Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Komoly veszélyt jelentenek a Balatonban hagyott stégek
Az idei balatoni szezonban megnőtt az illegálisan állított stégek száma. A tél kezdetével csaknem 130 stéget hagytak a Balatonban a gazdáik, ezeket még a fagy beállta előtt kiemelik.

Obama meglátogatta Busht a Fehér Házban
A washingtoni Fehér Házban találkozott egymással Barack Obama megválasztott és George Bush jelenlegi amerikai elnök. A két politikus az USA háborúiról és gazdaságáról tárgyalt. A látogatást az amerikai média történelminek nevezte, hiszen évtizedek óta nem volt háború idején hatalomváltás az Egyesült Államokban.

Verbálpornó és savazás a képernyőn
Vendégségbe megy az Így tévéztek ti. A TV6 médiaügyi megmondóműsora november 10-től egy hétre a Viasat 3-ra költözik.

Moszkva nem tárgyal kubai rakétákról
Nem telepítenek orosz rakétavédelmi rendszert Kubába - állította a szigetország külügyminisztere, miután Moszkvában az orosz törvényhozás alelnökével tárgyalt. Egy ilyen akció válasz lenne az USA közép-európai rakétatelepítésére; Kuba szerint Oroszországnak joga van válaszolni a "NATO-agresszióra", de a válasz nem a rakétatelepítés lesz.

Több operációs rendszer egy mobilon
Átolvasás előtt a világ egyik legértelmetlenebb dolgának tűnt a VMware bejelentése, de végül is hasznos lehet a megoldás.

Áramdíjról és szerencsejátékról terveznek népszavazást
Két népszavazási kezdeményezést fogadott el az Országos Választási Bizottság, 15-öt pedig elutasított hétfői ülésén. Ha elég aláírás gyűlik össze, az áramszolgáltatás alapdíjáról és a szerencsejátékok veszélyességéről szavazhatunk a jövőben.

Uránnyomok a tavaly lebombázott szíriai létesítmény környékén
Damaszkusz mindvégig cáfolta, hogy titokban hasadóanyagokat gyárt, most azonban - történetében először - a NAÜ előtt kell felelnie illegális nukleáris tevékenység gyanúja miatt.

Népszavazás lehet az áramról és szerencsejátékokról
Két magánszemély népszavazási kezdeményezését hitelesítette az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén; az egyik az elektromos szolgáltatás rendelkezésre állási díjáról, a másik a szerencsejátékok veszélyeiről kérdezné meg az embereket.

Hordágyon vitték el Zsivoczky Norbertet
A Ferencváros-Makó meccsen sérülés miatt Bobby Davison edző lecserélte Zsivoczky Norbertet.

Káosz az olasz repülőtereken
Kaotikus állapotok uralkodtak hétfőn este az olaszországi repülőtereken, miután az Alitalia dolgozóinak egy része hétfőn előzetes bejelentés nélkül 24 órás sztrájkot hirdetett meg és este 18 órakor letette a munkát. A dolgozók így akarnak nyomatékot adni nemtetszésüknek a jövőbeli új tulajdonos, az olasz CAI befektetési csoport munkaszerződéseit illetően.

"Történelmi látogatás": Obama a Fehér Házban
Obamát a Fehér Házba elkísérte felesége, Michelle Obama, kettejüket Bush elnök és a first lady, Laura Bush fogadta.

Federer bukott, Murray nyert
Kínában megkezdődött a világ legjobb nyolc férfi teniszezőjének évzáró szupertornája.

Uránnyomokat találtak Szíriában
Külföldi ellenőrök uránnyomokat találtak Szíriában annak az épületnek a maradványainál, amelyet tavaly bombázott le az izraeli légierő - közölték hétfőn Bécsben diplomaták.

Sztrájk miatt káosz az olasz reptereken
Káosz alakult ki az olasz reptereken hétfő este, miután előzetes bejelentés nélkül sztrájkot kezdtek az olasz Alitalia légitársaság dolgozói. A munkabeszüntetés miatt rengeteg járatot töröltek.

A brazil államfő szerint a spekulatív tőke miatt van válság
A brazil államfő új gazdasági világrend kialakítását szorgalmazza, egy olyan új rendszerét, amely nem a spekulatív tőkét, hanem "az emberi lényt" helyezi első helyre.

A Magyar Telekom beperelte a Hvg.hu-t
A lap megírta, hogy lehallgatja munkatársait a cég. A Magyar Telekom szerint a dolgozók engedélyezték ezt.

Beyonce sosem adja el az esküvői fotóit
Az énekesnő még áprilisban ment férjhez Jay-Z-hez, és azóta számos ajánlatot kapott az esküvői képeire.

A brazil elnök új gazdasági világrendet szorgalmaz
A brazil államfő új gazdasági világrend kialakítását szorgalmazza, egy olyan új rendszerét, amely nem a spekulatív tőkét, hanem

Káoszt okoz az Alitalia sztrájkja
Kaotikus állapotok uralkodtak hétfőn este az olaszországi repülőtereken, miután az Alitalia dolgozóinak egy része hétfőn előzetes bejelentés nélkül 24 órás sztrájkot hirdetett meg és este 18 órakor letette a munkát. A dolgozók így akarnak nyomatékot adni nemtetszésüknek a jövőbeli új tulajdonos, az olasz CAI befektetési csoport munkaszerződéseit illetően.

Kaposvár fizet hazatérő diplomásainak
Havi 25 ezer forintot kap az az egyetemista, aki a visszatér a városba dolgozni.

Osztályharc - a dolgozók nem akarnak reálbércsökkenést
Az Országos Érdekegyeztető Tanács legutóbbi plenáris ülésén sem közeledtek egymáshoz az álláspontok a jövő évi országos bérajánlásról, a minimálbérről a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői között. Mindhárom tárgyalófél, a munkavállalók, a munkáltatók és a kormány is megállapodást akar, de különböző javaslatokkal.

Göncz: mindkét fél fogja vissza saját szélsőségeseit
Göncz Kinga az EU külügyminiszteri tanácskozása idején kétoldalú megbeszélést folytatott Ján Kubissal, a szlovák diplomácia irányítójával.

Tállai: Gazdasági programra lenne szükség
Az MSZP szerint a jelentős egyszerűsítéseket tartalmazó adótörvény-módosítási javaslat mindent megtesz a pénzügyi stabilitás javítására, a Fidesz ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte az előterjesztést; erről a vezérszónoki felszólalások során esett szó hétfőn a parlamentben.

Saját kutyája támadt egy idős asszonyra
Válságos állapotban van az a 80 éves nő, akit saját kutyája támadott meg hétfőn Debrecenben - közölte az MTI-vel Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője.

Gyógykezelések támogatásán spórol az állam
Romlott a gyógyfürdők helyzete idén, ugyanis a jogszabályban előírt, kétévente kötelező ártárgyalásokra, amelyek a gyógykezelések egészségbiztosítási támogatásáról szólnak, eddig sem került sor, holott arra februárban ígéretet tett az egészségügyi tárca.

Hátizsákot fejlesztettek ki sejteknek
A Massachusetts Műszaki Egyetem (MIT) mérnökeinek sikerült egy sejtekre rögzíthető parányi "hátizsákot" kifejleszteniük. Az így fölszerelt sejtek képesek például kemoterápiás anyagokat eljuttatni a megfelelő helyre, részt vehetnek a tumorok diagnosztizálásában vagy a mesterséges szövetek létrehozásának építőelemeivé válhatnak.

Sikkasztás miatt kapott börtönt egy zalai ügyvéd
Sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélt egy hévízi ügyvédnőt a zalaegerszegi bíróság. Az ügyvéd közben elfogultság miatt körülbelül nyolcvan pert indított a vele szemben eljáró hatóságok ellen; az ügyben az ügyész és a védelem is fellebbezett.

Nincs titkos megállapodás az IMF és Magyarország között
Már lehívtunk 4,9 milliárd eurót, de még nem használt fel semmit az összegből.

Az autósok zöme talál olcsóbb kgfb-ajánlatot
A díjkalkulációk szerint az átlagos megtakarítás eléri a 15.600 forintot, de a szerződéskötéseknél a mérték 13-14 ezer forint, mivel sokan nem a legolcsóbb ajánlatot választják.

Magyar Telekom kontra hvg.hu: megkezdődött a per
A jogi vita alapja egy korábbi cikk, amelyben a hvg.hu megírta, hogy illegálisan rögzítették a távközlési cég munkatársának beszélgetését, ezt azonban az Magyar Telekom vitatja.

Taroltak a magyar rövidfilmesek
Feszt Judit és Somogyváry Gergő Csempelevél című alkotása nyerte a marosvásárhelyi nemzetközi rövidfilm-fesztivál fődíját.

Buffon idén már nem lép pályára
A Juventus kapusa, Gianluigi Buffon csak jövőre áll újra a háló elé.

Megnyílt Budapesten az első brazil kulturális központ
Megnyílt Budapesten az első brazil kulturális központ. Az intézményt egy háromnapos fesztivál keretében adták át, a résztvevők megismerkedhettek a tánc és a küzdősport elemeit ötvöző capoeirával és a szamba lépéseivel is.

Elfogták a hiúzt
Három hétig tartott, míg a Szegedi Vadasparkból

Huszonhét letartóztatás a bukaresti futballderbin
A csendőrség 27 drukkert tartóztatott le a Rapid Bucuresti-Steaua Bucuresti élvonalbeli román labdarúgó-mérkőzés során.

Pécsi férfikosár-siker Debrecenben
A Pécs viszonylag simán győzött Debrecenben a férfi kosárlabda NB I egyetlen hétfői mérkőzésén.

Lecsukták a bolgár EU-pénzek osztóját
Aszen Drumev 300 ezer euró SAPARD-pénzt tüntetett el.

Mégis emelkedik a román tanárok bére?
A szenátus 79 mellette, 13 ellene szavazattal és 2 tartózkodással elutasította hétfőn a kormány sürgősségi rendeletét, amellyel az 2009. április elsejére elhalasztotta a tanárok bérének 50 százalékos emelését előíró törvény hatályba helyezését.

Obamáék meglátogatták Bushéket
Barack Obama feleségével meglátogatta a Bush házaspárt a Fehér Házban.

Meglincseltek egy futárt Isztambulban
Azt hitték, hogy cukros bácsi, pedig ártatlan volt.

Banki mentőcsomag: a parlament előtt a törvényjavaslat
A banki (pénzügyi) mentőcsomag bizonyos magyarországi bankok számára 300 milliárd forintos garanciaalap megnyitását, illetve 300 milliárd forint összegű tőkejuttatást tesz lehetővé.

Áram nélkül maradt a Gázai övezet lakosainak fele
Izrael egy hete állította le az Európai Unió által finanszírozott fűtőolaj-szállításokat, válaszul arra, hogy Dél-Izrael ellen több rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezetből.

Módosul a cégtörvény és a kapcsolódó jogszabályok is
A TEÁOR számok cseréje körül kialakult anomáliákat kezeli, illetve a cégek számviteli beszámolóinak közzétételét szigorítja az a törvényjavaslat, amely a cégtörvényt, és több kapcsolódó jogszabályt módosít, és amelyet az igazságügyi és rendészeti miniszter terjesztett hétfőn a parlament elé.

Egy nyolcéves gyerek agyonlőtte az apját
A rendőrség még mindig nem tudja, mi lehetett annak a kettős gyilkosságnak az indítéka, amelynek elkövetője, egy nyolcéves gyerek agyonlőtte apját és egy másik férfit Arizona állam egyik településén. Az már kiderült, hogy a gyermek apja, aki vadászcsaládból származott, azt akarta, hogy fia ne féljen a fegyverektől, ezért puskával lőni tanította a fiút.

Szolid nyereségek Nyugat-Európában
A nyugat-európai részvénypiacok hétfőn emelkedtek, mivel érzékeltette jó hatását a kínai kormány a hét végi majdnem 600 milliárd dolláros gazdaságélénkítő és kereslettámogató csomagja, ami - az import révén - javíthatja a világgazdaság esélyeit is. Az első lelkesedés után azonban zárásra az előretörés lelassult, és később New Yorkban már lejtőre fordultak a piacok.

Veszélyt jelenthetnek az MP3-lejátszókhoz használt fülhallgatók
Befolyásolhatják a beültetett szívritmus-szabályozók működését az MP3-lejátszókhoz használt fülhallgatók - állítják új vizsgálati eredményeikre hivatkozva amerikai kutatók. A fülhallhatókban található apró, de erős mágnesek ugyanis a páciensek mellkasának 3 centiméteres közelségébe kerülve - az ing vagy a kabátzsebben - közvetlenül gátolhatják a pacemakereket vagy a beültetett defibrillátorokat.

Fekete Pákó sem lesz a dzsungel királya
A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor mai adásában a nézők Fekete Pákót fosztották meg attól a lehetőségtől, hogy a dzsungel királya lehessen.

Újabb probléma a Combinókkal - részletek!
Nem megfelelő homokkal töltötték fel a Budapesten közlekedő Combino villamosok homokadagoló rendszerét, emiatt több járművet is meg kell javítani - írja az Index.

Az EU felújíthatja a gabonavásárlást
Az EU minden bizonnyal felújítja a gabonatartalékolást, miután egyes gabonaárak a garantált minimum alá estek az unióban, mondták elemzők és kereskedők hétfőn.

Elmarad az amerikai rakétapajzs telepítése Lengyelországban?
Ötven százalék esélyt ad a lengyel külügyminiszter az amerikai rakétapajzs telepítésének Lengyelországban. Az egyik lapnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a beruházások lassabban valósulnak meg a tervezettnél.

Kivárja az EU a búzaár megemelkedését
Az EU minden bizonnyal felújítja a gabonatartalékolást, miután egyes gabonaárak a garantált minimum alá estek az unióban, mondták elemzők és kereskedők hétfőn.

Megtalálták a rajkai szlovák házak összefirkálóit
Megtalálta a rendőrség azt a két fiatalt, akik november elsején szlovák házakat firkáltak össze a határ menti Rajkán. Az elkövetők saját bevallásuk szerint nem tudtak az aznapi dunaszerdahelyi focibotrányról; a rendőrség rongálás miatt indított eljárást ellenük.

Növekedett a Zentiva profitja
A cseh Zentiva gyógyszergyár hétfőn 258,9 millió cseh koronás adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 11,9 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 231,5 milliónál.

Perényi-Schiff egy DVD-n
Hétfőn mutatták be a budapesti Zeneakadémián azt a DVD-felvételt, amely a két világklasszis muzsikus: Perényi Miklós és Schiff András koncertsorozatát örökítette meg. A felvétel itthon már kapható, november végén várható a külföldi megjelenése is - közölte sajtótájékoztatón Batta András, a Zeneakadémia rektora.

Új szabályozást fogadtak el a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban
A Polgári törvénykönyvet egy éve már módosították, de az államfő nem írta alá a törvényt, és az Alkotmánybíróság is aggályosnak találta.

Banki mentőcsomag: parlament előtt a törvényjavaslat
A banki (pénzügyi) mentőcsomag bizonyos magyarországi bankok számára 300 milliárd forintos garanciaalap megnyitását, illetve 300 milliárd forint összegű tőkejuttatást tesz lehetővé.

Saját kutyája támadta meg az idős nőt
Válságos állapotban van az a 80 éves nő, akit saját kutyája támadott meg hétfőn Debrecenben - közölte Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője.

Parlament előtt a banki mentőcsomag
A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek a banki mentőcsomag néven ismertté vált törvényjavaslatot, amely a befektetési alapok szabályozásának átalakítását és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jogköreit is bővítené.

Nem kér Srí Lanka a tamil tigrisek tűzszünetéből
Nem fogadta el a tamil lázadók tűzszüneti ajánlatát a Srí Lankai kormány. A hindu tamilok függetlenségéért küzdő "tamil tigrisek" azt mondják, mindig is tűzszünetet akartak a buddhista kormánnyal, a kormány szerint viszont csak időt akarnak nyerni, hogy rendezzék soraikat.

Nincs titkos Magyarország-IMF megállapodás
Nincs titkos megállapodás Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között, nincsenek egyedi feltételek, az IMF azokkal az általános hitelfeltételekkel biztosítja  Magyarországnak a hitelkeretet, amelyekkel bármely országnak adna ilyen kölcsönt - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára hétfőn sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Felülmúlta az Egis a várakozásokat
Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. 96,0 milliárd forint árbevételt és 13,959 milliárd forint adózott eredményt ért el a szeptember 30-án zárult üzleti évében nem konszolidáltan, a forgalom 3,8 százalékkal, míg a profit 82,1 százalékkal nőtt az előző üzleti évhez képest - közölte a gyógyszergyár hétfőn.

A rendőrség rabosítja az RTL riporterét
Nyomoznak az RTL riportere ellen, pedig ő buktatta le a rokkantigazolvánnyal visszaélőket. Miközben titkos felvételeket készített, úgy tett, mintha ő is igazolványt szeretne.

Autó elé ugró kutya okozott balesetet Somogyban
Súlyosan megsérült annak a gépkocsinak a vezetője, amely elé kutya ugrott a 7-es úton Balatonkeresztúr és Balatonfenyves között hétfőn; a sofőr félrerántotta a kormányt, az autó villanyoszlopnak csapódott, amely kettétört és ráesett a személygépkocsira.

Félrerántotta a kormányt, villanyoszlopnak csapódott
Súlyosan megsérült annak a gépkocsinak a vezetője, amely elé kutya ugrott a 7-es úton Balatonkeresztúr és Balatonfenyves között hétfőn. A sofőr félrerántotta a kormányt, az autó villanyoszlopnak csapódott, amely kettétört és ráesett a személygépkocsira - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Veres: A gazdasági krízis miatt kellett halasztani az adócsökkentést
Mind az idén, mind jövőre gyorsítani kell a hiánycsökkentést, az egyensúlyjavítást, az államháztartás finanszírozási igényének mérséklését - jelentette ki expozéjában a pénzügyminiszter hétfőn a parlamentben, az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának elején.

Találkozott a magyar és a szlovák külügyminiszter
Nagyon káros mindenkinek, ha a szélsőségesek határozzák meg a magyar-szlovák kapcsolatokat, ezért mindkét oldalon vissza kell fogni a szélsőséges nacionalistákat - hangsúlyozta hétfőn Brüsszelben újságírók előtt Göncz Kinga magyar külügyminiszter, miután az EU külügyminiszteri tanácskozása idején kétoldalú megbeszélést folytatott Ján Kubissal, a szlovák diplomácia irányítójával.

Nadal nem játszhat a DK-döntőben
Rafael Nadal sérülése miatt nem lép pályára a Davis Kupa döntőjében, amelyen a spanyol teniszválogatott az argentinokkal mérkőzik november 21. és 23. között Mar del Platán.

Semmit nem örökölt a Soho-király fia
Most már biztos, hogy kisemmizte fiát a brit pornóbáróként számon tartott, idén márciusban elhunyt Paul Raymond. A Soho koronázatlan királya végrendeletében fejenként 37 millió fontot hagyott két lányunokájára, Fawnra és Indiára, míg végakarata szerint hűséges titkárnője 10 ezer fontot kap.

Elfogadták a 2007-es költségvetés zárszámadását
Az Országgyűlés 207 igen, 171 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a 2007-es zárszámadást hétfőn.

Építészet, határok nélkül
November végéig látogatható a Szervita téri székházban a Kortárs Építészeti Központ legújabb nagy dobása, az Elso Nemzetközi Modellfesztivál. Az ötezer négyzetméteres irodaház szobáiban húsz ország hatvan építészeti makettje várja a látogatókat, az idei év tán legizgalmasabb programját kínálva az építészet iránt érdeklodoknek.

Leállították a volt Honvédelmi Főparancsnokság felújítását
Építési és változtatási tilalmat rendelt el a Budavári Önkormányzat a Dísz tér 17. szám alatt lévő volt Honvédelmi Főparancsnokság, illetve a Honvédelmi Minisztérium épületromjára.

"Védjük meg magunkat együtt a gyűlöletet hintő szélsőségesektől"
A provokációk, az uszítás és a gyűlölet gerjesztésésének megállítását kérte hétfőn a felelős politikusoktól nyílt levelében a magyarországi szlovákok két vezető képviselője.

Még mindig magas a hibaarány az uniós kifizetéseknél
Továbbra is túlságosan magas az európai uniós támogatások kifizetéseiben előforduló hibaarány, azaz szabálytalan felhasználás - állapította meg az EU Számvevőszéke az unió tavalyi 115 milliárd eurós költségvetéséről hétfőn Brüsszelben nyilvánosságra hozott éves jelentésében.

Nem szűnik a rakétaháború Izrael és Gáza között
Izrael ismét, immár sokadszor, blokáddal próbálja rábírni a Gázai övezetet irányító radikális palesztinokat a terülte elleni rakétatámadások befejezésére.

Bevált a 3 portfoliós pénztárrendszer
Jól jártak a nyugdíjpénztár-tagok a választható portfoliós rendszerre történő áttéréssel és a pénztáraknak továbbra is érdemes ingatlanba és részvényekbe fektetni a tagok pénzét - állították pénzügyi és befektetési szakemberek a Stabilitás Pénztárszövetség siófoki konferenciáján. Az előadók véleményüket számadatokkal is alátámasztották.

Tiszta, száraz érzés
Az egykori Hofi-aranyköpést parafrazálva: nehéz zene, könnyű percek - ez várta péntek este a Merlinbe látogató díszes publikumot, amely a végére ízelítőt kapott abból is, hogyan lehet kellő iróniával (esetleg kissé vaskosabb tréfákkal) élvezhetővé és befogadhatóvá varázsolni még az első blikkre tökéletesen elidegenítőnek tűnő zenei gesztusokat is.

Jövőre érkezik az új Kia Sorento
A Kia népszerű terepjárójának következő nemzedéke önhordó karosszériát és új dízelmotorokat kap, és akár hét üléssel is meg lehet majd rendelni.

Britney Spears fiát allergiás tünetekkel vitték kórházba
Az énekesnő két éves kisfia, Jayden rosszul lett, miközben a Spears család kentwoodi házába tartottak.

Nem fogadhat örökbe gyereket dohányos pár
Nem fogadhatnak örökbe dohányzók gyereket egy brit önkormányzat illetékességi körében.

Sokat panaszkodik a tipikus brit
A legrosszabb sorozatot is képes megnézni a tévében az igazi brit, és a szomszédok után leskelődik, ha éppen nem részegre issza magát, nem az árengedményeket lesi a boltokban, vagy nem panaszkodással tölti az időt - mutatta ki a onepoll.

"A Robin Hood-adó rossz üzenet a befektetők felé"
Így reagált a Mol arra, hogy az Országgyűlés hétfőn este 190 igen szavazattal, 184 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényt.

Megszegte a megállapodást a BKV? - A szakszervezetek hozzájárulása nélkül kelhet el egy telephely
Bár a BKV menedzsmentje december 15-ig vállalta, hogy nem ad el telephelyet, a szakszervezetek állítása szerint a cég augusztusban mégis értékesítette egyik ingatlanának egy részét. A Stadionok metróállomás fölötti irodaház helyére információnk szerint egy ingatlanberuházó bevásárló- és irodaközpontot tervez. Úgy tudjuk, a BKV menedzsmentje vizsgálatot indított az ügyben.

Jegyszüret Miskolcon
Novemberben is folytatódik a

IMF hitel: már le is hívtuk az első részletet
Magyarország lehívta az első, 4,9 milliárd euró értékű IMF hitelrészletet, de az összegből még semmit nem használt fel az ország

Kényszerleszállás Olaszországban
Olaszországban kényszerleszállást hajtott végre a római Ciampino repülőtéren a Ryanair társaság gépe. Három utast és a személyzet két tagját könnyebb sérülésekkel vitték kórházba. A Frankfurtból érkező repülő már leszálláshoz készülődött, amikor a hajtóműve madarakat szippantott be.

Elfogadták a zárszámadást
Az Országgyűlés 207 igen, 171 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a 2007-es zárszámadást. A múlt évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot a benyújtotthoz képest változatlan főszámokkal hagyta jóvá a parlament: a bevétel 7.100 milliárd 9,6 millió, a kiadás 8.498 milliárd 126,3 millió, míg a hiány 1.398 milliárd 116,7 millió forint lett.

Meglettek a rajkai falfirkálók
Két helybeli fiatalember festett falfirkákat szlovák tulajdonú lakóházakra a határ menti Rajkán november 1-jén éjszaka; a fiatalok beismerték tettüket, amely nincs összefüggésben az aznapi dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történtekkel - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Bombával fenyegetőzött, azután elfogták
Őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatalembert, aki egy pénzváltót akart kirabolni Kecskeméten, de az eladónak sikerült foglyul ejtenie; a tettest gyorsított eljárásban állítják bíróság elé - értesült a HavariaPress.

"Nincs titkos megállapodás Magyarország és az IMF között"
A Pénzügyminisztérium szerint nincsenek egyedi feltételek, az IMF azokkal az általános hitelfeltételekkel biztosítja Magyarországnak a hitelkeretet, amelyekkel bármely országnak adna ilyen kölcsönt.

Rendőri túlkapások: per helyett megegyezés?
Megegyezést ajánlott a 2006. őszi rendőri túlkapások két károsultjának a Készenléti Rendőrség, és néhány más esetben is kezdeményezik a peren kívüli megegyezést - jelenti a HavariaPress.

Gázolás a Tétényi úton
Életveszélyesen megsérült az a gyalogos, akit elgázolt egy személyautó hétfő délután Budapesten, a XI. kerületi Tétényi úton - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Csak egy angol város előzte meg Pécset
Pécs második lett, Eger bronzminősítést kapott az élhető városok világversenyének (LivCom Awards) a kínai Tungkuanban (Dongguan) zárult döntőjében - tájékoztatta a pécsi önkormányzat szóvivője.

Cseh vendégek menthetik meg a hazai turizmust
Miközben Magyarországon az idén a turizmus stagnál, a Nyugat-dunántúli Régió kereskedelmi szálláshelyein tíz százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma.

