Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Tour: Schleck nyerte a királyszakaszt
Andy Schleck nyerte a Tour de France királyetapját, de vele azonos idővel ért célba az összetettben élen álló, egyúttal címvédő Alberto Contador. A spanyol így megtartotta előnyét, és nagy valószínűséggel pályafutása során harmadszor nyeri meg a viadalt.

Döntött az ENSZ Koszovó függetlenségéről - következmények
Az ENSZ hágai Nemzetközi Bíróságának tanácsadó véleménye szerint Koszovó 2008-as egyoldalúan kikiáltott függetlensége nem ellentétes a nemzetközi joggal.

EL: kiesett a Vidi, továbblépett a Győr
Míg a Győr kettős győzelemmel abszolválta az Európa Liga selejtezőjének második körét, addig a Videoton kikapott Mariborban, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Igent mondott a parlament az új médiafelügyeletre
A következő kilenc évben az Orbán Viktor miniszterelnök által kinevezett személy felügyelheti a hazai hírközlést és a médiát, miután a parlament csütörtökön elfogadta a a médiafelügyelet átalakításáról szóló törvényt. A jogszabály értelmében megszűnnek a közmédiumok kuratóriumai, helyettük egyetlen új testület áll fel, és marad hivatalban kilenc évig. A törvénybe az utolsó pillanatban került bele egy módosítás, amely pontot tehet a Sláger Rádió történetének végére.

A Terminátor is Mel Gibsonon szórakozik
Arnold Schwarzenegger örül, hogy a Mexikói-öblöt szennyező olajkutat sikerült elfojtani, és sajnálja, hogy Mel Gibsonnal még senki nem tette meg ugyanezt.

Európa Liga: 10 góllal ment tovább a Minszk
Az Austria Wien és a ciprusi Famaguszta idegenben ment tovább.

Összevonták a közmédiákat, létrejöhet az új ORTT
9 évig a miniszterelnök választottja felügyelheti a médiát.

Véghajrá: átnyomták a törvényhalmot
A nyári szünet előtt a parlament utolsó ülésén számos, a mindennapi életünket is érintő, fontos törvényeket szavaztak meg.

A Győr kettős sikerrel hangolt a Montpellier-re
A Győri ETO FC labdarúgócsapata hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a kazah Atirau felett az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 5-0-s összesítéssel továbbjutott a következő körbe.

Ötlet és erő nélkül zuhant ki a Videoton
A Maribor erős volt a Mezey-csapatnak, a Győr kettős győzelemmel ment tovább az Európa Ligában.

Orbán: három év múlva is lesz bankadó
A miniszterelnök szerint a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagban szereplő bankadó három év múlva történő esetleges kivezetése nem jelenti azt, hogy Magyarországon nem lesz bankadó.

Pozsony nem ismerte el Koszovó különállását
Szlovákia annak ellenére sem változtat Koszovóval kapcsolatos álláspontján, hogy a hágai Nemzetközi Bíróság szerint a volt dél-szerbiai tartomány függetlensége nem ellentétes a nemzetközi joggal. Ezt a pozsonyi külügyminisztérium szögezte le csütörtök este.

Többletjuttatásokat kapnak a volt államfők
Életük végéig autót és kétfős titkárságot biztosítanak a volt köztársasági elnököknek, ha ezt a tisztségüket legalább két éven át betöltötték. Az Országgyűlés csütörtökön módosította az államfők tiszteletdíjáról szóló törvényt. A döntés szerint a volt államfők közéleti tevékenységét is pénzzel támogatná a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Tizenegymillió eurót kér vissza az EU hazánktól
Az Európai Bizottság 265,02 millió eurónyi szabálytalanul felhasznált uniós agrártámogatást kér vissza a tagállamoktól, ebből Magyarországtól 11 millió eurót

Orbán: Három év múlva is megmaradhat a bankadó
A miniszterelnök szerint a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagban szereplő bankadó három év múlva történő esetleges kivezetése nem jelenti azt, hogy Magyarországon nem lesz bankadó.

Negatív hírek az USA-ból
A vártnál jelentősebben nőtt a munkanélküli-segélyért először folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki közlése szerint.

Simor búcsúzhat a 8 milliójától
Kétmillió forintos bérplafon, kedvezményes társasági adó és bankadó

Megszűnik a Nemzeti Sporttanács, adómentes lesz az olimpiai járadék
Megszüntette az Országgyűlés a Nemzeti Sporttanácsot, valamint a Mező Ferenc Sportalapítványt, és visszaállította az olimpiai járadék adómentességét. A jövőben a látvány-csapatsportokban működő sportszövetségek és sportszervezetek vagyonátruházási illeték megfizetése nélkül szerezhetik meg sporttelepek tulajdonjogát.

Kővágó Zoltán második az atlétikai Gyémánt Liga
A diszkoszvető több mint egy méterrel maradt el az első helytől.

Merlene Ottey 50 évesen indul az Európa-bajnokságon
A jamaicai születésű atléta 2002 óta szlovén állampolgár.

Már nem az angol a világ legerősebb bajnoksága
A magyar bajnokság 21 helyet javított az IFFHS szerint.

Öt évet kaphat a Christie Brinkleyről elnevezett kutyájával szexelő nyugdíjas
Az idős férfi az állatorvosnak sírta el, hogy mostanában már nem tudja kielégíteni állatát, az orvos a rendőrséget hívta.

Paris Hilton rögtön két villantással tér vissza a köztudatba
Az örökösnő bugyit és cicit mutatott a világnak miközben Olaszországban nyaral.

Az oroszokat legyőzte a férfi vízilabda-válogatott
Madaras hat gólig jutott a siracusai tornán.

Berlusconi meghátrált a lehallgatási ügyben
A telefonlehallgatások és azok nyilvánosságra hozását korlátozó törvényt felpuhítva szavazták meg.

Kiemelt támogatást kaptak a "látvány-csapatsportágak"
Több, a sporttal összefüggő törvényt is módosított csütörtökön a parlament. A korábbi tervekkel ellentétben egyelőre nem teszik kötelezővé a heti legalább öt tornaórát a hazai iskolákban. A törvények módosítása nyomán megszűnik a Nemzeti Sporttanács, és a sportolókra, edzőkre is kiterjesztik az ekho-s adózást. A törvénycsomag öt, úgynevezett látvány-csapatsport kiemelt támogatását is előírja.

Kusza és bonyolult a mobilparkolás
Egységesítést ígértek, de egyelőre csak az eltérések nőttek - ismerték el a Budapesti Önkormányzatok Parkolási Kft-nél.

Április 15-ig tart a kilakoltatási moratórium
A következő fűtési szezon végéig, azaz 2011. árpilis 15-ig tart a kilakoltatási moratórium. Az Országgyűlés csütörtökön elfogadta a bírósági végrehajtásról szóló törvény kormány által kezdeményezett módosítását.

31 parlamenti ülésnap, 57 jogszabály
A parlament megalakulása, május 14-e óta 31 ülésnapot tartott az Országgyűlés, és 57 olyan jogszabályt, törvénymódosítást fogadott el, amely a nemzeti együttműködés rendszerében azt a célt szolgálja, hogy egy igazságosabb Magyarország születhessen - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök esti sajtótájékoztatóján, az Országházban.

Mesterházy: Dilettantizmus és kapkodás jellemzi az új kormányt
Az Orbán-kormány első 56 napját a dilettantizmus és kapkodás jellemezte - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke.

Kevesebb a hamisítvány az unióban
A nemzetközi kereskedelmi forgalom csökkenésével kevesebb volt a hamisítvány is az Európai Unóban. Brüsszeli tájékoztatás szerint az unió határain lefoglalt hamisított áruk mennyisége egyharmaddal csökkent tavaly 2008-hoz képest.

Nem indulhatnak választásokon a fegyveres erők volt tagjai
A fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai leszerelésük után három évig nem indulhatnak a választásokon, miután az Országgyűlés csütörtökön elfogadta az erről szóló alkotmánymódosítást.

Megszűnik a Nemzeti Sporttanács
Megszüntette az Országgyűlés a Nemzeti Sporttanácsot, valamint a Mező Ferenc Sportalapítványt, és visszaállította az olimpiai járadék adómentességét. A jövőben a látvány-csapatsportokban működő sportszövetségek és sportszervezetek vagyonátruházási illeték megfizetése nélkül szerezhetik meg sporttelepek tulajdonjogát.

Majdnem annyi biciklit lopott, ahány éves
Az eddigi adatok szerint tizennégy kerékpárt lopott el egy 15 éves fiú Székesfehérváron

Az államfőnek járó juttatások is módosultak
Az Országgyűlés csütörtökön elfogadta a korábbi államfőket megillető juttatásokról szóló törvényt, a jogszabály rögzíti, hogy csak akkor kaphat lakást a volt köztársasági elnök, ha korábban más közjogi tisztség betöltésének jogcímén még nem szerzett lakáshasználati jogosultságot.

Különadót vetnek ki a
Különadó kiszabását teszi lehetővé az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek jó erkölcsbe ütköző jövedelmeire a csütörtökön elfogadott alkotmánymódosítás, amely rendelkezik arról is, hogy egyes ügyekben a bírók helyett a bírósági titkárok járjanak el.

A földpiacon az eddiginél aktívabb lesz az állam
Várhatóan már szeptember elsejétől ismét az agrárügyekért is felelős vidékfejlesztési miniszter felügyeli a Nemzeti Földalap (NFA) működését, valamint miután a parlament elfogadta a Nemzeti Földalapról szóló törvényt, az állam az eddiginél aktívabb szereplőjévé válik a magyar földpiacnak.

Törvényhozási dömping a parlament utolsó napján
Szavazásmaratonnal zárja rendkívüli nyári ülésszakát csütörtökön az Országgyűlés. A házelnöki székbe augusztus 6-i hatállyal Kövér László ülhet. Emellett a honatyák megszavazták a taláros testület két új tagját: Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt. Ezeken felül szavaztak még az Orbán Viktor által meghirdetett 29 pontos gazdasági akciótervhez kapcsolódó pénzügyi törvénycsomagról, és két ponton módosult az alkotmány.

Összefognak a legnagyobbak
A Mexikói-öböl olajkatasztrófája nyomán a világ legnagyobb nemzetközi olajcégei most katasztrófaelhárító nonprofit együttműködést szerveznek.

MSZP: rendkívüli a kormány 56 napja
Mesterházy Attila egyetért a Fidesz frakcióvezetőjével abban, hogy rendkívüli volt az elmúlt 56 nap, de szerinte azért, mert ennyi idő alatt még senkinek nem sikerült lejáratnia külföldön az országot, ennyire még senki nem tiporta sárba a demokratikus mechanizmusokat és ilyen sokszor még senkinek nem sikerült bedöntenie a forint.

