazán tud bizonyítani. A mezőny egyik legtapasztaltabb pilótájáról van szó, aki egy pontszerzést nagyon sokra értékelne, és néhány további évadot még örömmel versenyezne.

A szemtanúk blogjai versenyeznek a médiával
"Mindenki úgy hazudik, ahogy csak tud, a CNN és a BBC állít valamit, a mi médiánk az ellenkezőjét mondja, már nem tudjuk, mi igaz és mi nem. Szamira, sok embert öltek meg Potiban?"

A nagy bankjaink nyereségesek
A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére nem alakult rosszul az első fél év a hazai bankok szempontjából, ám az látszik, hogy az előző évek növekedési ütemét a szektor már nem tudja tartani - legalábbis ez derül ki a féléves adatait eddig közzétevő öt hitelintézeti csoport adataiból.

Határnyitó piknikre emlékeztek Sopronban
A Páneurópai Piknik és a magyar-osztrák határnyitás 19. évfordulójáról emlékeztek meg németek és magyarok, egykori szervezők és a rendszerváltás után született fiatalok Sopron környékén, az egykori események színhelyén.

Kamu volt a halott jeti
Hivatalosan is átverésnek bizonyult az a Bigfoot tetem, amit nemrég talált két amerikai vadász Georgiaban.

Hatalmas mennyiségű szemetet hagytunk magunk után
Több mint 600 köbméter hulladékot takarítottak össze a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai Budapesten, az augusztus 20-i rendezvények után.

Nem állnak jól férfi öttusázóink
Két szám után Horváth Viktor a kilencedik, Balogh Gábor pedig a 12. helyen áll a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében.

Nyugodt kereskedés várható a tőzsdén
Csütörtökön nyugodt devizapiaci kereskedés várható a nemzeti ünnep utáni üzleti napon.

Mellébeszél az ügynök? Életbe lép a törvény, irány a FSZÁF
Szeptembertől lép életbe a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény, ami a pénzügyi cégek etikátlan módszerei ellen is alkalmazható.

A motoros elé kanyarodott a Peugeot
Szabályosan közlekedő motor elé kanyarodott egy személyautó a kecskeméti Izsáki úton.

Munkaszüneti nap a panamai távolugróbajnok hazaérkezésére
Állami munkaszüneti nappá nyilvánította Martin Torrijos panamai köztársaság elnök a csütörtöki napot, hogy minél többen fogadhassák az ország első olimpiai bajnokát, Irving Saladino távolugrót.

Spanyol győzelem Tornadóban
A spanyol Fernando Echavarri, Anton Paz kettős nyerte meg a vitorlázók Tornadó hajóosztályának küzdelmeit a pekingi olimpián.

Döntőben az amerikai női röplabdázók
Elsőként az amerikai válogatott jutott a döntőbe a pekingi olimpia nőiröplabda-tornáján, miután rendkívül könnyedén legyőzte a kubai csapatot.

"A jövőben kényelmesebbek, élhetőbbek lesznek a lakások"
Az építési előírások megváltozása miatt a jövőben kényelmesebbek, élhetőbbek lesznek a lakások - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Bennégett a házában egy borsodi férfi
Leégett egy kétszobás családi ház csütörtök hajnalban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Borsodgeszten, a tűzoltók egy férfi holttestet találtak a házban, tájékoztatta a Független Hírügynökséget László Antal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Usain Bolt: kétszázas tempó
Olykor azért porszem kerül az amúgy briliáns pekingi gépezetbe. A szervezőbizottság logisztikai felelősének például megmondhatná valaki, hogy az amerikai kosárcsapat meccsei, esetleg az argentin-brazil futballmérkőzés iránt árnyalatnyival nagyobb médiaérdeklődés várható, mint a női vízilabdatorna, esetleg a BMX-esek olimpiai premierje kapcsán. Úgyhogy legyen olyan kedves módosítani a menetrenden, különben előbb-utóbb kiszakad valamelyik busz oldala, nem beszélve arról, hogy a palacsintává lapított tudósítók sokkal kényszeresebben ünneplik az egyébként tényleg remek játékokat.

Tovább tisztítják a szekszárdi vízbázist
Ismét sikerült forrást szerezni a szekszárdi vízbázis tisztítására, folytatódhat a terület mentesítése a diklór-etilén szennyeződéstől - írta csütörtökön a Tolnai Népújság.

Felfelé indulthat az olaj ára
Csütörtökön emelkedtek a nyersolajárak a korai kereskedésben, a WTI típusú nyersolaj a hordónkénti 116, a Brent 115 dollár fölé kúszott, annak hatására, hogy csökkentek az amerikai benzinkészletek, továbbá felmerült, hogy az OPEC legközelebbi szeptemberi értekezletén a kitermelés visszafogásáról dönthet.

Négy regionális frakcióüléssel indítja a szezont az MSZP
Regionális frakcióüléseken készül az MSZP az őszi politikai szezonra. Az összejöveteleket négy vidéki városban tartják majd - döntött az MSZP vezetése.   