Gyilkosságra gyanakodnak a lengyel háborús hős exhumálásánál
Kiemelik sírjából Wladyslaw Sikorski második világháború alatti lengyel miniszterelnök földi maradványait annak a vizsgálatnak a részeként, amely azt tisztázná, hogy az exkormányfő balesetben vagy politikai merénylet áldozataként halt-e meg.

Eldőlt: Nadal nem játszik a Dk-döntőn
Rafael Nadal sérülése miatt nem lép pályára a Davis-kupa döntőjében, amelyen a spanyol teniszválogatott az argentinokkal mérkőzik november 21. és 23. között Mar del Platán.

Magánkézbe került egy működőképes Harrier harci repülőgép
2008. október 11-én az Egyesült Államokban található Virginiában, a Culpeper Air Fest-en légi bemutatóval debütált Art Nalls, a tulajdonában lévő BAe Sea Harrier-rel. A nemrég felújított XZ439 (N94422 lajstromjelű) Harrier jelenleg az egyetlen ilyen típusú repülőgép a világon, amely magánkézben van, és ráadásul még repülőképes is. Ez nem is csoda, hiszen a helyből fel- és leszállni képes típus üzemeltetése rendkívül összetett és igencsak költséges. Tekintse meg további, az oldtimer repüléssel kapcsolatos híreinket

Megdobta a válság Sarkozy népszerűségét
Nicolas Sarozy jelentősen növelte népszerűségét a pénzügyi válság ellen tett lépéseivel - állítja a Viavoice közvéleménykutató-intézet. A francia elnök megítélése elsősorban az ellenzéki szavazók körében javult, de még mindig 50 százalék alatt van a róla pozitívan vélekedők aránya.

Elkapták a rajkai firkálókat
"A haza nem eladó" írták szlovákok házaira.

50 millióért épült meg Budapest első mobil óvodája
Átadták Budapest első, konténerekből épült mobil óvodáját a Hűvösvölgyi úton hétfőn; az önkormányzat hosszú távon tervezi az üzemeltetését.

Folytatódik a csillagok háborúja a Planetáriumban
Már megint a Queen-rajongók szívtak. Meg a szlovén turisták. A Lézerszínház és a TIT pere miatt a szombati előadás is elmaradt.

El akarják rabolni Kelemen Anna kutyáját
A hatóság tehetetlenségére hivatkozva Takács Lajos kitalálta, hogy elrabolja és elviszi elaltatni Zeuszt.

Ismét tárgyal az EU Oroszországgal
A tárgyalásokat azt követően halasztották el, hogy Oroszország a Dél-Oszétia körüli válság ürügyén rövid időre bevonult Grúziába.

Két órára lezárják a Kőröshegyi völgyhidat szerdán
Az autósok szerda délelőtt 11 óra és 13 óra között nem használhatják az átkelőt, ez idő alatt egy szimulált baleset mentési feladatát gyakorolják majd a mentőszolgálat, a tűzoltók és a rendőrség munkatársai.

Radikálisan emelkednek a közlekedési bírságok Ukrajnában
Pontosan egy hét múlva lépnek életbe Ukrajnában az új közlekedési bírság tételek, amelyek sok esetben a 100-szorosát is kitehetik az eddig érvénybe levőkének. Ezzel párhuzamosan többek között a Kárpátalján járőröző rendőrüket is kamerákkal szerelik fel.

A gyűlölet gerjesztésének megállítását kérik a magyarországi szlovákok
A provokációk, az uszítás és a gyűlölet gerjesztésének megállítását kérte hétfőn a felelős politikusoktól nyílt levelében a magyarországi szlovákok két vezető képviselője.

Fehérneműre vetkőztette a Bond-lányt a Maxim
Az ukrán származású Olga Kurylenko a német Maximban vetkőzött mértéktartóan.

Göncz Brüsszelben vitatkozott Kubissal
A magyar és a szlovák külügyminiszter egymás szélsőségeseiről beszéltek.

90 napra fizetnek majd az ingatlanalapok
Az eddigi gyors visszaváltásnak vége.

Transzszexuális festőt alakít Nicole Kidman
Nicole Kidman legújabb filmjében egy transzszexuális festőt fog alakítani, írja a Popcrunch.

Válság - "A pénztári rendszer stabil"
A jelenlegi válság nem veszélyezteti a pénztári rendszer működését, a GDP közel 10 százalékát kitevő összeget kezelő pénztárak megbízhatóan működnek - fogalmazta meg több előadó hétfőn, a Stabilitás Pénztárszövetség által Siófokon megrendezett országos pénztár-konferencián.

Az EU a világ legnagyobb cukorimportőre
Mostantól az Európai Unió a világ legnagyobb nyerscukor-importőre, megelőzve Oroszországot, tette közzé hétfőn a Nemzetközi Cukorszervezet (ISO). A háttérben az áll, hogy az Európai Unióban a cukorpiaci változtatások miatt visszaesett a termelés, nő a behozatal, Oroszország importja viszont csökken.

Kínai hatásra emelkedtek a nyugat-európai tőzsdék
A nyugat-európai részvénypiacok hétfőn emelkedtek, annak nyomán, hogy a kínai kormány a hét végén majdnem 600 milliárd dolláros kiadási tervet jelentett be a hazai fogyasztás és általában a gazdasági növekedés ösztönzésére, ami - az import révén - javíthatja a világgazdaság esélyeit is. Az első lelkesedés után azonban zárásra az előretörés lelassult, és később New Yorkban már lejtőre fordultak a piacok.

82 százalékkal nőtt az Egis nyeresége
Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. 96,0 milliárd forint árbevételt és 13,959 milliárd forint adózott eredményt ért el a szeptember 30-án zárult üzleti évében nem konszolidáltan, a forgalom 3,8 százalékkal, míg a profit 82,1 százalékkal nőtt az előző üzleti évhez képest - közölte a gyógyszergyár hétfőn.

Még mélyebbre húzhatja a mentőöv a devizahiteleseket
Akár már ezen a héten is igénybe vehetik az adósok a kormány devizahiteleseknek szánt mentőövét, amely átmenetileg könnyebbséget jelenthet. Ám még ha komoly gondot is okoz az árfolyam-ingadozásból adódó magasabb törlesztőrészlet fizetése, akkor is a mentőcsomag legyen az utolsó, amihez fordulunk: bár kevesebbet kell havonta törleszteni, összességében akár milliókkal kell többet visszafizetni a banknak.

Nem volt rendbontás a Jobbik demonstrációin
Helyszínenként körülbelül 5-10 autóval néhány tucatnyi ember demonstrált. A tiltakozásokat mindenütt rendőrök biztosították.

Elfogadták a Robin Hood-adót

Termálkutak a mezőgazdaságban
Geotermikus energiapotenciálunkat tekintve nagyhatalom vagyunk. Termálvizeinket a hatvanas évek óta használják mezőgazdasági célokra, a termálkutak hatvan százalékát az agrárium használja. Az energiahordozó kitermelése leginkább komplex felhasználása mellett fizetődik ki.

A német kormányfőhöz fordult az Opel
Az európai autóipar megsegítésének támogatására kérte a német kancellárt hétfőn az Opel.

Nicole Kidman feleségül veszi Charlize Theront
Nicole Kidman a világ első ismert nemváltoztató műtétjén átesett, férfiból nővé operált Einar Wegenert (későbbi nevén: Lili Elbe) játssza majd a The Danish Girl című filmben. Wegener dán festő volt, aki feleségül vette a szintén festő Gerda Portát, majd egy idő után elkezdett női modellek helyett modellkedni feleségének. Gerda bátorította férjét, hogy nyilvánosan is mutatkozzon nőnek öltözve, és a női nemi identitását egyre jobban felvállaló Einar 1930-tól kezdve öt nemváltoztató műtéten esett át.Nicole Kidman és Charlize TheronA dán király nem tolerálta olyan jól a nemváltást, mint Gerda, és 1930 októberében érvénytelenítette a házasságot. Einar utolsó műtétje során méhet ültettek be a testébe, azonban szervezete ezt nem fogadta be, és 1931-ben, feltehetően a beavatkozás következményeként, meghalt. A film feltehetően nem fog szorosan ragaszkodni az igaz sztori részleteihez, mert David Ebershoff regényén alapul, amely Wegenerék történetének fiktív feldolgozása. A rendező Anand Tucker lesz, aki többek közt a Hilary és Jackie-t és Az eladólány-t csinálta korábban.

Múzeummá alakítottak egy római bolondokházát
Róma egyik külvárosában megnyílt a Museo della Mente, az Elmekórtani Múzeum, harminc évvel az után, hogy bezártak minden bolondokházát Olaszországban.

Gólszépségverseny magyar lánnyal, Ronaldinhóval, Tokodyval
Nagyon erős volt az e heti mezőny a szépségversenyünkbe pályázó gólok között, a "keretszűkítésnek" így olyan találatok estek áldozatul, mint Samir Nasri vagy Rafael da Silva gólja az Arsenal-Manchester United rangadón, de nem fért be a venezuelai Juan Fernando Arango látványos duplája sem a Mallorca-Bilbao spanyol bajnokiról sem. Megmutatjuk viszont Ronaldinho, Del Piero és Vucinic parádés gólját, sőt, van magyar érdekeltség is, Tokody Tibor, valamint a női U17-es vébén remeklő Dzsenifer Marozsán révén. Nézze meg mind a tíz gólt, és szavazzon a legszebbre!

Parlament előtt a bankmentő csomag
Az állam vétójogot is szerezhetne a megsegített pénzintézetekben.

Saját kutyája marcangolta szét a 80 éves asszonyt
Saját házának udvarán támadt gazdájára egy nagy testű kutya vasárnap Debrecenben.

Elárverezik a távfűtést nem fizetők lakását
A Nyírtávhőnek elfogyott a türelme, minden negyedik ügyfelük tartozik.

Holttestekkel élt a 90 éves asszony
Éveken keresztül élt együtt három testvére oszlásnak indult holttestével egy 90 éves chicagói asszony. Margaret Bernstorff házában pénteken találták meg a hatóságok az emberi maradványokat. A rendőrség azután kezdett vizsgálatot az ügyben, hogy egy, a nénit ismerő szociális munkás megosztotta velük a holttestekkel kapcsolatos gyanúját.

Tárgyalásokat javasolt Ficónak a Magyar Koalíció Pártja
Az MKP felelős magatartásra szólítja fel a politikusokat, az újságírókat, egyszersmind minkét érintett ország, Szlovákia és Magyarország polgárait.

Még mélyebbre húzhatja a mentöv a devizahiteleseket
Akár már ezen a héten is igénybe vehetik az adósok a kormány devizahiteleseknek szánt mentőövét, amely átmenetileg könnyebbséget jelenthet. Ám még ha komoly gondot is okoz az árfolyam-ingadozásból adódó magasabb törlesztőrészlet fizetése, akkor is a mentőcsomag legyen az utolsó, amihez fordulunk: bár kevesebbet kell havonta törleszteni, összességében akár milliókkal kell többet visszafizetni a banknak.

"A két ravatal mutatja: a gyűlölet az, ami gyilkol"
Eltemették az egy héttel ezelőtti nagycsécsi támadás két roma áldozatát hétfő délután a Borsod megyei településen.

Gyorshír: Elfogadták a Robin Hood-adót
A Robin Hood-adóból származó bevételt a távhőfelhasználás korszerűsítésének, illetve igénybevételének támogatására fordítják.

Elfogadta a parlament a múlt évi zárszámadást
A múlt évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot a benyújtotthoz képest változatlan főszámokkal hagyta jóvá a zárószavazáson a parlament.

2850 nap múlva érjük el a kritikus pontot
A politikai, az üzleti és társadalmi szféra képviselői múlt héten felhívták a figyelmet arra, hogy a decemberben, Poznanban megrendezésre kerülő éghajlat-változási tárgyalásokon vegyék figyelembe a méltóságon és igazságosságon alapuló "emberi dimenziót" - írja az Euroactiv.hu.

Kedvezményekkel segítené az autóvásárlást a kínai kormány
A világgazdasági válság enyhítése érdekében a kínai kormány kedvezmények bevezetésével segítené az új autók eladását, közölték a kínai tervhivatalban hétfőn.

Chávez vendége lesz Medvegyev
A portugál Diário de Notícias egyik híre, hogy a portugál rektorok ellenzik az egyetemek autonómiájának megkurtítását. A venezuelai Unionradio.net arról írt, hogy Chávez tovább erősítette az orosz-venezuelai kapcsolatokat. A brazil Veja beszámolt az olaszországi körúton tartózkodó Lula elnök két céljáról.

Igent mondott a parlament a Robin Hood-adóra
Az Országgyűlés hétfőn 190 igen szavazattal, 184 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényt, az úgynevezett Robin Hood-adót, ami alapján jövőre 8 százalékos különadót kell fizetniük a nagy energiaellátó és kereskedő cégeknek.

Ismét magyar kézen az 1956-os melbourne-i zászlók
Különleges ereklyékhez jutottak ausztráliai magyar szervezetek egy árverezésen: sikerült megszerezniük mind az 1956-os melbourne-i olimpián a sportolók által kivitt zászlót, melyből kivágták a kommunista állami címert, mind azt a lobogót, melyre már a Kossuth-címert hímezték rá, s amely a magyar vízilabdacsapat győzelmét hirdette.

Kirakatban a Szent Korona
Ritka látvány egy kirakatban a magyar Szent Korona. Márpedig Rónai Attila kaposvári ötvösmester üzletének golyóálló üvege mögött még egy hétig most ez látható. Csaknem egy évig dolgozott a nemzet jelképén, amely hamarosan a Koronaőrséghez kerül. Az értékes mű nemzeti ünnepeken helyettesíti majd a Parlamentben őrzött eredetit.

Ismét tárgyal a partnerségről az EU és Oroszország
Felújítja az Európai Unió Oroszországgal az átfogó partnerségi egyezmény kidolgozását célzó tárgyalásokat - jelentette be a tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli találkozója után az elnöklő francia Bernard Kouchner.

Elfogadta a parlament a zárszámadást
Az Országgyűlés 207 igen, 171 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a 2007-es zárszámadást hétfőn.

Whitmarsh: A Force India önálló csapat marad
Hétfőn eldőlt, hogy a 2009-es szezontól a Force India a McLaren-Mercedes technikai partnere lesz, és a motor, a KERS és a váltó szállításán túl a wokingi csapat egyéb területeken is segít az indiai alakulatnak. A nap folyamán újabb részletek is kiderültek arról, hogy mennyire is lesz szoros a partnerség.

Válság szüli a kezdő tőzsdést!
A jelenlegi értékpapír árfolyamok egyre több cégvezető kedvét hozzák meg a tőzsdézéshez, hogy lehetőség szerint megsokszorozzák a vállalkozásuk megtakarításait. Utána jártunk, mekkora összeggel, mibe érdemes befektetni.

Visszafogja magát külföldön az OTP
Az OTP Bank Nyrt. kizárólagos tulajdonában lévő Merkantil Bank Zrt., a társaság megváltozott regionális stratégiájának megfelelően értékesítette a 90 millió SKK alaptőkéjű szlovák OTP Leasing a.s.-ben lévő tulajdonrészét - tájékoztat a cég sajtókölzeménye a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Drew Barrymore-ral randiznának legszívesebben a leszbikusok
Egy brit meleg társkeresőoldal szavazása alapján a leszbikusok Drew Barrymore-ral randiznának a legszívesebben, írja a yeeeah.

Ingatlanalapok: nem likviditási gondok miatt intézkedett a PSZÁF
A PSZÁF szerint az ingatlanalapok jegyeinek elmúlt hetekben tapasztalható jelentős visszaváltásának hátterében az áll, hogy a befektetők nincsenek teljesen tisztában az ingatlanalapok jegyeinek speciális jellegével.

Rabosítják a Fókusz riporterét - részletek itt!
A Fókusz riportere a rokkantigazolványokkal való visszaélésekről forgatott rejtett kamerával, a hatóságok most hivatalos személy általi közokirat-hamisításban való bűnsegédlettel gyanúsítják.

A földi pokollá lett barokk gyöngyszem
A történelem első gáztámadása, évekig tartó állóháború véres ütközetekkel, sártengerbe fulladó katonák tömege, heroikus küzdelem minden méterért, és eközben 800 ezres katonai veszteség: ez Ypern mérlege. Íme, nyugaton a helyzet ma.Olvasási idő 17 perc

Hamis mézzel csalják lépre a magyar vásárlókat
Villáminterjú érdekes emberekkel, érdekes helyzetekről. A zóna kérdez, önök olvashatják és hallgathatják a válaszokat. Most éppen a méhészeti egyesület vezetőjét kérdeztük, mert ismét hamis mézekre bukkantak a magyar boltokban.Olvasási idő 3 perc

Nincs ítélet a pisztolyt rántó Vadász ügyében
Több mint egy éve benyújtották a vádiratot a pisztollyal fenyegetőző Vadász János ellen. A volt kormánymegbízott egy biciklis futárral került összetűzésbe, lőfegyverrel való visszaéléssel vádolják, ám még az első tárgyalási napot sem tűzték ki.Olvasási idő 4 perc

Perselypénzt lopott a belga férfi
Perselypénzt lopott a kaposfői templomból egy belga férfi, akit a település kántorának segítségével sikerült elfogni - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kabát kell a kutyára
Télen fokozott figyelmet igényelnek az állatok, hiszen a hideg őket is megviseli

Pécs és Eger a világ legjobb városai közt
Pécs második lett, Eger bronzminősítést kapott az élhető városok világversenyének (LivCom Awards) hétfőn, a kínai Tungkuanban (Dongguan) zárult döntőjében.

Káté Gyula egy lépésre az Eb-éremtől
Káté Gyula bejutott a legjobb nyolc közé, így egy lépésre van az éremtől a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. Az MTK bokszolója a bosnyák Dzemal Fetahovicot verte nagy fölénnyel.

Ellenállt a forint a rossz híreknek
Széles sávban mozgott, ám a rossz hírek ellenére nem gyengült jelentősen a forint. A hazai deviza 266,50-es euróárfolyamon zárta a napot.

Cserhalmi György hoppon marad
A Spáh ikreket mindenki ismeri a magyar sitcom műfaját sikeresen megteremtő Família Kft.-ből, az viszont talán még nem olyan közismert, hogy időközben mindkét fiúból filmes lett, a kamera túloldalán. Spáh Dávid az elmúlt években számos magyar filmben dolgozott rendezőasszisztensként (a közelmúltban például Herendi Gábor Valami Amerika 2-jében), de kisfilmjeivel már rendezőként is bemutatkozott, Spáh Károlyból pedig operatőr lett. Az Aqua című tízperces alkotás, melyet Dávid rendezett és Károly fényképezett, megtekinthető a Videán, a Daazo filmjei közt. Cserhalmi György alakítja a film főhősét, egy sikeres férfit, akire tapadnak a nők. Azonban kiderül, hogy hiába a hófehér designotthon, mert víz híján váratlanul szorult helyzetbe kerülve a pasi már nem is olyan menő.Cserhalmi György és Spáh Dávid az Aqua forgatásán | Fotó: Fodor BálintA Videán hetente bővülő Daazo-kínálatban jelenleg harminc film található, melyek közül még két animációs filmet ajánlunk kiemelten. Enrique Gato Tadeo Jones című alkotása 2006-ban elnyerte a legjobb rövid animációs film díját a spanyol Oscarnak is nevezett Goya-díjkiosztón. A filmben a spanyol Indiana Jones egy piramis belsejében próbál eljutni a rejtett kincshez, amelyet aztán halált megvető bátorsággal, rengeteg csapdát kijátszva kell kicsempésznie onnan. Aki kíváncsi a nagy kalandot záró csattanóra, máris megnézheti a filmet. Igor Lazin Hilda története című filmje teljesen más jellegű izgalmakat tartogat: a szürreális szerelmes film megpróbálja egy történet több lehetséges lefolyását egybegyúrni. A merészen csapongó sztoriba így jut szerelem és magány, halál és kutyapisi is.

Nem tér magához a Fannie Mae
A két legnagyobb amerikai jelzáloghitel-intézet egyike, a Fannie Mae hétfőn 29 milliárd dollár adózás előtti veszteséget jelentett a harmadik negyedévről.

Vizualizáció: a Wikipedia Obama-szócikkének szerkesztése
A code swarm megjelenítő, egy parser és egy mix kellett a következő videó elkészítéséhez.

"Betegellenes, értelmetlen és jogellenes" volt az egri sztrájk?
A Salgótarjáni Munkaügyi Bíróság megállapította, hogy az egri kórházvédők október 6-án kezdett sztrájkja jogellenes volt - közölte lapunkkal a HospInvest.

"Meg kell védeni a határon túli magyarokat"
Mind az öt parlamenti párt egyetértett abban, hogy nem lehet egyenlőségjelet rakni a magyar és a szlovák helyzet közé.

Művészet és mecenatúra
Impozáns - 116 magyar képzőművész 180 alkotását felvonultató - kiállítással ünnepli a Volksbank művészetpártoló tevékenységének első félévtizedét. A Kogart Házban november 23-ig látogatható, öt év kiállításainak anyagából szemléző tárlat kapcsán művészetről és mecenatúráról faggattuk Skonda Mária vezérigazgató-helyettest.

A parlament elé kerül a banki mentőcsomag törvényjavaslata
A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek a banki (pénzügyi) mentőcsomag néven ismertté vált törvényjavaslatot, amely bizonyos magyarországi bankok számára 300 milliárd forintos garanciaalap megnyitását, illetve 300 milliárd forint összegű tőkejuttatást tesz lehetővé. Ugyanebben a javaslatban kapott helyet a befektetési alapok szabályozásának átalakítása és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jogköreit bővítő indítvány.

Óriási veszteséget könyvelt el a Fannie Mae
A két legnagyobb amerikai jelzáloghitel-intézet közül az egyik, a Fannie Mae hétfőn 29 milliárd dolláros veszteséget jelentett adó után a harmadik negyedévről.

A megszorítás vesztesei lesznek a fogyatékos gyermekek?
Hatodára, vagyis az eddigi évente járó 240 ezer forintról 40 ezer forintra csökkentené az állam a jövő évi költségvetésben a módszertani fejlesztő központok támogatását gyermekenként. Az értelmi és mozgásában sérült gyermekeket fejlesztő intézmények többsége emiatt jövőre a csőd szélére kerülhet.

Figyelmezteteő sztrájkot tartottak a román tanárok
Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfőn Romániában az egyetemi tanárok és a közoktatásban dolgozó pedagógusok. A tanárok amiatt elégedetlenek, hogy a kormány korábban október 1-ről 2009. április 1-re halasztotta az 50 százalékos béremelésüket, amelyet a parlament törvénymódosítás formájában hagyott jóvá szeptember végén.

Perselypénzt lopott a kaposfői templomból egy belga férfi
 

Tiltakoznak a korai fejlesztők
Öt nap alatt több mint ezerkétszázan írták alá azt a petíciót, amelyet a költségvetés korai fejlesztést érintő passzusa elleni tiltakozásul fogalmaztak meg gyógypedagógusok - közölte Rosta Katalin, az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ igazgatója hétfőn.

Hatalmas bedobás, mint nyerő futballtaktika
Ritkán fordul elő, hogy egy csapatnál valamelyik futballista keze számít a támadójáték egyik legfőbb fegyverének, azonban a Stoke Citynél a jelenlegi szezonban éppen ez a helyzet. A gárda ír középpályása, Rory Delap ugyanis hatalmas bedobásaival alaposan hozzájárul ahhoz, hogy az együttes újoncként a középmezőnyben áll a Premier League-ben. Persze ezt a módszert már jó pár futballista alkalmazta a múltban, azonban korántsem ilyen hatékonysággal.

Állítólag válságban van Charlie Sheen házassága
Charlie Sheen amerikai színész, a Két pasi meg egy kicsi című sorozat főszereplőjének a házassága ingadozni látszik: a barátok szerint egyáltalán nem jönnek ki a feleségével, Brooke Muellerrel.

Végleg bedoltek Brighton reszketeg ikertornyai
Öt év huzavona után kimondták a halálos ítéletet Frank Gehry brightoni óriásberuházására, amely eddig 13 millió fontot emésztett fel. A városvezetés kegyelemdöfése senkit nem ért meglepetésként, ugyanis a bilbaói Guggenheim Múzeum világhíru amerikai építésze nyáron kilépett a projektbol, a finanszírozó néhány nap múlva ugyancsak visszakozott, és a reszketegnek titulált tornyokat a környezetvédok és a civil szervezetek is ellenezték.

Jogellenes volt a Hospinvest elleni sztrájk
Az elsőfokú ítélet szerint nem a dolgozók gazdasági és szociális érdekeit szolgálta, illetve a megyei önkormányzat jogköreit csorbította az egri kórházban október elején szervezett sztrájk. A dolgozók az ellen tiltakoztak, hogy a Hospinvest Zrt. vegye át a kórház működtetését. A szakszervezet fellebbez a döntés ellen.

Huntelaar kidőlt, Buffon csak jövőre tér vissza
Csak jövőre tér vissza a pályára Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának sérülésből lábadozó kapusa. Legalább hat hétig nem számíthat Klaas Jan Huntelaarra az Ajax Amsterdam.

Oldtimer aukció tizedszer
E hét szombatján tartják a 2008-as Oldtimer aukciót

Afgán-francia író kapta a Goncourt-díjat
Az afgán származású Atiq Rahimi, A türelem próbaköve című regénye kapta a legmagasabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t.

Az evangélikus egyház elítéli a szélsőséges megnyilvánulásokat
A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnöksége és püspöki tanácsa elítéli az elmúlt időszak szélsőséges megnyilvánulásait és elvárja a hatóságoktól, hogy az elkövetőket felelősségre vonják - közölte az MEE hétfőn az MTI-vel.

Eltemették a nagycsécsi támadás áldozatait
Nagycsécsen hétfőn eltemették a múlt heti fegyveres támadás áldozatait. A szertartáson cigány vezetők mellett jelen volt Draskovics Tibor rendészeti miniszter is, aki azt mondta, minden erővel kézre kell keríteni az elkövetőket. A temetés idején sok rendőr volt a településen.