Elfogadták a bankadót - 3 év múlva is lesz
A miniszterelnök szerint a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagban szereplő bankadó három év múlva történő esetleges kivezetése nem jelenti azt, hogy Magyarországon nem lesz bankadó.

Kővágó második lett a monacói Gyémánt Liga-versenyen
Kővágó Zoltán második helyen végzett csütörtökön a diszkoszvetők versenyében a Gyémánt Liga-sorozat 10. állomásán, Monacóban.

Az IFFHS szerint négy bajnokság is erősebb a Premier League-nél
Hosszú idő után nem az angol Premier League, hanem a spanyol Primera División a legerősebb labdarúgó-bajnokság a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint.

Megszavazták a banki különadót
A kormány által benyújtott módosító javaslattal együtt megszavazta az Országgyűlés a bankadóról is rendelkező törvénycsomagot. Az előzetesen hazai szakemberek és nemzetközi szervezetek által is bírált adónemtől 200 milliárd forintos bevételt vár a kormányzat.

Madaras-parádéval gyűrte le az oroszokat a pólócsapat
Az olimpiai bajnok magyar férfivízilabda-válogatott a hatszor eredményes Madaras Norbert vezérletével egy góllal legyőzte az oroszokat az olaszországi Siracusában zajló nemzetközi felkészülési torna csütörtöki, második fordulójában.

Bálna ugrott egy vitorlásra
A balesetet a hajón tartózkodó pár és a cet is komoly sérülés nélkül élte túl.

Aknákkal együtt ment át az adócsomag
Összességében adóemelést jelent a pakk, jön a lex takarítónő, 98 százalékos adó a közszférában, de kisebb lesz a társaságiadó-teher. A jogi szempontból aggályos pontok megmaradtak.

Jesse James megnyerte a lányát
Sandra Bullock exférje egy korábbi exnejével pereskedett hatéves lányuk elhelyezéséért. Az exdrogos pornósnak nem sok esélye volt.

Demjanjukot ágyon tolták a tárgyalásra
A német hatóságok kötelezték a háborús bűnökkel vádolt férfit, hogy megjelenjen a bíróságon.

Ugyanabban halt meg Brittany Murphy és a férje
A decemberben elhunyt színésznő májusban elhunyt férjét is tüdőgyulladás vitte el, de nejéhez hasonlóan ő is vérszegény volt, és rengeteg gyógyszert szedett.

Olajkommandót szerveznek a nagyvállalatok
Az egymilliárd dollárért kiépített rendszerben olajbefogó flotta hárítaná el a katasztrófákat.

Bankok tulajdonában a hévízi Rogner Szálloda
Szerződésszegés miatt tulajdonost vált a hévízi Rogner Szálloda. Az ötcsillagos hotelt finanszírozó CIB Csoport és finanszírozó társbankja hétfőn felmondta a hitelszerződést, és érvényesítette fennálló vételi jogát. A bank közleménye leszögezi, hogy a szállodát továbbra is rendeltetésszerűen kívánják üzemeltetni, és kifejezett szándékuk, hogy a jelenlegi munkavállalókat tovább alkalmazzák.

Venezuela megszakítja kapcsolatait Kolumbiával
Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette csütörtökön, hogy országa "megszakít minden kapcsolatot" Kolumbiával, mert az megvádolta kolumbiai gerillák befogadásával.

Törvény kötelezi az iskolásokat a napi testmozgása
Több, a sporttal összefüggő törvényt is módosított csütörtökön a parlament. A döntés szerint néhány éven belül hetente legalább öt tornaórát tennének kötelezővé a hazai iskolákban. A törvények módosítása nyomán megszűnik a Nemzeti Sporttanács, és a sportolókra, edzőkre is kiterjesztik az ekho-s adózást. A törvénycsomag öt, úgynevezett látvány-csapatsport kiemelt támogatását is előírja.

Felülvizsgálják a történelmi dokumentumokkal összefüggő jogokat
Határozatban kérte fel az Országgyűlés a kormányt, tegyen javaslatot arra, hogy a történelem szempontjából kiemelkedően fontos dokumentumfilmek és történelmi dokumentumok nyilvánosságra hozatala ne legyen minden esetben kizárható személyiségi jogokra hivatkozással.

Csúnyán átverték az idős nőket
Kórházakra hivatkozva csaltak ki pénzt idős nőktől Tolna megyei településeken, a bonyhádi rendőrkapitányság két sárbogárdi férfit gyanúsít a bűncselekménnyel

Katasztrófavédelem: kirendelhetők lesznek a honvédhallgatók is
A szakminiszter egyedi döntése alapján kirendelhetők lesznek ezentúl katasztrófavédelmi feladatok ellátására a honvédség tényleges állományába tartozó, honvédtiszti alapképzésben részt vevő ösztöndíjas hallgatók és a katonai szakképzésben részt vevő tényleges állományú hallgatók.

Olcsóbb az albérlet
Az albérleti díjak a túlkínálat miatt az elmúlt egy évben mintegy 10 százalékkal csökkentek, így jobb a bérlők alkupozíciója a túlkínálat miatt

Lázár mérleget vont: 31 parlamenti ülésnap, 57 jogszabály
A parlament megalakulása, május 14-e óta 31 ülésnapot tartott az Országgyűlés, és 57 olyan jogszabályt és törvénymódosítást fogadott el, amely a nemzeti együttműködés rendszerében azt a célt szolgálja, hogy egy igazságosabb Magyarország születhessen

Féktárcsával verték agyon a halálra rémült férfit
Előzetesbe került szerdán az a soltvadkerti testvérpár, akik hétfőn előre kitervelten meggyilkoltak egy 69 éves helyi férfit. Vallomásukból fény derült a brutális gyilkosság részleteire is.

Elszállt az erő estére a forintból
A fideszes megnyilatkozásokat jól bírta csütörtök délután a forint, estére azonban elhagyta az ereje.

Leleplezték a ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. A hagyományosan népszerű szakokon és intézményekben igen magas ponthatárok születtek.

Chávez összeveszett Kolumbiával
Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette csütörtökön, hogy országa "megszakít minden kapcsolatot" Kolumbiával, mert az megvádolta kolumbiai gerillák befogadásával.

Európa Liga: Maribor-Videoton (élő)
A hazai pályán elért 1-1-es döntetlen után a Videoton a szlovén Maribor otthonában próbálja kiharcolni a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában. Kövessen a mérkőzés legfontosabb történéseit élőben az [origo]-n!

Addig nem hiányzik az IMF-hitel, ameddig minden jól megy
Könnyen forintesést okozhat, ha a kormányfő szavainak megfelelően nem hosszabbítják meg az októberben kifutó IMF-es hitelszerződést - vélik az [origo]-nak nyilatkozó elemzők, akik szerint az Európai Unió is beugorhatna az IMF helyére, de még az sem biztos, hogy nem lesz új megállapodás. A már lehívott, de fel nem használt kölcsön még egy évig elég lehet.

A gyakori mobilhasználat emelheti a fülzúgás kockázatát
A mobiltelefon rendszeres használata a fül csengéséhez és zúgásához (tinnitus) vezethet osztrák kutatók szerint.

Titokzatos repülők Tusnádfürdő felett
Kétszer-háromszor átrepültek a völgy felett, a polgármester és a prefektúra sem tudott róluk.

Itt vannak a 2010-es ponthatárok
Megint a Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán lett a legmagasabb a ponthatár. 480 a maximum pontszám, itt 462 kellett.

Továbbra sincs magyar érem a junior birkózó-vb-n
Három magyar nő: egy győzelem.

Kell-e bíró a szabadságvesztéshez?
Bírókon kívül más is elzárásra ítélheti a szabálysértőket.

Pénteken kirúgják Koemant, jön Egervári
Csányiék a holland helyett az U20 sikeredzőjét nevezik ki a magyar futballválogatott kapitányának. Elődje százmillió fölötti összeggel távozhat.

A vonat maga alá gyűrte az autót Szombathely és Kőszeg között
A sofőr meghalt, a vonaton senki sem sérült meg.

Szobrot és spanyol mezt kapott Paul, a polip
Átvette díszpolgári kitüntetését a vb-jós állat.

Megtisztították a lex-Járaitól a bankadót
A kormány végül is meghajlott és kivették a Járaiék biztosítóját mentesítő passzusokat. Törvénybe iktatták a jövő évi 200 milliárdos célt is.

"Sorjázó eredmények": Kövér házelnök, Stumpf és Bihari alkotmánybíró
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött meg az áprilisban megválasztott Országgyűlés első ülésszakának utolsó ülése. Orbán Viktor az 56 napja hivatalba lépett kormány "sorjázó eredményeinek" emlegetésével nyitotta meg az ülést, amelyen Kövér Lászlót házelnökké, Stumpf Istvánt alkotmánybíróvá választotta, továbbá csökkenti Simor András fizetését és bevezeti a bankadót.

Kövér László az Országgyűlés új elnöke
Házelnökké választotta a parlament csütörtökön Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét.

Narancsriasztás van
Heves zivatarok előfordulása miatt narancssárga színű riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.

Vonattal ütközött egy autó, a sofőr meghalt
A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, amely vonattal ütközött egy vasúti átjáróban csütörtökön kora este Szombathely és Kőszeg között - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A Főtávnál is elszámoltatást követel a Jobbik
A Jobbik a túlszámlázott távhődíjak visszafizetését, valamint a Főtáv vezetőinek teljes körű elszámoltatását követeli.

A kormányzás mélypontjai - Mesterházy, Vona és Schiffer a Fidesz-KDNP-ről
Nem győzték sorolni a magunk mögött hagyott parlamenti ciklus mélypontjait az ellenzéki pártok vezetői, amikor értékelésre kértük őket. Nemcsak a negatívumok egy részében értettek egyet, de abban is közös volt a véleményük, hogy egymással ezután sem közösködenek, továbbra sem.

A kormány átvállalja a televíziók üzemben tartási díját
A kormány augusztus 1-től átvállalja a televíziók üzemben tartási díjának 2010-re esedékes összegének megfizetését.

Felvételi: Nyilvánosak a ponthatárok
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon, ezzel mintegy 140 ezer jelentkező továbbtanulásáról született döntés. Első körben mintegy 97 ezren nyertek felvételt.

Tadic: Szerbiának nehéz elfogadnia az ICJ-döntést
Boris Tadic szerb elnök azt mondta, Szerbiának nehéz elfogadnia a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) csütörtöki döntését, de az ország továbbra is kizárólag politikai eszközökkel szeretné megvédeni területi integritását.

