Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Rangos német irodalmi díjat kapott Krasznahorkai László
Brücke Berlin-díjat kapott Krasznahorkai László magyar író és német fordítója Seiobo járt odalent című elbeszéléskötetéért. A német fővárosban átadott díjat olyan közép-kelet-európai írók kapják, akik jelentős mértékben hozzájárulnak Európa integrálódásához és anépek közötti megértéshez.

Svájcban lányokat futtató kerítőket fogott el a rendőrség
Magyarországról vitt lányokat Svájcba, és ott utcai prostitúcióra kényszerítette őket egy sarkadi férfi és egy budapesti nő, akit emberkereskedelemmel és kerítéssel gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Legkevesebb 39 halottja van az afganisztáni esküvői robbanásnak
 

Djokovics simán a nyolcaddöntőben
A londoni füves pályás tornán nyert a szerb teniszező.

Először bajnok a Celldömölk pingpongcsapata
Celldömölki VSE nyerte a férfi asztalitenisz Extraliga 2009/10-es kiírását.

Most bunda alól villant mellet Kate Moss
Idén már számos felkérése volt a világ egyik legismertebb modelljének, és sok meztelen, vagy csöcsvillantós képe került be a köztudatba. Megérkeztek a legújabb topless fotók.

50 év börtönt kapott a dúsgazdag floridai ügyvéd
50 év börtönre ítélt egy floridai bíróság szerdán egy dúsgazdag amerikai ügyvédet a Ponzi-módszerként ismert piramisjáték szervezése miatt. A 47 éves férfi azzal vádolták, hogy 1,2 milliárd dollárral csapta be a lépre csalt befektetőket.

A vártnál intenzívebben apad a Duna Budapestnél
Várhatóan csütörtök reggel 8 órától másodfokúra csökkenthető az árvízvédelmi készültség a fővárosban - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerda este az MTI-t.

Afganisztán: esküvőn robbant a bomba
Legalább harminckilenc ember meghalt, több mint hetven pedig megsebesült egy esküvőn bekövetkezett robbanásban szerdán este a dél-afganisztáni Kandahár tartományban.

Nem tudják, honnan került ide a nagy madár
Jászivány határában

Biztató számok az USA-ból
Az Egyesült Államok minden területén javult a gazdaság állapota májusban

Nem nyílt ki az ejtőernyője, meghalt
Ugrás közben életét vesztette egy ejtőernyős egy buzăui katonai bázison. A 41 éves hivatásos katonának nem nyílt ki az ejtőernyője és a földbe csapódott.

Ismét látogathatók a mecseki parkerdők
Egy hét elteltével ismét látogatható két kedvelt pécsi kirándulóhely, a Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő, amelyek korábban a nagy esőzések miatt életveszélyessé váltak

Liberális és szocdem győzelem Hollandiában
A jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD), valamint a szociáldemokrata Munkapárt (PvdA) kapta a legtöbb szavazatot Hollandiában a szerdán tartott parlamenti választáson.

Egy felejthetetlen fejes és a teljes összeomlás
A 2006-os foci-vb legemlékezetesebb mozdulatát a torna legjobb játékosa produkálta a döntőben - csak épp a labda nem volt a közelében sem. Szerbia és Montenegró atomjaira hullt a tornán, egy angol kissrác elutasította a németeket.

A liberálisok és a szociáldemokraták győzhettek a holland parlamenti választásokon
Egyaránt 31 képivselői helyet szerzett az exit pollok szerint a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért és a Munkapárt is a holland parlamenti választásokon. A harmadik a szélsőjobboldali Szabadságpárt lett.

Örül az IMF, hogy a kormány tartaná a hiánycélt
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán üdvözölte, hogy a magyar kormány vállalja a 3,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítését. Hivatalos tárgyalás csak június elején lesz a kabinet által tervezett lépésekről.

Rihanna kalandot akart, kapcsolat lett belőle
A pár áprilisban jött össze, és Rihanna elmondta, eleinte nem akart beszélni róla, mivel csak az volt a célja, hogy jól érezze magát.

Emberben nem volt hiány
A fejetlenséget és az irányítás hiányát okolják a felsőzsolcaiak azért, hogy elmosta falujukat a víz.

A liberálisok és a szociáldemokraták győztek a holland választáson
A Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért és a szocdem Munkapárt kapta a legtöbb szavazatot.

A vártnál gyorsabban apad a Duna
Csütörtök reggel 8 órától II. fokúra csökkenthető az árvízédelmi készültség a fővárosban.

Baleset a 45-ös főúton - hét halott, egy életveszélyes, egy súlyos és nyolc könnyű sérült
A baleset Szentes és Kunszentmárton között történt, egy mikrobusz és egy rendőröket szállító jármű karambolozott.

Angol zászló a Union Jack helyett a Downing str. 10-en
David Cameron miniszterelnök megszegi a bürokráciát.

30.300.000.000 forint: ennyit adtak az adófizetők zsebéből a Mol-nak
Az Európai Bizottság arra utasította a magyar kormányt, hogy követeljen vissza a Mol-tól 30,3 milliárd forint - 112 millió euró - összegű támogatást. Az idén ez a lépés körülbelül 290 forinttal csökkentheti a Mol-részvények árfolyamát. Délután az olajcég papírjai megindultak a lejtőn.

Az IMF üdvözli, hogy tartani akarjuk a hiánycélt
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán üdvözölte, hogy a magyar kormány vállalja a 3,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítését.

Emberkereskedelem: előzetesben nyolc ember
Emberkereskedelem és kerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat két ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), a 37 sarkadi férfit és a 45 éves budapesti nőt előzetes letartóztatásba helyezték; az ügyben hat magyar állampolgár Svájcban került előzetesbe - közölte az NNI a rendőrség honlapján szerdán.

Már nincs veszély: mehetnek a túrázók a mecseki parkerdőkbe
A Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő korábban a nagy esőzések miatt életveszélyessé vált.

Exit poll: a liberálisok és a szocdemek győztek Hollandiában
A jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD), valamint a szociáldemokrata Munkapárt (PvdA) kapta a legtöbb szavazatot Hollandiában a szerdán tartott parlamenti választáson, és mindkettő 31 képviselőt küldhet a 150 fős képviselőházba a 21 órai urnazárást követően közzétett exit poll eredményei szerint.

Már dolgoznak az új alkotmányon
Megtartotta alakuló ülését szerdán az a testület, amely a kormányfő mellett dolgozik az új alkotmány koncepciójának kidolgozásán.

Vízerőművet terveznek Pakshoz
Pakson egy 8 megawatt kapacitású vízerőmű tervezésén dolgozik egy cég, ami éves szinten 20-25 ezer lakos villamosenergia-szükségletének kielégítésére lesz alkalmas.

Nincs barátság hím és nőstény között
Barátkoznak egymás között a hosszúszárnyú bálnák, de viselkedésük oka egyelőre rejtély. Érdekes, hogy csak azonos korú nőstény példányok tartanak össze, hím és nőstény között nem alakul ki baráti kapcsolat.

Hajánál fogva rántotta a földre
Két helybéli nő esett egymásnak az utcán, Jászfelsőszentgyörgyön. Először csak veszekedtek, kiabáltak, majd a szóváltást követően az egyikük dühében megfogta vitapartnere haját, és annál fogva lerántotta a földre.

Ilyen pici tojást még nem látott + Kép
Mini tojással ajándékozta meg egy vörös tyúk gazdáját Mernyén. A parányi tojás alig két és fél centi.

Milliárdos heroinfogás Nagylaknál
Egymilliárd forint értékű, nagy tisztaságú heroint találtak egy Csehországba tartó bolgár rendszámú autóban a nagylaki határátkelő közelében.

Ismét járhatók a Mecsek erdei
Egy hét elteltével ismét látogatható két kedvelt pécsi kirándulóhely, a Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő, amelyek korábban a nagy esőzések miatt életveszélyessé váltak - közölte a Pécs Holding Zrt.

Autizmus: sok hibát találtak az idegrendszer fejlődését szabályozó génekben
Az Autizmus Genom Program keretében tizenegy ország kutatói működtek együtt annak érdekében, hogy a jelenleginél pontosabb képet kapjunk az autizmus genetikai hátteréről. A tünetegyüttes kialakulásában részben a kisebb-nagyobb DNS-darabok többszöröződései vagy kiesései állnak, melyek összességükben a rendellenesség valamelyik fajtájának kialakulásához vezethetnek. Az új eredmények az autizmus korábbi felismerését is elősegíthetik, ami alapvető fontosságú a hatékony kezelés szempontjából.

Megtartotta első ülését az új alkotmányon dolgozó bizottság
Több ismert politikussal megtartotta első ülését az új alkotmány koncepcióján dolgozó bizottság - jelentette be Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerdán. Szíjjártó szerint a kormány a választásokon megkapta a széleskörű felhatalmazást arra, hogy alkotmányozzon.

"Az őrülteket ki kell ebrudalni" - hogyan felejtette el Magyarország az intézetben élő fogyatékosoka
Magyarországon még ma is a szocialista rendszerben kialakított, zsúfolt tömegintézetekbe zárva gondozzák az értelmi fogyatékosokat. A helyzetet az állam saját, 12 éve megalkotott törvényét figyelmen kívül hagyva bebetonozta, pedig 2010-ig az intézeti lakókat a társadalomba integrált kisközösségekbe kellett volna helyeznie. Milyen hibák vezettek a kudarchoz, és hogyan fordulhatott elő, hogy az utolsó kiskaput csak idén májusban zárták be?

Terhesnapló 5.0: Hangulatingadozások hullámvasútján
Van, aki szinte teljesen megússza, hogy az érzelmei és lelkivilága a feje tetejére álljon, a többség érezhetően érzelgősebb lesz, feledékenyebb, befolyásolhatóbb, ködösebb agyú, lobbanékonyabb, és a hangulatingadozások hullámvasútjára kap többhavi bérletet.

Fontos emberek szimatoltak körbe Budapesten
Az Európai Bizottság illetékesei látogatást tettek hétfőtől szerdáig Budapesten - szorosan együttműködve a Nemzetközi Valutaalap képviselőivel -, hogy nem hivatalos megbeszéléseket folytassanak az új kormánnyal.

"Orbán a bűnözőket választja a gárdisták helyett"
A Jobbik szerint a Fidesz vezetője a mai napon nem csupán a nemzeti együttműködés szellemével, de még tegnapi parlamenti szónoklatával is ellentmondásba keveredett.

Túlélőt találtak! Rendőrbusz balesete: hét halott
Először azt hitték, hogy a járműben az összes utas életét vesztette.

Százezrek ünnepelték a dél-afrikai válogatottat + Képek
Kétszázezren ünnepelték Johannesburgban a hazai válogatottat, amelynek tagjai nyitott busszal haladtak lépésben a város utcáin.

Felfrissítik a keretet Pakson
Nikolov Balázs, Horváth Sándor, Zováth János és Weitner Ádám nevét biztosan nem találjuk majd a Paksi FC labdarúgócsapatának 2010/2011-es keretében. A négy játékosnak a hónap végén lejár a szerződése, de egyikükkel sem kíván hosszabbítani az atomvárosi egylet.

Az IMF és az Európai Bizottság is üdvözli a kormány terveit
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán üdvözölte, hogy a magyar kormány vállalja a 3,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítését, de az Európai Bizottság is pozitívan vélekedik a Magyarországon tapasztaltakról.

Lányokat kényszerítettek prostitúcióra, 15 magyart fogtak el
Emberkereskedelem és kerítés bűntette megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat két ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), a 37 sarkadi férfit és a 45 éves budapesti nőt előzetes letartóztatásba helyezték; az ügyben hat magyar állampolgár Svájcban került előzetesbe

Üdvözlet az IMF-től
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán üdvözölte, hogy a magyar kormány vállalja a 3,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítését.

Tisztáldozat nyerte a voksolást
Megjelent a Chess Informant 107. kötete, a könyv a szeptembertől december végéig tartó időszak versenyeinek legjobb játszmáit, megnyitáselméleti érdekességeit, tanulságos kombinációit és végjátékait gyűjti csokorba. Többek között a Világkupa, az újvidéki csapat Európa-bajnokság, a bilbaói Grand Slam-döntő, a nankingi, a moszkvai és a londoni szuperverseny, jelentős nyílt versenyek  legfontosabb partijait elemzik a nagymesterek. Döntött a nemzetközi zsűri, a 106-os kötet legjobb partijának a dortmundi szuperversenyen játszott Naiditsch-Kramnyik partit választotta. Az orosz huszárjátékban az orosz exvilágbajnok tisztáldozatos támadással rombolta szét német ellenfelének  királyállását.  A legértékesebb megnyitáselméleti újítás díját Alekszandr Morozevics a szicíliai védelemben hozott tisztáldozata nyerte el, a francia Maxime Vachier-Lagrave az orosz nagymester hathatós segítségével végül megnyerte a partit.

Pato saját vuvuzelát fúj majd a vb-n
Bár Dunga kapitány nem számolt Patóval, a fiatal brazil futballista szurkolóként jelen lesz Dél-Afrikában a focivébén.

Árvíz miatt halasztott meccsen villogott a Bőcs
A Bőcs magabiztosan nyert a Baktalórántháza ellen a labdarúgó NB II Keleti csoportjában. A találkozót a 27. fordulóból halasztották el. Az árvíz miatt a mérkőzést Tiszaújvárosban rendezték meg.

Nadallal füvön sem lehet bírni
Az első helyen kiemelt Rafael Nadal szerdán két sima játszmában nyert Marcos Daniel ellen és bejutott a nyolcaddöntőbe Londonban, a 714 ezer euró összdíjazású füvespályás férfitenisz-tornán.

Agyunk is szabályozhatja a koleszterinszintünket
Amerikai kutatók egérkísérletek segítségével bebizonyították, hogy a vérben keringő "jó" és "rossz" koleszterin szintje nem csak a táplálkozástól és a máj anyagcseréjétől függ. A folyamatban agyi pályák és az éhséget szabályozó ghrelin hormon is részt vesznek, a kettő együtt közvetlenül szabályozza a máj koleszterin-anyagcseréjét.

Így még soha nem láttunk buborékot - szuperlassítású videókat mutattak be anya-, leány- és unokabubo
Egy buborék szétpattanása egyszerű dolognak tűnik. A jelenség azonban összetettebb az eddig gondoltnál. A folyadékfelszínen úszó nagy buborékok ahelyett, hogy egyszerűen eltűnnének szétpukkadásukkor, kisebb buborékokból álló körfüzért hagynak maguk után. Ez a viselkedés egy konyhai mosogatóban éppen úgy előfordul, mint az óceánokon. Képes-filmes beszámoló.

Ingyenzene: a végső cuki
Sok órányi letölthető brazil zene a nyár és a brazil zene szerelmesei számára! A Republic és a vartyogó basszusok; vidámság a nyöszmörgős pátoszból, Hobóval. Tudomány és zene találkozása; Péterfy Bori nyári csomagja; pécsi hiphop rádióműsorral és meglepő hangmintával; fehérorosz intuitív improvizáció.

Kánikula, nagyon erős UV sugárzás, tompaság, fokozott fáradékonyság - orvosmeteorológia
A hét végére is kitart a kánikula, továbbra is fennállhatnak a koncentrációs zavarok, tompaság, fáradtság jelentkezhet. Az UV sugárzás a déli órákban extrém magas értéket is elérheti, a napszemüveg, fényvédők használata elengedhetetlen. Aki teheti, ne tartózkodjon tartósan a szabadban.

Tornóczky Anitát megzsarolták céges tartozása miatt
Az viszont nem derült ki, miért fordult a nyilvánossághoz, ahogy az sem, hogy miért és mióta nem fizette ki a cég a tartozását.

Babhüvelybe rejtett több, mint 5 kiló kokaint
Hiába az ötletes, sok munkát igénylő invenció, a suriname-i férfi lebukott az amszterdami reptéren.

A Fidesz viszi az Alkotmánybíróságot
Az alkotmány szerint jelenleg ellenzéki többség van az alkotmánybírákat jelölő bizottságban. Ezért átírnák az alaptörvényt.

Kórházban a dögei polgármester - megint nem lesz ítélet
Kórházban van a dögei polgármester, megint elmarad a június 11-ére kitűzött ítélethozatal a vesztegetéssel vádolt Vincze Ferenc Tibor ügyében. Csak az utóbbi két és fél hónapban ötször kellett elhalasztani a tárgyalást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon a polgármester ellen indított perben, aki eddig legtöbbször egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg a bíróságra.

Belefulladt egy férfi a lőrinci tóba
A vizsgálat kizárta az idegenkezűséget, ezért a halálesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatvani rendőrkapitányság.

A forint erősödött estére
Erősödött a forint szerda estére a reggeli árfolyamhoz viszonyítva, és magasabban állt a szerda délutáni szinthez képest is a londoni bankközi devizapiacon.

Tépni kezdték a csapos ruháját, majd kirángatták az udvarra
Két férfi jelent meg egy karcagi szórakozóhelyen, majd minden előzmény nélkül az ottani pultosra támadtak. Az erősen ittas férfiak ezután az udvarra vitték a csapost.

A vendéglátósok üdvözlik a 29 pontot
A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ) üdvözli az Orbán-kormány 29 pontjának több, egyebek közt az adózás egyszerűsítéséről, a munkabér terheinek könnyítéséről, valamint az egyszerűsített foglalkoztatási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló tervét.

Vélhetően horgászni indult, meghalt
Egy holttest kiemeléséhez kért segítséget a rendőrség a hatvani tűzoltóságtól szerdán késő délután. A lőrinci erőmű mellett lévő tó ülepítő részében fedezték fel egy középkorú férfi maradványait. Az egy fecskendővel kiérkező tűzoltók mentőkötél és csáklya segítségével hozták partra a testet

Nem mehetett el a gyermeknapra Orsósék kisfia
Kitiltották a kutasi iskolában a gyereknapi rendezvényről azokat a gyerekeket, akik a tanévben igazgatói figyelmeztetést kaptak. Az érintett tanulók egy része mégis elment a május 31-i rendezvényre, akik közül néhányat a pedagógusok reggel hazavittek, a szabásiakat pedig hazaküldték az iskolabusszal. A szülők panaszt tettek a körjegyzőnél és ombudsmani vizsgálatot is kezdeményeztek.

Hét halott Szentesnél
Árvízi védekezésről hajtott hazafelé egy rendőröket szállító busz, amikor egy mikrobusszal karambolozott. Heten a helyszínen életüket vesztették, egy embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Nem súlyos Iniesta sérülése
A lengyelek elleni felkészüléséi mérkőzésen megsérült Andrés Iniesta játszhat a világbajnokságon.

Fellegi: Nem tervez tömeges elbocsátásokat a kormány
Létszámleépítés várható a közszférában, de nem lesznek tömeges elbocsátások - jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán. A miniszter szerint az állami vállalatok igazgatóságait drasztikusan lecsökkentik, és ezeknél a cégeknél áttérnek a bértömeg gazdálkodásra. Fellegi elmondta, hogy gyorsítani kell a pályázati pénzek kifizetésén is, ami jelenleg a beadástól számítva a 18 hónapot is elérheti.

Nem ad segélyt az Opelnak Németország
Nem hajlandó 1,1 milliárd eurót áldozni a német kormány az Opel megmentésére, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen magára hagyja a nagy múltú gyárat. Mostantól azonban főként az amerikai anyavállalattól, a General Motorstól függ, mennyi opeles munkahely szűnik meg Európában.

Lady Gaga-cédén szivárgott ki a titkos bagdadi videó
A 22 éves, Irakban szolgáló tizedes egy volt hackernek dicsekedett tetteiről. Rosszul tette.

Elárverezik az edelényi homokzsákokat
Egyenként ezer forintért jelképesen megvásárolhatók az elöntött település árvízi homokzsákjai.

Britney Spears bugyi nélkül üvöltözve készíti ki testőreit
Fernando Flores, az énekesnő egyik testőre a napokban felmondott, ugyanis elege lett abból, hogy Spears rendszeresen kikezdett vele.

Magyar és svájci emberkereskedőket fogtak
A társaság tagjai zömében magyarokat szállítottak Svájcba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

Három magyar érmes a moszkvai ökölvívó Eb-n
Kedden Bacskai, szerrdán Káté és Darmos győzött a negyeddöntőkben.

Pepe az Udineséből a Juventushoz igazol
Az olasz válogatott egyéves kölcsönadásáért 2,6 millió eurót fizet a torinói futballklub.

Christina Aguilera Kovács Kati dalát dolgozta fel
Az énekesnő Bionic című albumán a Woohoo című dalához - amit Nicki Minaj rapperrel énekel - a magyar énekesnő Add már, Uram az esőt! című számát használta fel.

Szállást váltott a ghánai válogatott
A pretoriai szálloda nem volt elég jó a csapatnak.

Pato ott drukkol majd a brazilok összes meccsén
A vb-keretből kimaradt a világklasszis, mégis elmegy Dél-Afrikába megnézni társait.

Tragédia a 45-ös főúton - heten haltak meg
Heten meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között.

Hét halott a 45-ösön: árvízi mentésből hazatérő rendőrök balesete
Heten haltak meg, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között. A rendőrök korábban a borsodi árvízi védekezésben vettek részt, az autóbusszal szállították őket haza. Nem ők az áldozatok. Az utat a helyszínelés idejére teljesen lezárták, legalább két órán át áll a forgalom.

Dollár-milliárdok az afrikai egészségügy támogatására: hiába?
Nagyrészt teljesen eredménytelen volt az egészségügyi program, amit a Világbank és más fejlesztési szervezetek dollár-milliárdjaival folytattak az elmúlt évtizedben Fekete-Afrikában, vagyis a Szaharai alatti térségben. Ezt állítja egy szerdán közzétett tanulmány, amelyet a Bill Gates és felesége alapítványa által finanszírozott ACTION nevű csoport készített.

Beszorult a macska a billenő ablak résébe - tömeglátványosság Bukarestben
Egy járókelő mentett meg egy bajba jutott macskát szerdán, Bukarest központjában. Az állat vergődése miatt valóságos tömeg verődött össze azt utcán, többen fényképeztek, mások azon tanakodtak, hogy miként segíthetnek a kétségbeesetten nyávogó állaton.

Árvíz után: jöhet a fertőtlenítés
Apadnak a korábban soha nem látott vizet hozó folyók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, bár több település több utcája, számtalan háza továbbra is vízben áll.

Pénteken kezdődik a 6. Berlini Biennále
Ami kívül vár címmel mutatja be péntektől a kortárs művészet 45 képviselőjének munkáit a 6. Berlini Biennále, amelynek ezúttal a bécsi Kathrin Rhomberg a kurátora.

Nőhet a jótékonykodási kedv
Az adományok áfájának eltörlése visszaadhatja a cégek jótékonykodási kedvét a Magyar Máltai Szereteszolgálat szerint - hangzott el az RTL híradóban.

Sikkasztás! Milliókat emelt el a sportcsarnok volt vezetője
Saját céljaira használta fel a pénz egy részét a férfi.

Tévézett is a halott nagymamája mellett, hét évet kapott
Nem jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság szerdán azt a férfit, aki hagyta meghalni, majd nyolc hónapon át együtt élt elhunyt nagymamájával tavaly Pécsett.