Lezárják két órára a kőröshegyi völgyhidat
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárják kedden két órára a kőröshegyi völgyhidat. Az autósok a gyakorlat ideje alatt nem használhatják az M7-es autópálya Bálványos és Balatonszárszó közötti szakaszát.

Eltemették a nagycsécsi támadás két áldozatát
Eltemették hétfőn Nagycsécsen azt a férfit és nőt, akiket egy hete lőttek le ismeretlenek, amikor Molotov-koktélt dobtak két házra, és belőttek az ablakon.

Draskovics is elment a nagycsécsi temetésre
Eltemették a cigányok elleni támadás áldozatait.

Gyenge emelkedéssel zárt a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,48 pontos, 0,20 százalékos emelkedéssel, 13.015,33 ponton zárt hétfőn.

"Alaptalanul vádaskodik a Magyar Nemzet"
Az OCÖ szóvivője szerint a Magyar Nemzet által kifogásolt aláírásgyűjtés minden tekintetben törvényes volt, az aláírásgyűjtési íven szerepelt az adatvédelmi záradék.

Emberi maradványok egy baranyai hordóban
Emberi maradványokat találtak egy hordóban a Baranya megyei Pellérd közelében.

Eltemették a nagycsécsi gyilkosság áldozatait
Eltemették az egy héttel ezelőtti nagycsécsi támadás két roma áldozatát hétfő délután a Borsod megyei településen; a szertartáson megyei és országos roma vezetők mellett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is megjelent.

McLaren: jövőre már B-csapattal indulnak
A Force India hivatalosan is bejelentette, hogy 2009-től szoros partnerségre lép a McLarennel és a Mercedesszel. A sereghajtó óriásit léphet előre.

Célkeresztben a pénzügyi visszaélések
A PSZÁF a jövőben prioritásként kezeli a pénzügyi szektorral kapcsolatos visszaélések kérdéskörét. A szervezet külön fókuszál adathalászatra, ATM-támadásokra, járműfinanszírozási csalásokra, miután ezek a cselekmények egyre "népszerűbbek" a bűnözők körében.

Nincs végveszély a wifi hibája miatt
Német kutatók hibát találtak a wifi-eszközök által használt WPA-TKIP titkosításban az elmúlt héten. Ezt kihasználva a támadó negyed óra alatt annyi információt szerezhet a rendszerről, hogy hamisított internetcsomagokat küldhessen az óvatlan netezőknek. Utánajárni annak, hogy mekkora a veszély és hogyan lehet ismét biztonságossá tenni a drót nélküli böngészést.

Két új hathengeres motor a Lagunához
A Coupé után a Renault Laguna ferdehátú és kombi változata is megkapja a 3,5 literes benzinest és a háromliteres dízelt.

Madárrajjal ütközött a Ryanair-gép
Kényszerleszállást hajtott végre hétfő reggel a római Ciampino repülőtéren a Ryanair társaság gépe, három utast és a személyzet két tagját könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - közölte a társaság és a légügyi hatóságok.

Rabosítják az RTL Klub riporterét
Rabosítják Polgár Gézát, a Fókusz riporterét egy oknyomozó riport elkészítése miatt kedden reggel 8 órakor a Gyorskocsi utcában – olvasható az RTL Klub közleményében.

Részeg celeb vagyok, és ákálámágó
Azt bírjuk ebben a két idiótában, a Vadon Jánosban, meg a Sebestyén Balázsban, hogy egyből belevették a poéntárba ezt az ellenőrzéses balhét is, adás közbeni rabosítás, és így tovább.

Likud-előny Izraelben
A jobboldali Likud párt előnyét mutatja a Shvakim Panorama felmérése Izraelben. A közel-keleti országban 2009. február 10-én tartanak előre hozott választást.

Köszönik a megértést: jelentősen javult a főváros levegője

150 milliárd dollárra nőtt a pénzügyi mentőcsomag az AIG-nek
Az amerikai kormány az eredetileg tervezett 85 milliárd helyett 150 milliárd dolláros pénzügyi mentőhálót tart a világ legnagyobb biztosítója, az American International Group (AIG) alá, közölte a The Wall Street Journal hétdőn, az előző este erről kötött megállapodást ismertetve.

Elvitte a fagy a szőlőt
A szokásosnál kevesebb lesz a bor az idén, az átlagos évekre jellemző, 4 millió hektolitert meghaladó mennyiséggel szemben várhatóan 3,5-4 millió hektoliter kerül a pincékbe - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hétfőn.

Tovább egyeztetnek a magyar-szlovák viszonyról
Gyurcsány Ferenc szerint a magyar-szlovák viszonyt érintő legutóbbi történések értékelésében alapvetően egyetértenek a parlamenti pártok, a konkrét lépésekről pedig tovább egyeztetnek. A miniszterelnök erről az általa kezdeményezett ötpárti egyeztetés után beszélt dolgozószobája előtt, hétfőn a parlamentben.

A fülhallgató veszélyt jelenthet a pacemakerre
A kütyükben levő mágnes néhány centiről képes olyan interferenciát okozni, ami megzavarja a szívritmusszabályzót.

Összeütközött két vonat Csehországban, legalább tíz sérült
Valószínű, hogy a balesetet a személyvonat mozdonyvezetője okozta, mert nem várta be a tehervonatot az állomáson.

"Felhívás Gyurcsány meggyilkolására"? - Lemondatnák a fideszes képviselőt
A szocialista Szabó Zoltán a fideszes László Tamás saját versének felolvasását kifogásolja, melyben a miniszterelnököt Thomas Mann Márió és a varázsló c. művének negatív figurájával azonosította.

A Metallica is rajong érte - 80 éves a spagetti-westernek zeneszerzője - videóval
Nyolcvanéves Ennio Morricone Oscar-díjas olasz filmzeneszerző, akinek zenéje elválaszthatatlan az olasz spagetti-westernektől. Az 1928-ban Rómában született gyermek zenei érdeklődését trombitás édesapjától örökölte, első darabjait hatévesen írta. Kedvence Weber A bűvös vadász című operája volt, a visszatérő témák később a western-zenék írásakor jelentettek számára ihletet.

Negatívban kezdte a hetet a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,66 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 12.932,19 ponton zárt hétfőn.

9500 dolgozójától válik meg a Deutsche Post
A postai és logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Deutsche Post 9500 munkahelyet szüntet meg az Egyesült Államokban: minden DHL expressz szolgáltatóközpontját bezárja, és megszünteti csak amerikai belső piaci légi- és közúti szállító tevékenységét, kiterjedt amerikai piaci veszteségei miatt.

Hat lengyel meghalt, amikor kigyulladt egy oslói szálló + Kép
Hat lengyel munkás halt meg Norvégiában, amikor kigyulladt egy munkásszálló.

„Az utánam a vízözön politikáját folytatja Demszky Gábor”
A KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint Demszky Gábor elmúlt kétévi főpolgármesteri ténykedését a koncepció hiánya, kapkodás, helyetteseinek politikai torzsalkodása, hivatalának rossz működése, s az

Három autó ütközött
Egy ember meghalt, amikor összeütközött három személyautó hétfő délután a 63. számú főúton, Szedres és Szekszárd között 

Fico szlovák oldalon eltakarította volna az útlezárást
Robert Fico szlovák kormányfő hétfőn azt hangsúlyozta, hogy ha magyar-szlovák határátkelők forgalmát a magyar oldalon akadályozó szélsőségesek akciója Szlovákiában lenne, akkor "a szlovák hatóságok közbelépnének és eltávolítanák őket".

Mesterek Kupája: Federer vereséggel kezdett
A címvédő svájci Roger Federer elveszítette az első meccsét Sanghajban zajló Mesterek Kupáján, három szettben kapott ki a

Mobilovi Budapesten
Átadták Budapest első, konténerekből épült mobil óvodáját a Hűvösvölgyi úton hétfőn; az önkormányzat hosszú távon tervezi az üzemeltetését. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere elmondta, hogy a mobil óvodára azért van szükség, mert az intézmények korszerűsítése miatt a gyerekeket másik óvodába kell küldeni.

Saját adójavaslatot nyújt be az SZDSZ
Az SZDSZ a jövő héten önálló adójavaslatokat, mert a párt véleménye szerint a kormány tervezete csak az adóhivatalokban segíti a munkahelyek megtartását - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a párt országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn. A liberálisok törvényi szinten alakítanák át az APEH és az adófizetők viszonyát.

Összeütközött két vonat Csehországban
 

Zsugorodnak a befektetési alapok
A befektetési alapokból októberben 275 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők, a piaci teljesítmények pedig további 111 milliárd forinttal csökkentették az alapok vagyonát - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) hétfőn.

Rajzolt állatokhoz menekülünk a magyar valóból
Nyáron a kedves robotra nem pörögtek rá különösebben a magyar mozinézők: a WALL-E a fővárosban nem egészen 27 ezer nézőt vonzott az első hétvégén, most viszont megrohamozták a mozikat, hogy részt vehessenek a New York-i állatkertből lelépett állatsereglet újabb kalandjaiban. A Madagaszkár 2-re az országban összesen 126 055-en ültek be a hétvégén, ebből 73 796 volt budapesti néző, azaz a 2005 nyarán bemutatott első rész óta (53 964 néző az első hétvégén a fővárosban) jelentősen növekedett az animált csapat népszerűsége.Jelenet a Madagaszkár 2 című filmbőlA többi forgalmazó nem fogja kirakatba tenni e hétvégi eredményeit. Míg Keira Knightley év elején egy sikerregénnyel megtámogatva még viszonylag tisztes számú nézőt tudott moziba csábítani (Vágy és vezeklés - 8830 budapesti néző az első hétvégén), Sienna Millerrel már csak 2970 fővárosi mozilátogatót tudott befűzni A szerelem határai-ra. A csíkos pizsamás fiú című angol holokausztfilmet pedig hiába forgatták teljes egészében Magyarországon, mindössze 824-en ültek be rá. Ehhez képest az Anna bekattanva 537 nézője még soknak számít, hiszen a spanyol filmet csak két fővárosi moziban vetítették. A Márió, a varázsló 180 látogatóját egyenesen a nézők magyar rendezőknek címzett üzeneteként is felfoghatjuk: az emberek általában nem azért járnak moziba, hogy a saját nyomorukat nézzék.

Imádja a tévéző Sebestyén Balázs gúnyos humorát
A hét nagy nyertese a Celeb vagyok, mivel az RTL Klub valóságshow-ja még az elsőnél is magabiztosabb, nagyon erős számokat hoz, százból 43 tévéző ezt figyeli, ha épp műsoron van. A TV2 ugyanakkor nem bánná, ha minden este egy-egy új Doktor House-epizódot adhatna, mert a morózus doki megbízhatóan szállítja a jó nézettséget.

Megint olcsóbb 3000 forintnál az OTP
 

Palinen bevasalnák a drága ruhákat
Újabb felvonásához érkezett a republikánus elnökjelölt keddi veresége után kirobbant vádaskodás John McCain és Sarah Palin tanácsadói között.

Nem nyertünk a videojáték-világbajnokságon
Az öt magyar bajnok keményen küzdött a WCG döntőn, de nem tudták felvenni a versenyt a fizetett profi játékosokkal.

Rossz homokkal tankolták fel a Combinókat
A hideg időben fékezéshez szükséges homokadagoló rendszert javítani kellett, emiatt a régi villamosokat kellett bevetni.

Biden nem vezetné Obama kezét
Miközben Barack Obama kabinetfőnökének kiválasztásával megkezdődött a legfontosabb fehér házi pozíciók betöltése, arról is megindultak a találgatások, hogy pontosan milyen szerep jut majd Joe Biden alelnöknek a január 20-i beiktatás után.

Bűnös hétfő
Ha már a hétfőből krimihétfő lett, akkor tudjuk le először a krimisorozatokat.

Segítséget kér az Opel
Az autógyár az új autók eladásához kér segítséget a német kormánytól.

India zászlót dob a Holdra
A Csandraján-1 űrszonda egy kamikaze egységgel vizsgálja majd a Hold légkörét.

Sportkocsit készít a VW
A német gyártó jövő januárban újabb sportkocsi-tanulmányt mutat be

Nincs magyar startup a LeWeb 2008-on
Európa legrangosabb tech expójára idén egyetlen magyar induló vállalkozást sem válogattak be.

Szerdán két órára lezárják a kőröshegyi völgyhidat
11 és 13 óra között a 7-es útra terelik az M7-es autópálya forgalmát.

Együtt töltötte az éjszakát az emberrabló Ballával
A rendőrségi szembesítésen az "NBH-snak tűnő" férfi elismerte, hogy szeptember 12-én elvitte az MDF-st.

4-es metró: mi lesz az akadálymentesítéssel?
A 4-es metró valóban akadálymentes lesz, hiszen meg kell felelnie az európai uniós elvárásoknak - közölte lapunkkal a DBR Metró Projekt Igazgatóság a Magyar Hírlap hétfői cikkére reagálva.

Az SZDSZ új adójavaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek
A kormány adózással kapcsolatos javaslatai inkább szigorításokat, mint egyszerűsítéseket és könnyítéseket tartalmaznak, és mivel a kormány nem vonja vissza ezeket, a Szabad Demokraták Szövetsége jövő héten önálló javaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek, valamint szorgalmazza az adórendszer átfogó reformját és az első adócsökkentő lépések megtételét közölte hétfőn a párt országgyűlési frakciója.

Az amerikai vízummentességről internetes fórumot rendeznek

Rangos elismerést kapott egy magyar tudós
A magyar Pál Csaba rendszerbiológusnak ítélték idén az Osztrák Tudományos Akadémia egyik legpatinásabb kitüntetését.

Telefonkönyvet használtak a rablók
Idős embereket fosztogató rablóbanda vár bírósági ítéletre Szolnokon. A 10 fős társaság telefonkönyvből nézte ki áldozatait.

Királyhelmec önkormányzata elhatárolódott a Nemzeti Őrsereg akciójától
Kalapos Árpád, Királyhelmec polgármestere elítélte a 41 tagú nyíregyházi magyar csoport demonstrációját, amely rendőri intézkedést váltott ki

Buffon idén már nem játszik
Csak jövőre tér vissza a pályára Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának sérülésből lábadozó kapusa.

Rekord méretű volt a tőkekivonás az alapokból
A befektetési alapokból októberben 275 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők, a piaci teljesítmények pedig további 111 milliárd forinttal csökkentették az alapok vagyonát - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.

Zöldségek kicsiknek és nagyoknak
A környezettudatosság, a zöld gondolkodás, az egészséges életmód egyre nagyobb teret hódít magának már az óvodai és iskolai nevelésben is. A zöld óvodák és ökoiskolák a fenti értékek átadását különösen fontosnak tartják a hagyományos oktatás mellett. A kezdeményezés fontos, a pedagógusok lelkesek, az áttörő siker azonban még várat magára.

Az iPhone a második legnépszerűbb okostelefon
Az okostelefonok piacát még mindig a Nokia uralja, de egy év alatt sokat veszített az előnyéből az iPhone és a Blackberry miatt.

Button megnézné Hamiltont egy gyenge autóban is
A Honda pilótája, Jenson Button nem vonja kétségbe, hogy a McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton megérdemelten lett-e világbajnok 2008-ban, azt azonban kijelentette, csak akkor derülne ki, hogy honfitársa mennyire is jó, ha egy kevésbé versenyképes autót kellene vezetnie.

Szlovák leánycéget adott el az OTP
A Merkantil Bank eladta a szlovák OTP Leasingben meglévő tulajdonrészét. Az ár titkos.

Megúszhatják a büntetést a dzsungelcelebek
Az általuk kiadott turistavízumról még az argentin hatóságok sem tudják, hogy forgatáskor elfogadható-e.

Zsúr a tudománnyal: buli a Csodák Palotájában
Soha nem tudtam igazából megfogalmazni, hogy miért van bennem a szülinapi zsúrokkal kapcsolatban egy szög.

Mariah Carey nem feküdt le a férjével az esküvő előtt
Mariah Carey a Digital Spynak elmondta, hogy elérte Nick Cannonnal addig nem szeretgették meg egymást, amíg nem házasodnak össze.

Egész Európában keresik Farkas Pétert
Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság - írta a Független Hírügynökség.

Rekordmértékű tőkekivonás a befektetési alapokból
A befektetési alapokból októberben 275 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők, a piaci teljesítmények pedig további 111 milliárd forinttal csökkentették az alapok vagyonát - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétfőn.

"Csak a kommunisták neveznek bennünket nácinak"
Füzessy Zoltán, a Jobbik alelnöke személyében "európai neonáci csúcsvezető" telepedett le "titokban" Nagy-Britanniában - írta hétfői beszámolójában a The Sun.

Harminc év után kerülhet elő az elrabolt japán nő?
Egy japán nő harminc évvel ezelőtti eltűnésével kapcsolatban kezdtek új vizsgálatot a japán hatóságok. A hetvenes években, akkor harmincévesen eltűnt nőt a feltételezések szerint Észak-Korea rabolta el. A nyomozás felújítására azért kerülhetett sor, mert a mára hatvanéves nő állítólag küldött egy üzenetet egy régi munkatársának, amelyben olyan információkat közölt, amiket rajta kívül más nem tudhatott.

Mit szól Fico a Jobbik akciójához?
A szlovák kormányfő szerint ha az akció Szlovákiában lenne, akkor "a szlovák hatóságok közbelépnének és eltávolítanák" a tiltakozókat.

A Fidesz politikai nyilatkozat-tervezete
A Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a Szlovák Köztársaságban tapasztalható, magyar vonatkozású, aggodalomra okot adó eseményekkel kapcsolatban A Magyar Országgyűlés - a nemzet határon túl élő részei iránti alkotmányos felelősség tudatában; - a nemzetek békés egymás mellett élésének szellemében; - a jószomszédi kapcsolatok ápolásának célkitűzését szem előtt tartva a következő nyilatkozatot teszi:

Nincs veszélyben a pénztári rendszer működése?
A jelenlegi válság nem veszélyezteti a pénztári rendszer működését, a GDP közel 10 százalékát kitevő összeget kezelő pénztárak megbízhatóan működnek

Esnek a termelői árak Nagy-Britanniában
Egyértelműen az üzemanyagárak csökkenése vezetett a brit termelői árak csökkenéséhez, amely ugyan 1 százalékos mértékével nem túl nagy, ám a mostani helyzetben a kicsinek is örülni kell.

Elfogyott a többség: leszavazták a rendészeti államtitkárt
Leszavazták hétfőn a parlamentben Avarkeszi Dezső rendészeti államtitkár egy interpellációra adott válaszát.

Elraboltak két katolikus apácát Kenyában
Elraboltak két katolikus apácát Kenyában. A szomáliai határtól néhány kilométerre egy kisvárosban fegyveresek tüzet nyitottak a rendőrökre, később a helyi templomból elhurcoltak két apácát. Egy segélymunkás szerint egyikük holland, másikuk olasz.

A német posta 9500 munkahelyet szüntet meg az Egyesült Államokban
A postai és logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Deutsche Post 9500 munkahelyet szüntet meg az Egyesült Államokban: minden DHL expressz szolgáltatóközpontját bezárja, és megszünteti csak amerikai belső piaci légi- és közúti szállító tevékenységét, kiterjedt amerikai piaci veszteségei miatt.

Bob Geldof lánya 96 nap után válik
Peaches Geldof, Sir Bob Geldof ír zenész és énekes tizenkilenc éves lánya úgy döntött, tovább lép, és 96 nap házasság után elválik férjétől, Max Drummey-tól.

Ötmilliót rejtő trezort raboltak el egy pénzváltóból
 

Akinek első repülésünket köszönhetjük
Százhúsz éve, 1888. november 10-én született az egyik legismertebb szovjet repülőgép-tervező, Andrej Nyikolajevics Tupoljev. A tervező több mint száz repülőgépet tervezett, de sikereihez Hruscsov segítsége is kellett.

Kína segítette a jó amerikai nyitást
 

Dr. Csernus: Megkímélhettem volna magam a kudarcoktól
Dr. Csernus a Ki nevel a végén? című könyvének megjelenése alkalmából elmondta, hogyan élte meg, amikor ismert emberként nők ostromolták, de a lényeg akkor is a mentálhigiéniás nevelés.

Gáspár Győző és Rózsa Csilla tánca - videó
Ahogy azt a Velvet korábban hírül adta, Gáspár Győző és Rózsa Csilla a Szombat esti láz előző adásának forgatási szünetében fokozta a közönség hangulatát egy táncversenyre egyáltalán nem benevezhető koreográfiával.

A Hyundai is nyolcadik sebességbe kapcsol
Állítólag már dolgozik rajta a koreai gyártó, hogy beszálljon a sebességi fokozatok nagy háborújába.

Magyarországi betörőket fogtak egy román főrendőrnél
Hetek óta fosztogattak Szatmáron, a volt megyei főkapitány otthonánál buktak le.

A Pannon Egyetem elhatárolódik a Jobbik rendezvényétől
Az egyetem kollégiumában a Jobbik elnöke és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti listavezetője tartott fórumot pénteken este, "Talpra magyar! Eszmecsere a nemzeti ellenállásról" címmel.

Együttműködés a lízingcsalások felderítésére
A Magyar Lízingszövetség együttműködési megállapodást kötött hétfőn Budapesten az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) a lízingszerződések kapcsán felmerülő hitelfizetési visszásságok és finanszírozási csalások visszaszorítása érdekében.

Emlékmű Hegykő idegen földben nyugvó hőseinek
Valamennyi hősi csatában elhunyt, idegen földben nyugvó hegykői származású katonának emeltek emlékművet a Hősök kertjében.

Csak heccből firkáltak Rajkán
Csak heccből firkáltak a fiatalok Rajkán. A határmenti magyar faluban november másodikára, vasárnapra virradóra három szlovák tulajdonú ház kerítését és falát, valamint egy szlovák ingatlaniroda kirakatát festették le.

Sok a visszásság az uniós támogatások kifizetéseiben
Továbbra is túl magas az európai uniós támogatások kifizetéseiben előforduló hibaarány, vagyis a szabálytalan felhasználás

Korszerűsített szennyvíztisztító Sopronban
Korszerűsített szennyvíztisztító telepet adtak át hétfőn Sopronban a 4,5 milliárd forintos invesztícióval megvalósult csatornázási és szennyvíztisztítási program keretében. A 15 ezer köbméteres napi kapacitásról 21 ezer köbméteresre bővített telep a város és a környező öt község szennyvizének kezelését oldja meg.

Lezárják a Kőröshegyi Völgyhidat
Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szerdán 11 és 13 óra között lezárják a Kőröshegyi Völgyhidat.

Önálló adójavaslatokat nyújt be az SZDSZ
Az SZDSZ a jövő héten önálló adójavaslatokat nyújt be, mert a párt véleménye szerint a kormány tervezete csak az adóhivatalokban segíti a munkahelyek megtartását

Eljátszották hitelüket a hitelminősítők
Eljátszották hitelüket

Online fórumon érdeklődhetünk az amerikai vízummentességről
Online fórumot rendez a budapesti amerikai nagykövetség a vízummentességről, az érdeklődők csütörtökön délután kapnak választ az utazással kapcsolatos kérdéseikre - közölte a nagykövetség hétfőn a távirati irodával

Újabb elismerést kapott az idei Stirling-díjas
A Nagy-Britannia legjobb idei épületének választott cambridge-i Accordia lakópark egyik tervezoje, a Feilden Clegg Bradley Studios újabb elismerést vehetett át október 30-ám. A Building Design Awards elismerését a rendezési tervek kategóriában kapta meg az iroda, amelyet pragmatikus és flexililis munkájáért külön dicséretben részesített a zsuri.

A nap sportképe: Miss Shape bikiniben
A WABBA testépítő világszervezet cancúni versenyének Miss Shape kategóriájában aranyérmes lett a magyar Szántai Dóra, megelőzve az ezüstérmes mexikói Xjomara Valdiviantait (jobbra) és Ducret Szandrát.

Robotlábbal könnyebb leguggolni
A Honda által kifejlesztett Asimo biztosan nem fogja hazahúzni a cekkert a piacról, mert ahhoz túl drága, de ettől még nem teljesen felesleges a humanoid robot.

Lecsapnak a lízingcsalókra
Megnehezül az autótolvajok és hitelszédelgők dolga a rendőrség és a Lízingszövetség együttműködése után.

Két apácát raboltak el a szomáliai fegyveresek
Kenyában, a szomáliai határtól kilenc méterre a helyi templomból hurcolták el a katolikus apácákat.

Rekord méretű tőkekivonás a befektetési alapokból
A befektetési alapokból októberben 275 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők, a piaci teljesítmények pedig további 111 milliárd forinttal csökkentették az alapok vagyonát - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) hétfőn.

"Nem a két nemzetet akarjuk egymásnak ugrasztani"
A Jobbik nem csak a szlovák rendőrség dunaszerdahelyi fellépése ellen, hanem a magyar kormány, és annak politikája ellen is tiltakozik a szlovák-magyar határátkelőknél.

Amerikába vízum nélkül? - Itt teheti fel kérdéseit!
Internetes fórumot rendez a budapesti amerikai nagykövetség a vízummentességről, az érdeklődők csütörtökön délután kapnak választ az utazással kapcsolatos kérdéseikre.

Szávay a 28.
Szávay Ágnes a 28. helyet foglalja el a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a szerb Jelena Jankovic vezet.

REAC: kinevezték az új edzőt
Nagy Sándor lesz a labdarúgó Soproni Ligában sereghajtó REAC vezetőedzője. A 36 éves szakember a szombaton menesztett Aczél Zoltánt váltja a kispadon, megbízatása az év végéig szól.

Adótrükkök a válságban
Milyen adózási tényezőkkel kell számolniuk a vállalkozásoknak a válságban? A Deloitte segítségével összegyűjtöttük a társasági adó, a szolidaritási adó és az ÁFA adótervezési lehetőségeit.