Itt a botrányos hamis gyógyszerek listája
Hét gyógynövény-kivonatnak hirdetett, de valójában Viagrával és más hasonló szerekkel

Ilyen most először fordult elő a Parlamentben
Korábban vitatták az egyik jelölt alkalmasságát.

Megígérték: "kirángatják" Vonát a Parlamentből
A pártelnök lecsapta a labdát, és döntött, melyik irányt választja.

Maga alá gyűrte a vonat
A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, amely vonattal ütközött egy vasúti átjáróban csütörtök kora este Szombathely és Kőszeg között

Csupán két terület lesz mentes a bankadó megfizetése alól
Két terület lesz mentes csupán a bankadó megfizetése alól: a takarékszövetkezetek és a

Kirúgták Koemant, megvan az utódja
Közös megegyezéssel szerződést bontott Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

Narancssárga riasztás: jéggel és heves zivatarokkal jön a vihar
Heves zivatarok előfordulása miatt narancssárga színű riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.

Száz évig hevert jégbe hűtve a skót whisky
Több mint száz éven át pihent a Déli-sarkvidék fagyott talajában az a különleges skót whisky, amelyet most új-zélandi régészek olvasztanak fel fokozatosan. Nem megkóstolni, elemezni akarják.

Új tagja van a Független Rendészeti Panasztestületnek
Az Országgyűlés a Független Rendészeti Panasztestület tagjává választotta Kozma Ákost csütörtökön.

Átvállalja a kormány a televíziók üzembentartási díját
A kormány augusztus 1-jétől átvállalja a televíziók üzembentartási díjának 2010-re esedékes összegének megfizetését.

Most már nem izgulnak: megvannak a ponthatárok
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon; a pontszámok ebben az évben mintegy 140 ezer felvételiző továbbtanulását határozzák meg.

Buszt tesztel a BKV
Újabb autóbuszt tesztel a BKV a budapesti forgalomban, ezúttal Scania OmniCity típusú járművét próbálhatják ki az utasok az 5-ös busz vonalán.

Kövér pályája csúcsára ért
Bejött a papírforma: az Országgyűlés elnökévé választotta Kövér Lászlót, a Fidesz választmányának elnökét, míg Stumpf István és Bihari Mihály az alkotmánybíróság tagja lett.

Megtalálták Stonehenge "kistestvérét"
4200 éves faobeliszkekből álló körépítményt fedeztek fel a régészek Stonehenge-től 900 méterre északnyugati irányban, amely minden valószínűség szerint kapcsolatban állt a monumentális kőépülettel.

Pontosabban idézik fel az eseményeket a gyermekek, mint a felnőttek
Az érzelmek, különösen, amelyeket negatív események váltanak ki, torzan és tévesen jelenhetnek meg az emlékekben, ez azonban gyermekeknél sokkal ritkábban van így, mint a felnőttek esetében - derült ki a Cornell Egyetem kutatóinak új tanulmányából.

Alkotmánybíróvá választották Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt
A Fidesz két jelöltjét, Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt választotta alkotmánybíróvá az országgyűlés csütörtöki ülésén. A titkos szavazáson mindketten kaphattak ellenzéki voksokat is, Bihari Mihályt 271-en támogatták, Stumpra, az első Orbán-kormány kancelláriaminiszterére 265-en szavaztak.

Majdnem elszállt az öngólt összehozó kapus lába - videó
A futballedzők rendszeresen felhívják a hátvédek figyelmét, hogy ha hazaadásra készülnek, akkor laposan gurítsák a kapusnak a labdát, lehetőleg úgy, hogy a kapu mellé menjen a labda, nehogy baj legyen abból, ha a kapus nem tudja megszelídíteni. A paulista bajnokság másodosztályában a ECUS Suzano védője elkövette azt a hibát, hogy pattogós labdát küldött a kapus irányába, aki hatalmas luftot rúgott, és a labda meg sem állt a kapuig. A meccset 3-1-re nyerte a vendég Primeira Camisa.

Mamedgyarov Lékó ellen javított a sakkvakság után
A dortmundi szuperverseny hetedik fordulójában Lékó Péter elszenvedte harmadik vereségét. Az azeri Sahriyar Mamedgyarov jól játszotta az angol megnyitású partit, nagymesterünk egyenlő állásban rossz tervet választott. Anyagi hátrányba került, a 39. lépés után feladásra kényszerült. Az éllovas ukrán Ruszlan Ponomarjov sötéttel remizett az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyikkal, megőrizte félpontos előnyét. A vietnami Quang Liem Le a német Arkadij Naiditsch-csal osztozott a ponton. Lékó nyolcadik partiját világossal Kramnyikkal játssza.

Mi lesz velünk IMF hitel nélkül?
Két év alatt a GDP 5,5 százalékát kell visszafizetni, és ez nem a teljes számla. Kötvénykibocsátás kell, a kérdés, ad-e a piac ennyi pénzt.

Kiegészült az Alkotmánybíróság
Bihari Mihály és Stumpf István a Fidesz-KDNP támogatásával.

Így költi el milliárdjait a sportra a Mol
Talmácsi százmilliókat veszít, Szávaytól, az F1-be került Baumgartnertől, a vb-re jutó horvát futballtól elvették a pénzt. Orbán csapatait támogatják.

A Disney a Pixarnak adta a Muppet Showt
A Toy Story atyjának, John Lasseternek a Tron 2 után a 2011-re ígért Breki-filmet kell feljavítania.

Aláírást gyűjt egy anya a családon belüli erőszak ellen
Halász Pálma szerint nem volna szükség az ötvenezer aláírásra, ha az országgyűlésben valaki napirendre tűzné a törvény az ötletet, hogy a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállás legyen.

Lékó kikapott, utolsó Dortmundban
A magyar nagymesternek két pontja van hét forduló után.

MSZP: az Orbán Viktor vezette stáb a gátlástalanság kormánya
Saját teljesítményükként állította be Orbán Viktor azokat az eredményeket, amelyek zöme valójában a korábbi MSZP vezette kormányok teljesítménye - áll a Magyar Szocialista Párt közleményében, amelyben a miniszterelnök csütörtöki parlamenti beszédére reagálnak. Az ellenzéki párt szerint az Orbán Viktor vezette stáb a gátlástalanság kormánya.

Brittany Murphy férjének halálát is tüdőgyulladás okozta
Hasonlóan a hét hónappal ezelőtt váratlanul elhunyt Brittany Murphy színésznőhöz, férje Simon Monjack közelmúltbéli halálát is tüdőgyulladás okozta - vált ismertté a szakértői vizsgálatok révén.

Ejtőernyővel repült a szamár
Az orosz rendőrség rátalált arra a szamárra, amelyet egy ejtőernyővel repült egy motorcsónakhoz kötve az Azovi-tenger felett Oroszországban - közölték csütörtökön az Oroszország déli részén lévő régió rendőrségi illetékesei. Az állat fizikai állapota tökéletes, de azt nem tudni, hogy mekkora traumát szenvedett el az élménytől. A szamár repüléséről számos felvétel keringett az interneten, és az újságok is nagy terjedelemben számoltak be az esetről.

A Főtáv szerint nem követett el bűncselekményt a vezérigazgató
A Főtáv tagadja, hogy Kovács Lajos vezérigazgató a cég számára hátrányos szerződést kötött volna a csepeli Rákóczi Liget lakópark hűtési és fűtési rendszerének szerződésével. A FŐTÁV nyugodtan áll a vizsgálatok elé, és mindenben segíti a BRFK által indított nyomozást a Csepeli Hőszolgáltató ügyében.

Tizennégy biciklit lopott el egy 15 éves fiú
Az eddigi adatok szerint tizennégy kerékpárt lopott el egy 15 éves fiú Székesfehérváron közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Viperával estek egymásnak a cigányok
Mindennaposak a balhék a környéken.

Megtalálták Szabó Gábort
A kecskeméti rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közigazgatási eljárást folytatott Szabó Gábor 30 éves kecskeméti lakos eltűnése miatt.

„Ne viselkedjen úgy a politikai elit, mint a riadt csirkék a hátsó udvarban!”
Orbán Viktor szerint nem lehet úgy a nemzet érdekeit érvényesíteni, hogy közben a magyar politikai elit az első hangos szóra úgy viselkedik, mint

Nem lesz növekedés Horvátországban?
Nem nő, hanem csökken Horvátország bruttó hazai terméke (GDP) az idén a világbank csütörtöki előrejelzése szerint.

Kövér László az új házelnök
Házelnökké választotta a parlament csütörtökön Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét.

Népszerűbb lett Fico pártja
Ha július közepén tartották volna a választásokat, a Smer-SD a szavazatok 42 százalékát szerezte volna meg

Most nem dőlt be a forint
A megszokott forgatókönyvtől eltérően most nem dőlt be a forint a Fidesz kommunikációja nyomán, az fn.hu által megkérdezett elemző szerint a piac vélhetően elfogadja, hogy a fideszes nyilatkozatok

Daher Pierre visszavágott
Daher Pierre-t mélyen felháborította a jobbikos támadás, és a Figyelőneten keresztül azt üzeni: tanuljon meg bárki egy idegen nyelvet úgy, mint ő a magyart. Szerdán ugyanis parázs vita alakult ki az Országgyűlésben a fideszes képviselő magyar nyelvtudása miatt.

Dombiék négyese utazhat a kajak-kenu-vb-re
Az Eb-ezüstérmes Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely kajakos kvartett legyőzte csütörtökön kihívóját, a Petrovics Máté, Holpert Ervin, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor összeállítású hajót, s így bekerült az augusztusi világbajnokságra utazó csapatba.

Elkészült az első világtérkép az erdők magasságáról
A NASA műholdas felmérései szerint a mérsékelt égövi fák a legmagasabbak, ezek csúcsai gyakran 40 méterre emelkednek a felszín fölé. A globális erdőtérkép segíti a földi szén körforgásának és a légköri szén-dioxid megkötésének követését is.

Bármikor kész újra tárgyalni az IMF
Bármikor hajlandó visszatérni Magyarországra és folytatni a hiteltárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap - jelentette be az IMF szóvivője. Arról nem mondott semmit, hogy hivatalosan értesítette-e a szervezetet a magyar kormány a szándékairól.

Épségben földet ért az ejtőernyőző szamár
Az ejtőernős állattal egy magánstrandot hirdettek egy orosz tengerparton, fizikailag rendben van, de nem tudják, mekkora lelki trauma érte.

Ketten meghaltak a 71-es balatoni főúton
Badacsonytödemicnél karambolozott két autó, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bennégtek az állatok egy csömöri tanyán
Három épületre terjedtek ki a lángok, a főépületből csak néhány állatot sikerült kimenekíteni.

Copy Con készül a kifakult sztárságra

Két halott, három sérült a 71-es főúton történt balesetben
A helyszínt a badacsonylábihegyi és hegymagasi elágazó között teljes szélességében lezárták a helyszínelés és mentés idejére.