Alakuló ülést tartott az alkotmány-koncepciót kidolgozó testület
A Fidesz és a KDNP több mint kétharmados parlamenti felhatalmazást kapott az országgyűlési választáson, ami egyben azt az elvárást is jelenti, hogy alkossuk meg hazánk új alkotmányát

Zárásra összeszedték magukat a nyugat-európai tőzsdék
Egy százalékot meghaladó erősödéssel zárták a kereskedést a meghatározó nyugat-európai tőzsdék szerdán az előző napi gyengülés után.

Kaposvár az elsők között fejezné be a panelfelújítási programot
Kaposváron szeretnék az elsők között befejezni a panelfelújítási programot; a város polgármestere azt reméli, hogy ehhez az új kormány az eddigieknél kedvezőbb feltételeket biztosít.

Gaál Franciska Londonba
A londoni közönség is megismerheti Gaál Franciska történetét, ugyanis a tavalyi CineFesten bemutatott kiállítás a brit fővárosba látogat.

Veszélyben Iniesta szereplése
A kedd este megsérült Andrés Iniesta játéka erősen kérdéses a spanyol labdarúgó-válogatott Svájc elleni nyitómérkőzésén.

Apadnak a folyók, kezdődhet a fertőtlenítés Borsodban
Apadnak a korábban soha nem látott vizet hozó folyók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, bár több település több utcája, számtalan háza továbbra is vízben áll.

Káté és Darmos is érmes
Káté Gyula és Darmos József is győzött, így Bacskai Balázshoz hasonlóan már biztosan érmes a moszkvai amatőr ökölvívó-Európa-bajnokságon.

Heten meghaltak az árvízi mentésben résztvevő rendőrök buszbalesetében
Mikrobusszal ütközött egy busz Csongrád megyében, a balesetben heten meghaltak. A buszon az árvízi védekezési munkálatokból hazatartó rendőrök utaztak, de az áldozatok mindannyian a mikrobuszon utaztak.

A magyar internetezők többsége szerint Brazília nyeri a focivébét
Majdnem minden harmadik magyar internetező szerint Brazília nyeri meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot - derül ki a Nielsen piackutató vállalat közvélemény-kutatásából. Kakáékra a válaszadók 29, az Eb-győztes Spanyolországra a 13, Németországra 12, Angliára 11, a címvédő Olaszországra pedig hét százaléka szavazott hazánkban.

Igazi nyaralóidő a hétvégén
Nem csak a Kárpát-medencében tombol a nyár. A Földközi-tenger középső és keleti medencéjében is igazi nyaralóidő várja a pihenni vágyókat. A tengervíz hőmérséklete is kellemes, már mindenhol meghaladja a 20 fokot.  

Maradona szétlövette a veszteseket
Sajátos módszert választott Diego Maradona játékosai motiválására: az egymás elleni játék után a vesztes argentinokat megsorozták labdával a győztesek. Argentína szombat délután Nigéria ellen kezdi meg vb-szereplését.

Chile győzelemmel hangolt a vb-re
Két vb-résztvevő játszott egymással a Chile - Új-Zéland meccsen. A dél-amerikaiaknál Gonzalo Fierro talált be a 68. percben, majd négy perccel később Estedan Parades beállította a 2-0-s végeredményt.

Válogatott csatárt igazolt a Juventus
Kölcsönjátékosként a Juventusban folytatja pályafutását Simone Pepe, az Udinese olasz válogatott labdarúgója.

Három magyar is elődöntős az ökölvívó Eb-n
Kedden Bacskai Balázs, szerdán Káté Gyula után Darmos József is a legjobb négy közé jutott.

Emberkereskedelem: 6 magyart tartóztattak le Svájcban
Az NNI egy férfi és egy nő ellen indított eljárást, míg Svájcban hat magyart helyezett előzetes letartóztatásba a zürichi ügyészség.

Nadal könnyen nyert Queensben
A 714 ezer eurós torna második fordulójában a világelső spanyol a brazil Dancevicet győzte le.

Hat halott a 45-ös főúton - rendőröket szállító busz és mikrobusz ütközött
Mindannyian egy mikrobusz utasai, amely egy rendőröket szállító busszal ütközött.

Lemondott Belyó Pál, a KSH elnöke

Az ENSZ BT megszavazta az Irán-ellenes szankciókat
A testület 15 tagja közül Brazília és Törökország nemmel szavazott, Libanon tartózkodott.

Salma Hayek sokkot kapott egy kígyótól
A színésznő éppen egy interjút adott, amikor kiszúrt a földön egy kígyót, és iszonyú pánikolásba kezdett.

Zambrotta újabb vb-döntőről álmodik
Az olasz védő szerint válogatottja újra nyerhet.

Merkel és Cameron is Orbán (és Bajnai) nyomában
Megadóztatott bankok, elbocsátott köztisztviselők, megnyirbált szociális kiadások ezt tervezik a németek eddig soha nem látott keménységű takarékossági programjukban. A lépéseket sokan kritizálják, mondván, éppen a legszegényebbeket hozza még nehezebb helyzetbe. Spórolásra készül az új brit kormányfő is.

Tragédia a 45-ös főúton - hatan haltak meg
Hatan meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között.

Netanjahu: Izraelnek nincs titkolnivalója
Izraelnek nincs titkolnivalója a Gázai övezetbe a palesztinoknak segélyt szállító flottilla elleni akcióval kapcsolatban - hangoztatta szerdán Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, egyúttal követelte, hogy az ügyben indítandó bármiféle vizsgálat az izraeli katonákkal szembeszálló "szélsőséges csoport" felelősségét firtassa.

A vád: sikkasztás - bajban a kaposvári jégcsarnok volt vezetője
Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség a kaposvári jégcsarnok volt vezetője ellen.

Árvízi mentésből hazatérő rendőrök haltak meg
Többen meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A rendőrök korábban a borsodi árvízi védekezésben vettek részt, az autóbusszal szállították őket haza - mondta Pál János alezredes.

102 éves volt: meghalt Sztálin kedvenc balerinája
102 éves korában meghalt az orosz balett legendája, Marina Szemjonova - közölte szerdán a moszkvai Bolsoj Színház. Szemjonova egyike volt a szovjet korszak első príma balerináinak, akiről úgy tartották, hogy Sztálin kedvence volt.

Rég láttak ilyet! Óriási fenevadat fogtak ki a tóból!
A mérleg is kiakadt a zsákmány súlya alatt.

Tragédia: rendőröket szállító busz ütközött, több halott
Többen meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között

Nem húzzák ki a csávából az Opelt
Elutasította az Opel autógyár állami támogatását szerda délután a német gazdasági miniszter.

Közel 40 milliárd forintot veszít a zöldség-gyümölcs ágazat
A zöldség-gyümölcs ágazat terméskiesése 25-30 százalékos lehet a kedvezőtlen időjárás miatt, ennek felvásárlási értéke pedig hozzávetőleg 35-40 milliárd forint

Lejtőn a görög gazdaság
Görögország bruttó hazai terméke (GDP) 2,5 százalékkal csökkent az idei első negyedévben éves szinten, ami meghaladta a hivatalos becslésben szereplő 2,3 százalékot

Meghalt egy munkás a Vigadó felújításánál
Liftaknába zuhant, és életét vesztette szerdán egy 30-40 év körüli férfi a fővárosi Vigadó téren található építkezési területen.

Megmenekült a Római Teniszakadémia
A dunai árvíz nem öntötte el a Római Teniszakadémia létesítményeit, így nincs akadálya annak, hogy júliusban megrendezzék a 220 ezer dollár összdíjazású női salakpályás tornát.

Orbán sem ismeri igazán az adórendszert
Az új miniszterelnök szerint a minimálbéresek nulla százalékos adókulccsal adóznak, valójában nem. A politikus nyilatkozata arra utal, nem látja át az adójóváírás szerepét a magyar adórendszerben, mégis két éven belül ki akarja azt vezetni. A korábbi miniszterelnök sem volt tájékozottabb.

Hat halott egy balesetben
Árvízi védekezésről hajtottak hazafelé egy busszal, amikor karamboloztak. Az MTV Híradója szerint hat ember halt meg.

Nem súlyos Iniesta sérülése
A lengyelek elleni felkészüléséi mérkőzésen megsérült Andrés Iniesta játszhat a világbajnokságon.

Megszavazta az ENSZ BT az Irán elleni szankciókat
Török, brazil és libanoni ellenszavazat mellett megszavazta az ENSZ Biztonsági Tanácsa az Iránt sújtó legújabb szankciókat. A lépésre Irán folytatódó atomprogramja miatt kényszerült az ENSZ BT.

Újra az önkormányzatok szedhetik be iparűzési adót
Visszaadná a Fidesz az önkormányzatoknak a helyi iparűzési adó beszedésének feladatát. A törvényjavaslatot beterjesztő képviselők azzal érvelnek, hogy önkormányzati alapjogot sért, hogy az APEH szedi be az adót.

Barátság gyerekszemmel
KIÁLLÍTÁS

Orbán dezertőrnek nyilvánítaná a gárdistákat
A hadrafoghatóság jelenlegi színvonala sérti az alkotmányt és a NATO washingtoni alapszerződését is - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő szerdán, a Parlamentben tartott éves katonai állománygyűlésen. Orbán szerint javítani kell a renden és a haderő felszereltségét, és nincs szükség félkatonai szervezetekre, gárdákra. A miniszterelnök az ilyen szervezetek tagjait egyszerűen dzertőrnek nyilvánítaná - jelentette ki.

Óriási fogyókúra akció
Közös fogyókúrás akciót hirdetett a Diéta és Fitnesz magazin és a Lifenetwork televíziós csatorna. Öt szerencsés heteken belül karcsú lehet.

Babos az egyetlen magyar győztes a pesti nyitókörben
Babos Tímea szerdán egyesben bejutott a nyolcaddöntőbe a 25 ezer dollár összdíjazású salakpályás budapesti nőitenisz-torna párosversenyében, míg a második helyen kiemelt Marosi Katalin, Susányi Zsófia és Jani Réka-Luca kiesett.

Lemondott a KSH elnöke
Lemondott a Fidesz által már tavalyi hivatalba lépésekor politikai kinevezettnek minősített Belyó Pál, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke.

Horror lesz az első német nyelvű 3D-film
Az osztrák-svájci koprodukcióban készülő mozi egy csapat begombázott fiatal történetét meséli el.

Leánykéréskor csapott bele a villám a menyasszonyba
Tragédiába torkollt a romantikus séta: az amerikai fiatalember csak a holttest ujjára húzhatta már fel a gyűrűt.

Olaszországban általános sztrájk lesz
Az egész napos munkabeszüntetéssel a kormányzat megszorító intézkedései ellen tiltakoznak 25-én.

Megrendezhetik a tenisz Budapest GP-t
Sikerült az árvíztől megmenteni a Római Teniszakadémiát, így biztosan megrendezik a Budapest GP-t.

Rendőrbusz ütközött, többen meghaltak
Az árvízi védekezésből hazafelé utazó rendőröket szállító busz egy mikrobusszal ütközött Szentesnél.

Babos nyolcaddöntős a budapesti Challenger-versenyen
A 25 ezer dolláros felnőtt tornán győzelemmel kezdett Roland Garros junior párosbajnoka.

Dp4, az óriás-gokart
Sokan próbáltak már tökéletes élményautót készíteni, de ilyet még nemigen láttunk.

Nemzetközi megállapodás a holokauszt áldozatainak vagyonáról
Nemzetközi megállapodás született azokról az ajánlásokról, amelyek alapján a jövőben rendezni lehetne az 1933 és 1945 közötti németországi náci rendszer áldozataitól elkobzott vagyon ügyét, visszaadását - közölték szerdán Prágában.

Foci VB: tartanak a nyitómeccstől
Minden készen áll arra, hogy pénteken elkezdődjék a foci világbajnokság - közölték szerdán a dél-afrikai torna rendezői. Egyetlen problémának azt látták, hogy napközben forgalmi dugók várhatók, ezért arra kérték a szurkolókat, hogy lehetőség szerint hagyják otthon az autóikat, és használják a tömegközlekedési járműveket, legalábbis a nyitómeccs napján.

"Élelemre, számlákra sem futja" - Ön megélne havi 3800 forintból?
Egy szolnoki rokkantnyugdíjas havonta mindössze 3800 forintból kénytelen élni, mióta visszaminősítették a rokkantnyugdíjas felülvizsgálaton.

Az ENSZ BT megszavazta az Irán-ellenes szankciót
Az új szankciókkal Iránt nukleáris programja miatt büntetik, a nyugati országok szerint Teherán tudományos programja leple alatt atomfegyverek előállítására készül.

Buja alkalmazottak villantanak - vitatott országimázs videók
Nem mindig olyan hatást kelt egy országimázs kampány, ahogy azt a rendezői várják, bár a formabontó próbálkozások így is dicsérendők. Egy„kóbor turista” által terhesen otthagyott anyuka, az„istenverte pokolban” külföldiek, meztelen stewardessek lássuk őket!

Horror lesz az első német nyelvű 3D-s film
Ősszel kezdik forgatni svájci-osztrák koprodukcióban a One Way Trip című horrorfilmet, amely az első 3D-s film lesz a német nyelvterületen - közölte a HesseGreuter Film zürichi produkciós cég.

Árvíz: műemlékek is veszélyben
Az elmúlt hetek esőzései és az árvíz miatt veszélybe kerültek Észak-Magyarországon a műemlékek és a régészeti lelőhelyek is.

Döntöttek: nem támogatja a német állam az Opelt
Elutasította az Opel autógyár állami támogatását szerda délután a német gazdasági miniszter.

Több mint félszáz segélycsomag érkezik Borsodba
Ötszázhúsz segélycsomagot oszt szét

Csak annyit mondott a rabló: Aludj!
A spanyol és a portugál (sport)sajtó felháborodással fogadta újságíróik megtámadását és kirablását. A spanyol Cinco Días két írása Paul Krugman újabb figyelmeztetését továbbította Európának, a Bloomberg pedig felmérést végzett előfizetői körében a következő csőd valószínű helyszínéről.

Három kamion karambolozott
Három kamion ütközött össze szerda délután a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető sávjában Csórnál; az egyik jármű sofőrjét mellkasi fájdalmak miatt kórházba vitték, a forgalmat Csór belterületére terelik

Fellegi: Csak a kiemelt állami cégeknél lesz igazgatóság
Tömeges elbocsátásokat nem tervez a kormány, de létszámleépítés lesz

Hatalmas, 30 kilós gombára bukkant + Kép
Hatalmas, 30 kilogrammos pöfeteg gombára bukkantak Felsőnána határában, Tolna megye közepén a minap.

Késsel
Életveszélyt okozó testi sértés miatt ítéltek el a Somogy Megyei Bíróságon egy férfit, aki egy diszkóban leszúrta az egyik vendéget. A 28 éves balatonfenyvesi férfi egy balatonlellei diszkóban dolgozott kidobó emberként.

Íme a kormány törvényjavaslata az egyszerűsített munkavállalásra
A munkaadók által korábban kifogásolt naponkénti elektronikus bejelentési kötelezettség nem változik, viszont a munkavállalóknak és a munkaadóknak is több ponton előnyösek az egyszerűsített foglalkoztatásról benyújtott törvényjavaslat szabályai. A törvényjavaslatot Czomba Sándor és Font Sándor (Fidesz) képviselők jegyzik.

Gázolás Szentendrén, akadozik a forgalom
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak egy nőt kórházba Szentendréről, miután egy motoros elgázolta.

Alulteljesített a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 209,32 pontos, 0,99 százalékos csökkenéssel, 20 915,07 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 38,3 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Minden csapat megkapta a rajtengedélyt
Minden beérkezett nevezést elfogadott a Soproni Liga 2010/11-es szezonjára a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdai ülésén.

Szankciók Irán ellen
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa megszavazta az újabb Irán-ellenes szankciókat, a 15 tagállam közül Brazília és Törökország ellene szavazott, Libanon tartózkodott.

Fizettesd ki Robert Pattinsonnal!
Tovább tombol az Alkonyat-őrület, most azonban már valóban kezd sok(k) lenni a vámpírlázból.

Korán örült Brazília, gyanúsan nyert Argentína
1978-ban ismét a házigazda nyerte a focivébét, de az argentinok diadalát beárnyékolta néhány kétségbe vonható játékvezetői ítélet, na meg az országban uralkodó katonai diktatúra. Magyarország pont nélkül esett ki, először nyert meccset afrikai csapat.

Feljelentetést tett az ÁAK az Investech ügyében
A kifogásolható fogyasztói díjlevonás után az Investech kft. nem fizette ki az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nek a felmondási idő alatt beszedett autópályadíjakat - állítja az ÁAK. A vállalat az év második felére ígéri a saját internetes értékesítés kifejlesztését.

Havonta kétmilliárd üzenet jelenik meg a Twitteren
Naponta 65 millió üzenetet küldenek a twitterezők, azaz havi szinten mintegy kétmilliárd csevej jelenik meg a Twitteren - közölte Dick Costolo, a közösségi portál üzemeltetési vezetője. A szájton új biztonsági funkcióval is kísérleteznek, saját maguk rövidítenék a továbbadott linkeket.

Halálos balesetet szenvedett egy munkás a pesti Vigadónál
 

Őszülés jelezheti, ha hatásos a melanómagyógyszer
Az őszülés általában az öregedést mutatja, de azoknál az előrehaladott melanómás betegeknél, akik újfajta gyógyszeres kezelésben részesülnek, a gyógyulás első jele lehet.

Dzsudzsák évi 705 millió forintot kereshet a Fenerbahcénál
Török lapértesülés szerint a Fenerbahce szerződtetni szeretné Dzsudzsák Balázst, aki előrelépésnek tartaná, ha a PSV-től Törökországba igazolna. A magyar balszélső játékosügynöke szerint még semmi sem dőlt el, ellenben a törökök sportigazgatója állítólag már meg is egyezett a játékossal az éves fizetéséről.

Észak-Amerika visszatér, egyelőre csak Kanadával
ELŐZETES - A Kanadai Nagydíj révén a sportág résztvevői és rajongói által ez egyik leginkább kedvelt helyszín tér vissza a Forma-1-be. Az idei bajnoki sorozat 8. futamát a tipikusnak egyáltalán nem nevezhető montreali utcai pályán rendezik, amely a legendás Gilles Villeneuve nevét viseli.

Maradona viccből lövette szét fél csapatát
Az edzésen vesztes csapatot kegyetlenül büntette a keret másik fele, de senki nem sérült meg.

9 holland pont, és lebőgnek a dánok
A dán csapat a selejtezőkben még a magyart sem tudta legyőzni, a vb-n kiderül, nem sokat ér.

Lindsay Lohant kicsit körözték
A színésznő ügyvédje elmondta, vasárnap este

Kesergés az elmaradt Orbán-dicséret miatt
Az egyik tűzoltó szakszervezet elkeseredett hangú nyílt levelet írt a miniszterelnöknek.

Kiemelt a politikai kockázat a korrupció, az előítéletesség és a sajtószabadság terén
A Politikai Kockázati Index (PRI) összesített értéke 2010-ben 66 pont, ami azt jelenti, hogy Magyarország esetében a politikai kockázat továbbra is alacsony, és némileg csökkent is a tavalyi évhez képest. A részleteket tekintve azonban nem egyértelmű a javulás: bár öt év után megállt a rizikó növekedése, továbbra is kiemelt kockázatú területek közé tartozik a korrupció és az előítéletesség, továbbá ez az első év, amikor ebbe a körbe került a sajtószabadság is.

Szijjártó megerősítette: lesz átszervezés a Köztársasági Őrezrednél
Megerősítette a miniszterelnök szóvivője, hogy valóban lesznek átszervezések a Köztársasági Őrezredet érintően, részleteket azonban egyelőre nem közölt.

Olajfolt: 72 órát kapott a BP az amerikai kormánytól
72 órás határidőt adott szerdán az amerikai kormány a BP-nek, hogy előálljon egy tervvel a Mexikói-öböl olajszennyeződésének megállítására.

Még a nyáron megváltozhat a médiatörvény
Szalai Annamária bízik abban, hogy még a nyári ülésszak vége előtt megváltozik a médiatörvény.

Halálos tragédia a Vigadó felújításánál
Liftaknába zuhant, és életét vesztette szerdán egy 30-40 év körüli férfi a fővárosi Vigadó téren található építkezési területen.

164 kilométert futott mezítláb 24 óra alatt
A 41 éves Todd Ragsdale Oregon államban, egy sportpályán körözött, 413-szor szaladt körbe.

Fellegi: tömeges elbocsátás nem lesz
Igazgatóság azonban csak a stratégiainak számító nagy állami vállalatoknál marad, az igazgatósági tagok száma így 55-60-ra csökken a jelenlegi 319-ről.

Kósa+államcsőd: "jó lenne tudni, mi áll a történtek mögött"
A nemzetbiztonsági bizottság szerdán a kormánypárti képviselők szavazataival vette le napirendjéről a szocialisták által kezdeményezett, a június 3-tól kezdődő forintárfolyam-változás megtárgyalásáról szóló napirendi pontot. Vadai Ágnes (MSZP) szerint ki kell deríteni mi állt a múlt heti forintgyengülés mögött.

Nem elég az árvíz, akadozik a gázszolgáltatás is
A gázszolgáltatást is érinti Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az árvíz, a területileg illetékes Tigáz-DSO Kft. megerősített létszámú szakembergárdával folyamatos készültséget tart fenn a térségben, mert több helyen még mindig akadozik a gázszolgáltatás.

Megtaláltuk az Orbán-program veszteseit!
A szakértők kíváncsian várják, pontosan hogyan valósul meg a program valamennyi pontja.

Árvíz: nemcsak a víz felelős a gázproblémákért!
A szabályozók gyorszára automatikusan működésbe lép.

Hat évet kaptak a csempészek
Jogerősen három év hat hónap és hat év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy bűnszervezet tagjait, akik több mint harmincezer karton, a magyar-szerb zöldhatáron becsempészett cigarettát értékesítettek.

Árvíz: megtéríti a kormány a védekezési költségeket
A kormány megtéríti az önkormányzatok, valamint az állami szervezetek árvízi védekezésre fordított költségeit

Ukrajna folytatja a kiárusítást
Ukrajna hamarosan újraindítja a korábban teljesen leállított privatizációt az UkrTelekom távközlési monopolcég, szénbányák és mezőgazdasági földterületek magánkézbe adásával

Megkezdték a romok eltakarítását Edelényben
Már nem a védekezési, hanem a kárelhárítási, helyreállítási munkálatok tartanak a Borsod megyei Edelényben

Liftaknába zuhant
Liftaknába zuhant, és életét vesztette szerdán egy 30-40 év körüli férfi a fővárosi Vigadó téren található építkezési területen

Rendőrautó karambolozott, négy sérült
Négy ember megsérült egy rendőrautó szekszárdi balesetében szerdán.

Szijjártó: Lesznek átszervezések Köztársasági Őrezrednél
Megerősítette a miniszterelnök szóvivője, hogy valóban lesznek átszervezések a Köztársasági Őrezredet érintően, részleteket azonban egyelőre nem közölt.

A magyar fővárost is ajánlják a turistáknak
A Lonely Planet Europe 2010-es kiadásában Budapest is felkerült a 10 ajánlott város közé.

Massa hosszabbított a Ferrarinál
A brazil Felipe Massa a 2012-es szezon végéig meghosszabbította szerződését a Ferrarival, amelyet négy éve szolgál.