Saját ügyfeleikkel harcolnak a román bankok
A román bankoknak mind több rosszul fizető ügyféllel gyűlik meg a bajuk, a fogyasztóvédők viszont a bankok szaporodó visszaélései miatt osztják a büntetéseket, olvasható az Új Magyar Szó (ÚMSZ) hétfői számában.

Furcsán hajlonganak a robotlábak
A Honda robotlábakat fejleszt ki. A sétálást segítő eszközt főképp azoknak ajánlják majd, akiknek sokat kell állniuk, vagy guggolniuk.

Esik az OTP, nem megy az állampapír
Hétfőn délután 3 órakor több t 5 és fél százalék körüli veszteséggel ismét jóval 3000 forint alatt (2870 forintért) kereskedtek az OTP részvényeivel, az állampapírpiacon pedig két és félszer annyiért akartak megszabadulni értékpapírjaiktól, mint amennyiért az MNB visszavásárolt. Magyarország tehát jelenleg nem a külföldiek kedvenc befektetési célja.

Nelsinho Piquet: Idén még zöldfülű voltam
A brazil Nelsinho Piquet idén debütált a Forma-1-ben és bár jó adag szerencsével egyszer dobogóra is állhatott, maga sem lehet elégedett saját teljesítményével. A fiatal brazil azonban biztos benne, hogy jövőre sokkal jobban szerepel majd.

Kisétált egy tévével a kar nélküli tolvaj
Egy kar nélküli tolvajra vadászik a német rendőrség, aki az eladók és a biztonsági személyzet orra előtt lovasított meg egy 60 centi képátmérőjű tévét Münchenben, írja az ananova.

Újabb 26 milliárd forint jut kutatásokra
A tervezettnél több pénzt adtak a gazdaság versenyképességét szolgáló kutatási projekteknek.

Jobboldali győzelmet jósolnak Romániában
A jobboldali Demokrata-Liberális Párt (PDL) a november 30-i választás legnagyobb esélyese

Nem vették észre az aknát
Két grúz rendőr életét vesztette, három megsebesült, amikor kocsijuk felrobbant Dél-Oszétia és Grúzia határán. Egyelőre nem tudni, honnan származnak a fegyverek.

Pánik? 275 milliárd forintot vontak ki a befektetési alapokból
Húsz százalék feletti részvénypiaci visszaesés, jelentős veszteségek a kötvénypiacon, rekordméretű tőkekivonás az alapokból

Ötmillió forint értékű trezort raboltak
Kiraboltak egy pénzváltót hétfőn hajnalban Mosonmagyaróváron, az ismeretlen tettesek több mint ötmillió forintot zsákmányoltak 

Button jobb Hamiltonnál?!
Úgy tűnik, a hondás Jenson Button gyenge eredményei ellenére sem veszített önbizalmából: az angol pilóta szerint Hamiltonéhoz hasonló körülmények között ő is világbajnok lett volna. Button a saját csapatának is üzen.

Ferrari elnöke tévét tört az elvesztett vb-cím után
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo egy héttel a Forma-1 2008-as világbajnoki címéről döntő Brazil Nagydíj után elárulta, hogy egy televíziója bánta az elvesztett egyéni trófeát. Az olasz rettentően csalódott volt a történtek után, elismerte ugyanakkor, hogy két egymást követő évben ritkán történik kétszer is csoda.

A nap fotója: zsebviziló
 

Kétezer éves fülbevaló Jeruzsálemből
Az izraeli régészek kétezer éves arany fülbevalóra bukkantak a jeruzsálemi óváros fala mellett folytatott ásatások során.

Igazi hős - Bill Frisell Trio Pesten
A leginkább a jazz és country/Americana hagyományainak újraértelmezéséről és -alkotásáról ismert Bill Frisell avantgárd-, animációs és burleszkfilmekhez zenélt triójával. Nyomasztóan és avantgárd módra kezdték, hogy aztán Buster Keaton alatt történeteket meséljenek, a ráadásban pedig megalkossák az igazi hős dögös-rockos portréját. Nem mindenki bírta, de kritikusunk beszámol a végétől az elejéig mindenről.

A nottinghami püspök eltörölné a cölibátust
A katolikus főpap szerint felszentelés előtt engedni kéne a nősülést.

FOX midseason: mi lesz veled, Terminator?
A FOX véglegesítette midseason műsortervét, és annak ellenére, hogy bekérték a Terminator TSCC teljes második évadát, illetve hogy odáig meg vissza voltak Joss Whedon új, Dollhouse című sorozatától, mindkettővel alaposan kibabrálnak benne, hiszen elzavarják őket a a péntek esti halálzónába.

Európai elfogatóparancsot adtak ki Farkas Péterrel szemben
A BRFK sem zárja ki annak lehetőségét, hogy Farkas Péter külföldön, Délkelet-Ázsiában bujkálhat a hatóságok elől.

Az IMF nem jó válságmenedzser
Az orosz pénzügyminiszter úgy véli, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válságmenedzserként nem megfelelő.

"Irracionális méreteket ölt Szlovákiában a magyarellenesség"
Minden frakció egyetértetett abban hogy szükség van a Fidesz által kezdeményezett, a szlovákiai magyarellenes megnyilvánulásokról szóló politikai nyilatkozatra.

Botrányos gólöröm, vizsgálat (+kép)
Az Ipswich labdarúgója, David Norris könnyen az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága előtt találhatja magát.

Kiemelik a Balatonban hagyott stégeket
Csaknek 130 stéget hagytak a Balatonban a gazdáik, ezeket balesetveszély miatt kiemelik 

Európai elfogatóparancsot adtak ki Farkas Péter ellen
Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péterrel szemben. A közlés szerint amennyiben a bíróság hivatalosan tudomást szerez arról, hogy Farkas Péter Európán kívül tartózkodik,

Új nemzetközi szervezetet állítana fel Oroszország
Az orosz pénzügyminiszter úgy véli, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válságmenedzserként nem megfelelő. Alekszej Kudrin ezért új nemzetközi megállapodásra szólított fel, ennek mintája az 1992-es maastrichti szerződés lehetne. Úgy véli: a válságok elkerülésének érdekében szélesebb körű, nemzetközi szervezetek felállítására lenne szükség, a jelenlegiek ugyanis

Kiselefántok érkeztek Kenyába + Képek
Kiselefántok érkeztek a kenyai David Sheldrick Wildlife Trust központba.

Már egész Európában körözik Farkas Pétert
Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péterrel szemben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Farkas Péter külföldön, Délkelet-Ázsiában bujkálhat a hatóságok elől.

Most hitelekkel csábítanak a spammek
Máris alkalmazkodtak a spammerek a gazdasági válsághoz: egyre növekvő számban juttatják el az emberekhez kedvezményes hiteleket ígérő oldalak linkjeit.

Összeszedik a Balatonban felejtett stégeket
Balesetveszély miatt kiemelik azt a 130 stéget a Balatonból, amelyeket a gazdáik hagytak a tóban. A felborult stégek veszélyt jelenthetnek a hajósokra és a szörfösökre. A tulajdonosok az építményeiket 40 ezer forintért kaphatják vissza.

Átadták a soproni szennyvíztisztító telepet
A 4,4 milliárd forintos, az Európai Unió Kohéziós Alapja által támogatott beruházás részeként átadták Soproni Szennyvíztisztító Telepet. A beruházásnak köszönhetően többek között megszűnik a Fertő tó szennyezése, a talaj- és talajvízszennyezés, egyben újabb, beépíthető területek szabadulnak fel a szennyvíztisztító közelében.

Heti nézettség: FOX-győzelem baseballal és Simpsonékkal
Az október 26.

"Jópofa szólamok" - az orvosok nem hisznek a miniszternek
Azt, hogy kevesebb pénz jut a jövő évi költségvetésből az egészségügyre, már számos szakértő és elemző is kifejtette. Székely Tamás egészségügyi miniszter ennek ellenére szombaton azt mondta: a gyógyító-megelőző kasszában 10-15 milliárd forinttal több lesz az ideinél. Az orvosok nem hisznek neki, és bérharcot hirdetnek.

Ezüstkofferek önimádóknak
Limitált példányszámú, ezüstszínu boröndökkel rukkol elo az idei szezonra az amerikai Samsonite. Az extravagáns útikellékek Alexander McQueen tavalyi szériájának részét képezik, csak feketébol most ezüstre váltva. A neves angol divattervezo Hero és Travel névre keresztelt darabjai a motoriper számára kifejlesztett, hoálló festékborítást kapnak. Az ezüst kollekció novembertol elérheto a Samsonite boltjaiban, világszerte.

MNB: szó sem volt a kamat változtatásáról
 

Génhiba miatt jók a maratoni futók
Ha az egereknek hiányzik egy bizonyos izomgénjük, akkor átlagos rágcsálókból kitartó maratoni futókká változnak.

26 milliárd forint támogatás jutott stratégiai kutatásra
A Nemzeti Technológiai Programban stratégiai kutatás támogatására meghirdetett pályázat második szakaszában 50 pályázat nyert 26 milliárd forint támogatást - jelentette be Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a hétfői döntést a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Szomáliai fegyveresek elraboltak Kenyában két katolikus apácát
A kenyai vöröskereszt közleményében tudatta, hogy a fegyveresek három lopott gépkocsival távoztak, és félő, hogy szomáliai területre vitték túszaikat.

Reményt keltő AIDS-oltást próbáltak ki
Ígéretesebbnek bizonyulhat egy bostoni kísérleti AIDS-oltás, mint eddig gondolták - olvasható egy vasárnap megjelent tanulmányban. A szerzők szerint emberszabású majmokon végzett kísérletekben bevált egy olyan vakcina, amely az immunrendszer T-sejtjeit mozgósítja a vírus ellen.

Perelik munkáltatójukat a buszsofőrök - 40 millió forint kéne
Teljes munkaidejük elismertetése és elmaradt járandóságaik kifizetése érdekében perelte be munkáltatóját a Vasi Volán Zrt. 168 autóbuszvezetője.

A körforgalomban akart meghalni
Egy úton ülő, ordibáló férfira lett figyelmes egy autós a taszári körforgalomnál.

Nagy Sándor ül le a REAC kispadjára
Megbízott vezetőedzőként Nagy Sándor ül le a REAC kispadjára a Ferencváros elleni Ligakupa, valamint az MTK elleni őszi szezonjáró bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

Fellebbez a Nemzeti Őrsereg?
Még vizsgálják a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg vezetői, hogy fellebbezzenek-e a szlovák rendőrség szombati határozata ellen, amely szerint 28 tagjuk ellen eljárás indult a Királyhelmecen (Královsky Chlmec) szombaton történtek miatt

26 milliárd forinttal támogatják a stratégiai kutatásokat
A Nemzeti Technológiai Programban stratégiai kutatás támogatására meghirdetett pályázat második szakaszában 50 pályázat nyert 26 milliárd forint támogatást

Óriási szalmatűz volt Gerényesnél
Mintegy ezerkétszáz szalmabálát gyújtottak fel ismeretlenek a baranyai Gerényesnél, az elkövetőket keresi a rendőrség.

Mégsem Szegeden folytatja Kovács Katalin
A Domino Honvédban és Csipes Ferenc irányításával készül fel a következő évek világversenyeire Kovács Katalin kétszeres olimpiai bajnok kajakos, aki ismét megerősítette, hogy a 2012-es londoni ötkarikás játékokig folytatja a pályafutását.

Másfélmilliárdos áfacsalást lepleztek le a vámosok
Magyar és kínai emberekből álló bűnözői csoportot számolt fel a Vám- és Pénzügyőrség. A csoport 2007-2008 között 1,5 milliárd forint áfa-kiesést okozott az államháztartásnak. Nyolc embert őrizetbe vett a rendőrség, kettő ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Internetes licitálás a végrehajtónál is
Jövő januárban az adóvégrehajtás mellett a bírósági végrehajtók által lefolytatott eljárásokban is bevezetik az elektronikus árverési rendszert, az internetes licitálást. Az online alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók az ingatlanok kikiáltási ára vagy földrajzi fekvése szerint keressenek az adatbázisban.

Maastrichtot másolnák az oroszok
Az orosz pénzügyminiszter úgy véli, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válságmenedzserként nem megfelelő. Miközben az IMF szerepét visszaszorítanák a nemzeti gazdaságokból az oroszok, új intézményeket és szabályrendszert hoznának létre - amolyan második Maastrichtként.

Fukar milliárdosok
A dollármilliárdos bankszámlák megléte nem jelenti feltétlenül azt, hogy tulajdonosuk minden képzeletet felülmúló, fényűző életet él. Sok mágnás amellett, hogy nem szórja a pénzt, legendásan keveset költ magára és családjára. Régi házak, olcsó öltönyök és turistaosztályra szóló jegyek szerepelnek a példák között.

Demidov vagy Eastgate lesz a vilgábajnok?
Magyar idő szerint kedden reggel hat órakor megkezdődik a világbajnoki címért folyó párbaj. Minden idők legfiatalabb világbajnokát vagy az első orosz címvédőt és a legsikeresebb szezont ünnepelhetjük majd?

Tunyogi Péter, 1947-2008
Elhunyt Tunyogi Péter, aki korábban a P. Mobil frontembere volt, haláláig pedig a Mobilmánia együttes tagja. A zenészt a november 1-jén elszenvedett súlyos balesetét követően érte a halál.

Huszonhatmilliárd forint kutatásra
A Nemzeti Technológiai Programban stratégiai kutatás támogatására meghirdetett pályázat második szakaszában 50 pályázat nyert 26 milliárd forint támogatást - jelentette be Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a hétfői döntést  a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

A szlovák kérdésről egyeztetnek a pártok
Szlovákia ügyében ötpárti megbeszélésre hívta a pártelnököket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő a találkozón arról szeretne beszélni, hogy mit kell lépnie Magyarországnak, hogy rendbehozza a mélypontra került szlovák-magyar kapcsolatokat. A Fidesz közös nyilatkozatot fogadna el Szlovákia ügyében, erről jövő héten egyeztet az öt parlamenti párt.

Kétezer éves arany fülbevalót találtak Jeruzsálemben
Gyöngyberakásos arany fülbevalóra bukkantak izraeli régészek a jeruzsálemi óváros fala mellett folytatott ásatásokon.

Gyurcsány: "Ha nem vigyázunk, a nacionalisták tönkretesznek minket"
Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok elnökeit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

"Minden cigány bűnöző": plakátokon hirdetik majd az ellenkezőjét
Kampány indul a "cigánybűnözéshez" kapcsolódó sztereotípiák ellen.

A hazánkban dolgozó külföldiek közel fele román állampolgár
A Román Országos Munkaerő-elosztó Hatóság (ANOFM) a magyarországi hatóságok adataira hivatkozva bejelentette, hogy több mint tizenötezer román állampolgár dolgozik törvényesen Magyarországon 

Újabb pedofil bukkant fel Tatabányán
Újból felbukkant egy pedofil Tatabányán

Fidesz: vonják vissza az Advertum Kft.-nek biztosított hitelgaranciát!
A Fidesz azt kéri, hogy a kormány vonja vissza az Advertum Kft. részére biztosított hitelgaranciát, hagyjon fel azzal a próbálkozással, hogy közpénzből médiabirodalmat építtessen egy magántársasággal

Hétfői sporteredmények: kikapott a vébén Federer
Hatalmas meglepetéssel indult a Vörös csoport versenye a Mesterek Kupáján: a férfitenisz kiválóságainak sanghaji, évzáró viadalán a nyolcadiknak rangsorolt francia Gilles Simon három játszmában legyőzte az első helyen kiemelt svájci Roger Federert.

Zsarolással gyanúsítanak egy 15 éves fiút
Zsarolás gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 15 éves demecseri fiút, aki egy hasonló korú fiataltól fenyegetéssel és bántalmazással többször pénzt és más értékeket kényszerített ki.

A Delta látványtervezőjét díjazhatja az Európai Filmakadémia
Az Európai Filmdíj legjobbjai közé nem került be Mundruczó Kornél, csak a Delta látványtervezője, Ágh Márton. Nagy olasz verseny alakult ki a díjakért.

Szerdától 250 forint alatt is lehet a benzin
Újabb 7 forinttal csökkenti a Mol a benzin árát szerdától, a gázolaj pedig 4 forinttal lesz olcsóbb.

További dezinfláció várható Magyarországon
Öt százalékhoz közelítő éves magyarországi inflációt várnak a múlt hónapról londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint az egyre egyértelműbben recessziós környezet, valamint a kedvező bázishatások miatt a forint gyengülésével együtt is további dezinfláció, és - jövőre - jegybanki kamatcsökkentés várható, bár ennek mértékéről eltérnek a vélemények.

Morbid: műláb miatt büntetett a légitársaság
Egy brit férfit azért büntettek meg spanyolországban, mert a műlába súlyosabb volt, mint amit poggyászként felvihetne magával a gépre.

Londoni elemzők: kamatcsökkentés és öt százalék körüli infláció
Londoni elemzők öt százalékhoz közelítő inflációt várnak Magyarországon. A JP Morgan becslése szerint pedig 2009 végére ez 3,5 százalékra mérséklődhet. Az elemzők véleménye alapján a jegybank 2009 első negyedében kezdi a pénzügy-politikai enyhítést kamatcsökkentéssel.

Gyurcsány: A nacionalisták tönkretehetik a két ország viszonyát
Ötpárti megbeszélésre hívta hétfőn napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök a parlamenti pártok elnökeit dolgozószobájába az interpellációk utáni szünetben a nacionalizmus elleni közös fellépés érdekében. Gyurcsány szerint a szlovák és a magyar nacionalisták tönkreteszik mindkét országot. Navracsics Tibor hangsúlyozta: elemzők szerint Szlovákia azért teheti meg, hogy a magyarokkal szemben fölényesen viselkedjen, mert gazdasági sikertörténetet sikerült véghezvinnie, ellentétben Magyarországgal.

Egymillió látogató a Munkácsy-kiállításon
Az egymillimodik látogatót várják a a Pákh Imre műgyűjtő képeiből összeállított, jelenleg  Székesfehérváron tartózkodó Munkácsy-kiállításra. A tárlatot eddig 15 helyszínen mutatták be.

Darabokra törte tévéjét a Ferrari elnöke
A Forma–1-es Ferrari elnöke, Luca di Montezemelo tévéje bánta Felipe Massa ezüstérmét.

Roma rendvédelmi kampány indul
A többségi társadalom "cigánybűnözéshez" kapcsolódó sztereotípiáinak csökkentése és a rendvédelmi szervek állományának roma fiatalokkal történő növelése céljából roma rendvédelmi kampányt indít Magyarországon az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE).

Gyurcsány: senkit nem érdekel ki a nagyobb nacionalista
Gyurcsány Ferenc beszélgetésre invitálta a parlamenti pártok elnökeit, szerinte ugyanis cselekedni kell a szlovák kérdésben. A pártok szerint megengedhetetlen, hogy egyesek zászlót égetnek, más nemzetet sértegetnek. Semjén és Boross a kormány felelősségét pedzegette.

Felkerülnek az MGM filmjei a YouTube-ra
A nagy filmstúdiók közül a Metro-Goldwyn Mayer (MGM) filmjei lesznek először elérhetők a YouTube videóportálon.

Felújítják a sümegi ferences templomot
A szakemberek rövidesen befejezik a templom faberendezéseinek restaurálását is így már eredeti barokk pompájában fogadhatja majd a látogatókat, és a híveket.

Gumicsónakos embercsempészeket fogtak Szabolcsban
Embercsempészettel gyanúsít a rendőrség két magyar fiatalembert, akik nyolc moldáv állampolgárt hoztak át gumicsónakkal Ukrajnából a Tiszán. A moldávokat átadták az ukrán hatóságoknak, a magyarok ellen eljárás indult.

Tovább javult az új szivet kapott kislány állapota
A kétéves kislánynak a műtét után egy hónapig kell a kórházban maradnia, egy évig szigorúan steril körülmények között kell élnie.

Rihanna elájult koncert közben
Rihanna péntek éjszaka Sydneyben lépett fel, mikor egy duett közben rosszul lett – írja a The Blemish.

Vas állami temetési segélyt adna tb-fizetőknek
Az MDF frakcióját majdnem megtorpedózó képviselő leporolta a kegyeleti segély indítványát.

Feleségestől kilakoltattak egy rokkant palesztint
Egy zsidó csoport elperelte a területet, a bíróság nekik adott igazat.

A külföldi dolgozók közel fele román állampolgár
A Román Országos Munkaerő-elosztó Hatóság (ANOFM) a magyarországi hatóságok adataira hivatkozva bejelentette, hogy több mint tizenötezer román állampolgár dolgozik törvényesen Magyarországon - közölte a Mediafax hírügynökség.

Cölibátus: a westminsteri érsek lehetséges utódja ellene szólt
Egy angliai katolikus püspök szót emelt a katolikus papok kötelező nőtlensége ellen.

Gyurcsány: "Ha nem vigyázunk, a nacionalisták tönkre tesznek minket"
Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok elnökeit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Alapítvány kutatja Horn Gyula világképét és munkásságát
Az Egy Emberibb Világért alapítvány célja, hogy feltárja azokat a történelmi okokat, amelyek az emberek közötti távolságtartás, az egymás iránti közömbösség, a viszály és a meg nem értés forrásai, és ezáltal megteremtse a közeledés feltételeit

Tovább javult a szívátültetett kislány állapota
Tovább javult a szívátültetésben részesült kislány állapota. A beteg gyermekre mintegy kétéves intenzív gyógyszeres kezelés vár, ezután várhatóan a normálishoz közeli életmódot folytathat 

Lebukott a tizenöt éves zsaroló
Zsarolás gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 15 éves demecseri fiút, aki egy hasonló korú fiataltól fenyegetéssel és bántalmazással többször pénzt és más értékeket kényszerített ki 

Raiffeisen: indokolt a felügyeleti beavatkozás

Fidesz: folytatódik a vasút szétverése
A Fidesz szerint tovább folytatódik a vasút szétverése, a Gyurcsány-kormány kapkodása 100 milliós vagy akár milliárdos kárt is okozhat - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa hétfőn.

Agyonnyomta saját traktora
Egy ember meghalt, amikor egy traktor és egy teherautó összeütközött a 63-as számú főúton hétfőn, Bikács közelében.

Bizonytalan a szerencsi erőmű megépülése
A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) rendkívüli közgyűlése pénteken tárgyalt ugyan a BHD Hőerőmű szerencsi, szalmatüzelésű erőműprojektjében való részvételről, de döntés nem született.

Katolikus püspök a cölibátus ellen
Egy angliai katolikus püspök szót emelt a katolikus papok kötelező nőtlensége ellen.

Beugró győzte le Federert a Mesterek Kupáján
A hátsérüléssel bajlódó Roger Federer vereséggel kezdte szereplését a sanghaji Mesterek Kupáján, a svájcit a Rafael Nadal sérülése miatt beugrott Gilles Simon gyűrte le három szettben.

Kovács a Honvédban, Csipes Ferenccel folytatja
A Domino Honvédban és Csipes Ferenc irányításával készül fel a következő évek világversenyeire Kovács Katalin kétszeres olimpiai bajnok kajakos, aki ismét megerősítette, hogy a 2012-es londoni ötkarikás játékokig folytatja a pályafutását.

Az elemzők jövőre kamatcsökkentést várnak
Öt százalékhoz közelítő éves magyarországi inflációt várnak a múlt hónapról londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint az egyre egyértelműbben recessziós környezet, valamint a kedvező bázishatások miatt a forint gyengülésével együtt is további dezinfláció, és - jövőre - jegybanki kamatcsökkentés várható, bár ennek mértékéről eltérnek a vélemények.

Klímaébresztő filmhetet rendez a Védegylet
A Védegylet Klímaébresztő! néven újfajta, alulról szerveződő országos filmhetet szervez december 1-6 között, hogy elősegítse a klímaváltozással kapcsolatos közösségi aktivitás feléledését. A rendezvény aktualitását a december elején zajló poznani ENSZ-klímacsúcs adja.

Nagy Sándor lett a REAC vezetőedzője
A Honvédtól elszenvedett vereséget követően a REAC labdarúgócsapatának elnöke menesztette Aczél Zoltánt, s helyére hétfőn Nagy Sándort nevezte ki vezetőedzőnek.

Ütközött, túlélte, aztán rádőlt a traktorja
A teherautóval való ütközésnél a traktor vezetője kirepült az ablakon, de lábra állt.

További dezinflácó várható Magyarországon
Öt százalékhoz közelítő éves magyarországi inflációt várnak a múlt hónapról londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint az egyre egyértelműbben recessziós környezet, valamint a kedvező bázishatások miatt a forint gyengülésével együtt is további dezinfláció, és - jövőre - jegybanki kamatcsökkentés várható, bár ennek mértékéről eltérnek a vélemények.

8 éves apagyilkos?
Az amerikai kisfiú édesapját és annak barátját holtan találták a családi otthonában. A kisfiú édesanyja nem volt otthon.

Szabotázs? - Nem szűnik a vandalizmus a francia síneken
Újabb vandál cselekmény történt hétfőre virradóra a francia gyorsvasút sínhálózatán.

Gyurcsány őszödi stílusban üvöltött - Itt a teljes Zuschlag-sztori
Napról napra gyengül a Zuschlag-per alapsztorija: immár nem az ifjúságpolitikai belügy, a pályázati pénzek elsíbolása, hanem az MSZP hálózatának működése áll a középpontban. A rajtakapott politikus kezét a legutolsó pillanatig fogták - a volt pártpénztárnok és több helyi erős ember.

Előbb jött a számla, mint a leolvasó
Előbb jött az elszámoló számla, mint a vízóraleolvasó Tabon. Az érintett társasházak lakóközösségeinek ez volt az utolsó csepp. A főórák és almérők közti különbség miatt egyébként is a plafonon vannak.