Javulhat az AAA Auto eredménye
Nő az internetes autóeladások száma az AAA Autónál. A cégnél eközben ha meg is jött a várva várt fordulat, az inkább ősszel derül ki - írja a Napi Gazdaság.

Támogatás az esztergomi Prímás Pincének
Az Incoronata, a Mátyás templom Kulturális Központja az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 772 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az esztergomi Bazilika közvetlen környezetében található, műemléki védettséget élvező épületek állagmegóvására, valamint az idegenforgalmi kínálat és vonzerő fokozására. A közel 1 milliárdos összköltségvetésű projekt célja a nemzeti örökség részét képező Bazilika épületegyüttesének, ezen belül a Sötét kapuhoz kapcsolódó csaknem 3 706 ezer négyzetméteres pincerendszer tartós állagmegóvása és hasznosítása.

Sáska- vagy babaarcú, mindenesetre van rajta sapka
A fenti képen Lily Cole látható, akiről a múlt hónapban kommentelőink nem tudták eldönteni, hogy "sáskaarcú"-e, vagy esetleg inkább porcelánbabára hasonlít.

Jön a turbókapcsolós processzor
Az Intel egy rakás csipet bemutatott fejlesztői konferenciáján.

Fenyő Miki Lolával ropta
Fenyő Miklós készül nyári, szabadtéri koncertjére, és a próbákon elkapta egy kis rokizásra a koncert egyik díszvendégét, Lolát - írja a Blikk.

"A Fidesz frakcióvezetőjének megártott a nagy meleg"
Mesterházy Attila szerint nem az MSZP, hanem a Fidesz gyárt ellenségképeket.

Ma sem lesz érmünk? Kiss és Aubéli kikapott, Zsivóczki feladta, öttusában a középmezőnyben versenyzőink
Két szám után a középmezőnyben várják a folytatást férfi öttusázóink, ezzel sajnos kevés esélyük maradt éremszerzésre. Elszálltunk szabadfogású birkózásban is: mindkét versenyzőnk kiesett, még a vigaszágon sem folytathatják. Atlétikában két sérült versenyzőnk próbálkozott, sikertelenül.

Gercsák elfáradt és feladta
Gercsák Csaba feladta az ötkarikás programban most bemutatkozó férfi 10 km-es hosszútávúszó viadalt a pekingi olimpián.

Csak 2009 közepén: csúszik a nagy budapesti kórházösszevonás
A tervezettnél két hónappal később, június helyett csak néhány napja írta ki a Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Egészségügyi Modell kialakítását megalapozó tanulmánnyal kapcsolatos, csaknem 300 millió forintos közbeszerzési pályázatot.

Pekingi hírmorzsák: Boltot bírálja Rogge
Szakadő eső miatt egy nappal később rendezik meg a BMX krossz versenyeit, a 100 és 200 méteres síkfutás bajnokát a NOB elnöke bírálta. Hírek, érdekességek Pekingből.

Játékmaci buktatta le tolvajt
Egy 55 fontba kerülő kamerával és egy plüssmackóval leplezte le a beteg édesanyját meglopó gondozót Robert Sampson és bűnügyi szakértő lánya - adta hírül a BBC.

Mindenhol jó, de a legjobb Budapesten
Ahogy azt sejteni lehet, egy-egy vállalkozás jövőjét alapvetően meghatározza, hogy az ország melyik régiójában működik. A Coface Hungary és a Világgazdaság által első ízben elkészített, dinamikus középvállalatokról szóló közös elemzése szerint a leggyorsabban fejlődő cégek Közép-Magyarországon találhatók - tájékoztat a Napi Gazdaság.

A Toyota nem kockáztatja a biztonságot a KERS miatt
A kinetikus energia-visszanyerő rendszer 2009-től kerülne bevezetésre a Forma-1-ben, a csapatok pedig már hónapokkal ezelőtt megkezdték a szerkezet beépítését versenyautóikba. Csakhogy több probléma is felmerült a tesztelése során, és a Toyotánál nem szeretnék kockáztatni a biztos célba érkezést a plusz sebességgel szemben.

Nemsokára indul a tanév: itt megtudhatja, mi változik!
Több újdonságra is számítani kell a közoktatásban a hamarosan induló tanévben: változnak a középiskolai felvételi megszervezésének feltételei, az Oktatási Hivatal jogosítványai bővültek, s óvodáztatási támogatás igényelhető a hátrányos helyzetű gyermekek után.

Öttusa: 10. hely körül a magyarok, egyelőre messze a dobogó
Horváth Viktor a 9., Balogh Gábor a 12. helyen áll két szám után, a férfi öttusázók versenyében, a pekingi olimpián.

Pénzügyi cégek etikátlan módszerei ellen lép fel a PSZÁF
Szeptembertől lép életbe a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény, ami a pénzügyi cégek etikátlan módszerei ellen is alkalmazható - írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

Sztálin szeme mostantól Debrecenben "figyel"
Előkerült az 1956-ban, Budapesten ledöntött, eredeti Sztálin-szobor újabb darabja. Az öt és fél kilós bronz szemet augusztus 20-ától lehet megnézni a debreceni Modem Galéria szocreál kiállításán.

