Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Cozma-ügy: a rendőrséget bírálják a lokál üzemeltetői
Az üzemeltetők szerint jogtalanul adták ki a sajtónak a rendőrök azokat a felvételeket, amelyek a veszprémi Patrióta lokálban készültek Marian Cozma meggyilkolásának éjszakéján, ezért feljelentést tesznek a rendőrfőkapitány ellen. Az üzletemberek bírálták a sajtót is, amiért szerintük hamis színben tüntetették fel a szórakozóhelyet és rontották a hírnevüket.

A Dow Jones 12 éves mélypontra jutott hétfőn
Komoly zuhanást voltak kénytelen tudomásul venni a befektetők a hétfői New York-i tőzsdenapon. A Dow Jones majdnem 12 éves mélypontra jutott, hiszen utoljára 1997 áprilisában állt ilyen szinten a részvényindex, amely bőven 7000 pont alá süllyedt.

Újra lehet beteget látogatni a debreceni Kenézy Kórházban
Keddtől megszűnik a látogatási tilalom a debreceni Kenézy Gyula Megyei Kórház összes fekvőbeteg osztályán.

Carlsen királya vándorútra kényszerült
A linaresi szuperverseny tízedik fordulójának meglepetéseként a kínai Wang Yue sötéttel legyőzte Magnus Carlsent. A norvég nagymester rosszul számolt, sötét minőségáldozata után királya vándorútra kényszerült. A játszmáig még nyeretlen Wang fonalas nyerést hagyott ki, Magnus időzavarban ismét hibázott, és döntő hátrányba került, a 64. lépés után kapitulált, világossal második vereségét szenvedte el. Az azeri Tejmur Radzsabov is megszerezte első győzelmét, az örmény Levon Aronjan harmadszor kapott ki. Kiskombinációval Radzsabov gyalogot nyert, anyagi előnyét bástyavégjátékban érvényesítette. Érdekes csata után lépésismétléssel remizett Alekszandr Griscsuk és az ukrán Vaszilij Ivancsuk, az orosz sakkozó megőrizte egypontos előnyét. Az indiai világbajnok Viswanathan Anand erejéből csak újabb döntetlenre futotta a kubai Perez Leinier Dominguez ellen.

Tíz százalékkal olcsóbb az olaj
Mintegy 10 százalékkal csökkent a kőolaj ára a világpiacon hétfőn azokra az aggodalmakra, hogy a globális válság - amely a befektetői aggodalmak tükrében egyre inkább súlyosbodni látszik - erősen visszafogja majd a világ olajkeresletét.

Bankok érdekében bocsáthat ki kötvényt az MNB
A bankok biztonságos működését segítendő, még márciusban kötvényt bocsáthat ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ha az Országgyűlés elfogadja a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó állami készfizető kezességre szóló törvényt hétfőn - mondta Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára az MTI-nek.

Rosszul teljesítettek a vészszirénák
227 szirénából 22-vel volt gond a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetében hétfőn kora délután.

129. születésnapját ünnepelte egy brazil nő
Egyedülálló születésnapot ünnepelt Brazília legidősebb asszonya, aki állítólag 129 éves, és közel 400 leszármazottja van. Egy dokumentum szerint Maria Olivia da Silva 1880. február 28-án látta meg a napvilágot Sao Paolo közelében, amikor Brazília még II. Péter császár uralma alatt állt

Nőtt a rétisasok száma
Soha nem költött ennyi rétisas a Dél-Dunántúlon, mint az idén. A szakemberek több mint száz párat számoltak meg a térségben Magyarország legnagyobb ragadozó madarából.

Megegyezett a Gazprom és Ukrajna
Az orosz Gazprom - hétfői bejelentése szerint - megállapodott Ukrajnával, hogy eltekint a bírságtól azért, mert Kijev a szerződöttnél kevesebb gázt importált februárban, azzal a feltétellel, hogy Ukrajna a március 7-i határidő előtt teljes egészében kifizeti a februárban leszállított gázmennyiséget.

Fejvadászok válságban
Érezhetően - egyes becslések szerint harminc százalékkal - csökken az igény a munkaerő-közvetítő és kiválasztó cégek szolgáltatásai iránt. Javulásra a közeljövőben nincs remény, így azok a vállalatok, amelyek nem tudnak idomulni a válság diktálta követelményekhez, gyorsan eltűnhetnek a piacról.

Washington államban is lehetséges az eutanázia
Életbe lépett az a törvény Washington államban, amely lehetővé teszi, hogy a gyógyíthatatlan betegek halálos adag gyógyszert kapjanak. A gyógyszereket orvos írja fel, de magának a betegnek kell bevennie azokat. Az eutanázia engedélyezéséről még tavaly döntöttek népszavazáson az állam lakói.

Törölték az Oasis kínai koncertjeit
Áprilisban kezdődtek volna az Oasis koncertjei Kínában, de a sanghaji és a pekingi fellépéseket törölni kellett, mert a hatóságok nem tartották vállalhatónak a zenekart - írja a BBC.

Megrugdosta a tanárnőjét egy 16 éves diák
Megrugdosta tanárnőjét egy 16 éves diák a szécsényi általános iskolában.

Háztömb méretű kisbolygó húzott el mellettünk
A 2009 DD45 jelű, két napja felfedezett kisbolygó a holdpályánál jóval közelebb, a távközlési műholdak keringési magasságának kétszeresére megközelítette a Földet hétfő délután. Az égitest nem jelent veszélyt, mozgása viszont igen látványos.

A Gazprom megegyezett Ukrajnával: fizet a Naftogaz
Az orosz Gazprom – hétfői bejelentése szerint – megállapodott Ukrajnával, hogy eltekint a bírságtól azért, mert Kijev a szerződöttnél kevesebb gázt importált februárban, azzal a feltétellel, hogy Ukrajna a március 7-i határidő előtt teljes egészében kifizeti a februárban leszállított gázmennyiséget. A megállapodás hétfőn, Alekszej Miller, a Gazprom és Oleh Dubina, az ukrán Naftogaz vezetőjének telefonbeszélgetése alkalmával született.

Megsemmisítette a videófelvételt a kínzásokról a CIA
A korábban elismertnél lényegesen több, vallatásokat rögzítő videofelvételt semmisített meg a CIA.

Megegyezett Ukrajnával a Gazprom
Az orosz Gazprom megállapodott Ukrajnával, hogy eltekint a bírságtól azért, mert Kijev a szerződöttnél kevesebb gázt importált februárban, azzal a feltétellel, hogy Ukrajna a március 7-i határidő előtt teljes egészében kifizeti a februárban leszállított gázmennyiséget. A megállapodás hétfőn, Alekszej Miller, a Gazprom és Oleh Dubina, az ukrán Naftogaz vezetőjének telefonbeszélgetése alkalmával született.

Jennifer Aniston Bond-lány szeretne lenni
Jennifer Aniston azt mondja, eddig is sok jópofa szerepet kapott, de szeretné magát most már akciófilmben is kipróbálni - írja a Daily Mail.

Rendőrnek akart állni a rabló, letartóztatták
Romeo Montillano még tavaly decemberben rabolta ki a Chula Vista-i Kmart üzletet, de a rendőröknek csak most sikerült elkapniuk a férfit, aki érthetetlen okokból házhoz ment a letartóztatásért, besétált a rendőrségi tagfelvételre - írja az AP.

Újabb részletek a Cozma-gyilkosságról!
A veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői feljelentették a megyei rendőrfőkapitányt, mert a hozzájárulásuk nélkül nyilvánosságra kerültek a lokál belső kameráinak felvételei.

Épülhet tovább az M6-os alagút
A Nemzeti Közlekedési Hatóság a napokban engedélyezte az M6-os autópálya Bátaszék-Bóly közötti szakaszán található "A" jelű alagút építésének folytatását.

Miért vonultak az utcára a felbőszült romák?
A romák lakta iváni utcákba behajtó nem feliratos rendőrségi autó okozott riadalmat vasárnap este a Győr-Moson-Sopron megyei községben.

Cozma-gyilkosság: először szólaltak meg a lokál üzemeltetői
A Cozma-gyilkossággal összefüggésben feljelentették a Veszprém megyei rendőr-főkapitányt és szóvivőjét a veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői, mert a hozzájárulásuk nélkül nyilvánosságra kerültek a lokál belső kameráinak felvételei, s azokat már a Marian Cozma meggyilkolását követő napon sugározták a televíziók. A nevük elhallgatását kérő üzletemberek a gyilkosság óta először nyilatkoztak részletesen a történtekről hétfőn.

Ősmadár koponyáját tárták fel Peruban
Peruban egy 8-10 millió éve élt óriási tengeri madár szokatlan épségben megkövült koponyáját találták meg paleontológusok.

Hivatalos panaszt nyújt be a León
A spanyol sportportál, a Marca szerint a León hivatalos panaszt nyújt be a Veszprém elleni BL-mérkőzés utolsó percei miatt az EHF-hez, mivel a spanyol klub szerint a végjátékban a szlovén játékvezető-

Patrióta üzemeltetői feljelentették a megyei rendőrfőkapitányt
A Cozma-gyilkossággal összefüggésben feljelentették a Veszprém megyei rendőr-főkapitányt és szóvivőjét a veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői, mert hozzájárulásuk nélkül nyilvánosságra kerültek a lokál belső kameráinak felvételei.

Börtönparancsnokot és vesztegetőjét ítélték el
Egy vádlottat, a vesztegető fogvatartottat ítélte végrehajtandó, 3 év 6 hónapi fegyházbüntetésre nem jogerősen hétfőn a büntetés-végrehajtási ezredesek pereként emlegetett büntetőügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság katonai tanácsa.

Arn nem jutott főtáblára Monterreyben
Arn Gréta harmadik mérkőzésén kikapott a mexikói Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású keménypályás nőitenisz-torna selejtezőjében, így nem jutott fel a 32-es főtáblára.

Letörölte a vallatások felvételeit a CIA
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a korábban bevallottnál lényegesen több, 92 olyan videofelvételt semmisített meg, amely terroristagyanús személyek vallatásáról készült - derült ki hétfőn egy New York-i eljárás során.

Michael Jackson kilenc orvossal haknizik
Michael Jacksont sikerült összekalapálni, ami azért is jó, mert így el tudott vállalni egy fellépést az orosz milliárdosnál, Oleg Gyeriszpaszkánál - írja a Starpulse.

Jordant gyerekkorában molesztálta egy pedofil
Katie Price-t hatéves korában zaklatta egy férfi a parkban, most először beszélt róla. Meg arról is, hogy UFO-mániás lett.

"Még éppen csak Mézga Géza nincs az MDF listáján"
Olajos Péter elmondta: Bokros Lajos a jelek szerint megosztja az MDF-et, miközben egy választásra készülő pártnak összefogásra és egységre van szüksége.

„Ne fagyasszák be a kvótabevételeket”
Kilenc környezetvédő civil szervezet nyílt levélben kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy mielőbb tegyen lépéseket a szén-dioxid kvótabevételek felhasználásának tervezett befagyasztása ellen.

Bencze "közel jár" a tatárszentgyörgyi gyilkosokhoz
A profilalkotás és a bizonyítékokról alkotott szakértői vélemény is "abban erősít bennünket, hogy közel járunk az elkövetőkhöz" - mondta a romák ellen elkövetett erőszakos cselekményekről Bencze József országos rendőrfőkapitány az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn.

A Fidesz napirenden tartja a "csapásait"
A Fidesz továbbra is fenntartja a "három csapás" néven megismert, a büntető törvénykönyvet szigorító törvényjavaslatát, amely a párt választási programjának is része lesz - mondta Répássy Róbert frakcióigazgató.

Jade Goodyt sürgősségi operációra szállították át
Jade Goody különösen erős hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért átszállították egy másik kórházba, ahol hétfő este sürgősségi operációt hajtanak rajta végre - írja a Daily Mail.

Csányi: áprilisra várható megállapodás az EBRD-vel
Az OTP elnök vezérigazgatója az EBRD-vel való együttműködésről annyit mondott, hogy az nem jár majd új részvények kibocsátásával.

Tucatjával semmisített meg vallatási felvételeket a CIA
A felvételek megsemmisítését a szövetségi kormány ügyvédei ismerték el abban a perben, amelyet az Amerikai Polgárjogi Szövetség (ACLU) keresete alapján indítottak.

"Bokros Lajos megosztja az MDF-et"
Olajos Péter elmondta: szombaton lesz a párt országos választmányának ülése, annak a döntése lesz a "sorsfordító".

Bencze állítja, közel járnak a cigányok elleni támadások elkövetőihez
A profilalkotás és a bizonyítékokról alkotott szakértői vélemény is

Elütöttek egy 16 éves lányt Debrecenben
Könnyebb sérüléseket szenvedett az a 16 év körüli lány, akit egy személyautó ütött el hétfőn kora este Debrecenben, a Nyíl és a Damjanich utcák kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhelyen.

Kamionnak rohant az M0-son
Egy ember súlyosan megsérült, amikor autójával egy kamionba rohant hétfőn az M0-s autóúton a 35-ös kilométerszelvénynél. A műszaki mentés idejére az útszakaszt lezárták

Répássy: A Fidesz fenntartja a
A Fidesz továbbra is fenntartja a

Újabb közgyűlés lesz a Malévnél
Újabb rendkívüli közgyűlést tart kedden a Malév, amelyen döntés születhet a tőkerendezésről, de sajtóinformációk szerint az sem kizárt, hogy ismét elnapolják az érdemi döntéseket, ahogy az sem, hogy a magyar állam végül eláll a 2007-ben kötött privatizációs szerződéstől.

New York-ban is esnek a részvényárak
Veszteségen álltak a vezető New York-i tőzsdemutatók a hétfői kereskedés leállítása előtt négy órával.

Ingázás helyett luxushotelbe költözött a cégvezető
Luxushotelben lakott egy brit szakszervezeti vezető, annak ellenére, hogy munkahelye nem esik messze az otthonától. Derek Simpson azért választotta a napi 400 fontba kerülő szállodát, hogy megspórolja a háza és az irodája közötti 35 perces vonatutat.

Brückner már nem osztrák kapitány
Távozott az osztrák labdarúgó-válogatott éléről a cseh Karel Brückner.

Ragyogó kristályhegyek épülnek Dél-Koreában

Madonna megismerteti Jézussal a kabbalát
Annak ellenére, hogy Jesus Luz, Madonna aktuális párja katolikus neveltetést kapott, ismerősök beszámolói alapján abszolút nyitott a kabbalára, a vallásra, amit Madonna követ, ezért lehet, hogy hamarosan betér - írja a Daily Mail.

Ismét megvétózta Demszky három kórház főigazgatói pályázatát
A főpolgármester álláspontjáról a Fővárosi Közgyűlés március 19-i ülésén tárgyalnak.

Az Opel fölfalja a kecskeméti Mercedes-gyárat?
Tegnap a pusztulás peremén álltunk, ma már egy lépéssel tovább jutottunk

Hollywood bocsánatkérését követelik Iránban
Hollywoodi delegáció érkezett Teheránba. A filmes küldöttséget, melynek tagjai között van Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia elnöke és Anette Bening színésznő is, vendégszeretetéről biztosította az iráni vezetés, ugyanakkor bocsánatkérésüket követeli az amerikai filmipar irániak elleni igazságtalan támadásai miatt.

Focimezben izgatóbbak a nők?
Az angol férfiak 34 százaléka tartja izgatónak, ha párja futballmezt visel az ágyban szeretkezéskor - legalábbis egy friss internetes felmérés szerint.

"Botrány" a repülőn - mi az igazság?
Még mindig napirenden van Simon Gábor szociális és munkaügyi államtitkár "repülős ügye".

Kutatóintézetet avattak Kolozsváron
Hétfőn délben, kutatók, akadémikusok és egyetemisták jelenlétében avatta fel a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Műszaki Kutatóintézetét, a Fantanele utca 30 szám alatt.

22 buddhista szobrot lopott el
Hétfő reggel letartóztattak egy japán menedzsert, mert januárban egy kiotói buddhista templomból ellopta egy istennő faszobrát.

A szlovák rendőrség is Jozef Rohác kihallgatására készül
A szlovák rendőrség másfél hónapon belül várhatóan kihallgatja Jozef Rohácot, a tavaly ősszel Csehországban letartóztatott, majd a közelmúltban Magyarországnak átadott szlovák bűnözőt. Rohácot többrendbeli gyilkossággal vádolják. A férfi kapcsolatba hozható a budapesti Aranykéz utcai robbantással is.

Váltás az osztrák kispadon
Az osztrák szövetség (OFB) hétfőn közös megegyezéssel megvált a labdarúgó-válogatott kapitányától, a tavalyi Eb után kinevezett cseh Karel Brücknertől.

Roy Horn búcsút mondott a porondnak
Szombaton, egy jótékonysági gálán, rövid produkcióval búcsúzott a rivaldafénytől Roy és Siegfried, a német származású világhírű amerikai bűvészpáros.

Tévéelnök-választás: tízen versenghetnek
Tizenegyen pályázták meg a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztját a hétfő délutáni határidőig, egy kivételével valamennyi dokumentáció megfelelt az alaki követelményeknek.

Kényszerleszállás Athénban
A gép Manchesterből tartott az egyiptomi üdülőhelyre, Sharm El Sheikbe. A műszerek hirtelen nyomáscsökkenést mutattak az utastérben.

Az MNB három hónapos euró-csereügylettel segíti a bankrendszert
Az MNB a megváltozott nemzetközi pénzpiaci környezetben továbbra is arra törekszik, hogy a rendelkezésére álló eszközeivel segítse a hazai bankok devizalikviditás-kezelését.

Megrugdosta tanárnőjét egy 16 éves diák
A diák azt követően esett neki az 52 éves tanárnőnek, hogy a pedagógus rendre utasította a tanórán.

Két évig megment, aztán növeli a terheket - így segít az állam a lakáshiteleseken?
A kormány szavazatával áldását adta a parlament a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó állami készfizető kezességről szóló törvényre, igaz, nem az eredeti formára. Az új verzió szerint egy kedvező kamatozású áthidaló kölcsönt kaphat a banktól az az álláskereső lakáshiteles, aki 2008. szeptember 30. után vesztette el a munkáját, és vállalja, hogy havi 10 ezer forintot törleszt. A törvényt egyelőre senki sem érti.

Koalíciós csörte
Ismét megvétózta Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának azon döntését, amellyel pályázatot írtak ki a múlt hónap közepén három fővárosi kórház főigazgatói posztjára

Öt kupát is nyerhet idén a Manchester United
Az angol futballcsapat elméletben öt trófeával gazdagíthatja az idén a gyűjteményét.

DNS-tesztet javasol egy német törvényhozó a kutyakaka ellen
Az utcán hagyott kutyaürülékek DNS-vizsgálatát javasolta hétfőn egy német parlamenti képviselő, aki szerint a teszt révén azonosítani lehetne az ebet, és ezután meg lehetne büntetni a vétkes gazdát.

Vasárnaptól akár öt év börtön is járhat az uzsorásoknak
A büntető törvénykönyv módosítása szerint bűncselekményt követ el az, aki mások anyagi helyzetét kihasználva olyan előnytelen szerződést köt valakivel, hogy ezzel nehéz anyagi helyzetbe hozza.

Vádat emeltek a türingiai kormányfő ellen
Ausztriában vádat emeltek a türingiai kormányfő ellen. Az 50 éves német politikust gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Kóka Brüsszelben tárgyal a Nabuccóról kedden
Kóka János (SZDSZ), az Országgyűlés Nabucco- Bizottságának elnöke kedden Brüsszelben tárgyal az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjével, valamint az unió energiaügyi biztosával a gázvezeték megépítéséről 

Minden parlamenti párt ott lesz a tatárszentgyörgyi temetésen
Minden parlamenti párt képviselteti magát a tatárszentgyörgyi tragédiában egy héttel ezelőtt meggyilkolt ötéves kisfiú és 27 éves édesapja keddi temetésén.

Gyurcsány csak Göncz Kingát cseréli le
Gyurcsány Ferenc nem tervez kormányátalakítást azon túl, hogy Göncz Kinga helyére új külügyminisztert jelöl.

Több homok és nagyobb biztonság a Dakaron
A szervezők több dűnés szakaszokat ígérnek a jövő évi, szintén Argentínában és Chilében esedékes Dakar-ralin, és a biztonságra is nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Öt nős milliomost tartott egyszerre a profi szerető
A 24 éves modell mindent elárul életmódjával kapcsolatban. Aaliyah Johnson három éven keresztül tartott fenn viszonyt párhuzamosan öt negyvenes, nős milliomossal. Bár a fiatal nő meglehetősen jól él kapcsolatainak hála, mégsem tartja magát prostituáltnak.

Nem tisztelgünk - Ethan Bad Plus a Quartnak
A pop- és rockslágerek jazz-feldolgozásairól elhíresült Bad Plus zenekar budapesti koncertje előtt Ethan Iverson zongoristával beszélgettünk arról, hogy mit változtatott Wendy Lewis énekesnő csatlakozása a zenéjükön; a közép-nyugati szürrealizmusról; arról, hogy el tudják-e fogadni a jazzisták a rockzenét; és hogy lehet-e Nirvanát nem agresszíven játszani.

Halkan formabontó. A Bad Plus koncertje Budapesten
A Millenáris Teátrumban először trióként, majd egy énekesnővel megerősítve kvartettként lépett színpadra a leginkább poprock-számok jazzesítése révén ismert amerikai Bad Plus. Kritikusunk szerint ez is olyan koncert volt, amikor a kevesebb volt a több.

Mark Farsangkor Anti Fitness Tominak öltözött
Egy celebfarsangról tudósított az Aktív stábja, aminek az első pár képkockájából kiderült, hogy Mark, Anti Fitness Tominak öltözött, míg Anti Fitness Tomi, Mark gúnyáiba és egy göndör parókába bújt.

Hol, mennyivel nőtt a munkanélküliség?
Esztergomban 545, Tatabányán 824 fővel növekedett a regisztrált álláskeresők száma. Százezer fölé emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régióban.

Szex vagy halál?
Inkább a halálról beszélgetnek, mint a szexről a németek - derítette ki egy német felmérés.

Szigorítaná a THM szabályozását az MSZP
Az MSZP-frakció szerint a kamat felső határának meghatározása félmegoldás, mert attól még a THM magas maradhat.

Tatárszentgyörgyi temetés
Minden parlamenti párt képviselteti magát a tatárszentgyörgyi tragédiában egy héttel ezelőtt meggyilkolt ötéves kisfiú és 27 éves édesapja keddi temetésén.

A kőolaj ára 10 százalékot esett
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj áprilisi szállításra hétfő reggel 1,55 dollárral olcsóbb, a nyugat-európai értéktőzsdék zárása után, hordónként 42,26 dolláron, 4,09 dollárral olcsóbb volt a pénteki zárónál. Pénteken 16 centtel olcsóbbodott.

Aranykéz utcai robbantás: a szlovákok is kihallgatják Rohácot
A szlovák rendőrség másfél hónapon belül várhatóan kihallgatja Jozef Rohácot, a tavaly ősszel Csehországban letartóztatott, majd a közelmúltban Magyarországnak átadott szlovák bűnözőt.

Sípályán ölt a türingiai kormányfő?
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek hétfőn Ausztriában a türingiai kormányfő ellen, aki január elsején halálos kimenetelű balesetet okozott egy stájerországi sípályán.

Állami segítség: hiteltörlesztés hitelből
Új lehetőséggel élhetnek az állástalanná vált lakáshiteladósok: áthidaló hitelt kérelmezhetnek a bankjuktól törlesztőrészletük fedezésére. Két évig így csak az áthidaló hitelüket törlesztik. Az állam a kezes. Ha az államnak fizetnie kell, behajtja az APEH.

A parlament nem tárgyalja a három csapást
Az Országgyűlés nem vette tárgysorozatba hétfőn a Fidesz "három csapás" nevű, a büntető törvénykönyvet szigorító törvényjavaslatát.

Mariah Carey nagyon anya akar lenni
Mariah Carey egy termékenységi klinikát látogatott meg a férjével – írja a Female First.

Lehet-e számítani kormányátalakításra?
Gyurcsány Ferenc nem tervez kormányátalakítást azon túl, hogy Göncz Kinga helyére új külügyminisztert jelöl.

"Baltával a kezemben őriztem az alvó családom"
Házukat és rendezett családi körülményüket hátrahagyva hétvégén a fővárosba menekült az egyik tatárszentgyörgyi család - értesült a Roma Sajtóközpont.

Elfogadták a lakáshiteleseknek nyújtott állami garanciáról szóló törvényt
A képviselők 196 igen, 18 nem szavazattal, 155 tartózkodás mellett szavazták meg a javaslatot.

Az MSZP nekiment a THM-nek!
A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Frakciója hétfőn este politikai nyilatkozatot intézett a kormányhoz. A szokatlan formájú közleményben elfogadhatatlannak minősítik a teljes hiteldíjmutatóval kapcsolatos szabályozást, és azt kérik, hogy "a pénzügyi termékek forgalomba hozatalát - hasonlóan bármely más áruhoz - engedélyezési eljárás során, a fogyasztók, az állampolgárok védelmére koncentrálva szabályozza a kormány".