Még nincs döntés a szerencsi erőműprojektről
A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) rendkívüli közgyűlése pénteken tárgyalt ugyan a BHD Hőerőmű szerencsi, szalmatüzelésű erőműprojektjében való részvételről, de döntés nem született, mert számos feltételnek kell még teljesülnie

Kangyal Balázs: a kötelezőt hozni a legnehezebb
A magyar válogatott hozta a papírformát, és megnyerte olimpiai előselejtező csoportját. A csapatkapitány lapunknak elmondta, hogy jó volt találkozni a társakkal, akikkel februárban egy jóval keményebb csoportban, papíron esélyesebb ellenfelekkel szemben kell kiharcolni az olimpián való szereplést.

Sophie Ellis-Bextor második gyermekét várja
Sophie Ellis-Bextor brit énekesnő a napokban bejelentette: ő és férje, Richard Jones zenész újra gyereket várnak. A párnak már van egy közös kisfia, Sonny.

Zárt végűvé válhatnak az ingatlanalapok
A nyílt végű ingatlanalapokat zárt végűekké (tehát meghatározott futamidejűekké) kellene alakítani - mondta az [origo]-nak Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, annak kapcsán, hogy a PSZÁF pénteken tíz napra felfüggesztette a nyílt végű ingatlanalapok befektetési jegyeinek forgalmazását. Szerinte ugyanis egy olyan hosszú távú befektetés tőkéjét, mint az ingatlanalapoké, nem célszerű naponta módosítani.

Székházat épít a Nemzetközi Büntetobíróság
Német, dán vagy holland építésziroda kaphatja a megbízást a 2002-ben létrehozott Nemzetközi Büntetobíróság állandó székházának felépítésére. A jelenleg ideiglenes helyen, Hágában muködo törvényszék nemzetközi pályázatot írt ki a tervezésre, ez alapján választották ki a három jónevu esélyest. A végso döntés további egyeztetéseket követoen, 2009 elején várhatóak.

Ősi polipot keresnek az Antarktisznál
A kutatók szerint a 30 millió éve kialakult faj máig fennmaradt a sarki óceán mélyén.

Clooney a Vészhelyzetben: fekete, fehér, igen, nem
Istenbizony utolsó ilyen posztunk addig, míg az NBC elnöke fel nem hív minket személyesen és be nem jelenti, hogy igen, lesz dr.

Memóriát kapnak a pixelek
Alacsony fogyasztású lcd-kijelzőket készített a Sharp.

Obamát még beiktatása előtt megölhetik, ezért nem fizet a fogadóiroda
Egyelőre nem fizeti ki a Barack Obamára fogadók nyereményét két nagy ausztrál fogadóiroda, mert attól tartanak, hogy még beiktatása előtt megölik az amerikai elnökválasztás győztesét.

Nincs megállás: újabb gyújtogatás volt Berlinben
Hétfőn két gépkocsi sérült meg Berlinben gyújtogatás következtében. A német fővárosban jóformán nem telik el hét újabb merényletek nélkül.

A nap képe

Járókelők fékezték meg a rablót
Ütlegelte is áldozatát a zsákmány megszerzése érdekében egy rabló a szekszárdi utcán, az arra járók viszont közbeléptek és elfogták a támadót

Perelnek a buszsofőrök Vas megyében
Teljes munkaidejük elismertetése és elmaradt járandóságaik kifizetése érdekében perelte be munkáltatóját a Vasi Volán Zrt. 168 autóbuszvezetője, a munkaügyi per hétfőn kezdődött meg a Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon, később azonban a felek egyezség reményében a per átmeneti szüneteltetését kérték.

Munkajogi válaszokat adnak a válságra
A recesszió kezelése miatt a cégeknek olyan munkajogi intézkedéseket is végre kell hajtaniuk, mint leépítések vagy a munkaidő átszervezése. A munkáltatónak korrekten, megalapozottan kell döntést hoznia, és az igazodnia kell a megváltozott piaci feltételekhez. Ennek próbál fórumot nyitni egy konferencia.

Gyurcsány: nacionalisták vitáznak nacionalistákkal
Gyurcsány Ferenc beszélgetésre invitálta a parlamenti pártok elnökeit, szerinte ugyanis cselekedni kell a Szlovákiával kapcsolatos ügyben. Véleménye szerint megengedhetetlen, hogy egyesek zászlót égetnek, más nemzetet sértegetnek.

Nem adják vissza a háborús zsákmányt az ukránok
Egy ukrajnai múzeum a hétvégén megtagadta, hogy a második világháborúban a szovjet hadsereg által elhurcolt, és máig birtokában lévő festményeket visszaszolgáltassa Németországnak.

Miriam Makeba, 1932-2008
Hétfőre virradóra elhunyt Miriam Makeba dél-afrikai énekesnő, a Pata Pata című halhatatlan darab előadója, az egyik első ? és sokáig az egyetlen - nemzetközi hírnévre szert tett afrikai sztár, elcsépelt fordulattal "Afrika hangja". A zenészként és politikai aktivistaként is kalandos életű Makeba vasárnap esti nápolyi fellépése ? egy maffiellenes szolidaritási koncert - közben lett rosszul.

Tanársztrájk lefújva
Nem fognak sztrájkolni a pedagógusok Angliában és Walesben. A szervezet korábban kilátásba helyezte: amennyiben a fizetésemelésre vonatkozó követelései nem teljesülnek, az ősz folyamán munkabeszüntetésre hívja fel tagjait és támogatóit, akik azonban a jelek szerint érdekeiket békésebb úton szeretnék érvényesíteni.

Gyozelmi plakát Amerika legismertebb grafikusától
Az amerikai választások elott szinte az egész grafikai szakma Barack Obama mellett sorakozott fel, a leghíresebb plakát elkészítoje, Shepard Fairey pedig természetesen a demokrata jelölt gyozelmét is grafikai alkotással ünnepelte meg. Néhány napja jelent meg oldalán a Yes We Did! címu poszter. Az ötezer példányban elkészülo nyomat vételárából Barack Obama kampánycéljainak megvalódítását támogatják.

Oprah búcsút inthet a show-jának
Az Egyesült Államok legbefolyásosabb tévés személyisége, Oprah Winfrey új szerepet vállalt, ezért le kéne mondania a régiről.

Jövő karácsonyra kész lehet a Windows 7
A Microsoft hivatalosan ugyan még nem jelentette be, de a cég egyik vezetője is beszélt róla, hogy jövő karácsonykor már Windows 7 lehet az új PC-ken.

Rab törte fel a börtön szerverét
Egy amerikai börtön korábbi fogvatartottját azzal vádolják, hogy feltörte a fegyintézet számítógépes hállózatát, onnan pedig megszerezte a fegyőrök és más alkalmazottat személyes adatait, amelyet korábbi rabtársaival is megosztott - derül ki amerikai sajtóbeszámolókból.

A meggyilkolt újságírónő nyert a Verzión
A 2006-ban meggyilkolt orosz újságírónőről, Anna Politkovszkajáról készült dokumentumfilmet szavazta meg a Verzió közönsége a fesztivál legjobbjának. Az 1500 eurós díjat az Open Society Institute ajánlotta fel a nyertes filmnek. Az Anna Politkovszkaja, hét év a frontvonalon című filmben kollégái, a Novaja Gazeta újság szerkesztői nyomoznak gyilkosa után. A Verzió Film Alapítvány 100 000 forintos különdíjat ajánlott fel az 5. Verzió legprovokatívabb és legtöbb nézőt vonzó filmje, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció alkotójának, Hajdú Eszternek.Anna PolitkovszkajaTizenhárom teltházas és egy pótvetítés volt a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm-fesztiválon. Az öt nap alatt több mint 3000 jegyet váltottak. A legnépszerűbb filmek a következők voltak: Falusi románc, A szabó, Malaccal teljes, Három hiányzó oldal, Megemlékezés, Vajon mosolygok-e, Süllyedő falu, Válás albán módra, Allah jegyesei, Vak szerelmek, Megkövült csend, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció és teltházzal futott a nyertes film, az Anna Politkovszkaja, hét év a frontvonalon is.Forrás: Verzió

Veszélyes hulladék a szánkban
Bár számos országban betiltották, nálunk a fogtöméseknél még ma is gyakran amalgámot használnak, elsősorban a gyermekfogászatokon. Van, aki esküszik rá, mások a benne lévő higany miatt durva méregnek tartják.

Belebukott a parkolóügybe Tornyiszentmiklós polgármestere
Egy kamionparkoló miatt megromlott a viszony Szabó István és a helyiek között.

Új helyre költözik a Maldív-szigetek
Szigeteket akar venni az elnök, ha a tengerszint emelkedése miatt víz alá kerül a turistaparadicsom.

Az internetfüggőség betegség?
Kína szenvedélybetegségnek készül minősíteni az internetfüggőséget, adta hírül hétfőn a China Daily című angol nyelvű kínai állami napilap. Az egészségügy-minisztériumban már készül erről egy diagnosztikai kézikönyv, amelyet jövőre adnának ki. A lap ezt olyan pszichológusokra hivatkozva írta, akik részt vesznek a könyv írásában.

Iránban is ott voltak - titkos amerikai hadműveletekre derült fény
A Bush-adminisztráció jóváhagyásával az amerikai hadsereg speciális egységei évek óta titkos támadásokat hajtottak végre nemzetközi terroristák ellen - derült ki a The New York Times írásából. A rendelkezés engedélyt adott az al-Kaida és más ellenséges célpontok elleni támadásokra bárhol a világon, "beleértve azokat az országokat is, amelyek nem háborúznak az Egyesült Államokkal".

"Tovább folytatódik a vasút szétverése"
A Fidesz szerint tovább folytatódik a vasút szétverése, a Gyurcsány-kormány kapkodása 100 milliós vagy akár milliárdos kárt is okozhat - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Ötmilliót fordít Tatabánya bűnmegelőzésre
A Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány ötmillió forintot fordít a város biztonságának erősítésére, kétmillió forinttal a rendőrségi túlórák kifizetéséhez járulnak hozzá, továbbá telepített és mobil kamerarendszereket szerelnek fel a bűnügyileg fertőzött területeken 

Szenzáció készülődik a Realnál
A Sport című spanyol lap szerint a Barcelona egykori trénere, Frank Rijkaard válthatja januárban Bernd Schustert a Real Madrid kispadján.

A Toro Rosso vissza akarta csábítani Montoyát az F1-be
Amióta a 2008-as szezon közepén kiderült, hogy Sebastian Vettel távozik a Toro Rossótól és jövőre a Red Bull Racing pilótája lesz, az olasz kiscsapat keresi a német pilóta megfelelő utódját. A fanezaiak megkeresték Juan Pablo Montoyát is egy ajánlattal, aki azonban nem akart visszatérni a Forma-1-be.

Húsevővel nincs szex
A vegánok nemcsak abban nagyon szigorúak, hogy semmilyen állati származékot nem esznek, de a cipőjük, a ruhájuk, a kozmetikai és tisztítószereik, a szexuális segédeszközeik is vegánok. Sőt, a legelvetemültebbek csak vegánokat választanak párnak.

Összefogás a gépjárműcsalások ellen
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Lízingszövetség együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a lízingügyletekkel kapcsolatos bűncselekmények feltárásának hatékonyságát kívánják növelni. Az uzsoraszerződések ellen is fellépést ígértek a felek.

Megduplázódhat a román munkanélküliség
Mintegy 500 ezer külföldön dolgozó román állampolgárnak szűnhet meg az állása és kényszerülhet hazatérésre a nemzetközi pénzügyi válság miatt romániai szakszervezeti vezetők szerint - olvasható a Krónika kolozsvári napilap internetes oldalán.

Hiúsággal is támogatható jó ügyek
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a kozmetikai ipar óriásai egyes termékeik árába belekalkulálnak némi jótékonykodást is. Az alábbiakban azt vettük sorra, hogy melyek azok a luxustermékek, amelyekkel nem csak szépülhetnek a tehetős nők, de támogathatnak valamilyen jó ügyet is.

Gyurcsány: A nacionalisták tönkretehetnek minket
Gyurcsány a magyar–szlovák-viszonyt elemezte a parlamentben. "A szélsőségesek olyan bajt okozhatnak, aminek az árát az unokáink is fizetni fogják."

100 ezer forintot nyert A fideszes zsidó
A 300 ezer forintos fődíjat az Anna Politkovszkaja nyerte, amiben egy meggyilkolt újságírónő ügyében nyomoznak.

Halleves, nem halászlé
Aki szerint az édesvizi halak pocsolyaízűek, annak se kell lemondania a hallevesről.

Gáspár Bea bosszúból tánciskolát nyit
Gáspár Bea tánciskolájába ingyen járhatnak majd a salgótarjáni nebulók.

Félmillió román munkavállaló térhet haza külföldről
Mintegy 500 ezer külföldön dolgozó román állampolgárnak szűnhet meg az állása és kényszerülhet hazatérésre a nemzetközi pénzügyi válság miatt romániai szakszervezeti vezetők szerint - olvasható a Krónika kolozsvári napilap internetes oldalán.

Elhunyt Tunyogi Péter
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere; a zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál - tudatta Zeffer András, a Mobilmánia vezetője hétfőn az MTI-vel.

Másfél milliárdos adócsalást lepleztek le a vámosok
Magyarokból és kínaiakból álló bűnözői csoportot számolt fel a vám- és pénzügyőrség, a gyanúsítottak idén és tavaly összesen mintegy másfél milliárd forint ÁFA-kiesést okoztak az államháztartásnak; nyolc ember előzetes letartóztatásba került - közölte az MTI-vel a VPOP szóvivője hétfőn.

Emberi maradványokra bukkantak egy boroshordóban
Emberi maradványokat találtak Pellérd közelében - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bénultság az utakon: megint sztrájkba kezdtek az olaszok
Megbénult a közlekedés hétfőn több olaszországi nagyvárosban, többek között Rómában is leálltak a buszok és a villamosok.

Duplájára nőhet a munkanélküliek száma Romániában
Egyes vélemények szerint akár 1,2 millió ember maradhat munka nélkül Romániában jövőre. A nemzetközi válság miatt most mintegy 500 ezer külföldön dolgozó román állampolgár kényszerülhet hazatérésre, mert megszűnhet állása. 

Másfél milliárdos adócsalásra derült fény
Magyarokból és kínaiakból álló bűnözői csoportot számolt fel a vám- és pénzügyőrség, a gyanúsítottak idén és tavaly összesen mintegy másfél milliárd forint ÁFA-kiesést okoztak az államháztartásnak. Nyolc ember előzetes letartóztatásba került 

Gyermekverseket írt az RMDSZ elnöke
A hold fogyókúrája címmel jelentette meg Markó Bélának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökének gyermekverseket tartalmazó kötetét egy csíkszeredai könyvkiadó.

Újabb megállókban keményít be a BKV
Hétfőtől a 4-es és 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásain is csak biztonsági őrök és ellenőrök gyűrűjén át lehet felszállni a járatokra, miután felmutatják az utasok a jegyeket vagy bérleteket. A BKV pluszpénzt remél a szigorú ellenőrzéstől, Vitézy Dávid VEKE-szóvivő szerint azonban nem létezik ilyen. A közlekedési vállalat - bár megígérte - nem bizonyította az [origo]-nak a többletbevételt, mint közölték, még számolják a pénzt.

Élénkül a mobilhirdetési piac
A Berg Insight svéd telekommunikációs piacelemző cég előrejelzése szerint az alacsony jövedelmű fiatalok figyelmükkel és a befogadott reklámokkal fizethetnek majd az ingyenesen lebeszélhető percekért, sms-ekért.

Viharciklon az Északi-tenger felett
Az ősszel a harmadik viharciklon érte el a kontinenst, és ezúttal a norvég partokig elért. A szélsebesség az Északi-tenger felett elérte a 115 km/órát, a skót hegyekben ennél jóval erősebb szelek is voltak.

HIV-gyilkos fehérvérsejteket fejlesztettek
A feltuningolt T-sejteket nem veri át a HIV vírus. Az új módszer drága, és még csak kémcsőben működik.

Meghalt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese
Tunyogi Péter, a P.

Emberi maradványok Pellérd közelében
Bűncselekmény történhetett, a maradványokat a szőlőhegyen egy hordóban találták meg.

Magyar hangja nem Inke László
Megérkezett a Budapest Film decemberi megjelenési terve.

Ferrari F430 Scuderia vászontetővel
Az új modell teljes neve Ferrari F430 Scuderia Spyder 16M

Oroszország bajban van - Putyin válságkezelési tervet tett közzé
Vlagyimir Putyin kormánya Akcióterv a pénzügyi szektor és néhány gazdasági ágazat egészségessé tételére címmel dokumentumot tett közé a hétvégén, amelyet ismertetve a hétfői orosz lapok rámutattak: ezzel a kormány - amely ezt eddig igyekezett cáfolni - elismerte, hogy van válság, amely a pénzügyi szektor egészét, a gazdaság további részét részben érinti.

Útonállót fogtak Erzsébetvárosban
Egy bátor járókelő segítségével fogtak el a rendőrök egy útonálló rablót a hétvégén Erzsébetvárosban.

Esnek az üzemanyagárak
Hét forinttal csökken a benzin- és néggyel a gázolaj ára - erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból.

Elhunyt a magyar énekes
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere; a zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál - tudatta Zeffer András, a Mobilmánia vezetője hétfőn az MTI-vel.

"Hány embernek kell még meghalnia?"
A családon belüli erőszak miatti távoltartási szabályok szigorításáról szóló törvényjavaslatot hétfőn általános vitára alkalmasnak találta az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság.

Kirámolta a céllövöldét
Egy céllövöldést szabadított meg munkaeszközeitől, a légpuskáktól egy tolvaj Szegeden.

Hét forinttal csökken szerdától a 95-ös benzin ára
Hét forinttal csökken a benzin és néggyel a gázolaj ára

Fónagy: Milliárdok vesznek kárba a kormány kapkodása miatt
A Fidesz szerint tovább folytatódik a vasút szétverése, a Gyurcsány-kormány kapkodása 100 milliós vagy akár milliárdos kárt is okozhat

Újabb robbantásos merénylet történt Irakban

Meghalt Tunyogi Péter
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere; a zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál

Tovább szigorodik a fővárosi szmogriadó-rendelet
A főváros szmogriadó-rendeletét tovább szigorítják, bár így is a legszigorúbbnak tekinthető a rendelet Európában. Az október végén hatályba lépett rendelet és jövőbeni módosításai alapján akár Budapest egész területén megtilthatják a dízelüzemű járművek közlekedését.

Elhunyt a legendás rockénekes
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere. A zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál.

Másfél milliárdos adócsalást lepleztek le
Magyarokból és kínaiakból álló bűnözői csoportot számolt fel a vám- és pénzügyőrség. A gyanúsítottak idén és tavaly összesen mintegy másfél milliárd forint ÁFA-kiesést okoztak az államháztartásnak.

A halottak voltak az első celebek
A mai bulvármédia által keltett információigény a 18. században a gyászjelentésekkel és nekrológokkal vette kezdetét - állítja egy angol kutatónő.

A Force India leszerződött a McLarennel és a Mercedesszel
Ahogyan az várható volt, a Force India hétfőn bejelentette, hogy a jövőben McLaren-Mercedes technikai partnere lesz, ami annyit jelent, hogy az indiai istálló 2009-es autóját akár kis-McLarennek is nevezhetnénk, hiszen az a kasztnit leszámítva szinte teljesen egyezni fog az ezüstnyilakkal.

Növekedhet a túlképzetten állásra pályázók száma
Főként biztosítók, élelmiszerláncok, bútoráruházak, állami intézmények és kisvállalkozások kerestek munkaerőt a harmadik alkalommal megtartott Újbudai Állásbörzén. Harcjármű vezető, titkárnő, kőműves, lakatos, biztosításközvetítő, szociális munkás - hogy csak néhányat említsünk az állásajánlatok közül. Talán a szűkülő lehetőségekre vezethető vissza, hogy sokan képzettségüknél alacsonyabb szintű munkát is elvállalnának.

Elhunyt a P.Mobil énekese, Tunyogi Péter
A zenész november 1-jén szenvedett súlyos autóbalesetet, ami után mesterséges kómában tartották.

Harmincan haltak meg iraki robbantásokban
Két detonáció a bagdadi csúcsforgalomban, Dijálában egy kamaszlány robbantotta fel magát.

Durva falfirka: csak "hecc" volt
Heccből firkálta össze a Rajkán élő szlovákok házait az a két huszonéves fiatal, akik már be is ismerték tettüket.

Az egyházi iskolákról rendeztek konferenciát Nagyváradon
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, valamint Tőkés László nagyváradi Európai Parlamenti Irodája szervezésében, Templom és Iskola címmel ökumenikus tanügyi konferenciát rendeztek Nagyváradon november 7-én, az egyházi iskolák államosításának 60. évfordulója alkalmából.

Emberi maradványok Pellérdnél
Emberi holttest maradványait találták meg a baranyai Pellérd közelében szombat délután.

Putyin 55 lépésben küzd a válsággal
Ötvenöt lépéses akciótervet dolgozott ki az orosz kormány a válság hatásainak tompítására. A csomag legfőbb erénye elemzők szerint az, hogy a kabinet közvetve elismerte: a krízis hat Oroszországra.

Irán nem vár sokat Obamától
Irán nem vár

Az Erste szerint kapkodott a felügyelet
Az Erste Bank által kezelt ingatlanalapokat illetően a bank indokolatlannak és szükségtelennek tartja a felügyelet intézkedését, amellyel az tíz napra felfüggesztette a Magyarországon bejegyzett nyílt végű ingatlanalapok befektetési jegyeinek forgalmazását; a bank szükség esetén hitelt nyújt ügyfeleinek a befektetési jegyek fedezete mellett.

Jótékonysági meccs a dunaszerdahelyi sérültek megsegítésére
A Honvéd november 25-re jótékonysági mérkőzést tervez a Dunajska Streda (DAC) labdarúgócsapatával - a bevételt a november 1-jei DAC-Slovan Bratislava szlovák bajnoki meccsen sérülést szenvedett szurkolók javára ajánlják.

Iskolaköpeny: ápol és eltakar
A rendszerváltáskor megszűnt a kötelező köpenyhasználat. A nejlon köpenyek a kukába végezték, eljött a várva-várt szabadság. Magyarországon a köpeny egyértelműen a múlt rendszerre emlékeztető mumus, a gyűlölt kötelező uniformis. A köpenyhasználat bevezetésének kérdése azonban időről-időre újra felmerül.

Emberi maradványokat találtak egy hordóban
Emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség, miután emberi maradványok kerültek elő Pellérd közelében. Az MTI úgy tudja, a maradványok egy hordóban voltak a szőlőhegyen.

Filmkamerát a digitális fényképezőből
Mivel a Canon és a Nikon legújabb digitális tükörreflexes gépei már HD-videózásra is alkalmasak, a tartozékgyártók nekiláttak olyan kiegészítőket tervezni, amelyekkel profi kamerának használhatók a fényképezők.

Honvéd-Dunaszerdahely meccs a megvert drukkerek megsegítésére
A Budapest Honvéd november 25-re jótékonysági mérkőzést tervez a Dunaszerdahely (DAC) labdarúgócsapatával, a bevételt a november 1-jei DAC-Slovan Bratislava szlovák bajnoki meccsen sérülést szenvedett szurkolók javára ajánlják.

Magunk is átélhetjük, milyen skizofréniásnak lenni
"Tudathasadásos" kísérletbe fogtak belga és holland szakemberek: a vállalkozó kedvűek néhány percre belebújhatnak egy skizofrén ember bőrébe, illetve agyába, hogy maguk is átélhessék, mit érez egy ilyen beteg. A szimulációs vizsgálat a betegség hatékonyabb kezelési módszereinek kifejlesztését is elősegítheti a kutatók szerint.

Távozik a Figyelő főszerkesztője
Az öt éve a Figyelőt irányító Martin József Péter lesz a Népszabadság vasárnapi lapjának főszerkesztője - közölte a kiadó.

Rejtélyes balesetben halt meg egy motoros Mezőberényben
A történtek körülményeiből egyelőre annyi ismert, hogy a Békés megyei kisvárosban a Vésztői úton haladt egy motorkerékpáros, amikor tisztázatlan körülmények között elesett, és a kórházba szállítása után életét vesztette.

Putyin akciótervvel állt elő
Vlagyimir Putyin kormánya Akcióterv a pénzügyi szektor és néhány gazdasági ágazat egészségessé tételére címmel dokumentumot tett közé a hétvégén, amelyet ismertetve a hétfői orosz lapok rámutattak: ezzel a kormány 

Netfelügyelőt kaptak a gyerekek
A gyerekeket interneten érő zaklatás és a káros vagy nem nekik való tartalmak kiszűrése érdekében Biztonságos Böngészésért (BB) néven szűrőprogramot fejlesztett ki egy civil tömörülés a Budapesti és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával.

Óriási veszteségek után a nyugdíjpénztárak
Az utóbbi hónapokban komoly veszteségeket szenvedtek el a világ nyugdíjpénztárai - mondta Erdős Mihály, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) főigazgató-helyettese a Stabilitás Nyugdíjpénztári Szövetség hétfői, siófoki konferenciáján. Nagy Csaba, a szövetség elnöke szerint egy szervezeti váltás jelentené a megoldást, aminek keretében a nyugdíjpénztáraknak valódi tulajdonosai lennének.

Furcsa szerepben a legendás komikus
Chevy Chase Svédországba érkezett a hétvégén: nem vakációzik, hanem egy helyi szitkom stábjának segít.

Putyin kitervelte, hogyan győzi le a válságot
Vlagyimir Putyin kormánya Akcióterv a pénzügyi szektor és néhány gazdasági ágazat egészségessé tételére címmel dokumentumot tett közé a hétvégén, amelyet ismertetve a hétfői orosz lapok rámutattak: ezzel a kormány - amely ezt eddig igyekezett cáfolni - elismerte, hogy van válság, amely a pénzügyi szektor egészét, a gazdaság további részét részben érinti.

Hírek aszalt szilvás müzli mellé
Megújult a hirstart.