Új építési szabályok: legalább egy napsütötte hálószoba
Az építési előírások megváltozása miatt a jövőben kényelmesebbek, élhetőbbek lesznek a lakok. A szeptember 12-én hatályba lépő új szabályozás szerint a legkisebb szoba mérete sem lehet nyolc négyzetméternél kisebb, a lakás egyik szobájának - konyha és étkező nélkül - legalább 17 négyzetméternek kell lennie.

Több újdonsággal indul szeptemberben az új tanév
Több újdonságra is számítani kell a közoktatásban a hamarosan induló tanévben: változnak a középiskolai felvételi megszervezésének feltételei, az Oktatási Hivatal jogosítványai bővültek, s óvodáztatási támogatás igényelhető a hátrányos helyzetű gyermekek után.

Az infláció nyomasztja a Fedet
Az infláció erősödésének hatására egyfajta konszenzus kezd kialakulni az USA jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) héjái és galambjai között atekintetben, hogy a döntéshozóknak elsősorban az árnyomás alakulására kell figyelniük - írja a Napi Gazdaság.

Bódy Sylvi számítógépes játékban szerepel majd
Egy autósjátékban szerepel majd Bódi Sylvi digitaliztált mása - írja a Blikk.

Ez Putyin háborúja
A grúz-oszét válság bebizonyította, hogy Oroszországban még mindig Putyin a főnök.

Megjött a ThinkPad X300-as utódja
Alig fél éve, hogy bemutatkozott, máris is itt ThinkPad X300-as utódja, az X301-es.

Meztelenül ülheti le büntetését egy német rab
Könnyítésül meztelenül töltheti le büntetését egy meztelenségért börtönbe került rab Németországban, mert a börtön vezetése elfogadta, hogy az illetőt nyomasztja a rabruha.

Medián: a Fidesz tartja előnyét, az MSZP nem tudott javítani
Átmeneti volt az MSZP támogatottságának erősödése. Most annak ellenére sem tudtak javítani a pozíciójukon, hogy a közhangulatban több, számukra kedvező változás is történt 

Nagy bajban a Malév tulajdonosa
Abramovicsnak nincs pénze, hogy orosz gépeit feltankolja, az AiRUnion egyetlen járata sem indul el Moszkvából.

Itt az új BKV-menetrend! - Hogyan tájékozódhat?
Augusztus 21-től, majd szeptember 6-tól két ütemben, több mint 500 járat esetében változik a menetrend, a járatszám vagy az útvonal a budapesti tömegközlekedésben.

Hosszútávúszás: holland arany 10 kilométeren, Gercsák feladta
Holland elsőség született a férfi hosszútávúszók 10 kilométeres versenyszámában, a pekingi olimpián csütörtökön.

Regionális üléseken készül a szezonra az MSZP
Regionális frakcióüléseken készül az MSZP az őszi politikai szezonra - írja a Népszabadság és a Népszava.

Hetvennégy embert ölt meg az indiai monszun
Az India északi részét sújtó monszuneső legalább hetvennégy ember halálát okozta. Az áldozatok többsége amiatt halt meg, hogy rájuk dőlt a házuk.

Pekingi portrék: Sós Ildikó
Sós Ildikó, a magyar nőivízilabda-válogatott kapusa az olimpia előtt arról beszélt, hogy nincsenek túlzott elvárások a csapattal szemben, kevésbé nyomja őket az esélyesség terhe, mint Athén előtt, hiszen annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy akár hét együttes is megnyerheti a tornát. Ennek fényében (is) nagyszerű eredmény lenne a pekingi bronzérem, amelyért csütörtökön 11 órától, az ausztrálok ellen száll vízbe Godova Gábor csapata.

A nők egymást akadályozzák a karrierépítésben
A nők saját karrierjük menedzselését nem végzik jól, gyengék önmarketingben, és más nőket sem segítenek a munkahelyi érvényesülésben. Erre a következtetésre jutott egy amerikai magatartáskutató, aki 11 500 nő szakmai előmenetelét tanulmányozta 34 országban - írja a Világgazdaság.

Kerékpárutat adtak át Nyergesújfalun
Kerékpárutat adtak át Nyergesújfalu és Tát között, a 200 millió forintos beruházáshoz a két település közösen 184 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert európai uniós forrásokból.

Boltot bírálja a NOB elnöke
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke kritizálta a pekingi olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Boltot nagyképűsége miatt.

Stresszre panaszkodnak az osztrák tizenévesek
A tanulmány keretében ezer fiatalt kérdeztek meg Austriában Mint kiderült, különösen a 11 és 14 év közöttiek érintettek: háromnegyedük számára nap mint nap nagyfokú stresszel és drukkal jár az iskola, a tanulás. Az állandósult szorongás hatására a tizenévesek jelentős része nem is megy szívesen iskolába és a tanuláshoz sincs sok kedve. A 11-14 éveseknek csaknem a fele bevallotta, hogy semmi örömet nem okoz neki az iskola.

Öttusa: Balogh 10., Horváth 21. lett a vívásban
Nem sikerült jól a vívás öttusázóinknak, Balogh Gábor a tizedik, míg Horváth Viktor a 21. helyen fejezte be az erőpróbát a pekingi olimpián.