Eltemették a Delaware folyóba fulladt lányt Mosonmagyaróváron
Több százan kísérték utolsó útjára a philadelphiai baleset egyik áldozatát.

Schleck nyert, Contador van nyeregben
Contador megtartotta 8 másodperces előnyét a Tour királyetapján, együtt ért célba Schleckkel.

Megölte autista gyermekeit az anya, mert "normális" utódot akart
Az Irvingben élő nő megfojtotta 5 és 2 éves gyerekeit, bár csak a nagyobbik volt bizonyítottan autista. Az indok: elege volt, "normális gyerekeket" akart.

Návai Anikót tényleg nem fizetik tovább?
Múlt héten 1,5 millió forintos havidíjat ítéltek neki az MMK-nál. Tévedtek? A nemzetközi kapcsolatok és promóció nagyobb szerepet kapna.

Tata nyolcvanéves korában is hegedült - és a mi gyerekeink?
Gyerekkoromban nagy divat volt a hangszertanulás, és úgy látom, ma is van bőven tanulója a zeneiskoláknak. Csak azt nem értem akkor, miért játszik olyan kevés felnőtt a maga és a környezete örömére hangszeren.

Mást nem értem el az életben, de legalább férjhez megyek
Álomesküvőt tervez egy halálos beteg angol nő. Már csak hónapjai vannak hátra, de addig legalább férjhez szeretne menni barátjához.

Nemzeti centrum, dilettantizmus, narancsszínű beszűkülés
Parlamenti nyilatkozatok, reagálások röviden.

Societas: Kövér László házelnökké választása méltatlan a köztársasághoz
A Societas nevű, baloldali ifjúsági szervezet véleménye szerint Kövér László a legmegosztóbb magyar politikus, így házelnökké választása méltatlan az Országgyűléshez és a köztársasághoz. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján mondta Varga László, a Societas tagja.

Jegesmedve-gyilkos után nyomoznak
Nem mindennapi esetet kell felderíteniük a norvég rendőröknek: egy jegesmedve gyilkosa után nyomoznak.

Orbán: a politikai elit ne viselkedjen úgy, mint a riadt csirkék
Orbán Viktor szerint nem lehet úgy a nemzet érdekeit érvényesíteni, hogy közben a magyar politikai elit az első hangos szóra úgy viselkedik, mint "a riadt csirkék a hátsó udvarban".

Fokozott készültségben a balatoni vízirendészet
Szombat hajnaltól erős lehűlés várható akár 70-80 kilométer/órás széllel, ezért a vízirendészet óvatosságra inti a hétvégén Balatonra utazókat és az ott nyaralókat.

Kit szeretget meg Orbán Járai helyett? - Itt a válasz!
Visszavonta a kormány a lex Járait, most viszont a brókereket húzta ki a bankadó alól. Emiatt a biztosítóknak az általuk elviselhetőnek mondott összeg közel kétszeresét kell fizetniük. A takarékszövetkezetek felé viszont újabb gesztust tett a kormány, nekik csak szimbolikus mértékű különadót kell fizetniük. A biztosítók mellett a kivételezések számláját a bankok és a pénzügyi vállalkozások állják.

Denevérekkel a szúnyogok ellen
Környezetbarát megoldást talált az áradások utáni szúnyoginvázióra a dél-lengyelországi Lelow falu: denevéreket küldenek harcba.

A vita lezárva: komoly következmények várhatóak
Sokan módosíthatják eddigi álláspontjukat.

Szörnyű baleset: két halott, két súlyos sérült
Ketten meghaltak a 71-es balatoni főúton, a badacsonytördemici elágazónál a csütörtök délután történt balesetben. Az egyik áldozat egy 14 éves solymári lány, a másik pedig egy 19 éves monori fiatalember

Kezdeményezték a Főtáv-vezér előzetes letartóztatását
Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség csütörtökön kezdeményezte Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását. A Főtáv Zrt. közölte: segíti a nyomozást.

Bevallotta, miért gyújtotta fel a lopott autót + Kép
A tolvaj felgyújtotta a lopott autót, hogy az ujjlenyomatait eltüntesse, priusza azonban nem vált a lángok martalékává.

Több állat is elpusztult
Eloltották a Csömör melletti tanyán keletkezett, több épületet érintő tüzet. Személyi sérülés nem történt, de a tűzben több állat elpusztult

Dübörög az Ajka Kristály
Elmúlt a válság az Ajka Kristály Kft.-nél, a társaság újra nyereséges, és létszámbővítést is tervez.

Eltemették az amerikai hajóbalesetben elhunyt diáklányt
Eltemették csütörtökön Mosonmagyaróváron evangélikus szertartás szerint azt a 16 éves helyi lányt, aki két héttel ezelőtt halt meg az Egyesült Államokban, amikor kirándulóhajójuk egy ütközés után elsüllyedt a Delaware folyóban.

Tilos a tűzgyújtás
Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a Pest megye területén lévő erdőkre

Az IMF folytatná a tárgyalást hazánkkal
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kész arra, hogy bármikor felújítsa a tárgyalásokat Magyarországgal - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet szóvivője csütörtökön. Orbán Viktor szerint viszont természetes, hogy lejár a szerződés Magyarország és az IMF között, így a Valutaalap tud olyan országokkal foglalkozni, akik rászorulnak a segítségére.

Egyszer igent mond az MSZP
Egyedül a bebukott lakáshitelesek kilakoltatási moratóriumának meghosszabbítását támogatja az MSZP a Ház előtt fekvő törvényjavaslatok közül.

Akcióra készül a gárda a Parlamentben
A gárda működését szabályozó törvény, a Lex gárda szavazásakor a Jobbik összehangolt közös akcióban fog véleményt nyilvánítani az Országgyűlésben

Tour: Schleck nyerte királyszakaszt
Andy Schleck nyerte a Tour de France királyetapját, de vele azonos idővel ért célba az összetettben élen álló, egyúttal címvédő Alberto Contador. A spanyol így megtartotta előnyét, és nagy valószínűséggel pályafutása során harmadszor nyeri meg a viadalt.

Scania buszt fog tesztelni a BKV
Újabb tesztautóbusz érkezik a BKV-hoz: ezúttal a Scania OmniCity típusú, helyi kialakítású autóbuszát teszik próbára egy hétig az 5-ös autóbusz vonalán, július 26. és augusztus 1-je között.

Rendbírságolható a felkészületlen védő
A meghatalmazás után két héttel a tárgyaláson felkészületlen védő úgy tekintendő, hogy "olyan állapotban jelenik meg, hogy eljárási kötelezettségeit nem képes teljesíteni", ezért rendbírsággal sújtható - döntött a Szegedi Ítélőtábla.

Kutyatámadások: általában nem az állat a hibás
Sajnos egyre többet hallani veszélyes kutyákról vagy kutyatámadásokról, amelyek emberek ellen irányulnak. Vajon mi váltja ki ezeket a támadásokat, hogyan lehet megelőzni őket, vagy ha már elkerülhetetlenek, tompítani az esetleges következményeit?

Contador hagyta szakaszt nyerni Schlecket
Bár Andy Schleck nyerte csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 17., utolsó magashegyi szakaszát, de vele azonos idővel ért célba az összetettben élen álló, egyúttal címvédő Alberto Contador, aki így megtartotta előnyét és nagy valószínűséggel pályafutása során harmadszor nyeri meg a viadalt.

Eltemették az amerikai hajóbaleset egyik áldozatát
Csütörtökön eltemették az amerikai hajóbaleset egyik magyar áldozatát Mosonmagyaróváron. A 16 éves lány temetésén több százan vettek részt.

Megkezdték az eddig elzárt Kafka-kéziratok ládáinak felnyitását
Az évek óta húzódó bírósági hercehurca újabb állomásaként Franz Kafka tíz ládányi, bankokban letétbe helyezett, eddig sohasem publikált kéziratának szakértői vizsgálata kezdődött meg a héten.

310-et megy a terepszínű Golf
Tényleg csak akkor látjuk meg, ha jön, amikor már késő, és esély sincs visszaelőzni.

A bírőnő is elnézte a bepattant labdát
Lampardos gólt nem adtak meg a női U20-vb-n, újra a németek úszták meg, a franciák kiestek.

Eladták a tévésztár macska hamvait
700 fontot, azaz 236 ezer forintot értek Frisky, a Coronation Street főcímében szereplő macska maradványai.

Nyerj egy Atom tesztvezetést!
Az Ariel Atomot – gondolom – nem kell bemutatnom senkinek.

19 ország vesz részt az EIHC-sorozatban
Jelentős magyar szervezőmunka eredményeképpen a 2010/11-es szezontól sokkal komolyabb lesz a másod-, harmadvonalba tartozó európai országok nemzetközi tornasorozata, az EIHC.

Kezdeményezték a Főtáv vezérigazgatójának előzetesét
A gyanú szerint 180 millió forint kárt okozott a cégnek, szerdán vették őrizetbe.

P. Diddy Justin Biebernek adta a Lamborghinijét
A rapper már régebben megígérte, hogy amint Bieber betölti a tizenhatot, nekiadja a Gallardót, de a fiatal énekes egész eddig nem hitte el. Ushertől már kapott egy Range Rovert.

Zöldül a magyar gazdaság
Egyértelműen a zöld gazdaság az alapja a gazdasági válságból való kilábalásnak és a fenntartható gazdaság irányába történő elmozdulásnak.

Orbán Viktorral tart előadást Traian Basescu
Orbán Viktorral vitázik szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn Traian Basescu román államelnök. A Tusványosi Nyársi Szabadegyetem szervezői csütörtök délután jelentették be, hogy Basescu elfogadta a meghívást és ellátogat a táborba.

BÉT: a trenddel ellenétes mozgás a börzén
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,88 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 22.277,18 ponton zárt csütörtökön.

Réthelyi: hungarikum a NEFMI struktúrája
Hungarikumnak nevezte Réthelyi Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) felépítését, amely a tárca vezetője szerint az embert helyezi a középpontba a születéstől az időskorig - derül ki a NEFMI közleményéből, amelyben beszámolnak a nemzeti erőforrás miniszter a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetemen csütörtökön tartott előadásáról.

Díszpolgár lett Paul, a polip
Ezüst emlékplakettet és bronz polipszobrot nyújtott át csütörtökön Paulnak, a német jóspolipnak Carballino polgármestere abból az alkalomból, hogy a spanyol város díszpolgárává választották a nyolckarút.

Eltemették Dórát az amerikai hajóbaleset egyik áldozatát
Több százan kísérték utolsó útjára csütörtökön délután Dórát, a philadelphiai hajóbaleset egyik magyar áldozatát Mosonmagyaróváron. A 16 éves lányt az Óvári temetőben evangélikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra.