Fizet a kormány
A kormány megtéríti az önkormányzatok, valamint az állami szervezetek árvízi védekezésre fordított költségeit - közölte Bakondi György, a védekezéssel megbízott miniszteri biztos.

Budapest a TOP 10-ben
A Lonely Planet Europe 2010-es kiadásában Budapest is felkerült a 10 ajánlott város közé.

Rendőrautó ütközött
Négy ember megsérült egy rendőrautó szekszárdi balesetében szerdán.

Hétvégi házakat fosztogató bandát fogtak el Gárdonyban
Nágytagú tolvajbandát fogtak el a rendőrök Gárdonyban. A tolvajok a gyanú szerint hétvégi házakat törtek fel. A nyomozók a banda elfogása után  több teherautónyi, valószínűleg lopott tárgyat talált a házkutatások során.

Megállapodtak az M43-as alvállalkozóinak követeléseiről
 

Meghalt a nagy szökés utolsó túlélője
Elhunyt A nagy szökés című amerikai filmben megörökített II. világháborús fogolyakció feltehetően utolsó túlélője.

Nicolas Cage vén tata, de még varázsol
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Y384kMyERcKLU0Ib A múltkori rövid után megérkezett a magyar szinkronos hosszú előzetes is A varázslótanonc című fantasyhez, amelyben Nicolas Cage okítja Jay Baruchelt a varázslólét minden csínjára-bínjára. A klip alapján, ha nem tudnánk, akkor is lefogadnánk, hogy Jerry Bruckheimer a producer: úgy fest, őrületes látványparádéban lesz részünk, ahogy Cage varázsereje elszabadul New York-ban.A varázslótanonc-ot augusztus 5-én mutatják be a hazai mozikban.

Végtelen utazásokra - Opel Insignia EcoFlex-teszt
Az első zöld dízel, amely nem túl kicsi, egészen dinamikus haladásra is képes, és tényleg keveset fogyaszt. Apró szépséghiba, hogy főként autópályán remekel, városban ez sem mossa le a hibrideket.

Kapcsolatot találtak a testmagasság és a szívbetegségek között
Az alacsony emberek 50 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg idő előtt szívbetegségek miatt, mint magasabb embertársaik - közölték szerdán három millió ember adatainak áttekintése után kutatók.

Ez a nők boldogságának titka
Ha nincs több száz barátod a Facebookon, még mindig lehetsz a legvidámabb nő a világon - egy új felmérés szerint ennyi kell a boldogsághoz.

A gitárnindzsa Budapesten
KONCERT

A bankadóterv nyomhatta le a tőzsdét szerdán
Egyszázalékos mínuszban zárt a pesti tőzsde szerdán, feltehetően az OTP-t, illetve a Molt érintő rossz hírek hatására. A vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek.

Máris feltörték az iPhone új operációs rendszerét
Egy hacker már a megjelenés napján megnyitotta az iOS 4-et.

Naomi Campbell nem lépcsőzik
A modell ezúttal saját parfümbemutatóját fúrta meg, ugyanis nem volt hajlandó lépcsőzni, miután kiderült, hogy elromlott a lift.

Újabb autógyárat venne a Renault
A franciák ismét jó ritmusérzékkel csapnak le egy döglődő márkára.

Lehet készülni a 48 órás programozóbajnokságra
Már most lehet regisztrálni a rendezvény oldalán, csak előbb rá kell jönni, hogyan.

Orbán: A gárdista katonák dezertőrök
Az állománygyűlésen a rendről, a honvédség átszervezéséről, a politikusok felelősségéről beszélt.

Nyugtalan fiatal csillaghalmazt térképeztek fel
Még rendezetlenek a mozgásviszonyok a NGC 3603 katalógusjelű csillagkeletkezési területen.

Beszorult egy macska a billenőablak-résbe
A fájdalmasan nyivákoló macskát tömegnyien nézték egy bukaresti utcán, míg végül jött a megmentő.

Joós Zoltán távozik Újpestről
Lemondott Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke, nem egészen egy hónappal az új vezetőség kinevezése után.

Törökország Google-szolgáltatásokat tiltott be
A Google szerint véletlenül bannolták őket, mások szerint milliókat követelnek a cégtől adó címén.

Kósa most az iparűzésiadó-üggyel elégedetlen
Visszaadná az önkormányzatoknak az iparűzési adó beszedésének feladatát, pedig a fél éve élő szabály több adócsaló céget lebuktatott.

Most már nem fogják elbontani az autópályát
Megállapodtak az M43-as autópálya alvállalkozóinak követeléseiről.

Kósa miatt ülésezik a debreceni MSZP
Rendkívüli városi közgyűlés összehívását kezdeményezi az MSZP debreceni frakciója Kósa Lajosnak az államcsőddel kapcsolatos kijelentései és az annak nyomán kialakult helyzet miatt.

Szlovákia választ: íme az esélyesek!
Kilenc párt parlamenti bejutását valószínűsíti egy újabb szlovákiai felmérés, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Pozsonyban.

Helyén maradt a forint
Se nem gyengült, se nem erősödött, hanem a térségbeli devizákkal összhangban alakult a forint árfolyama szerdán: az eurót szerdán délután négykor 282,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtt fél tízkor tartott 281,13 forint és a kedd délutáni 283,10 forint után.

A Szinva-patakba zuhant egy autó Miskolcon
A személygépkocsiban utazó férfi és nő az elsődleges információk szerint könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Árvíz: a kormány megtéríti a védekezési költségeket
A kárt szenvedett önkormányzatok és magánszemélyek is számíthatnak a kormány segítségére. Ám előtte még fel kell mérni a károkat.

Visszaállítanák az MSZP által elvont önkormányzati hatáskört
Az önkormányzati adóhatóságok mintegy kétszer olyan hatékonyak az iparűzési adó beszedésében, mint az APEH

Később döntenek az Opel sorsáról
A német kormány csütörtökre halasztotta az Opel autógyárnak nyújtandó állami támogatásról szóló végleges döntést

Egyre élesebben tiltakoznak a megszorítások ellen
Egyre élesebbek a tiltakozások a német kormány rekord méretű, a szakszervezetek és az ellenzék szerint leginkább a szegényeket sújtó takarékossági programja miatt.

Magyarok a legjobb „franciák”
Magyar filmet díjaztak a múlt héten Franciaországban, az elmúlt év kiemelkedő francia rövidfilmjeit elismerő párizsi díjátadón

A kabinet döntene, miből kell érettségizni a továbbtanuláshoz
A kormány döntene arról a jövőben, hogy mely képzések esetében, hány és mely tantárgyakból legyen a felsőoktatási képzésbe való belépés feltétele az emelt szintű érettségi

Patakba zuhant az autó
A Szinva-patakba zuhant egy személyautó szerda délután Miskolcon, a kocsiban utazók könnyebben megsérültek

Optimisták a befektetők
Sem nem gyengült, sem nem erősödött, hanem a térségbeli devizákkal összhangban alakult a forint árfolyama szerdán: az eurót szerdán délután négykor 282,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtt fél tízkor tartott 281,13 forint és a kedd délutáni 283,10 forint után.

Mikola tantárggyá tenné az egészségtant az általános iskolákban
Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagjai

Nem kellett volna kivágni a sajóládi erdőt
A Tiszántúli Természetvédők Társulatának határozott szakmai álláspontja, hogy a Hernád és a Sajó folyó közötti ártérben elhelyezkedő 180 hektáros Sajóládi-erdő tarra vágása jelentős mértékben járult hozzá az árvízi helyzet súlyosságához, azaz Sajólád, Ónod és Muhi községekben a lakóterületeken bekövetkezett árvízi katasztrófához.

Szerdai eredmények: előnyben a Lakers
ALos Angeles Lakers nyerte meg a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének harmadik mérkőzését Bostonban, így vezet a Celtics ellen.

Bereményi: ez nem Cseh Tamás-film lesz
Egy hetvenes évekbeli dalszerző-énekesről szeretne játékfilmet forgatni Bereményi Géza. A forgatókönyv már elkészült, a mozgókép közalapítvány támogatná a filmtervet.

Fitch: biztató az akcióterv
„Mérsékelten biztató” a magyar kormány által bejelentett közfinanszírozási akcióterv, de az intézkedések hitelességének megítéléséhez jóval több részlet kell - áll a Fitch Ratings értékelésben.

Akadozik hét vasútvonal
Hét vasútvonal több szakaszán vonatpótló autóbuszok járnak az árvíz és a belvíz miatt

A Szinva-patakba zuhant egy autó
A Szinva-patakba zuhant egy személyautó szerda délután Miskolcon, a kocsiban utazók könnyebben megsérültek

Kemény bértárgyalások jönnek
Az adójóváírás megszüntetésével legalább annyira meg kell emelni a minimálbért, hogy annak reálértéke ne változzon - mondták az MTI által megkérdezett szakszervezeti vezetők, akik kemény bértárgyalásokra készülnek ősszel.

Apad a Duna
Egy nap alatt 50-70 centimétert apadt a Duna vízszintje az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság illetékességi területén.

A csúnya pasik termékenyebbek?
A csúnya férfiaknak jobbak az esélyeik, hogy teherbe ejtsék életük párját, mert termékenyebbek vonzó társaiknál, állítja egy kutatás.

Politikai pornó, Oroszországból szeretettel
KIÁLLÍTÁS

Káté biztos érmes a boksz-Eb-n
Káté Gyula legyőzte az olasz Vincenzo Mangiacaprét a 64 kg-os súlycsoport negyeddöntőjében a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságon, így már biztos éremszerző. Darmos József a török Bahram Muzaffert győzte le 9-5-re a 91 kg-osok negyeddöntőjében, így ugyancsak érmes.

Műszaki hiba miatt állt le egy orosz atomerőmű
Egy törött szivattyű miatt automatikusan leállt szerda hajnalban egy orosz atomerőmű Szentpétervár közelében. Állítólag a hiba miatt nem emelkedett a megengedett fölé a radioaktivitás.

Két év után eldőlhet, hanyadik lett Pekingben Pars Krisztián
Csütörtök 17 órakor hirdeti ki a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), milyen döntés született a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjében doppingvétségen ért két fehérorosz versenyző ügyében, s ezzel együtt kiderül az is, hogy az eredetileg negyedikként zárt Pars Krisztián megkapja-e az ezüstérmet.

A szerbek is panaszkodtak az edzőpálya gyepére
Új edzőpályára költözhet a világbajnoki rajtra váró szerb labdarúgó-válogatott, miután az eredetileg kijelölt létesítmény gyepe rossz minőségű.

A kormánytervek konkretizálását javasolja a Fitch
A kormány terveiről további részletek ismerete szükségeltetik a magyar adóskockázati besorolás stabilizálódásához az egyik nagy hitelminősítő szerint. Az egyik bank elemzői szerint az IMF nem is biztos, hogy belemegy az adócsökkentésbe.

Emily Blunt dadogott, ezért inkább nem beszélt
A színésznő gyerekkorában dadogott, és úgy próbálta leplezni ezt a szerinte egyáltalán nem menő dolgot, hogy inkább nem beszélt.

Andy Warhol festett BMW-je Budapesten
A Művészetek Palotájában állítják ki a műtárggyá átfestett sportautókat. Szerda este nyitnak.

Kevesebb a szívroham az angliai dohányzási tilalom után
2007 nyara után 2,4 százalékkal kevesebben kerültek kórházba szívrohammal, mint korábban.

Egymillió látogató a sanghaji expó magyar pavilonjában
Hung Ji-ven Budapestre utazhat, mert ő volt az egymilliomodik.

A nindzsa és a birkapásztor
Nincs mit tenni, a fülledt 32 fok elől be kell menekülni a lefüggönyözött szobába, de ha a jégkockás fürdővel azért várnánk még egy-két percet, akkor kapcsoljuk be hétkor a TV2-t, amin egy nap alatt megbukott a Sztárok a fejükre estek ismétlése, és most helyette hálistennek a Monk (19:05) hetedik évada megy.

Hewitt a nyolcaddöntős Halléban
A 8. helyen kiemelt ausztrál a holland de Bakkert verte a 750 ezer eurós füvespályás tornán.

Ma Osvárt Andrea az IMDb bombanője
A világ legjobb filmes honlapja a szülinapos Johnny Depp alá rakta ki a magyar színésznő arcképét.

Mindenből kihagyta a kormány az MNB-t
Sem az akciótervet kidolgozó kormányülésre, sem az IMF-fel folytatott tárgyalásra nem hívták meg a jegybankot, információkat azóta sem osztottak meg Simorékkal.

A foci-vébére érkezett újságírókat raboltak ki Dél-Afrikában - képek!
Fegyveres rablók fosztottak ki három európai újságírót dél-afrikai szállásukon, szerda hajnalban - közölte a dél-afrikai rendőrség.

Főkert + Feneketlen-tó: nem ők szennyezik?
A Főkert Zrt. szerint nincs szerepük abban, hogy a főváros tulajdonában álló XI. kerületi Feneketlen-tónak magas a sótartalma. A fővárosi cég szerdán cáfolta a tavat korábban kezelő civil szervezet állítását, miszerint korábban pétisóval síkosság-mentesítették a tó menti járdákat; a rendőrség azt közölte az MTI-vel, hogy május óta nyomoznak az ügyben, természetkárosítás gyanúja miatt.

Megvertek és kiraboltak egy 99 éves nénit
A heol.hu Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy az asszonyt ököllel ütötték és megkötözték a rablók.

Június 29-én választják meg Sólyom utódját
Megállapodtak a pártok, hogy az államfőjelöléseket június 25-én 12 óráig kell leadnia a frakcióknak.

Itt a Fidesz újabb ötlete!
Az önkormányzati adóhatóságok mintegy kétszer olyan hatékonyak az iparűzési adó beszedésében, mint az APEH - nyilatkozta Kósa Lajos fideszes képviselő az MTI-nek szerdán annak kapcsán, hogy frakciótársával, Zombor Gáborral közösen benyújtott indítványukban kezdeményezik: júliustól ismét a helyi önkormányzati adóhatóság szedje be az iparűzési adót.

Fico Trianonról: "semmiképpen sem fosztotta meg területétől Magyarországot"
A közép-európai államhatárok szilárdsága a biztosítéka annak, hogy a kontinens szíve rendszeresen fog dobogni - hangoztatta a szlovák miniszterelnök, amikor szerdán Pozsonyban a ligetfalusi Duna-parton felavatta az I. világháború után aláírt békeszerződések emlékművét.

Fitch: "biztató" Orbán akcióterve, de "több részlet kell"
"Mérsékelten biztató" a magyar kormány által bejelentett közfinanszírozási akcióterv, de az intézkedések hitelességének megítéléséhez jóval több részlet kell - áll a Fitch Ratings által szerdán Londonban kiadott értékelésben.

Szakszervezetek: meg kell emelni a minimálbért
Az adójóváírás megszüntetésével legalább annyira meg kell emelni a minimálbért, hogy annak reálértéke ne változzon - mondták az MTI által megkérdezett szakszervezeti vezetők, akik kemény bértárgyalásokra készülnek ősszel.

Orfűn indítják a nyarat a fesztiválozók
Harmadszor kerül megrendezésre a Fishing on Orfű június 17. és 19. között, ahol a magyar alternatív könnyűzene élvonala mellett több izgalmas külföldi fellépő is lesz. A kifejezetten erős felhozatal mellett a festői szépségű Orfű várja a fesztiválozókat.

Kádár koponyája hullott ki Fellegi Tamás szekrényéből
Ismét a kormány kezébe kerülhet a gáz és az áram árának meghatározása, amennyiben a parlament elfogadja az ezt lehetővé tevő szerdán benyújtott törvénymódosító javaslatot. Ezzel a kormány gyakorlatilag visszalépne az energiapiaci liberalizáció elé, a hatósági árszabályozás korába, vagy egy kicsivel még elébb.

Orbán Viktor elégedetlen
Elégedetlenségének adott hangot a honvédség hadrafoghatóságának színvonalával összefüggésben a miniszterelnök az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán a Parlament kupolacsarnokában.

Tragikus helyzet! Lavórban kénytelenek fürdeni a kórházi betegek!
Kedd reggeltől nincs vezetékes víz az intézményben, és a felújított részt sem lehet használni.

Benkő Tibor megkapta kinevezési okmányait az államfőtől
Sólyom László köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában átadta a kinevezési okmányokat Benkő Tibor altábornagynak, a Magyar Honvédség új vezérkari főnökének

Hét szarvas is volt a Ladában
Hét szarvast találtak vadorzók autójában Lábodon a nagyatádi rendőrök. A többségükben kis borjakat egy erdőből akarták ellopni a tettesek, akiknek állatkínzásért kell felelniük.

„Ha nyugton marad, nem ölik meg”
Maszkos rablók támadtak egy nyíregyházi férfira a lakásán; megkötözték, ékszereket és értéktárgyakat vittek el tőle

Június 29-én választják meg az új köztársasági elnököt
Június 29-ére írta ki a köztársaságielnök-választást Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke.

Orbán: Erős ország nem lehet tekintélyes honvédség nélkül
Elégedetlenségének adott hangot a honvédség hadrafoghatóságának színvonalával összefüggésben a miniszterelnök az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán a Parlament kupolacsarnokában. Hende Csaba ugyanitt elmondta: az új vezetés egyik legfontosabb feladata, hogy becsületes, kitartó munkával visszaszerezze a honvédség becsületét

Gyanús táskák csatája
Az FBI szerint új módszer jelent meg a terroristák repertoárjában: hadviselésgyanús táskákkal operálnak. A hírszerző ügynökség tájékoztatása szerint egyes iszlamista weblapok arra szólítják fel az igazhitűeket, hagyjanak szatyrokat feltűnő helyeken az amerikai nagyvárosokban, azokba azonban a megszokott bombák helyett ártalmatlan dolgokat tegyenek, például ásványvizet vagy törölközőket.

Ilyen régi cipőt még nem látott + Képek
5500 éves cipőre bukkantak egy örményországi barlangban a corki egyetem régészei. A lábbelit vélhetően Krisztus születése előtt 3500 évvel hordták. A mai viszonyok között 37-es női méretnek felel meg, de vélhetően egy férfi hordta.

Kizsebelték a kismamát
Kismamát zsebelt ki valaki egy pécsi áruházban a napokban.

Tűzzel játszik Orbán?
Sokként érte az idén 250 éves Köztársasági Őrezred állományát, hogy az új kormány darabokra szedi a szervezetet, ráadásul a személybiztosítói munka csúcsát, az államfő és a miniszterelnök védelmét kiveszik a kezükből.

Június végén választják meg az államfőt
Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke június 29-ére írta ki a köztársaságielnök-választást.

MSZP: a szegények adnak a gazdagoknak
A kormány a kisjövedelműekkel fizetteti meg a gazdagok kedvezményezésének árát: a tervezett intézkedések nyomán 300 milliárd forint kerül a keveset keresőktől a jómódúakhoz

Hétmilliárdos kartellbírságot szabott ki a GVH építőipari cégekre
Szándéka szerint "elrettentő mértékű" büntetéssel sújtott a Gazdasági Versenyhivatal négy építőipari céget. A piacfelosztás miatt kiszabott bírságok összege 7 milliárd forintra rúg.

Lelőttek a tálibok egy NATO-helikoptert Afganisztánban
Négy amerikai katona vesztette életét Afganisztán déli részén, amikor a tálibok lelőttek egy helikoptert. A lázadók az elmúlt napokban fokozták támadásaikat: négy nap alatt 23 külföldi katona halt meg.

Csak nevében családi az Orbán által bejelentett új adórendszer váza
Két éven belül egykulcsos családi adózást vezetne be a kormány, az új adórendszer azonban csak nevében jelent valódi szakítást a mostani rendszerrel. Bár az átalakítás részleteit még nem ismertette a kormány, az eddigi információk alapján az adózás alapegysége továbbra is az egyén, nem pedig a család lesz. Gyermekek után járó kedvezmény lesz ugyan, ilyen azonban az 1980-as évek óta szinte mindig, az előző Orbán-kormány idején is volt.

DiCapriót jól megszívatták az Eredet forgatásán
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0TjyFOu1wDG1A7Ux Magyar felirattal először nálunk látható ez a két és fél perces klip a július 22-én mozikba kerülő Eredet című sci-fi thriller forgatásáról, amelyben a főszerepet játszó Leonardo DiCaprio és a rendező, Christopher Nolan is megszólal. Főleg a látványról esik szó: Nolan elmeséli, hogy míg A sötét lovag-ot három országban forgatták, az Eredet-hez hat országba kellett elmenniük (ő nem sorolja fel, de én igen: Anglia, Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Japán, Marokkó), hogy ne mindent CGI-jal kelljen létrehozni, hanem valódi látványra építhessék a filmet. DiCaprio bebizonyítja, hogy megdolgozott a pénzéért: hol síszemüvegben parádézik a havas hegycsúcsok közt, hol zakóban kell úszkálnia valami tóban. De a legjobb rész talán az, amikor az előzetesben szereplő, gravitáció szabályait felrúgó folyosót látjuk kívülről (1:12-nél).Az Eredet látványos plakátjai:Nagyobb mérethez kattints a képekre!

Június 29-én választ új államfőt a parlament
 

Magához vonja a döntést a kormány az emelt szintű érettségiről
Beterjesztette szerdán a Fidesz azt a javaslatot, amely szerint nem az egyetemek, hanem a kormány döntene arról, mely szakokon van szükség a felvételihez emelt szintű érettségire. A javaslat 2013-ban lépne életbe. A Fidesz még a választások előtt arról beszélt, hogy az államilag finanszírozott szakokon kötelezővé akarják tenni az emelt szintű vizsgát.

Tizenhét nevezést fogadott el az MLSZ az NB I-re
Minden beérkezett nevezést elfogadott a Soproni Liga 2010/11-es szezonjára a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdai ülésén.

Második világháborús kódfejtők dokumentumai az Interneten
A II. világháború kódfejtő központjának (Bletchley Park) több millió dokumentuma lesz elérhető az Interneten. Az anyagok digitalizálásához szükséges szkennereket a Hewlett-Packard adományozta a Milton Keynes-i központnak.

Beckenbauer a négy közé várja a németeket
Az egykori futballista és szövetségi kapitány szerint a csapat elég erős az elődöntőhöz.

Minden nevezést elfogadtak a futball NB I. következő szezonjára
A Siófok és a Gyirmót is rajtengedélyt kapott, még nem tudni melyik csapat lesz a másik feljutó.

Josh Holloway utálja a nagymama bugyogókat
A színész attól is megijedt, ha egy nőnél baba és esküvői magazinokat látott.

Kötelező a fitness a Volkswagennél
Lefogyasztja leendő dolgozóit a német gyártó, mielőtt munkába állítaná őket.

Június 29-én válthatják le Sólyom Lászlót
Erre a napra írta ki a köztársaságielnök-választást Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke.

Dzsudzsáknak tetszene az érdeklődő Fener
A Fenerbahce állítólag bejelentkezett a PSV-s magyarért, aki állítja, előrelépés lenne a török klub.

Gary Coleman utolsó fotói tízezer dollárt érnek
Shannon Price, Coleman felesége a képeket a kómában fekvő színészről készítette a kórházban.

Megvertek és kiraboltak egy 99 éves asszonyt
Az egri nénit a rablók megkötözték, fejét ököllel ütötték, hogy kiszedjék belőle az értékek helyét.