Megszülte saját unokáját egy 61 éves japán nő
Egy 61 éves béranya megszülte saját unokáját - mondta egy szülész szerdán Japánban. A béranyaság nem számít bűncselekménynek az ázsiai szigetországban, de a Japán Szülészek és Nőgyógyászok Társasága tiltja.

Birkózás: mindkét magyar kiesett
Egy siker után vereséget szenvedett Aubéli Ottó, a 120 kg-os férfi szabadfogású birkózók csütörtöki versenyében, a pekingi olimpián.

Füsti 39., Zsivóczky feladta, Olteán érvényes gyakorlat nélkül esett
Füsti Edina 39. helyen végzett a női 20 kilométeres gyaloglásban, tízpróbában a 100 méteres síkfutás után Zsivóczky Attila a 39. helyen állt, a második próbát azonban nem teljesítette és sérülés miatt feladta a további küzdelmet.

A 48 óra tíz legfontosabb híre (2008. augusztus 21-én reggel)
Súlyos légiszerencsétlenség Madridban; egyenes út az Adriáig; illegalitásba vonultak a 4-es metró építői; nem rontják tüntetők a pekingi levegőt. Semmi bulvár, csak a hírérték számít. Röviden. Stílusosan. Ahogy máshol nem kapja meg.Olvasási idő 5 perc

Pekingi hírmorzsák: leszakadt az ég
Szakadő eső miatt egy nappal később rendezik meg a BMX krossz versenyeit, Olteán Csongor egyetlen érvényes kísérlet nélkül búcsúzott a gerelyhajítás selejtezőjében. Hírek, érdekességek Pekingből.

Még marad a kánikula
Egész nap túlnyomóan derült égboltra van kilátás csütörtökön kevés lesz a felhő felettünk. Délelőtt gyors hőmérséklet-emelkedésre számíthatunk, délután a keleti megyékben kánikulai meleg várható.

Tizenkilencen élték túl a madridi katasztrófát
A madridi nemzetközi légi kikötőben szerdán történt repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak a száma 153-ra emelkedett, és csak 19-en élték túl közvetlen a felszállás után bekövetkezett balesetet - jelentette be Magdalena Alvarez Arza spanyol fejlesztési miniszter.

Zentai Károly megint szabadlábon
Óvadék ellenében hagyhatta el a börtönt.

Harminc milicista halt meg egy kelet-afganisztáni ütközetben
A kormánycsapatok és a nemzetközi erők nem szenvedtek el veszteséget.

Kapolcs sorsára juthat a Mesterségek Ünnepe?
Ha nem változik a támogatási rendszer, akkor nem kizárt, hogy a Mesterségek Ünnepe rendezvény Kapolcs sorsára jut - írja a Napi Gazdaság.

Kikapott Kiss Gergely
Kiss Gergely kikapott a második fordulóban az üzbég Kurban Kurbanovtól a pekingi olimpia szabadfogású birkózó küzdelmeinek 96 kg-os súlycsoportjában csütörtökön.

Ha nem ő, akkor ki vette meg a világ legdrágább házát?
Ezt azután kérdezték, hogy a Nice Matin című francia lap múlt szombaton azt állította, hogy az egykori királyi villát Prohorov vásárolta meg majdnem félmilliárd euróért.

Később lesz budapesti kórházholding
A tervezettnél két hónappal később, június helyett csak néhány napja írta ki a Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Egészségügyi Modell kialakítását megalapozó tanulmánnyal kapcsolatos, csaknem 300 millió forintos közbeszerzési pályázatot - írja a Napi Gazdaság.

5 állati állatkert
Szafari, dinó-, madár- és vadaspark, valamint akvárium

Zsebre megy – mennyit ér valójában egy részvény?
A globális tőkepiacokon olykor elfelejtik a befektetők, hogy korábban milyen mutatószámok alapján értékelték a befektetéseket. Aztán újra megtanulják a leckét. Sohasem szabad megfeledkezni a jól bevált értékelésekről!

Három lengyel katona halt meg Afganisztánban
Aknára futott és felrobbant Afganisztánban egy lengyel tűzszerészeket szállító jármű szerdán. Három katona vesztette életét.

Holttestet találtak a kiégett házban
Kiégett egy lakóház két helyisége Borsodgeszten mára virradóra.

Átáll a budapesti tömegközlekedés
Nem csupán új menetrendje lesz ősztől a budapesti tömegközlekedésnek; az új paraméterkönyv elfogadásával egy sztrájkoktól kísért, politikai konfliktusoktól sem mentes huzavona ért véget a Budapesti Közlekedési Vállalatnál. Kisokos az új budapesti tömegközlekedéshez!

Rejtett energiák a sütőben
Ha betartunk néhány alapszabályt, évi öt-hatezer forintot spórolhatunk csak a sütővel

Lengyel tűzszerészek halála Afganisztánban
Három katona meghalt és egy súlyosan megsebesült.

Lakóház égett Borsodgeszten
Egy ember meghalt.