Veszélyben a férfiak - Itt a hamis gyógyszerek listája
Hét gyógynövény-kivonatnak hirdetett, de valójában Viagrával és más hasonló szerekkel

Beismerő vallomás: illegális az iraki háború
Nick Clegg szerint „illegális” az iraki háború – írja a The Guardian. Nagy-Britannia miniszterelnök-helyettese a tegnap esti alsóházi vita során David Cameront helyettesítve adott hangot a meggyőződésének. A Guardian szerint a dolognak komoly jogi következményei lehetnek. Bajban van Obama – írja a CNN. Egy friss közvélemény-kutatás tanúsága szerint tíz megkérdezettből csupán négy gondolja úgy, hogy a demokrata elnök megérdemel újabb négy évet a Fehér Házban.

Meg akarta előzni, fegyvert fogott rá a gyerekei előtt
Előzési manőver után gázpisztolyt fogott a másik autó vezetőjére egy férfi Zalaszentbalázson. Az esetnek szemtanúja volt a megfenyegetett sofőr két gyereke is

Felborult a lakókocsi, de már újraindult a forgalom
Újraindult a forgalom a 7-es és a 8-as főút közös, Székesfehérvárt elkerülő szakaszán Szárazrét irányába csütörtök késő délután. Az utat korábban egy baleset miatt zárta le a rendőrség

Robinho és Wesley mint
A Santos egyik edzésén kis híján összeugrott egymással a csapat két sztárja, Robinho, illetve Wesley. A vita odáig fajult, hogy Robinho földhöz vágta csapattársa mobiltelefonját, mire Wesley úgy állt bosszút, hogy lerúgta Robinho autójának a visszapillantó tükrét. A két játékos ezt követően tagadta a történteket, de a klub elnöke, Luis Alvaro Ribeiro elárulta, hogy volt balhé.

Salamon templomának mása épül Sao Paulóban?
A portugál lapok egy része beszámolt az egyenlítői-guineai olajdiktátor különös kéréséről és az első tiltakozásokról. A brazil lapok egy botrányokról elhíresült új protestáns szekta megalomániás tervéről írt: Sao Paulóban építenék meg Salamon király templomának mását.

Katlanban indult a Campus
Közel negyvenöt fokos hőséggel kellett szembesülnie annak a mintegy háromezer fesztiválozónak, akik már a nulladik napon kilátogattak a debreceni Campusra. A hőségriadó ellenére ugyanis a szerdai rendezvények oroszlánrészét a szervezők a Debreceni Egyetem területén található, Lovarda nevű egyetemi klubba helyezték.

Döntött az ENSZ Koszovó függetlenségéről
Az ENSZ hágai Nemzetközi Bíróságának tanácsadó véleménye szerint Koszovó 2008-as egyoldalúan kikiáltott függetlensége nem ellentétes a nemzetközi joggal.

A vívó-Eb utolsó napján született meg az első magyar arany
Aranyérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összeállítású párbajtőrcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó napján.

800 millió eurós pályázat kkv-k számára
Háromezer kis- és középvállalkozás jelenkezését is várja Európai Unió kutatás-fejlesztési támogatások elnyerésére. Jövőre összesen 6,4 milliárd eurós keret áll rendelkezésre, amiből a kkv-k 800 millió eurót nyerhetnek el.

Mesterházy sámánt, Vona narancsszínű beszűkülést látott - reakciók az Orbán-beszédre
Valamennyi ellenzéki párt keményen kritizálta Orbán Viktornak a parlament nyári utolsó ülésén elmondott értékelő beszédét, valamint a kormány két hónapos munkáját. Az LMP-s Schiffer András szerint szolidaritásellenes a kormány, az MSZP-s Mesterházy Attila azt mondta, a kormány lejáratja Magyarországot, a jobbikos Vona Gábor pedig azt, hogy a szerinte biztató jelek ellenére is narancsszínű beszűkülést lát.

Megtalálták a gluténallergia okát
Ausztrál kutatók azonosítottak a gluténban három olyan szakaszt, amely kiválthatja az embereknél a sikérfehérjére való érzékenységet, a cöliákiát.

Pénteken kánikula, szombaton lehűlés - orvosmeteorológia
Péntekig az éjszakai hőmérséklet sem csökken 20 fok alá, így az alvás kevésbé pihentető. A hosszan tartó kánikula sokak szervezetét megterheli, pénteken lesz a legmelegebb. Szombaton egy hidegfront éri el hazánk térségét, ami hűvösebb, frissebb, kevésbé párás levegőt hoz. Vasárnap tovább hűl a levegő.

Cincogás és ölelgetés - a Next Stop... Soweto válogatások
A zenei világ bezzeg a vb előtt és után is figyel Dél-Afrikára, például az onnan érkező elektronikus irányzatokra. De volt-e ott fekete zene az apartheid alatt? Volt bizony, mégpedig könnyed és szórakoztató, néha ellenállhatatlan! A Next Stop... Soweto válogatássorozat a helyi mbaqangwa stílust, a funky és soul dél-afrikai mutációit és a jazz ottani nagyjait szemlézi.

A Zastavától jönnek a Fiat egyterűi
Az Idea és a Multipla utódját is Szerbiában kezdik gyártani.

Vidáman cuppog a cigányszusi
Budapest a menő városok listáján: nálunk is lesz Nobu étterem, Andy Vajna csinálja, Rogán Antal imádja. Riport a felső tízezer életéről.

Versenyezni csak lassan, szépen - prokee
Megyünk Ágyúgolyó Futamra, mint már említettem.

Vívó-Eb: aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat
Az oroszokat kivéve mindenkit magabiztosan verte a címvédő csapat, Imre Géza volt a döntő kulcsembere.

Dombiék mehetnek a kajak-kenu vb-re
Magabiztosan, egy hajóhosszal verték riválisukat.

Folytatta erősödését a forint
Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban erősödött csütörtökön a forint: az eurót délután négy órakor 283,83 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben. Szerdán délután 284,05 forinton állt a jegyzés, de az éjszaka folyamán 285-ig is visszagyengült a forint, csütörtök délelőtt pedig megközelítette a 286-ot.

Az ügyészség indítványozta a Főtáv vezérigazgatójának előzetes letartóztatását
A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit szerdán vett őrizetbe a rendőrség.

A Fidesztől félti a demokráciát a Jobbik
A Jobbik szerint az eddigi kormányzati gyakorlat sokkal jobban veszélyezteti a demokráciát, mint a "becsületes, hazaszerető gárdisták".

Mi legyen az Operaházzal és az Erkel Színházzal?
Belső feszültségek és ellentétek is felszínre törtek az Operaházon belül az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának csütörtöki ülésén, amelyen meghallgatták az érintetteket az Operaház és a zárva lévő Erkel Színház jövőjéről.

236 ezret értek a tévésztár macska hamvai
Hétszáz fontért (236 ezer forint) keltek el annak a macskának a hamvai egy csütörtöki árverésen, amely a leghosszabb ideje műsoron lévő, brit szappanopera főcímében tűnt fel több mint tíz évig - közölte a Dominic Winter aukciósház.

Felgyújtotta az ellopott autót
Miután kifurikázta magát, fel is gyújtotta az általa ellopott autót egy 27 éves tardonai férfi. Az ujjlenyomatait akarta eltüntetni a tűz segítségével; ellene nagyobb értékre elkövetett lopás miatt folytat eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc ugyanabban a mondatban
Orbán Viktor saját kormányának eddigi tevékenységét értékelő parlamenti beszédére reagálva az ellenzéki frakciók mindegyike emlegette Gyurcsány Ferenc exkormányfőt. Az MSZP szerint az új kormánynak bocsánatot kellene kérnie Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól, hiszen a korábbi állításokkal ellentétben nem voltak csontvázak a szekrényekben.

Egy ember meghalt a 71-es úton
Két személyautó frontálisan ütközött a badacsonytördemici elágazásnál - közölte Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki azt még nem tudta megmondani, hogy milyen nemű a halálos áldozat.

Kigyulladt több épület egy Csömör melletti tanyán
A fővárosi tűzoltók kiemelt riasztás alapján, 15 autóval épp a helyszín felé tartanak - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Aprópénzért nyírja ki a független színházakat a Nemzeti Együttműködés Rendszere
Január óta nem kapják meg a működésükhöz szükséges támogatást a független színi- és tánctársulatok, a minisztérium a keretet állítólag zárolta, sőt háromszázhatvan milliót el is venne belőle. Ezzel több független társulat tevékenysége ellehetetlenülhet, méghozzá nagyon gyorsan.

Stonehenge "cölöpváltozatát" tárták fel
Brit régészek hároméves projekt keretében Stonehenge 14 kilométeres körzetét térképezik fel, hogy pontosan megismerjék mit is rejt valójában a föld mélye.

A WC fala állította meg a menekülő csempészt
A Szamos töltése, illetve a csengersimai határátkelő mosdójának fala állított meg autóval menekülő cigarettacsempészeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a két járműből összesen tízmillió forint értékben került elő illegálisan behozott cigaretta

Pénteken tesznek esküt az új OVB-tagok
A csütörtökön megválasztandó Országos Választási Bizottság (OVB) új tagjai pénteken tesznek esküt a házelnök előtt, majd alakuló ülést tartanak, ahol maguk közül elnököt és elnökhelyettest választanak. Az elnök és elnökhelyettes megválasztásában a pártdelegáltak nem vehetnek részt.

Mégsem lesz lex Járai, a biztosítóknak is fizetni kell különadót
Jelentősen átalakítja a bankadóra vonatkozó javaslatot a gazdasági és pénzügyi törvénycsomaghoz a zárószavazás előtt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által benyújtott módosító javaslat.

Mi történt? Több épület is lángra kapott
Kigyulladt egy tanya több épülete csütörtök délután Csömör külterületén, a fővárosi tűzoltók kiemelt riasztás alapján, 15 autóval épp a helyszín felé tartanak

Második akcióterv készül őszre
Második akcióterv beterjesztésére kérte az őszi hónapokban a kormányt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a parlamentben.

Éttermet nyit Budapesten Robert De Niro + Képek
Közép-Európában elsőként Budapesten nyitja meg kapuit a világhírű Nobu-étterem, melynek konyhájában a japán és a dél-amerikai ízek fúziójából hoznak létre különleges fogásokat a mesteri szakácsok. Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere úgy véli, a Kempinski Hotel Corvinusban szeptemberben nyitó hely is hozzájárulhat, hogy Budapest újra modern világváros lehessen.