A Tesco is árul pancsolt mézet
A Magyar Nemzet 24 mintát küldött el egy német labornak. Kétharmaduk nem ment át a vizsgán.

A Kawasakim téli álma
Nincsen fűtött garázsom, hogy tegyem el télre a motoromat?

Lépnek: több száz ezer román pedagógus vonul az utcára
Mintegy 250 ezer, a köz- és a felsőoktatásban dolgozó pedagógus tart hétfőn figyelmeztető sztrájkot amiatt, hogy a kormány nemrég 2009 áprilisára halasztotta a tanügyi alkalmazottak ötvenszázalékos béremeléséről szóló jogszabály hatálybalépését.

Karácsonykor leáll az Audi
Az Audi járműipari cég októberben 7,2 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a legnagyobb piacokon tapasztalt kereslet visszaesésre való tekintettel a karácsonyi időszakban csökkenteni szándékozik a termelést - jelentette be a vállalat hétfőn.

Itt az új James Bond-film: A Quantum csendje
A James Bond-mítosz mindannyiszor megváltozott egy kicsit, amikor a címszereplő arcot váltott. A sármos szuperkém most újra a filmvásznon, s természetesen ismét átírja a szerepet. James Bond mint mindennapi betevő A Quantum csendjében.Olvasási idő 3 perc

Barack Obama, az IT-guruk szeme fénye is lesz?
A megválasztott amerikai elnök, Barack Obama rengeteg prominens névvel és egy jól levezényelt internetes kampánnyal a háta mögött feljogosítva érzi magát a technológiai világ megreformálásra, és a szakma véleménye szerint akár sikerülhet is neki.Olvasási idő 5 perc

Az evangélikusok is aggódnak a szlovák-magyar viszony miatt
A Magyarországi Evangélikus Egyház Elnöksége és Püspöki Tanácsa, egyetértve a Szlovákiai Evangélikus Egyház Püspöki Karának nyilatkozatával - aggodalommal figyeli a szlovák-magyar viszonyban tapasztalható ellentétek újabb kiéleződését - áll a történelmi egyház által kiadott közleményben.

Megfogták az embercsempészeket
Embercsempészet megalapozott gyanújával őrizetbe vett a rendőrség két tornyospálcai lakost, a 22 és 23 éves fiatalember nyolc moldáv állampolgárt hozott át Ukrajnából gumicsónakkal a Tiszán Záhonynál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

Visszafogja termelését az Audi
Az Audi járműipari cég októberben 7,2 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a legnagyobb piacokon tapasztalt kereslet visszaesésre való tekintettel a karácsonyi időszakban csökkenteni szándékozik a termelést 

Bécs a legbiztonságosabb osztrák város
Bécsben lehet a legbiztonságosabban közlekedni az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) kimutatása szerint, míg az alpesi ország legveszélyesebb pontja ebből a szempontból az alsó-ausztriai Horn.

Még pozitív tartományban a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 261,47 pontos nyitás után kissé gyengült hétfőn délelőtt, de továbbra is magasabb, mint pénteki záró értéke.

Martin József Péter vezeti a vasárnapi Népszabadságot
Az öt éve a Figyelőt irányító Martin József Péter lesz a Népszabadság vasárnapi lapjának főszerkesztője.

Elérhető az Audi milliós eladási célja
Újra megerősítette a Volkswagen a 2008-as eladási céljait a prémium márkájánál, az Audinál. Mindemellett a karácsonyi leállást meghosszabbíthatják - ahogy a Reuters írja - elővigyázatosságból.

Újabb leader falvak Somogyban
A Leader közösséghez tartozást igazoló táblákat adott át negyvennyolc somogyi településnek Kolber István államtitkár, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője pénteken Kiskorpádon, a Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesülethez tartozó települések egyikén.

Szkizofrénia-szimulátort készítettek
Belga és holland szakemberek egészségügyi dolgozóknak készítették a szimulátort, hogy jobban megértsék a betegek szenvedését.

Martin József Péter lett a Vasárnapi Népszabadság főszerkesztője
A Figyelő jelenlegi főszerkesztője január 1-től kezdi el építeni az újságot.

Elfogtak két tornyospálcai embercsempészt
A moldávok hazájukban fejenként 2000 eurót fizettek azért, hogy illegálisan Nyugatra juttassák őket.

Üvegablakot szereltek egy egérre
Aprócska üvegablakot ültettek be egy kísérleti egér mellkasába, hogy a kutatók nyomon követhessék a rákos sejtek szétterjedését.

Törvénymódosítással rendeznék az ingatlanalapokat
A kormány már a múlt szerdán tárgyalta a javaslatot, és a tíznapos felfüggesztés alatt rendkívüli eljárással fogadtatnák el. Két alap volt igazán nehéz helyzetben.

Kik zárták ki a Ferencvárost? Íme!
Hétfőn reggel saját honlapján tette közzé az FTC Pártolói Egyesület (FTCPE) a Ferencvárost az első osztályból kizáró másodfokú licencadó bizottság névsorát. Mint ismert a zöld-fehéreket 2006 nyarán zárták ki az első osztályból a klub anyagi helyzete miatt.

Fellélegezhetünk: egyelőre nem kell szmogriadótól tartani
A hétvégén jelentősen javult a főváros levegője - áll a Főpolgármesteri Hivatal kiadott közleményében.

Kevesebb a munkanélküli Csehországban
Csehországban csökkent az infláció és a munkanélküliség októberben: az éves szintű októberi infláció 6,0 százalékra mérséklődött a szeptemberi 6,6 százalékról, míg a munkanélküliségi ráta az előző havi 5,3 százalékról 5,2 százalékra esett vissza.

Változtatási tilalom a Főparancsnokság romjaira
Építési és változtatási tilalmat rendelt el a Budavári Önkormányzat a Dísz tér 17. szám alatt lévő volt Honvédelmi Főparancsnokság, illetve a Honvédelmi Minisztérium épületromjára - közölte Vaskor László (MDF), a Fővárosi Önkormányzat és Dobrányi Tamás (MDF), az I. kerületi önkormányzat képviselője.

Jól tartja magát a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 261,47 pontos nyitás után kissé gyengült hétfőn délelőtt, de továbbra is az előző záró értéke fölött maradt.

Tölgyessy: a szlovákok állnak nyerésre
A magyar-szlovák viszony romlására számít Tölgyessy Péter, és középtávon sem lát esélyt a kapcsolatok javulására. Szlovákia, a

Jól megy és leáll az Audi
Októberben 7,2 százalékkal növelte eladásait az Audi, de a kereslet várható visszaesése miatt karácsony körül csökkenti termelését az autógyár.

A legjobb málnapálinkák
A kóstolás módszertana után a tanultakat rögvest átültetjük a gyakorlatba. Elsőként málnapálinkát kóstolunk. Mivel igencsak kezdők vagyunk, és nem szoktunk hozzá a 40 százalékos alkoholtartalomhoz, kezdetnek csak négy tételt vizsgálunk meg közelebbről.

Ismeretlen képek a Führer francia diadaláról
Eddig nem ismert képek láttak napvilágot Angliában: az 1940-ben készített fotókon a franciákkal való fegyverszünet megkötésére érkező Hitler látható.

A Coldplayt és Kid Rockot is kétszer díjazták a WMA-n
Az életműdíjat itt is a Beatles kapta, ahogy az MTV díjkiosztóján Liverpoolban.

Meghalt egy motoros Mezőberényben
A 33 éves férfi eddig tisztázatlan körülmények között esett el.

A Tiszába fulladt egy férfi Benknél
A 42 éves mándoki férfi holttestét horgászok találták meg a folyóban.

Nicole Kidman házasságot köt Charlize Theronnal
Nicole Kidman a Danish Girl című filmben Charlize Theronnal köt házasságot, ami egy festő-modell viszonyból alakul ki.

A Csempelevél nyert a marosvásárhelyi rövidfilm-fesztiválon
A Csempelevél című magyar alkotás nyerte el a marosvásárhelyi 16.

Két grúz rendőr meghalt egy robbantásban
Grúz illetékesek azt gyanítják, hogy Oroszország állhat a támadás hátterében.

Óvoda konténerekből: ez az első ilyen itthon
Átadták Budapest első, konténerekből épült mobil óvodáját a Hűvösvölgyi úton hétfőn; az önkormányzat hosszú távon tervezi az üzemeltetését.

Újabb részletek az orosz atom-tengeralattjáró katasztrófájáról
Az orosz tengeralattjárón 20 halálos áldozatot követelő balesetet az automatikus tűzoltó rendszer váratlan működésbe lépése okozta: az emberek megfulladtak, mert a felhasznált freon gáz "megeszi" az oxigént, 400 fok felett pedig erősen mérgező részekre bomlik - írták a hétfői orosz lapok szakértői vizsgálatokra hivatkozva.

9000 fős leépítés az osztrák szövetségi postánál
Jelentős átszervezésre készül az osztrák szövetségi posta, ami sajtóértesülések szerint egyebek között csaknem 9000 alkalmazott elbocsátását és mintegy 1000 postahivatal bezárását jelentené 2015-ig.

Átadták az első mobil óvodát Budapesten
Átadták Budapest első, konténerekből épült mobil óvodáját a Hűvösvölgyi úton hétfőn; az önkormányzat hosszú távon tervezi az üzemeltetését.

Kubis: A magyarok nem tudnak megbékélni Trianonnal
A szlovák külügyminiszter szerint

Megrohamozták az egyik marokkói határállomást
Illegális bevándorlók akartak bejutni egy észak-afrikai spanyol enklávéba, de végül nem jártak sikerrel.

Szávay 28. a világranglistán
Szávay Ágnes a 28. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, az idei teljesítmények alapján elkészített rangsorban ugyancsak a 28. helyen jegyzik.

Tévéfilm miatt ugrott egymásnak Csehország és Ausztria
Élesen bírálta az osztrák közszolgálati televíziót (ORF) Václav Klaus cseh államfő, mert az csütörtökön este egy dél-morvaországi atomerőműben lejátszódott fiktív katasztrófafilmet vetített.

Nagyot nőtt a román külkerhiány
 

Háromdimenziós sorozatepizód készül
A Chuck egy 3D-s epizódot tervez a jövő évi Super Bowl után, de voltak már korábban is próbálkozások. 

Amerika Madagaszkár felé vette az irányt
Nem csak a családok, hanem a tizenévesek is tódultak Amerikában a hétvégén, hogy megnézzék a Madagaszkár 2-t. A DreamWorks animációs filmje 63,5 milliós nyitásával nem csak az első részt körözte le - amely 2005-ben egy négynapos hétvége alatt 61 millióval indult útjára -, hanem megverte a WALL-E-t is (63 m.), és így az év eddigi legsikeresebb animációs filmje lett. Erőteljes nyitásának köszönhetően a hétvége összeredménye 30%-kal jobb, mint a tavalyi év azonos hétvégéjéé, és a forgalmazók optimistán nézhetnek a lendületesen induló karácsonyi moziszezon elé.Jelenet a Madagaszkár 2 című filmbőlA Role Models című Paul Rudd és Sean William Scott főszereplésével készült vígjáték az előzetes elvárásoknál jobban teljesített: erős mozinkénti átlagbevétel mellett 19,3 milliót termelt a két óvodai munkára ítélt léhűtőről szóló film. Samuel L. Jackson és a nemrég elhunyt Bernie Mac viszont nem igazán keltette fel a nézők érdeklődését: Soul Men című zenés vígjátékuk 5,6 milliós bevétellel csak a hatodik helyet tudta elcsípni a toplistán. A korábbi bemutatók közül nagyon szépen tartja magát Clint Eastwood Elcserélt életek-je (22,1%-os esés az előző hétvége óta), a Zack and Miri Make a Porno (-35,2%) és a High School Musical 3 (-39,3%) is.A tízes toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):1. Madagaszkár 2 ($63,5/$63,5) 2. Role Models ($19,3/$19,3)3. High School Musical 3 ($9,3/$75,7)4. Elcserélt életek ($7,3/$20,6) 5. Zack and Miri Make a Porno ($6,5/$20,9) 6. Soul Men ($5,6/$5,6)7. Fűrész V ($4,2/$52,3)8. The Haunting of Molly Hartley ($3,5/$10,2) 9. The Secret Life of Bees ($3,1/$29,9) 10. Sasszem ($2,6/$96,4)

Első Zugtalálkozó
Elég családiasra sikerült, több igen csinos résztvevő is emelte a fényét.

Kis vidámság délelőttre: ezért szeretjük a 30 Rock-ot
Kép, abszolúte kommentár nélkül. Tracy Morgan rulz.

Fának ütközött és meghalt egy férfi Sopron közelében
Meghalt egy 61 éves férfi, amikor kocsijával áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és fának ütközött hétfőn a Csapod községet Röjtökmuzsajjal összekötő úton, Sopron térségében, írja az MTI.

"Célunk a figyelemfelkeltés": tüntet a Jobbik
Félpályás útlezárást tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfőn délután 5 óráig a magyar-szlovák határ közelében Rajkánál.

Láthattuk a japán trónörökös nejét (képpel)
Öt év után először vett részt nyilvános programon a japán trónörökös, Naruhito herceg felesége, Maszako hercegnő.

Népi, demokratikus médiatörvény
A letelefonálgatás, a sajtóperrel való állandó fenyegetés, sőt a pereskedés eddig is ment, de szerencsére többnyire nevetséges eredményekkel. Most az illetékes elvtárs-szagú viselkedés jogi keretet is kapna. Letelefonálgatás helyett oda is lehet küldeni valakit.

Az állatkertről és a buszvégállomásról tárgyal a főváros
Első olvasatban tárgyalt a Főpolgármesterei Kabinet hétfőn az óbudai Bogdáni úti autóbusz-végállomás esetleges áthelyezéséről a közeli Auchan áruház mellé 

Új műtéti eljárást vezetnek be Pécsett
Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikáján vezetik be a hegek nélküli műtéti eljárást, az első beavatkozásra várhatóan fél év múlva kerül sor 

Horgászok találták meg a Tiszába fulladt férfit
A Tiszába fulladt egy 42 éves mándoki férfi Benknél, akinek a holttestét horgászok találták meg a folyóban 

15 kocsival tiltakozik a Jobbik
Félpályás útlezárást tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfőn délután 5 óráig a magyar-szlovák határ közelében Rajkánál, a Magyar Gárda pedig délután 4 óráig Vámosszabadinál - közölte a rendőrség.

Hosszú napja lesz az Országgyűlésnek
Várhatóan késő este kezdi meg hétfőn az Országgyűlés a jövő évi adótörvények általános vitáját. Előtte még egy sor javaslatról szavaznak a képviselők, többek közt a Robin Hood-adóról, a környezetvédelmi termékdíjról és a gyűlöletbeszéd szankcionálásáról is, amit az Alkotmánybíróság már háromszor elkaszált.

Peter Saubert lenyűgözte a BMW 2008-as teljesítménye
A korábbi tulajdonos, Peter Sauber azt nyilatkozta, hogy a 2008-as volt élete legjobb szezonja a Forma-1-ben, köszönhetően annak, hogy a BMW Sauber nagyszerűen szerepelt az idei szezonban. A svájci külön megdicsérte Robert Kubicát is, aki az utolsó előtti fordulóig harcban állt az egyéni világbajnoki címért.

Nem segít a pékeken az olcsó búza
A malmi búza ára felére csökkent a tavalyi szinthez képest, ennek ellenére nem mérséklődik a kenyér ára. A pékségek többsége veszteséget termel, fejlesztésekre így egyáltalán nem jut pénz.

Csökkent a cseh infláció és munkanélküliség
 

Menekültek rohantak meg egy marokkói határállomást
Kövekkel dobáló afrikai menekültek rohantak meg egy marokkói határállomást hétfőn. A hatóságok végül megakadályozták, hogy a menekültek spanyol felségterületre lépjenek.

Becsapódásra készülnek a Holdon
A Chandrayan-1 indiai Hold-szonda sikeresen pályára állt égi kísérőnk körül. A következő héten egy kisebb szondát küld a felszín felé, amelynek Földről nem látható oldalán egy másik, japán szonda mérései alapján 500 millió évvel tovább tartott a vulkanizmus, mint azt eddig gondolták.

Tőkét emel a Santander
Az első számú spanyol bank, a  Santander mintegy 7,2 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre 1,6 milliárd (egyenként 4,5 euró értékű) új részvény kibocsátásával.

Grúz rendőrökkel végzett egy bomba Dél-Oszétia közelében
 

Bármit megtesz a Google-mobil
Vicces és veszélyes hiba maradt a Google mobiltelefonokra írt Android operációs rendszerében: a szoftver parancsként értelmez minden begépelt szót - adta hírül a Dev Connection blog. A véletlen újraindítások mellett komolyabb következményei lehetnek a hibának.

Új óriásturkáló nyílt: a legdrágább ruha 1860 forint
Továbbrajzoljuk Budapest turkálótérképét. A pár napja nyílt Kaméleon áruházban jártunk.

Magánterületről magánterületre költözik a buszvégállomás
Az óbudai Bogdáni útról kiebrudalt buszokat a közeli hipermarket fogadja be bérleti díjért cserébe.

Meghalt a teherautóval ütköző traktor sofőrje
Egy ember meghalt, amikor egy traktor és egy teherautó összeütközött a 63-as számú főúton, Bikács közelében hétfőn.

Gáspár Győző nem is hőbörgött, amiért kiszavazták a nejét
A Bors állítása szerint Gáspár Győző szidta a nézőket, mert nem küldtek SMS-eket azért, hogy neje a következő fordulóban is megmutathassa tánctudását.

Elhunyt a zenei legenda
Rosszul lett egy olaszországi koncert után, és a kórházba szállítást követően elhunyt a dél-afrikai zenei legenda, Miriam Makeba - közölte hétfőn az ANSA olasz hírügynökség. Az Afrika Mamaként is ismert énekesnő 76 éves volt.

Meglódultak a nyugat-európai tőzsdék
Erősen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók. Mintegy húsz perccel a kereskedés kezdete után a londoni FTSE 100 indexe 122 pontos emelkedést, a frankfurti DAX30 mutatója 135 pontos növekedést mutatott.

Egyszer csak ott volt a villanyoszlop
Fejjel rohant egy villanyoszlopnak egy kerékpáros Pécsen vasárnap este.

Ezer bála lángolt
Felgyújtottak ismeretlenek szalmabálákat vasárnap reggel Gerényesnél. A tulajdonos szerint több mint ezer bála semmisült meg, darabja ötezer forintot ért

Normatívacsökkenés
A normatívacsökkentés és a keresetcsökkentés azonos kormányzati program része, amely elszegényíti az ország polgárait és veszélyezteti a közszolgáltatásokat

Kiderült, mikor jön a Windows 7
Sok találgatás után egy konferencián, véletlen elszólás miatt kiderült, mikor jelenik meg a legújabb Windows. Az elejtett mondat szerint a dátum a jövő év karácsonya.

Obamáékról nevezik el a kenyai babákat
Az amerikai elnökválasztás másnapján az újszülött babák több mint fele Barack Obamáról vagy feleségéről kapta a nevét a kenyai Kiszumu kórházában. A kismamák a névválasztással ösztönözni szeretnék a gyerekeket.

GKI: eurót hozhat a válság
A radikálisan megváltozott világgazdasági körülmények között a magyar gazdaság is teljesen új pályára kerül - állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb előrejelzése. E pálya fő jellemzője, hogy a belső és külső pénzügyi egyensúly még a korábban szándékoltnál is erőteljesebben javul, viszont a gazdaság lényegében stagnál, a munkanélküliség nő, a foglalkoztatás és az infláció csökken.

Egyre gyakoribb a latexallergia
A latex sokaknál vált ki allergiás reakciót, bár a természetes gumialapanyagra érzékenyek többnyire tisztában vannak azzal, mely helyzetekben és anyagokkal kell óvatosnak lenniük. Az amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Akadémia azonban arra figyelmeztet, hogy a latexallergia olyan helyzetekben is támadhat, amikor egyáltalán nem számítunk rá.

Dinasztiákat buktattak a kínai monszunok
A kínai történelem a dinasztiák felemelkedéséről és bukásáról is híres, így senkit nem lepett meg, hogy a kutatók egy új klímavizsgálattal összefüggést találtak a civilizációs periódusok és az ázsiai monszunok között.

Megvannak az Év Autója-jelöltek
November 17-én hirdetik ki, hogy melyik modell nyeri el idén az Év Autója címet. A negyven benevezett autóból még hét van versenyben.

Kitisztult a hétvégén a főváros levegője
Gyakrabban lesz szmogriadó Budapesten, a Hungária körút helyett az M0-sra szoríthatják ki a gépjárműveket.

Porösvényt húzott a felrobbant kisbolygó
Újabb felvételek kerültek elő a Szudán felett a légkörbe csapódott meteorról. A jelenség a becsapódástól 700 kilométerre is megvilágította az éjszakát.

Jövőre nemzeti színekbe öltözik az Erzsébet híd
Az új díszvilágítás lehetővé teszi, hogy nemzeti ünnepen piros-fehér-zöldben pompázzon a pilon.

Megette az oxigént az orosz tengeralattjáró tűzoltó rendszere
A hajógyárban mindenki félt, az első próbaúton még beszivárgott a víz a hegesztéseknél.

Megint támadható a wifi
A WPA titkosítást használó hálózatok védtelenek egy újfajta támadási módszerrel szemben, írja a Register.

Fülöp-szigeteki lány a Miss Earth győztese
Díjat kapott még a tanzániai, a brazil és a mexikói lány is. Polgár Kriszitna nem jutott be a legjobbak közé.

Vállalatirányítási szerepjáték
Szakítva az egyetemek merev hagyományaival a Szegedi Tudományegyetem rendhagyó tanulmányi versenyt és nyílt napot szervez középiskolás tanulók részére.

A Bamosz szerint biztonságban vannak a befektetők
A magyarországi ingatlanalapok, alapkezelők működése stabil, a törvényi szabályokkal összhangban van, így a befektetők megtakarításai továbbra is biztonságban vannak - olvasható a Befektetési Alapkezelők- és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hétvégi nyilatkozatában.

Nagy a hiány: a lengyel orvosok sem maradnak otthon
Lengyelországban az elmúlt négy évben az aktív orvosok több mint hat százaléka kérte ki az orvosi kamarától azt az igazolást, amely a külföldi munkavállaláshoz szükséges - írja a Gazeta Wyborcza internetes honlapja.

Gyorshír: elhunyt a zenei legenda
Rosszul lett egy olaszországi koncert után, és a kórházba szállítást követően elhunyt a dél-afrikai zenei legenda, Miriam Makeba - közölte hétfőn az ANSA olasz hírügynökség. Az Afrika Mamaként is ismert énekesnő 76 éves volt.

Sértetlenül: a Boeing futóműve miatt kellett a kényszerleszállás
Kényszerleszállást hajtott végre hétfő reggel a római Ciampino repülőtéren a Ryanair légitársaság Frankfurtból érkező gépe.

Fának ütközött és meghalt
Meghalt egy 61 éves férfi, amikor kocsijával áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és fának ütközött hétfőn a Csapod községet Röjtökmuzsajjal összekötő úton, Sopron térségében 

A Milka nagyon haragszik az Ilka Rudira
A szabadalmi bejegyzési kérelem elutasítását követően a Fővárosi Bíróság hétfőn tárgyalja az Ilka kontra Milka ügyet. Egy pécsi vállalkozó saját neve felhasználásával akart új túró rudi termékkel a piacra törni, ám a Milka gyártója ezt kifogásolta.

Félpályás útlezárás a magyar-szlovák határnál
Félpályás útlezárást tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfőn délután 5 óráig a magyar-szlovák határ közelében Rajkánál, a magyar gárda pedig délután 4 óráig Vámosszabadinál 

Szappant köpnek a hernyók
Egyes lepkelárvák a szappanok és más tisztítószerek alapanyagát, tenzideket köpnek ellenségeikre

Jövő karácsonyra jelenik meg a Windows 7
A Microsoft meglepően korán kihozza a Vista utódját, korábban azt mondták, 2010 előtt nem érdemes várni rá.

Pataky Bea már megnézte kisfiával apu új házát
Az Edda frontembere már jó ideje elköltözött otthonról, ám kisfia, Acsa, csak nemrég látta apja új házát - írja a Kiskegyed.

Recesszióval közelebb az euróhoz
Csökken az infláció meg hiány, a GKI szerint jövõre 0,5 százalékos lesz a növekedés.

Testvérei holttestével élt együtt egy kilencvenéves néni
Éveken keresztül élt együtt három testvére oszlásnak indult holttestével egy 90 éves chicagói asszony.

Az országban elsőként: műtét hegek nélkül
Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikáján vezetik be a hegek nélküli műtéti eljárást, az első beavatkozásra várhatóan fél év múlva kerül sor - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

Ősszel is Balaton
A Balaton déli partja - miként az északi is - már régen nem csak a fehérborokról szól. A Siófoktól Fonyódig elterülő lankák idővel komoly kihívást jelenthetnek Villánynak, Szekszárdnak egyaránt - sőt néhány tétel már most is egyenlő eséllyel száll ringbe a fogyasztókért folytatott versenyben.

Nincs sugárzás az orosz tengeralattjárón
Vizsgálja az orosz védelmi minisztérium, hogy mi történt a Nyerpán. Húsz ember meghalt, több mint húsz megsérült szombaton az orosz távol-keleti flotta egyelőre csak próbamerüléseket végző atommeghajtású tengeralattjáróján.

A Milan ráfaragott a kihagyott helyzetekre
Az AC Milan - egy 93. percben kapott gól miatt - két pontot hagyott Leccében a Serie A 11. fordulójában, így nem tudta megőrizni vezető helyét a tabellán.

Megújult a Peugeot és Citroën minije is
Felfrissült a Peugeot legkisebb modellje, a 107. A 69 százalékban nők által vásárolt járgány mutatósabb, praktikusabb, lett mint korábban. A másik kis francia, a kívül-belül felújított Citroën C1 kisautó takarékosságban is fejlődött.