Légikatasztrófa: feltehetően nincs magyar áldozat
A spanyol légitársaság, a Spanair közzétette szerda késő este a lezuhant repülőgép utasainak listáját.

Kiss Gergely a vigaszágban reménykedhet
A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely vereséggel folytatta szereplését a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján.

Kiss és Aubéli sem jutott vigaszágra
A 96 kg-os Kiss Gergely és a 120 kg-ban érdekelt Aubéli Ottó is befejezte szereplését a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján.

Őszi szezon: hogyan készülnek Gyurcsányék?
Regionális frakcióüléseken készül az MSZP az őszi politikai szezonra - írja csütörtöki számába a Népszabadság és a Népszava.

Zsivoczky sérüléstől félt, feladta
Zsivoczky Attila a 100 méteres síkfutás után úgy döntött, hogy nem folytatja a tízpróba küzdelmeit a pekingi olimpián.

Horváth jól lőtt, Balogh kevésbé
Kiváló lövészettel kezdte szereplését a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében Horváth Viktor. A másik magyar induló, Balogh Gábor kevésbé célzott pontosan.

Olimpiai eredmények: kikaptak birkózóink
Két szabadfogású birkózónk a második körben kikapott, és mivel legyőzőik később vereséget szenvedtek, a vigaszágon sem folytathatják.

Amerikai címvédés a női strandröplabdázóknál
A címvédő Kerri Walsh, Misty May-Treanor amerikai páros diadalmaskodott a női strandröplabdázók versenyében a pekingi olimpián. Az ezüst- és a bronzérmet is kínaiak szerezték meg. Az ezüst- és a bronzérmet is kínaiak szerezték meg.

Nem szeretik a nők a nőket
Főnökként elszabotálják más nők kinevezését, de kollégaként sem segítik munkatársnőik érvényesülését.

Tudni akarja melyik egyesületé a legpiszkosabb öltöző Németországban? Kattintson!
A Németország északi részén lévő Elshorm egyik sportegyesülete nyerte el idén a legpiszkosabb öltöző címét - jelentették be az SV Lieth nevű futball-klub illetékesei.

Meggyalázták nemzeti ünnepünket
Botrányos események kísérték tegnap a Hősök terén megtartott rendőr- és honvédtisztavatást. A rendezvényt szervezők gyakorlatilag meggyaláztak egy történelmi zászlót. Mátyás király fekete serege zászlajának másolatát úgy készítették el, hogy nem az eredeti vörös-ezüst (Árpád-sávos) színösszeállítást vették alapul, hanem azt vörös-feketében rekonstruálták.

Kiárusítás a General Motorsnál
Akkora bajban vannak, hogy alkalmazotti kedvezménnyel kínálják már a 2009-es modelleket is.

Szlovákia ártörvénnyel készül az euróra
Megvédenék a fogyasztókat az átváltásba burkolt áremelésektől. A jegybank szerint ez fölösleges.

Kína miatt árat emelhetnek a szexboltok
Drágulhatnak az esőköpenyek, padlóburkolók - minden, amiben PVC van. Kína leállította a gyártókapacitás harmadát.

Magasabb már nem lesz a kamat
Csökkentésre még nem kell számítani, de év végéig az is bekövetkezik, mondják az elemzők.

Élhetőbb lakások épülnek ősztől
Már a tízméteres épületbe is kell lift, szoba nem lehet kisebb 8 négyzetméternél, a lakásokhoz biciklitároló is jár.

A földbe kerül a befektetett pénzünk
Az agrárszektor az alapkezelők egyik új kedvence. Az MKB dupla vagy semmit játszik: vagy 22 százalékot kapunk, vagy nullát.

Becsengetnek: mennyibe fáj az iskolatáska?
Már csak tíz napot pihenhetnek a diákok és véget ér a csaknem két és fél hónapos vakáció.

Holland aranyérem a hosszútávúszóknál
A holland Maarten van der Weijden nyerte a férfi hosszútávúszók 10 km-es versenyét a pekingi olimpián. A 27 éves holland klasszis sikere igazi csoda, hiszen 2001-ben leukémiát diagnosztizáltak nála, ám meggyógyult, és most felért karrierje csúcsára.

Ötször lőtte fejbe magát - túlélte
Buenos Airesben öt golyót röpített saját fejébe egy nyolcvannégy éves argentin férfi, majd mellkasba lőtte magát, de életben maradt - közölte a helyi rendőrség.

Hős született, a holland siker hosszútávúszásban
Maarten van der Weijdennél 2001-ben leukémiát diagnosztizáltak, majd visszatért és Pekingben megnyerte az ötkarikás programban most bemutatkozó férfi 10 kilométeres hosszútávúszást. Gercsák Csaba feladta a versenyt.

Érvényes kísérlet nélkül zárt a magyar gerelyhajító
A gerelyhajító Olteán Csongor kiesett a selejtezőben a pekingi olimpián.

Kiss és Aubéli is kiesett
A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely könnyű győzelemmel kezdett a szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján, a második körben viszont vereséget szenvedett. Aubéli Ottó is csak az első fordulóban nyert. Mindketten a vigaszágban bízhatnak.