Még jégeső is eshet
A sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és péntek késő délután, este északnyugaton és északkeleten is kialakulhat helyenként zápor, zivatar. Egy-egy zivatart felhőszakadás, jégeső kísérhet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb néhol élénkül meg a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Háromgólos előny a Győrnél
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntésének értelmében nem 2-0-ról, hanem 3-0-ról indul a Győri ETO-Atyrau Európa Liga-selejtező visszavágója, mert a kazahoknál az első találkozón jogosulatlanul szerepelt egy játékos.

Rosszabbodtak a régiónk növekedési lehetőségei
Rontotta a régiónkkal kapcsolatos növekedési előrejelzését az EBRD.

Szájkosarat kap Petőfi
Szájkosárral a kezében tartott sajtótájékoztatót a Parlamentben Szanyi Tibor. A szocialista politikus elmondta: a szájkosár a magyar sajtóra kerül, ha elfogadják az új médiaszabályozást.

Szerbiába vinné még két új modell gyártását a Fiat
Jövő év végéig Olaszországból Szerbiába helyezné át két új kompakt egyterű gyártását a Fiat olasz autógyár - írta a csütörtöki szerb sajtó. Az új Unóval így már három modell készülhet déli szomszédainknál 2011-től.

Erősorrend - 10. forduló - A Red Bull a belháborúval is az élen
A Forma-1-es mezőny legtöbb csapata a bajnokság kilencedik fordulójára, a valenciai Európa Nagydíjra tartogatta nagyszabású fejlesztéseit, de mindez nem volt különösebb hatással az erősorrendre - legalább is az élmezőnyben.

Az ENSZ-bíróság szerint jogszerű volt a koszovói függetlenség kikiáltása
Nem ütközött a nemzetközi jogba a koszovói függetlenség 2008-as kikiáltása. A terület függetlenségéről csütörtökön ismertette ajánlását az ENSZ hágai Nemzetközi Bírósága. A bíróság határozata várhatóan elősegíti Koszovó önálló állammá válását, de többen attól tartanak, hogy a határozat nyomán más térségekben is erőre kapnak a függetlenségi törekvések.

Radarral kutatnak az egyiptomi Karúni-tóban
Az egyiptomi régészek radarfelvételek segítségével vizsgálják a Kairótól 80 kilométerre dél-nyugatra lévő Fajjúm-oázisban a Karúni-tó mélyét, ókori műtárgyak után kutatva.

Kergemarhakór: újabb emberi megbetegedés Olaszországban
Egy 42 éves nő Olaszországban a második ember, akinél kergemarhakórt diagnosztizáltak - jelentette szerdán az ANSA hírügynökség, mely szerint a nő reménytelen állapotban kórházban fekszik.

Megszerezte a B&P Braun& Partners az Adverticum Zrt. negyedét
A B&P Braun& Partners 26 százalékos minősített kisebbségi részesedést szerzett az online hirdetés-kiszolgálás piacán piacvezető Adverticum Zrt.-ben - közölte a B&P Braun& Partners Magyarország.

Visszavonná a kormány a "lex Járait"
Benyújtása óta már másodszor vonnák vissza azt a törvénymódosító javaslatot, amely mások mellett a Járai Zsigmondhoz köthető biztosítót is mentesítené a bankadó alól. Ezúttal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter venné ki a törvényből a hat cégnek kedvező passzust.

15 tűzoltóautót riasztottak egy kigyulladt Csömöri tanyára
 

Katy Perrynek bejött a vattacukros meztelenkedés, a lemezborítóján is az lesz
A Teenage Dreams című lemez borítóján finom utalásként a meztelen énekesnő lesz látható.

Tudod, nem a zuhanás számít, a leérkezés
Igazán erős hét áll eddig a hátunk mögött, premierek és sorozatzárók szórakoztatták a nézőket.

Mahindra: harcban a Honda ellen
Az indiaiaknak komoly terveik vannak: részesedést akarnak a világ második legnagyobb piacából.

Orbán szerint nem kell új IMF-megállapodás
Az EU-val tárgyalunk, és azt próbáljuk elérni, hogy több időt kapjuk a 3% alatti hiány elérésére.

A 88 éves Betty White saját kollekciót kapott
Túlzottan bonyolult dolgokra nem kell számítani, a hatszoros Emmy-díjas komikus arcával ékesített pólókat és pulóvereket vásárolhatunk meg.

Ibrahimovic-Real lehet a nyár igazolása
José Mourinho állítólag mindent elkövet, hogy Madridba vigye volt gólkirályát a Barcelonától.

Kárpótolják a túlmelegedett vonatok utasait
Ajánló: 500 eurót kaphatnak azok az utasok, akik a rossz klímájú szerelvényeken voltak.

A Vanília égbolt a legzavarosabb film
Cameron Crow filmje a legérthetetlenebb, megelőzi David Lynch Mulholland Drive-ját.

A dohányosok hulláit nem szeretik a férgek
A kokainfüggőkét viszont imádják. A felfedezés felbolygathatja a bűnügyi helyszínelők világát.

Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában
Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában, miután Oakland város megszavazta az orvosi célokra már legálisan használható kábítószer tömeges termesztését.

Gegesy Ferenc nem akar főpolgármester lenni
Gegesy Ferenc nem akar Budapest főpolgármestere lenni, Ferencváros polgármestere szeretne maradni az őszi önkormányzati választás után is.

Koszovó függetlensége nem sértette meg a nemzetközi jogot
Az ENSZ hágai Nemzetközi Bíróságának tanácsadó véleménye szerint Koszovó 2008-as egyoldalúan kikiáltott függetlensége nem ellentétes a nemzetközi joggal.

Újabb tájfun érte el Kínát
Heves széllökésekkel és folyamatos felhőszakadásokkal lecsapott csütörtökön Kína déli részére a Chantu tájfun - közölték helyi illetékesek. Kínában az elmúlt hetek áradásai már 700 ember halálát okozták.

Ingyenes jogsegély az árvízkárosultaknak
Mi a kárbejelentés menete, hogyan intézzék a kárszemlét, milyen jogaik vannak és milyen dokumentumokat kell kitölteni - egyebek mellett ezekre a kérdésekre adnak választ jogászok az árvízkárosultaknak az ingyenes jogsegély tanácsadáson - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó György, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Az országos tanácsadó sorozat első állomása július 29-30-án Borsod-Abaúj-Zemplén megye három legérintettebb települése lesz.

Durva diszkrimináció: megadóztatják a kövéreket?
A politikus megkérdőjelezte, hogy a társadalmi összetartásnak el kéne viselnie a felelőtlen életvitelt.

Csoportgyőztes a junior női kézilabda-válogatott
Csoportgyőztesként jutott középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a koreai junior-világbajnokságon, miután a csapat hátrányból fordítva verte meg Spanyolországot.

Elsősegélynyújtás napszúrás esetén
A napszúrás olyan állapot, amely akár az életünket is veszélyeztetheti, és akkor jelentkezik, amikor a test túlhevül, illetve a szervezetet hőháztartása nem tud normál állapotba kerülni.

Fokozott ellenőrzésre készülnek a rendőrök
Fokozott ellenőrzést tartanak a hét végén a Tisza teljes magyarországi szakaszán és a Tisza-tó területén a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szervezésében

Ki lesz a válság kormányosa?
Idén is átadunk egy különleges díjat a TOP 200 Gálán, amelyet nem vállalat, hanem személy kap. Azt a vállalatvezetőt keressük, aki a tavalyi válságos évben a legjobb teljesítményt nyújtotta. A díjazott kiválasztásánál az Ön szavazatára is számítunk!

Mégsem lesz lex Járai
Bár csütörtök reggel Szijjártó Péter még azt mondta, marad a lex Járai, a kormány legújabb módosítója azt mutatja, mégsem. A kormány - úgy tűnik - mégis enged a nemzetközi nyomásnak.

Orbán: tabukat döntünk
Nemzeti centrum, józan ész, tabudöntögetés

Hirtelen szívhalál: nem kellően felkészültek az európai stadionok
Nincsenek felkészülve az európai stadionok a hirtelen szívhalál esetén nyújtandó elsősegélyre sem a képzettség, sem az eszközök tekintetében. Az Arena tanulmány tíz ország 190 klubjának elszomorító adatait az European Heart Journal legújabb számában ismertette.

Erdei Zsolt: Arc az egészségért
A sport, az egészség és a környezetvédelem fontosságát kívánja hangsúlyozni a fiatalok körében az Erdei Zsolt profi ökölvívó irányításával és támogatásával elindult "Arc az egészségért" elnevezésű program és alapítvány.

Bronzérmes a nőikard-csapat
A negyedik helyen végzett a Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna, Nagy Orsolya összeállítású kardcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság zárónapján.

A Duna Televízió hivatalos válasza Vorák Anita 2010. 07. 21-én megjelent cikkére
A közelmúltban a portál több írást közölt a Duna Televíziónál zajló eseményekről, legutóbb 2010. július 21-én, "Egy villanyszerelő és egy takarító vette meg a Duna Tv rejtélyes partnercégeit" címmel. A csatorna válaszát változtatás nélkül közöljük.

2-0 helyett 3-0-ról indul a Győr EL-visszavágója
Bár a Győr 2-0-ra nyert a kazah Atirau elleni Európa Liga-selejtező első mérkőzésen, a visszavágót háromgólos előnnyel várhatja Pintér Attila csapata, mivel Gradimir Crnogorac jogosulatlanul játszott, írja a Kisalföld honlapja.

A képernyőn sikerrel fut Az utolsó léghajlító
A Nickelodeon berendelte Az utolsó léghajlító alapjául szolgáló rajzfilmsorozat spin-offját.

Talmácsi és a Mol szakítása: nem tudott dobogót ígérni a versenyző
Továbbra is szponzorálta volna Talmácsi Gábort a Mol, csak dobogós helyezéseket kért a szezon második felére - állítja az olajtársaság, amely szerint elutasította ajánlatát a motorversenyző menedzsmentje, ezért szakadt meg a kapcsolat. Arról, hogy egy új szerződés milyen összegről szólt volna, sem a Mol, sem a Talmácsit képviselő Faster Management nem beszél. Egy korábbi konkurens csapattulajdonos szerint százmilliós tételről lehet szó.

A nap sportképei: spanyol mezt kapott a pszichopolip
A labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb sztárja volt Paul, az oberhauseni pszichopolip, aki nyolc meccs eredményét is eltalálta. A polipnak komoly rajongótábora alakult ki Spanyolországban, a Carballino nevű város például kedvenc barátjának nevezte Pault, és Carlos Alberto Montes Marques polgármester egy névre szóló spanyol mezzel ajándékozta meg a fejlábú tippbajnokot.