30 milliárdos mentőcsomagot kapott az AIG
Az American International Group Inc. biztosító tavaly az utolsó negyedévben 61,7 milliárd dolláros veszteséget szenvedett, ez az Egyesült Államok gazdaságtörténetében az eddigi legnagyobb vállalati veszteség egyetlen negyedévben. A társaság most újabb támogatási megállapodást kötött az amerikai kormánnyal, mivel túl nagynak tartják, semhogy megengedhető legyen az elbukása.

Szűcs Erika képviseli a kormányt a temetésen
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter képviseli a kormányt, és választmányi alelnökként a szocialista pártot is a tatárszentgyörgyi temetésen kedden 

Az MNB újabb három hónapos euró-csereügyletet vezet be
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar bankrendszer likviditásának növelése érdekében újabb, hosszabb futamidejű likviditáskezelési eszközként három hónapos euró-csereügyletet biztosít a hazai hitelintézeteknek.

Rekord veszteségek Nyugat-Európában
A nyugat-európai részvénypiacok hétfőn tovább estek, a brit HSBC bankház vesztesége és olcsó részvénykibocsátása miatt, illetve az amerikai AIG biztosító rekord negyedéves vesztesége és újabb állami tőkejuttatása miatt. Az AIG tavalyi negyedik negyedévi vesztesége, 61,7 milliárd dollár, az amerikai gazdaságtörténetben is új rekord.

Érvénytelen pályázat is érkezett a tévéelnöki posztra
Tizenegyen pályázták meg a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztját a hétfő délutáni határidőig, egy kivételével valamennyi dokumentáció megfelelt az alaki követelményeknek - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Ismét kisegítik a AIG biztosítót
Az American International Group Inc. biztosító tavaly az utolsó negyedévben 61,7 milliárd dolláros veszteséget szenvedett, ez az Egyesült Államok gazdaságtörténetében az eddigi legnagyobb vállalati veszteség egyetlen negyedévben, de ahhoz túl nagy a társaság, hogy engedjék elbukni, így most újabb támogatást kap.

Csányi az állam helyett az EBRD-t választja
Az OTP csoport jó úton halad, hogy megvalósítsa idei 150 milliárd forintos profittervét, nem vesz igénybe állami tőkejuttatást, de áprilisra várhatóan megköt egy megállapodást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), és ez tovább erősíti tőkepozícióját - mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek hétfőn.

Tartós orosz katonai jelenlétre kell számítani
A szomáliai kalózok elleni nemzetközi összefogás részeként az oroszok az Udaloy-osztályba tartozó Admiral Vinogradov rombolót küldték a térségbe, amely feladatkörét most az Admiral Pantyelejev nevű hasonló egység fogja átvenni. A hivatalos bejelentés szerint a hadihajó áprilisban hajózik ki Vlagyivosztok kikötőjéből, ahonnan egyenesen Szomália felé veszi majd az irányt, hogy felváltsa testvérhajóját.

Elöl-hátul eltérő gumik

Ignashov: Eltévedtem az erdőben
Két év gombázás után Alexey Ignashov visszatért Budapestre.

Ezreket várnak a tatárszentgyörgyi kettős temetésre
A rendőrség a temetés biztosításában, a parkoltatásban és a közlekedés rendjének betartatásában vesz részt.

Jennifer Anistonnak száraz a kutyakeksz
A két színész élő adásban kóstolt kutyacsemegét Németországban, mert elvesztettek egy fogadást - írja a Digital Spy.

A szlovák rendőrség is kihallgatja Jozef Rohácot
A férfit többrendbeli gyilkossággal vádolják és kapcsolatba hozható a budapesti Aranykéz utcai robbantással is.

Fegyverrel raboltak, vádat emeltek ellenük
Jelentős értékre, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség négy férfival szemben, akik a múlt év szeptemberében kirabolták egy pénzintézet karádi kirendeltségét.

Elfogadták: garanciát nyújt az állam a lakáshiteleseknek
Elfogadta a Ház a munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami készfizető kezességről szóló törvényt hétfőn.

Zörög a haraszt? Gyurcsány állítja, nem lesz kormányátalakítás
Gyurcsány Ferenc nem tervez kormányátalakítást azon túl, hogy Göncz Kinga helyére új külügyminisztert jelöl. Erről a miniszterelnök a távirati irodának adott interjúban beszélt hétfőn.

Uzsora: Mali Zoltán feljelentést tett a Provident ellen
Feljelentette a Providentet a Btk. vasárnap óta hatályos módosítása alapján a Siklósi Rendőr-kapitányságon Mali Zoltán. Drávapiski polgármestere szerint a gyorskölcsönt folyósító pénzügyi szolgáltató tevékenysége kimeríti az uzsora-bűncselekmény tényállását.

Állami segítség az állástalan adósoknak
Az állástalanná vált lakáshitellel rendelkezőt bankja áthidaló hitellel segíti ki, a garanciát az állam vállalja. Ha az állástalan adósa marad az államnak, az APEH-hel kerül majd szembe. A kisegítettnek két évig csak 10 ezer forintot kell törlesztenie.

Extrém alkalmik a Césaron
A Párizsban tartott César-díj-kiosztó az ott látott extrém szettekkel inkább hasonlított egy divatbemutatóra, mint filmes gálára. Mutatjuk a kreációkat.

Kiszivárgott fotó az új Mégane RS-ről
Véletlenül tette közzé az új Mégane RS fotóit a Renault a cég honlapján. Mire észbe kaptak és javították a hibát, a fotó már megkezdte megállíthatatlan utazását a világhálón.

Jazzlemezre inspirálta Iggy Popot a híres francia író
Iggy Pop májusban kiad egy lemezt azokból a dalokból, melyeket Michel Houllebecq művei inspiráltak. A számok jazzesek, mert Iggynek elege van a szar hangos gitárzenéből.

Pénzügyi cégektől estek az európai tőzsdék
A nyugat-európai részvénypiacok hétfőn tovább estek, a brit HSBC bankház vesztesége és olcsó részvénykibocsátása miatt, illetve az amerikai AIG biztosító rekord negyedéves vesztesége és újabb állami tőkejuttatása miatt. Az AIG tavalyi negyedik negyedévi vesztesége, 61,7 milliárd dollár, az amerikai gazdaságtörténetben is új rekord.

Tizedével esett a kőolaj ára
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj áprilisi szállításra hétfő reggel 1,55 dollárral olcsóbb, a nyugat-európai értéktőzsdék zárása után, hordónként 42,26 dolláron, 4,09 dollárral olcsóbb volt a pénteki zárónál. Pénteken 16 centtel olcsóbbodott.

A Fidesz nem támogatta a lakáshitelesek megtartását
Az ellenzéki szerint egy hét alatt csontra átírta javaslatát a kormány, és keveseknek segít.

Pilótahiba miatt zuhant le a motoros sárkány
Az augusztusi szolnoki baleseten a pilóta és utasa is szörnyethalt. A nyomozás lezárult.

Szíven döfte magát az oltár előtt egy ukrán férfi
Több tucatnyi hívő szeme láttára szíven döfte magát egy odesszai templom oltáránál egy ukrán férfi. A szemtanúk szerint rituális sátánista öngyilkosság történt.

Az Országgyűlés nem vette tárgysorozatba a "három csapás" törvényjavaslatot
A képviselők 166 igen, 199 nem szavazattal, három tartózkodás mellett hozták meg döntésüket a hétfői szavazáson.

Ophélie és társai: a legtitokzatosabb eltűnések
Sosem látott erőkkel kutatott a rendőrség a Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie után, sőt a hozzátartozók, ismerősök is bekapcsolódtak a keresésébe. Magyarországon több mint 13 ezer ember tűnik el évente. Rengeteg ügyben máig sok a rejtély.Olvasási idő 12 perc

Csányi: Áprilisra várható az OTP megállapodása az EBRD-vel
Az OTP csoport jó úton halad, hogy megvalósítsa idei 150 milliárd forintos profittervét, nem vesz igénybe állami tőkejuttatást, de áprilisra várhatóan megköt egy megállapodást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), és ez tovább erősíti tőkepozícióját 

A parlament többsége nemet mondott a
Az Országgyűlés nem vette tárgysorozatba hétfőn a Fidesz

Áthidaló kölcsönt kaphatnak a munkanélküliek
Áthidaló kölcsönt kaphat a banktól az az álláskereső, aki 2008. szeptember 30. után vesztette el a munkáját, és vállalja, hogy a lakásvásárlási,

150 ezer forinttal verte át
Százötvenezer forinttal verte át áldozatát euró váltása közben egy nő Szekszárdon, tudta meg a teol.hu.

Leminősítette Magyarországot a Fitch
Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta hétfőn Magyarország szuverén hosszú futamú deviza- és forintadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings, a hazai és az európai gazdasági kilátások folytatódó romlására hivatkozva.

Felrobbant egy családi ház Csongrádban
 

A Ferrari meghátrált, Glock állt az élre az esős Jerezben
Jerezben vasárnap sem voltak ideálisak a körülmények, ám hétfőre tovább romlott a helyzet. Az ötnapos teszt második napján szinte végig esett, ami a ferrarisoknak például teljesen elvette a kedvét a munkától, Felipe Massa csak egy körre hajtott ki a pályára.

Jól ment az új EU tagoknak 2007-ig
Az unió új tagországaiban az elmúlt öt évben átlagosan 5,5 százalékkal bővült a GDP, az átlagos gazdasági növekedés lényegesen meghaladta az előző öt esztendő 3,5 százalékos ütemét, mondta hétfőn az EU pénzügyi biztosa. Joaquín Almunia a 2004-es és a 2007-es EU-bővítésre visszatekintő prágai tanácskozáson vont mérleget, és beszédét közzétették Brüsszelben.

Középkori falut ástak ki a Hajógyári-szigeten
Egy eddig ismeretlen Árpád-kori települést tártak fel a Hajógyári-szigeten a Budapesti Történeti Múzeum régészei. Az Álomsziget-beruházáshoz kapcsolódó ásatások során közel tízezer négyzetméteren végeztek kutatásokat. "Fontos, hogy viszonylag összefüggő területen dolgozhatunk, s nem egy út keskeny nyomvonalát tártuk fel" - mondta el a kutatás kapcsán Havas Zoltán ásatásvezető.

Devizacsere-lehetőséget biztosít az MNB a bankoknak
Az MNB hat hónapos devizacsere-ügyletére hét bank jelentkezett összesen 2,81 milliárd euró értékben - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Havazás bénította meg az USA keleti partvidékét
Hétfő hajnalra havazás bénította meg az Egyesült Államok keleti partvidékét. Több városban 30 centiméter hó esett, az állami hivatalok és iskolák csak késéssel nyitottak ki. Több száz repülőgép-járatot töröltek, illetve késéssel indítottak.

268 lóerővel érkezik a Mazda3 MPS
Az új Mazda3 különböző modellváltozatai után várható volt, hogy a gyár a Genfi Autószalonon előáll a sportos MPS változat is. Az új modellben a motor a régi, a teljesítmény viszont várhatóan nyolc lóerővel nőni fog.

Dárdai Pál megpróbálja a lehetetlent
Giuseppe Mascara félpályáról olyan nagy gólt lőtt a Palermo-Catania bajnokin, hogy az nemcsak a hét, hanem a szezon legjobb gólja címre is jó eséllyel pályázna, ám lehet, van olyan olvasónk, akinek nem tetszett az égből pottyant gól, ezért kerestünk kilenc további remek találatot a múlt hétről. Bekerült a top10-be Dárdai Pál szemfüles gólja is, amellyel megpróbálja a lehetetlent - megnyerni a gólszépségversenyt Juninho, Henry, Forlán és a többi sztárfutballista előtt.

Megállapodik az OTP az EBRD-vel
Az OTP csoport jó úton halad, hogy megvalósítsa idei 150 milliárd forintos profittervét, nem vesz igénybe állami tőkejuttatást, de áprilisra várhatóan megköt egy megállapodást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), és ez tovább erősíti tőkepozícióját - mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek hétfőn.

Százezernél több munkanélküli Észak-Magyarországon
Százezer fölé emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió három megyéjében az év első hónapjában, összességében 100,5 ezer ember volt állás nélkül, 3,5 ezerrel több, mint az elmúlt év utolsó hónapjában - olvasható a regionális munkaügyi központ honlapján.

Profittal zárta 2008-at a Raiffeisen
A Raiffeisen Bank 22,351 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta a 2008-as üzleti évet, ami 7 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Bedarálták a Tamil Tigriseket
A Srí Lanka-i kormánynak 25 év után sikerült a lehetetlen, csak közben az emberi jogokat és a sajtószabadságot is sárba tiporták.

JLo és Marc Anythony perel egy babakocsikat gyártó céget
Jennifer Lopez és Marc Anthony pert indítottak egy csúcsminőségű babakocsikat gyártó cég ellen, mert a róluk készült képeket a beleegyezésük nélkül használták a honlapjukon – írja a The Huffington Post.

A Fitch negatívra rontotta a magyar kilátást
Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta hétfőn Magyarország szuverén hosszú futamú deviza- és forintadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings, a hazai és az európai gazdasági kilátások folytatódó romlására hivatkozva.

Egymásnak esett két család Jászladányon - lőttek is
Több lövés is eldördült, amikor egymásnak esett két család vasárnap késő este Jászladányon. Komolyabb baja senkinek sem esett. A vita alapja egy kapcsolat volt.

"A hatályos alkotmányba is beleférne a gyűlöletbeszéd szankcionálása"
Bárándy Gergely szerint azonban alkotmánymódosítás nélkül kicsi az esély arra, hogy törvényileg szankcionálni lehessen a gyűlöletbeszédet.

Cozma-ügy: megszólaltak a Patrióta üzemeltetői
Soha nem jártak korábban a veszprémi Patrióta Lokálban azok az emberek, akiket Marian Cozma megölésével gyanúsítanak, és nem igaz, hogy védelmi pénzt kértek a lokál tulajdonosaitól - mondták az üzemeltetők.

U17-es válogatottunk Hollandiával találkozik
A magyar U19-es labdarúgó válogatott számára vasárnap befejeződött a nyolchetes, majdnem negyven edzést magában foglaló Eb-felkészülés az MLSZ edzőtáborában.

Konfliktuskezelő program indul Észak-Magyarországon
A sokszor hátrányos helyzetű kistelepüléseken élők konfliktusainak kezelése a célja annak a programnak, amelyet az Észak-Magyarországi Régióban indított a Miskolci Egyetem az Országos Bűnmegelőzési Bizottság támogatásával.

F1: még egy évet kapott a korelnök
Sajtóértesülés szerint a veterán Rubens Barrichello F1-es pályafutása 2009-ben is folytatódhat, ugyanis a brazil aláírt a volt Honda-csapattal.

Nem riasztanak a riasztók
A katasztrófavédelem magyarázatot vár a paksi és a borsodi riasztórendszer hibái miatt.

CIA-ügynök volt Milosevics titokfőnöke
Jovica Sztanisics jelenleg Hágában van. Ha megkapja a bizonyítékot, szabadulhat.

Megszűnik a látogatási tilalom a debreceni Kenézyben
Enyhülőben az idei influenzajárvány, keddtől lehet beteget látogatni az összes fekvőbeteg osztályon.

Gordon Ramsay étterme két csillagot kapott
A rettegett Michelin-kalauz a káromkodó séfet és Nicolas Sarkozy kedvenc éttermét is dicsérte.

Nem nőtt a gázfegyvert viselők száma Debrecenben
Lehet hogy többen vásároltak önvédelmi fegyvert, de viselési engedélyt nem kértek többen a szokásosnál.

Magával rántja egymást Kína és Amerika?
Feloldhatatlan problémával kell szembenéznie Kínának, az Egyesült Államok legnagyobb hitelezőjének: tartalékait gazdaságélénkítésre kellene fordítania, hogy talpra álljon a kínai ipar, ugyanakkor tovább kell vásárolnia az amerikai állampapírokat, ha nem akarja, hogy a dollár és vele együtt a kínai devizatartalék is rohamos értékvesztésbe kezdjen. Úgy tűnik, egyik szempontról sem mondhat le, a kettő együtt viszont nagyon sokba fog kerülni.

Turul-ügy: mikor lesz vége?
Kedden várhatóan ítélet születik a Fővárosi Bíróságon a Turul-szobor ügyében.

Közgyűlés: eláll az állam a Malév privatizációs szerződésétől?
Újabb rendkívüli közgyűlést tart szerdán a Malév, amelyen döntés születhet a tőkerendezésről, de sajtóinformációk szerint az sem kizárt, hogy ismét elnapolják az érdemi döntéseket, ahogy az sem, hogy a magyar állam végül eláll a 2007-ben kötött privatizációs szerződéstől.

Részegen leszúrta a feleségét
Ittasan leszúrta egy késsel az ugyancsak ittas állapotban lévő feleségét a Veszprém megyei Vanyola községben egy 52 éves férfi

Enyingi vonulás: a megyei főkapitány nem tud a fegyelmiről
A sajtó többet tud az enyingi cigányok siófoki erődemonstrációja miatt elrendelt belső vizsgálatról és fegyelmi eljárásról az illetékes megyei főkapitányánál. Egy internetes portálnak a főkapitány úgy nyilatkozott, hogy még nem kapták meg az értesítést.

Szatmáry: a tisztességes vállalkozásoknak nincs jogbiztonságuk
Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint a tisztességes vállalkozásoknak nincs jogbiztonságuk, nincs olyan garanciarendszer, amely biztosítaná, hogy a hazai vállalkozások az elvégzett munkáért megkapják a pénzüket. A képviselő erről az azonnali kérdések órájában beszélt a parlamentben hétfőn.

Megszűnik a látogatási tilalom a debreceni kórházban
Keddtől megszűnik a látogatási tilalom a debreceni Kenézy Gyula Megyei Kórház összes fekvőbeteg osztályán 

Kritikus pont? Százezren vannak állás nélkül Észak-Magyarországon
Százezer fölé emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió három megyéjében az év első hónapjában, összességében 100,5 ezer ember volt állás nélkül, 3,5 ezerrel több, mint az elmúlt év utolsó hónapjában 

A Fitch negatív előjelet adott Magyarországnak
Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta hétfőn Magyarország szuverén hosszú futamú deviza- és forintadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings, a hazai és az európai gazdasági kilátások folytatódó romlására hivatkozva.

A Fitch rontotta a magyar kilátást
Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta hétfőn Magyarország szuverén hosszú futamú deviza- és forintadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings, a hazai és az európai gazdasági kilátások folytatódó romlására hivatkozva.

Megóvták a Veszprém BL-meccsét
A Marca című spanyol sportnapilap értesülése szerint hivatalos panaszt nyújt be az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) a spanyol Ademar León, mert kifogásolja a játékvezetők ténykedését az MKB Veszprém elleni szombati Bajnokok Ligája-találkozón.

Segélycsomag hiányában gyengült a forint
A forint mintegy két százalékkal gyengült a bankközi devizapiacon hétfőn, ennek alapvető oka az volt, hogy a nemzetközi hangulat borúsabbá vált.

Gyorsítva ítéltetné el a tanárverőket Hiller
Gyorsított bírósági eljárás során büntetné a tanárokat megtámadókat Hiller István oktatási miniszter. A tárcavezető egy interpellációra adott válaszában ezt azzal indokolta: érdemi visszatartó erő kell a közelmúltban elszaporodott erőszakos esetek miatt.

Quesadilla guacamoléval
A tortilla elkészítése után nem volt kérdés, hogy a quesadillát is bemutatjuk női lapozó módra. Mi guacamoléval ízesítettük, de hússal, zöldséggel, bármi mással is fogyasztható.

Megbukott a Terminator-sorozat, eltűnik a képernyőről
Ma már nem találkozhat a néző a Terminator: Sarah Connor krónikái című sorozattal, mert az RTL szemrebbenés nélkül levette a programról az egyre gyengébb számokat hozó robotokat és ellenük küzdő embereket.

Nem nyugszik bele a vereségbe a León
A Marca című spanyol sportnapilap értesülése szerint hivatalos panaszt nyújt be az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) a spanyol Ademar León, mert kifogásolja a játékvezetők ténykedését az MKB Veszprém elleni szombati Bajnokok Ligája-találkozón.

Kopog a Bravo

Felrobbant egy családi ház Csongrádon
A gázrobbanásban egy ember súlyos megsérült.

12 évés lányát erőszakolta meg nevelőapja
A férfi mobillal fotózta az aktust, a rendőrök nyomozást indítottak. A lány az eset után öngyilkossági kísérletet hajtott végre, azóta is pszichológus kezelik.

Újabb rendkívüli közgyűlés a Malévnél
A szerdai rendkívüli közgyűlésen döntés születhet a tőkerendezésről, de sajtóinformációk szerint az sem kizárt, hogy ismét elnapolják az érdemi döntéseket, ahogy az sem, hogy a magyar állam végül eláll a 2007-ben kötött privatizációs szerződéstől.

Újabb BKV-s alkalmazott bukott le
A közlekedési cég belső ellenőrzési rendszere miatt lebukott irodai dolgozó jogtalanul vett fel különböző pénzeket, ezért rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal elbocsátották.

Ab: a szakiskolát nem számíthatják be a szolgálati időbe
Alkotmányellenesnek találta és megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) azt a jogegységi határozatot, amely szerint be kell számítani a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjának szolgálati idejébe a szakmunkásképzést folytató szakközépiskolákban töltött tanulmányi időt.

Uniós gazdaság: Almunia a régi szép időkre emlékezett
Az unió új tagországaiban az elmúlt öt évben átlagosan 5,5 százalékkal bővült a GDP, az átlagos gazdasági növekedés lényegesen meghaladta az előző öt esztendő 3,5 százalékos ütemét, mondta hétfőn az EU pénzügyi biztosa. Joaquín Almunia a 2004-es és a 2007-es EU-bővítésre visszatekintő prágai tanácskozáson vont mérleget, és beszédét közzétették Brüsszelben.

A sárkányrepülő pilótája hibázott
A sárkányrepülő pilótájának hibái miatt következett be tavaly augusztusban Szolnokon az a légi közlekedési baleset, amelyben a pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette 

A válság mattot ad az
A mélyülő gazdasági válság miatt veszélybe került az

„Kötelességünk humánusan bánni a levágott állatokkal!”
Az embernek kötelessége humánusan bánni azokkal az állatokkal, amelyeknek az életét kioltja, ez élelmiszer-biztonsági szempontból is fontos 

Nem hordanak maguknál többen gázfegyvert Debrecenben
Nem adott ki az átlagosnál több fegyverviselési engedélyt a Debreceni Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya az elmúlt hónapokban, így nem növekedhetett jelentősen a maguknál közterületen legálisan fegyvert tartók aránya sem a városban 

Páncélozott harcjárműveket vesz Csehország
Csehország 107 Pandur II. típusú páncélozott harcjárművet vesz az osztrák Steyr cégtől. A üzletet hétfőn hagyta jóvá cseh kormány, közölte Mirek Topolánek cseh miniszterelnök sajtóértekezleten.

Hat defibrillátort vett Százhalombatta önkormányzata
Közel hárommillió forintért hat defibrillátort szerzett be a százhalombattai önkormányzat

A nap végére 307 forintig emelkedett az euro árfolyama
A forint mintegy két százalékkal gyengült a bankközi devizapiacon hétfőn, ennek alapvető oka az volt, hogy a nemzetközi hangulat borúsabbá vált. Délután fél ötkor 306,70/307,00 forint volt az euró árfolyama, ami 191 bázisponttal gyengébb pozíció a péntek délutáni 301,00/20 forintos szintnél.

Piquet az élmezőnybe várja a Renault-t 2009-ben
Nelsinho Piquet jelenleg csapatával, a Renault-val a jerezi aszfaltcsíkon tartózkodik, ahol a Forma-1-es istállók készülnek a 2009-es szezonra. Az R29-essel több probléma merült fel az első tesztnapon, ami miatt a brazil sok időt vesztett és csak az utolsó lett. Piquet azonban ennek ellenére is úgy véli, hogy sokat javult az új autó és az a szezon során is jól teljesíthet.

Megrugdosta tanárát egy 16 éves diák
Megrugdosta tanárnőjét egy 16 éves általános iskolás fiú Szécsényben, mert a pedagógus rendreutasította őt órai magaviselete miatt.

Jótanácsok a penész ellen

Esztergomban és Tatabányán nőtt a munkanélküliség
Esztergom és Tatabánya körzetében 40 százalékkal nőtt a munkanélküliség az elmúlt egy évben, Esztergomban 545, Tatabányán 824 fővel növekedett a regisztrált álláskeresők száma - közli legfrissebb összesítésében a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.

Korrigált múlt heti bukása után a BUX
 

Gyorsabban ítélhetik el a tanárverő diákokat
Gyorsított bírósági eljárásra van szükség a tanárok elleni erőszakot elkövetők ellen - mondta Hiller István oktatási miniszter hétfőn az Országgyűlésben egy interpellációra adott válaszában.

Szivárog a víz a Gellért téri metróalagútba
A projektvezetés szerint a szivárgás lassult, és hamarosan eláll.

Sharon Stone írónőként próbálna szerencsét
A mellbimbóját gyakran megvillantó színésznő több novellát is írt már, és alig várja, hogy műveit megjelentesse egy vállalkozó szellemű kiadó – írja a Starpulse.