Zsivoczky az utolsó előtti helyen
Zsivoczky Attila a 100 méteres síkfutással megkezdte a tízpróbázók küzdelmeit a pekingi olimpián.

Kiss nem bírt a vb-bronzérmes Kurbanovval
A szabadfogású birkózók 96 kg-os kategóriájában szereplő Kiss Gergely a nyolcaddöntőben kikapott a pekingi olimpián.

Manchesterből igazolt az Arsenal
Az Arsenal leigazolta Mikael Silvestrét, az ősi rivális Manchester United labdarúgóját, aki két évre kötelezte el magát új állomáshelyén.

Kiss kiesett, Aubéli a nyolc között
A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely könnyű győzelemmel kezdett a szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján, a második körben viszont vereséget szenvedett. Aubéli Ottó magabiztosan rajtolt, és már a nyolc között van.

Orosz arany női 20 km-es gyaloglásban, Füsti 39.
Az orosz Olga Kanyiszkina nyerte a női 20 km-es gyaloglást a pekingi olimpián. Füsti Edina a 39. helyen végzett. Kanyiszkina a szakadó eső ellenére elképesztő iramot diktált és végül 1:26:31 órás olimpiai rekorddal győzött.

Olimpiai eredmények: könnyed sikerek birkózásban
Kiss Gergely legyőzte a moldovai Nicolai Cebant, így bejutott a legjobb 16 közé a pekingi olimpia szabadfogású birkózó küzdelmeinek 96 kg-os súlycsoportjában.

Pekingi hírmorzsák: feladta Gercsák
Szakadő eső miatt egy nappal később rendezik meg a BMX krossz versenyeit, a fiatal Gercsák Csaba feladta a 10 km-es hosszútávúszást. Hírek, érdekességek Pekingből.

Gercsák feladta a hosszútávúszást
Gercsák Csaba feladta a férfi hosszútávúszók 10 km-es viadalát a pekingi olimpián. 

Zsivoczky rosszul rajtolt a tízpróbában
Zsivoczky Attila a 100 méteres síkfutással megkezdte a tízpróbázók küzdelmeit a pekingi olimpián.

Kiss könnyedén vette az első akadályt
A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely könnyű győzelemmel kezdett a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján.

Olimpiai eredmények: könnyedén siker birkózásban
Kiss Gergely legyőzte a moldovai Nicolai Cebant, így bejutott a legjobb 16 közé a pekingi olimpia szabadfogású birkózó küzdelmeinek 96 kg-os súlycsoportjában.

Pekingi hírmorzsák: elhalasztott BMX-versenyek
Szakadő eső miatt egy nappal később rendezik meg a BMX krossz versenyeit, Tony Blair a helyszínen szurkol a brit atlétáknak. Hírek, érdekességek Pekingből.

Öttusa: Horváth jól kezdett
Kiváló lövészettel kezdte szereplését a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében Horváth Viktor. A másik magyar induló, Balogh Gábor kevésbé célzott pontosan.

Kiss Gergely jól kezdte a birkózóversenyt
Kiss Gergely legyőzte a moldovai Nicolai Cebant, így bejutott a legjobb 16 közé a pekingi olimpia szabadfogású birkózó küzdelmeinek 96 kg-os súlycsoportjában.

Öttusa: Horváth Viktor jól lőtt, Balogh kevésbé
Kiváló lövészettel kezdte szereplését a pekingi olimpia férfi öttusaversenyében Horváth Viktor. A másik magyar induló, Balogh Gábor kevésbé célzott pontosan.

Elhalasztották a BMX-esek versenyét
A szakadó eső miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy egy nappal elhalasztják a pekingi olimpia BMX krossz versenyeit.

A 90. percben egyenlített a ghánai futballkapus
A szerdai barátságos labdarúgó-mérkőzések egyik legérdekesebb jelenetét a Ghána-Tanzánia összecsapáson láthatták a szurkolók, hiszen az 1-1-es döntetlennel véget ért találkozón az utolsó percben a hazaiak kapusa, Richard Kingson volt eredményes.

Silvestre aláírt az Arsenalhoz
Az Arsenal leigazolta Mikael Silvestrét, az ősi rivális Manchester United labdarúgóját.

Szuper-csapat lesz az Alba Volán
A hírek szerint hivatalosan a csütörtöki sajtótájékoztatón jelenti be az Alba Volán jégkorong-szakosztálya, hogy a 2008-2009-es idényben Szuper Levente védi a csapat kapuját.

Lékó győzött, Kramnyik kikapott a Tal-emlékversenyen
Moszkvában, a Tal-emlékverseny harmadik fordulójában Lékó Péter világossal legyőzte Alekszej Shirovot. A szicíliai védelmű partiban a spanyol nagymester minőséget áldozott, de a végjátékban hiába volt két gyalogja is ellenértékként, Péter híres technikája érvényesült. A játéknap szenzációjaként az orosz derbit Alekszander Morozevics nyerte Vlagyimir Kramnyik ellen. Az orosz exvilágbajnok stílusát meghazudtoló éles változatot játszott meg, Morozevics támadása átütött. Gyors remi lett az ukrán Vaszilij Ivancsuk és az orosz Jevgenyij Alekszejev partija. Az amerikai Gata Kamsky az izraeli Borisz Gelfand, az ukrán Ruszlan Ponomarjov az azeri Sahriyar Mamedgyarov ellen nem tudta győzelemig fokozni kedvezőbb állását. A negyedik fordulóban Lékó világossal Morozeviccsel küzd meg.