9000 embert küld el az osztrák posta
Jelentős átszervezésre készül az osztrák szövetségi posta, ami sajtóértesülések szerint egyebek között csaknem 9000 alkalmazott elbocsátását és mintegy 1000 postahivatal bezárását jelentené 2015-ig.

Új digitális multiügynökség indult
Közel-keleti irodájának megnyitásával és nyugat-európai partnere kiválasztásával lépett a piacra a Korubo, az első, prémiumszolgáltatásokra specializálódott, magyarországi székhelyű, nemzetközi digitális ügynökségcsoport.

Húszan fulladtak meg az orosz atom-tengeralattjárón
Az orosz tengeralattjárón 20 halálos áldozatot követelő balesetet az automatikus tűzoltó rendszer váratlan működésbe lépése okozta: az emberek megfulladtak, mert a felhasznált freon gáz "megeszi" az oxigént, 400 fok felett pedig erősen mérgező részekre bomlik - írták a hétfői orosz lapok szakértői vizsgálatokra hivatkozva.

Jól kezdett a pesti börze
Nyitás után erősödött a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, és a kereskedés első órájában megmaradt a pozitív trend: tíz után a BUX 3,09 százalékkal volt erősebb, mint a pénteki tőzsdezáráskor.

Benzinkutakra viszik az osztrák postát
Jelentős átszervezésre készül az osztrák szövetségi posta, ami sajtóértesülések szerint egyebek között csaknem 9000 alkalmazott elbocsátását és mintegy 1000 postahivatal bezárását jelentené 2015-ig.

Guggolásra kényszerülnek a nagyok
Az átlagosnál magasabb emberek számára kényelmetlenek és károsak a nem állítható, sztenderd méretű bútorok. A 198 cm magas Bálint panaszkodik a mosdók, a konyhákra is, munkatársaival szemben egyetlen előnye van: a legmagasabb polcokra elhelyezett iratokat is eléri.

Ausztráliai turistaprogramok felfedező kedvű utazóknak
A helyiek és a turisták is egyetértenek abban, hogy Ausztráliát nem lehet egyetlen utazás alkalmával megismerni. Ha már letudtuk a kötelező nevezetességeket, érdemes felfedezni a kontinensnyi ország olyan arcait, amelyek a legtöbb turista előtt rejtve maradnak: kipróbálhatjuk a hajnali légballonos repülést, vitorlástúrára indulhatunk, és cetcápák közé merülhetünk a korallzátonyoknál.

Északon már hómezők - a hét műholdképe
Nálunk épp véget ér a hosszúra nyúlt indián nyár, kontinensünk északi részén, Skandináviában pedig már kiterjedt hómezők fehérlenek. A hópászták Svédország déli részéig is lenyúlnak.

Heg nélkül műtenek Pécsett
Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikáján vezetik be a hegek nélküli műtéti eljárást, az első beavatkozásra várhatóan fél év múlva kerül sor - írta az Új Dunántúli Napló.

Megszakadtak a Chrysler-GM tárgyalások
Sokan már biztosra vették, hogy a két gyártó összeolvadása elkerülhetetlen

Megeszi az Állatkert a Vidámparkot
A Városligetben élményparkot raknának össze a két intézményből, a Vidámpark egy rész elköltözne.

Lost ötödik évadpremier: január 21
Most már tuti információnk van, hiszen az ABC tette közzé: a Lost ötödik évada 2009 január 21-én, este kilenckor tér vissza a képernyőkre, tehát a dolgok mai állása szerint visszakerül szerda estére a tavalyi csütörtökről.

Kutyák marcangoltak szét egy őzet
Elpusztult őzet találtak a vízelvezető csatornában a Szeged Béketelep városrészben élők.

Titkos bevetések Bush jóváhagyásával: részletek itt!
Az amerikai hadsereg különleges egységei mintegy tucatnyi tikos hadműveletet hajtottak végre az elmúlt négy évben az al-Kaida terrorhálózat és más iszlamista csoportok ellen Pakisztánban, Szíriában és más országokban George W. Bush amerikai elnök kormányzatának egyetértésével - jelentette a The New York Times internetes kiadásában.

A legjobb „nem amerikai dzsesszénekes”
Szőke Nikoletta, akit Ted Gioia

Kényszerleszállás: a gép egyik motorja kigyulladt
Kényszerleszállást hajtott végre reggel a római Ciampino repülőtéren a Ryanair légitársaság Frankfurtból érkező gépe.

Nem ütött a Fitch a forinton
Hétvégéhez képest erősödött a forint, annak ellenére, hogy a Fitch hétfő reggel rontott a hazai adósság besorolásának osztályzatán. Egy euróért most 266,50 forintot adnak Budapesten.

Richard Bona újra Budapesten
November 25-én a világ egyik legjobb basszusgitárosa, Richard Bona lép fel az A38 Hajón.

4,5 millió forintos bírság megtévesztő hirdetésekért
Összesen 4,5 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) betegség diagnosztizáló, méregtelenítő készülékekre vonatkozó valótlan, vagy nem bizonyított, a fogyasztókat megtévesztő tájékoztatás miatt négy társaságra.

Hamilton: Alonsóval mindig tiszteltük egymást
Lewis Hamiltont nagyon meghatotta, hogy Fernando Alonso személyesen gratulált neki Brazíliában világbajnoki címéhez, ráadásul nem is akárhol, a McLaren-Mercedes garázsában. Az újdonsült világbajnok azt is elárulta, Alonsóval valójában sosem volt vitájuk és mindig is tisztelték egymást.

Újabb eredmények a kopaszodás kutatásában
A közelmúltban két kutatócsoport egymástól függetlenül ugyanarra az eredményre jutott a férfias típusú kopaszodás genetikai hátterének kutatása során: felfedeztek egy gént a 20. kromoszómán, melynek bizonyos variánsai nagy szerepet játszanak a hajvesztésben. Ezek egy másik, korábban azonosított génváltozattal együtt előfordulva hétszeresére növelik a férfias típusú kopaszodás kialakulásának kockázatát.

Nyugat -Európa is jól kezdte a hetet
A nyugat-európai tőzsdékre átragadt a Távol-Keletet jellemző optimizmus. A kereskedést a bikák uralják, a tőzsdékre világszerte kezd visszatérni a tőke.

Új csillagvizsgáló Jászberényben
November 7-én új csillagvizsgálót avattak fel Jászberényben, a Városi Könyvtár megújult épületén kupola is helyet kapott, írta a Magyar Csillagászait Egyesület híroldala.

Horthy-emléktábla a XVII. kerületben
Rákosmente folytatja a Trianon-emlékmű - pápa szobor - Wass Albert-szobor nyomvonalon megtett útját és novemberben Horthy-emléktáblát avatnak a kerületben.

Traktor ütközött tehergépkocsival
Traktor és tehergépkocsi ütközött a 63-as számú főúton Bikácsnál

Őrzi veretlenségét a Villareal
A spanyol bajnokság egyedüli csapataként a tavalyi ezüstérmes továbbra sem kapott még ki. A

Ázsiában továbbra is töretlen az európai repülőgépek népszerűsége
A szingapúri központú, repülőgépek lízingelésével foglalkozó BOC Aviation újabb megrendelést adott le 20 darab Airbus A320-as repülőgépre. A társaság azért döntött így, mivel világszerte egyre nagyobb igény van a lízingelt A320-as repülőgépcsalád gépeire. Ugyanakkor a malajziai központú AirAsia Group egyik leányvállalata, az AirAsia X is az európai gyártó repülőgépeit választotta.

Gyereknapló: A szoptatás kávéra cserélve
Kértétek, hogy írjak pár szót arról, hogyan szokott le Abigél a szopásról, és igazából nekem is csak most tűnt fel, milyen könnyedén átugrottam ezt a témát.

Bordélyház és luxusút uniós támogatásból
Dániában sípályára igényeltek pénzt egy olyan szigetre. ahol soha nincs hó.

Nincs vége: folyamatosan kerülnek elő az áldozatok a haiti iskolából
Hétfőre kilencvenháromra nőtt a pénteken összeomlott haiti iskola áldozatainak száma.

Lukács Csaba: Erős szomszéd, világos érvekkel

Révész Sándor: Láncaink őrzői

Pilhál György: Programozók

Seszták Ágnes: Celebvilág Magyarországon

Lejtőn: Dávid Ibolyának nem tettek jót
A Szonda Ipsos októberi vizsgálatában is Sólyom László áll a népszerűségi a rangsor elején. Szorosan a nyomában van Göncz Kinga, Orbán Viktor és Szili Katalin. Dávid Ibolya viszont kikerült az élbolyból. A lista végén továbbra is vezető MSZP-s és SZDSZ-es politikusok tartózkodnak. A 30 pontos miniszterelnök mögött Demszky Gábor, Szilvásy György, Draskovics Tibor és Veres János sorakozik. A legutolsó hely továbbra is a 22 pontos Kóka Jánosé.

25 halott a bagdadi robbantásban
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát és autóját az iraki főváros központjában.

Pataky István: Kiszolgáltatottan

117 milliárd az exporttámogatásra
A Focus beszámol a berlini kormány 2009-es exporttámogatási terveiről. A Die Welt bemutatja a hesseni SPD elnökasszonyának marionettjét.

Balavány György: Intolerancia a nemzettel szemben

A Ferrari elnöke őrjöngött Hamilton győzelménél
A Ferrari elnöke bevallotta, hogy őrjöngött, összetörte a televízióját, miután Felipe Massa a brazil futam utolsó pillanataiban elveszítette a világbajnoki címet.

A fekélyes vastagbélgyulladás étrendi kezelése
A fekélyes vastagbélgyulladás leggyakrabban serdülőkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik. A betegeket hosszú évekig, illetve egész életen át elkíséri a betegség, a tünetmentes időszakok egy-két héttől akár évekig is tarthatnak. A páciensek kezelésének egyik legfontosabb része a személyre szabott diéta kialakítása. Cikkünkben a fekélyes vastagbélgyulladás részletes étrendi kezelését tekintjük át dietetikus szerzőnk segítségével.

Már 1942 előtt is üzemeltek az auschwitzi gázkamrák
Az egykori náci haláltábor, az auschwitzi koncentrációs tábor tervezett kibővítésének minden szempontból hitelesnek tűnő dokumentumait hozta nyilvánosságra szombaton, a zsidóellenes nemzetiszocialista pogrom, a kristályéjszaka évfordulójának előestéjén a Bild.

Harc a világbajnoki címért
November 9-én, magyar idő szerint vasárnap este döntő asztalhoz ültek a világbajnoki címre még esélyes játékosok. Ma délelőttre a kilencből már csak hárman maradtak. Beválhatnak a profik jóslatai?

Néha a Prérifarkasnak is lehet esélye a Cápa ellen
Hét győzelem után először kapott ki a listavezető San Jose Sharks az NHL-ben. A rivális Phoenix Coyotes finn csatára, Olli Jokinen kétszer volt eredményes, és adott egy gólpasszt is. A gárda orosz tehetsége, Viktor Tyihonov - a legendás szovjet-orosz edző unokája - megszerezte pályafutása első NHL-gólját.

A pirítós sötét oldala
Hetente megnézed a filmeket, Darth Vader hörgése a csengőhangod, fénykardalakú a távirányítód és megvan az összes actionfigure, amit valaha kiadtak? Akkor ezt a toastert is neked találták ki.

"Érzelmektől és indulatoktól mentesen kérdezzenek" - ők zárták ki a Fradit az első osztályból
Hétfőn reggel saját honlapján tette közzé az FTC Pártolói Egyesület (FTCPE) a Ferencvárost az első osztályból kizáró másodfokú licencadó bizottság névsorát.

Brutális leépítések: jövőre 300 ezer új munkanélküli lehet!
A pénzügyi válságot nagyjából túléltük, az államcsőd is elmaradt, de a következő lépcsőben soha nem látott munkanélküliség köszönthet Magyarországra. Jövőre akár a 700 ezret is meghaladhatja az álláskeresők száma, ami 300 ezer új munkanélkülit jelentene.

Nem tudja, kit boncoltak fel a férje helyett
Férje boncolási jegyzőkönyve helyett egy idegen betegét kapta kézhez egy özvegy. A dokumentumban több adat sem stimmel, a nő ezért a betegjogi képviselőhöz fordult. A kórház azonban hónapok óta nem reagál az ügyre.

Erősödött a forint, esett a lej
Több mint egy százalékkal esett hétfőn reggel a lej árfolyama az euróhoz képest, mert a Fitch Ratings hitelminősítő két fokozattal a befektetési sáv alá, az eddigi

Kézmosással előzhetjük meg a súlyos bélfertőzéseket
A bőrfelületen élő baktériumoknál korábban még nem alkalmazott DNS-vizsgálati módszer kimutatta, hogy kezünkön csaknem százszor több baktériumfaj él, mint amit eddig feltételeztek. Egy másik tanulmányban a vonattal és busszal ingázó utasok kezéről vettek mintát öt angliai és walesi nagyvárosban, és azt találták, hogy minden negyedik utas kezén jelen van valamilyen, a székletből származó baktériumfaj. A két új kutatási eredmény mellett bemutatunk néhány olyan betegséget is, amelyet a székletből a kezünkre kerülő baktériumok és vírusok okozhatnak.

Del Potrót nem becézik Sanghajban
Csak az argentin Juan Martín del Potro nem kapott még kínai becenevet a férfi teniszezők évzáró Mesterek Kupájának résztvevői közül.

Alig változott a forint-árfolyam reggel
 

Kényszerleszállást hajtott végre egy gép Rómában
 

Másik embert boncoltak fel a férje helyett?
A jegyzőkönyv szerint az elhunyt 169 centi magas, a férj 180 volt és hiányzott a fél heréje.

Rövidhír: kényszerleszállás Rómában
Kényszerleszállást hajtott végre hétfő reggel a római Ciampino repülőtéren a Ryanair légitársaság Frankfurtból érkező gépe.

Határátkelőket zár le a Jobbik: több demonstráció is lesz a héten
Hétfőn öt, csütörtökön egy Szlovákiába vezető határátkelőt zár le a Jobbik Magyarországért mozgalom. A Jobbik közleménye szerint a félpályás lezárásokat bejelentették a rendőrségen.

Kapaszkodnak az ázsiai részvénypiacok
Erőteljes emelkedésen mentek át hétfőn az ázsiai részvénypiacok, elsősorban az 586 milliárd dolláros kínai gazdaságélénkítő csomag hatására.

Már nem titok, kik zárták ki a Fradit
Az FTC Pártolói Egyesület hétfőn nyilvánosságra hozta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó testület azon hét tagjának nevét, akik 2006 júliusában döntöttek a Ferencváros élvonalbeli kizárásáról.

Hétfői sporteredmények: veretlen a Lakers és az Atlanta
Továbbra is százszázalékos a Los Angeles Lakers és az Atlanta Hawks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A legutóbbi játéknapon a kaliforniai alakulat simán nyert a Houston Rockets ellen, míg az Atlanta Oklahoma Cityben diadalmaskodott.

A Müpában lép fel a mali legenda
Kedden a Művészetek Palotájában lép fel a kortárs afrikai tánczene egyik legfényesebb csillaga, Habib Koité és Bamada nevű zenekara.

Ombudsman vizsgálta az elnökválasztás cikkeit
A vezető amerikai liberális lapok közé tartozó The Washington Post ombudsmanja megállapította: az újság összességében véve a demokrata párti Barack Obama javára elfogult módon tudósított az elnökválasztási kampányról.

Magyar Nemzet: Tovább árulják a hamisított mézet
A Magyar Nemzet több nagy áruházlánc boltjaiban is talált a hétvégén korábban már lelepleződött mézhamisítványokat. A napilap próbavásárlása előtt a Tesco megígérte, leveszi a polcairól a hamisított termékeket.

Optimisták a brókerek, erősödhet a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 261,47 pontos emelkedéssel, 13 250,32 ponton nyitott hétfőn, ami a pénteki záró értékéhez képest 2,01 százalékos erősödés.

Tizennégyen haltak meg afganisztáni összecsapásokban
A helyi kormányzó szerint nem tálibokkal, hanem biztonsági őrökkel végeztek a katonák.

Telefonszámok "baj esetére": fel kell készülnünk a balesetekre
Az első pillanatokban egy baleset helyszínén nem fontos a sérültek személyazonossága - mondta Sárváry András, a Péterffy Sándor Baleseti Központ szakmai igazgatója a hétfő reggeli RTL Híradóban egy nemzetközi kezdeményezés kapcsán.

Meglepő ötlet a pápától - nézze csak!
A római pápa a hétvégén felszólította a tudósokat, hogy a műszaki haladás figyelembe vételével fogalmazzák meg újra a halál fogalmát. Az olyan kérdésben, mint az emberi élet vége, a legkisebb önkényeskedésnek sincs helye - fogalmazott XVI. Benedek katolikus tudósok és orvosok delegációja előtt.

Ismét leminősítették Magyarországot
Több más feltörekvő piaci gazdasággal együtt Magyarország szuverén adóskockázati besorolását is leminősítette hétfőn a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő a várható recesszió súlyosságára hivatkozva, megjegyezve ugyanakkor, hogy a Magyarországnak jóváhagyott pénzügyi védőcsomag jórészt megszünteti a külső finanszírozási kockázatokat.

Elhunyt Czigány Lóránt
A Magyar Írószövetség fájdalommal tudatja, hogy 2008. november 8-án elhunyt Czigány Lóránt író, irodalomtörténész.

Vidáman nyitott a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 261,47 pontos emelkedéssel, 13.250,32 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 2,01 százalékkal erősödött.

Égő motorral szállt le a Ryanair gépe

Még mindig veretlen a Lakers és a Hawks
Továbbra is százszázalékos a Los Angeles Lakers és az Atlanta Hawks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Lettországban a házigazda ellen folytatja a hokiválogatott
A magyar mellett a kazah és a japán jégkorong-válogatott vette sikerrel a hétvégi olimpiai előselejtezőt. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese veretlenül nyerte meg a budapesti csoport küzdelmeit, a kazahok Észtországban, a japánok pedig Lengyelországban harcolták ki a továbbjutást.

330 ezer forintos víz
A gazdagoknak szánt karácsonyi ajándékként dobja piacra a LOve H2O a világ legdrágább vizét. A 6500 Swarovski-kristállyal díszített palackból csak hat darab készült, amelyeket egyenként 1000 fontért, vagyis 330 ezer forintért lehet majd megvenni.

Több önerőre van szüksége a fővárosnak
Már az idén várhatóan 40 milliárd forint saját erőre van szüksége a Fővárosnak azokhoz az előkészített, vagy már folyamatban lévő beruházásokhoz, amelyekhez európai uniós támogatást igényeltek.

Egy mesternégyes sem mindig elég, ha a világválogatottról van szó
Elképesztően nehéz helyzetben voltunk ezen a héten az álomcsapat összeállításakor, mivel számtalan fantasztikus csatárteljesítménynek lehettünk szemtanúi az elmúlt napokban. Így aztán hiába ért el Gonzalo Higuaín mesternégyest, szerzett két meccsen négy találatot Grafite, és hármat Alessandro Del Piero - ők egyaránt kimaradtak. De a középpályán is minimum két gól kellett a csapatba kerüléshez...

Virtuális séta az ókori Rómában
Az ókori rómaiak mindennapi életét "tapasztalhatják" meg az érdeklődők annak a háromdimenziós szimulációnak köszönhetően, amelyet a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) informatikusai fejlesztettek ki.

Obama "forradalmasít": a YouTube-ra teszik fel beszédeit
Obama internetező kampánystábja ugyanúgy forradalmasítja a Fehér Ház kommunikációs gyakorlatát, mint annak idején Franklin Delano Roosevelt elnök tette a rádió alkalmazásával - véli a demokraták egyik veterán kampányszakértője, Simon Rosenberg.

Kiraboltak egy hatvani általános iskolát
Betörők jártak a hatvani Baross Gábor Általános Iskolában. Nemcsak loptak, hanem megrongálták a helyiségeket. A kár mintegy 1,5 millió forint.

Elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától a Pick
Két hazai vereség után szinte már csak a csodában bízhatott a korábban továbbjutási álmokat szövögető Pick Szeged a Bajnokok Ligája H-csoportjában.

Dupla merénylet volt Bagdadban

Bécsé a prágai börze
A bécsi tőzsde megvette a prágai tőzsde részvényeinek 92,4 százalékát - jelentette be a hét végén a prágai börze. A tranzakció árát nem közölték.

168 milliárd tonna az igazolt kőolajkészlet
Jövőre Debrecenben tartják a tudomány ünnepének központi rendezvényeit. Az idei eseményeket "A tudomány az élhető Földért" gondolat jegyében szervezték meg. A tematikus napok előadásaiból kiderült, hogy sok ország manipulálja a kőolajkészleteire vonatkozó adatait, hogy 2003-ban Európában a hőhullám következtében 31 427-en vesztették életüket, valamint évente ötmillió csecsemő hal meg a szennyezett víz által terjesztett fertőzések következtében.

Szerdától állásbörze a Corvinus Egyetemen
Közel száz munkáltató három-négyezer állást és a szakmai gyakorlatot kínál diplomázóknak és a közelmúltban végzetteknek november 12-13-án a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezendő integrált állásbörzén.

Hamilton több jelentős F1-es trófeáját is megtarthatja
A McLaren-Mercedesnél, évtizedes hagyományaik értelmében, a pilótáik által szerzett összes trófeát megtartják, a kivétel pedig olyan ritka náluk, mintha Ron Dennis szó nélkül elmenne egy koszfolt mellett a garázsukban. Lewis Hamilton azonban, nagy sikerének köszönhetően, többet is megtarthat első jelentős serlegeiből.

A középosztályt veszélyezteti a munkanélküliség
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, mint a jelenlegi, amely nagyobb és másféle támogatást igényelhet: hiszen ezúttal már a középosztály tagjai kerülhetnek az utcára - mondta a Népszabadságnak Köllő János, az MTA Közgazdasági Intézetének a munkatársa.

Csak nyeli az állami pénzt az AIG
Kibővíti az AIG biztosítónak szánt mentőcsomagot az amerikai kormány. A szeptemberben létrehozott 85 milliárd dolláros hitel helyére egy összetett, összességében több mint 150 milliárd dolláros csomagot állítottak.

Ott is háborúzott az USA, ahol béke volt
Titkos rajtaütéseket hajtottak végre a világban, a CIA központjában élőben nézték.

Lila túrórudi malaccal: sehogy sem tetszik a hatóságnak
Bírósághoz fordult Ilka Gábor, miután a Magyar Szabadalmi Hivatal többször is elutasította "Ilka Rudolf" elnevezésű túrórudijának védjegybejegyzését.

Megölte egykori tanárát egy vizsga miatt
Letartóztattak Dél-Korea fővárosában egy 37 éves férfit, aki a rendőrség szerint megölte volt tanárát, amiért az két évtizeddel korábban megverte őt, azt állítva, hogy a diák csalt egy vizsgán.

Gyurcsány Orbánnal küzd, nem a válsággal
Érdekes kommunikációs háború zajlik a világválság hívó szóról a hazai politikai életben. Kár, hogy megint a kormányzás látja ennek kárát.

Teherautókkal demonstrálnak a becsapott vállalkozók
Továbbra sem kapták meg pénzüket a generálkivitelezőtől, ezért hétfőn folytatják demonstrációjukat azok a vállalkozók, akik teherautókkal és munkagépekkel vonultak fel szombat reggel egy hajdúszoboszlói bevásárlóközpont építkezésénél. A fővállalkozó mintegy 120 millió forinttal tartozik az alvállalkozó cégeknek.

F1 2008 - A Super Aguri a legfontosabb csatát bukta el
A 2008-as szezon csapatainak értékelését a konstruktőri tabella aljáról kezdjük, elsőként egy olyan istállóval, amely be sem fejezte az évet, hiszen a negyedik futam után csődöt jelentett. Természetesen a Super Aguriról van szó, a japánok a Spanyol Nagydíjig vettek részt az idei pontvadászatban.

New York Times: Titkos hadműveleteket folytatott az USA
Az al-Kaida elleni, a világ bármely országában végrehajtható támadásokra adott engedélyt George Bush távozó amerikai elnök 2004 elején - számolt be róla a New York Times. A lap szerint az elmúlt négy évben körülbelül egy tucat titkos hadműveletet hajtott végre az amerikai hadsereg.

Koldusszegény országok lepusztult hadihajói eshetnek egymásnak Ázsiában
A koldusszegény Banglades és a hasonlóan elmaradott szomszédos Mianmar folyamatos vitában van a tengeri határvonalaik mentén lévő gáz-, illetve olaj lelőhelyek felkutatása és az energiahordozók kitermelése miatt. Mianmar nem tudta kivárni, amíg hivatalos jogi döntés születik a konfliktussal kapcsolatban, ezért a kitermelés jogát - néhány vitatott határ menti területen - egy dél-koreai vállalatnak adta át, ami meg is kezdte a kutatást 2 mianmari hadihajó kíséretében. Erre válaszul a bangladesiek is riadóztatták lepusztult flottájukat...

Tartós recesszióba kerülhet a gazdaság
A magyar gazdaság tartós recesszióba kerülhet, mert egyszerre kedvezőtlen a belső környezet és a világgazdasági folyamat - vélekedik Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Új fizika kezdetét is jelezheti egy fantasztikus részecske felbukkanása
Miközben a világ a CERN, a genfi részecskefizikai kutatóközpont új hatalmas részecskegyorsítójának (LHC) üzembe helyezésére figyelt, a többi nagy laboratóriumban tovább folytak a kísérletek. A ma üzemelő legnagyobb energiájú gyorsítónál, a chicagói Tevatronnál meglepő és egyelőre erősen vitatott felfedezést tettek. Nem kizárt, hogy a sötét anyag egyik feltételezett alkotóeleme jelent meg a gyorsítóban, és ki is lépett belőle.