Ian McEwan: Szombat - részlet
Ian McEwan: Szombat, Ulpius-ház, 2010 EGY Henry Perowne idegsebész néhány órával hajnal előtt arra ébred, hogy már mozgásban van, ülő helyzetben kitakarózik, majd fölkel.

Emelkedéssel kezdett a Wall Street

A szerb jegybank beavatkozik a dinár védelmében

Bogyó és Babóca inkább moziban debütál
A Bartos Erika meséiből készült sorozat tesztvetítése olyan jól sikerült, hogy nem tévén lesz a premier.

Szijjártó: nem változik a bankadó alól mentesülők köre

A cigánytelep Megasztárja
Néha a TV2 meglepően jófej tud lenni.

Még birkózik az Intel és a versenyhatóság
Tolódik az ügy, csak augusztus elején derül ki, mi lesz a trösztellenes eljárás vége.

Erre a testre irigykedhet Madonna
Exférje, Guy Ritchie új nőt szedett fel, és a 28 éves Jacqui Ainsley rövid idő alatt elég sok borsot tört Madonna orra alá.

Siralmas az újságírás állapota Koszovóban
A kritikus médiát megfélemlítik, nemzetárulóként állítják be a balkáni államban.

Koszovó nem sértett nemzetközi jogot
A hágai bíróság döntött a volt szerb tartomány egyoldalúan kikiáltott függetlenségéről.

Orbán: Horvátország nélkül nincs erős Közép-Európa
Magyarország és Horvátország stratégiai, legfontosabb nemzeti céljai egybeesnek - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő, miután horvát kollégájával megbeszélést folytatott csütörtökön a Parlamentben.

Az energetikai együttműködésről tárgyalt a magyar és a horvát kormányfő
A magyar és a horvát miniszterelnök csütörtökön gazdasági, energetikai kérdésekről tárgyalt Budapesten.

Előzött és pisztolyt fogott a sofőrre
Előzési manőver után gázpisztolyt fogott a másik autó vezetőjére egy férfi Zalaszentbalázson; az esetnek szemtanúja volt a megfenyegetett sofőr két gyereke is - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

LMP: folytatódik a független közjogi szervek "narancsra festése"
A Lehet Más a Politika (LMP) tiltakozik a Független Rendészeti Panasztestület új tagjának megválasztása ellen, mert szerintük személyével folytatódik a független közjogi szervek "megszállott narancsra festése".

"Sorjázó eredmények": a nap, amelyen Orbán Viktor a maga képére formálja Magyarországot
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött meg az áprilisban megválasztott Országgyűlés első ülésszakának utolsó ülése. Orbán Viktor az 56 napja hivatalba lépett kormány„sorjázó eredményeinek” emlegetésével nyitotta meg az ülést, amelyen Kövér Lászlót házelnökké, Stumpf Istvánt alkotmánybíróvá választja, csökkenti Simor András fizetését és bevezeti a bankadót.

A bevetésiek állították le a családi háborút
A nyílt utcán, különböző útszakaszokon két család több tagja egy korábbi párkapcsolat miatt szóváltásba keveredett, emiatt összeverekedtek szerdán este a Nógrád megyei Ipolytarnócon

Kalapács alá kerülnek az Elvis boncolásánál használt eszközök
Kalapács alá kerülnek az Elvis Presley boncolásánál és holtteste bebalzsamozásánál használt eszközök.

420 milliót csalt ki a banktól
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya kedden gyanúsítottként hallgatott ki és őrizetbe vett egy 32 éves budapesti férfit, aki egy kft. gazdasági ügyintézőjeként, társaival több alkalommal úgy kötött szerződést gabona közraktározásáról, hogy a termény egyáltalán nem, illetve annak csak egy része volt az adott tárolóban

„A józan ész diadalmaskodott”
A huszadik századi ideológiák kifulladása és a tehetetlenségük vezetett el ahhoz a változáshoz, amely áprilisban hazánkban is történt

A gyilkos galóca volt a baj okozója
Javult annak a nyolc putnoki betegnek az állapota, akiket gombamérgezés gyanújával szállítottak hétfőn a Borsod megyei kórházba. Nagy Gábor, az egészségügyi intézmény orvos igazgatója az MTI-nek csütörtökön azt mondta: az enyhébb tüneteket mutató négy beteget valószínűleg a jövő héten visszahelyezik az ózdi kórházba, de a négy súlyosabb állapotú betegnél is megindult a mérsékelt javulás.

Kétoldali energetikai megállapodást írtak alá
Jadranka Kosor horvát miniszterelnök budapesti látogatása során találkozott Orbán Viktorral, akivel, többek között közlekedési és energetikai kapcsolatokról, illetve Horvátország európai uniós csatlakozási folyamatáról tárgyalt. A miniszterelnöki találkozó keretében Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kétoldalú energetikai megállapodást írt alá Đuro Popijač horvát gazdasági, munkaügyi és vállalkozásügyi miniszterrel

Mécs Imre Gegesyt látná szívesen a főváros élén
Eddig csaknem ötvenen csatlakoztak ahhoz a civil kezdeményezéshez, amelynek az a célja, hogy Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester főpolgármester-jelölt legyen.

Lehet-e MISZOT-elnök alkotmánybíró?
A kormány naponta teszteli a közvéleményt, mit bír még el

Mégsem lesz Lex Járai
Bár csütörtök reggel Szijjártó Péter még azt mondta, marad a Lex Járai, a kormány legújabb módosítója azt mutatja, mégsem.

Az MLSZ órákon belül felmondhat Koemannak - lapértesülés
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége még csütörtökön felállíthatja a magyar válogatott kispadjáról Erwin Koeman szövetségi kapitányt, írja külföldi forrásokra hivatkozva a Pepsifoci.hu

40 százalékkal esett a Nokia profitja
Lényegében stagnáló bevétel mellett 40 százalékkal csökkent a Nokia adózott eredménye a második negyedévben.

Könnyek között búcsúzott el a Duna Tv-től Cselényi
Élő adásban, a Piramis együttes Szállj fel magasra című számára, könnyek között búcsúzott el a Duna Televízió munkatársaitól Cselényi László elnök, akire az utóbbi hetekben komoly nyomás nehezedett a csatorna több vitatott szerződése miatt.

Háromezer méter magas tengeralatti vulkánt fedeztek fel
Hatalmas tengeralatti tűzhányót fedezett fel egy nemzetközi kutatócsapat Sulawesi (Celebesz) szigetének északi partjainál. A monstrum több mint 3000 méterre magas, ám nem éri el a vízfelszínt, mert a tenger itt csaknem 5500 méter mélységű.

Szexszel és drogokkal doppingolhat a Doktor House stábja
Egy kirúgott kellékes állítja: a Doktor House stábja szexszel, drogokkal és durva játékokkal múlatja az időt a forgatási szünetekben.

Pisztolyt fogott egy autós a megelőzött kocsi sofőrjére Zalában
 

Szenzációs lelet Diana istennőről Kelet-Szerbiában
A vadászat istennőjével, Dianával összefüggő, "rendkívüli szépségű" márványszobrot tártak föl német és szerb régészek Kelet-Szerbiában, a gamzigradi Felix Romuliana császári palota területén.

Natalie Portman agresszív szexjelenetével indul a velencei filmfesztivál
Darren Aronofsky Black Swan című balettos thrillere nyitja a velencei filmfesztivált, adta hírül ma a fesztivál sajtóosztálya. A Black Swan-ban Winona Ryder egy kiöregedőben levő balerinát alakít, aki helyett a művészeti igazgató (Vincent Cassel) Natalie Portman figurájára szeretné bízni A hattyúk tava főszerepét. Azonban Portmannek riválisa akad Mila Kunis személyében, aki szintén jelölt a szerepre. Portman és Kunis figurája közt furcsa kapcsolat alakul ki - amelynek keretében állítólag egy bedrogozott állapotban zajló, agresszív szexjelenetre is sor kerül köztük -, és Portman figurájának sötét oldala veszélyesen előtérbe kerül - akármit is jelentsen ez.Natalie Portman a Black Swan című filmbenA filmet szeptember 1-jén, a nyitóceremóniát követően vetítik le. Aronofsky távolról sem újonc a Lidón: előző két filmje, A forrás és A pankrátor világpremierje is Velencében volt, utóbbival el is nyerte az Arany Oroszlánt.

Plüssfigurába rejtett pisztolyt találtak
A túristvándi férfi cuki kismackóba rejtette az igen veszélyes fegyvert.

Kettő helyett 3-0-ról indul a győri visszavágó
A Győr technikai hiba miatt még nagyobb előnyben az EL-selejtezőn, a Videotonra érdemes fogadni.

Itt az új Volkswagen Caddy
Wolfsburgban katonás rend uralkodik: minden típusnak fel kell húznia az új egyenruhát, a Phaetontól a Polóig.

Szenzációs szobrot találtak Szerbiában
A márványszobor egy vadászjelenetet ábrázol, de nem tudni, ki hajtotta a vadat.

Nagy csipfogyasztó az Apple
Az amerikai vállalat 2012-ben megelőzheti a HP-t, és a világ legnagyobb csipvásárlója lehet.

A HC Lev első ellenfele az Ak Barsz
Szerdán nyilvánosságra hozták a KHL 2010/11-es szezonjának a menetrendjét.

Catherine Zeta-Jones 25 éves sráccal kavar
New Yorkban neveli gyerekeit, beleszeret bébiszitterébe az új premierben. Rachel főnöke is visszatér.

Munkanélküli, de fix jövedelemmel autót vennék hitelre

Justin Bieberé minden idők legnézettebb YouTube-videója
A 16 éves énekes Baby című számát már 255 millióan nézték meg.

Tíz százalékkal nő az idén a világkereskedelem

Több a segélykérelem Amerikában

Kevesebb hamisítvány az Európai Unióban

Alan Ball ismét darkos sorozatot készít
A sokak által imádott True Blood után ismét egy nehéz témájú, egyórás játékidejű műsort készít a híres szakember az HBO-nak.

Kellemetlen meglepetések nélkül

A piros vagy a sárga vezetéket

Csoda történt: nyereséges a Chrysler
Nemrég még az sem volt biztos, hogy egyáltalán megmarad a Chrysler.

Lesújtó a koszovói média állapota
Sem szerkesztési, sem anyagi értelemben nem független a koszovói média többsége a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű nem kormányzati szervezet szerint.

Víztornyot akartak lopni
Lebukott az a négyfős társaság, akik bontani kezdték a Polgárdihoz tartozó Kiscséripusztán lévő víztornyot. Az okozott kár az elsődleges becslések szerint egymillió forint.

Visszavonul a nyilvánosságtól Desmond Tutu
Teljesen visszavonul a nyilvánosságtól Desmond Tutu - ezt maga az érsek jelentette be azután, hogy évtizedekig élharcosa volt az apartheid és az igazságtalanságok elleni küzdelemnek.