Rontotta a magyar kilátást a Fitch

11 fok is lehet kedden, de marad a borult idő
Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

Emelkeséssel zárt a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,84 pontos, 1,53 százalékos emelkedéssel, 10.345,99 ponton zárt hétfőn.

Hiller gyorsított eljárásban ítélné el a tanárverőket
Czomba Sándor interpellációjában a tanárverések kapcsán kijelentette: a legnagyobb problémát a szülői házból vitt minta okozza. Gyorsított bírósági eljárásra van szükség a tanárok elleni erőszakot elkövetők ellen

„Most már nincs visszaút, megbuktam”
Egy régóta körözött, több mint tíz év börtönbüntetésre ítélt férfit fogtak el 

Megölte támadóját, felmentették
Önvédelemnek értékelte tettét, ezért felmentette a Baranya Megyei Bíróság hétfőn hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában azt a férfit, aki megölte késsel felfegyverzett támadóját 2007 októberében Pogányban.

Sólyom üdvözölte a GMO-s növények alóli mentességet
Az államfő üdvözli, hogy az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa hétfőn a génmódosított kukoricafajta köztermesztésére vonatkozó magyar kereskedelmi és termesztési tilalom fenntartása mellett foglalt állást 

Több ezer fő várható a tatárszentgyörgyiek temetésére
Több ezer emberre számít a rendőrség a tatárszentgyörgyi tragédiában egy héttel ezelőtt meggyilkolt 27 éves édesapa és ötéves kisfia keddi temetésén; a Pest megyei településen és a szomszédos falvakban fokozott ellenőrzéseket tartanak 

Veres: Csak kevesen mondanak le a családi pótlékról
Elenyésző azok száma, akik saját akaratukból mondanak le a családi pótlékról 

Csúcsfogyasztó: a reggeli reneszánsza
Többségünk tisztában van vele, hogy a reggeli a legfontosabb napi étkezés. Az unalmas felvágott, paradicsom, paprika hármast viszont nehéz izgalmassá tenni napról napra.

Kikerülhető az új autóadó
Tömegesen íratják át cégükről a saját nevükre kocsijukat az evás vállalkozások, hogy elkerüljék a gépjárműadó megfizetését. Kiküldetéssel is meg lehet úszni az adózást, de ezzel a lehetőséggel az egyszemélyes cégek nem élhetnek.

Közösségi oldalon búcsúzott az öngyilkos
A drogfüggőség és egy tönkrement eljegyzés terhével küszködő harmincéves Paul Zolezzi felakasztotta magát egy játszótéren. Valódi búcsúlevelet nem hagyott, tette előtt viszont megüzente halálát egy közösségi oldalon fenntartott profiljában.

Német mesehős ihlette az izlandi művész álomfantáziáit

Tesznek a magyarok Will Smithre
A magyar mozilátogatókat sem hagyta hidegen a Gettómilliomos Oscar-diadala, és a tíz napja műsoron levő filmet második hétvégéjén 42%-kal többen - 16 453-an - nézték meg, mint az elsőn (11 607). Danny Boyle filmje ezzel az ötödik helyről a másodikra lépett elő az országos mozibevételi toplistán. Sean Penn viszont hiába kapta meg a legjobb alakítás díját a Milk-ért, Gus Van Sant most bemutatott remek életrajzi filmje nem került be az első tíz közé.Scarlett Johansson és Drew Barrymore a Nem kellesz eléggé-benAz eheti aranyérmes a megszámlálhatatlanul sok sztárt felvonultató Nem kellesz eléggé, amire 28 245-en ültek be a hétvégén, de a horrorműfaj kedvelői sem maradtak otthon, és a Véres Valentin 3D 11 406 nézővel megszerezte a harmadik helyet a listán. A Kutyaszálló című gyerekfilmet többen látták (15 027-en), de mivel a 3D-s jegyárak magasabbak, a kutyás film csak a lista ötödik helyén áll. Will Smith és Rosario Dawson kettőse egyáltalán nem hozta lázba a filmőrülteket, hiába forgalmazzák 14 kópián, a Hét élet-re csak 4871-en voltak kíváncsiak.

Kisért a múlt - Renault Thalia 1.4 és 1.5 dCi teszt
Alaposan átszabott karosszériát kapott a Renault Thalia, bár a szép külsejű autók parkolójába még nem engednék be. Benzines és dízelmotorral is kipróbáltuk a lemezei alatt több mint tízéves technikát rejtő négyajtóst. 

Indítja napi vetélkedőjét a TV2
Két hét múlva már a képernyőn a MrÉsMrs (igen, szándékosan egybeírva), melyet Tilla és Liptai Claudia vezetnek.

Újra vetítik az ausztrál botrányfilmet
Hétvégén tiltották be a 2005-ös lincselést feldolgozó művet, mert a mozikban is verekedés tört ki.

Morgan Freeman és Clint Eastwood mellé orvost fogadtak
A Human Factor című film készítői aggódnak a két idősödő színész egészségügyi állapota miatt, ezért egy külön orvos vigyáz majd rájuk az afrikai forgatás alatt.

Hackerversenyt hirdet a Google
A cég egyik új fejlesztésében kell biztonsági réseket felkutatni. A fődíj 8192 dollár.

Erősödött a BUX, az OTP gyengült, kissé erősödik a forint

Rituális öngyilkosság egy ukrán templomban
A 44 éves férfi az oltárhoz lépett, levetkőzött, majd szíven döfte magát.

Önvédelemből ölt, ezért felmentették a pogányi késelőt
2007 októberében egy pogányi büfében verekedés történt, egy késes támadót saját fegyverével sebesítettek meg halálosan.

Tatárszentgyörgy: ezreket várnak kedden a temetésre
Keddre Ármós Sándor megyei főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el a közeli Dabason és Örkényben is. Tatárszentgyörgyön már napok óta érvényben van a szigorúbb ellenőrzés.

Gyorsított eljárással ítéltetné el a tanárverőket Hiller István
Az oktatási miniszter az elmúlt hetekben kezdeményezte az igazságügy-miniszternél a pedagógusok védelmét szolgáló jogi szabályozás felülvizsgálatát.

Négynapos munkahetet vezetne be a Dunaferr
Decemberben fogadták el a szakszervezetek a cég válságkezelő intézkedéseit a leépítések elkerüléséért, a szakszervezeti vezetőket hétfőn újabb megszorításokról tájékoztatták.

Tatárszentgyörgy: Több ezres tömegre számítanak
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ezer fő megjelenésére számít holnap Tatárszentgyörgyön - írja közleményében a megyei rendőr--főkapitányság.

Selmeczi: Nincs élelmiszerbiztonság Magyarországon!
Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerint a kormány tehetetlensége a mérgező anyagként ismert melamin kapcsán már a gyermekeket is veszélyezteti. Hétfői parlamenti interpellációjában a politikus azt hangsúlyozta, hogy nincs élelmiszerbiztonság Magyarországon.

Többfelé várható eső
Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és eleinte elszórtan, kedden többfelé várható kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5 fok között valószínű.

Az előírt módon számolt be a KDNP a XI. kerületi időközi választásról
A törvényben előírt módon számol be a Kereszténydemokrata Néppárt a tavaly februárban a főváros XI. kerületében mandátumot nyert, Fidesszel közös jelöltje kampányköltéseiről és az összeg forrásairól 

Bombát találtak a kommandósok Kutason
Nagyobb mennyiségű lőszert, valamint haditechnikai robbanószerkezetet találtak egy kutasi férfi házban - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Újabb kulcsemberét vesztette a Hoffenheim
A legeredményesebb góllövője után az egyik legstabilabb középpályására sem számíthat a közeljövőben Ralf Rangnick, a Bundesliga-újonc Hoffenheim trénere. Sejad Salihovic részleges szalagszakadást szenvedett, és hetekig nem játszhat.

Elhalaszthatom-e az olajszűrő cseréjét?

Tizenegyen pályáztak MTV-elnöknek
Akár már szerdán lehet elnöke a köztévének.

Harmincméteres aszteroida keresztezte a Föld pályáját
A két napja felfedezett 2009DD45 63 ezer kilométerrel húzott el a Föld mellett.

Fiatal olvasóink félnek a leginkább vetkőzni
Olvasóink közül minden ötödik ember járt már nudista strandon. Az idősebbeknek fekszik leginkább a szabad meztelenkedés, a fiatalok viszont túl gátlásosak hozzá.

Joaquin Phoenix agyával nincs semmi baj
A színész szóvivője cáfolta azon híreszteléseket, miszerint a híresség valamilyen mentális betegségben szenvedne – írja a DigitalSpy.

Egymásnak esett két család Jászladányon
A vita hevében az egyik családtag többször is lőtt gázfegyverével.

Bordán rúgta tanárnőjét egy szécsényi diák
A 16 éves általános iskolás fiú megbánta, amit tett.

Sosem volt még ennyi rétisas a Dél-Dunántúlon
Több mint száz párat számoltak össze a szakemberek Magyarország legnagyobb, védett ragadozó madarából.

Leszakadt egy sífelvonó Spanyolországban
Huszonegyen megsérültek, amikor ötméteres magasságból lezuhant hat négyszemélyes szakasz.

"A CIA ügynöke volt Jovica Sztanisic"
Jovica Sztanisic Szlobodan Milosevic idején az Állambiztonsági Hivatal vezetője volt. A Los Angeles Times című amerikai napilap azt állítja, ügynök is volt.

"A Veszprém döntőbe juthat"
Bejuthat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe az MKB Veszprém csapata, ha úgy játszik, mint a hétvégi, Ademar León elleni mérkőzésen - nyilatkozta a spanyol csapat edzője, Jordi Ribera Romans.

Újabb késelés egy szórakozóhely előtt
Ezúttal Debrecenben szúrtak le egy férfit szóváltást követően egy Bajcsy Zsilinszky úti borozó előtt még szombat este.

Kiraboltak egy székesfehérvári takarékszövetkezetet
Robbantással fenyegetődzve rabolta ki Székesfehérváron a kápolnásnyéki takarékszövetkezet Budai úti kirendeltségét egy férfi hétfőn; a bűncselekmény során senki nem sérült meg

Bv-ezredeseket is elítéltek a vesztegetési ügyben
Egy vádlottat, a vesztegető fogvatartottat ítélte végrehajtandó, 3 év 6 hónapi fegyházbüntetésre nem jogerősen hétfőn a büntetés-végrehajtási ezredesek pereként emlegetett büntetőügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság katonai tanácsa.

Bővíteni kellene a vállalatoknak adott hitelezés kereteit
Növelni kell a vállalatoknak nyújtott alternatív hitelek mértékét, és bővíteni azok formáit, mivel számos cég nem kap hagyományos banki hiteleket a jelenlegi válsághelyzetben

Hathavi visszaesés szakadt meg az Egyesült Államokban
Az Egyesült Államokban januárban 0,6 százalékkal nőtt a lakossági fogyasztás a decemberi, 1 százalékos visszaesés után, jelentették az amerikai kereskedelmi minisztériumban hétfőn. Az elemzők 0,4 százalékos többletet vártak januárról.

Zuhanással nyitott a Wall Street
Csökkenéssel nyitott hétfőn a Wall Street, a DJIA ipari átlag 1997 október óta először esett 7000 pont alá. A zuhanást elsősorban az váltotta ki, hogy az AIG biztosító 61,7 milliárd dolláros, az Egyesült Államok gazdaságtörténetének eddigi legnagyobb negyedéves vállalati veszteségét szenvedte el.

Összerugdosta tanárnőjét egy 16 éves általános iskolás diák
Megrugdosta tanárnőjét egy 16 éves általános iskolás fiú Szécsényben, mert a pedagógus rendreutasította őt órai magaviselete miatt

A gyűlöletbeszéd ellen módosítaná az alkotmányt a kormány
A gyűlöletbeszéd büntetőjogi szankcionálását célzó alkotmánymódosítást javasol a kormány, amelyhez kétharmados parlamenti támogatás szükséges - jelentette be az igazságügy-miniszter. A Fidesz szerint csak a három csapás jelenthet megoldást, az SZDSZ és az MDF megvárja a javaslatot.

Robbantással fenyegetve raboltak takarékszövetkezetet
Robbantással fenyegetődzve rabolta ki Székesfehérváron a kápolnásnyéki takarékszövetkezet Budai úti kirendeltségét egy férfi hétfőn; a bűncselekmény során senki nem sérült meg - közölte a rendőrség.

Final Four: Spanyolországba utazik a Sopron
Az európai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a várakozásoknak megfelelően a spanyol Salamanca rendezheti meg áprilisban a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, amelybe az MKB-Euroleasing Sopron is kvalifikálta magát.

Lucas di Grassi idén újra harcba száll a GP2-es bajnoki címért
A fiatal brazil versenyző a 2009-es évtől a Fat Burner Racing Engineering versenyzőjeként szerepel a GP2-ben. Lucas di Grassi tavaly harmadikként zárt a sorozatban, de reményei szerint idén még eredményesebb lesz.

Zárt szörnyeteg a Tramontanától
A Tramontana-csoport elkészült új szuperautójával, melyet az egyszerűség kedvéért Tramontana R névre keresztelt el.

Hétezer pont alá zuhant a Dow
A hétfői nyitás után a New York-i tőzsde vezető indexe, a Dow Jones Ipari Átlag először zuhant 7000 pont alá 1997 óta. Az index 6932 pontig esett a MarketWatch szerint.

Diamond lesz a Golden League-ből
A jövő évtől az eddigi Golden League-et (Arany Ligát) a Diamond League, azaz a gyémánt-sorozat váltja fel atlétikában, az új széria tulajdonképpen az eddigi 1 millió dolláros főnyereményt biztosító GL bővített, Európán túlra kiterjesztett változata lesz. Ezt a nemzetközi (IAAF) szövetség jelentette be hétfői ülése után.

Újabb egymilliárdos útfelújítás uniós kasszából
A Mohács és Pécsvárad közötti alsóbb rendű út felújításának támogatásáról döntött pénteki ülésén a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Az országban eddig több ezer milliárd milliárd forintot költöttek útfelújításokra.

Öt évet is kaphatnak a nógrádi rendőrök támadói
Vádat emelt a megyei ügyészség azok ellen a nógrádi férfiak ellen, akik tavaly ősszel ittasan megtámadtak két igazoltató rendőrt Szátok községben. Az elkövetőket hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, akár 5 év börtönt is kaphatnak.

Milyen fordulaton gazdaságos vezetni?

Lőszer, robbanószer egy kutasi házban
Előzetes letartóztaásba helyeztek egy kutasi férfit, mert házában nagy mennyiségű illegális hadianyagot tárolt.

Hollywood bocsánatkérését követeli Irán
Teheránban azon akadtak ki, hogy Mickey Rourke A pankrátorban széttépi az iráni zászlót.

Ford: Explorer helyett Kuga
Az iszákos óriás-terepjáró, a Ford Explorer néhány éve még Észak-Amerika egyik legnépszerűbb autója volt

Hiánycikk lehet a marihuána
Heti ötven kilogramm füvet akartrak termeszteni a vietnámiak, a rendőrség közbelépett.

A netezők nevezhetik el a nemzetközi űrállomás új modulját
Egyelőre a Serenity név vezet, de jön fel Xenu is.

Forint vagy euró alapú hitelt válasszak?

Ignisre jó-e a 195/50-es gumi?

Bv-ezredesek pere: itt az ítélet!
Egy vádlottat, a vesztegető fogvatartottat ítélte végrehajtandó, 3 év 6 hónapi fegyházbüntetésre nem jogerősen hétfőn a büntetés-végrehajtási ezredesek pereként emlegetett büntetőügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság katonai tanácsa.

Mikor lesz Romániában is euró?
A román kormány változatlanul tartja magát ahhoz, hogy 2014-ben bevezetik az országban az eurót , ez áll a Brüsszelbe küldött új román konvergenciaprogramban, amelyet a múlt héten hagyott jóvá a kabinet.

"Állítsátok meg a magyarországi erőszakot!"
Több osztrák roma szervezet szervez tüntetést Bécsben a magyarországi, romák elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

Szépen fog veszíteni a főbírójelölt a jövő héten
Meggyőző volt Havasiné Orbán Mária az MSZP képviselői szerint, de a jól sikerült meghallgatás ellenére is inkább az a valószínű, hogy ismét nemet mondanak az államfő főbírójelöltjére. Sólyom László másodszor jelölte a jogásznőt a Legfelsőbb Bíróság elnökének, miután tavaly decemberben a szocialisták miatt nem kapta meg a kétharmados támogatást. A frakció jogi munkacsoportja a jövő héten tesz javaslatot arra, hogy az MSZP támogassa-e Havasiné Orbán Máriát.

"Nem szerencsés Bokrost politikailag felvállalni"
Az MDF Vas megyei választmányának tagjai nem tartják szerencsésnek, hogy Bokros Lajos, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere vezesse az MDF európai parlamenti választási listáját.

Pucér diákok megbotránkoztató tüntetése (képpel)
A diákok a tandíjak tervezett emelése miatt tiltakoztak.

Fegyelmi indult a fóti jegyző ellen
Az írásbeli utasítások be nem tartása, a Közigazgatási Hivatallal történő szembehelyezkedés és munkájának akadályozása miatt indított fegyelmi eljárást a fóti polgármester a város jegyzője ellen, aki szerint egyszerűen

A nap képe

Románia kitart: 2014-től lesz euró
A román kormány változatlanul tartja magát ahhoz, hogy 2014-ben bevezetik az országban az eurót 

25 százalékkal magasabb távhőszámlát kapnak a fogyasztók
A februári távhőszámla 25 százalékkel lesz magasabb, mint tavaly, az áremelkedés és a hideg idő miatt

Rendőr nyakának estek
Vádat emelt az ügyészség négy férfi ellen, akik az őket igazoltató rendőrökre támadtak a Nógrád megyei Szátok községben tavaly októberben

Meghaltak a brassói sziámi ikrek
Miután egyiküknek megállt a szíve, vasárnap este meghalt az a sziámi ikerpár, aki tavaly augusztus 23-án született Brassó megyében.

A kocsmában kezdődött a verekedés
Két jászladányi család gyermekei közötti konfliktus oda vezetett, hogy összevitatkoztak március 1-én késő este egy helyi vendéglátó egységben

Visszavonták a nyomravezetői díjat a zavargások ügyében
Visszavonta a személyenkénti egymillió forintos nyomravezetői díjat a tavaly szeptemberi fővárosi utcai zavargások miatt keresettek ügyében a budapesti rendőrfőkapitány 

Crespo és Robinho nyáron klubot vált
Angol lapértesülés szerint nem lenne meglepő, ha Robinho távozna a Manchester Citytől, Hernan Crespo pedig már be is jelentette, hogy búcsút int az Internek.

Új Toshiba-notebookok beépített 3G-modemmel
A Toshiba bejelentette, hogy a jövőben az NB100 és Satellite A350 típusú notebookokat beépített 3G-s modemmel szereli fel.

Élénk színek tavaszra
A natúr árnyalatok mellett idén harsányabb színekben is gondolkodhatunk, élénk színek minden mennyiségben.

Nőtt a lakossági fogyasztás Amerikában
Az Egyesült Államokban januárban 0,6 százalékkal nőtt a lakossági fogyasztás a decemberi, 1 százalékos visszaesés után, jelentették az az amerikai kereskedelmi minisztériumban hétfőn. Az elemzők 0,4 százalékos többletet vártak januárról.

Az európai pókervébé döntő asztala
Hogy játszottak a sztárok az utóbbi évek legszínvonalasabb világbajnoki döntőn asztalánál? Videók a final table leosztásairól.

Gyógyulni alternatívan
Nyavajáik orvoslására sokan választanak alternatív gyógyászati eljárásokat. Természetgyógyászhoz járni tehát egyre inkább "divat". Megnéztük, milyen lehetőségek közül választhatunk.

Tizenegyen pályáznak az MTV-elnökségre
Tizenegy pályázó van a Magyar Televízió elnöki tisztségére az MTI információi szerint. A jelöltek keddi és szerdai meghallgatása után jövő szerdán már meg is választhatják az elnököt.

Maria Bellót megerőszakolják
Maria BelloMaria Bello és Samuel L. Jackson főszerepet vállaltak a Rape: A Love Story című független filmben. Bello egy olyan nőt játszik, aki csoportos nemi erőszak áldozatává válik. Az elkövetők még a bűntett után is zaklatják, de egy együtt érző rendőr (Jackson) a védelmébe veszi. Bello tizenkét éves kislányát, aki tanúja lesz anyja megerőszakolásának, A család kicsi kincse főszereplője, Abigail Breslin alakítja. A Joyce Carol Oates kisregényén alapuló filmet Harold Becker (A szerelem tengere, A kód neve: Merkúr) rendezi, aki a 2001-ben bemutatott A vér kötelez óta nem csinált filmet. A forgatás a tervek szerint júniusban kezdődik.

Kínai gyűjtő vette meg a vitatott bronzszobrokat
Egy kínai műgyűjtő bejelentette, hogy ő vette meg az Yves Saint Laurent-hagyatékból a múlt héten elárverezett, Kína által visszakövetelt bronzszobrokat, de azt állítja, hogy nincs pénze kifizetni a vételárat.

A házigazdával kezd a Sopron az Euroliga-elődöntőben
Az európai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a várakozásoknak megfelelően a spanyol Salamanca rendezheti meg áprilisban a nőikosárlabda-Euroliga négyes döntőjét, amelybe az MKB-Euroleasing Sopron is kvalifikálta magát.

A Mitsubishitől vesz villanyautókat a Peugeot
Újabb típus bérgyártásáról írt alá megállapodást a francia és a japán cég

Chris Brown önvédelemre hivatkozna a bíróságon
A zenész, miután ismét kibékült Rihannával, állítólag azt tervezi, hogy a bíróságon önvédelemre fog hivatkozni barátnője megverésével kapcsolatban, értesült az Entertainment Wise.

Amy Winehouse összebalhézott egyik utastársával a repülőgépen
Az énekesnő, aki nemrég tért vissza Londonba kéthónapos vakációjáról, a hazafelé vezető úton összebalhézott egyik utastársával, aki szerinte furcsán nézett rá.

Vádemelés a miskolci százmilliós zsarolás ügyében
A nyomozás ideje alatt az egyik gyanúsított öngyilkos lett.

Hat hónap óta először nőtt a fogyasztás Amerikában

Maradhat a génmódosított növények magyar és osztrák tilalma
Magyarország esetében az EU-miniszterek két év alatt másodszor utasították el a tilalmat magában foglaló védzáradék megszüntetésének kezdeményezését.

Parlamenti vitanap lesz a romák helyzetéről?
Az SZDSZ elnöke kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy a vitanapon a parlamenti pártok amellett tehetnek hitet, hogy elkötelezettek a magyarországi romák integrációja mellett.

Leszavazták a legfőbb ügyész interpellációs válaszát
Bőhm András (SZDSZ) interpellációjában a Teve utcai rendőrszékház elleni támadással kapcsolatos vizsgálat elhúzódását kifogásolta.

Elkészült az első iPhone-vezérelt autó
A kulcsot és a műszerfalt is egy iPhone helyettesíti abban a környezetbarát koncepcióautóban, amit a pénteken kezdődő Genfi Autó Show-n mutat be a svájci Rinspeed tervezőcég. Azonban nem ez a napelemes sportkocsi egyetlen jelentős technikai újítása.

Az „uniós pofonok” ellenére Gyurcsány csak menetel tovább
A vasárnap Brüsszelben elvetett, Magyarország által kezdeményezett stabilizációs és integrációs programot nem adja fel Gyurcsány. A miniszterelnök biztatónak nevezte a magyar javaslatok fogadtatását. Gyurcsány szerint a találkozónak azért lehetett olyan olvasata a sajtóban, hogy nem sikerült átvinni a magyar javaslatokat, mert túlzottak voltak a várakozások a találkozót illetően.

Elismerést kapott Hódmezővásárhely
Egészségbarát Európai Vállalat, Egészségbarát Európai Munkáltató címmel tüntették ki a hódmezővásárhelyi önkormányzatot a polgármesteri hivatal és a közintézmények dolgozói számára szervezett eredményes dohányzásleszoktató programért 

Lőszerekre bukkantak a nagyatádi rendőrök
Lőszereket, haditechnikai robbanószerkezetet találtak a rendőrök egy kutasi férfinál. A Nagyatádi Rendőrkapitányság néhány nappal ezelőtt állampolgári bejelentés alapján jutott olyan információ birtokába, amely szerint egy kutasi férfi különböző lőszereket és robbanóanyagot tart magánál házában.

A gyűlöletbeszéd ellen módosítná az alkotmányt Draskovics
A gyűlöletbeszéd büntetőjogi szankcionálását célzó alkotmánymódosítást javasol a kormány, amelyhez kétharmados parlamenti támogatás szükséges - jelentette be az igazságügy-miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Karón varjúval riasztanak Kecskeméten
Fényvisszaverő prizmákkal, karón varjúval és csókatelepekkel próbálják kicsalogatni a varjakat Kecskemét lakótelepeiről. A napokban eltávolított fészkeket a madarak újraépítik, a természetvédelmi szakemberek és a városvezetés most tartós, az állatokat kímélő módszert keres a távoltartásukra. Ha sikerül, magyar

Elindult az új mobilos parkolódíj-fizetési rendszer
Előzetes regisztráció nélkül, sms-ben lehet fizetni a parkolódíjat a március 2-án hétfőn elindult új mobilfizetési rendszerben, amelyet az Eme Zrt., a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone közösen üzemeltetnek. A kényelemnek azonban ára van: tranzakciónként 75 forinttal többe kerül így a parkolás.