Beatrix királynéra emlékeznek a női sakkozók
Visegrádon a Reneszánsz Emlékév-2008 keretében augusztus 22. és 29. között rendezik meg a Beatrix Királyné emlékversenyt, amely egyúttal az 56. női sakkbajnokság. A győztes a bajnoki cím mellett elnyeri Visegrád Város kupáját. A 16 résztvevős, kieséses rendszerű viadal győztese tagja lesz a drezdai sakkolimpián szereplő válogatottunkban. Címvédőként Gara Tícia játszik. A kétjátszmás párharcokat 1-1 esetén rapid rájátszás dönti el.

Papíron már kész a rakétapajzs
Egyre valószínűbb, hogy 2015-re elkészülhet a Kelet-Európába tervezett amerikai rakétapajzs. Miután múlt hónapban Csehország megállapodott Washingtonnal a rendszerhez tartozó radarállomás telepítéséről, tegnap a lengyelek is szerződésben vállalták az elfogórakéták befogadását. Varsóban Lech Kaczynski államfő és Donald Tusk miniszterelnök jelenlétében a lengyel és az amerikai külügyminiszter aláírta az erről szóló egyezményt.

Szatmári egységtorta
Talán az augusztusi jó idő, talán a nyárson forgó ökrök gyomorengesztelő illata vagy a bárki villáján mutatós országtorta az oka, de a régmúlt idők majálisainak békéjét idézték a Kossuth téren megrendezett családi programok.

A földreszállás napja
Antifasiszták vagy szélsőjobboldaliak élvezték-e jobban augusztus 20-át? Mi ugyan a két oldal egy-egy rendezvényét "versenyeztettük meg", de a nevető harmadik, a légi bemutató nyert. Száz-százötven embernél többet ugyanis egyik félnek sem sikerült megmozgatnia az államalapítás évfordulóján.

Lavrov oroszellenességgel vádolja a NATO-t
Kész elismerni Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét az orosz felsőház - jelentette ki tegnap az orosz Szövetségi Tanács vezetője. A parlament mindkét háza egy héttel előrehozta ülését, hogy mielőbb állást foglaljon. A Kreml azonban továbbra sem mondott egyértelmű igent a Grúziától elszakadást követelő két terület önállóságára.

"Baráti tűz"végezhetett több francia katonával
Folytatjuk a harcot a nemzetközi terrorizmus ellen Afganisztánban is, mert a világ szabadsága a tét - jelentette ki Nicolas Sarkozy a nemzetközi erők Kabul melletti főhadiszállásán az után, hogy egy felderítő akció során meghalt tíz francia ejtőernyős, 21 társuk pedig megsebesült. A francia elnök hozzátette, hogy a tragikus esemény nem kérdőjelezi meg a francia katonák afganisztáni jelenlétét.

Eörsi: Moszkva 1956-ban is provokációra hivatkozott
- Haladéktalanul el kell hagyniuk a konfliktuszónán kívüli grúz területeket az orosz erőknek - mondta lapunknak az Európa Tanács megbízásából Grúziába utazott Eörsi Mátyás. A politikus szerint Moszkvának semmilyen jogalapja nem volt arra, hogy Dél-Oszétián kívüli grúz területekre vonuljon be. - Bízunk abban, hogy az orosz elnök hatodik ígéretére valóban megindul a kivonulás - jelentette Dmitrij Medvegyev szavaira utalva Eörsi, aki tegnap Tbilisziből Goriba utazva három orosz katonai ellenőrző ponton haladt át.

Kudarcba fulladt az egyforintos telekakció
Nem lett sikertörténet az elöregedő és elnéptelenedő kisfalvak azon törekvéséből, hogy egyforintos telekárakkal csábítsanak új betelepülőket. Most úgy tűnik: az országban a legtöbb telket felkínáló Hajdú-Bihar megyei Tetétlenben sem valósulhat meg a kezdeményezés.

Botrány a családban
Új lakók költöztek a falu egyik csendes utcájába, akikről a szomszédok rövid idő elteltével egybehangzóan megállapították - mint utóbb kiderült, elhamarkodottan -, hogy rendkívül szimpatikus emberek. Az asszony szerénynek mutatkozott, a férfi roppant barátságosnak és közlékenynek. Bekopogott a frissen elfoglalt portájukhoz legközelebb eső házakba, mindenütt bemutatkozott, majd elmesélte, hogy nemrégiben még sikeres vállalkozó volt.

Csak abbahagyni volt nehéz
Rögtön észrevette az a hatvanezer ember, aki ellátogatott az utóbbi napokban az újszegedi ligetbe, hogy nem a Hal a tortán műsorát nézi az egyik kereskedelmi tévében, hanem a VI. szegedi nemzetközi grillfesztiválon vesz részt. A tegnap éjfélkor zárult grillfesztiválon készült ételeknek a fogyasztását ugyanis nem elkezdeni volt nehéz - hanem abbahagyni.