Megmutatják, hogyan kell sört inni
Cseh sörfesztivál lesz a Városház téren, ahol többek közt sommelier tanítja a sörkóstolást.

Fico is megemlékezett Trianonról
A szlovák kormányfő szerint megállhat Közép-Európa szíve, ha megbolygatjuk az országhatárokat.

Foci vb köztévé-módra
Egri Viktor, Faragó Richard, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos és Somos Zoltán a 19. labdarúgó-világbajnokság 64 mérkőzésének közvetítése mellett megmutatják Dél-Afrikát, a stadionok és az utcák hangulatát, esélyeket latolgatnak a meccsek kezdete előtt, és értékelnek a mérkőzések lefújása után.

Elkelt a Kaiser Food
A Debreceni Csoport Húsipari Kft. megvásárolja a 2009-ben több mint 5 milliárd forint árbevételt elért Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. legalább 97,3 százalékos üzletrészét - közölte a Kaiser Food szerdán az MTI-vel.

Figyelem: késnek a vonatok!
Két helyen is elszakadt a felsővezeték Budapesten, emiatt több vonalon késnek a vonatok.

Kartellezés: négy vasútépítő cég perkálhat
Kartellben való részvétel miatt szerdán összesen 7 milliárd 178 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy vasútépítő cégre.

Jövő héten tetőzhet a Tisza Szegednél
A jövő hét második felére, harmadfokú szint közelébe várják a Tisza tetőzését Szegednél; a folyó vízállása Mindszentnél pedig várhatóan meghaladja a harmadfokú, 850 centiméteres szintet - közölte Andó Mihály, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság főmérnöke.

Húsz országból jönnek Tarja Turunen miskolci koncertjére
Húsz országból, egyebek mellett Mexikóból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból is érkeznek rajongók Tarja Turunen szombati miskolci koncertjére. A szerdán elkezdődő Bartók+Európa Miskolci Nemzetközi Operafesztivál részeként megrendezendő idei Opera-Rock Show külföldi sztárja, Tarja Turunen "Classic and Divine" című műsorát adja elő - közölte a Független Hírügynökséggel szerdán Horváth Szabolcs, az Opera Rock Show szervezője.

Munkások ezrei vonultak az utcára Kínában
Mintegy kétezer szalagmunkás lázadt fel munkakörülményeit és alacsony fizetését kifogásolva a kelet-kínai Csiangszu (Jiangsu) tartomány egy tajvani alapítású gépipari gyárában hétfőn - közölte a China Daily című angol nyelvű napilap szerdai számában.

A foci vébére érkezett újságírókat raboltak ki Dél-Afrikában - Képek!
Fegyveres rablók fosztottak ki három európai újságírót dél-afrikai szállásukon, szerda hajnalban - közölte a dél-afrikai rendőrség.

Főkert+Feneketlen-tó: nem ők szennyezik?
A Főkert Zrt. szerint nincs szerepük abban, hogy a főváros tulajdonában álló XI. kerületi Feneketlen-tónak magas a sótartalma. A fővárosi cég szerdán cáfolta a tavat korábban kezelő civil szervezet állítását, miszerint korábban pétisóval síkosságmentesítették a tó menti járdákat; a rendőrség azt közölte az MTI-vel, hogy május óta nyomoznak az ügyben, természetkárosítás gyanúja miatt.

Visszapillantógyár épül Mosonmagyaróváron
Mosonszolnok után Mosonmagyaróváron épít visszapillantógyárat az indiai SMR csoport

1700 állami ingatlant értékesítenének
Először hirdet meg több évre szóló ingatlaneladási programot a francia állam, amely 2010 és 2013 között 1700 állami tulajdonú ingatlant érint az ország egész területén

Ellopták a szuperíjat
Háromszázezer forintot érő csigás íjat loptak el egy nyitva felejtett autóból Pécsen a napokban.

300 halott: a kormány behunyta a szemét és keresztbe tette az ujjait
„Súlyosan elhibázott hazárdjáték” – ezekkel a szavakkal jellemzi a The Times az afganisztáni Helmand tartományba indított brit katonai missziót. A lap két hónapos vizsgálódás után megállapította, komoly hibák sorozata kísérte a mára mintegy 300 katona életét követelő hadműveletet. Diplomáciai kérdés lett a szombati Egyesült Államok–Egyesült Királyság vb-meccs kimenetele – írja a BBC. A két ország nagykövetei ugyanis fogadást kötöttek, ki nyeri majd a találkozót.

Olvassa el, mielőtt vonatra száll!
A MÁV az árvíz és a belvíz által sújtott térségekben 24 órás, folyamatos felügyelet mellett biztosítja a vasúti közlekedést és együttműködik a katasztrófavédelemmel

Csak rendőri felvezetéssel lehet közlekedni az 55-ös úton
Szerdától éjszakánként, este tíz és hajnali négy óra között csak óránként, rendőri felvezetéssel közlekedhetnek a gépkocsik az 55-ös úton Pörböly és a bajai Duna-híd között

A bortermelők is komoly bajba kerültek
Az utóbbi hetek viharos, esős időjárása miatt a szőlőültetvényekben minimálisan 10 százalékos terméskieséssel lehet számolni

Fico Európa szívének rendszeres dobogásáról szónokolt
A közép-európai államhatárok szilárdsága a biztosítéka annak, hogy a kontinens szíve rendszeresen fog dobogni

MSZP: káros a mezőgazdaságra Orbán csomagja
Az MSZP szerint aggályosak és károsak azok az intézkedéstervek, amelyek az Orbán Viktor kormányfő által kedden ismertetett 29 pontos gazdasági akciótervből a mezőgazdaságot érintik.

Nem mossa el a Duna a Tankcsapdát
Pénteken a szokott helyen többek között Kalapács- és Tankcsapda-koncerttel kezdődik a Fesztergom. A zenei fesztivál helyszínén két napja még a Duna volt az úr.

Öten szavaztak a kamattartásra
A jegybanki alapkamat tartására öt monetáris tanácstag, 25 bázispontos csökkentésére pedig kettő szavazott a testület május 31-i kamatdöntő ülésén - derül ki a rövidített jegyzőkönyvből.

Alkotmányt sérthet Orbán
Szakértők szerint nem biztos, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját Orbán Viktornak az a törekvése, amely visszamenőleg is jelentős adóteherrel sújtaná a közszolgák végkielégítését. Az állami vezetők fizetésének drasztikus csökkentése ugyanakkor járható út.

Bankárok előtt beszél Orbán
Az európai adósságválság és annak nemzetközi kihatásai állnak a nemzetközi pénzügyi intézet (IIF) Bécsben szervezett közgyűlésének középpontjában. A szerdától péntekig tartó nemzetközi bankártalálkozón pénteken felszólal Orbán Viktor is.

Tőkést jelölik alelnöknek
Az európai néppárti frakció Tőkés Lászlót jelöli az Európai Parlament (EP) alelnöki tisztségére - közölte Szájer József, a frakció alelnöke, a magyar néppárti EP-delegáció vezetője.

Hétmilliárdra bírságolt a GVH
Kartellben való részvétel miatt szerdán összesen 7 milliárd 178 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy vasútépítő cégre - közölte a GVH.

Geréb ártatlannak vallja magát
Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, elsőrendű vádlott nem vallotta magát bűnösnek annak a két újszülöttnek a halálában, akiknek születésénél - miután 2007-ben három évre eltiltották szakorvosi tevékenységétől - bábaként dolgozott.

Előzetesbe került a pécsi vesztegetési ügy két újabb gyanúsítottja
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb két gyanúsítottját szerdán.

Ross Brawn szerint még legyőzhető a Red Bull
A Mercedes GP vezetője biztos benne, hogy a szezon hátralevő részében még bőven van rá lehetőség, hogy utolérjék a mezőny jelenlegi legjobb csapatát, a Red Bull Racinget. Ross Brawn elmondta, az energiaital-gyári csapat több olyan megoldást alkalmaz autóin, amelyek rendkívül figyelemreméltóak és a közeljövőben több rivális is le fogja másolni azokat.

Egymilliárd forint értékű heroint fogtak a vámosok Nagylaknál
 

Tippek az extrém hőség átvészelésére
Idén a május leginkább az esőről szólt, mintsem a kellemes, tavaszi időről, június első napjaira azonban megérkezett a meleg, ami az előrejelzések szerint a hétvégére csak tovább fokozódik. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint várhatóan péntektől hőségriadót rendel el az országos tisztifőorvos.

Folytatódik a "Hatvan hajó kikötővárosának" feltárása Bulgáriában
Folytatódik a római Sexaginta Prista, azaz a "Hatvan hajó városának" feltárása a bulgáriai Rusze közelében.

Tehénnek öltözve veszi át a kitüntetést
Tejesember kap brit birodalmi érdemrendet, melyet - további különlegességként - tehénnek öltözve vesz át a királynőtől.

A Ferrari 2012-ig hosszabbított Felipe Massával
A Ferrari Forma-1-es istállója szerdán bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította Felipe Massa idei szezon végén lejáró szerződését. Ez egyben azt is jelenti, hogy az olasz istálló a következő két szezonban, 2012 végéig Fernando Alonsóval és Massával áll rajthoz a szériában.

Szárnyas istensisak az űrben - kép egy látványos gázfelhőről
 

"A zeneiparnak hónapjai vannak csak hátra"
Thom Yorke óva inti a zenészeket attól, hogy a zeneipar süllyedő hajójához láncolják magukat, és inkább hónapokra, mint évekre becsüli a nagykiadók eltűnését.

Szűcs Gabriella a Valceánál marad
A magyar kézilabdázó egy évet hosszabbított, függetlenül attól, hogy Kovács Péter lesz-e az új edző.

Csütörtökön dől el Pars Krisztián olimpiai ezüstjének sorsa
Csütörtök hirdeti ki a CAS milyen döntés született a doppingon ért két fehérorosz kalapácsvető ügyében.

A Swarovski elmegy a végsőkig
Láttunk már tömegmárkával szervezkedő dizájnereket, de ez a csiszolt üveg-tömegjelenet most mindegyiken túltesz.

Aguilera nem akarja, hogy fia normális legyen
Az énekesnő azt viszont nem tudja megmondani, mi a normális.

Freddy Kruegerből kilúgozták Freddyt
Nem a pengekesztyűtől, a csíkos pulóvertől és a sorozatsztárok gyilkolásától lett kultikus a figura.

István tánctanár helyett mázoló lesz
Felemás ítélet született a roma gyerekek fogyatékossá minősítéséről szóló perben. Kártérítést kapnak, jogsértést csak részben állapított meg a LB.

Hétmilliárdos gigabírság vasutas kartellért
Vasúti beruházásokban résztvevő, összesen 17 céget vizsgáltak, négyet büntettek 7,2 milliárdra.

Már másodikos House doki és MacGyver zabigyereke
Mit kapsz ha Doktor House szakmai hozzáértését (NEM modorát és függőségét!) összekevered MacGyver kézügyességével?

A spanyolok atomfutballal készülnek a vb-re
6-0-ra kiütötték Lengyelországot, visszatért és gólt lőtt Torres, Iniesta zseniális gólpasszokat osztott.

A kutya repül, a gyerek szalad, a szülő izzad
A programok változatosak és színvonalasak, az állatok barátságosak és nyúzástűrők, az ugrálóvárak megunhatatlanok, a vécék tiszták és van vécépapír, a kaja viszont mocsok drága. Gyerek Sziget 2010.

Csütörtökön erős UV-B sugárzás várható
Aki negyed óránál huzamosabb időt tölt napon, mindenképpen viseljen szalmakalapot, vagy sapkát, védje vállait és bőrét könnyű anyagból készült ruhával és napvédő krémmel.

"Szabad" pálinkafőzés: csak ne az "olajszőkítők" járjanak jól!
Komoly fejtörést okozott a pálinkatermelőknek Orbán Viktor kijelentése "90 éves felkelésük győzelmével" kapcsolatban, ugyanis ők eddig is úgy tudták, hogy bárki szabadon főzhet pálinkát - ha megfizeti utána az államnak a tetemes költségeket. Az adócsökkentésnek örülnének, erről azonban senki nem beszélt.

Vádat emeltek Mladic felesége ellen
Illegális fegyvertartás címén vádat emeltek a szerb hatóságok Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnok felesége ellen - közölte szerdán a Mladic család ügyvédje.

Magyarország gazdasági kockázata a magas sávba csúszott
Magyarország politikai kockázati indexe változatlanul az alacsony sávban található, a kockázatok között azonban kiemelkedően magas a korrupció, az előítéletesség és idegenellenesség rizikója, és első ízben ebbe a körbe került a sajtószabadság.

Szabad pálinkafőzés - ez lesz a következménye!
A szabad gyümölcspárlat-készítés jogának visszaállításával a bérfőzési szeszadó kiesik a költségvetésből, amely 8 milliárd forintot tesz ki a VPOP adatai szerint.

Lopott banki adatokat tartalmazó CD-t vásárolt meg a német állam
Állítólagos német adócsalókat leleplező, lopott banki adatokat tartalmazó CD-t vásárolt meg egy informátortól a német szövetségi és az alsó-szászországi tartományi kormány - közölte szerdán a berlini pénzügyminisztérium.

Hoppá! - Előkelő "társaságba" került Budapest
A Lonely Planet Europe 2010-es kiadásában Budapest is felkerült a 10 ajánlott város közé.

Rá se ismerni a gárdistákra! Vona Orbántól vár segítséget
Még mindig zajlanak az eljárások, de már megalakult a csoportosulás utódja.

Halálos baleset a 71-esen, két mentőhelikopter a helyszínen
Halálos baleset történt a 71-es főút révfülöpi szakaszán, egy személyautó fának ütközött, egy utasa meghalt

Schmitt: Németország számíthat hazánk baráti szövetségére
A nemzetközi problémák megoldásában Németország számíthat Magyarország baráti szövetségére

„Viszonylag primitív és viszonylag profi” bandát fogtak el
Többtonnányi járműalkatrészt, legalább száz légzsákot és hatvan gépjárműajtót találtak a rendőrök egy XVIII. kerületi orgazdánál, akihez két autótolvaj elfogása után jutottak el

Nem mernek inni a csapvízből
Büdös, klórszagú víz folyik napok óta Magyaratádon a vízcsapokból, inni már keveseknek van gusztusa belőle, főként miután kiderült: az egyik akvarista másfél liter csapvízzel pótolta az elpárolgott vizet, és a halak néhány percen belül kimúltak. A szolgáltató szerint is klóros a víz, egyébként minden rendben van

Jön a harmadik legnagyobb árhullám
A Tisza jelenleg Tokaj térségében tetőzik, míg Szolnoknál, a folyó középső szakaszán még árad, ez az árhullám várhatóan az eddigi harmadik legnagyobb lesz

Hiába locsolnak, hullámvasút lesz az 1-es villamosból?
Nincs más lehetősége a BKV-nak a vágánykivetődések kivédésére, mint hogy folyamatosan locsolják a síneket az 1-es villamos vonalán. A 25-30 éves pálya teljes rekonstrukcióra szorulna, de természetesen erre sincs pénz, majd talán Brüsszel ad rá valamit. Addig marad a

Milliárdokat fizethet vissza a Mol
Az Európai Bizottság arra utasította a magyar kormányt, hogy követeljen vissza a MOL-tól 30,3 milliárd forint - 112 millió euró - összegű támogatást.

Hatósági ára lehet az energiának
A lakosság és a kisfogyasztók részére az energiárakat az illetékes miniszter határozza meg

Nem mossa el a Duna a Tankcsapdát
Pénteken a szokott helyen többek között Kalapács- és Tankcsapda-koncerttel kezdődik a Fesztergom. A zenei fesztivál helyszínén két napja még a Duna volt az úr.

Van fontosabb dolog is a vb-nél
Fiának súlyos betegsége miatt nem szerepel a dél-afrikai világbajnokságon az ausztrál válogatott tartalékkapusa.

Halálos baleset Révfülöpnél
Halálos baleset történt a 71-es főút révfülöpi szakaszán, egy személyautó fának ütközött, egy utasa meghalt - közölte a rendőrség.

Farkasházi Réka műanyag zsákkal fogyott
Farkasházi Réka nem árult zsákbamacskát és elárulta bomba alakjának titkát. A két gyerekes családanya igyekszik csúcsformába kerülni a bikini szezon közeledtével, ezért a legelvetemültebb kozmetikai módszerektől sem riad vissza. A derminológia eljárás a bőrét feszesíti, a pilátesz pedig az izmait formálja. Mindjárt meglátod, mi mindenre lehet jó egy műanyag zsák!

Tömegsírt találtak a sztálini terror áldozataival
Vlagyivosztok elővárosában tömegsírt találtak május végén: mostanra befejeződött a feltárás, 495 ember földi maradványait emelték ki, s a szakértők szerint megerősítést nyert a feltételezés, hogy a 30-as években a sztálini repressziók áldozatait temették a sírba.

Kóka rajong Orbán egykulcsos adótervéért
Az elmúlt húsz év legbátrabb gazdaságpolitikai lépésének nevezte az egykulcsos adó bevezetését Kóka János egykori SZDSZ-elnök, akit az [origo] az után keresett meg, hogy az LMP-s Schiffer András és az MSZP-s Gyurcsány Ferenc is vele példálózva bírálta a kormány gazdaságpolitikai csomagját. Az egykulcsos adózás bevezetését évek óta sürgető Kóka szerint az új rendszer javítani fogja az ország pozícióját a térségben folyó gazdasági versenyben.

Akadálymentes lett a Freemail
Vakok és gyengénlátók által is használható verzióval bővült a 3,6 millió postafiókkal rendelkező  [freemail], mely a freemail.hu/akadalymentes címen érhető el.

A foci-vb megsokszorozza a szívrohamok számát
Már az előző labdarúgó-világbajnokság bizonyította, hogy a szenvedélyes szurkolók között akár a stadionban, akár a képernyő előtt ülve lényegesen gyakoribb a szívroham, mint egyébként.

Debreceni lesz a Kaiser Food
 

Monk sem volt acélosabb, mint Kozsó és Voksán Virág
A Sztárok a fejükre estek helyére sietve bepakolt Monk sem hozott sokkal jobb közönségarányt a Tv2-nek, mint a reality.

Revizionista politikával vádolják a magyar kormányt Ficóék
A szlovák kormány szerint Budapest revizionista politikát folytat, egyoldalúan és történelmietlenül értékeli a trianoni döntést. Nyilatkozatban tiltakoznak az ellen, hogy a magyar parlament pénteken a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-t, a trianoni békeszerződés aláírásának napját.

Leáll a közszféra a válogatott meccsei alatt Hondurasban
A történelme második világbajnokságára készülő Hondurasban a kormány bejelentette, hogy a válogatott mérkőzései alatt felfüggesztik a közalkalmazottak munkáját és az iskolákban is szüneteltetik a tanítást.

Nyolc milliárd ugorhat a házi pálinkafőzés miatt
A szabad gyümölcspárlat-készítés jogának visszaállításával a bérfőzési szeszadó kiesik a költségvetésből, amely 8 milliárd forintot tesz ki a VPOP adatai szerint. Az otthoni pálinkafőzés engedélyezése Orbán Viktor gazdasági csomagjának egyik pontja.  

Kétszázötven új munkahely jön létre Mosonmagyaróváron
 

Anorexiás pornóval sokkolnak a japánok
Azonnal emelje fel a kezét az, akit izgat, ha dugás közben kirajzolódik a makkja a nőnek a hasfalán!

Visszatér a hatósági energiaár
Újra miniszter dönthet a gáz és az áram áráról, ha elfogadják Rogán Antal javaslatát.

Tömeges berendelés a USA Networknél
A csatorna kínálatában eddig egytől-egyig dramedy-k és kalandos sorozatok sorakoztak, most azonban meglepő húzást eszközölt a USA.

Capello kiborult az újságírókra
Az olasz edző szerint a média munkatársai az edzőtábor orvosi bázisán is fotózták és filmezték a játékosokat.

A szerbeknek nem tetszik a vb-edzőpálya gyepe
A FIFA hozzájárul, hogy a szerb futballválogatott másik edzőpályán készülhessen a világbajnokságra.

Újra vízre szállhat Cousteau kapitány hajója
Száz éve született a híres tengerkutató, 2011 májusáig újítanának fel a Calypsót.

Hét élő szarvas utazott egy lábodi Ladában
A sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy találta őket, az utas pedig észre se vette az állatokat.

500 ezer homokzsákot kapott Szolnok Svájcból
Egy kamionnyi homokzsákot fogadott szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az 500 ezer homokzsák Svájcból érkezett, és az egyik svájci humanitárius segélyszervezet delegációja is elkísérte.

Washington, Moszkva és Párizs elutasította Teherán javaslatát
Az Irán elleni újabb ENSZ-szankciókról tartandó, szerdára tervezett biztonsági tanácsbeli szavazás előtt az Egyesült Államok, Oroszország és Franciaország elutasította azt a javaslatot, amelynek értelmében az iszlám köztársaság reaktor-fűtőelemre cserélné uránkészletének egy részét - közölték Bécsben diplomáciai források.

Pécs: újabb két gyanúsított
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb két gyanúsítottját szerdán.

Ilyet még nem hallott! Itt az illatos plakát
Sült hús illatát árasztja egy észak-karolinai autópálya mellett felállított óriás hirdetőtábla. A helyi étkezde szerint 50%-all nőtt a forgalmuk a plakát kihejezése óta.

Jön a gigahullám a Tiszán
A Tisza jelenleg Tokaj térségében tetőzik, Szolnoknál, a folyó középső szakaszán még árad, és ez az árhullám várhatóan az eddigi harmadik legnagyobb lesz - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Kötikövizig) védelemvezetője, Lovas Attila szerdán Szolnokon.

A Drakón-faktor csapdája
Rossz hírem van: a jogelméleti-büntetési szigorítástól (és annak gyakorlatától) távlatilag nem fog csökkenni a bűnözés. Akkor sem, ha lesznek átmeneti fegyvertényei. Nem általános, differenciálatlan jogalkotói szigor, hanem eseti jellegű, konkrét jogalkalmazói szigor kell, amely a büntetési tételek irreális szintre való feltornászása helyett annak találati pontosságára koncentrál.

Ismét hatósági ára lesz az energiának
Ismét hatósági ára lesz a lakossági és kisfogyasztói energiának akkor, ha a parlament jóváhagyja azt a két törvénymódosító javaslatot, amelyeket Rogán Antal fideszes képviselő nyújtott be szerdán az országgyűlésnek.

Rejtély! Drámaian csökken a kígyók száma
Feltűnő mértékben csökkent a kígyók száma az egész világon - állítják kutatók a BBC szerdai közlése szerint. A kutatók szerint egyes fajoknál 1998-ban indult meg hirtelen a populáció számának zuhanása, és egyelőre semmiféle meggyőző magyarázatot nem találtak erre, illetve nem tudják, mi történhetett 1998-ban.

Lesz egy csomó új munkahely Mosonmagyaróváron
Második gyárát építi augusztustól egy indiai tulajdonú autóipari alkatrészeket gyártó cég Mosonmagyaróváron. Az új termelőegység külső visszapillantó tükröket állít majd elő. Az üzem négyszáz embernek biztosít munkát.