Múltja miatt nem kell Bokros a vasi MDF-nek
Politikai múltja miatt ellenzi az MDF Vas megyei szervezete, hogy a Horn-kormány volt pénzügyminisztere, Bokros Lajos vezesse a párt európai parlamenti választási listáját. Bokros vasárnap jelenti be, hogy elvállalja-e a felkérést.

A mi kis kurszki csatánk - Rátgéber-blog Moszkvából
Az egyik legsikeresebb és legkedveltebb magyar kosáredző, Rátgéber László 15 év után úgy döntött, elhagyja a Pécs nőikosárlabda-csapatát, és a Szpartak Moszkva trénere lesz. A magyar női válogatott szövetségi kapitányaként is (kiválóan) dolgozó szakember az [origo]-nak írt harmincharmadik blogbejegyzését Moszkvából keltezte.

Harcias crossover a Daciától
Történetének legmerészebb tanulmányautójával érkezik a Dacia a Genfi Autószalonra. A terepjárók, kisbuszok és sportkupék keresztezéséből született Duster orrában a jól ismert 1,5 literes dCi dízel dolgozik.

Ingyenes segélyvonal pedagógusoknak
Ingyenes telefonszámon hívhatják az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet azok a diákok, szülők, igazgatók és pedagógusok, akik problémás helyzetbe kerülnek.

Amerikai tankerekkel erősít Japán
Újabb amerikai gyártmányú légi utántöltő repülőgépet vehetett át a Japán Önvédelmi Légierő (JASDF). A most leszállított Boeing KC-767J Tanker immár a harmadik a sorban, az utolsó, negyedik gépet pedig 2010-ben vehetik át. A speciális feladatkörű repülőgépeket a népszerű, kéthajtóműves, szélestörzsű B767-es utasszállító alapjaira építették. Ezt a típust a MALÉV flottájában is sokáig láthattuk, elsősorban a tengerentúli járatokon. Bár Japán fejlett repülőiparral rendelkezik, az ilyen speciális feladatkörű gépeket még mindig az Egyesült Államokból szerzi be.

Félrefordítások a budapesti berlini falon
Még el sem készült a nálunk forgatott The Dept című film, máris találtunk benne egy hibát.

Erősödésben a BUX, gyengül a forint

Kate Hudson igyekszik teherbe esni
Kate Hudson és Owen Wilson családot szeretne alapítani, miután sokadszorra összejöttek néhány héttel ezelőtt.

Videojáték miatt megkéselte 10 éves nővérét egy 5 éves kisfiú
Mellbe szúrta egy 5 éves kisfiú a 10 éves nővérét a franciaországi Uckange településen a hétvégén.A hatóságok bejelentése szerint a kislányt súlyos állapotban vitték kórházba, ahol sikerült megmenteni, és most már nincs életveszélyben.

Emma Watsont felvették a Yale Egyetemre
A Harry Potter filmek 18 éves sztárja blogján közölte a nagyvilággal, hogy felvették a Yale Egyetemre – írja a FemaleFirst.

A veszteséges AIG nyomasztja a Wall Street befektetőit

Árpád-kori falu romjait találták meg a Hajógyári-szigeten
A falu a XIII. századig volt lakott, az eddig feltárt 19 házból előkerültek római kori érmék is.

Románia 2014-ben bevezetné az eurót

Fizethetnek a képviselők - ki mit vétett?
Négy országgyűlési képviselőjére szabott ki egyenként 25 ezer forintos pénzbírságot hétfői ülésén az SZDSZ frakciója.

Gyereklányokat erőszakoltak meg: bosszúból felgyújtották a lokált
A DNS-vizsgálat eredménye szerint nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a bűncselekmény után néhány nappal őrizetbe vett két román állampolgár erőszakolt meg egy 14 éves lányt Rómában. A Libero-News.it szerint az olasz hatóságok ezért arra készülnek, hogy ismét elvégezzék az összehasonlító elemzést. Közben Vicenzában a lángok martalékává vált egy román tuljadonú lokál - írja a Krónika.

Eddig nyolc halottja van a jávai árvíznek + Képek
Óriási áradás pusztított Jáva szigetén.

61,7 milliárd dolláros veszteséget
Az amerikai határidős indexek hétfőn lefelé mozdultak, ami azt jelzi, a New York-i tőzsdék sem maradnak ki a nemzetközi trendből; a csökkenést az is valószínűsíti, hogy az American International Group biztosító hatalmas vesztesége a pénzügyi válság mélyülését mutatja.

Bokros jelölése a vasi MDF-ben is kiverte a biztosítékot
Az MDF Vas megyei választmányának tagjai nem tartják szerencsésnek, hogy Bokros Lajos, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere vezesse az MDF európai parlamenti választási listáját

Tavaszi havazás Washingtonban + Képek
Óriási havazás érte el Washingtont hétfőn. A hó miatt a közlekedés megbénult az amerikai fővárosban.

Egyre több a munkanélküli Ausztriában
Meredeken növekedett a munkanélküliség februárban a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva Ausztriában.

Leszavazta az Országgyűlés a legfőbb ügyész válaszát
Leszavazták Kovács Tamás legfőbb ügyész interpellációra adott válaszát hétfőn a parlamentben.

Irán nem bocsátott meg Hollywoodnak a 300-ért
A hétvégén Teheránba érkező Hollywoodi delegációtól Sid Ganistől, az Amerikai Filmakadémia elnökétől és Anette Bening színésznőtől a vendégszeretetük biztosítása mellett az iráni vezetés bocsánatkérést követel az amerikai filmipar "irániak elleni igazságtalan támadásai" miatt, amely a 300 és A birkózó című filmekben volt tetten érhető.

Negyedével drágább a februári távhő
Idén a február több mint 3 Celsius-fokkal volt hidegebb, mint a tavalyi, ezért a februári távhőszámla mintegy 25 százalékkal lesz magasabb. A számlát március végén kapják kézhez a fogyasztók, a Főtáv részletfizetést biztosít.

Magyar siker Brüsszelben
Az uniós környezetvédelmi miniszterek tanácsülésén ismét elutasították a génmódosított kukorica tilalmának feloldására vonatkozó javaslatot. A tilalom érdekében példátlan magyar összefogás született.

Teljes a Forma-2 mezőnye, debütált az új autó is
A szerb Milos Pavlovics csatlakozott utolsóként az idei évtől ismét életre hívott F2 széria mezőnyéhez. A 26 éves pilóta korábban megfordult már a GP2 európai és ázsiai sorozatában, valamint a Formula Renault szériában is.

Tizenöt év a zeneiparban, és senki nem kínált nekem kokót
Megrázó vallomást tett Ronan Keating, a Boyzone tagja: tizenöt éve van a zeneiparban, és senki nem kínált neki kokaint, holott gyakran találkozott emberekkel, akikkel ez megtörtént. Na nem mintha elfogadta volna.

Hollywoodi stúdiófőnök szexuális szokásait kémlelte az FBI
Az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) megfigyelés alatt tartotta az 1960-as években Jack Valentit, az Amerikai Filmszövetség elnökét, a hollywoodi álomgyár egyik legbefolyásosabb emberét, hogy kiderítse, nem a saját neméhez vonzódik-e.

A hónap végéig vált pénzt a jegybank
Az MNB pénztárába áprilistól már csak a sérült vagy bevont pénzeket vihetjük.

Meredeken emelkedik a munkanélküliség Ausztriában

Nem jár kártérítés a sterilizált roma asszonynak
A cseh alkotmánybíróság alaptalannak találta az akaratán kívül terméketlenné tett Iveta Cervenáková panaszát.

Nem kerülnek napirendre a Reformszövetség javaslatai
Ma nem kerül a parlament napirendjére az MDF és az SZDSZ javaslata, amelyben a Reformszövetség programjának országgyűlési tárgyalását indítványozták.

Demonstráció Tiszafürednél: a gazdák nem adják fel
Húsz munkagéppel álltak ki hétfőn a tiszafüredi gazdák a 33-as főútra.

Nem jár kártérítés az akaratán kívül sterilizált roma asszonynak Csehországban
Az alkotmánybíróság döntésével a több éve húzódó ügy ezzel véglegesen lezárult.

Megkéselte 10 éves nővérét egy videojáték miatt
Mellbe szúrta egy 5 éves kisfiú a 10 éves nővérét a franciaországi Uckange településen a hétvégén - közölte a luxembourgi RTL.

Leáll a termelés a zalaegerszegi hűtőházban
A munkahelyek megszűnéséről a dolgozókat már tájékoztatták, a végkielégítéseket és a járandóságokat április végén fizetik ki.

A narancsos forradalom ígéretei megbuktak
Az Egyesült Államoknak meg kell védenie Ukrajna területi integritását és szuverenitását

Több milliót zsaroltak ki a férfiból
Vádemelési javaslattal befejeződött a nyomozás az egy évvel ezelőtt Miskolcon történt 100 millió forintos zsarolással és más bűncselekményekkel összefüggő ügyben 

Hazánk továbbra is mentes maradhat a génmódosított termékektől
A széles körű politikai és civil összefogásnak köszönhető, hogy az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa március 2-i, brüsszeli tanácskozásán a MON810 génmódosított kukoricafajta köztermesztésére vonatkozó magyar kereskedelmi és termesztési tilalom fenntartása mellett foglalt állást, így hazánk továbbra is mentes maradhat a génmódosított terményektől

Felmentették a büfében késelőt
Újabb fordulat történt az egy férfi halálával végződő 2007-es pogányi tömegverekedés perében. A bíró jogos önvédelem miatt felmentette az elsőrendű vádlottat.

Leáll a zalaegerszegi hűtőház
Leállítják a termelést április végén a zalaegerszegi Goldsun Zrt.-nél, az üzemben dolgozó közel 50 fő munkaviszonyát pedig csoportos létszámleépítéssel megszüntetik

Uniós szinten magas a munkanélküliség Szlovákiában
A munkanélküliségi mutatókat tekintve Szlovákia az unión belül Litvániával van egy szinten, és csak Spanyolország valamint Lettország áll rosszabbul e tekintetben. Mindez az EU statisztikai hivatala, az Eurostat által közzétett adatokból derült ki.

Parlamenti vitanapot kezdeményez az SZDSZ a romák helyzetéről
A magyarországi romák helyzetéről és integrációjáról szóló parlamenti vitanapot kezdeményez az SZDSZ 

Fizetést, ügyvédet és jutalmat is kapnának a korrupciót bejelentők
Négy új és egy régi törvénytervezettel akarja útját állni a korrupciónak a kormány. Felállítanának egy új hivatalt, amely keményen bírságolná a korrupt tisztviselőket, ugyanakkor megvédené, sőt fizetné azokat, akiknek a feljelentése nyomán más lebukik. Etikai kódexeket íratnának a nagyobb közhivatalokkal, és a mostaninál szigorúbban szabályoznák a lobbisták tevékenységét is.

A világ legszexisebb luxushoteljei
Napbarnított, félig meztelen férfitestek lesik a vendégek minden mozdulatát az egyik olyan szállodában, amelyet a világ legszexisebb hoteljai közé soroltak a hozzáértők. Persze, aki inkább szoborszerű, modell alkatokat nézegetne szívesebben, esetleg extrém kalandokat keres, az is garantáltan megtalálja számításait a felsorolásunkban.

Gyógyszerekbe fektet a Bankár Holding
A Bankár Holding Zrt. ötmillió dollárért, mintegy 12 százalékos tulajdont szerzett az N-Gene Research Laboratories Inc. cégben, amely a cukorbetegség bizonyos típusánál használható gyógyszer fejlesztésén dolgozik - közölte a Bankár Holding Zrt.

Egerek a tűzvonalban
Aranyból van? Abból. Kibír 75 g-s gyorsulást? Ki. Megpróbáljuk elmagyarázni, mi kerül egy egéren 20 000 forintba.

Először rendezik meg a Pszichológia napját
Az ingyenes rendezvénynek az ELTE ad otthont.

Hét év börtön Zagorec tábornokra
Zagorec 2000-ben elsikkasztott 3,8 millió eurónyi ékszert, amelyeket biztosítékként helyeztek el a védelmi tárcánál.

Orbán és Tőkés közösen vesznek részt az EP-kampányban
A Fidesz és Tőkés László kölcsönösen részt vesz egymás európai parlamenti kampányában.

Ilyen is van: 170 új munkahely Tatán
Összesen 170 új munkahelyet hoznak létre egy tatai társaságnál, amely egyedi kormánydöntés alapján kap állami támogatást, egyelőre nem tudni, pontosan mennyit.

Leszakadt az út Békéscsabán: lezárásra kell számítani
Egy eltört szennyvízvezeték miatt szakadt be az úttest Békéscsaba belvárosában hétfőn.

Életveszélyesen sérült a megszúrt férfi Debrecenben
Ismét szórakozóhelyen kötöttek bele egy családostul szórakozó férfiba, ezúttal Debrecenben; a szóváltás végén a támadó kis híján halálra késelte a sértettet.

Hideg február, magasabb távhőszámla
A megnövekedett távhőszámlákat a nagyobb energiafogyasztás és az elmúlt évi gázáremelkedéseket követő 27,2%-os hődíj-növekedés együttesen okozzák.

Belépni tilos! - Elzárták a barlangot
Amint a Heti Válasz fotóriportere által készített képen is látható, nem lehet megközelíteni a Bérc utca 4/A szám alatti, 2006 decemberében felfedezett Citadella kristálybarlangot.

Nem tárgyalja a parlament a Reformszövetség javaslatait
Hétfőn nem kerül a parlament napirendjére az MDF és az SZDSZ javaslata, amelyben a Reformszövetség programjának országgyűlési tárgyalását indítványozták 

IHT: a válság megtörte a politikai egységet Európában
A magyar javaslat elutasítása az Európai Unió állam- és kormányfőinek Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozóján a kelet-európai szolidaritási alap létrehozására a bizonyítéka annak, hogy a gazdasági válság inkább a nacionalizmust erősíti, mintsem konszenzust teremt Európában

Térfigyelő rendszert terveznek Bonyhádon
Térfigyelő rendszer felállítását javasolja Bonyhádon a polgármester a közelmúltban történt betöréssorozat miatt. A völgységi város közterein ugyanakkor vasárnaptól ismét tilos alkoholt fogyasztani.

Baszkföld: győztek, de mégis le kell mondaniuk?
Győztek a kormányzó nacionalisták a baszkföldi regionális parlamenti választásokon, de lehet, hogy mégis le kell mondaniuk a hatalomról. Az önkormányzati választásokon most először nem indulhattak az ETA szakadár szervezethez kötődő pártok, ezért az ETA antidemokratikusnak nevezte a választásokat, és érvénytelen szavazatok leadására buzdította a választókat.

„Alkotmánymódosítás helyett szigorúbb büntetéseket!”
A Fidesz szerint nem az alkotmány módosítására, hanem a büntetési tételek szigorítására van szükség ahhoz, hogy az állam garantálni tudja az emberek biztonságát 

Megbüntették a sikkasztó horvát tábornokot
Hétéves börtönbüntetésre ítélte egy zágrábi bíróság hétfőn Vladimir Zagorec volt horvát tábornokot, akit sikkasztás és hivatali hatalommal való visszaélés vádpontjában találtak bűnösnek.

Korlátozná a képviselők tisztségeit az SZDSZ
A parlamenti és az önkormányzati képviselők politikai és gazdasági összeférhetetlenségére vonatkozó törvényjavaslatot nyújtott be a hét végén két szabad demokrata képviselő

Kéthavi bérükért tüntettek a dolgozók
Százötven ember tüntetett hétfő délelőtt a lábatlani Piszke Papír bejárata előtt januári és februári bérük kifizetésért.

Erősödik az antiszemitizmus
A közel-keleti feszültség növekedésével párhuzamosan egyre magasabbra csapnak az antiszemitizmus hullámai az Európai Unióban - állapítja meg hétfőn közzétett jelentésében az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA).

Barrichello lehet a kevesebb fizetést kapó Button csapattársa
Egyelőre ugyan hivatalosan még sem a Honda, sem pedig annak F1-es csapata nem erősítette meg, hogy állítólag Ross Brawn csapatfőnök és az általa vezetett menedzsment megvette a brackley-i alakulatot, de úgy tudni, hogy Rubens Barrichello marad Jenson Button márkatársa 2009-ben is. A brit egyébként a hírek szerint kevesebb fizetéssel is beéri idén.

Díjazták a piros konténeres sportvárost

Esős hét - emelkedő folyók
Március első hetében többször számíthatunk kiadós esőkre, a hőmérséklet a déli megyékben jóval átlag felett alakul. A folyók vízszintje emelkedik, de a jelenlegi előrejelzések és talajviszonyok alapján veszélyes áradás nem várható. A fagymentes napokon számos lágyszárú növény fejlődése beindul.

Orbán szerint nem kell válságkezelő csomag
Kormányváltás vagy új választások kiírása nélkül nem oldhatók meg Magyarország problémái - jelentette ki az [origo] kérdésére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán szerint nem válságkezelő csomagra, hanem politikai változásra van szükség.

Utolsó negyedévben bukott az USA
Elszámolták magukat az USA Kereskedelmi Minisztériumában. Az eredetileg várt 3,8 százalékos esés helyett 2008 negyedik negyedévben éves szinten 6,2 százalékkal esett a GDP. Ilyen rossz adat utoljára 1982 elején volt.

Múzeum lett a nepáli királyi palotából
Kilenc hónappal a királyság eltörlése és a köztársaság kikiáltása után múzeumként nyílt meg a volt királyi palota Nepál fővárosában.

Művészek és menedzserek báloztak a múzeumban
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola kezdeményezésére 2009. február 27-én első alkalommal rendezték meg a Szépművészeti Múzeumban a Művészek és Menedzserek elnevezésű rendezvényt. A bálon a hazai művészeti és gazdasági elit majd 300 képviselője volt jelen.

iPod segítette a MU kapusát a Ligakupa döntőjében
Egy iPodnak is köszönheti a Manchester United, hogy vasárnap megnyerte az angol labdarúgó Ligakupa Wembley Stadionbeli döntőjét a Tottenham Hotspur ellen.

Új arcok is búcsúztatják a Vészhelyzetet
Nemcsak a régi dokik térnek vissza a Vészhelyzet fináléjára, de egy-két máshol látott ismerős is felbukkan.

Harmadszor is halálra ítélték Vegyi Alit
 

Megvan Beethoven elveszett zongoratriója
Chicagóban egy 1703-as Stradivari-hegedűn játszották el a zeneszerző 200 éve eltűnt műveit.

A Dream Theater újra Budapestre jön
A banda kinőtte a Petőfi Csarnokot, június 1-jén már a Sportarénában mutatja be az új albumot.

Melyik egérrel lehetsz világbajnok?
Kodiak, az ország egyik legjobb gamere elárulja.

A mánia kapcsolatba hozható a hírnév és a siker iránti vággyal

Beszakadt az úttest Békéscsabán
Eltört egy szennyvízvezeték, a Gyulai út 5-6 méteres szakaszán fel kell bontani a burkolatot.

Orbán: a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás
Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Belehalt a húsz méteres zuhanásba
Vélhetőleg önszántából vetett véget életének az a fiatalember, aki egy hetedik emeleti ablakból kizuhanva vesztette életét Székesfehérváron.

Évtizedes csúcson a hazai munkanélküliség
A kormány számításai szerint 25.000 ember veszítette el munkahelyét a válság kezdete, tavaly október óta Magyarországon. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal jelentéséből pedig az derül ki, hogy 4 hónap alatt összesen mintegy 85.000 álláskeresőt regisztráltak a munkaügyi központok. Hogy is van ez?

Elúszott az esély: így már nem kereshet 1 millió forintot
Visszavonták a fejenként egymillió forintos nyomravezetői díjat kedden a rendőrök, mert megszüntették az eljárást a 2008. szeptember 20-án, a fővárosban történt zavargások ügyében.

Szabó: Jogbiztonságot sért az adómentesség életkorhoz kötése
Sérti a tisztességes eljáráshoz és az emberi méltósághoz való jogot az az adóztatási gyakorlat, amely az életkor igazolásának feltételéhez szabja az adómentességet

Felavatták a legnagyobb hazai freestyle ugratót
Több, mint 1000 m3 tartaléknak gyártott hó beépítésével készült el a 12 méteres flat-tel (minimális repülési táv) kialakított Sípark ugrató.

Skócia és Wales nem pályáik a 2016-os Eb-re
Skócia és Wales lemondta a kandidálást a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra vasárnap. A két szövetség a gazdasági világválságra hivatkozva lépett vissza.

Orbán össz-kárpát medencei kampányt vizionál
A Fidesz és Tőkés László kölcsönösen részt vesz egymás európai parlamenti kampányában.

Borzasztó évet várnak a PC-piacon
A Gartner piackutató szerint történetének legrosszabb éve elé néz a számítástechnikai ipar.

Harmadszor is halálra ítélték "Vegyi Alit"

Fekete évek jönnek a bankokra
Ötvenöt százalékkal csökkentette több közép-kelet-európai bank célárát a Morgan Stanley. A bankház szerint az idén profitjuk 80 százalékos csökkenésére lehet számítani, 2010-ben pedig a bankok fele kifejezetten veszteséges lesz.

Egymillió euró jár a vébészereplésért
Összesen egymillió eurót kapna a szövetségtől (MLSZ) a magyar labdarúgó-válogatott, amennyiben kvalifikálná magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

A mezükből nyerhetnek energiát a focisták
A tudományos fejlődés a sportban is érezteti hatását, de a labdarúgásban még egyik találmány sem hozott forradalmi változást. A neves angol szaklap, a World Soccer a minap összeállítást közölt arról, hogy a következő húsz évben milyen technikai újítások várhatóak a futballban - akad köztük sci-fibe illő elképzelés is.

Meztelenül tüntettek a magas tandíj ellen
Meztelen futással tiltakozott több Fülöp-szigeteki egyetemista a magas tandíjak ellen. A huszonnégy kollégista símaszkban, tiltakozó feliratokkal, transzparensekkel tüntetett a manilai egyetem előtt.

Izgalmas fejlesztéseket terveznek a szegedi nagybanira
Közös uniós pályázatot nyújtott be a temesvári és a szegedi önkormányzat a határmenti térség két legnagyobb termelői nagybani piacának fejlesztésére; az 1,4 millió eurós költségvetésű beruházás során virtuális árutőzsdét is létrehoznának.

Magvas örömök a konyhában
A dióról, a mákról és az olajos magvakról nem feltétlenül a vörös húsok és a halak jutnak eszünkbe, pedig szokatlan köreteket és ízharmóniákat varázsolhatunk velük a tányérra. A tavaszi friss zöldségek idénye előtt, a még mindig hideg napokban érdemes a magas energiatartalmú olajos magvakkal és a dióval feldobni az étrendünket.  Receptek és tippek profiktól.

Csak 1500-as célárat adnak az OTP-nek
Hozzávetőleg 55 százalékkal csökkentette több közép-kelet-európai bank célárát a Morgan Stanley. A bankház szerint az idén profitjuk 80 százalékos csökkenésére lehet számítani, 2010-ben pedig a bankok fele kifejezetten veszteséges lesz.

Megfogyott a Linamar nyeresége
Közel 60 százalékos visszaeséssel 712 millió forintra csökkent a Linamar Hungary Nyrt. 2008. évi mérleg szerinti eredménye a 2007-es 1,77 milliárd forintról - olvasható a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentésében.

Futótűz terjed az AXN-en
Az AXN-en Futótűz címmel indult új sorozat, melyet jellege alapján inkább a Hallmarkra vártunk volna. 

Adalékanyag-mentes vásárlás
E-k nélkül élni lehet, de nehezen kivitelezhető. Rengeteg tévhit terjed az E-számokkal kapcsolatban. Mi megpróbálunk rendet tenni köztük, mert szerintünk nem mind rossz, ami E.

Keira Knightley bentlakásos suliba megy
Írtunk már róla, hogy Mark Romanek (Sötétkamra) a Napok romjai-t is jegyző Kazuo Ishiguro Never Let Me Go című regényét adaptálja. A forgatás áprilisban kezdődik, és a Variety ma leközölte a - nagyon szuperül hangzó - szereposztást. A film három diákról szól, akik összebarátkoznak egy furcsa, világtól elzárt bentlakásos iskolában, és csak fokozatosan derül ki, hogy mi is a furcsaságok oka (úgyhogy mi sem írjuk le, de annyit elárulunk, hogy a műfaj sci-fi thriller).Keira Knightley diáklányruhábanA három kamaszt Keira Knightley, Carey Mulligan és Andrew Garfield alakítják. Mulligan és Garfield egyaránt jó úton vannak a sztárrá válás felé: előbbi bájával mindenkit lenyűgözött a Berlinalén, ahol Shooting Star volt és az An Education című filmet képviselte, utóbbi pedig a 2007-es Boy A-ben alakított briliánsat.