A BUX után a prágai tőzsde is Bécsé
A bécsi tőzsde már megvette a prágai tőzsde részvényeinek 92,4 százalékát - jelentette be a hét végén a prágai tőzsde hivatalos bécsi tőzsdei közlésre hivatkozva. A tranzakció árát nem hozták nyilvánosságra. A cseh média szerint a bécsiek mintegy négymilliárd koronát fizettek a prágai tőzsdéért, amely az egyik legnagyobb kelet-európai tőzsde.

Válságtanácskozik az egész világ
Peking máris lépett, 4 ezer milliárd jüanos (586 milliárd dollár) gazdasági ösztönző csomagot jelentett be.

Félpályás útlezárások a szlovák-magyar határon
A Jobbik a vámosszabadi, a rajkai, a letkési a komáromi és a salgótarjáni határnál tüntet.

Milliárdos rongálás: 88-szor támadták meg a Combinókat
Évente legalább egymilliárd forintos kárt okoznak a vandálok a BKV-nak, a Közterület-felügyeletnek pedig az ellopott KRESZ-táblák okoznak 75 millió forintnyi többletköltséget - írja a Népszava.

A sosemvolt aranykor
Pasolini nevének hallatán szinte mindenki meghökkentő alkotásra számít. Ez nem is csoda, hiszen korának egyik legvitatottabb olasz művészeként tartják számon.

Fürdőkádban találták meg az ellopott kölyökkutyákat
Két sarkadi szomszéd is arra ébredt a közelmúltban, hogy nyoma veszett az általuk nem sokkal korábban vásárolt, egy alomból származó rottweiler fajtású kölyökkutyáiknak. Még a rendőrségi bejelentés napján meg is találták az ebeket

Generikusok: 30 milliárdos spórolás a gyógyszerkasszán
Év végére 27-30 milliárd forint pénzmaradvány keletkezhet az egészségpénztár gyógyszerkasszájában. A kormány azt mérlegeli, hogy a megtakarításból a patikusok generikus programban való részvételét dotálja.

„No Fico” feliratú táblák Drávapiski mellett már a Ivádon is + Videó
Több magyar településen is nem kívánatos személy lett Robert Fico szlovák kormányfő. A Baranya megyei Drávapiski mellett már a Heves megyei Ivád is

A bécsi tőzsde megvette a prágai tőzsde 92,4 százalékát
A bécsi tőzsde már megvette a prágai tőzsde részvényeinek 92,4 százalékát 

Zárolták az ingatlanalapokat
Tíz napra felfüggesztette 29 ingatlanalap forgalmazását a felügyelet, vagyis a következő hét közepéig nem juthatnak pénzükhöz azok, akik ingatlanalapokba fektettek

Kubis patnert és kiutat keresne
Kiutat keresne a szlovák-magyar konfliktusból Jan Kubis szlovák külügyminiszter, bár ehhez először Budapesten szeretne partnert találni. A szlovák külügyek irányítója szerint a konfliktus gyökere Trianon.

SZDSZ-es képviselő lehet Vágó István
Az SZDSZ felkérte Vágó Istvánt, hogy induljon listájukon az európai uniós parlamenti választásokon - írta a Blikk.

Kovalainen: Jövőre felveszem a versenyt Hamiltonnal
Heikki Kovalainen maga is elismerte, hogy bemutatkozó éve a McLaren-Mercedesnél nem teljesen alakult úgy, ahogyan azt előzetesen eltervezte, ám biztos abban, hogy 2009-ben sokkal erősebb lesz. A finn pilóta meg van győződve arról is, hogy jövőre Lewis Hamiltonnal is fel tudja majd venni a versenyt.

A nap sportvideója: Del Piero megint megcsinálta
Nyolc nap alatt három gólt szerzett szabadrúgásból Alessandro Del Piero, a Juventus sztárja, aki előbb a Roma elleni rangadón csavart Doni kapujába, majd a Real Madrid elleni BL-meccsen vette be Casillas kapuját, végül a Chievo elleni bajnokin varázsolta a labdát a tőle megszokott módon a jobb pipába. Utóbbi találat ráadásul nemcsak azért volt különleges, mert a Zebrák ezzel szereztek vezetést Veronában, hanem azért is, mert Del Piero vasárnap ünnepelte 34. születésnapját.

Tuningcégként tér vissza a Brabham
Tizenhat éve tűnt el a Formula 1-ből a Brabham márkanév

Leszúrta a tanárát, mert azt állítta, hogy 21 éve csalt egy vizsgán
Letartóztattak Dél-Korea fővárosában egy 37 éves férfit, aki a rendőrség szerint megölte volt tanárát, amiért az két évtizeddel korábban megverte őt, azt állítva, hogy a diák csalt egy vizsgán.

Kemény télre készül a lakosság
Három éve nem volt ekkora kereslet a tűzifára, persze a gázár is hajta a piacot.

Egyetlen kastélyból lett itthon otthon
Egyetlen magyarországi kastély van, amit lakáscélra építettek fel - írja a Napi Ász.

Két vagon cukorból toszkán szekrénysor
Erdélyből származó, a divatot követő bútorokkal foglalkozik a Geli Kft. A vállalkozás a nagykereskedés mellett egy igazi csa ládi hangulatú lakberendezési áruházat is működtet. Gelencsér Lászlóné azt vallja: a má sodik költözésnél mindenki felismeri az általuk forgalmazott egész bútorok előnyeit.

Újabb holokauszt-bizonyítékról beszélt Feldmájer
Az auschwitz-birkenaui haláltábort tovább akarták fejleszteni a nácik a második világháborúban, az erről szóló, a napokban előkerült dokumentumok alátámasztják a zsidóság eddigi sejtéseit - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Gyengült a dollár az euróhoz képest
Hétfőn reggel gyengült a dollár az euróhoz képest. A szakértők azt mondták, hogy hétfőn összességében a dollár emelkedésére számítanak.

Sólyomnak nem tett jót a válság
Jelentősen, öt ponttal esett Sólyom László népszerűségi indexe a Szonsa Ipsos legfrissebb felmérése szerint, amely a Népszabadság hétfői számában olvasható. A közvélemény-kutatók szerint az államfő megítélését az rontotta, hogy nem vett részt a nemzeti csúcson.

Tehetős közösség lakhatta az Árpád-kori Kánát
Az egykori település feltárásában részt vevő Terei György középkoros régész, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársa azokról az ásatásokról nyilatkozott az MTI-nek, amelyek során előkerült Magyarország legnagyobb összefüggő Árpád-kori települése.

Emléktörléssel kísérletezik az amerikai hadsereg
A Pentagon gondolattal irányítható fegyvert is fejleszt. A katonai célú mesterséges intelligenciákat online játékokban tesztelik.

Várdai Anikó még mindig nehezen tudja kimondani pasija nevét
A Jóban Rosszban pultosa, Várdai Anikó kilenc éve él együtt kedvesével, Mbaye Ndiaye-val.

Napi tíz liter kólát ivott egy brit férfi
Fél mázsát fogyott egy teherautósofőr Nagy-Britanniában, mert felhagyott a kólaivással.

A Fitch is leminősített
Még éppen a befektetésre ajánlott kategóriában maradtunk, Románia már spekulatív szinten van.

Beyonce bádogembernek öltözve énekelt
A múlt heti MTV Europe Awards kapcsán már szót ejtettünk a farsangi hangulatú celebkoszorúról Heti Trend összeállításunkban.

Esők határozták meg a kínai császárok sikerét
Az esőt hozó monszunok messzemenően befolyásolták, hogy Kínában mely dinasztiák váltak különösen sikeressé.

Sarka Kata karácsonyig ágyban marad
Hajdú Péter felesége, Sarka Kata a vesegyulladása miatt kénytelen karácsonyig ágyban maradni.

Szívbetegek figyelem: óvatosan az mp3-lejátszókkal!
Az mp3-lejátszók fülhallgatói közvetlen közelből, 2-3 centiméteres távolságból megzavarhatják a beültetett szívritmusszabályzókat és defibrillátorokat - állapították meg bostoni szakemberek.

Tesco, Auchan, CBA - Vigyázat, még mindig "svindliznek"!
Továbbra is árulja a Tesco a korábban bizonyítottan hamisítottnak minősített mézet - írja a Magyar Nemzet.

Kiket fog elérni a munkanélküliség?
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, mint a jelenlegi, amely nagyobb és másféle támogatást igényelhet: hiszen ezúttal már a középosztály tagjai kerülhetnek az utcára - mondta a hétfői Népszabadságnak Köllő János, az MTA Közgazdasági Intézetének a munkatársa.

Menekülés: gyilkos járvány lehet a kolerából Kongóban
A segélyszervezetek szerint kolerafertőzés veszélye fenyeget a Kongói Demokratikus Köztársaságban több tízezer embert, akik a harcok elől menekültek el.

Nincs adócsökkentési hullám Európában
Óriási baklövés lenne a jelenlegi krízishelyzetben adócsökkentést végrehajtani, megfelelő nagyságú bevételek nélkül ugyanis elapadnának azok a pénzügyi források, amelyek segítségével kilábalhatunk a válságból - mondta a hétfői Népszavának Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szocialista elnöke.

Rejtély: eltűntek a "szellemkórház" vezetői
Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mert a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnő Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ közepén - írja a Magyar Nemzet.

Titkos és bizalmas: mit csináltak a különleges amerikai egységek?
Titkos hadműveleteket hajtottak végre az al-Kaida ellen Bush beleegyezésével - írja a The New York Times.

Növekedéssel kezdhetnek a nyugat-európai tőzsdemutatók
Erős növekedéssel kezdhetnek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn, Kínának arra a vasárnapi bejelentésére, hogy 2010-ig közel 600 milliárd dollárt fordít a hazai kereslet élénkítésére.

20 ezer dolgozóját küldi utcára a Deutsche Post
Hivatalosan hétfőn jelenti be a Deutsche Post, hogy mintegy 20 ezer dolgozójától válik meg az Egyesült Államokban a veszteségek miatt.

Leminősítette hazánk adóskockázati besorolását a Fitch
Több más feltörekvő piaci gazdasággal együtt Magyarország szuverén adóskockázati besorolását is leminősítette hétfőn a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő, a várható recesszió súlyosságára hivatkozva, megjegyezve ugyanakkor, hogy a Magyarországnak jóváhagyott pénzügyi védőcsomag jórészt megszünteti a külső finanszírozási kockázatokat.

Kína húzta a japán tőzsdét
Közel hat százalékkal erősödött a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója hétfőn, Kínának arra a vasárnapi bejelentésére, hogy mintegy 600 milliárd dollárt költ a hazai kereslet növelésére. Megfigyelők szerint ez globálisan is élénkítheti a gazdaságot.

Owen lehet a spórolós Chelsea új csatára
A Chelsea FC edzője, Luiz Felipe Scolari az elmúlt hetekben többször is kifejtette, hogy véleménye szerint a klub januárban mindenképpen erősítésre szorulna, és a londoni gárda elsősorban egy új csatárt akar igazolni - jelenleg ugyanis "csak" Nicolas Anelka és Didier Drogba áll ezen a poszton a rendelkezésére.

16 éves magyar lányt csodál a futballvilág
Már az elődöntőknél tart az U17-es nőifutball-világbajnokság, s annak ellenére, hogy Magyarország nincs ott az új-zélandi eseményen, a vébé egyik legnagyobb sztárja Budapesten született. A négy mérkőzésen hat gólt szerző, ezzel a góllövölistát toronymagasan vezető Dzsenifer Marozsán ugyanis nem más, mint a négyszeres válogatott, egykori siófoki és kispesti középpályás, Marozsán János lánya. Aki mellesleg a jövő egyik legnagyobb reménysége a női labdarúgásban.

Heten meghaltak bagdadi merényletekben
Két pokolgép robbant hétfő reggel Bagdadban. A merényletekben hét ember vesztette életét.

Pokolgépek robbantak Bagdadban
Az egyik robbanószerkezet egy autóbusz útjában lépett működésbe, a másik egy piacon robbant.

Erősödött Tokió
Közel hat százalékkal erősödött a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója hétfőn, Kínának arra a vasárnapi bejelentésére, hogy mintegy 600 milliárd dollárt költ a hazai kereslet növelésére.

A Robin Hood-adóról szavaznak a honatyák a parlamentben
A távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről, azaz a Robin Hood-adóról szóló törvényjavaslatról szavaz hétfői ülésén az Országgyűlés.

Meghalt Afrika Mama
Miriam Makeba egy a camorra által megfenyegetett íróért adott koncertet, aztán rosszul lett.

Nox Tamásnak ikrei születtek
Nagy Tamásnak, a Nox férfi tagjának megszülettek a lányai szombaton.

Tovább akarták fejleszteni az auschwitzi haláltábort
Az auschwitz-birkenaui haláltábort tovább akarták fejleszteni a nácik a második világháborúban, az erről szóló, a napokban előkerült dokumentumok alátámasztják a zsidóság eddigi sejtéseit - mondta az MTI érdeklődésére Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Balra át - az MSZP kordában tartaná "a tőke kizsákmányoló ösztöneit"
Az MSZP egy éves késéssel elkészült alapprogram-javaslata nem a múltra, hanem a jelenre és a jövőre koncentrál. Bár tavaly Gyurcsány Ferenc pártelnök-választási korteskedésének fontos - és nagy ellenállással fogadott - eleme volt, hogy nem lehet egyszerre Nagy Imre és Kádár János örökösének lenni, a tervezet egy hosszabb bekezdésben foglalkozik a gyökerekkel, és szimplán Nagy Imre örökösének nevezi az MSZP-t.

Sólyom már kevésbé népszerű: itt megtudhatják, ki, hol tart!
Az államfő népszerűségi indexe öt ponttal csökkent, de 45 pontjával még így is Sólyom László a legnépszerűbb politikus Magyarországon - derül ki a Szonda Ipsos legújabb felméréséből, amelyet a Népszabadság közöl.

Felhős lesz felettünk az ég
Változóan felhős lesz felettünk az ég, néhány órára majd mindenhol kisüt a nap, csapadék nem valószínű.

Hétfőn még kisüt a nap
A hét első napján felhős idő várható, de délután többórás napsütés is lehet. Keddtől jön a lehűlés.

Patikusok kaphatnak a gyógyszerkasszából?
Év végére 27-30 milliárd forint pénzmaradvány keletkezhet az egészségpénztár gyógyszerkasszájában - írta a hétfői Világgazdaság.

A középosztályt húzhatja le a munkanélküliség
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, már a középosztály tagjai kerülhetnek az utcára - mondta a hétfői Népszabadságnak Köllő János, az MTA Közgazdasági Intézetének a munkatársa. A közgazdász szerint az új helyzetben több támogatásra volna szükség.

Kína segítette a japán tőzsdét
Közel hat százalékkal erősödött a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója hétfőn, miután Kína vasárnap közölte: mintegy 600 milliárd dollárt költ a hazai kereslet növelésére.

Meghalt Miriam Makeba
Hetvenhat éves korában Olaszországban hétfőre virradóra váratlanul meghalt Miriam Makeba világhírű dél-afrikai énekesnő, polgárjogi harcos.

A Fitch is leminősítette Magyarországot
Hétfőn reggel leminősítette Magyarország adóskockázati besorolását a Fitch Ratings. A hitelminősítő intézet a várható recesszió súlyosságára hivatkozik.

Nagy erejű földrengés Kínában
Áldozatokról, illetve jelentős károkról - amit a kínai állami televízió is megerősített - nem tudni.

Jelentős földrengés Kínában: megúszták
Nagy erejű, a Richter-skálán mérve 6,5-ös fokozatú földrengés rázta meg hétfőn a nyugat-kínai Csinghaj tartomány területét - közölte az amerikai geofizikai intézet (USGS).

Vigyázzon: mobilos átverés Kenyából - részletek itt!
Hiszékeny mobilosokat vesznek célba kenyai ügyeskedők. A belgrádi Blic című napilap arról számolt be, hogy több tucat szerb mobilos kapott olyan sms-t, amelyben az állt: 100 ezer dolláros (20 millió forintos) terepjárót nyert. Hogy meg is kapja az autót, mindössze a Toyota kenyai képviseletét kell fölhívni, és az üzenetben megadott úriembereket keresni.

Aggódik az OPEC az olcsó olaj miatt
Az egyre jobban csökkenő olajár miatt rendkívüli ülést tarthat az Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete (OPEC)

A Fitch is leminősítette hazánkat
Egy fokozattal, „BBB plusz” helyett „BBB” szintre csökkentette Magyarország adósságának besorolását a Fitch. Az európai hitelminősítő döntését a várható recesszióval indokolta, bár közleményében elismerte, hogy az IMF-hitelkeret megszüntette az adóság finanszírozása körüli korábbi kételyeket.

Ki képviselje a kutyavilágot a Fehér Házban?
Miközben Barack Obama, immár az Egyesült Államok megválasztott elnöke a kabinet összeállításán fáradozik, nem feledkezett meg egy másik kötelezettségéről sem. Ez a rendkívül felelősségteljes döntés pedig a kutyavilág fehér házi képviselőjének kiválasztása.

Dől a lé a gyógyszerkasszába: pozitív a mérleg
Év végére 27-30 milliárd forint pénzmaradvány keletkezhet az egészségpénztár gyógyszerkasszájában - írta a hétfői Világgazdaság.

A 24 óra legfontosabb hírei (2008. november 10-én reggel)
Elutasíthatják a Robin Hood-adót; Slota az EU-hoz fohászkodik; múzeumba került az SZDSZ. Obama bocsánatot kért, bocsánatot kértek Obamától. Semmi bulvár, csak a hírérték számít. Röviden. Stílusosan. Ahogy máshol nem kapja meg.Olvasási idő 7 perc

„Nem mesterlövészek voltak, mégis kilőttek egy csapatot az NB I-ből”
Az FTC Pártolói Egyesület hétfőn nyilvánosságra hozta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó testület azon hét tagjának névsorát, akik 2006 júliusában döntöttek a Ferencváros élvonalbeli kizárásáról.

A válság nyertese a könyvtár lehet
Az életszínvonal csökkenésével egyre többen kénytelenek lemondani a moziról, színházról, koncertekről. Egy szűk elit ugyanakkor továbbra is fenntartja az elitkultúra intézményeit. A válságban megnőhet az olvasás és a vidéki fesztiválok szerepe.

Lewis szerint Calzaghenak vissza kell vonulnia
Lennox Lewis korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok szerint Joe Calzaghenak tartania kellene magát ahhoz, amit a Roy Jones Jr. ellen szombaton megnyert mérkőzés előtt ígért, azaz, hogy visszavonul.

Hát mégis érdemes volt... - Rátgéber-blog Moszkvából
Az egyik legsikeresebb és legkedveltebb magyar kosáredző, Rátgéber László 15 év után úgy döntött, elhagyja a Pécs nőikosárlabda-csapatát, és a Szpartak Moszkva trénere lesz. A magyar női válogatott szövetségi kapitányaként is (kiválóan) dolgozó szakember - óriási bravúrral kijuttatta a nemzeti együttest a jövő évi, lettországi Európa-bajnokságra - az [origo]-nak írt kilencedik blogbejegyzésében a Dinamo Moszkva elleni rangadóról ír.

Tiltott gyakorlat: mi történt az OCÖ háza táján?
A hétfői Magyar Nemzet úgy tudja, hogy fénymásolták és számítógépre vitték azt a csaknem 70 ezer aláírást, amelyet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gyűjtött össze tavasszal a Magyar Gárda ellen.

A munkanélküliség már a középosztályt is fenyegeti
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, mint a jelenlegi. A mostani  nagyobb és másféle támogatást igényelhet: hiszen ezúttal már a középosztály tagjai kerülhetnek az utcára.

Szívrohamot kapott a világhírű énekesnő
Meghalt Miriam Makeba.

Bradeanu babát vár, Görbicz rosszul lett
Hazai pályán a dán Ikast ellen szenvedett kétgólos vereséget a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája 2. fordulójában. A hírek szerint Görbicz Anita a félidőben rosszul lett, míg a mérkőzés után a csapat román csillaga, Aurelia Bradeanu jelentette be, egy ideig ez volt az utolsó mérkőzése, ugyanis babát vár.

Hirtelen tragédia: elhunyt Miriam Makeba
Hetvenhat éves korában Olaszországban hétfőre virradóra váratlanul meghalt Miriam Makeba világhírű dél-afrikai énekesnő, polgárjogi harcos.

Provokál a Fideszes zsidó
Provokál a Fideszes zsidó: különdíj az V. Verzió Nemzetközi Filmfesztiválon.

Csoportelső a jégkorong-válogatottunk + Képriport
Százszázalékos teljesítménnyel jutott ki a magyar jégkorong-válogatott a 2010-es vancouveri téli olimpia utolsó kvalifikációs tornájára, miután a budapesti előselejtezős csoport zárómérkőzésén 5-2-re nyert a litván csapat ellen.

Szonda Ipsos: Sólyom vesztett népszerűségéből
Minden korábbinál alacsonyabbra esett Sólyom László köztársasági elnök népszerűségi mutatója a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. A Népszabadságban olvasható eredmények szerint az államfő a nemzeti csúcs kihagyásával rontott megítélésén.

Miért hiszik, hogy a MÁV pénzbányának jobb, mint szavazatbányának?

Milliárdos kárt okozott a miniszter a MÁV-Startnak
A tervezettnél kevesebb vonat jár majd 2009-ben Szabó Pál döntése alapján. Ezzel megtakarítást sem ér el a cég, viszont az utasoknak rosszabb lesz.

Ellenőr mindenütt, hálás utasok: mától a Móriczon is nagyobb a szigor
Hétfőtől a 4-es, 6-os villamos vonalán már a Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásokon is fokozott ellenőrzést tart a BKV.

Nyilvános a Ferencváros futballcsapatát kizárók névsora
Saját honlapján nyilvánosságra hozta az FTC Pártolói Egyesület a névsort, amelyből kiderül, kik alkották azt a másodfokú licencadó bizottságot, amely 2006 júliusában nem engedélyezte, hogy a Ferencváros futballcsapata elinduljon az élvonalban.

Erős földrengés volt a kínai Csinghajban
 

Utcára kerülhetnek a középosztálybeliek: új hullám a munkanélküliségben
Egészen más jellegű munkanélküliség várható, mint a jelenlegi, amely nagyobb és másféle támogatást igényelhet.

Hazudott a Tesco
Nem tartotta be a szavát a Tesco, továbbra is árulja a bizonyítottan hamisított mézet. A Magyar Nemzet eközben újabb hamisítványokra bukkant a boltokban. Az élelmiszer-forgalmazók és a kereskedők úgy játsszák ki a törvényeket, ahogy akarják. Az áldatlan állapotok már felvetik Süth Miklós főállatorvos és Gráf József miniszter szakmai és büntetőjogi felelősségét is.

Egri csillagok light: nem az ördögtől való
Kőszívű ember fiai, Aranyember, Egri csillagok

"Úgy néz ki, megint elfeledkeznek rólunk" - Újabb zűr a 4-es metró körül?
A 4-es metró teljes akadálymentesítését ígérte a városvezetés, ám a megvalósításba az érintetteket nem vonják be - írja a Magyar Hírlap.

Szörnyűség: orális és anális szex két kiskorú fiú között - megörökítették telefonjukkal!
Egy 15 esztendős nagylaki diák ellen folytat vizsgálatot az Arad Megyei Rendőrség: a vád szerint szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves diáktársával, ezt mobiltelefonon rögzítette, és a felvételeket "közkinccsé" is tette - írja az Erdon.ro internetes oldal.

Kéri László: Magyarországnak különösen kemény ütés jutott
Az elmúlt hónapot első ránézésre - aztán még a sokadikra is - csak a gazdaságpolitikai nyelvezet segítségével lehet összegezni. Volt minden: tőzsdei száguldozások felfelé és lefelé, naponta megújított, másnapra megbukó nagy ívű elméletek, kamatemelés és -vágás, soha nem látott nagyságú pénzügyi segélycsomagok - itthon is, másutt is.

Botrányos kijelentés a magyar politikus lányától
Keleti György lánya a Tabu rádióban kritizálta az amerikai elnökválasztás kimenetelét, mégpedig a bőrszín szempontjából.

A nagykövethelyettes Trabantja
Tudják-e, mivel jár a brit nagykövethelyettes? Egy zöld Trabanttal. Erről beszélgettünk vele.

Alsónémedi psycho
A legnagyobb skalp egy 600-as Mercedes Brabus, de Kornél nem az ilyen gyermeteg összehasonlítások kedvéért épített Corvette-motort a Barkasba.

Békefenntartókat küldenének Kongóba
Szükség esetén a dél-afrikai országok készek békefenntartókat küldeni a Kongói Demokratikus Köztársaságba, ahol lázadók harcolnak a kormánypárti erőkkel.

Több mint ötvenezer álevita tüntetett Ankarában
Több tízezer álevita muzulmán tüntetett vasárnap Ankarában, mert noha az ország lakosságának mintegy ötödét teszik ki, nem illetik meg őket ugyanazok a jogok és kedvezmények, mint a többségben lévő szunnitákat. Az Európai Unió is a vallási szabadságjogok érvényesítését követeli az uniós tagságra pályázó Törökországtól.

Kiszolgáltatottan
És akkor most egálban vagyunk, nem? Malina Hedvig kálváriája, szlovákosított tankönyvek, a magyar iskolák, s az egész magyarlakta régió különböző módon történő anyagi ellehetetlenítése, heti rendszerességgel megfogalmazott nyílt magyargyalázás, jól irányzott rendőrattak a szurkolók ellen az egyik oldalon, zászlóégetéssel tarkított szlovákellenes tüntetések,

Törvénytelen adatkezelés az OCÖ-ben?
Fénymásolták és számítógépre vitték azt a csaknem 70 ezer aláírást, amelyet a baloldalra elkötelezett Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gyűjtött össze tavasszal a Magyar Gárda ellen

Szellemkórház szellemcéggel a területén?
Eltűnt magáncéget keres az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI), mivel a vállalkozásnak földhasználati joga van a megszűnésre ítélt Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) területének kellős közepén