Pozsony: a magyarok éket vernek a nemzetek békés együttélése közé
A szlovák kormány határozottan visszautasítja a magyar kormány és a parlament revizionista törekvéseit, mert azok szerinte megkérdőjelezik a 20. század történelmét 

Tőkés Lászlót jelölik az Európai Parlament alelnöki tisztségére
Tőkés Lászlót jelölte az Európai Néppárt Schmitt Pál európai parlamenti alelnöki helyére. Tőkés alelnöki tisztségéről a jövő heti strasbourgi ülésen döntenek.

Méregdrágán kelt el Diana fekete estélyije
Közel kétszázezer fontért vásárolta meg kedd este egy chilei divatmúzeum Diana hercegnő híres fekete estélyijét, amelyben eljegyzése bejelentése után először mutatkozott együtt hivatalosan Károly walesi herceggel.

Rekordmennyiségű heroinra bukkantak az autóban
Egymilliárd forint értékű, nagy tisztaságú heroint találtak egy Csehországba tartó bolgár rendszámú autóban a nagylaki határátkelő közelében.

Hatalmasat csattant az autón a részeg biciklis
Álló autónak rohant egy részeg kerékpáros Pécsett a belvárosban kedd este.

Balog: Jobb helyzetet kell teremteni, mint az árvíz előtti volt
Előkészítés alatt áll egy olyan kormányzati program, amely jobb helyzetbe hozza azokat, akik kárt szenvedtek, mint amilyen helyzetben az újjáépítés előtt voltak

Pécsi botrány: újabb két gyanúsított került előzetesbe
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb két gyanúsítottját szerdán.

Vigyázat! A napokban érkezik a
A következő napokban akár több millióan is közvetett, vagy közvetlen életveszélybe kerülhetnek. Noha a meleg általában tágítja az ereket, a magas vérnyomásban szenvedők fokozott kockázatnak vannak kitéve hőség idején. Több mint 2 millió hipertóniásnál súlyosbodhatnak a tünetek a szokatlan melegben, a szélütés és a szívroham kialakulásának is nő az esélye

Németh: Érdemi közép-európai együttműködésre törekszünk
Az új magyar kormány érdemi közép-európai együttműködésre törekszik, s ebben a folyamatban Magyarországot és Romániát számtalan közös érdek fűzi össze

Végül a fogdában higgadt le a családfő
Üvöltözött, szitkozódott egy részeg családfő Kozármislenyben kedd este.

Enyhít Izrael Gázával szemben
Izraeli és palesztin hivatalos források szerdán bejelentették, hogy Izrael kibővítette a Gázai övezetbe szállítható áruk körét.

Balog Zoltán segítséget ígér a boldvai romáknak
Előkészítés alatt áll egy olyan kormányzati program, amely jobb helyzetbe hozza azokat, akik kárt szenvedtek, mint amilyen helyzetben az újjáépítés előtt voltak - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Boldván.

Videoton: marad a sikeredző
A jövőben is a 68 éves Mezey György irányítja a Soproni Liga előző kiírásában ezüstérmes székesfehérvári csapatot.

Lajcák: lesznek szlovák-magyar tárgyalások
A szlovákiai választások után egészen bizonyosan folynak majd kétoldalú egyeztetések a szlovák-magyar viszonyban feszültséget okozó témákról, mert a két országnak nincs más alternatívája - jelentette ki Brüsszelben szlovák külügyminiszter.

Még két ember vesztegethetett a pécsi egyetemen
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy újabb két gyanúsítottját szerdán.

Megvan az ifjúsági olimpia programterve
Az IIHF kongresszusán bemutatták a 2012-es innsbrucki téli ifjúsági olimpia jégkorongos programtervezetét és a selejtezők rendszerét.

Módosulnak a régészeti feltárási jog szabályai
A régészeti lelőhelyek komplex feltárására a Magyar Nemzeti Múzeumnak elsőbbsége lehet.

Felajánlották Ocskay Gábor utolsó ütőjét
Az árvízkárosultak megsegítésére létrejött keddi akcióindító cikkünk jelentős hatással volt a jégkorongos közéletre.

Hatalmas heroinfogás Nagylaknál
Egymilliárd forintot ér a bolgár csempészeknél talált 70 kiló heroin.

Frissebb találatokat ígér a Google
Caffeine néven új indexelési módszert doglozott ki a keresőcég.

Előzetesben a pécsi egyetem hétfőn elfogott dolgozói
A vesztegetési ügynek már tíz gyanúsítottja van.

Pienaar szerint afrikai csapat nem fog futball-vb-t nyerni
Az Everton játékosa szerint legalábbis a mostani a tornán, hiszen mindegyiknek nagyon nehéz a sorsolása.

Lisszabonban és Tallinnban folytatódik a cselgáncs Vk
Kilenc magyar dzsúdós képviseli a magyar színeket az olimpiai kvalifikációs versenyeken.

Székesfehérvár junior öttusa vb-t rendez
Az augusztusi eseményre 25-30 ország sportolóját várják.

A vártnál is nagyobb a görög visszaesés

Václav Havel kapta a Kafka irodalmi díjat
A volt cseh elnök irodalmi Nobel-díjasok közé keveredett a díjjal.

Németország nem fizet az Opelnek
Felemás eredménnyel zárult a GM európai koldulókörútja.

Brüsszel: 30,3 milliárd forintot vissza kell követelnie a MOL-tól az államnak
Az Európai Bizottság arra utasította a magyar kormányt, hogy követeljen vissza a MOL-tól 30,3 milliárd forint - 112 millió euró - összegű támogatást.

Egy telefonfülke az otthona a "néma" férfinak
A kínai férfi 2 éve él ugyanabban a fülkében, nem hajlandó beszélni senkivel, a nevét pedig nem árulja el.

Afganisztánban lelőttek egy NATO-helikoptert - halottak
Tálib lázadók lelőttek szerdán egy NATO-helikoptert Afganisztán déli részén, négy külföldi katona halálát okozva.

Páncéltörő lövedéket találtak Keszthelyen
Medenceépítés közben páncéltörő lövedéket találtak szerdán Keszthelyen, a Csányi-Szendrey Általános Művelődési Központ udvarán. A feltehetően háborús robbanószerkezetet egy munkagép fordította ki a földből.

Őrület! Zenélő szendvics a Tescótól (videó)
A fanatikusoknak mostantól egyetlen percet sem kell szenvedélyük nélkül tölteni. Az áruház által kínált szendvics csomagolása ugyanis olyan, hogy felbontása után felcsendül a klasszikus dal. "Ole ole ole ole."

Átépítik a balesetveszélyes csomópontot Győrben
Átépítik a Rónay Jácint - Szövetség - Hédervári úti csomópontot Győrben. Ideiglenesen két kisebb körforgalmat alakítanak itt ki, később pedig elkezdik a végleges megoldás megvalósítását, egy nagy biztonságos körforgalom kiépítését.

A csongrádi települések fele vis maiort jelentett
A belvíz miatt a Csongrád megyei települések csaknem fele, huszonöt község és város jelentett be eddig vis maior eseményt, összesen több mint 126 millió forint értékben közölte Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök szerdán Bakson.

Átadták a vállalkozói inkubátorközpontot
Ünnepélyesen is átadták szerdán a mórahalmi vállalkozói inkubátorközpontot, a beruházás 300 millió forintból valósult meg, 147,6 millió forintos uniós támogatással.

Leukémiás fiával marad a válogatott kapus
Fiának súlyos betegsége miatt nem tér vissza a világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott dél-afrikai edzőtáborába a kapus Brad Jones.

Elveszettnek hitt filmek kerültek elő
Hetvenöt, az 1920-as évekből származó, elveszettnek hitt hollywoodi némafilm kópiáját találták meg az új-zélandi filmarchívumban.

A nap képe - Labda

Történelmi mélyponton marad a kamat
Minden idők legalacsonyabb szintjén, 3,5 százalékon maradhat az alapkamat Lengyelországban az év hátralevő részében

A rádió a legszemélyesebb média
A magyarok naponta 257 percet töltenek rádióhallgatással, és ma már egymillióan hallgatnak rádiót interneten keresztül

Pozsony visszautasítja a magyar "revizionista törekvéseket"
A szlovák kormány határozottan visszautasítja a magyar kormány és a parlament revizionista törekvéseit - áll a szlovák kormány szerdán elfogadott nyilatkozatában.

Schmitt: nem lesz politika az ügyészségeken
A konkrét ügyekben mindenfajta politikai elvárást igyekszünk megszüntetni az ügyészséggel szemben - erről Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke beszélt az ügyészek napja alkalmából megrendezett ünnepségen szerdán Budapesten, az igazságügyi palotában.

Tiltakoznak a németek
Egyre élesebbek a tiltakozások a német kormány rekord méretű, a szakszervezetek és az ellenzék szerint leginkább a szegényeket sújtó takarékossági programja miatt.

Egymilliárdos fogás Nagylaknál
Egymilliárd forint értékű, nagytisztaságú heroint találtak egy Csehországba tartó bolgár rendszámú autóban a nagylaki határátkelő közelében.

Négy helyett kétórás lesz az RTL Klub Reggelije
Az RTL Klub Reggeli című műsora június 28-tól már csak két órát lesz képernyőn. Kolosi Péter programigazgató szerint a reggeli sáv ráfizetéses, képtelenség akár nullára kihozni egy saját gyártású műsort.

EB: Követeljen vissza 30 milliárd forintot a MOL-tóla magyar kormány
 

Újabb tiltakozások a német megszorítások ellen
Egyre élesebbek a tiltakozások a német kormány rekord méretű, a szakszervezetek és az ellenzék szerint leginkább a szegényeket sújtó takarékossági programja miatt. A kiadások visszafogása miatt a korábban szorgalmazott adócsökkentés is elmarad.

A dohányzásellenes törvény hatása Angliában már látszik
A British Medical Journal (BMJ) szerdai számában közzétett tanulmány szerint az angliai dohányzásellenes törvény az első évben 1200 szívrohamot előzött meg.

Magyarellenes reklámmal hirdetnek egy román élclapot
Egy román érclap falopással vádol magyar politikusokat reklámfilmjében, amelynek a címe azt hirdeti, hogy magyar megszállás alatt van a román kultúra. A hirdetést a román diszkriminációellenes tanács elítélte.

Nem Maradona szólógólja a focivébék legszebbje
Diego Maradona 1986-os, angolok elleni szólógólját több fórumon megválaszották már a vb-történelem, sőt a 20. század legszebb találatának is. Az [origo] olvasói szerint viszont az argentin világsztár gólja csak az eddigi focivébék harmadik legszebbje, Bergkampon kívül Maxi Rodríguez is megelőzte Maradonát, aki nem mellesleg szintén argentin.

Koffeinnel pörgeti fel magát a Google
Elindult a webkereső új, gyorsabb keresési indexe, a Caffeine, vagyis koffein, ami 50 százalékkal gyorsabb találatokat ígér a felhasználóknak. A fejlesztők a mai webre jellemző, folyamatosan frissülő tartalmakhoz tervezték az új rendszert.

Harmincmilliárd jár az államnak a Moltól
112 millió eurós bányajáradékot fizettetne vissza Brüsszel az olajipari céggel. Esnek a Mol-részvények.

Vonat alá esett egy kisfiú, de túlélte
Novoszibirszk közelében történt a szerencsés baleset, mialatt a nagymama trécselt a barátnőjével.

Andrés Escobar, a futball hősi halottja
Kolumbia a védő öngóljával esett ki a 94-es vébéről, két héttel később 12 lövéssel végeztek vele.

Elszólta magát a British Petrol egyik vezetője
Azt mondta, a jövő hét elejére összeszedhetik a szivárgó olajat. A BP cáfol.

Így írjatok ti
BAlexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyveAlexandra Kiadó, 2010, 312 oldal, 2295 Ft Ha leültetünk egy majmot az írógép elé, előbb-utóbb lepötyögi a Hamletet.

Az ombudsman vizsgálja az árvízi védekezést
Szabó Máté szerint kevesebb bürokráciára van szükség, de előrelépést is lát.

Színészek, akiket nem tudunk hova tenni
Minden szakmának megvannak a maga sztárjai, így ki ne ismerné Charlie Sheent vagy Stephen Kinget?

Autótolvaj-bandát buktattak le a rendőrök
Sorozatban lopták el a kocsikat Budapesten. Orgazdájuknál több tonna alkatrészt találtak.

Olaszországban nem kell a gázért fizetni
A kamatos kamatokon edződött Tucano kétségbeesett küzdelmet folytatott egy délolasz gázszolgáltatóval, hogy végre fizethessen, pedig lehet, hogy észre sem vették volna: A történet tavaly augusztusban kezdődött, amikor egyik dél-olasz kisvárosból átköltöztünk családostul egy másikba, névszerint Brindisibe.

Az eltemetettek koponyáin golyó ütötte nyomokat találtak
Vlagyivosztok elővárosában tömegsírt találtak május végén: mostanra befejeződött a feltárás, 495 ember földi maradványait emelték ki, s a szakértők szerint megerősítést nyert a feltételezés, hogy a 30-as években a sztálini repressziók áldozatait temették a sírba.

Szlovákia+árvíz: 267,8 millió euró a kár
Ebből 176,5 millió eurót tesz ki a lakosság, a helyi és a megyei önkormányzatok vagyonát ért kár, míg az állam kára 91,3 millió euró.

Ha nem lopják el az erdőt, megmenekül Sajólád
Az évekkel ezelőtt részben ellopott, részben kitermelt sajóládi erdő megvédte volna a települést a Hernád árvizétől - állítja egy környezetvédelmi szervezet. Az erdő elpusztítása miatt, amely több ritka, veszélyeztetett állatfaj élőhelye volt, többször is megrótta hazánkat az Európai Bizottság.

Gyurcsány megvédi a szegényeket
Az, hogy a konzervatív Fidesz józan, konzervatív gazdaságpolitikával rukkol elő, akár természetes is lehetne.

Összecsuklottak a biciklik a lopott vas alatt
Saját rokonuk elszólása buktatott le két tolvajt Kisbéren. A helybéli és a tatabányai férfi biciklijét ismerték fel a hozzátartozók. A kerékpárok azonban eltörtek, annyi lopott vasat raktak rá.

„Éjféli hajnal” Pakisztánban: tűzharc, halottak + Képek
Fegyveresek támadtak a Pakisztánban állomásozó NATO-erők konvojára Iszlámábád közelében. A támadásnak legalább 7 halottja van, több jármű kiégett.

Orbán programja új pályára állítja Magyarországot

Csak csipesszel nyúlnak a Baloldali Párthoz
A Die Presse ismerteti a bécsi néppárt frakcióvezetőjének meglepő kampányjavaslatára érkezett válaszokat. A Der Spiegel kommentárjában elemzi a Baloldali Párt hibás sakkhúzásának hátterét.

Az állam 30,3 milliárd forintot követelhet a Moltól
Az Európai Bizottság arra utasította a magyar kormányt, hogy követeljen vissza a Moltól 30,3 milliárd forint

Nyugdíjkorhatár: aláírásokat gyűjt a PSZ
Aláírásgyűjtést indít a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a megemelt nyugdíjkorhatár felülvizsgálatára

A szolgálatokat is átvizsgálja a nemzetbiztonsági bizottság
A nemzetbiztonsági bizottság eredeti napirendjén ugyan nem szerepelt, azonban Demeter Ervin, a testület fideszes alelnöke indítványára a bizottság döntött arról, hogy felállítja ellenőrzési albizottságát, amelyben 2 kormánypárti, és 2 ellenzéki honatya vesz részt, így az paritásos elven működik majd.

Recesszió sújtja a finn gazdaságot
Újra recesszió sújtja a finn gazdaságot: a statisztikai hivatal szerdán ismertetett adatai szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,4 százalékkal csökkent január-március között, miután a megelőző negyedben 0,2 százalékos visszaesést regisztráltak.

268 millió eurós kárt okozott az árvíz Szlovákiában
Becslések szerint a májusi és a júniusi árvizek következtében 267,8 millió euró nagyságú kár keletkezett Szlovákiában - közölték a szlovák kormány szerdai ülése után Pozsonyban.

Paritásos ellenőrzési albizottság lesz
A nemzetbiztonsági bizottság döntött arról, hogy felállítja ellenőrzési albizottságát, amelyben 2 kormánypárti, és 2 ellenzéki honatya vesz részt, így az paritásos elven működik majd.

Kevesebb a szélhámos táborszervező
Tolkien-, krimi-, vagy sport-, esetleg nyelvitáborba adjuk a gyereket? Az értelmes nyári foglalkoztatásokra idén is nagy a kereslet. A napközis táborok már háromezer forinttól is elérhetők, felső határ viszont nincs, a külföldi nyelvtanulás akár több százezer forintba is kerülhet. A kínálat bő, és úgy tűnik egyre kevesebb a szélhámos táborszervező. Azért nem árt vigyázni.

Újraélesztettek egy nőt a metróban
Összeesett egy nő a metróban szerda reggel, a szerelvényen utazó két orvosnak sikerült őt újraéleszteni.

30 milliárdot vissza kell követelni a MOL-tól
Az Európai Bizottság arra utasította a magyar kormányt, hogy követeljen vissza a MOL-tól 30,3 milliárd forint - 112 millió euró - összegű támogatást.

Tizenegy éves tehetséget igazolt a Ferrari-akadémia
A kanadai Lance Stroll személyében új versenyzőt szerződtetett a Ferrari pilótaképző akadémiája. A mindössze tizenegy éves quebec-i versenyzőpalánta fiatal kora ellenére már több gokart-kategóriában is bajnoki címet szerzett hazájában, rövidesen pedig a Ferrari központjában is bizonyíthatja képességeit.

Bátor vagy kiábrándító - külföldi vélemények az Orbán-csomagról
Bátor lépésnek nevezte az amerikai Economist az Orbán-kormány 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadóra vonatkozó terveit. A New York Times irányváltásnak nevezi az Orbán Viktor által kedden bejelentett intézkedéseket.

Két kulcsjátékos távozik a Chelsea-től
A Chelsea bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Joe Cole és Michael Ballack nyáron lejáró szerződését. Cole egy angol topcsapatnál folytathatja, Ballack akár Dubajban is kiköthet.

Jól teljesítenek a leszbikusok általt nevelt gyerekek
Több pszichológiai, viselkedési jellemzőben és az iskolai előmenetelben is jobban teljesítettek hagyományos családban nevelkedő társaiknál a leszbikus szülők kamasz gyerekei - állapította meg az első olyan felmérés, amelyben születésüktől követtek nyomon leszbikus családokba született gyerekeket.

Küldj zenét az Ultrahangnak!
Három év után idén októberben ismét megrendezik az Ultrahang Fesztivált. Ehhez kapcsolódik az szervezők által kiírt pályázat is, amelyre a korábbiakhoz hasonlóan zenéket lehet beküldeni. A nyertesek felléphetnek a fesztiválon.

Mäkinen körrekordot futott a Nordschleifén egy négyajtós Imprezával
Újabb körrekord született a Nordschleifén: négyszeres rali-világbajnok Tommi Mäkinen egy japán belpiacos Subaru Impreza STi szedánnal szerezte meg a leggyorsabb négyajtós autó címét. Az igen kiválónak számító 7:55-ös idejével a Porsche Panamera Turbót és a Cadillac CTS-V-t taszította le a trónról.  http://www.youtube.com/v/aEXADeLH_H4&hl=hu_HU&fs=1&

Második világháborús gránátot találtak a budai várban
 

Új videoklipje elérhetetlenné tette Lady GaGa honlapját
Visszaszámlálás jelezte Lady GaGa honlapján új klipje, az Alejandro kedd délutáni bemutatóját, amely el is érte a célját, hiszen az érdeklődés olyan hatalmas volt, hogy átmenetileg nem is lehetett elérni az oldalt a szerver túlterheltsége miatt. És hogy megérte-e mindez? Na, az már egy bonyolultabb kérdés.

Whitmarsh bízik a McLaren sikeres kanadai szereplésében
A Török Nagydíjat követően a McLaren átvette a vezetést a konstruktőri pontversenyben a kettősgyőzelem lehetőségét elszalasztó Red Bull Racingtől, a csapat vezetője pedig bízik benne, hogy a sorrend a hétvégén esedékes kanadai futam után sem változik. Martin Whitmarsh úgy véli, az időmérőn jelenleg még jobb a Red Bull, versenytempó tekintetében azonban már megelőzték az osztrák alakulatot, amit Montrealban ismét szeretnének bebizonyítani.

Szakított a kegyelmet kapott malawi meleg pár
Alig két héttel kiszabadulásuk után szakított egymással az a két malawi férfi, akik elnöki kegyelemmel menekültek meg attól, hogy jelképes esküvőjük miatt 14 év börtönt kapjanak. Az egyik férfi azt is bejelentette, hogy már egy nőbe szerelmes.

Heidi Montag tényleg válik
Először csak különélnek, aztán válnak.

A metróban kellett újraéleszteni egy nőt
Két orvos is utazott a szerelvényen.

Év végéig rekordmélységben maradhat a lengyel kamat

Monique Covet menekül a férfiaktól
Covet attól fél, hogy ha érzelmileg kötődni kezd, úgy jár, mint korábban, amikor 38 kilósan, hepatitisszel fertőzve lépett ki a kapcsolatból.

Megpofoztak és leköptek egy buszsofőrt
Egy erősen ittas utas pofonvágott és leköpött egy buszvezetőt Bajnán, aki leszállásra szólította fel a férfit, mert az nem akart fizetni a jegyért - közölte a rendőrség.

Bochkor Gábor már mindent bán
Bochkor Gábor a Bumeráng tegnapi felvételén árulta el, hogy gyakran szoktak szeretkezni a volán mögött, persze nem menet közben - írja a Borsonline.hu internetes oldal.

A római parti lakók hazatérhetnek
Szerdán több torlaszt már lebontottak a Római parton a FCSM dolgozói annak érdekében, hogy az ártéren levő ingatlanok tulajdonosai minél előbb megkezdhessék a takarítást és a fertőtlenítést.

Gránátot találtak a Budai várban
A robbanószerkezetet a Dísz tér melletti építkezésen találták munkások, zajlik a környék kiürítése.

Felgyújtottak egy iskolát Stockholm egyik elővárosában
Zavargások voltak szerdára virradó éjjel Stockholm egyik elővárosában, amelynek során a főleg bevándorlókból álló rendbontók felgyújtották egy iskola épületét.

Megugrott a csődök száma, de több a vállalkozás
Visszaállt az első negyedéves szintre a cégfelszámolások növekedési üteme májusban, az áprilisi jelentős lassulás csak átmenetinek bizonyult, ugyanakkor idén először nőtt az új alapítású vállalkozások száma az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Elhunyt Enyedi Ferenc
Elhunyt Enyedi Ferenc jégkorongozó, aki tagja volt a hetvenes években zsinórban 10 bajnoki címet nyerő Ferencvárosnak - írja az FTC.hu.

Magyarellenes élcelődést ítélt el a román diszkriminációellenes tanács
Diszkriminatívnak minősítette a román Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) az Academia Catavencu című vicclap Magyar megszállás alatt a román kultúra című reklámszpotját.

Árképzési moratórium: benyújtotta javaslatait a Fidesz
A közüzemi díjak emelésének moratóriuma és az új árképzés szabályainak kidolgozása érdekében a Fidesz-frakció gazdasági kabinetje benyújtotta a parlamentnek a földgáz- és a villamosenergia-ellátásról szóló törvények módosításáról rendelkező javaslatot.