A World of Warcraft rosszabb, mint a kokain
A "jelenleg kapható legveszélyesebb videojátéknak" bélyegezték a Blizzard sikerjátékát a svéd addiktológusok, miután egy 15 éves fiú az eszméletvesztésig játszott vele.

Iszlám aktivista szervezethez csatlakozott Snoop Dogg
Snoop Dogg hivatalosan is elismerte, hogy csatlakozott a Nation Of Islam nevű amerikai iszlám vallási csoporthoz, miután feltűnt a szervezet ünnepi gyűlésén is.

A Toyota hajót bérel eladatlan autóinak
Az autók iránti kereslet hirtelen csökkenése a japán gyártót is készületlenül érte

Elköszönt barátaitól a haldokló Farrah Fawcett
A hatvankét éves színésznő kirúgta alkalmazottjait, és elköszönt barátaitól, hogy felkészüljön a halálra, írja a Digitalspy.

Orbán: A legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás
A Fidesz elnöke szerint 50 százalékra kell növelni a hazai központú pénzintézetek arányát.

Még most is hitelekkel bombáznak a bankok
Gazdasági válság ide, amerikai példa oda, a bankok elárasztanak hitelajánlataikkal, nem szigorítanak a hitelkártyához jutás feltételein sem.

Elmaradt bérükért tüntettek a lábatlani papírgyár dolgozói
Százötven ember tüntetett hétfő délelőtt a lábatlani Piszke Papír bejárata előtt januári és februári bérük kifizetéséért 

Leszállította több bank célárát a Morgan Stanley
Hozzávetőleg 55 százalékkal csökkentette több közép-kelet-európai bank célárát a Morgan Stanley. A bankház szerint az idén profitjuk 80 százalékos csökkenésére lehet számítani, 2010-ben pedig a bankok fele kifejezetten veszteséges lesz.

Irán nem akar atombombát gyártani
Irán újból kijelentette, hogy nem akar atombombát gyártani. A teheráni diplomácia szóvivője arra a tegnapi, amerikai bejelentésre reagált, amely szerint az arab országban már van annyi hasadóanyag, amennyi egy atombombához kell.

Nagy vihart kavart egy palesztin színdarab az Egyesült Államokban
Életveszélyes állapotban van a Lockerbie-merénylet egyik vádlottja

„Rémes bűncselekmények”: Draskovicsnál „betelt a pohár”
Az elmúlt hetek

„Újabb elvonásokkal kívánja büntetni az embereket a kormány”
A kormány a 2008-as népszavazáson hozott döntésért bünteti az embereket, mivel további 30 milliárdos elvonásra készül az egészségügyben

Nem lesz napirenden a Reformszövetség ajánlata
Hétfőn nem kerül a parlament napirendjére az MDF és az SZDSZ javaslata, amelyben a Reformszövetség programjának országgyűlési tárgyalását indítványozták - derült ki a rendkívüli házbizottság hétfői ülése után az előterjesztők, Kóka János (SZDSZ) és Herényi Károly (MDF) nyilatkozatából.

AIG: a pénznyelő megkapja a következő dózist
Hiába hoz nyilvánosságra pocsékabbnál pocsékabb üzleti eredményeket az American International Group (AIG), túl nagy ahhoz, hogy bedőlni hagyják. Ennek megfelelően újabb 30 milliárd dollár kormányzati segítséget kap - jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium és a jegybanki funkciókat ellátó Fed.

Napjaink legkényelmetlenebb székei

Felvarrták a kémhotel ráncait
Újra megnyitotta kapuit az a 125 éves londoni szálloda, amely az első világháború alatt a brit titkosszolgálat központjaként üzemelt, és amit most 16 millió fontért pofoztak helyre.

Erősebb Toyota iQ Genfben
A Toyota az iQ legizmosabb változatát Genfben mutatja be. A városi miniautó 1,33 literes benzinmotort kap start& stop rendszerrel.

Szárnyaszegett lett a légiközlekedés
Tavaly a vártnál nagyobb veszteséget kellett elkönyvelniük a világ légitársaságainak a gazdasági válság miatt.

Súlyos születési rendellenességek előzhetők meg a B12 vitaminnal
Teherbe esésük előtt a folsavon kívül elegendő B12 vitamint is kellene kapniuk a nőknek, hogy csökkentsék egy súlyos fejlődési rendellenesség, az idegcsőzáródási zavar kockázatát - közölték írországi vizsgálatuk eredményét kutatók a Pediatrics című szaklap hétfői számában.

Gyilkosságért ítélték el a barátját egy vásárlóra uszító nőt
A nő elpanaszolta barátjának, hogy meglökték egy trafikban, ezért a férfi – miután barátnője rossz emberre mutatott - egy ütéssel megölt egy ártatlan vásárlót. Videó.

Még olcsóbban venne bankpapírokat a Morgan Stanley

Repedés a kórházi szuperkórokozó páncélján
Amerikai tudósok felfedték az egyik legrettegettebb kórházi szuperbaktérium működésének lényegét. Ezzel megnyílt az út a kórokozó elleni gyógyszer vagy oltás kidolgozása felé. Erről a Nature című természettudományi folyóirat közölt cikket a hétvégén.

Akasztott politikusok egy feltört honlapon
Akasztott politikusokat lehetett látni hétfőre virradóra néhány órán keresztül egy budapesti kiállítás feltört honlapján, a szervező elhatárolódott a történtektől - jelenti a HavariaPress.

"Betelt a pohár": alkotmányt módosítana a kormány
A gyűlöletbeszéd büntetőjogi szankcionálását célzó alkotmánymódosítást javasol a kormány - jelentette be az igazságügy-miniszter.

Barikád, fenyegetés: robbantással akarta megúszni a kilakoltatást
Egy férfi azzal fenyegetőzött Ceglédbercelen hétfő délelőtt, hogy felrobbantja az általa bérelt lakást, ha ki kell költöznie onnan - közölte a rendőrség.

Jegy nélkül vonatozott, börtönbe került
Jegy nélkül utazott egy vonaton, ezért került börtönbe egy többszörösen körözött férfi a hétvégén Fejér megyében.

Egyenes beszéd kell!
A cigány bűnözés fogalmát

Négy forinttal emelkedik a benzin ára, a gázolajé nem változik
Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdától a Mol Nyrt., míg a gázolajé nem változik 

Zöldszám az erőszakmentes iskolákért
Ingyenes telefonszámon hívhatják az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet azok a diákok, szülők, igazgatók és pedagógusok, akik problémás helyzetbe kerülnek.

Orbán: Politikai változásra van szüksége az országnak
Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást vagy legalábbis új választásokat jelent

Több rendőr lesz az utcákon Salgótarjánban
Salgótarján új rendőrkapitánya ígéretet tett arra, hogy a rendőrök több időt töltenek a közterületeken

Nagyobb önállóságot kapna az Opel a GM égisze alatt
Hetekig, sőt hónapokig eltarthat az Opel sorsának rendezése. Erre utalt hétfői sajtónyilatkozatában Karl Theodor zu Guttenberg gazdasági miniszter, miután meghallgatta a korábban Németország egyik fő szimbólumának számító és az országon belül több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztató autógyár európai, illetve helyi vezetőit a jövőt illető elképzeléseikről.

Orbán megismételte Pozsgay szavait
Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

Az Emirates tagadja a Honda Racinggel kapcsolatos pletykákat
RÖVIDHÍR - Az Emirates tagadta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a 2009-es szezonban az ex-Honda névadó szponzora lesz. A légitársaság azt állítja, hogy jelenleg nem tervezi meglévő szponzori tevékenységeinek bővítését.

Hatalmas marihuánaültetvényeket találtak Budapesten
Óriási marihuánaültetvényeket rejtett hat családi ház Budapest külső kerületeiben - derítette ki a rendőrség. A házakat vietnamiak bérelték, eddig hármójukat fogta el a rendőrség. A vietnámi termesztők akár több milliárd forintos bevételre is szert tehettek volna egy év alatt az ültetvényekből.

A Focus RS fajtájának utolsó példánya?
A legújabb hírek szerint vége a Fordnál a sportos típusok fejlesztésének

Nem lehet tudni kap-e állami segítséget az Opel

Anya és apa hajnalban keverednek haza a romkocsmából
Azért, hogy ne csak a brit tudósokról olvassunk, hanem hülye anyákról is (konkrétan rólam), gondoltam megosztom veletek hétvégi mulatozós élményemet, ami önmagában természetesen nem hírértékű esemény, talán csak tanulságos.

Egy halottja és öt sérültje van a tiszafüredi balesetnek
Befejeződött a helyszínelés Tiszafüred és Tiszaszőlős között, ahol hétfőn reggel két autó frontálisan ütközött.

Több rendőr lesz az utcán Salgótarjánban
Az eddigi kapitányt a hét végén indoklás nélkül váltotta le az országos főkapitány.

Öt év alatt tíz Nordsee Nyílik

Bemutatták Beethoven elveszett zongoratrióját
Chicagóban egy 1703-as Stradivari-hegedűn játszották el a zeneszerző 200 éve elveszett műveit.

Michael Jacksont egy időre összerakták
Állítólag halálos beteg, de most jól néz ki, és több mint száz dalt adna ki a halála után, és Paul McCartney-nak is visszaadná a számait.

Három évet visszaugrunk az időben a Gyurcsány-csomaggal
Amit 2005 óta változtattak az adórendszeren, azt most nagyjából visszacsinálják az elmúlt 20 év legnagyobb reformjának keretében.

Kéthavi bérükért tüntettek a Piszke Papír dolgozói

Új képviselők a Parlamentben
Nálunk a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó törvényjavaslatról szavaznak, Tripoliban arról, hogy közvetlenül a lakosság között osszák szét az olajexportból származó jövedelmeket.

Bármikor lehet BKV-sztrájk
Bármikor tarthatnak egy rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője.

Bajban a légitársaságok: erre ők sem számítottak?
Tavaly a vártnál nagyobb veszteséget kellett elkönyvelniük a világ légitársaságainak a gazdasági válság miatt.

10 év után felébredt a kómából és felismerte támadóját
Nem mindennapi eset történt Belorussziában: egy nő 10 éves kómából ébredt fel. És ez nem minden, felismerte a támadóját is, aki annak idején megtámadta az utcán, és csaknem megfojtotta, aminek következtében kómába is esett.

Megviseli a válság a világ légitársaságait
Tavaly a vártnál nagyobb veszteséget kellett elkönyvelniük a világ légitársaságainak a gazdasági válság miatt. A nemzetközi légiforgalmi szövetség, az IATA hétfőn közzétett adatai szerint 8 milliárd dollár volt tavaly a veszteség, míg korábban 5 milliárdra számítottak.

Egy hétig tart a Deszka Fesztivál Debrecenben
Egész héten tart a Deszka Fesztivál, a kortárs magyar dráma seregszemléje Debrecenben. Kamara- és nagyszínházi bemutatóval kezdődött a program: Háy János: Házasságon innen és túl című darabját a budapesti Pesti Magyar Színház, míg Tasnádi István: Tranzit című művét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata vitte színre.

Bármikor sztrájkba léphetnek a BKV szakszervezetei
Bármikor tarthatnak egy rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei 

Gyurcsányt pártolja a bécsi sajtó
Bécsi és olasz lapok szerint az EU kettészakítottsága nyilvánvalóvá vált a hétvégi EU-csúcson, és a keleti tagállamok nyilvánvalóan másodosztályú tagokká váltak.

Futurista terepjáró a Daciától
Duster néven egy szabadidő-autó tanulmányt mutat be a Genfi Autószalonon a Renault leányvállalata.

Patrick meggondolná, hogy teszteljen-e a Forma-1-ben
Danica Patrickot az utóbbi időben sokszor emlegették a 2010-ben debütáló amerikai F1-es csapat egyik lehetséges versenyzőjeként, az IndyCar sorozatban induló 26 éves hölgy azonban alaposan meggondolná, hogy elfogadjon-e akármilyen ajánlatot is a USF1-től. Patricknak nem a csapat miatt vannak fenntartásai, sokkal inkább félti amerikai karrierjét.

Háromezren jelentkeztek állatkerti munkásnak
A britek megbecsülik a munkahelyüket. Nincs olyan állás ami iránt ne érdeklődnének a válság alatt. A Twycross állatkertbe szombaton 3000 ember, köztük volt vezérigazgatók és céges elnökök jelentkeztek takarítónak, szakácsnak, vagy állatkerti őrnek.

Már nem akarnak foci-Eb-t rendezni a skótok és a walesiek
A gazdasági világválság hatásai miatt Skócia és Wales mégsem pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára. A két ország vasárnapi közlése szerint ugyanis nem tudja vállalni a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket a jelenlegi pénzügyi helyzetben. 

Külsősökön spórol a szatmárnémeti magyar színház
Kevesebb vendégművészt és külsőst alkalmaznak a költségvetés 30 százalékos csökkentése miatt.

Robbantással fenyegetőzött egy férfi a kilakoltatásnál
A ceglédberceli férfi elbarikádozta magát, ki akarta nyitnia gázt, végül magától kijött a lakásból.

Lisa Rinna 45 évesen is szívesen meztelenkedik
A híresség sokkal jobban érzi magát meztelenül, mint mondjuk egy kozmetikai termékeket népszerűsítő esemény háziasszonyaként – írja a People.

A konzervatívok a legnagyobb onlinepornó-fogyasztók
Utah vezeti a listát, a pornóra legtöbbet költő első tíz államból nyolc republikánus.

A forint bukta a legnagyobbat az uniós döntésen
A közép-kelet európai devizák közül a forint árfolyama gyengült leginkább, miután a brüsszeli EU-csúcson elutasították a térségnek igényelt segélycsomagot.

Pusztulnak a delfinek Ausztráliában - drámai fotó
Csaknem 140 gömbölyűfejű delfin pusztult el egy ausztrál szigeten, ahol majdnem kétszáz delfin sodródott partra - közölte az ausztrál vadvédelem hétfőn. A helyszínen 150 profi állatmentő és önkéntes próbálja megmenteni az állatokat, visszaterelve őket a tengerre.

Irány a benzinkút! - Szerdától drágul az üzemanyag
Öt forinttal emelkedik a benzin ára a hazai töltőállomásokon szerdától, a gázolaj ára változatlan marad - erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból.

Tízmillióért gyújtották fel az esztergomi polgármester házát
Vádat emelt nyolc ember ellen közveszélyokozás bűntette miatt, Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és házának felgyújtása ügyében a tatabányai ügyészség 

Demonstráció lett Bangladesben a határőrök temetése + Képek
Több tízezres tömeg kísérte utolsó útjára azokat a bangladesi határőröket, akik a félkatonai határőr alakulat múlt heti lázadásakor haltak meg. A Bangladesi Lövészek mintegy 2 ezer tagja múlt szerdán fordult felettesei ellen: béremelést és jobb szolgálati feltételeket követeltek.

Mobiltelefonnal is fizethető a parkolás
Mobiltelefonnal fizethető Budapesten és húsz vidéki városban a parkolás 

Azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a lakást
Egy férfi azzal fenyegetőzött Ceglédbercelen hétfő délelőtt, hogy felrobbantja az általa bérelt lakást, ha ki kell költöznie onnan 

Eltűnt a tengeren két NFL-játékos
Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ugyanakkor nem tértek vissza estére a kikötőbe. Egyelőre nincsen hír róluk.

Fizethetünk a parkolásért telefonunkon
Mobiltelefonnal fizethető Budapesten és húsz vidéki városban a parkolás. A Pannon, a T-Mobile és a Vodafone által működtetett szolgáltatás nem igényel előzetes regisztrációt, csak az autó rendszámát és a parkolás idejét kell elküldeni a parkoló automatákon található telefonszámra.

Pontosabb thm-et szeretne az MSZP

Villámsztrájk lehet a BKV-nél
Bármikor tarthatnak egy rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei - közölte Nemes Gábor szakszervezeti vezető a hétfői, sikertelen béralku után.

Az MSZP a végsőkig emésztgeti a főbírójelöltet
Jövő hétre ígér döntést az MSZP arról, támogatja-e a főbírói posztra másodszorra jelölt Havasiné Orbán Máriát. Az MSZP ezzel a végsőkig halogatja a döntést, ugyanis a Havasinéről döntő parlamenti szavazás is jövő hétfőn lesz. A kormánypárti frakció hétfőn meghallgatta az államfő jelöltjét, akit decemberben egyszer már úgy bukott el a szavazáson, hogy minden párt támogatta, a "lelkiismeretük szerint" szavazó szocialisták kivételével.

Halálra ítélt AIDS-es rabok
Az amerikai börtönökből szabaduló HIV-pozitív rabok nagy többsége ahogy kikerül, szinte azonnal abbahagyja az életmentő gyógyszerek szedését. Általában nincs se magán-, se társadalombiztosításuk, így egyszerűen nem jutnak hozzá a gyógyszerekhez.

Most milliókat igényelhetnek az innovatív vezetők
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdasági Operatív Programjában (GOP) és a Közép-Magyarország Operatív Programban 70 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a vállalati technológia fejlesztésére.

Megmentik az összeomlástól Auschwitz épületeit
Németország egymillió eurót adományoz az egykori auschwitzi náci koncentrációs tábor helyén működő múzeum legsürgősebb helyreállítási munkálataihoz - közölte a német külügyminiszter.

Ne a pénzt nézzük szakmai gyakorlaton
Gazdasági válság idején nehezebb az elhelyezkedés frissdiplomásként is. Gyorsítja az első állás megszerzését, ha már az egyetemi, főiskolai évek alatt keressük a kapcsolatot a munkaadókkal. Egy jó szakmai gyakorlati hely - ha nem is aranyat -, de egy jó munkahelyet érhet. A gyakorlati helyek felkutatásában az egyetemi, főiskolai karrier irodák segítenek, de emellett érdemes saját szakállunkra is keresni. Az interneten böngészve külföldi lehetőségekből sincs hiány. A szakmai gyakorlatosok gyakori panasza, hogy kevés fizetést kapnak a munkáért, ám ne a pénzre koncentráljunk, inkább fogjuk fel befektetésként. Hogyan lehet szakmai gyakorlati helyet megcsípni? Miért jó a cégeknek a fiatal munkaerő?   

Kábelfodrászat az íróasztalnál
Az íróasztalnál a számítógép és a hozzá tartozó masinák elektromos köldökzsinórjai rengeteg bosszúságot tudnak okozni: makacs rakoncátlansággal mindig arra tekerednek, amerre a legkevésbé szeretnénk. Olcsó, egyszerű és a nők számára sem idegen megoldásokat mutatunk a kábelkóc kifésülésére és frizurába állítására.

Társai mérgeztek meg egy 15 éves diákot
Több szem nyugtatótablettát tett egy 15 éves hajdúhadházi roma tanuló poharába egyik diáktársa az iskolában.

Gyógyfürdők - összefogás Vas megyében
Sajátos "lakosságcserére" szánta el magát Bükfürdő és Sárvár: egyes napokon a két település lakói féláron juthatnak be egymás gyógyfürdőibe - jelentették be a fürdőket üzemeltető vállalkozások vezetői.

A parlagfű eredete
A parlagfű Magyarország szerte elterjedt gyomnövény. Hazai elnevezései a származási, illetve előfordulási helyére utalnak. Pollenje a legsúlyosabb pollenallergiát okozza. Észak-Amerikából származik, ahonnan gabonaszállítmányok révén került át Európába. Napjainkban a parlagfűvel leginkább fertőzött három régió Európában: a Rhone völgye (Franciaország), a Pó síkság (Észak-Olaszország), s az összes közül a legfertőzöttebb: a Kárpát-medence.

Elektromos tanulmányt készített a Magna Steyr
A főleg beszállító- és összeszerelő-cégként ismert osztrák Magna Steyr a Genfi Autószalonon bemutatja Mila EV elnevezésű elektromos tanulmányát.

Dacia Duster: érdekes, de ijesztő
Egy Dacia mindig legyen igénytelen, de szép sohasem

Illegálisan gyűjtött híreket Iránban egy amerikai újságírónő: letartóztatták
Illegálisan gyűjtött híreket Iránban az a szabadúszó amerikai újságíró, akit állítólag letartóztattak a perzsa államban - közölte hétfőn az iráni külügyminisztérium szóvivője.

Nem találják az eltűnt sportolókat
Továbbra sem találják azt a horgászhajót, amely vasárnap reggel tűnt el Florida partjainál. A hajó fedélzetén tartózkodott két profi amerikai futballista is, a Detroit Lions védője, Corey Smith és Marquis Cooper, az Oakland Raiders játékosa, valamint két barátjuk.

A nap képe

Bemutatták Beethoven elveszettnek hitt zongoratrióját
Chichagóban bemutatták Beethoven elveszettnek hitt e-moll zongoratrióját. A német zeneszerző saját kezűleg írt partitúrája csaknem száz évre eltűnt, majd 1920-ban Willy Hess fedezte föl újra. A mű akkor nem keltett nagy feltűnést, mivel a zenetudós csak egy tudományos folyóiratban tette közzé.

A THM szabályozásának pontosítását kérik a kormánytól
Az MSZP-frakció a teljes hiteldíjmutató (THM) szabályozásának pontosítását kéri a kormánytól

Vádat emeltek az esztergomi gyújtogatók ellen
Vádat emelt nyolc ember ellen közveszélyokozás bűntette miatt Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és házának felgyújtása ügyében a tatabányai ügyészség. A

Az MSZP jövő héten dönt a főbírójelöltről

Nagyberuházás Tatán
Egy új termék gyártása és jelenlegi kapacitásai bővítése érdekében 4 milliárd forintos beruházással technológiai fejlesztést hajt végre és gyártócsarnokot épít Tatán az ipari hőcserélők gyártásával foglalkozó Güntner-Tata Kft. - jelentették be hétfőn Budapesten.

34 ezren küldték be számlájukat
Februárban 34 137 polgár küldte be lakossági szolgáltatásról kiállított számláját a "Tiszta Haszon Program - Számlával milliókért" akció keretében - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn.

Az iszlám bankok lehetnek a válság nyertesei
Az indonéz elnök felszólította az iszlám világ bankjait, hogy vállaljanak vezető szerepet a válságban vergődő világgazdaságban.

Diákhitel: 4000 forintos havi törlesztő
Kétéves törlesztői moratóriumot szeretne elérni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HöOK) a Diákhitel Központ Zrt.-nél, amely a diákhitelezéssel foglalkozik.

4 milliárdos beruházás Tatán
 

"Megint tizenévesek írják a legjobb zenéket" - Carl Craig a Quartnak
Carl Craig, a detroiti techno egyik legismertebb és legtekintélyesebb alakja péntek éjjel több mint négy órás dj-szettet játszott az A38-on, a fellépés előtt pedig interjút adott a Quartnak. A kis túlzással élő legendának is nevezhető művész beszámolt a legújabb projektjéről, ami mellett megkerülhetetlen témaként a techno aktuális helyzete is szóba került, valamint a lokális kultúra témaköre és egyebek.

Indiai valóságtúra a Gettómilliomos nyomában
Az utazók figyelmét már évekkel ezelőtt felkeltették a brazil, kenyai, dél-afrikai és indiai valóságtúrák. A valóságtúra ebben az esetben annyit tesz, hogy a turisták a szegénynegyedekbe látogatnak, megismerkednek az adott nagyváros egy másik arcával és valós képet kaptak a helyiek mindennapjairól. A nyolc Oscar-díjjal jutalmazott Gettómilliomos című film sikere máris egyre több turistát vonz Mumbai Dharavi negyedébe, vagyis abba a kerületbe ahol a sztori szerint a film főszereplője felnőtt, és amelyet ma a világ legnagyobb nyomornegyedeként ismerünk. Jóllehet a szervező Reality Tours valóságtúrákból befolyt összeget visszaforgatja a Dharavi szegénynegyedbe, mégis fellángolt a vita arról, etikus-e "nyomorturizmus".

Politikusokat akasztott a Lakástrend.hu hackere
Hétfő reggelre egy ismeretlen elkövető feltörte a Lakástrend kiállítás weboldalát, amelyen az eredetihez hasonló, de árcédulák helyett a négy parlamenti párt vezetőit felakasztva ábrázoló animációra cserélte a nyitólap tartalmát.

15 éves lányt vertek a fogdán
A lány a seriffhelyettes felé rúgta a cipőjét, mire az rávetette magát, földre teperte és agyba-főbe verte.

Éhen halt az orosz fényevő, a felesége 20 kilósra fogyott
Éhezésre kényszerítette a családját egy magát gyógyító mágusnak tartó férfi az oroszországi Cseljabinszk megyében.

Rekord alacsonyan a bankközi kamatok az euróövezetben

A firkálás javítja a memóriát

Amerikai dalversenyen nyert különdíjat Szabó Eszter
A Megasztárból ismert énekesnőt a Song of the Year verseny zsűrije méltatta, míg ugyanezzel a dallal potyára nevezett az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Tessék végre interveniálni!
Rossz piaci mechanizmusok miatt automatikusan, de indokolatlanul gyengülnek a térségi devizák az euróval szemben. Jól be kell szólni a brókereknek, és egyből 265 forintig lenyomni az euró árát.

Gyorshírek: Drew Barrymore rendezheti az Alkonyat 3-at
2010-ben is visszatérnek a tinivámpírok. Az új Street Fighter rosszabb, mint Van Damme 94-es filmje.