Zentai a pesti bíróság küszöbén
A perthi bíróság úgy határozott: kiadható Magyarországnak a háborús bűnökkel gyanúsított Charles Zentai. A még élő háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi közleményében "a történelmi igazságtétel felé tett óriási lépésnek" nevezte a döntést, és felszólította az ausztrál hatóságokat, hogy mielőbb zárják le a kiadatási eljárást.

Tiszta forráshoz tiszta lélek kell
Egyesek határozottan állítják: napjainkban vegetál a kórusmuzsika, ennek oka pedig elsősorban az, hogy hiányoznak azok a pedagógus egyéniségek is, akiktől a gyerekek kedvet kapnának a közös énekléshez. Erről kérdeztük Szabó Dénes Kossuth- és Liszt-díjas karnagyot, aki a kivételek közé tartozik. A beszélgetéshez jó lehetőséget teremtett, hogy Nyíregyházán nemrégiben rendezték meg, húsznál több énekkar részvételével a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált.

Vicces, mint egy panoptikum
A siker bokszolónak, nem írónak való, mondja egy helyen Bodor Ádám. Mi csak annyit tennénk hozzá, némiképp kitágítva a mondatot, hogy az önmagához felelősen viszonyuló alkotónak is nagyon csínján kell bánnia vele. Mert a siker könnyen elhájasít, kényelmessé és magabiztossá tesz ott, ahol még kételkedni illene.

Szeptemberi Moziünnep
Kihátrált, majd visszatáncolt a főszponzori pozícióba a Nokia, így most már biztos, hogy hosszú huzavona után az idén mégis csak lesz Moziünnep: méghozzá szeptember 25. és 28. között.

Feleki évszázada
Száz éve született, tizenöt éve meghalt, harminc éve lelépett a színpadról. Emléke mégis eleven. Nem kopik, sőt mintha erősödne. Hovatovább azok is emlékeznek rá, akik sohasem látták. Pedig színpadi színész volt elsősorban, emlékét nem filmek, videoszalagok őrzik igazán. Egyéniségének lenyomata vésődött belénk.

Az utas és a nagyvilág
Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni! Hegyi Gyula új könyvének, a Brüsszeli utasnak a címlapján látható útjelző tábla nem a semmibe irányít. A semmi jelen esetben éppen a minden szinonimája, s azt jelenti, hogy az átmeneti otthonként funkcionáló brüsszeli házból a szélrózsa minden irányába vezet út. Hegyi Gyula EP-képviselő kétségkívül szenvedélyes utazó.

Kodály versenyhelyzetben
Vajon hány zenei általános iskola található ma Magyarországon, egy évvel a Kodály-évforduló után? Bármilyen hihetetlen: nem tudni. De az biztos, hogy töredéke a tíz évvel korábbinak. Vajon az érdeklődés múlt el, vagy a feltételek romlottak?

Népszabadság címlap 2008. augusztus 21., csütörtök

Hegyi-beszéd
Hegyi Gyula a vörös csillagnak és a Che Guevara-pólónak mint a következetes baloldaliság nélkülözhetetlen rekvizitumainak az öntudatos rehabilitálását szorgalmazza (Merjünk baloldalinak maradni, augusztus 4.). Jól ismert és roppant bosszantó érvelésmóddal. E szerint a kívánatos társadalmi konszenzus minimális normái, a nemzeti közösség morális alapelvei csak egy sajátos érdekcsoport (többnyire: a "liberálisok") által az emberekre kényszerített "tabuk". Megsértésük ezért nem elképesztő és olykor veszélyes tisztességtelenség, hanem intellektuális bátorság, friss, vonzó és felszabadító fellépés.

Válságtanácskozáson a patikusok
Azonnali pluszforrást szeretne a Magyar Gyógyszerészkamara, ezért képviselői ma a Pénzügyminisztériumban (PM) tárgyalnak. A köztestület lapunknak név nélkül nyilatkozó vezetőségi tagjai úgy fogalmaztak: azért kezdeményezték a válságtanácskozást, mert meglátásuk szerint jelenleg minden eddiginél több patika van csőd közeli helyzetben. Mint mondták: az elmúlt időszakban hiába kaptak többször is ígéretet arra, hogy a kormány pluszforráshoz juttatja a gyógyszertárakat, eddig ebből semmi nem valósult meg. Régóta halogatják a döntéshozók az árrésrendszer módosítását, pedig annak mértéke jó ideje nem változott, miközben a működtetés költségei folyamatosan emelkedtek

Megújulás és hagyomány

Akár be is temethetik a metróalagutat
Megdöbbentő és felháborító, hogy Budapest vezetői törvénytelenül, a hatósági tiltás ellenére építtetik a négyes metrót

Az ébrenlét határán
A Toyotánál tudják mi kell a háziasszonyoknak. 1997 óta minden évben a Camry legnagyobb darabszámban eladott autó az Egyesült Államokban. Hogy miért?