Folyamatosan zaklatta volt élettársa ismerőseit is
Életveszélyesen megfenyegette és zaklatta a Ferihegyi repülőtér egyik kiszolgálócégének alkalmazottait egy férfi, aki így próbálta megtalálni korábban ott dolgozó élettársát. A rendőrség kommandósok bevonásával hétfő este otthonában fogta el a férfit

Még 40 ezer embert veszélyeztet a víz, házak az összeomlás szélén
A folyók mérsékelt apadásának köszönhetően valamelyest enyhült az árvízi helyzet Borsod-Abaúj-Zemplénben, de a megyében továbbra is 138 településen védekeznek az áradások ellen, a folyók még mindig több mint 40 ezer embert veszélyeztetnek

Lángoltak a BMW-k
Két nap alatt két BMW-t gyújtott fel egy vagy több ismeretlen tettes Galgócon.

200 millió forintra pályázhatnak a kkv-k
Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig

Kiürítik a Várat, bombát találtak
Második világháborús robbanószerkezetet találtak szerdán a budai Vár területén, jelenleg zajlik a környék kiürítése

Duplázni készül Kínában a Volkswagen
A Volkswagen három-négy éven belül megduplázza gyártó kapacitásait Kínában - jelentette be a társaság elnöke szerdán a dél-kínai Fosanban létesítendő új gyár szerződésének aláírásakor.

Nőtt a becsődölt cégek száma, de májusban már többet is alapítottak
Visszaállt az első negyedéves szintre a cégfelszámolások növekedési üteme májusban, az áprilisi jelentős lassulás csak átmenetinek bizonyult

Leköpte és megütötte a buszsofőrt a részeg
Részegen, pénz nélkül szállt fel a buszra egy testvérpár a Komárom-Esztergom megyei Bajnán. Amikor leszállították őket, egyikük leköpte, megütötte a sofőrt, majd a buszt is ütni kezdte.

Zavargások és tűz Stockholmban
Zavargások voltak szerdára virradó éjjel Stockholm egyik elővárosában, amelynek során a főleg bevándorlókból álló rendbontók felgyújtották egy iskola épületét.

Nem lesz téma a forint gyengülése
A nemzetbiztonsági bizottság levette a napirendről a forintárfolyam-változás nemzetbiztonsági hatásainak vizsgálatát.

Hétfőn tárgyalhatnak a közüzemi díjak befagyasztásáról
A Fidesz-frakció gazdasági kabinetje benyújtotta a parlamentnek a földgázellátásról és a villamosenergia-ellátásáról szóló törvények módosításáról rendelkező javaslatot. Bíznak abban, hogy a törvényjavaslatot a parlament hétfői ülésén megtárgyalja és el is fogadja.

Magas gazdasági kockázat Magyarországon
Magyarországon továbbra is alacsony a politikai kockázat, míg a gazdasági kockázati index azonban átcsúszott a magas kockázati tartományba - derült ki a Political Capital és a Figyelő szakértői által készített kutatásból.

A Hispania újoncai még sohasem versenyeztek Montrealban
Karun Chandhok és Bruno Senna számára idén minden pálya új kihívást jelent, hiszen az indiainak és a brazilnak is ez az első éve a Forma-1-ben. Az újdonság varázsa Kanadában hatványozottan fog jelentkezni számukra, mivel a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán korábban még egyikük sem versenyzett - nem csak Forma-1-es autóban, de semmilyen más szériában sem.

Mezey marad a Videoton edzője
Mezey György marad a labdarúgó NB I-ben második helyen végzett Videoton FC vezetőedzője. A 68 éves szakember a klub honlapjának elmondta, hogy a szakmai stáb az eddigi összetételben dolgozik tovább, az edzések hétfőn kezdődnek.

Kétszázmillió forint pályázati pénz a kkv-knak
Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig - derül ki abból a pályázati felhívásból, ami az Országos Foglakoztatási Közalapítvány (OFA) honlapján jelent meg.

A jómódú fiatalok gyakrabban küzdenek hátfájással, mint a szegényebbek
Egyre gyakoribbak a gerincfájdalmak a fiatalok körében, a háttérben sokszor pszichoszociális okok húzódnak - jelentették ki az Európai Ortopédiai Kongresszuson Madridban.

Mandela a dél-afrikai hideg miatt csak a tévében nézi a vb-t
Nelson Mandela csak villámlátogatást tesz a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság pénteki nyitóünnepségén.

A szerzői jogokért küzdött a viktoriánus Anglia legnagyobb írója
Száznegyven éve, 1870. június 9-én hunyt el Charles Dickens, a viktoriánus Anglia legnagyobb írója, a Twist Olivér és a Copperfield Dávid szerzője.

Leukémiás fiánál marad az ausztrál vb-kapus
Fiának súlyos betegsége miatt nem tér vissza a világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott dél-afrikai edzőtáborába a kapus Brad Jones.

Imádják Charlie Sheen sorozatát az amerikai elítéltek
Charlie Harper figuráját szeretik az amerikai börtönökben, mert rosszfiú, sokat csajozik, és minden problémát hamar megold. A karakter tulajdonosa hamarosan a rácsok mögött találkozhat rajongóival.

Kitiltották a rossz diákokat a kutasi iskola gyereknapjáról
Nem mehettek el a kutasi iskola gyereknapi rendezvényére azok a gyerekek, akinek korábban igazgatói figyelmeztetést kaptak, aki mégis elment, azt hazaküldték. Az iskola igazgatója szerint csak azért érintett több roma diákot a tantestület döntése, mert a tanulók többsége roma származású. Az oktatási ombudsman szerint nem kötelező programoknál lehet korlátozni a részvételt, de nem mindegy, erre mikor figyelmeztetik a diákokat.

Szántó Dávid: Volt, hogy adás előtt elbóbiskoltam
Szántó Dávid sportriporterként kezdte a Magyar Televíziónál, de az utóbbi időben számos más jellegű produkcióban is láthattuk: idén már ő vezette a választási műsort, valamint az Aranyág-at és a gyereknapi összeállítást is rábízta a csatorna. A Gödör Klubban beszélgettünk vele, ahol a különféle szerepek mellett a közszolgálati tévé vonzerejéről, a példaképekről, a stúdióban alvásról is esett néhány szó. Nem volt célja, hogy második Vitray legyen, de tátott szájjal leste Vitray Tamás, Gyulai István vagy Knézy Jenő közvetítéseit. A futballvébére nem utazik, de a stúdióban jelen lesz műsorvezetőként.

Dalglish saját magát ültetné a Liverpool-kispadra
Az új menedzser keresésével megbízott egykori liverpooli legenda szerdán úgy nyilatkozott, szívesen leülne a Rafa Benítez által üresen hagyott menedzseri székbe. Dalglish 1991-ben zavaros körülmények között távozott a klubtól, legutóbb pedig 2000-ben dolgozott vezetőedzőként a skót Celticnél.

Mezey György hosszabbított Videotonnal
A következő szezonban is a 68 éves szakember irányítja a fehérvári futballcsapatot.

A Millennium trilógia szerzőjének korai munkáira bukkantak
Európa legnépszerűbb scifi-írójának zsengéit soha nem jelentette meg lap, ahová17 évesen beküldte.

Mandela csak villámlátogatást tesz a megnyitón
A 91 éves, Nobel-békedíjas az időjárás miatt csak a játékosok üdvözlése idejére látogat a Soccer Citybe.

Nem árt a gyereknek, ha leszbikusok nevelik
Egy kaliforniai vizsgálat szerint a leszbikus párok által nevelt gyerekeknél nem jelentkeztek olyan problémák serdülőkorban, amelyek a szokásostól eltérő családszerkezettel lennének kapcsolatba hozhatók.

Mexikó dühös a lelőtt fiú miatt
Tisztázatlan körülmények között ölt meg egy amerikai határőr egy mexikói fiút.

Nem marad el a Hegyalja fesztivál
A színpadok helyén a Tisza áll, de a szervezők visszaszivattyúzzák a folyót a medrébe.

Megkezdődött a II. Balaton Bike Fest
Az esemény a hegyikerékpáros downhill edzéseivel kezdődött Balatonfüreden és környékén.

Hűtővíz nélkül is küzdenek a magyarok
Blazusiak negyedszer is megnyerte az Erzber Rodeót, a mieinknek idén sem jött össze.

Monique Covet szerint elítélhetik Brigitta Bulgarit
A szintén Olaszországban élő Monique Covet a Velvetnek elmondta, minden bizonnyal nem arról van szó, hogy a tizenévesek végignézték, ahogyan Kocsis maszturbál a színpadon, hanem, hogy közelebbi kapcsolatba is kerültek a vele.

Repülőtéri dolgozókra támadt egy férfi
A nyomozók kezdeményezték, hogy a gyanúsítottat helyezze előzetes letartóztatásba a bíróság.

Második világháborús gránátot találtak a Várban
A robbanószerkezetet a Dísz téren ásták ki, kiürítik a környéket.

Újra recesszióban a finnek

Zavargások Stockholm egyik elővárosában
Bevándorlók felgyújtottak egy iskolát, a tűzoltókat kővel dobálták meg.

Olcsó, netes tévét indíthat az ABC
Egy új hullám kezdetét jelenthette a Google Tv fejlesztésének bejelentése, ugyanis az amerikai csatornák fejesei is felvették a kesztyűt.

Bükkszéken is ingyen várják az árvízkárosult gyerekeket
A község felajánlása nyomán 200-300 gyerek befogadására nyílik lehetőség a bükkszéki ifjúsági táborban, ahol strandolási és egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel várják a gyermekeket.

Szörnyű családi dráma! Alkoholista lesz a 3 éves lány!? Íme az ok!
Szülei szerint a 3 éves Ya Wen azután kezdett dohányozni és inni, hogy túlélt egy közúti balesetet.

Valami bűzlik a jégcsarnok körül
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást a szekszárdi városi ügyészség a kaposvári jégcsarnok ügye kapcsán - közölte a Független Hírügynökséggel Ökrös Magdolna, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette: a nyomozással a Kaposvári Rendőrkapitányságot bízták meg. A nyomozás befejezésének határideje augusztus elseje.

Magyar országimázs: utcai balhék, Trianon, szélsőjobb, gazdasági válság
Rendesen dolgozott Magyarország az utóbbi években az országimázson: utcai zavargások 2006-ban, szélsőjobbos felvonulások és Magyar Gárda, szlovák-magyar konfliktus, gazdasági válság, Lánchídról eltűnt francia diáklány.

Napi jó hír: megint át lehet robogni a határon Barcsnál
A technikai probléma kiküszöbölését követően ismét megindult a barcsi határátkelőhelyen a közúti forgalom - tudatta a Független Hírügynökséggel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

96 épület már biztosan összeomlott
A folyók mérsékelt apadásának köszönhetően valamelyest enyhült az árvízi helyzet Borsod-Abaúj-Zemplénben, de a megyében továbbra is 138 településen védekeznek az áradások ellen, a folyók még mindig több mint 40 ezer embert veszélyeztetnek - mondta Bojti Imre ezredes, a megyei védelmi bizottság ügyeletese.

Bezár a bazár? - Amiről Orbán Viktor még nem beszélt
A kötelező zárva tartásnak a kereskedelmi alkalmazottak és a magyar üzletláncok igen, a multik viszont nem örülnének.

Megugrik a cseh gazdaság?
Felfelé módosította Csehország első negyedévi gazdasági növekedéséről szóló korábbi becslését a statisztikai hivatal: eszerint a GDP 0,5 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó negyedévhez képest, míg az első becslés 0,2 százalékos növekedésről szólt.

A Fidesz-elnökség szerepe lecsökkenhet a döntéshozásban
Csütörtökön tárgyal a Fidesz elnöksége a saját jövőjét érintő kérdésekről

Jól fogynak a hamisított vb-mezek
Remekül fogynak a dél-afrikai világbajnokságra készülő labdarúgó-válogatottak hamisított mezei.

Barcson se ki, se be nem lehet lépni
Technikai problémák miatt leállt a forgalom a barcsi határátkelőhelyen szerda délelőtt, se a ki-, se a beléptetés nem lehetséges

Ököllel ütötték a 99 éves nénit
Súlyos bűncselekmény történt Egerben hajnalban: egy családi házba ismeretlenek hatoltak be és az ott élő idős nénit bántalmazták, illetve értékek után kutattak.

Kormorán-koncert az árvízkárosultakért
A Kormorán az elsők között reagált a Duna Televízió felhívására: Koltay Gergely zenekarvezető közölte, hogy a székelyföldi árvízkárosultak javára már szerveztek sikeres gyűjtést, most pedig a hazai sorstársak számára szeretnék felajánlani június 13-i koncertjük teljes bevételét. Az etnorockzenekar egyébként július derekán a Magyar Lovas Színházzal közösen mutatja be a Trója című történelmi musicaljét.

Miért gyengítette meg Kósa a forintot?
A tőkepiaci közvélemény még mindig azt találgatja, milyen megfontolásból okoztak fideszes képviselők nemzetközi miniválságot. Jóhiszemű és rosszhiszemű magyarázat is van bőven. Nézzük meg a lehetőségeket!

Guardiolának fizetnie kell
A spanyol szövetség 15 euróra büntette a bajnok Barcelona vezetőedzőjét.

AZ MVH kétmilliárdos kárenyhítésre számít
Idén több mint 2 milliárd forint kárenyhítési hozzájárulást várnak a gazdálkodóktól, a hozzájárulásoknak június 30-ig kell beérkezniük a Nemzeti Kárenyhítési Alapba - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH).

Több csőd és új cég májusban
idén először nőtt az új alapítású vállalkozások száma az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

Top10: Pelé, a baljós
Minden idők legjobb futballistáját hazájában inkább elhallgattatnák, már ami a nagy tornák előtti jövendöléseket illeti. Ha Pelé egy vb-esélyest dicsér, az nyugodtan spórolhat a szobafoglalással

MSZP: károsak a mezőgazdaságra kormányzati tervek
Az MSZP szerint aggályosak és károsak azok az intézkedéstervek, amelyek az Orbán Viktor kormányfő által kedden ismertetett 29 pontos gazdasági akciótervből a mezőgazdaságot érintik.

Textil vagy eldobható? - Pelenkaverseny a piacon
Pelenkavita. Fellángol és elcsitul. Szülők, orvosok, környezetvédők mérik össze erejüket és érveiket, hogy eldöntsék: a modern, eldobható vagy a hagyományos textilpelenka használata célszerűbb, jobb, kifizetőbb, környezetkímélőbb-e.

Elindult az ingyenes webes Office
A felhasználók egy része számára már elérhető a Microsoft irodai szoftvercsomagjának ingyenes, webes verziója, ami a legnépszerűbb hasonló alkalmazás, a Google Dokumentumok vetélytársa lehet.

500 millió forintba kerülhet a 2006-os károsultak kártérítése
 

Extrém, 600 lóerős sportkocsi a Panoztól
A Le Mans-i 24 órás versenynek otthont adó pályán bemutatta új, formailag és felépítése miatt is különleges sportkocsiját a Panoz.

Rekord megrendelés Dubajból az Airbus szuperjumbójára
Rekord, 11 milliárd dolláros megrendelést adott az Airbus A380-as repülőgépeire a dubai székhelyű Emirates légitársaság - jelentették be a berlini nemzetközi légi kiállításon kedden; erre a típusra egyszerre ekkora megrendelést még soha nem adtak fel.

Budapesten lépett fel Elton John
Sir Elton a Budapest Sportarénában szórakoztatta szerencsés honfitársainkat, három nappal azután, hogy vitákat kiváltva lépett fel Rush Limbaugh rádiós műsorvezető esküvőjén, akit homofóbiával és azzal vádolnak Amerika-szerte, hogy összeesküvés-elméleteket sző az AIDS jelentőségét kisebbítve. Mi azért megnéztük és csináltunk róla képeket.

A keselyűk lehetnek a foci-vb legnagyobb vesztesei
A kihalás fenyegeti Afrika egyik legnagyobb testű ragadozó madarát a labdarúgó világbajnokság miatt, mert a hiedelem szerint a ritka fokföldi keselyű (Gyps coprotheres) agyának füstölésével megjósolhatók a mérkőzések eredményei.

Abby még évekig marad az NCIS-ben
Pauley Perrette aláírt az NCIS-nél, így a következő évadokban is szerepel.

Oroszlánra is vadászott a Neander-völgyi ember
A Neander-völgyi ember ragadozókra, egyebek közt oroszlánra is vadászott - állítják spanyol régészek, akik kutatásaikról a Journal of Archaeological Science című szaklapban számoltak be.

Aláírást gyűjtenek a jobbikos EP-képviselő irodája ellen Marosvásárhelyen
Tiltakoznak a helyi magyar és román értelmiségek az ellen, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője irodát nyitott az erdélyi Marosvásárhelyen.

Tengeri csiga veszélyezteti a korallzátonyokat
Az apró állat jobban pusztítja a korallokat, mint az éghajlatváltozás.

Megérkezett a dél-afrikai vb-re a címvédő
Az olaszok gépe szerdán kilenc órakor szállt le a johannesburgi nemzetközi repülőtéren.

Jövőre lehet törvényünk az informatikai biztonságról
Dedinszky szerint az információ védelme ugyanolyan alapjog, mint a vagyon védelme.

Valentino Rossi péntek 13-án térhet vissza
Augusztus közepén, a Cseh GP-n, Brnóban ülhet újra motorra a lábtörésből lábadozó világbajnok.

Hírek spárgaleves mellé
A PLT-nek adná el a Népszabadságot a Ringier?

Leállt egy blokk a szentpétervári atomerőműben
Egy szivattyú ment tönkre, a tulajdonos szerint nincs veszély, de vizsgálják a hibát.

A nagymacskák imádják a CK parfümöt
Dörgölőznek, amint megérzik valahol. Videó.

Elhalasztották egy dél-koreai műhold indítását
A műhold a klímaváltozást vizsgálja majd, a startot tűzvédelmi okok miatt kellett halasztani.

Itt az igazi Alejandro az új Lady Gaga-klipből
Evandro Soldati jólmenő brazil modell volt eddig is, klipes szereplése az Alejandróban biztos nagyot lendít majd karrierjén.

Súlyos beteg fia mellett marad az ausztrál futballkapus
Brad Jones fia leukémiás, kezelése öt hétig tart, a Middlesbrough kapusa emiatt lemondta vb-szereplést.

Abruzzi: Batmobile, bárkinek
Ez a gép ott is megdöbbenést okoz, ahol már egy Ferrarival sem lehet átütni az ingerküszöböt.

Lady Gaga erotikus klipje teljes hosszban
Az Alejandro című klipet Steven Klein rendezte, és mint a Telephone, ez is igencsak hosszúra sikeredett, igazi kisfilm lett belőle. A dal már jó ideje meghódít minden slágerlistát.

Töpörödik a Fidesz-elnökség szerepe
Csütörtökön tárgyal a Fidesz elnöksége a saját jövőjét érintő kérdésekről - közölte Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke. Az MTI-nek több elnökségi tag is azt érzékeltette, csökkenhet a testület szerepe a döntéshozatalokban, hiszen most már a kormány a "politika centruma".

Gyurcsány blogol: "lesznek, akik duplán járnak rosszul"
A szegényebb rétegek lesznek az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének elszenvedői - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján.

Friss! Baleset érte az RTL Klub sztárját
Bajor Imrére szemmel láthatóan rájár a rúd. Nem elég, hogy komoly betegséggel küzdött, melyből már kezdett felépülni, egymás után érik a balesetek.

Váratlan: leállt a határforgalom Barcsnál
Az átkelőn egyik irányba sem lehet átlépni a határt, várhatóan délre áll helyre a rend.

Az árvizet is kampánycélokra használják a szlovákok
Valamennyi szlovákiai párt kampányának részévé vált az árvíz. Robert Fico kormányfő még a szombati parlamenti választás előtt pénzsegélyt kíván juttatni a szlovákiai árvízkárosultaknak - írja szerdai számában az Új Szó című pozsonyi napilap.

Minimálisan emelkedett hazánk GDP-je
Véget ért a recesszió a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint. Az első negyedévben 0,9 százalékkal nőtt a GDP a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest. 2009 január-márciusi időszakához viszonyítva csak minimális, 0,1 százalékos az emelkedés.

Tönkretette a termést a víz, drágulnak az élelmiszerek
Az ár- és belvizek több mint 180 ezer hektáron tették tönkre a termést Szlovákiában, az elmúlt hetek katasztrofális időjárását az élelmiszerek drágulásán keresztül mindenki pénztárcája megsínyli

Elfogták a szerb kormányfő egyik gyilkosát
A horvát rendőrség elfogta a Zoran Djindjic egykori szerb kormányfő ellen 2003-ban elkövetett gyilkosság egyik újabb tettesét, akit távollétében 30 évi börtönbüntetésre ítéltek a merényletben való részvételéért

Hengereltek a spanyolok - videó
Utolsó felkészülési mérkőzésén erődemonstrációt tartott a vb egyik nagy esélyese, a spanyol válogatott.

Klóros a csapvíz az árvíz után
Büdös, klórszagú víz folyik napok óta Magyaratádon a vízcsapokból. A szolgáltató szerint is klóros a víz, egyébként minden rendben van - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Csúcsfogyasztó: világbajnok órák
A 2010-es foci világbajnokságról szól a nyár. A labdarúgás legfontosabb eseményére már rég nem csak a focisták készülnek.

Árvízzel is kampányolnak a szlovák pártok
Robert Fico kormányfő még a szombati parlamenti választás előtt pénzsegélyt kíván juttatni a szlovákiai árvízkárosultaknak - írja szerdai számában az Új Szó című pozsonyi napilap.

Benítezé az Inter kispadja
Ahogy az várható volt: a spanyol Rafa Benítez nevezték ki az előző szezonban triplázó olasz Inter vezetőedzőjének.

A Sony távozásának valódi okai
A Numerus clausushoz hasonló jogszabályokkal mérsékelte a társadalmi különbségeket az elmúlt 30 évben Malajzia, miközben kilenc sikeres ötéves terv óriási növekedést és több, ésszerű szerkezetváltást hozott az ország gazdaságának. Megnéztük, a Sony miért választotta Délkelet-Ázsiát Magyarország helyett, mit tudnak ők, amit mi nem.

Életveszélyes fenyegetés Ferihegyen
Életveszélyesen megfenyegette és zaklatta a Ferihegyi repülőtér egyik kiszolgáló cégének alkalmazottait egy férfi, aki így próbálta megtalálni korábban ott dolgozó élettársát.

Mi történt a piacokon?
Ha Kósa Lajos és Szíjjártó Péter fideszes képviselők beszédeinek tőkepiaci fogadtatását követjük, jól látható, hogy Kósa Lajos június 3-ai, csütörtök délelőtti beszéde valóban trendfordulót hozott.

A Renault Kanadában a Mercedest is átugorná
James Allison, a Renault technikai igazgatója egy a francia csapat által kiadott hivatalos sajtóanyagban elmondta, az enstone-i gyárban továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, és Kanadában újabb fejlesztéseket vetnek be az R30-ason, melyektől azt remélik, hogy a Mercedes GP elé kerülnek a mezőnyben.