Vádat emeltek az esztergomi polgármester házát felgyújtók ellen
Az ügyészség szerint egy vállalkozó 10 millió forintért bízott meg embereket a gyújtogatással.

Tragédia: éhen halt az orosz "fényevő", a felesége 20 kilósra fogyott
Éhezésre kényszerítette a családját egy magát gyógyító mágusnak tartó férfi az oroszországi Cseljabinszk megyében. Ő maga később meghalt, feleségét és kislányát a hét végén egy rendőr mentette meg az éhhaláltól - írja a Komszomolszkaja Pravda.

A hadseregbe menekülnek a válság elől az ukrán fiatalok
A pénztelenség és a munkanélküliség miatt a hadkötelesek tömegesen jelentkeznek a hadkiegészítő parancsnokságokon.

Ipari méretű marihuánaültetvényre csaptak le a rendőrök a fővárosban
A z ültetvényeket február közepén Budapesten, hat családi házban találták meg.

Jövő héten dönt az MSZP a főbíró-jelöltről
Az MSZP-frakció jövő héten dönt arról, hogy támogatja-e Havasiné Orbán Máriát, a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjét - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes, miután a képviselőcsoport meghallgatta a jelöltet.

Már a Kunságban tesz rendet a sellyei Piedone
Országos pályázaton keresett 2004-ben körzeti megbízottat Sellye polgármestere, olyat, aki a megjelenésével is elrettenti a bűnözőket. Így lett a budaörsi Tóth Roland a sellyei Piedone. A zóna utánajárt, vajon rendet tett-e az ormánsági városban.Olvasási idő 5 perc

Tilos lesz devizát kivinni Magyarországról?
Aki nem hisz a forint rövid távú erősödésében, annak indokolt lehet átváltania megtakarításait euróra - véli Bebesy Dániel. A Budapest Alapkezelő portfóliómenedzsere az euróbetétek befagyasztását nem tartja valószínűnek, de szerinte az állam tőkekorlátozások bevezetésére kényszerülhet.

Átépítik az óbudai Fő teret
Világító kültéri forgószékek a fiatalok számára kialakított Szentlélek téren, public art kiállítások a Fő tér felé haladva, folyó vízsugár az esernyős szobrokból, fényjelként feltűnő Gázfogadó. Csak néhány ötlet azokból a pályázatokból, amelyek a III. kerületi Fő tér és környezete újratervezésére készültek.

Rekordmélységben a bankközi kamatok
Rekord alacsonyra estek a bankközi eurókamatok (Euribor) az euróövezetben hétfőn. Az irányadó háromhónapos határidőre 1,811 százalékra süllyedt a bankközi hitelezés ára a pénteki 1,825 százalékról, amely az előző mélypont volt az euróövezet fennállása óta, az EU bankszövetségének (FBE) hétfői ármegállapítása szerint.

Botokkal felfegyverkezve vonultak fel a cigányok Ivánban + Videó
60-80 feldühödött és felfegyverkezett cigány vonult utcára a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban vasárnap este. Az erődemonstrációt az váltotta ki, hogy a romák szerint valaki cigányozott, sértő kifejezéseket kiabált ki egy piros autóból.

Hétfőn dönt az MSZP Havasiné Orbán Mária támogatásáról
Az MSZP-frakció jövő héten dönt arról, hogy támogatja-e Havasiné Orbán Máriát, a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjét 

A munkába menekültek a veszprémi kézisek
Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém kézilabdázója úgy véli, csapata azért is remekelhet a Bajnokok Ligájában, mert a február 8-i Cozma-gyilkosság után mindenki az edzésbe "menekült", és a családjából próbál erőt meríteni.

Drogba: nem én rúgattam ki Scolarit
Didier Drogba cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a játékosok űzték volna el a Chelsea-től a brazil válogatottal világbajnokságot nyerő Luiz Felipe Scolarit. Az irányítást ideiglenesen átvevő Guus Hiddinket a nyáron egy honfitársa válthatja.

Teherautónyi marihuánát foglalt le a rendőrség
Ipari méretű marihuánaültetvényt találtak a rendőrök február közepén Budapesten, hat családi házban; a vietnami termesztők akár több milliárd forintos bevételre is szert tehettek volna egy év alatt.

A cseheket sem győzte meg Gyurcsány
Európa tömbökre való újbóli felosztásának veszélyére figyelmeztet a cseh sajtó. A mértékadó cseh lapok hétfői kommentárjai szerint éppen ez történne meg, ha az Európai Unió (EU) elfogadta volna Magyarország javaslatát, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a közép-európai régió országainak.

Hullámvölgyben van a Barcelona
Xavi elismerte, hogy hullámvölgyben van a Barcelona, ám szerinte nem kell kongatni a vészharangot, és reméli, hogy az Atlético a Real Madridot is legyőzi.

Felemásra sikerült Tiger Woods visszatérése
Óriási várakozás előzte meg a PGA Tour múlt heti viadalát, a 8,5 millió dollár összdíjazású WGC Accenture Match Play Championshipet, hiszen Tiger Woods nyolc hónap után most először állt rajthoz hivatalos versenyen. Golfrajongók szerte a világon kíváncsian várták, hogy a világelső játékát mennyire változtatta meg tavalyi súlyos térdsérülése, és bár összességében jó benyomást tett, a torna végkifejletébe nem volt beleszólása a jelenkor legjobb játékosának.

Új szolgáltató a piacon: menő lehet a dentál-turizmus
Március elején nyit a Pelso Hotel Kft. balatonmáriafürdői, részben dentál-turizmusra alapozott panziója, amelyhez a napokban írt alá a cégvezető egy 34,3 millió forintos uniós támogatásról szóló szerződést.

Enyhén nőtt az infláció az eurózónában
Az eurózónában februárban becsült adatok szerint 1,2 százalékkal drágultak az árak az egy évvel ezelőttihez képest, szemben a januári 1,1 százalékos, és a múlt év decemberi 1,6 százalékos éves inflációval szemben - jelentette az Eurostat hétfőn. Annak ellenére gyorsult valamelyest az infláció, hogy estek az energiaárak és tart a recesszió.

Rettegnek a Skype-tól a mobilszolgáltatók
Az O2 és az Orange szeretné megakadályozni, hogy a Nokia előtelepített Skype-pal hozza forgalomba az N97-est Nagy-Britanniában, mivel a cégek féltik a bevételeiket a netes telefonszoftvertől.

Egymillió eurót kapna a futballválogatott a vb-részvételért
Összesen egymillió eurót kapna a szövetségtől (MLSZ) a magyar labdarúgó-válogatott, amennyiben kvalifikálná magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

UBS: fizetésemelés követi a prémiummegvonást
Fizetésemeléssel kompenzálja vezető beosztásban levő alkalmazottait az UBS, miután korábban megvonta tőlük prémiumuk 80 százalékát.

Elbutít a túlórázás
A napi tíz-tizenegy órát dolgozókat nagyobb eséllyel fenyegeti az időskori szellemi leépülés. Egy 2200 fős kutatásban azok, akik sokat túlóráztak, sokkal rosszabbul teljesítettek a megértési és kifejezési teszteken, mint azok, akik heti 40-45 órát dolgoztak.

Megtalálták Leonardo ifjúkori önarcképét
Ötszáz évig kézírás homályosított el egy rajzvázlatot Leonardo da Vinci egyik jegyzetkönyvében. A szakértők szerint ez lehet a mester ifjúkori önarcképe. A rajzot a mesternek a madarak repüléséről készített feljegyzéseit tartalmazó kódexben találták meg.

Saját alkalmazottját jelentette fel a BKV
Feljelentette saját alkalmazottját a BKV, aki a gyanú szerint többször vett fel pénzt fiktív névre, jogtalanul - közölte a közlekedési vállalat. A BKV februárban bocsátott el négy jegyellenőrt, mert saját zsebükre bírságoltak.

NFL-futballisták tűntek el Florida partjainál
Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a Floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ám nem tértek vissza estére a kikötőbe.

Ashlee Simpson férje attól fél, hogy megölik
Pete Wentz meg van győződve arról, hogy gyilkosság áldozata lesz – írja a FemaleFirst.

Felgyorsult az infláció az eurózónában

Megfejtették az őszülés hatásmechanizmusát

Gazdasági és etnikai válság a parlament napirendjén
Az elmúlt hét legjelentősebb parlamenti eseménye az volt, hogy a szabaddemokraták és néhány független képviselő szavazatainak köszönhetően nem oszlatta fel magát az Országgyűlés. A tatárszentgyörgyi gyilkosság kapcsán eddig példa nélküli eset történt, felszólalt a Házban Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, aki az éleződő etnikai feszültségek kezelése érdekében cselekvésre szólította fel a képviselőket. A romakérdés a gazdasági válság ügye mellett ezen a héten is meghatározó téma marad az Országgyűlésben, a kormányfő alkotmánymódosító javaslatot tesz a gyűlöletbeszéd korlátozására, és a Ház elé kerülhet a Btk. módosítására irányuló ellenzéki javaslat is.

Halálos baleset: teljes útzár a 8-ason
Egy ember a helyszínen meghalt, egy életveszélyes sérüléseket szenvedett abban a balesetben, amely hétfőn történt Inotánál, a 8-as számú főúton - adta hírül a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Nagyágyúk lépnek fel Budpesten
A progresszív metál nagyágyúi adnak koncertet július 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában. A Dream Theater tizedik, nyáron megjelenő, egyelőre még cím nélküli európai lemezbemutató koncertkörútja részeként érkezik Budapestre - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a koncertet szervező ShowTime Budapest.

Tűz volt a deszki tüdőszanatóriumban
Hétfő hajnalban egy raktárhelyiségben gyulladtak ki az ágyneműk. A lángokat a nővérek megfékezték, így senki nem sérült meg.

Halálos baleset Inotánál
Egy ember a helyszínen meghalt, egy életveszélyes sérüléseket szenvedett abban a balesetben, amely hétfőn történt Inotánál, a 8-as számú főúton 

Veszteséges a bank
A svájci UBS banknál emelik a vezető beosztásban lévő befektetési bankárok alapfizetését, miután előzőleg jelentősen visszavettek prémiumjaikból. Ezenközben az UBS részvényeinek árfolyama jelentősen csökkent a zürichi tőzsdén a délelőtti kereskedésben, miután a társaság új vezérigazgatója jelezte, hogy még két-három évig eltarthat, amíg a bank ismét stabil profitra fog szert tenni.

Nadal előnye tetemes
Nadal előnye tetemes, a második helyezett Federer és az üldöző Djokovics között valamit csökkent a különbség.

Határozatképtelenség miatt nem döntöttek a HÉV kiszervezéséről
Határozatképtelenség miatt meghiúsult a BKV Zrt. felügyelőbizottságának (fb) hétfői ülése, amelyen a vezérigazgató által szorgalmazott HÉV-ágazati kiválásról tárgyaltak volna 

Zuschlag-ügy: vádat emelnek a mobilcsempésző smasszer ellen
Egy fegyőrt gyanúsít a Szegedi Katonai Ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészett be a kecskeméti börtönbe; az egyik készüléket abban a cellában találták meg, melyben Zuschlag Jánost tartják fogva két társával együtt

Emelkedett, de negatív tartományban a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 182,11 pontos nyitás után emelkedett hétfőn délelőtt, de még mindig a negatív tartományban maradt.

Ipari méretű marihuánaültetvényt találtak a fővárosban
Ipari méretű marihuánaültetvényt találtak a rendőrök február közepén Budapesten, hat családi házban; a vietnami termesztők akár több milliárd forintos bevételre is szert tehettek volna egy év alatt 

Földrengést jeleznek a kígyók
A földrengések különböző területeken, eltérő gyakorisággal és erővel jelentkezhetnek, pontosan előre jelezni egyiket sem tudjuk. Kínai kutatók a kígyókat használnák

117 milliót fizettek az első V10-es Audiért
Egy amerikai aukción kalapács alá került az első egyesült államokbeli specifikáció szerint készült Audi R8 V10 és Ferrari California.

Kevesebb energiát használ a zöld irodaház
A Skanska által épített Népliget Center irodaház elnyerte az Európai Bizottság GreenBuilding programjának partneri címét, amelyhez úgy lehet hozzájutni, hogy a nemzeti előírásoknál 25 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt az épület.

Hétfő estig izgulhatnak az elúszott lakáshitelesek
Hétfőn kezdődik a parlament kétnapos ülése, melyen többek között a bajba jutott lakáshitelesek megsegítéséről döntenek. A Fidesz vitára bocsátaná a kisebb parlamentről és a három csapásról szóló törvényjavasatát, egy MDF-es képviselő pedig a Teve utcai rendőrpalota elleni támadásról kérdezősködik.

Varázslókkal a válság ellen
Mikor nem segít a leépítés vagy az átszervezés a válságon, akkor Oroszországban jöhetnek a mágusok és varázslók. A moszkvai üzletemberek egyre gyakrabban fordulnak spirituális segítséghez ügyes-bajos dolgainkban.

Francia sztárépítész jön Budapestre

Fogászati turizmus a Balatonnál
Március elején dentálturizmusra építő panzió nyílik Balatonmáriafürdőn. A cégvezető a napokban írta alá a 34,3 millió forintos uniós támogatásról szóló szerződést - közölte Balla András, a vállalat ügyvezető igazgatója.

542 millióba kerül a világ legdrágább telefonja
139 briliáns díszíti az aranyozott iPhone-t, aminek egyetlen gombja egy 6,6 karátos gyémánt.

Kisebb tűz volt a deszki tüdőszanatóriumban
Senki sem sérült meg, de 80 beteget átköltöztettek a füst miatt.

Pocsék higiéniai állapotok a határrendészetek
A zöldhatáron érkezők között sok a fertőző beteg, nincsenek vegyszerek a fertőtlenítéshez.

Francia komikus minden idők legjobban fizetett európai sztárja
7,8 milliárd forintot keresett egyetlen filmmel Danny Boon, igaz ő volt a főszereplő és a rendező is.

Kutyának hitte a Tabon elgázolt férfit a cserbenhagyó rendőr
A múlt héten egy férfit halálra gázoló rendőr állítólag azért nem állt meg a baleset után, mert azt hitte, hogy egy kutyát gázolt el, értesült a Somogy Megyei Online.

Fegyvert a fegyverboltból? Ugyan már!
Manapság interneten juthatunk a legkönnyebben egy áhított Kalasnyikovhoz, vagy Parabellumhoz, van, hogy még visszaélesítéssel sem kell fáradnunk.

BKV: szükség volt a cipőipari tanácsokra
A cég belső szabályzata szerint 50 milliós megbízás alatt nem muszáj versenyeztetni. Jöhettek az offshore cégek.

Hatezer fős létszámleépítés Európa legnagyobb bankjánál

Az Európai Unió elutasítja a kelet-európai szükségcsomagot
Hiába szeretné Gyurcsány, az EU nem kezeli azonos helyzetűnek a közép- és kelet-európai országokat.

Rejtélyes önarckép Da Vincitől? (képpel)
A szakértők szerint ez lehet a mester ifjúkori önarcképe.

Kiosztják Gyurcsányt a német lapok a brüsszeli csúcs kapcsán
Magyar kudarc a keleti segélyezést célzó javaslattal. Az Európai Unió elutasítja a kelet-európai szükségcsomagot - ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítottak a hétfői német napilapok az unió állam- és kormányfőinek Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójáról.

"Erősödik az antiszemitizmus Európában"
A közel-keleti feszültség növekedésével párhuzamosan egyre magasabbra csap az antiszemitizmus hulláma az Európai Unióban - állapítja meg hétfőn közzétett jelentésében az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége.

Nem vevő Brüsszel a Gyurcsány-csomagra
A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról, miért utasították vissza Brüsszelben a Gyurcsány-csomagot. A Die Presse tudósít a vasárnapi karintiai tartományi választások eredményéről. A Die Welt szerint az SPD is az adóemelés gondolatával játszik.

A vártnál is rosszabbul teljesít az eurózóna feldolgozóipara
Az eurózóna feldolgozóipara mélypontra süllyedt februárban. Nincs jele a recesszió enyhülésének, és a cégek továbbra is létszámleépítéseket hajtanak végre

Nőtt a lengyel GDP
A vártnál valamivel nagyobb mértékben nőtt a lengyel hazai össztermék a tavalyi utolsó negyedévben, de a bővülés jóval kisebb volt az előző három hónaphoz képest. A tavalyi utolsó három hónapban a lengyel hazai össztermék 2,9 százalékkal bővült éves szinten. A szakértők 2,8 százalékot vártak.

Harmadával estek a japán autóeladások
Japánban 32,4 százalékkal csökkent éves szinten a februári autóeladás a globális gazdasági válság okozta keresletcsökkenés miatt. Ilyen jelentős visszaesést 1974 óta nem regisztráltak a szigetországban.

Ismét saját részvényeket vett OTP

Megölték Bissau-Guinea elnökét
Joao Bernardo Vieirával néhány órával azután végeztek fellázadt katonák, hogy pokolgépes merénylet áldozata lett a hadsereg vezérkari főnöke.

Dávid: egymásra találtunk Bokrossal
Az ország és az EU is válságban van, Bokros Lajos pedig a három legjobb európai válságkezelő szakember között van

Lengyelország viszonylag jól van

Gyilkolhat a munkahely
Minden munkahely veszélyektől, káros ártalmaktól hemzseg. Ezek lehetnek jelentéktelenek, kisebbek, súlyos egészségkárosítók, de akár halálosak is. Mégsem mindegyiknek főnök a neve.

Pakisztánt nevezte a legaggasztóbbnak Amerika
Az afganisztáni háború leginkább aggasztó pontjának nevezte Robert Gates védelmi miniszter a Pakisztán nyugati határvidéken található búvóhelyeket, ahol biztos menedékre találtak a tálibok és más felkelő erők.

Töretlen az oroszok bizalma Putyinban
Jelentős fölénnyel megnyerte a Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök vezette Egységes Oroszország Párt az oroszországi helyhatósági választásokat, amelyeken szinte kizárólag a parlamentben képviselt pártok jelöltjei indultak.

Ezentúl nyilvánosan hirdet eredményt a NIF

Nyolcmilliárdot keresett az európai filmsztár
Egy nálunk alig ismert francia színész lett a legjobban kereső európai sztár. A 42 éves Dany Boon az Isten hozott a Ch’itiknél című filmért kapta a rekord fizetséget. Boon egyszerre rendező, színész, forgatókönyvíró és társproducer a Hollywood által is megszerzett alkotásban.

A világ első nőknek tervezett irodaszéke

Kiraboltak egy kállósemjéni pénzintézetet
 

Ross Brawn nevét is felveheti az ex-Honda utódja
Szinte nem telik el olyan nap, hogy ne jelenne meg valamilyen új hír a Honda Racing megmeneküléséről. Az, hogy a Ross Brawn vezette menedzsment vásárolja meg az istállót, egyre biztosabbnak tűnik, a legújabb hírek szerint azonban az új csapat nevéről még nem született végleges döntés, az ugyanis akár Brawn nevét is viselheti.

Kifizetődő a cégautó-átírás
Tömegével szabadulnak meg a cégek tulajdonukban lévő személygépkocsiktól, hogy kikerüljék a február elseje óta fizetendő új cégautóadót.

Miskolcon is leválhatunk a távhőről
Törvénysértés miatt megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) Miskolc megyei jogú város közgyűlésének azt a rendelkezését, amely megtiltotta a rendszerről való leválást a távhőszolgáltatással ellátott épületek­nél.

Megtalálták a fognövesztő gént
Azonosították a szabályos fogsorért felelős gént. A felfedezés a későbbiekben segíthet, hogy a felnőtteknek új fogakat növesszenek a kihullottak helyett.

Lebukott a Renault Mégane kombi
Genfi debütálása előtt álca nélkül bukott le a Portugáliában az új Mégane Grandtour, azaz a kombi verzió.

Játszanak a forinttal a rossz hírek
Többféle hír gyengítette a forintot a hétfői kereskedésben, amely így 305 forint fölé gyengült. A háttérben a kelet-európai uniós mentőöv elmaradása és a globális rossz hangulat áll.

Hivatalos kép az Opel Amperáról
Idő előtt látott napvilágot a Chevrolet Volt európai változatának szánt Opel Ampera első hivatalos képe. Az autó megjelenésének egyetlen akadálya az lehet, ha közben a német gyártó csődöt jelent.

Anorexiások az ágyban
Az evés és a szexuális együttlét intimitás tekintetében nagyon hasonlít egymásra, így a táplálkozásunk és az emberi kapcsolataink szoros összefüggésben állnak egymással. Az evés- és testképzavarokkal küszködők ennélfogva az ágyban is komoly küzdelmeket vívnak, mind magukkal, mind pedig a párjukkal.

Sári Évi kígyóval meztelenkedett
 

Feltörték a lakástrend.hu-t
A dizájnkiállítás szájtján bútorok helyett politikusok lógnak: Fodor, Dávid, Gyurcsány és Orbán.

Magyar lány lett a második az Alpok-Adria szépségversenyen
  Maximovits Anett lett az Alpok-Adria szépségverseny második helyezettje, írja a Blikk.

A lengyel visszaesés is nagyobb a vártnál

Eséssel nyitottak az európai tőzsdék

Lily Allen kedvezményért villantott a fodrászának
Lily Allen még egy értéktelen hajvágásért is vetkőzött – írja a Female First.

A japánok is kevesebb autót vesznek

Meleg Guy Ritchie Sherlock Holmesa
Robert Downey jr pipás nyomozója az ágyát is megosztja a Jude Law alakította Watsonnal.

Egy szál gumikesztyűvel a fertőzések ellen: veszélyben a határrendészek?
Tarthatatlan közegészségügyi állapotok uralkodnak a rendőrség határrendészeti kirendeltségein a Független Rendőr Szakszervezet szerint, ezért a szakszervezet az országos tiszti főorvos azonnali intézkedését kezdeményezte - közölte Pongó Géza főtitkár.

Mozgolódás a küszöb alatt
A cigány téma felkarolásával a Jobbik a baloldalon is remekül tud halászni. A Jobbikot a kapitalizmus- és globalizációellenes szólamai a baloldali csoportosulások riválisává is teheti, amennyiben a főiskolás-egyetemista vagy diplomás fiatalokat is meg tudja szólítani.

Fényvisszaverő mellényben rabolta ki a pénzintézetet
Fegyveres férfi rabolt ki egy kállósemjéni pénzintézetet hétfőn 

Megölték az elnököt
Joao Bernardo Vieirával, Bissau-Guinea elnökével fellázadt katonák végeztek néhány órával azután, hogy a hadsereg vezérkari főnöke pokolgépes merénylet áldozata lett.

Majdnem „ellopták” a hidat
Hidat akartak elbontani Pécsett a Nagykozári úton vasárnap

Keresik a másik horgász holttestét
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (MVSZ) tagjai előreláthatóan hétfőn délelőtt kezdik el újra a balatoni kutatást

Elkapkodta Gyurcsány?
Magyar kudarc a keleti segélyezést célzó javaslattal. Az Európai Unió elutasítja a kelet-európai szükségcsomagot - ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítottak a hétfői német napilapok az unió állam- és kormányfőinek Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójáról. A Die Welt szerint Gyurcsány kérése méltánytalan volt.

Szávay javított a világranglistán
Az Acapulcóban a negyeddöntőig jutott Szávay Ágnes egy helyet javítva korábbi pozícióján, a 27. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, Arn Gréta a 148.

Mobilt csempésztek Zuschlag cellájába
Egy fegyőrt gyanúsít a Szegedi Katonai Ügyészség azzal, hogy mobiltelefonokat csempészet be a kecskeméti börtönbe; az egyik készüléket abban a cellában találták be, melyben Zuschlag Jánost tartják fogva két társával együtt.

Fisichella meglepődött az új autó remek teljesítményén
A Force India a nyilvánosság előtt vasárnap tesztelte először 2009-es versenygépét, és bár Giancarlo Fisichella mindössze 31 kört tudott megtenni a VJM02-es kódjelű autóval, a rutinos olasz így is elégedetten összegezte az első napot Jerezben.

Munkahelyen is végezhető masszázstechnikák
Masszázstechnikákat mutatunk a galériában, amiket bárki el tud végezni az irodában is, ha szán magára néhány percet a napi robot során.

Szemkinyomási kísérlet miatt tiltottak el egy hokist
A bírók megítélése szerint ellenfele szemét akarta kinyomni, ezért meghatározatlan ideig eltiltották Steve Ottot, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Dallas Stars csatárát.

Pókerezz, és a Playboy villába kerülsz!
Bizony, sikeres online játékosok kerestetnek, akik közül 12-en a híres Playboy-villában bulizhatnak! A sok-sok édesség mellett persze mást is ígérnek.

Warren Buffett szerint a gazdaság romokban, de a fellendülés garantált
"A gazdaság 2009-ben egy romhalmaz lesz." Nyilatkozta Warren Buffett. A felelőtlen hitelezés a legrosszabb ,,szabadesést" okozta, amit az amerikai milliárdos valaha látott, de meg van győződve, hogy a részvényárak visszaugranak majd, és hogy az USA legjobb napjai még előttünk vannak. 

Titkos kölcsönnel finanszírozták a svédek a nácikat
A kutatók számára is meglepetést okoztak azok a korábban szigorúan titkos, a svéd gazdasági minisztériumból előkerült iratok, amelyek alapján egyértelműen kirajzolódik, hogy az ország 1941-ben a gazdasági miniszter, Ernst Wigforss jóváhagyásával nyújtott bankkölcsönt a náci Németországnak, és tette lehetővé a további hajóépítéseket a Harmadik Birodalom számára.

Kétezer hibát javítanak a Windows 7-ben
A több mint tízmillió bétatesztelő a Windows 7 kétezer olyan hibájára hívta fel a Microsoft figyelmét, amelyeket a végleges verzióban kijavítanak.

Füstmérgezésben halt meg egy férfi Csepelen
A füst miatt halhatott meg az a férfi, akire hétfőn reggel találtak rá csepeli lakásában.

Fegyőr csempészhetett mobilt Zuschlag cellájába
A katonai ügyészség gyanúja szerint egy fegyőr öt telefont vitt be a kecskeméti börtönbe, kettőért pénzt is kapott.

Felére esett vissza a Dell bevétele
A tőzsdei elemzők még rosszabb eredményre számítottak.

Putyin pártja nyerte a helyhatósági választásokat
Az Egységes Oroszország Párt 49-79 százalékot szerzett, a második a kommunista párt lett.

Több szexadó Floridában
Az állam is több pénzt akar a szexből, miközben pornókirályok éppen állami támogatást sürgetnek a szexiparnak.

174 millióval buszozott az asszony
Őrizetbe vettek egy nőt, aki több mint 716 ezer dollárral (kb. 174 millió forint) utazott egy buszon Mexikó déli részén - adta hírül a közép-amerikai ország védelmi minisztériuma vasárnap. Egyelőre nem tudni, honnan van a temérdek pénz.

MDF: nem akarunk Bokrossal közelebb kerülni az MSZP-hez
Az ország és az EU is válságban van, Bokros Lajos pedig a három legjobb európai válságkezelő szakember között van - magyarázta az MDF első embere az MR1-Kossuth Rádióban, miért jelölték a Horn-kormány pénzügyminiszterét uniós listavezetőjüknek.

Tető alatt a Krisztina Palace
Tető alá került a XII. kerületi Nagyenyed utcai Krisztina Palace. A beruházás része a hegyvidéki kerület városközpontját átalakító programnak.

Az év közepén jelölné ki az euró bevezetésének céldátumát Veres
A Moody’s Magyarországot leminősítő döntésének nincs reális alapja – mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János. A pénzügyminiszter szerint az év közepén lehet kijelölni az euróbevezetés céldátumát.

Nem volt telitalálat a totón
A totón 13+1-es és 13-as nem volt. A nyolc darab 12-esre egyenként 524.965 forintot fizetnek.

Mélybe zuhant a feldolgozóipar teljesítménye februárban
Februárban is folytatódott a feldolgozóipar októberben kezdődött visszaesése, bár ennek üteme valamelyest lassult 

Remekül szerepeltek a magyar dzsúdósok
A prágai női Világkupa aranymeccsén a miskolci Karakas Hedvig nyert Baczkó Bernadett ellen, Varsóban a debreceni Madarász Tamás győzött. A 42 versenyzőt felsorakoztató mezőnyben mindkét magyar judoka öt-öt győzelemmel jutott az 57 kilós súlycsoport fináléjába, ahol egymás között döntöttek a legfényesebb érmek sorsáról.

Csalással vádolják a BL-győztest
Egy flensburgi lap szerint a THW Kiel csapata 2007-ben csalással szerezte meg a győzelmet a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A német csapat idén is ott van már a legjobb nyolc között, akárcsak az MKB Veszprém.

Újra zuhan az OTP, 1500 alatt az árfolyama
 

Egy százalékkal bővült a magyar Vodafone
A Vodafone Magyarország bevétele 1 százalékkal nőtt a december 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévében a bázishoz képest, a nehéz gazdasági környezet, az uniós roaming-szabályozás és a mobil végződtetési díjakra vonatkozó díjcsökkentés ellenére.

USA: 2010-ben több pénz jut a felsőoktatásra
Nyilvánosságra hozta az amerikai elnök a jövő évi költségvetés keretösszegeit. Tervei szerint a jövőben több pénzt fordítanak a felsőoktatás fejlesztésére. Barack Obama szeretné, ha több fiatal tanulhatna az egyetemeken és főiskolákon, ezért új ösztöndíjprogramokat is meghirdetett.

Meggyilkolták Bissau-Guinea elnökét
Helyi lakosok szerint meggyilkolták  Bissau-Guinea elnökét hétfő reggel. A nyugat-afrikai ország elnöki palotája elleni merényletben a hadsereg vezetője már korábban életét vesztette, hétfőn pedig tűzharcról számoltak be az épület körül és a fővárosban.

Válságban is jól megy a Vivendinek
Teljesítette a tavalyi évre vonatkozó terveit a francia Vivendi. Európa legnagyobb szórakoztatóipari csoportja az idén is jó eredményekre számít a gazdasági válság ellenére. Főként a videójáték üzletágban számítanak jelentősebb felfutásra.

Katonai puccs Bissau-Guineában
Megölték a nyugat-afrikai ország elnökét, felrobbantották a vezérkari főnököt.

Az elnökkel is végeztek Bissau-Guinea-ban
Katonák egy csoportja meggyilkolta hétfőn Bissau-Guinea elnökét, néhány órával azután, hogy bombamerényletben megölték az ország hadseregének vezérkari főnökét - közölte a hadsereg szóvivője.

Teherbe ejtette kilencéves nevelt lányát
Nevelőapja ejtett teherbe egy kilencéves kislányt Brazíliában - közölte a brazil sajtó, amely szerint a gyerek ikreket hordott a méhében, de valószínűleg elvetélt. Az ügy sokkolta a latin-amerikai országot.

Hőmérsékleti rekord dőlt Hongkongban
Az idei volt a legmelegebb február Hongkongban 1884, vagyis a tudományos igényű időjárás-megfigyelés kezdete óta, állapították meg a hét végén kínai meteorológusok.

NBA: a Suns két vállra kényszerítette a Lakerst
Gólgazdag csúcsmérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi férfi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján, s a Suns két vállra kényszerítette a nagyszerű formában játszó Los Angeles Lakerst.

Füstmérgezésben halt meg a férfi
Feltehetőleg füstmérgezésben halt meg egy ötven év körüli férfi, akinek holttestét egy csepeli lakásban találták meg a tűzoltók hétfőn 

Adományozást szerveznek a Gázai övezet számára
Egyiptomban ma kezdődik a Gázai övezet újjáépítésére szervezett adományozó konferencia.

A Roma meglepte az Intert - videó
Rendkívül izgalmas találkozón megosztozott a pontokon az Inter és az AS Roma a Serie A 26. fordulójának záró mérkőzésén, egyben rangadóján. A listavezető milánóiak kétgólos hátrányból álltak talpra, némi játékvezetői segítséggel.

Új szekció a Reklámszövetségben
Közterületi Média Szekció néven új tagozattal bővült a Magyar Reklámszövetség, amely a Magyar Közterületi Reklámszövetségből kilépett tagokat fogja össze. A vezető Koltai Viktor, az A Plakát Kft. ügyvezetője lett.

Whitmarsh több riválisnál is lehetett volna csapatfőnök
Martin Whitmarsh március 1-jétől hivatalosan is átvette Ron Dennistől a McLaren-Mercedes csapatfőnöki feladatait. A brit húsz éve dolgozik a wokingiaknál, és elárulta, hogy az elmúlt években több rivális istálló vezetését is elvállalhatta volna, ő azonban hűséges maradt Dennis alakulatához.

Arn nyert, Szávay Czink ellen párosban
Arn Gréta második mérkőzését is megnyerte a mexikói, 220 ezer dollár összdíjazású keménypályás nőitenisz-torna selejtezőjében. Szávayék párosa Czinkék kettőse ellen játszik hétfőn.

Mégsem Fennec néven jön ki a mobilos Firefox
A Mozilla mobilos böngészőjének fejlesztői szerint a hangzatos Fennec (sivatagi róka) név csak munkanév volt, a szoftver Firefox néven jelenik majd meg.

Rába Tímea is bébiétellel fogy
Újabb diétaőrületre esküsznek a hazai celebek: a bébiétel az új fogyókúra titka. Hogy mindez valóban hatásos-e, fogalmunk sincs, de az új divathullámnak úgy tűnik, sokan bedőlnek.

Meghasonlott ház: az EU, Magyarország és a világgazdasági válság
Nem sokkal Európa dicsőséges politikai és gazdasági újraegyesítése után az Unió a válságcsúcson keleti és nyugati blokkra szakadt. Van-e esély az Unió egységének megteremtésére? Ha van, vajon milyen szerepet játszhat benne Magyarország?

Megmentik a lascaux-i barlangrajzokat
Nemzetközi konferencia vitatja meg Párizsban, hogy miként lehet megóvni a lascaux-i barlangrajzokat a falakon terjedő gombafertőzéstől.

Akár az Opel felét is eladná a GM
Az Adam Opel AG 1929 óta a General Motors tulajdonában van, de 80 év után változhat a helyzet

A Zagar lesz a Depeche Mode előzenekara
A magyar elektro-alter bandát maga a brit bulizenekar választotta ki a nyári koncerthez.

Meleg lesz Guy Ritchie Sherlock Holmesa
Nemcsak gondolatait, ágyát is megosztja dr. Watsonnal Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle legendás nyomozója Guy Ritchie készülő filmjében, írja az MTI.

11 millióan töltötték le a Safari 4-et
Négy nap alatt érte el az egyszázalékos piaci részesedést a böngésző bétája.

1500 forintos célárfolyam az OTP-re

Ürülék mindenütt: vízsugárral szabadulnának meg a varjaktól
A betegek a cipőjükön hordják be a megyei kórházba a varjak ürülékét, a környéken pedig szinte parkolni sem lehet, mert az autókon lemoshatatlan nyomot hagy a szennyeződés - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.

Körülzártak egy tibeti buddhista kolostort
A kínai rendfenntartó erők körülzártak egy buddhista kolostort Tibetben, miután a szerzetesek felvonuláson tiltakoztak a pekingi elnyomás ellen.

Nagynyomású vízsugárral távolítanák el a varjak fészkét
A betegek a cipőjükön hordják be a megyei kórházba a varjak ürülékét, a környéken pedig szinte parkolni sem lehet, mert az autókon lemoshatatlan nyomot hagy a szennyeződés 

Tovább gyengült: 306 forintot kérnek egy euróért
Az uniós segélycsomag elmaradása visszavetette a térségbeli devizák árfolyamát, a forint is gyengült hétfőn reggel. Az eurót 306,00/25 forinton jegyezték hétfőn reggel kilenc órakor a bankközi kereskedelemben, 1,82 százalékkal gyengébb forint árfolyamon a péntek délutáni 301,00/20 forintnál.

Négy napos haladékot adtak a pakisztáni emberrablók
Újabb haladékot kapott a pakisztáni kormány a két hete elrabolt amerikai ENSZ-tisztviselő fogva tartóitól.

Kétszázalékos mínusz a nyugat-európai parketteken
Két százalékot meghaladó csökkenéssel kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók a pénteki több mint két százalékos gyengülés után. Az elemzők szerint elsősorban az amerikai tőzsdék pénteki és a vezető ázsiai börzék hétfői lejtmenete, valamint az az aggodalom befolyásolta kezdetben a befektetőket, hogy az amerikai kormány további állami pénzeket akar pumpálni a pénzügyi szektorba.

A Roma megtréfálta az Intert - videó
Rendkívül izgalmas találkozón megosztozott a pontokon az Inter és az AS Roma a Serie A 26. fordulójának záró mérkőzésén, egyben rangadóján. A listavezető milánóiak kétgólos hátrányból álltak talpra, némi játékvezetői segítséggel.

Trágár szavak az egyházi iskolában
Meglepő feladatot adott egy angol egyházi iskola tanára a rábízott tízéveseknek: a pedagógus azt kérte, írják le a legcsúnyább szavakat, amiket csak ismernek, és rangsorolják őket aszerint, melyik mennyire sértő. A gyermekeik füzeteit átnéző szülők meglepve látták a trágár kifejezések listáját, és azonnal felkeresték az iskola igazgatóját.

Öt év Dexternek, a szociopata gyilkosnak
Semmi különöset nem lát abban Michael C. Hall, hogy sorozatbéli testvérét vette feleségül az életben. Biztos jövőképe van, a széria még két évig biztosan megy.

Tovább romlottak az üzleti várakozások
Ötödik hónapja zuhan a GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint az üzleti várakozások romlása februárban még gyorsult is januárhoz képest, a fogyasztóiaké viszont lassult.

Állásbörzén keresnek idénymunkásokat az USA-ba
Nappali tagozatos főiskolásokat, egyetemistákat toboroz amerikai nyári idénymunkára a CCUSA szervezet egy "tábori állásbörze" keretében. A fiatalok a március 7-én tartandó állásfórumon 34 gyermektábor igazgatójával találkozhatnak, és 150-200 álláshelyre pályázhatnak oktatói és tábori kisegítői munkakörökbe. A munka a nyár elején veszi kezdetét és 9 héten át tart.

Utcára vonultak a romák Ivánban
Egy fehér autóból valaki rasszista kifejezéseket kiabált a cigányoknak.

Bruce Willis négymilliós büntetést kapott
Ő rendezte volna a Three Stories About Joant, de lelépett a forgatásról. A producerek beperelték.

Dobó Kata összeköltözik válófélben lévő pasijával
A színésznő és a zeneszerző G.

Újabb két bank ment csődbe Amerikában

Kinyitották a Sió zsilipjeit
Kinyitották a Sió zsilipjeit, leeresztik a felesleges vizet a tóból.

Borzalom: agyonlőtte 6 éves barátját egy 15 éves kamasz
Gyilkosság miatt indítottak eljárást Romániában egy 15 éves kamasz ellen, aki apja vadászfegyverével lelőtt egy hatéves kisfiút. A szerencsétlenség a dél-romániai Olt megye egyik községében történt még csütörtökön, a kisfiú szörnyethalt, miután fején találta golyó.

Jó biznisz: nálunk tankolnak a szlovákok
Virágkorát éli a benzinturizmus: egy szlovákiai autós ma 60 forintot nyer a benzin literjén, ha Magyarországon tankol - írja a Kisalföld.

Barátja édesapját gázolta halálra a közlekedési rendőr
A rendőr annyit ivott, hogy nem vette észre, mit tett, és továbbhajtott, egészen szülei nagyjából hét kilométerrel odébb lévő lullai házáig.

Heilhitlerező majom köszöntötte Haider utódját
"Vigyázunk rád, Karintia", hirdették narancssárga alapon a tavaly elhunyt Jörg Haider pártjának politikusai hatalmas plakátokon. És Karintia is vigyázott rájuk. A most vasárnapi választásokon a szélsőjobboldali BZÖ óriási sikert ért el, s akár az abszolút többséget is megszerezheti a klagenfurti parlamentben.

Senki sem bízik már semmiben
Ötödik hónapja zuhan a GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, februárban új történelmi mélypontra, mínusz 68,5 pontra csökkent a mutató a januári mínusz 66,1 pontról. A GKI Gazdaságkutató Zrt. Európai Unió támogatásával készített felmérés szerint az üzleti várakozások romlása februárban még gyorsult is januárhoz képest, mínusz 34 pontra esett a megelőző havi mínusz 30,5 pontról.

Ismét saját részvényeit vette az OTP
Az OTP Bank Nyrt. a 2008. május 30-án bejelentett program keretében február 27-én 500.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 1.592 forintos átlagáron 

Csökkent az orosz gáztermelés
Oroszország olajtermelése és -exportja nőtt, ugyanakkor a Gazprom gáztermelése csökkent februárban a hazai és a külföldi kereslet mérséklődésére.

A tiszti főorvos intézkedését kérik a független rendőrök
A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) az országos tiszti főorvos azonnali intézkedését kezdeményezte a rendőrség határrendészeti kirendeltségein kialakult közegészségügyi és járványügyi problémák megszüntetése érdekében

Egyre több devizahiteles veszi igénybe a törlesztési biztosítást
Miközben elemzők arról vitatkoznak, hogy már 320, vagy majd csak 350 forintos euróárfolyamnál dőlnek be tömegesen a devizahitelek, kiderült: a válság októberi kirobbanása óta megduplázódott azoknak a száma, akik kénytelenek voltak igénybe venni a devizahitelükhöz kötött törlesztési biztosítást.

Körülzárták a tibeti kolostort
A kínai rendfenntartó erők körülzártak egy tibeti buddhista kolostort, miután az ottani szerzetesek felvonulást tartottak, tiltakozásul a kínai uralom ellen - közölték hétfőn Tibet-párti nem kormányzati szervezetek.

Ingyen luxuskozmetikumokat kapnak az utasok
Saját kozmetikai csomagot készíttet utasainak a Singapore Airlines. A légitársaság az első osztályon utazó vendégeit az olasz Salvatore Ferragamo divatház alkotta illatokkal és krémekkel ajándékozza meg.

Trágár szavakat gyűjtöttek az egyházi iskolában
Meglepő feladatot adott egy angol egyházi iskola tanára a rábízott tízéveseknek: a pedagógus azt kérte, írják le a legcsúnyább szavakat, amiket csak ismernek, és rangsorolják őket aszerint, melyik mennyire sértő. A gyermekeik füzeteit átnéző szülők meglepve látták a trágár kifejezések listáját, és azonnal felkeresték az iskola igazgatóját.

Tavasz eleji jutalmazások
Önmagunk jutalmazása akkor is fontos, ha válság van. Nem kell kilehelni a fél fizetést, de valami apróságnak bele kell férni. Nem?

Háztömb méretű kisbolygó húz el mellettünk délután
A 2009 DD45 jelű, két napja felfedezett kisbolygó a holdpályánál jóval közelebb, a távközlési műholdak keringési magasságának kétszeresére fogja megközelíteni a Földet ma délután. Az égitest nem jelent veszélyt, mozgása viszont igen látványos.

Nyugtalanság és esés a pesti tőzsdén
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 182,11 pontos csökkenéssel, 10 008,04 ponton nyitott hétfőn. Pénteki záró értékéhez képest 1,79 százalékkal gyengült.

HSBC lassít, de előre tekint
Az HSBC hétfőn bejelentette, hogy visszafogja pénzügyi tevékenységét az USA-ban a válság hatására. Ezt ellensúlyozandó a londoni pénzintézet egy 12,5 milliárd fontos részvénykibocsátással akarja elérni, hogy újra az egyik leginkább tőkeképes bank legyen.

Középkori graffiti az őskori oszlopokon
Kora kereszténykori "vandálok" keze nyomát fedezték fel egy írországi prehisztorikus temetkezés feltárása során; az elkövetők i.sz. 700-750 táján vésték kőbe névjegyüket - jelentette be John Gormley ír környezetvédelmi miniszter.

Végtaghiányos gyerekműsor-vezető ellen tiltakoznak a brit szülők
A múltkoriban elgondolkoztam azon, mi alapján döntenék a bizonyára számos jelölt közül, ha saját tévécsatornám lenne, és egy gyerekműsorhoz keresném az ideális műsorvezetőt.

Megint vette magát az OTP

Freire Szilvia és a Nemadomfel
Freire Szilvia, a Miss World Hungary 2008-as győztese a szépségversenynek köszönhetően került kapcsolatba a Nemadomfel Együttessel, akiknek tagjait fizikai és értelmi fogyatékkal rendelkező emberek teszik ki.

Erősen gyengül a forint

Már a Suzuki sem kell a magyaroknak
Teljesen leállt az új autók és motorkerékpárok piaca, a legnagyobb vesztesek a kis és középkategóriájú gépjárműveket forgalmazók - tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke.

Jelentős mínuszban nyithat a BÉT
A nap folyamán számos, a kereskedést várhatóan befolyásoló makroadat várható.

Hoppá! Kakadura cserélte két gyerekét
Az amerikai Louisiana állam rendőrsége letartóztatott egy 51 éves nőt, aki állítólag elcserélt két kisgyereket egy kakaduért, és 175 dollár készpénzért - közölte pénteken az ügyet vizsgáló nyomozó. A kamionsofőrként dolgozó Donna Greenwell nem saját gyerekeit, hanem gondjára bízott gyerekeket cserélt el az egzotikus madárért.

Holttestek tucatjait hantolták ki a tömegsírokból - Tízezrek emlékeztek
Több tízezres tömeg vett részt hétfőn Banglades fővárosában, Dakkában a határőrlázadás áldozatainak rendezett állami temetésen.

Tatárszentgyörgy: Sólyom László és Mohácsi Viktória látens vitája
"Az ellentéteket orvosolni kell, szítani nem szabad."

Foglaljon állást!
Vállalata fiatal, frissdiplomás utánpótlást keres? Érték Önök számára a jól képzett, diplomás munkaerő? Vegyen részt kiállítóként, a Műegyetemi Állásbörzén, ahol a legjobb műszaki, gazdasági, informatikai, pénzügyi és természettudományi tanulmányokat folytató diákok illetve diplomás hallgatók közül válogathat.

Czink ellen játszik Szávay
Három magyar szereplője lesz a hétfői programnak, s a nap tétje, hogy továbbra is három szereplője legyen a főtáblás küzdelmeknek.

Megéri Magyarországon tankolni a szlovákiai autósnak
Virágkorát éli a benzinturizmus: egy szlovákiai autós ma 60 forintot nyer a benzin literjén, ha Magyarországon tankol 

Három százalékkal nőttek az ipari termelői árak januárban
Az ipari termelői árak az idén januárban az előző havinál 3 százalékkal, a 2008 januárinál 5,3 százalékkal voltak magasabbak 

Rossz napja lesz a tőzsdének
Jelentős mínuszban nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde, miután az EU elutasította a térségünknek nyújtandó közvetlen támogatás ötletét.

Az AmCham a Reformszövetség mellett
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) általánosságban egyetért a Reformszövetség által kidolgozott javaslatokkal, mert olyan lépéseket irányoznak elő a következő évekre, amelyek - eltökélt és erőteljes megvalósítást feltételezve - ismét növekedési pályára állíthatják a magyar gazdaságot.

Szlovákiából átjárnak tankolni
Virágkorát éli a benzinturizmus: egy szlovákiai autós ma 60 forintot nyer a benzin literjén, ha Magyarországon tankol - írta a Kisalföld hétfői száma.

Turisztikai egyesület alakult Tatabányán
Öt település részvételével megalakult a Tatabánya és Környéke Turisztikai Egyesület. A szervezet feladata többek között az önkormányzati és vállalkozói turisztikai tevékenységek összehangolása.

Karrierdiplomata válthatja Göncz Kingát
A várhatóan az Európai Parlamentbe kerülő Göncz Kinga külügyminiszter helyét egy karrierdiplomata, Faller Jenő veszi át - írja a Népszabadság. Faller 2005 és 2008 között szófiai nagykövet volt.

Nem tetszik az MSZP-nek az új médiatörvénytervezet
A szocialista párt vezetése és parlamenti frakciója sem támogatja az médiatörvény tervezetének legújabb verzióját - írja a Népszava. A korábbi verziókhoz hasonlóan ezt sem vállalta fel nyilvánosan senki, készítői közelebbről meg nem nevezett "szakértők".

Letiltottak egy leszbikust az Xbox Live-ról
Letiltottak az Egyesült Államokban egy nőt az Xbox Live szolgáltatásról, miután a profiljában megjelölte, hogy leszbikus. A Microsoft ugyanis tiltja, hogy a játékosok megadják itt szexuális orientációjukat.

A Reformszövetség mellé áll az AmCham
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) általánosságban egyetért a Reformszövetség által kidolgozott javaslatokkal, mert olyan lépéseket irányoznak elő a következő évekre, amelyek - eltökélt és erőteljes megvalósítást feltételezve - ismét növekedési pályára állíthatják a magyar gazdaságot.

Nem tud fizetni az árverés győztese
Jackie Chan után Caj Ming-csao gyűjtőről is kiderült, nincs elég pénze az elrabolt kínai kincsekre.

Faller Jenő lehet esélyes a külügyminiszteri posztra
A külügyi szakállamtitkár karrierdiplomataként indult, az Orbán-kormány idején az üzleti életben, a legutóbbi években pedig szófiai nagykövetként tevékenykedett.

Hatalmas hóviharra készül az USA
Erős havazásra készülnek hétfőn az Egyesült Államok északkeleti részén, ahol az előrejelzések szerint több mint harminc centiméternyi hó fog esni.

Sokkoló! "13 évesen szexeltem anyám szeretőjével, mert eladott neki"
Joli néni öregkorára albérletbe kényszerült. A nyugdíjából nehezen jön ki, ezért nyolcvanévesen úgy döntött, megírja élete történetét - írja a Vas Népe internetes oldala.

Bűnözői csoportokhoz köthető fiatalok is végeztek a Rendőrtisztin
Legalább nyolcvan-száz, a veszprémi gyilkosságot elkövető enyingihez hasonló bűnözői csoport működik Magyarországon. A velük szembeni fellépést nemcsak a rendőri korrupció, a jogszabályi kiskapuk, hanem a felderítés hiányosságai is akadályozzák.

Megvan az új amerikai egészségügyi miniszter + Kép
A kansasi kormányzó, Kathleen Sebelius lesz az Egyesült Államok egészségügyi minisztere. A 60 éves politikus asszony Barack Obama második jelöltje volt a posztra.