Az árvíz miatt drágulhatnak az élelmiszerek Szlovákiában
Az ár- és belvizek több mint 180 ezer hektáron tették tönkre a termést Szlovákiában, az elmúlt hetek katasztrofális időjárását az élelmiszerek drágulásán keresztül mindenki pénztárcája megsínyli, írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

Szegregációtól a vébéig
1995-ben a teljes sportfelszerelésben pompázó Nelson Mandela és a dél-afrikai rögbi válogatott csapatkapitánya, a fehér Francois Pienaar összeölelkezése a saját rendezésű világbajnokság döntőjének megnyerése után azt jelentette, hogy a politikai egyesülés után elérkezett az idő a sportban felhúzott mesterséges falak lebontására. Hosszú utat járt be a szivárvány-nemzet, amíg 2004-ben Slepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke bejelenthette, hogy a fekete kontinens országai közül idén először Dél-Afrika rendezhet labdarúgó világbajnokságot.

Nyitott 599 és V6-os motor a Ferraritól
Augusztusban, a Pebble Beach-i luxusautó-kiállításon mutatja be a Ferrari az 599 nyitott tetős változatát. Luca di Montezemolo elnök lehetségesnek tartja, hogy ezentúl V6-os motorokat is beépítenek autóikba.

Magyar találmányok egy zöld jövőért
A környezetvédelem jövőjének egyik kulcseleme az innovációs képességek megfelelő kihasználása. E - nemzeteken is átívelő - humánpolitikai kérdés hazánkban még mindig nem tudta kivívni a rangjának megfelelő bánásmódot. Annak ellenére azonban, hogy a támogatás rendszere alig fejlődött történelmünkben, a régóta és méltán világhírű magyar "feltalálói kedv" mit sem veszített lendületéből. A Ma&Holnap című folyóirat összeállítása.

Meglepetésre Obama embere nyert az arkansasi előválasztáson
Az elemzői várakozásokra rácáfolva a Barack Obama által is támogatott Blanche Lincoln szenátor nyerte a keddi arkansasi előválasztásokat, ahol arról szavaztak, ki legyen a demokrata párt jelöltje a novemberi szenátusi választáson. Előválasztások voltak több más államban is, Kaliforniában két ismert egykori üzletasszony nyerte el a republikánus jelöltségeket.

A koreai Rooney szerint meglephetik a brazilokat
Az észak-koreai labdarúgó-válogatott leggólerősebb játékosa szerint képesek legyőzni a jóval esélyesebbnek tartott brazilokat jövő kedden a dél-afrikai világbajnokságon.

Drogba elutazik, de nincs rá garancia, hogy pályára is lép
Egyelőre semmilyen döntés nem született azzal kapcsolatban, hogy szerephez juthat-e és ha igen, mikortól a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságon Didier Drogba, az elefántcsontpartiak múlt pénteken megsérült támadója.

Én bizony ettől nem álmodok rosszat
Az új Rémálom az Elm utcában nagyon buta film. Sokkal butább, mint 1984-es, Wes Craven-féle elődje volt. Pedig a szándék pont ellentétes lehetett: míg az eredeti filmben néhány mondattal letudják a jó megjelenésű tiniket álmukban gyilkoló Freddy Krueger háttérsztorijának elmagyarázását, az idei eresztésben a két legtovább talpon maradó tini (Rooney Mara és Kyle Gallner) hosszan nyomoz Freddy múltja után. Ez fokozhatná a parát, de sajnos Samuel Bayer rendezőnek (akinek ez az első nagyjátékfilmje, eddig videoklipeket csinált) fogalma sincs róla, hogyan kell feszültséget teremteni.Katie Cassidy, Thomas Dekker és Rooney Mara a filmbenEz a rémálom egyáltalán nem ijesztő, ugyanis a rendező egyetlen, ovis szintű trükkre hagyatkozik: Freddy hirtelen előugrik valahonnan, amit zajos hangeffekt kísér: bú! Ezt eljátssza egyszer és aztán megint és megint és megint és megint. Nem mondom, hogy nem rezzenünk össze tizedszer is, ez zsigeri reakció, de erre építeni egy horrorfilmet egyszerűen nevetséges. Érdemes újranézni az eredetit: Craven egyszer vagy kétszer alkalmazza csak a bú-effektust, a filmje attól ijesztő, hogy Freddy színre lép és üldöz.Jackie Earle Haley a Rémálom az Elm utcában című filmbenA rémálmok egyik leggyakoribb típusa, amikor az embert üldözik álmában, Craven filmje még erre alapozott. Freddy lassan közelít a sötét utcán, karjai olyan hosszúra nőnek, hogy két oldalt súrolják a házak falát. Freddy betört a házba, de nem lehet előle az emeletre menekülni, mert a lépcsőfokok besüppednek a lépések nyomán. Ezek a jelenetek tudatos vagy tudattalan szinten előhozzák a néző saját rémálmait, és ezért kezdünk félni. Bayer nem tudja, hogyan kéne ijesztgetni, és ezt valahol érzi is, különben nem próbálna meg folyton azzal hatást elérni, hogy előugrasztja Freddyt egy ajtó mögül. Amikor pengekezű gyilkosa kicsit hosszabban a színen tartózkodik, nincs benne semmi félelmetes, csak a jó öreg Jackie Earle Haley az, gumimaszkkal a fején.Katie Cassidy a Rémálom az Elm utcában című filmbenBár az eredeti film sem egy remekmű (a színészi alakítások abban talán még rosszabbak, bár a mostani fiatalokról se lehet sok jót elmondani, a csúnya véget érő szöszit alakító Katie Cassidy különösen gyenge), bátrabb volt az újnál annyiban, hogy mert gusztustalan lenni. Bayer tinijei egytől egyig modellarcok, akik szép tisztán múlnak ki: fröcsög körülöttük a vér, és jónapot. Craven sokkal brutálisabban tette el láb alól a főhősöket, Freddyjéből pedig genny csöpögött és hernyók kúsztak ki. Mindezt az új verzióban felsikálták, nehogy ne legyen elég esztétikus.

Májusban aratott a csőd
Megugrott a csődök száma májusban, az áprilisi jelentős lassulás csak átmenetinek bizonyult. Meglódult ugyanakkor a cégalapítási kedv, idén először növekedett az új alapítású vállalkozások száma az egy évvel korábbihoz képest.  

Besétált egy aligátor egy iskolába Floridában
Kétméteres aligátor sétált be egy középiskola büféjébe az Egyesült Államokban.

Már a Kósa-baki előtt lemondott dédelgetett terveiről a Fidesz
Tudatos akció volt a Fidesz részéről, hogy befolyásos politikusai múlt héten egymás után nyilatkoztak a gazdaság rossz helyzetéről, a párt így akarta  előkészíteni Orbán Viktor kormányfő kedden meghirdetett gazdasági akciótervének bejelentését. A túl kemény nyilatkozatok forintpánikot robbantottak ki, ami meglepte ugyan a párt vezetőit, de nem ez okozta nekik a legnagyobb fejtörést. Orbán számára már a pánik előtt nyilvánvalóvá válhatott, hogy le kell mondania a Fidesz hónapok óta eltervezett stratégiájáról.

Kilopták a rezet a trafóból
Egy dunaföldvári tanyánál okoztak 800 ezer forintos kárt.

Észak-Korea meglepetésre készül a vb-n
Az ázsiai csapat leggólerősebb játékosa szerint képesek legyőzni a jóval esélyesebb brazilokat is.

Megugrott a csődök száma májusban
A dél-alföldi és észak-magyarországi cégek negyede dőlt be a múlt hónapban.

Még mindig a rádió a legszemélyesebb média
Zuhannak a rádiók bevételei, pedig a hallgatók nem kapcsolnak el a reklámokról.

A neandervölgyi ember oroszlánra is vadászott
Nem riadt vissza a pleisztocénkori állattól, pedig az fél méterrel hosszabb volt mint ma élő rokona.

Kicsit alulértékelt a német válogatott
Ballack kiesésével jól fizet a német vb-csoportelsőség, sőt, túl jól, mintha átlagos csapatról lenne szó.

Drogba elutazik csapattársaival
Még nincs döntés, hogy a Chelsea elefántcsontparti válogatottja játszhat-e a vb-n.

NATO-konvojra támadtak Pakisztánban
Heten meghaltak, négyen megsérültek, a támadók járműveket gyújtottak fel.

A hetero férfiak kövérebbek, mint a melegek
Nőknél viszont éppen fordított a helyzet: a leszbikusok között több a túlsúlyos.

Lady GaGától nyúl új számában SP, mint a nagyok
Pa-Pa-Partyarc - énekli a fiatal énekes új számában, de nem érzi azt, hogy a külföldi előadók magyar mása lenne. Azt azért aláírja, hogy Lady GaGa mindenkire nagy hatást gyakorol.

Végre normális előzetes a Törtetőknek
Jó lesz ez a hetedik évad, emberek.

Cole és Ballack sem kell a Chelsea-nek
Az angollal és a némettel közölték, nem kapnak új szerződést. Szabadon, ingyen igazolhatóak, Cole-ért sorban áll az Arsenal, a Tottenham és a MU.

Irdatlan élelmiszerárak a láthatáron
Az ár- és belvizek több mint 180 ezer hektáron tették tönkre a termést Szlovákiában, az elmúlt hetek katasztrofális időjárását az élelmiszerek drágulásán keresztül mindenkinek a pénztárcája megsínyli - írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

Újra látogatható az "őskor Sixtus-kápolnája"
Az év végétől újra látogatható lesz az őskori barlangrajzairól híres spanyolországi Altamira-barlang - közölte kedden este a spanyol kormány. A barlangot 2002-ben zárták le, azóta csak annak másolatát nézhették meg a turisták.

Bűzlő víz folyik a csapból Magyaratádon: a halakat is elpusztította
Büdös, klórszagú víz folyik napok óta Magyaratádon a vízcsapokból, inni már keveseknek van gusztusa belőle, főként miután kiderült: az egyik akvarista másfél liter csapvízzel pótolta az elpárolgott vizet, és a halak néhány percen belül kimúltak. A szolgáltató szerint is klóros a víz, egyébként minden rendben van - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Egy teljes násznéppel karambolozott egy indiai busz
Nekirohant egy fának, majd egy árokba zuhant szerdán egy kisbusz India keleti részében; a balesetben legalább húsz ember meghalt, és tizenöt súlyosan megsebesült.

Ágyúval űzte el kétszer is a kilakoltatására érkezett embereket
Az 56 éves férfi földjén a helyi kormányzat akar hivatali épületeket emelni, de a parasztember szerint nem adnak neki megfelelő összeget a földért, ezért nem hajlandó elköltözni.

2006, a pusztító év: 500 milliós kártérítéssel számol az állam
A rendelkezésre álló adatokból úgy becsülhető, hogy a 2006. augusztus 20-i tűzijáték károsultjainak mintegy 300 millió, az őszi rendőri erőszak áldozatainak közel 200 millió forint értékben kell az államnak kártérítést fizetnie - nyilatkozta Gulyás Gergely fideszes képviselő.

Csúnya titok derült ki! Liptai mellett volt egy szerető is
Bár a színész balesete mindent visz, a művésznő egykori vélt vagy valós ügyei is dobogós helyezést érnek.

Az árvíz nem befolyásolja a választást
Várhatóan nem befolyásolja az árvíz a választások lebonyolítását, a legtöbb árvíz sújtotta településen megtudják tartani a szombati voksolást.

Lemosták a lengyeleket + Képek
Hatgólos győzelemmel hangolt a hamarosan kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra az Eb-címvédő spanyol válogatott kedd este Murciában Lengyelország ellen. A gólokat sorrendben Villa, Silva, Xabi Alonso, Fabregas, Torres és Pedro szerezte. Torres három hónapja szerepelt utoljára a válogatottban, sikeres volt visszatérése sérüléséből, félórát kapott.

A manguszta is csatlakozott az elithez
A közismerten

500 millió forintot fizetnek a 2006-os események áldozatainak
A rendelkezésre álló adatokból úgy becsülhető, hogy a 2006. augusztus 20-i tűzijáték károsultjainak mintegy 300 millió, az őszi rendőri erőszak áldozatainak közel 200 millió forint értékben kell az államnak kártérítést fizetnie

Még a nyár során módosíthatják a médiatörvényt
Még a parlament rendkívüli, nyári ülésszakában változhat a médiatörvény

Szerdai eredmény: előnyben a Lakers
ALos Angeles Lakers nyerte meg a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének harmadik mérkőzését Bostonban, így vezet a Celtics ellen.

Csoportmustra: két súlycsoport
A hollandoknak kötelező feladat a csoport megnyerése, a második helyre ugyanakkor szinte egyenlő eséllyel pályázik Kamerun, Dánia és Japán.

Kidőlt egy bíró és egy szövetségi kapitány
Megsérült chilei Pablo Pozo Quinteros játékvezető, aki így nem fújhatja a sípot a világbajnokságon, míg a dánok szövetségi kapitánya, Morten Olsen magas lázzal nyomja az ágyat.

Halálos buszbaleset Indiában
Nekirohant egy fának, majd egy árokba zuhant szerdán egy kisbusz India keleti részében; a balesetben legalább húsz ember meghalt, és tizenöt súlyosan megsebesült.

Tényleg véget ért a recesszió Magyarországon
Véget ért a recesszió Magyarországon. A KSH ugyanis megerősítette a május elején közölt előzetes, éves és negyedéves összevetésben egyaránt növekedésről tanúskodó adatokat.

Jelentősen növelik a vetélés kockázatát az antidepresszánsok
A kanadai orvosszövetség folyóiratában (CMAJ) megjelent új tanulmány szerint 68 százalékkal nő a vetélés kockázata azoknál a nőknél, akik várandósságuk alatt antidepresszánst szednek.

Másfélmillió autót hív vissza a GM tűzveszély miatt
Másfélmillió GM-modell tűzveszélyes az Egyesült Államokban, a gyártó az összes érintett autót visszahívja.

IMF: a vártnál lassabban javulhat a világgazdaság
Az európai államadósság-válság arra vall, hogy a világgazdaság javulása a korábban vártnál lassúbb lehet, mondta az IMF vezérigazgató-helyettese, Sinohara Naojuki szerdán egy szingapúri előadáson.

Erősödés a magyar tőzsdén
Több mint 1 százalékos emelkedéssel indult útjára szerdán a BUX.

AmCham: bíztatóak és jelentősek a kormányintézkedések
A kedden bejelentett kormányintézkedések "biztatóak és jelentősek" - közölte Dávid Péter, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója szerdán.

Milliókra büntették a hazugozó Guardiolát
Hazugnak nevezte a játékvezetőt, ezért 15 ezer euróra (4,2 millió forintra) büntette a spanyol szövetség Josep Guardiolát, a spanyol bajnok Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Sarkozy és Merkel gyorsítaná a pénzügyi szabályozást

Rádumálták a biztosításra, 10 év múlva kevesebbet kapott vissza
A tücsök típusú, takarékoskodni képtelen emberek, illetve rákok fellélegezhetnek, mert geod01 sztorija is megmutatja, hogy aki már fiatalon előrelátó, az ugyanúgy megszívhatja.

Benítez az Inter vezetőedzője
Massimo Moratti, a klub elnöke kedden este jelentette be, hogy mindenben megegyeztek.

Tényleg nagyot nőtt a magyar gazdaság
Megerősítette a KSH, hogy egyetlen negyedév alatt 0,9 százalékkal nőtt a GDP-nk.

Keressük a legjobb akciójelenetet
Neo vagy Darth Vader győz jobban? John Wayne vagy Schwarzenegger a nagyobb küzdő? Szavazás.

Tizenötezer euróra büntették a Barcelona vezetőedzőjét
Josep Guardiola a márciusi, Almería elleni bajnokin hazugnak nevezte Carlos Clos Gomez bírót.

Javultak a cseh GDP-várakozások

Nem perlik az Apple-t az iOS név miatt
A Cisco engedélyt adott a cégnek a név használatára.

Világbajnokságot rendezhetnek az X-Faktorból
Simon Cowell szerint nem lesz szükség zsűrire a műsorban, ami felválthatja az Euróvíziós Dalfesztivált.

Anya meglóg a saját életéből
A nagyot elvitte a nagyanyja, apjuk dolgozott, mint általában hétvégéken. A Kicsi pár centisen még nem szólt bele a dolgaimba, tekintve hogy még ki se nőtt a szája. Szóval itt ásít egy üres nap, mit csináljak vele?

Kitiltották a rossz gyerekeket a gyereknapról
Kitiltották a kutasi iskolában a gyereknapi rendezvényről azokat a gyerekeket, akik a tanévben igazgatói figyelmeztetést kaptak; az érintett tanulók egy része mégis elment a rendezvényre, a helyben lakókat a pedagógusok még a program kezdete előtt hazavitték, a Szabásról bejárókat pedig hazaküldték az iskolabusszal - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Szörföznek a krokodilok
A világ legnagyobb, akár öt és fél méteres testhosszt is elérő hüllőit szonárokkal és műholdas jeladókkal követték, hogy kiderítsék, hogyan voltak képesek elterjedni a kontinens környékén.

IMF: Nincs miért aggódni!
Hazánk is hozzájárul a nem egyértelmű helyzethez.

Baka F. Zoltán: Piros pont

Tamás Gábor: Dinnyét hazafiként

Ugró Miklós: A széthúzók összetartozása

Fehér Béla

Fázsy Anikó: Országhatárok körzővel, vonalzóval

Szabó Anna: Betartott ígéretek

Benítez az Interé
Minden apró részletben megegyezett egymással a spanyol sztáredző Rafael Benítez és a BL-győztes Internazionale labdarúgóklub

Megrendszabályoznák a pénzpiacokat
Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Angela Merkel német kancellár közös levélben sürgette az Európai Bizottságot, hogy gyorsítsa meg a pénzügyi piacok megrendszabályozására irányuló munkát.

Ránézett a napra a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,62 pontos emelkedéssel, 21 268,01 ponton nyitott szerdán.

Hatmilliárdba került eddig az árvízi védekezés
Az árvízi védekezés hatmilliárd forintba került eddig - mondta a az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában Pintér Sándor.

Emelkedéssel nyithat a tőzsde
Nyitásban emelkedés lehet a Budapesti Értéktőzsdén szerdán a szakértők szerint, akik úgy vélik a további irányt nehéz megjósolni.

Nőtt a GDP Magyarországon
Az első negyedévben 0,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a tavalyi év utolsó negyedéhez képest, és 0,1 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához viszonyítva - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gyurcsány szerint Robin Hood forog a sírjában
A gazdagok barátjának és Kóka János legjobb tanítványának nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szerda reggeli blogbejegyzésében. Gyurcsány a naplójában élesen támadja az Orbán-kormány kedden bejelentett gazdasági programját, melyet a "felsőközéposztály önzésének programjának" hív.

Népszava: Saját testőrséget szerveznek Orbánnak
A Fidesz korábbi biztonsági igazgatója lehet a parancsnoka annak az egységnek, amely a Köztársasági Őrezred szétdarabolásával jön létre, és kizárólag a miniszterelnök védelmével foglalkozik majd - írja a Népszava. A lap szerint már a rendőrség már fel is vett több, korábban Orbán Viktor pártelnök testőrségében dolgozó embert. Az őrezredet kiköltöztetik a jelenlegi székházából is, helyét a honvédelmi tárca foglalja el.

A mobiltechnológia és a zöldenergia fogják beindítani a világgazdaságot
Az unió ragaszkodik a bankok megadóztatásához akkor is, ha nem lesz globális konszenzus, az amerikai gazdaságot pedig a mobiltechnológia és a zöldenergia fogja kihúzni a válságból. Külföldi gazdasági lapszemle.

Populizmusról írnak a nyugati gazdasági lapok Orbán beszéde után
Feltűnik a populista jelző a Wall Street Journal és a Financial Times keddi Orbán-beszédet ismertető és elemző cikkében is.

Guatemalai helyettesíti a lesérült chilei játékvezetőt a vb-n
Sérülés miatt lemarad a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról Pablo Pozo Quinteros chilei játékvezető.

Todt: Büntetni kell a közúton szabálytalankodó versenyzőket
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke komoly büntetésben részesítené azokat a Forma-1-es versenyzőket, akik közúti szabálytalanságot követnek el. Jean Todt elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen esetekben minden következmény nélkül rajthoz állhat a soron következő futamon a kihágást elkövető pilóta, ezért változtatna az eddigi helyzeten.

Amerikai határőrök lőttek le egy mexikói fiút
A fiú kővel dobálta a határőröket a két ország határánál. Valószínűleg át akart szökni.

Murray és Roddick már a 16 között Queensben
A wimbledoni teniszbajnokság előversenyének számító viadol 714 ezer euró a pénzdíj.

Nem lehet ott a vb-n a chilei bíró
Pablo Pozo Quinteros megsérült, helyette egy guatemalai játékvezető utazik a vb-re.

Jude Law díjat kap a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztiválon
Jude Law a cseh fesztivál elnökének különdíját veheti át majd.

Kiszabadítanak egy kacsacsőrű dinoszauruszt a kősírjából
A régészek két éve dolgoznak a késő krétakori, nagyon jó állapotban fennmaradt leleten.

Ha kicsorbul a sárkányfog
Olvassátok Fleuriste recenzióját!

Kiállítják Galilei ujjait
Firenzében a tudós fogai és legendás csillagászati műszerei is megtekinthetők.

Dizájner cuccokkal tisztelegnek a szuperhősök előtt
Bár a DC Comics 75. születésnapjára készült dizájner cuccok pofátlanul drágák, azért Macskanő csizmájáról és a Superman-táskáról szívesen tárgyalnánk.

Lezúzzuk a tv-t, mert beszálltunk az internetbe

Messziről hoztak méheket az ókori izraeliek
A kutatók sokáig úgy vélték, hogy a Bibliában szereplő méz datolyából készült nektárra utal.

Szerdánként lesznek a kormányülések
Az új kabinet most szerdán tartja első "rendes" ülését, ahol téma lesz a 29 pontból álló gazdasági akcióterv, az árvízi helyzet, valamint az új kormányzati struktúra működtetése.

Így szexel a magyar! Meg fog lepődni...
A magyarok ötöde havonta, vagy ritkábban él nemi életet, kétharmada gyakran stresszel, felének pedig nagyon kevés közeli barátja van - derült ki a HáziPatika.com felméréséből, amelynek keretében 83 ezer embert kérdeztek meg. Az eredmények alapján a válaszadók 65 százaléka mindennap kávézik, harmada pedig naponta több kávét is megiszik.

IMF + Magyarország: "nemigen van miért aggódni"
Az európai államadósság-válság arra vall, hogy a világgazdaság javulása a korábban vártnál lassúbb lehet - mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgató-helyettese, Sinohara Naojuki szerdán egy előadásában Szingapúrban.

Komoly megszorítások az RTL Klubnál
Harmadolták a Reggeli stábját és a Blikk információi szerint a műsorvezetők fizetését is megkurtíthatják.

Óvatosság: kivárnak az energiacégek
Az energiacégek számára elrendelt áremelési moratórium és az árképzés új alapokra tétele forró témának számít. Nyitottak ugyan a tárgyalásra, de bármi áron nem ragaszkodnak egy agyonszabályozott magyar piachoz - írja a Népszabadság.

Nem engedték be Nagy-Britanniába Chris Brownt
A barátnője megverése miatt elítélt Chris Brown amerikai énekes elhalasztotta szerdán induló brit turnéját, mert a brit hatóságok nem adtak neki beutazási engedélyt - közölte a koncertek szervezője kedden. A 21 éves rhythm and blues sztár négy koncertet adott volna Nagy-Britanniában.