Irán akár atombombát is gyárthat?
Irán egyáltalán nem áll közel ahhoz, hogy atomfegyvere legyen, így hát az Egyesült Államoknak még van ideje arra, hogy rávegye Teheránt az atomprogramja föladására

Hétfői sporteredmények: Bryant hiába villogott
Kobe Bryant hiába dobott 49 pontot, csapata, a Los Angeles Lakers kikapott a Phoenix Suns otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

Az eltűnt termékek nyomában
Ha már nem használunk egy terméket, fel sem tűnik, hogy "kivonják a piacról", amikor azonban lehagynak minket a változási versenyben, az kiábrándító.

Törökök támadnak a hét csapatában
Bajnokok Ligája, UEFA-kupa, angol kupadöntő és bajnoki mérkőzések - volt miből válogatni a múlt hét csapatának összeállításakor. Érdekesség, hogy két török futballista is bekerült a kiválasztottak közé, de természetesen képviselteti magát  az angol ligakupát elhódító Manchester United, illetve a Barcelonát óriási meccsen legyőző Atlético Madrid is.

Nincs értelme még az ERM-2-be lépni
Nincs értelme belépni a az ERM-2 árfolyamrendszerbe, amíg Magyarország nem képes hosszú távon és biztosan teljesíteni az euró bevezetésére vonatkozó kritériumokat. Formailag nem kell hozzá semmi, viszont célszerű a lehető legkevesebb időt eltölteni ott - mondják a Napi Gazdaság által megszólaltatott elemzők.

Lezártak egy kínai buddhista kolostort aktivisták szerint
Fegyveres kínai rendőrök vettek körbe egy buddhista kolostort, miután a szerzetesek felvonuláson tiltakoztak Tibet kínai elnyomása ellen - közölték Tibet függetlenségéért küzdő nemzetközi csoportok.

Vizeletvizsgálattal is azonosítható lenne az agresszív prosztatarák
A Michigan Egyetem és a Howard Hughes Egészségügyi Központ kutatói a közelmúltban olyan molekulát azonosítottak, amelynek mennyisége könnyen jelezhetné, hogy a prosztatarák mennyire van előrehaladott stádiumban. Ennek alapján egy egyszerű vizelettesztet is ki lehetne fejleszteni a jövőben, ami a szervezet életfolyamataiba való komolyabb beavatkozás nélkül mutatná ki a többi szervet is veszélyeztető, agresszív prosztataráktípusokat.

Forintgyengülés korán reggel
Lejtőn kezdte a hetet a magyar deviza, hétfőn reggel 304-305 forint körül mozgott az euró jegyzése.

Brodeur századszor is lehúzta a rolót
Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa pályafutása századik alapszakaszbeli hibátlan mérkőzésén védett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.  Az Ördögök 3-0-ra nyertek a vendég Philadelphia Flyers ellen az Atlanti csoport rangadóján.

Múzeum lett a nepáli királyi palota
Kilenc hónapja törölték el a királyságot az országban.

"Halálos sértés": kalapács alá kerülnek Gandhi személyes tárgyai
Egy New York-i aukciósház az indiai felháborodás ellenére el fogja árverezni Mahatma Gandhi néhány jellegzetes, személyes tárgyát - közölte vasárnap a cég szóvivője.

Médiatörvény: nem kér a negyedik változatból az MSZP?
Nem támogatja jelenlegi formájában az új médiatörvény-javaslat harmadik változatát az MSZP frakciója és elnöksége - értesült a Népszava.

Tarolt Putyin pártja
Jelentős fölénnyel nyerte az oroszországi helyhatósági választásokat a Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök vezette Egységes Oroszország párt - közölte hétfőn az orosz központi választási bizottság.

Seszták Ágnes: Mamaaaaa!

Korlátozná a szólásszabadságot a kormányfő
Alkotmánymódosítást kezdeményez a kormány a szólásszabadság korlátozására 

Élő zenével
Élő zenével szórakoztatják a sorukra váró betegeket egy bangkoki kórházban.

Egy üveg borért vették őrizetbe az újságírót
Egy üveg bort vásárolt: ezért vettek őrizetbe még januárban, Iránban egy újságírót. A kettős, amerikai-iráni állampolgárságú Roxana Saberi hetek óta nem beszélhet az Egyesült Államokban élő családjával.

Pilhál György: Minden jót, Mónika!

A túlmunka rontja a mentális teljesítményt
Egy finn tanulmány szerint a heti 55 óránál többet dolgozók rosszabb mentális képességekkel rendelkeznek, mint a hagyományos munkarendben dolgozók: a rövid távú memória és a szófelidézés terén akadtak problémáik. Emellett a hosszú munkaidőben dolgozó alkalmazottak aludtak a legrövidebb ideig, több depressziós tünetről számoltak be és több alkoholt fogyasztottak. A kutatók megjegyzik, gazdasági válság idején nem várható, hogy a túlmunka mennyisége és a stressz foka csökken. 

Újabb félmilliós csomag az OTP-nél
Az OTP Bank újabb sajátrészvény-tranzakciót hajtott végre.

Innováció - hárommilliárd forint kkv-knak
Idén hárommilliárd forintot fordíthatnak az innováció fejlesztésére a közép-magyarországi régió kis- és középvállalkozásai - közölte Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Putyinék taroltak a helyhatósági választáson
Mind a kilenc regionális parlamenti választást megnyerte 49-79 százalék közötti eredménnyel a Vlagyimir Putyin korábbi elnök vezette Egységes Oroszország párt. A másodikak a kommunisták lettek.

Jégtörő Mátyás olvasztja a Balatont is - a hét műholdképe
A népi hiedelem szerint jégtörő Mátyás megtöri a jeget - olvadást hoz -, ha talál. Ha nem talál, akkor viszont csinál, vagyis hideghullám érkezik. Idén Mátyás napja olvadást hozott, látható ez az olvadó hómezőkön és a Balaton megmaradt jegén is.

Körülzártak egy tibeti kolostort a kínaiak
Több száz buddhista szerzetes tüntetett a kínai rezsim ellen, mert a hatóságok megtiltották nekik az imádkozást.

Chikán: Nem államcsőd, csak lassú lecsúszás fenyeget
A fiataloknak le kell váltani a rendszerváltásba beleromlott generációkat. A magyar életszínvonalból sokáig lehet veszíteni csőd nélkül is.

Megint pesszimistábbak a magyar cégek
A GKI konjunktúra indexe újabb történelmi mélypontot mutat.

Eséssel nyithatnak az európai tőzsdék

Gregor Bernadett bármit eltűr! Miért?
Egy ország döbbent meg tegnap Gregor Bernadett látszólagos nemtörődömségén - írja a Blikk.

Lázadó szerzetesek: körbezártak egy tibeti kolostort
A kínai rendfenntartó erők körülzártak egy tibeti buddhista kolostort, miután az ottani szerzetesek felvonulást tartottak, tiltakozásul a kínai elnyomás ellen - közölték hétfőn nem kormányzati szervezetek.

Kóbor kutyák hordták szét a szanaszét heverő emberi csontokat
Kegyeletsértő módon ürítettek ki egykori sváb temetőket Soroksáron - írja a Népszabadság.

Bálnák és delfinek sodródtak partra
Partra sodródott kétszáz bálna és delfin az ausztráliai Tasmániától délre, egy szigeten: nagy részük elpusztult.

Közzéteszi a KSH a januári ipari termelő árakat
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma hozza nyilvánosságra az ipari termelői árak januári adatait. 2008 decemberében az ipar belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest 1,6 százalékkal csökkentek, míg a 2007. decemberivel összehasonlítva 8,3 százalékkal emelkedtek.

Megyeri Dávid: Délibábkergetés ciánnal

Tárgyalások kezdődtek az ENSZ és Észak-Korea között
Hat év szünet után magas szintű katonai tárgyalások kezdődtek Észak-Korea és a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet ENSZ-parancsnoksága között.

Ma adhatják le pályázatukat az MTV elnökjelöltjei
Ma adhatják le az elképzeléseiket tartalmazó dokumentációt azok, akik versenybe szállnak a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt 

Ballai Attila: Katarzisok

Gyurcsány korlátozná a szólásszabadságot
Alkotmánymódosítást kezdeményez a kormány a szólásszabadság korlátozására

Távozik a CIB vezére
Török Lászlót a cseh Tomas Spurny váltja a CIB Bank élén

Az uniós csúcs gyengítette a forintot
A forint másfél százalékot meghaladó mértékben gyengült az euróhoz és a dollárhoz képest hétfőn kora reggel.

A nap fotója: fogpótlás indiai módra
Nem a tipikus fogpasztareklám-mosoly, amit alanyunk produkál, de ez mellékes. Látványnak mindenesetre első osztályú, még ha némi rémület vegyül is a csodálkozás mellé.

A felszámolók kora
Míg tavaly 11 500, idén csak januárban 1 399 cég ellen indult felszámolási eljárás Magyarországon. A folyamatnak korántsincs vége, bizonyítják ezt a felszámoló cégek előtt tornyosuló, feldolgozásra váró akták is. Szakértők a csődtörvény módosítását szorgalmazzák, a munkahelyek megóvása érdekében.

Nehezebb lesz Angliában állást találni a magyaroknak
A brit munkaerőpiacon nehéz időszak várható. A munkanélküliek száma a mostani 2 millióról 2010-re 3 millióra emelkedhet. Aki megtarthatja állását, annak bérbefagyasztással vagy bércsökkenéssel kell számolnia. A Magyarországról Angliába készülőknek is nehezebb lesz állást találnia. A tülekedést jelzi az a példa, hogy egy állatkert 150 felszolgálói pozíciójára 3 ezren jelentkeztek, köztük sok diplomás. 

Látványos halfajt fedeztek fel - képes-filmes beszámoló
Indonéz búvárok egy különleges halfajra bukkantak, amely labdaként ugrál, ha az aljzathoz ér. A horgászhalak közé tartozó Histiophryne psychedelica további jellegzetessége, hogy a szemei előre tekintenek, teste pedig olyan hajlékony, hogy a korallzátonyok szűkebb réseibe is könnyedén be tud csusszanni.

A Juve mellett az Intert is érdekli Diego
A Juventusszal kapcsolatban rengeteg átigazolási pletykát lehetett olvasni az utóbbi hetekben, ezek többsége arról szólt, hogy a torinóiak kivel szeretnék pótolni a nyáron visszavonuló cseh középpályást, Pavel Nedvedet. Az egyik leggyakrabban felmerülő lehetséges igazolás a Werder Bremen brazil játékmestere, Diego, akiről már tavaly nyáron is rebesgették, hogy a Juventusban folytathatja pályafutását.

Eséssel zárt a Nikkei

Buffet: Senki sem tudja, mi jön a tőzsdén
11,5 milliárd dollárt bukott, története legrosszabb évét zárta a guru alapja. De Buffet szerint az USA túlélt már rosszabbat a mostani válságnál.

Felhízott, hogy mások lefogyjanak
A fenti képeken Paul "PJ" James látható.

Ördög Nórát csábítja a Tv2
Milliókat ajánl Ördög Nórának, a Szombat esti láz műsorvezetőjének a Tv2 – állítja a Blikk.

"Az emberek szeretik a meztelenséget..."
Topless kávézót nyitott egy amerikai férfi Maine szövetségi államban, hogy így küzdjön a gazdasági válság ellen - írta szombaton a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldalán. A hétfőn nyílt kávézó, ahol a pincérek és pincérnők félmeztelenül szolgálják ki a vendégeket, már most törzsvendégekkel rendelkezik.

Lövöldözés Koppenhágában: halálos áldozat is van
Egy ember meghalt, hárman megsebesültek hétfő reggel a dán fővárosban, amikor fegyveresek rájuk lőttek egy kávézó előtt - közölte a dán rendőrség.

"Demszkyvel már sosem lesz a régi a barátságunk"
Régi barátjának nevezi, de jelenlegi politikája miatt élesen bírálja a főpolgármestert Tarlós István.

Ma döntenek a lakáshitelesek állami garanciájáról
A munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami készfizető kezességről dönt ma az Országgyűlés.

Chikán: Társadalmi-gazdasági reformokra van szükség
Chikán Attila, a Reformszövetség reálgazdasági munkacsoportjának vezetője szerint ahhoz, hogy Magyarország előre tudjon lépni, meg kell csinálni a nagy társadalmi-gazdasági reformokat. Ezek végigviteléhez komoly politikai akarat kell 

Átiratással kikerülhető az újonnan bevezetett cégautóadó
Tömegével szabadulnak meg a cégek a tulajdonukban lévő személygépkocsiktól, hogy kikerüljék a február 1-je óta fizetendő cégautóadót 

Meleg lesz az eső
Hétfőn borult égre és szórványos esőkre kell számítani, a hőmérséklet 13 fokig emelkedhet.

Putyin pártja válságban is tarol
Jelentős fölényről számolt be a Kreml-párti Egységes Oroszország párt a vasárnap rendezett helyhatósági választások után, az ellenzéki kommunisták és nacionalisták viszont csalást emlegettek.

Autós híd kell Szigetmonostornak
Nem elég a tervezett gyalogoshíd, a szigetmonostoriak autós hidat akarnak falujuk és Szentendre között. Erről döntöttek vasárnap, helyi népszavazáson.

Irán az Interpollal fogatná el Izrael vezetőit

Gondos Csütörtök: háromszázezer a rászorulóknak
Több mint 300 ezer forintot adományoztak a torkosról Gondos Csütörtökre átkeresztelt gasztronómiai rendezvényen a nyíregyháziak. A jótékonysági akció célja a gyermekes családok támogatatása volt.

4-5 forintos benzináremelés jöhet
A múlt héten tíz százalékkal emelkedett a benzin, nyolccal a gázolaj tőzsdei ára.

A vörös khmerek tanúként idéznék Szihanuk ex-királyt
A népirtó vörös khmer rezsim vezetői elleni perben több olyan tanút akarnak meghallgatni, akik 1975-1979 között különböző szintű tisztségeket töltöttek be.

Még Orbán naptára sem végleges: kockázatos lehet március 15-e
Még csak alakulnak a pártok március 15-i tervei - értesült a Népszava.

Meghallgatják a szocialisták Havasiné Orbán Máriát
Meghallgatja a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Havasiné Orbán Máriát ma az MSZP-frakció zárt ülésen, Budapesten.

Elegánsan menesztik Göncz Kingát
Göncz Kinga EP-listavezetővé való kinevezésével Gyurcsány Ferenc elegánsan cserélte le miniszterét. Míg a külügyminisztert szakmai körökben folyamatosan kritizálták, addig a közvélemény-kutatások alapján a kormány legkevésbé elutasított tagjainak egyike. Utódjaként bennfentes körökben jelenlegi államtitkára és Mesterházy Attila neve is felmerült.

Lévai Katalin megsértődött
Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő nem segíti az MSZP kampányát - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Habsburg sem tetszik az MDF-eseknek
Bokros Lajos és Habsburg György EP-jelölése kapcsán egyre nagyobb az értetlenség és a felháborodás az MDF-belül; Katona Kálmán parlamenti és fővárosi képviselő után Porkoláb Mátyás, a párt budapesti elnöke is élesen bírálta Dávid Ibolya pártelnök önkényes bejelentését - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

Megéri átíratni a cégautókat
Tömegével szabadulnak meg a cégek a tulajdonukban lévő személygépkocsiktól, hogy kikerüljék a február 1-je óta fizetendő cégautóadót - írta a Világgazdaság hétfői számában.

Uszodát lízingel Kecskemét
Az új versenyuszodát és élményfürdőt 20 évre, nettó 11 milliárd forintért lízingeli Kecskemét a közbeszerzésen nyertes konzorciumtól.

Tetovált repperrel próbálkozik Molnár Anikó
Egy Mr.

Zuhogni nem fog az eső, de elkél az ernyő
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan gyenge esővel.

Gyurcsány Ferenc: "Érdemes találkozni olyanokkal, akiknek a bőrére megy a játék"
A szólásszabadság védelmének örvén mára mindennapossá lett egyes társadalmi csoportok megaláztatása, ezért a kormány kezdeményezi az alkotmány módosítását - mondta Gyurcsány Ferenc a Hírszerzőnek. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy hajlandóak kompromisszumra az üdülési csekk és az étkezési utalvány adómentességének megszüntetése kapcsán, az állami kiadáscsökkentés terén pedig megpróbálnak elmozdulni a Reformszövetség javaslatai felé.

Stadler József egyetemen tanít
Sikeres vállalkozásairól fog előadást tartani Stadler József a Budapesti Corvinus Egyetemen - írja a Napi Ász.

Chikán: nem hiszem, hogy államcsőd fenyegetné az országot
Chikán Attila, a Reformszövetség reálgazdasági munkacsoportjának vezetője szerint ahhoz, hogy Magyarország előre tudjon lépni, meg kell csinálni a nagy társadalmi-gazdasági reformokat.

Jó lesz sietni: szivárog a víz a 4-es metró Gellért téri építkezésén
A kivitelező szerint kockázatos lenne a Duna alá nyúló peronalagutakat építeni.

A 24 óra legfontosabb hírei (2009. március 2-án reggel)
Rendkívüli EU-csúcs a válságról, piaci manipulációt sejtett Bajnai Gordon, recesszióba fordulhat a világgazdaság, elvesztették többségüket a baszk nacionalisták. Semmi bulvár, csak a hírérték számít. Röviden. Stílusosan. Ahogy máshol nem kapja meg.Olvasási idő 6 perc

Dávid Ibolya megBokrosodott
Dávid Ibolya a múlt hét elején olyan kérdéseket, illetve kérdésekbe rejtett javaslatokat intézett a Reformszövetséghez, amelyek azután Bokros Lajosnak a szombati Népszabadságban közölt cikkében is előtűnnek.

Vegyes eredménnyel szerepeltek a spanyol szocialisták a regionális választásokon
A Spanyolországban kormányzó szocialisták a vasárnapi regionális parlamenti választásokon Galícia tartományban vesztettek, Baszkföldön viszont megerősödve kerültek ki a megmérettetésből.

Túlélők demokráciája
A válság februárra a választókat is elérte, és Gyurcsány még mindig hatalmon van, bár már készül az ellenzékiségre. A kispártoknak a Gyurcsány–Orbán-konfliktus miatt lehet keresnivalójuk. Török Gábor elemez.

Kétszáz bálna akadt el Tasmania közelében
Száznegyven partra sodródott bálna már elpusztult, de a többi állatot talán még meg tudják menteni.

Halálos tűzeset Pécsett: nem gyanakszanak szándékosságra
Egy idős férfi meghalt, amikor egy családi ház melléképületében tűz ütött ki vasárnap este.

Hat testvérével maradt árván Edina
A két nagyobb nővér látja el a kisebb testvérek gondozását és a háztartást, miután édesanyjuk januárban tragikus hirtelenséggel meghalt - írja a Bors.

Ki lesz az új Google?
Egy internetes oldal nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megmutassa, melyik cég lehet a következő Google. Némi túlzással akár saját magukra is gondolhatnak. Mindenesetre sok a jelentkező, még hazánkban is.

Az Egységes Oroszország jelentős fölényről beszél a helyhatósági választások után
Az ellenzéki kommunisták és nacionalisták választási csalást emlegetnek.

Merénylet Bissau-Guinea vezérkari főnöke ellen
A vasárnap esti pokolgépes merényletben a tábornok mellett öt másik ember megsebesült.

GKI: Újabb történelmi mélyponton a várakozások
Ötödik hónapja zuhan a GKI konjunktúra-index értéke.

Ki lesz az új külügyminiszter? Talán Faller?
Lapinformáció szerint a külügyi tárca jelenlegi szakállamtitkára esélyes a külügyminiszteri posztra. Faller Jenő korábban szófiai nagykövet is volt.

A Nintendó tanácsokat ad kalózkodás ellen
A japán Nintendo cég nemzetközi összefogásra buzdítja a kormányokat annak érdekében, hogy megállítsák az egyre inkább elterjedő kalózkodást a videojátékokkal. A japán cég szerint leginkább Kína, Korea, Brazília, Mexikó, Spanyolország és Paraguay érintett a kalózkodás tekintetében, legalábbis ami a Nintendo-termékeket illeti.

Figyelem, figyelem! - Ma is lesznek kerülendő útszakaszok
Újabb három szakaszon javítják az útburkolatot hétfőn Budapesten.

Privát dutyi, magánhóhér
„Elítéltek verekedtek össze hétfőn hazánk legújabb magánbörtönében. X. Ödön elítélt azért törte szét az intézet tulajdonát képező lapmonitort Y. Tihamér elítélt fején, mert utóbbi nem engedte meg előbbinek, hogy megnézze e-mailjeit a fegyház számítógéptermében. Az eset nem előzmény nélküli: Y. Tihamér ugyanis korábban nem hagyta, hogy X. Ödön 24-ről 28 Celsius fokra emelje a fogva tartottaknak fenntartott pezsgőfürdő vizének hőmérsékletét, ezért a férfi a medencére szerelt rácsoknak lökte rabtársát. (Fikció Hírügynökség, 2009., április 32.)”

MTV: most jön az ötödik
Ma adhatják le az elképzeléseiket tartalmazó dokumentációt azok, akik versenybe szállnak a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt

Európa Argentínája
Jövőre újabb IMF-kölcsönre lesz szüksége hazánknak, ám a valutaalap már csak jóval keményebb feltételek mellett lesz hajlandó hitelezni nekünk

Utcára vonult egy felbőszült roma tömeg
Utcára vonultak a romák a Győr-Moson-Sopron megyei Iván községben vasárnap este.

"Amatőr politikai húzás": tovább forrong az MDF
Bokros Lajos és Habsburg György EP-jelölése kapcsán egyre nagyobb az értetlenség és a felháborodás az MDF-belül.

Megtalált kiskapu: így úsznak meg egy súlyos adót a cégek
Tömegével szabadulnak meg a cégek a tulajdonukban lévő személygépkocsiktól, hogy kikerüljék a február 1-je óta fizetendő cégautóadót - írta a Világgazdaság hétfői számában.

Lévai: "A csalódottság nem a legjobb szó arra, amit érzek"
Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő nem segíti az MSZP kampányát - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Ki lesz az új külügyminiszter? - Itt a legfőbb esélyes!
Faller Jenő külügyi szakállamtitkár pályázik a legjobb eséllyel a külügyminiszteri posztra - írta hétfői számában a Népszabadság külügyi forrásokra hivatkozva.

"13 évesen szexeltem anyám szeretőjével, mert eladott neki"
Joli néni öreg korára albérletbe kényszerült. A nyugdíjából nehezen jön ki, ezért nyolcvanévesen úgy döntött, megírja élete történetét - írja a Vas Népe internetes oldala.

Tényleg rasszista a magyar?
Jó német, jó japán, szar olasz és francia. Ennyi lenne az egész, vagy ennél kicsit többről van szó?

Áttörés az etikus őssejtgyártásban
Vírusok nélkül sikerült bőrsejtből őssejtet készíteni, ami a korábbinál sokkal biztonságosabb módszer.

Egy üveg borért tartóztatták le Iránban
Letartóztattak egy iráni-amerikai újságírónőt Iránban, amiért vásárolt egy üveg bort. Alkoholt venni Iránban ugyan tilos, de börtönbe nem kerülnek a szabályszegők - állítja a 31 éves nő Amerikában élő apja, aki február 10-e óta nem hallott Roxana Saberiről. Iránban rendszeresen tartóztatnak le külföldi újságírókat.

Az EU nem ad pénzt
Eurómilliárdokat és az euróbevezetés feltételeinek könnyítését kérik a kelet-európai uniós tagok a régiektől. Az Európai Unió nem enged, de az autóipart kisegítené.

Tud-e újat mondani Draskovics a Teve utcai merénylőkről?
Két keréken ostromolja az öt százalékot az SZDSZ, két új képviselő esküszik hétfőn a Parlamentben.

upc
Megnyugtatóan stabil sávszélesség!Jó hír azoknak, akik elégedetlenek internetkapcsolatukkal. Létezik olyan előfizetés, ami egyszerre stabil, gyors és megbízható.

Iránban őrizetbe vettek egy amerikai-iráni állampolgárságú újságírót

Az USA védelmi minisztere szerint Irán nem tud atombombát gyártani

Katarzisok
Nem hittem volna, hogy pekingi keserveimért majd éppen Veszprémben

A diákok haladékot kérnek
Kétéves fizetési moratórium bevezetését szeretné elérni a diákhitel-törlesztés kapcsán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A hallgatók azt szeretnék, hogy a pénzügyi nehézségbe került fiatal kérhesse: két éven keresztül legfeljebb négyezer forintot törlesszen. A Diákhitel Központ megfontolásra érdemesnek tartja a javaslatot.

Magánlevél a közvagyon ellen
Alkotmánysértésre szólította fel a napokban egy beruházói csoport az országgyűlési képviselőket. A magánlevélben megfogalmazottak jogi szakértőink szerint nyílt támadás a bírói függetlenség intézménye ellen.

Óriásmadár koponyájára bukkantak
Egy 8-10 millió éve élt óriási tengeri madár szokatlan épségben megkövült koponyáját találták meg paleontológusok Peru sivatagos tengerparti sávjában, ahol hajdan rengeteg tengeri üledék rakódott le.