Így áll most az árvízhelyzet! Nincs megnyugvás!
Fontos lesz a szúnyogirtás is.

Tűzveszélyes az ablakmosó rendszere, visszahívják az autókat
Tűzveszélyes ablakmosó rendszere miatt hívnak vissza import Cadillac márkájú autókat Kínában

Feltalálták a vegetáriánus csirkehúst
Feltalálták a vegetáriánus csirkehúst az amerikai Missouri Egyetem kutatói

Egy szer esetében 31 milliárd forintot dobtunk ki a kukába
A kiváltott orvosságok tizede felbontatlanul kerül a kukába. Elégedetlenek az orvosok a betegekkel, mert a páciensek nem működnek közre elég fegyelmezetten saját gyógyulásukban

Lassúbb kilábalást jósol az IMF
Az európai államadósság-válság arra vall, hogy a világgazdaság javulása a korábban vártnál lassúbb lehet - mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgató-helyettese, Sinohara Naojuki szerdán egy előadásában Szingapúrban.

Felrobbant a gázvezeték, két ember meghalt
Egy héten belül másodszor robbant föl gázvezeték Texasban. Ezúttal az amerikai állam északi részében történt a baleset, és két ember halálát okozta, hárman megsérültek.

Választás kezdődött Hollandiában
Megkezdődött szerda reggel a parlamenti választás Hollandiában.

Az iráni elnök nem lesz ott a csúcsértekezletén
Az iráni nukleáris program kapcsán Moszkva és Teherán között keletkezett feszültségek miatt Mahmúd Ahmedinezsád iráni elnök nem vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SOC) csúcsértekezletén.

Az alacsony embereknél jóval gyakoribb a szívinfarktus
Egy 3 millió emberen végzett, minden eddiginél átfogóbb elemzés megerősítette, amit 1951-ben vetettek fel először: testmagasságunk nem közömbös tényező a szívbetegségek kialakulása szempontjából. 52 korábbi tanulmány alapján végre komoly megerősítést nyert, hogy az alacsonyabb embereknél gyakoribb a halálos szívinfarktus kockázata, mint a magasabb személyeknél.

Újra a Lakers vezet az NBA-döntőben
A címvédő Los Angeles Lakers nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 64. nagydöntőjének harmadik mérkőzését Bostonban, így 2-1-re vezet a Celtics ellen.

A spanyolok kiütötték a lengyeleket
A dél-afrikai világbajnokságra készülő Európa-bajnok spanyol válogatott hatgólos győzelmet aratott kedd este felkészülési mérkőzésen a lengyel válogatott ellen, Murciában. A hat találatot hat játékos szerezte.

Kiürítették a Gáspár villát
A showman új otthont keres a családjának.

A spanyol futballválogatott hatot lőtt a lengyeleknek
A világbajnokságra készülő spanyol válogatott Murciában intézte el a lengyeleket.

Melzer a nyolcaddöntős Halléban
A füvespályás torna hatodik kiemeltje az orosz Alekszandr Kudrjavcovot győzte le.

Nekiment a kollégának a magyar sztár - "Életekkel játszanak"
Felszólalt a fitnesz-sztár a Gombos Edina és Vámos Erika által népszerűsített fogyasztó-kapszulák ellen - Norbi szerint életekkel játszanak a hölgyek, mivel az édesgyökér egyik hatóanyagának bizonyított mellékhatásai veszélyesek.

Kövekkel dobálta a kisfiú a határőröket - lelőtték
Mexikó kedden teljes körű vizsgálatot követelt egy 14 éves kisfiú halála ügyében, akit a gyanú szerint egy amerikai határőr lőtt le a két ország határánál.

Délután négyig lehet licitálni Kolonics György kenujára
Szerda délután négy óráig lehet licitálni Kolonics György egyedi versenykenujára Magyarország egyik legnagyobb internetes aukciós portálján. A kenu kikiáltási ára 1 forint volt, a licit szerda reggel 5 órakor 456 001 forinton állt. Az aukció május végén indult, a befolyt összeggel a felajánlók a Kolonics Alapítványt segítik, amely kajakokkal és kenukkal támogatja a fiatal tehetségeket.

Még mindig beleszólnak a folyók a vonatközlekedésbe
A Hernád áradása miatt módosult a menetrend Miskolc-Tiszai pályaudvar és Szerencs között, az Ipolynál viszont javult a helyzet, így Balassagyarmat-Ipolytarnóc között 14 órától megindulhat a vonatközlekedés - közölte a Mávinform szerdán reggel az MTI-vel.

A harlemi módszerrel segítenék a cigány gyerekeket
A fekete gyerekek integrációját segítő Harlem Childrens Zone (HCZ) program nyilván működne Magyarországon, a romák helyzetének javítására - mondta Geoffrey Canada, a HCZ-program elnöke az MTI-nek a témában rendezett, kedden zárult washingtoni konferencia végén.

Kénsavval támadt a végrehajtókra egy kínai pár
A kerületi bíróság elnökét, Liao Kotungot (Liao Kedong) és beosztottjait az épület bejáratánál felülről locsolták le; jelentések szerint Liao fél arca leégett, a további sérültek között még egy ember állapota súlyos.

Horror! Aligátor sétált be egy iskolába
A kétméteres hüllő észrevétlen került a floridai Tampa város iskolájának büféjébe, nem kis riadalmat keltve a diákok és tanárok körében.

Veszélyes Cadillaceket hívnak vissza
Tűzveszélyes ablakmosó rendszere miatt hívnak vissza import Cadillac márkájú autókat Kínában - jelentette be a minőség-ellenőrzési főhatóság szerdán.

Mi lesz ma a parlamentben?
A hét közepén lesznek ezentúl az ülések.

Iszlámellenes párt kerül hatalomra?
Nyolc év után várhatóan véget ér Balkenende holland miniszterelnök jobbközép kormányzása, de pártja várhatóan a következő kabinetnek is a tagja lesz a szerdai parlamenti választást követően. Pár hónapja a voksolás esélyese még Gert Wilders iszlámellenes pártja volt, de mostanra jelentősen megerősödtek a liberálisok és biztos győzelemre számíthatnak.

Még estére sem hűl le a levegő
Túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul, késő este 22, 27 fok várható.

12 éves és már öldököl
Egy tizenkét éves fiú személyében az eddigi legfiatalabb torreádor mutatkozott be a mexikóvárosi arénában.

Már elkezdték a takarítást, ám a Tisza még csak most támad
Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma

Meglovasítottak 3 millió forint készpénzt a házból
Közel 3 millió forint készpénzt, egy fehérarany női nyakláncot, valamint a sértett két személygépkocsijának indítókulcsát lopta el, egyelőre ismeretlen tettes.

Marad az afrikai meleg
30 fok körüli melegre és sok napsütésre számíthatunk. Északon egy-két helyen esetleg gyenge zápor kialakulhat.

Az IMF nem aggódik Magyarország miatt
Az IMF nem aggódik a magyar gazdaság helyzete miatt. "A helyzet sokkal nyugodtabb, jelenleg nemigen van miért aggódni" - mondta az IMF vezérigazgató-helyettese.

Megvan a volt szerb kormányfő gyilkosa
A horvát rendőrség elfogta a Zoran Djindjic egykori szerb kormányfő ellen 2003-ban elkövetett gyilkosság egyik újabb tettesét, akit távollétében 30 évi börtönbüntetésre ítéltek a merényletben való részvételéért - jelentette be kedd este a szerb belügyminiszter.

Kis és Hosnyánszky Egerben folytatja?
Varga Dániel és Varga Dénes után Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert is távozhat a bajnok Vasastól, ráadásul mindketten hazai riválishoz, nevezetesen az Egerhez szerződhetnek - írta a Nemzeti Sport.

Megjelent az első napenergiás fényreklám
A világ egyik legforgalmasabb terén, a New York-i Times Square-en avatták fel az első környezetbarát fényreklámot.

Baráth: A sportirányítás sajátos agóniája zajlik
Bár a kormányváltás óta több sportági szövetségben is fideszes politikusra cserélték a korábbi vezetőt, sokakat meglepett, hogy Studniczky Ferenc, az utóbbi években sikert sikerre halmozó jégkorongozók elnöke nem indul újra a posztért. A Népszabadság értesülése szerint az elnöknek azért kellett távoznia, mert a sportág központi támogatása sínylette volna meg a maradását, de Studniczky szerint nincs valóságalapja ennek az információnak. Baráth Etele, a kajak-kenu szövetséget 1995 óta irányító egykori MSZP-politikus szerint a saját szövetsége ellen tudna állni a külső nyomásgyakorlásnak, mivel a fő támogatók egyike sem állami cég.

Nadal már a harmadik a kereseti örökranglistán
Eddig Roger Feder és Pete Sampras kereste a legtöbb pénzt, Nadal már több mint 31 millió dollárnál tart.

Futball-vb: Jól fogynak a hamis mezek
A Kínában készülő trikókból már 100 ezer darabot rendeltek meg a szurkolók az interneten.

Nekünk is fájnak a német megszorítások?
A 90 milliárd eurós csomag hatására 2011-től visszaeshet a magyar export.

Feldarabolják a Köztársasági Őrezredet
Az államfőt és a miniszterelnököt külön testőrség védi majd. Az érdekképviseletek háborognak.

Bőröndnyi kis magyar motor
Mégis lesz hazai motorgyártás? Az Antro csoport elkészítette hordozható elektromos robogóját.

Igen, Bochkor is szexel az autóban
A műsorvezető félreáll, ha arról van szó,mert ő nem egy Bencsik Tamara.

A rendőrséghez fordultak a kínai mozgólépcsők miatt
A BRFK feljelentés-kiegészítést kért, tizenöt napon belül döntenek a nyomozásról.

Ha fogyasztó vagy, hallgass!
Ha kevés kábítószerrel kapnak el valakit, megúszhatja a börtönt, bár nem is minden bíró tekinti bizonyítéknak a vallomást.

Donatella szülinapján Nyertes Zsuzsa énekelt
De nem is ez a breaking, hanem az, hogy a lányka már kilenc éves.

Az amszterdami repülőtéren szavazhattak a legkorábban
Előrehozott parlamenti választás van ma Hollandiában, mert a kormány februárban lemondott.

Brutális napsütés: naptej nélkül egy tapodtat se!
Szerdától országszerte nagyon erős UV-B sugárzására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - a sugárzás az egész országban elérheti a 7,5-ös értéket.

A Fidesz kizárta soraiból Kádár Jánost
Azokat kivéve, akiknek az adójóváírás eddig csökkentette a személyi jövedelemadóját, mindenki jól fog járni az új kormány által tervezett 16 százalékos, családi kedvezménnyel kiegészített egykulcsos adóval. A legrosszabbul tehát az alacsony keresetűek járnak, különösen akkor, ha gyermektelenek. A havi 160 ezer felett keresők már nyerhetnek a változással, amely a legkedvezőbben a magas keresetű gyermeket nevelő adózókat érinti majd. A Fidesz a jelek szerint búcsút intett kádárista önmagának és ismét "polgári" pártként igyekszik kormányozni.

Árvíz: látszik az alagút vége
Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője.

Helyek, melyeket jobb elkerülni autóval!
Újabb négy helyen végeznek burkolatjavítási munkálatokat szerdán Budapesten.

Kitálal a kedvenc! Alkoholproblémák, meztelenség, becsődölt házasságok
Önéletrajzi könyvében életének elmúlt harminc évéről, többek között három házasságáról és karrierjének különböző állomásairól számol majd be a hollywoodi színésznő.

A Főkert elpusztította a Feneketlen-tó halait?
Már nemcsak hűtlen kezelés, hanem a Feneketlen-tó környéki parkfenntartási munkák közben elkövetett természetkárosítás miatt is nyomoz a rendőrség a Főkert Zrt-nél - tudta meg a Magyar Nemzet.

Ez történik, ha senkinek sem fizetnek segélyt!
Tolna megye legszegényebb vidékén egy háromszáz lelkes községben hét éve senki sem kapott rendszeres segélyt, mégsem zúgolódnak.

Lázár János valósította meg az MSZP álmát
Miközben Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa elveti az oktatási integráció eddigi gyakorlatát, Lázár János Hódmezővásárhelyen megvalósította

A jó idő és a forint pörgeti a Balatont
A jó idő és a forint pörgeti a Balatont, a katasztrofális előszezon után néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett a balatoni idegenforgalom - írja a Napi Gazdaság.

Enyhül az árvízhelyzet
Tovább enyhül az árvízhelyzet, az éjszaka rendkívüli esemény nem történt a gátakon, szerdán tovább csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma - mondta Dobson Tibor.

Kormányülések szerdánként
A tervek szerint szerdánként ülésezik majd a kormány - értesült az MTI.

Szétszabdalják a Köztársasági Őrezredet
Még a héten - lényegében azonnali hatállyal - ki kell költöznie korábbi székhelyéről a Köztársasági Őrezrednek, melyet az új kormány szét is darabol - értesült a Népszava.

Apadnak az észak-magyarországi folyók, árad a Tisza
Szerda reggelre enyhült az árvízhelyzet az országban, az észak-magyarországi folyók már apadnak, a kitelepítettek a fertőzésveszély ellenére elkezdtek visszaköltözni házaikba. A Tiszán is több mint tízméteres vízállás várható, a Duna csütörtökön és pénteken Bajánál és Mohácsnál tetőzik majd. Tudósítás az árvízhelyzetről percről percre.

A nap fotója: Segítség! Nimfomán vagyok!
A nimfomániáról nem beszélünk, mert tabu, mert megalázó, mert titkolnivaló? Miért is?

4 garantáltan focimentes program csajoknak
Pénteken indul a foci vb, így itt az ideje, hogy bebiztosítsd magad arra az esetre, ha a pasidat nem tudod elrángatni a tv elől. És miért is tennéd, hiszen a Női Lapozó remek programokat ajánl Neked a hétvégére vidéken és a fővárosban egyaránt. Mozdulj ki, hiszen a pasid nélkül is van élet!

5 ötlet mélyhűtött leveles tésztára
Valami finomságra vágysz, de nincs kedved hosszan sütögetni? Vendégek jönnek estére, és valamit az asztalra tennél? Édeset vagy sósat falatoznál? Vészhelyzetre érdemes egy tekercs mélyhűtött leveles tésztát tartanod a hűtődben, csodákat művelhetsz vele, megmutatjuk hogyan!

Hollywoodi cuccok elérhető áron - Stílustippek Carrie-től
Kritizálhatjuk a Szex és New York 2. karaktereit, forgatókönyvét, és kereshetjük a hibákat, de az biztos, hogy Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte stílusérzéke semmit sem romlott az évek során.

A 4 leggyakoribb párkapcsolati mikro-krízis - Így kezeld!
Párkapcsolataink telis-tele vannak hétköznapi krízishelyzetekkel. Ne hagyjuk, hogy ezek krónikussá váljanak és megviseljék a szerelmi életünket, inkább tanuljuk meg kezelni őket!

Nimfománia, hajsza a gyönyörért
Szexmániás, szexfüggő, nimfomán - mindnyájan hajszolják a boldogságot. Csakhogy a nimfománt hiába kergeti a vágy egyik ágyból a másikba, az érzelmi és a szexuális kielégülés gyakran elmarad.

Forinterősödésre lehet számítani
 

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás
Aki teheti, maradjon árnyékban 11 és 15 óra között.

Nissan Universal
Bár sokan imádják a GT-R-t vagy 370Z-t, mégsem ezek tartják életben a Nissant. Sőt, ha nem lenne mai tesztautónk, lehet, hogy nem lenne előbbi kettő sem. Köszönhetnek neki, hiszen ez ma talán a márka legjobb modellje.

A hetente elromló telefon és a felelősség
Anita kizárólag a kitartásának köszönheti, hogy van telefonja, igaz nem az eredetileg választott, de van.

NBA: Bostonban nyert a címvédő Lakers
Visszaszerezte otthon elbukott pályaelőnyét a Los Angeles Lakers, amely hét ponttal nyert Bostonban.

A matrica jó. Illetve elmegy
Szeretnél kilométer alapon fizetni az autópályáért?

Hirtelen vonzó lett a Balaton
Egyik napról a másikra ránk tört a jó idő, ráadásul a gyenge forint miatt kevesen mennek külföldre.

Lyukas fékcsövek és lángra kapó ajtók a Chryslernél
Összesen mintegy 700 ezer autó visszahívását jelentette be a detroiti gyártó egy időben.

Kínai mozgólépcsők a Deákon: rendőrségen az ügy
A feljelentés megérkezett a BRFK-ra, tizenöt napon belül kiderül, lesz-e nyomozás.

Újabb gázvezeték robbant Texasban - halottak
Ismét felrobbant egy fölgázvezeték kedden az amerikai Texasban. Ezúttal az állam északi részén, Amarillo várostól 230 kilométerrel északkeletre történt a baleset, és két ember halálát okozta.

Szétcincálják a Köztársasági Őrezredet, Orbán marad a Cinege utcai villában
Még a héten - lényegében azonnali hatállyal - ki kell költöznie korábbi székhelyéről a Köztársasági Őrezrednek, amelyet az új kormány szét is darabol - értesült a Népszava.

Határsértőkbe eresztettek golyót Észak-Koreában
Kína hivatalosan tiltakozott Phenjannál amiatt, hogy az észak-koreai határőrök lelőttek három kínai állampolgárt a múlt héten - derült ki a kínai külügyminisztérium szóvivőjének kedden felolvasott közleményéből.

Szenzáció! Magyarok is részt vesznek a következő űrutazásokon
Akinek eddig minden vágya az volt, hogy részt vegyen egy űrutazáson, most megteheti, ráadásul ingyen. Igaz, csak virtuálisan.

Nagyon magyar, de nagyon más
A nemzeti egység kialakítása mellett mindenkinek a saját környezetét kellene

Elfogták Zoran Djindjics egyik gyilkosát
Szretko Kalinicset harminc évre ítélték a 2003-as merényletben való részvételért, szökésben volt.

Ismét felrobbant egy gázvezeték Texasban
Egy buldózer sofőrje volt a hibás, ketten meghaltak.

Négy helyen aszfaltoznak ma Budapesten
Este tíztől a Bocskai úton kell óvatosabban vezetni.

A jó idő és a forint felturbózta a Balaton-bizniszt
A jó idő és a forint pörgeti a Balatont, a katasztrofális előszezon után néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett a balatoni idegenforgalom: a nívós szállodáktól a panziókon át a fizetővendéglátásig szinte óráról órára javul a foglaltság - írta a Napi Gazdaság.

Szusszanás: apadni kezdtek a borsodi folyók
Borsod valamennyi folyója - a Tisza kivételével - lassan, de apad. A Hernád is apad, kivéve a torkolatánál, mert ott a Sajó visszaduzzasztja. A Tiszán továbbra is jelentős árvízveszély van - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője.

Pécsi ifjúszocialista Zuschlag nyomdokain?
Feljelentést tett az ügyészségen Páva Zsolt Pécs polgármestere, miután egy belső vizsgálatot követően kiderült, hogy egy Pécs meszesi városrészében tevékenykedő kulturális egyesület

Lelőttek egy 15 éves fiút a határőrök
Lelőttek a határőrök egy 15 éves fiút az Egyesült Államok mexikói határánál. A gyerek belehalt sérüléseibe.

Tízmilliárdok landolnak a kukában a nemtörődöm betegek miatt
A kiváltott orvosságok tizede felbontatlanul kerül a kukába. Elégedetlenek az orvosok a betegekkel, mert a páciensek nem működnek közre elég fegyelmezetten saját gyógyulásukban - írja a Népszabadság.

30 fok, napsütés - mi kell még?
Országszerte derült, száraz idő lesz.

Sokk! Életveszélyes állapotba fogyott a magyar sztár
Hihetetlen súlytól szabadult meg Galambos Lajos egy éve - ötven kilóval lett könnyebb!

Váratlan ajándékot kapott Stohl András!
Korábban ő szavazott nekünk bizalmat, most rajtunk volt a sor.

A kenguruhús lehet a marhahús egészséges alternatívája
A perui kormány engedélyezte a kenguruhús importját Ausztráliából - jelentették be illetékes tisztviselők.

Döbbenetes vád! Nekiment a kollégának a magyar sztár - "Életekkel játszanak..."
Felszólalt a fitnesz-sztár a Gombos Edina és Vámos Erika által népszerűsített fogyasztó-kapszulák ellen - Norbi szerint életekkel játszanak a hölgyek, mivel az édesgyökér egyik hatóanyagának bizonyított mellékhatásai veszélyesek.

Spórolásban erős Orbán csomagja
Huszonkilenc pontos gazdasági csomagot hirdetett keddi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. A kormány által tervezett intézkedések között több olyan van, amelyiknél nagyjából meg lehet határozni, hogy mekkora elvonást jelent a költségvetés számára vagy épp mennyi spórol vele az állam, mennyit szeretne megtakarítani a kormány. Összeszedtük, mik az akcióterv már most belátható hatásai, mennyi pénzről szól Orbán csomagja.

Elmélkedésre...
Epikurosz gondolata

Betartott ígéretek
Új időszámítás kezdődött tegnap a gazdaságban. A rendszerváltás óta vártunk erre. Mennyi kerekasztal-megbeszélésen, szakmai fórumon, konferencián és kiáltványban hallottunk a megoldásra váró problémahalmazról, mégsem történt eddig semmi érdemleges a tisztességes és átfogó megoldás érdekében. Száznapos programoktól kezdve a havonta változó Gyurcsány-gegeken át egészen a tavaly levitézlett Reformszövetségig. Az üres tartalmú, csak címadásában nagystílű programok kora 2010. június 8-án végleg lejárt.

Feléled a Monarchia vasútja?
Eljött az idő, hogy az EU-hoz csatlakozott Közép-Európa helyreállítsa a vasúti szállítási útvonalak azon hálózatát, amelyet a trianoni döntés kilencven éve szándékoltan szétszabdalt. Az egykori vasúthálózat újraegyesítésére jelenleg Ausztria tör legerőteljesebben, de az egykori Monarchia kései utódállamai gyors intézkedésekkel még részesülhetnek az előnyökből

Főkert Zrt.: hűtlen kezelés után természetkárosítás a gyanú
Nemcsak hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, hanem a Feneketlen-tó környéki park fenntartása közben elkövetett természetkárosítás miatt is nyomoz a BRFK a fővárosi tulajdonú Főkert Zrt.-nél

Megfeddte az ombudsman az ajándéksörért büntető vámhatóságot
Egy üveg bor és egy doboz sör eredetét nem tudta igazolni egy kocsmáros, ezért a vámosok súlyos pénzbírságot szabtak ki rá. Az állampolgári jogok biztosa szerint az intézkedés azonban sértette tisztességes eljárás követelményét. Szerinte nem sértette az állam közpénzügyi érdekeit, hogy a két ajándékba kapott szeszes ital eredetét nem tudták igazolni.

Sarkozy leszámolt a magas testőrökkel
A 165 centis francia elnök kényelmetlenül érezné magát a társaságukban, ezért nincs esélyük az állásra.

Luxemburgban fájdalmasabb a net, mint itthon
Még életbe sem lépett a forradalmi mentőcsomag, máris naponta hagyjuk magunk mögött a gonosz karvalytőkés Nyugatot.

Biztonsági csúcson ítélték el az izraeli akciót
Az isztambuli CICA konferencián 20 ország állt a törökök mellé a flottilláról szóló szavazásban.