Hat éve él leláncolva
Hat éve él ágyhoz láncolva anyja lakásában egy fiatal férfi Szaúd-Arábiában.

"Magyarország fizetésképtelensége hirtelen újra témává vált"
Budapest nyomás alatt címmel terjedelmes elemzésben foglalkozott a magyarországi belpolitikai és gazdasági helyzettel az IMF és Magyarország közötti tárgyalások felfüggesztése kapcsán csütörtöki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A FAZ szerint a magyar kormányt ténykedését "általános gyanakvás" övezi, a Financial Times Deutschland szerint pedig "Magyarország fizetésképtelensége hirtelen újra témává vált".

Jég és 36 °C
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Elszállították a gránátot, visszaköltözhettek a lakók Ferencvárosban
Visszatérhettek otthonukba a korábban kitelepített lakók csütörtök délután a főváros IX. kerületében, miután a tűzszerészek elszállították a Márton utca egyik bontás alatt lévő házában talált gránátot.

Tragédia lett a fociból - meghalt a 15 éves fiú
Meghalt egy 15 éves olasz fiú, miközben focizott barátaival az Olaszország észak-keleti részén lévő Cordenons városában, Velence közelében - közölte az olasz Ansa hírügynökség csütörtökön.

Hiába telefonált, nem találták meg időben a mentők
A hiányos nyelvtudás is problémát jelent a területen.

Termálfürdő nyílik Siklóson
Augusztus 5-én nyitja meg kapuit a 2,4 milliárd forintból épülő termálfürdő Siklóson

Bővülhet a világkereskedelem
Idén tíz százalékkal nő a globális kereskedelem értékben számolva Pascal Lamy, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) vezérigazgatója szerint.

A segélyhívószám olykor késlelteti a segítségnyújtást?
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint a 112-es európai egységes segélyhívószám Magyarországon sok esetben inkább késlelteti, semmint gyorsítja a segítségnyújtást.

Elszállították a gránátot, visszaköltözhettek a lakók
Visszatérhettek otthonukba a korábban kitelepített lakók csütörtök délután a főváros IX. kerületében, miután a tűzszerészek elszállították a Márton utca egyik bontás alatt lévő házában talált.

IMF: Halvány esély a megállapodásra
Ha a kormány radikálisan megváltoztatja a felfogását, még megállapodhat az IMF-fel a szervezet budapesti képviseletének vezetője szerint.

A horvátok a közép-európai együttműködés rendszerében
Orbán Viktor szerint Horvátországnak helye van az unióban és a "közép-európai együttműködés rendszerében".

Leláncolták, mert női hangon beszélt
Vallástudós tanácsára tartanak leláncolva egy férfit Szaúd-Arábiában.

Orbán: Horvátország függetlenséget hoz
„A helyzet komolyra fordult. Kelet-Európának meg kell teremtenie energiafüggetlenségét” – ezt Orbán Viktor mondta a Parlamentben Jadranka Kosor horvát miniszterelnök asszonnyal folytatott tárgyalásai után. „A modern világban az energiafüggetlenség és a nemzeti függetlenség szorosan összefügg. Horvátország egész Európának hozhatja el ezt a függetlenséget.” - mondta a horvát kormányfő.

Nem kell az IMF segítsége?
Orbán Viktor szerint természetes, hogy lejár a szerződés Magyarország és az IMF között, így a Valutaalap tud olyan országokkal foglalkozni, akik rászorulnak a segítségére.

Koszovónak hitelt ad, Haitinek elengedi a törlesztést az IMF
Koszovó közel 109 millió euró hitelt kap a Nemzetközi Valutaalaptól, amelynek első részletét azonnal megkapja. A földrengéssújtotta Haitinek viszont elengedi hitelét a szervezet, sőt újabb dollármilliókkal segíti az újjáépítést.

Nem játszhatta el slágerét a Boney M Ciszjordániában
A palesztin fennhatóság alatt álló ciszjordániai területen koncertező Boney M-et (vagy legalábbis egyik verzióját) megkérték, ne játssza el a Rivers Of Babylont.

Orbán egyenlő mércét várna a hiánycél teljesítésekor
Magyarország számára most az elsődleges és lényegi kérdés az Európai Unióval történő megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva, miután horvát kollégájával találkozott csütörtökön a Parlamentben. A miniszterelnök szeretné, ha Magyarország számára ugyanannyi idő állna rendelkezésre a hiánycél elérésére, mint a többi problémás EU-tag esetében.

Tíz megdöbbentő tény az AIDS-járványról
A héten a világ az éppen ott zajló 18. nemzetközi AIDS-konferencia miatt figyel Bécsre. A betegség legnagyobb fórumán mintegy húszezren vesznek részt: orvosok, aktivisták, kormányközi és civil szervezetek képviselői és politikusok. Összegyűjtöttük a konferencia legmegdöbbentőbb tényadatait.

Orbán-beszéddel és elnökválasztással zárja a nyarrat a parlament - percről percre
A fontos döntéseket az utolsó nyári ülésnapra hagyta az országgyűlés, amelyen csütörtök délután felszólal Orbán Viktor kormányfő is. A parlament várhatóan Kövér Lászlót választja új elnökévé, Stumpf István pedig alkotmánybíró lehet. Némi halogatás után döntenek a médiafelügyeletről, és a nagy vihart kavart bankadóról is.

Világháborús gránátot találtak a IX. kerületben
 

Restaurálták a kincset érő ókori gyűjteményt
Jelentőségét korábban egy lapon említették a trójai ásatások leletanyagával. Max von Oppenheim német keletkutató gyűjteményét évtizedeken át mégis úgy könyvelték el, hogy helyrehozhatatlanul elpusztult. A "kirakós játékot" mostanra újra összerakták berlini restaurátorok.

A gyerek mindig ereszt valahol
Kisgyermekes anyukák Murphy törvénykönyve, első rész.

Pert nyert egy brit bulvárlap ellen Pitt és Jolie
Pert nyert a brit News of the World című brit bulvárlap ellen Brad Pitt és Angelina Jolie

Az ombudsman káoszt lát a segélyhívások rendszerében
Szabó Máté szerint a 112-es szám gyakran késlelteti a segítségnyújtást, de más gond is van.

Pisztoly volt a plüssmaciban
Plüssmaciba varrva rejtegette pisztolyát egy túristvándi férfi. A rendőrök házkutatást során találták meg a fegyvert, miután olyan információkat kaptak, hogy éles lőfegyvert tartanak a házban illegálisan

Berendelést kapott az HBO-s Luck
Ez lenne a nap híre?

2011-ben házasodik II. Albert herceg
II. Albert herceg 2011 júliusában veszi el feleségül menyasszonyát, a dél-afrikai Charlene Wittstockot - jelentette be csütörtökön a monacói udvartartás. A pár eljegyzését idén júniusban jelentették be.

Pikáns: Pintér volt cége állami cégekkel szerződött
Állami cégeknél kapott szerződéseket Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. - értesült a hvg.hu. Az MFB-nél és annak több leányvállalatánál lezajlott vezetőváltások részben a CBSZ megbízásával jártak. Az MFB nem árulta el, milyen időre és mekkora összegért kapott munkát az őrző-védő cég.

Lengyel tragédia: "semmi sincs kizárva"
Három hónappal a Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgépével történt katasztrófa után sem zárható ki semmilyen lehetőség a történtek okainak tisztázásában, így merénylet sem - jelentette ki csütörtökön Zbigniew Rzepa, a lengyel katonai főügyészség szóvivője.

Az IMF még reménykedik
Magyarország számára most az elsődleges és lényegi kérdés az Európai Unióval történő megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva, miután horvát kollégájával találkozott csütörtökön a Parlamentben.

Kártérítést kap Brad Pitt és Angelina Jolie
Kártérítést fizet Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, amely néhány hónapja az első számú hollywoodi álompár különválásáról közölt tévesnek bizonyult beszámolót.

Nem sikerült újraéleszteni a fürdőzőt
Strandolók húztak ki a vízből Balatonakalinál csütörtök délben egy 54 éves budapesti nőt, aki nem mutatott életjeleket. Az újraélesztés nem járt sikerrel, a nő meghalt

Új modelleket gyártanának Szerbiában
A jövő év végéig Olaszországból Szerbiába helyezné át két új modell gyártását a Fiat olasz autógyár

Az új többség terrorja a német iskolákban
A Frankfurter Allgemeine Zeitung részletesen ismerteti a németek elleni iskolai erőszakról készített dokumentumfilm legfontosabb tanulságait. A Tages-Anzeiger arról tudósít, hogy a svájciak majd kétharmada elutasítja országuk EU-tagságát.

108 millió eurós hitelt kap Koszovó
Másfél évre szóló, 108,9 millió eurós hitelmegállapodást kötött Koszovóval a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Az első, 22,1 milliós részlethez Pristina azonnal hozzájut, az összeg fennmaradó részét az időszakos felülvizsgálatok függvényében veheti fel.

Orbán: Nekünk az Európai Unióval kell megállapodnunk + Képriport
Magyarország számára most az elsődleges és lényegi kérdés az Európai Unióval történő megállapodás

Jelentették, hogy felfúrta a flóbertpisztolyát
Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanújával hallgattak ki egy 31 éves férfit, akinek túristvándi házában engedély nélkül tartott fegyverre és lőszerre bukkantak a rendőrök

Bomba miatt ürítenek ki egy lakóházat
Világháborús gránátot találtak csütörtökön a főváros IX. kerületében, a Márton utca egyik bontás alatt lévő házában; egy épületet kiürítenek - közölte a rendőrség és Honvédelmi Minisztérium (HM).

Nem sikerült újraéleszteni a Balatonból kihúzott nőt
Strandolók húztak ki a vízből Balatonakalinál csütörtök délben egy 54 éves budapesti nőt, aki nem mutatott életjeleket. Az újraélesztés nem járt sikerrel, a nő meghalt - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

"Általános gyanú alatt" Orbán
Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a magyar lakosság pszichoszociális válsággal küzd és a rendszerváltás óta egyetlen magyar kormány sem állt olyan mértékű "általános gyanú" alatt, mint Orbáné.

Orbán: elsődleges az unióval történő megállapodás
Magyarország számára most az elsődleges és lényegi kérdés az Európai Unióval történő megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva, miután horvát kollégájával találkozott csütörtökön a Parlamentben.

Népszabadság: Újabb nagyköveteket rendel haza a külügyminisztérium
Hazahívja többek között a moszkvai, a belgrádi, a koszovói, a brüsszeli és a nigériai nagykövetet is a Külügyminisztérium  - értesült a Népszabadság. A kormány 15 nagykövettel már korábban közölte, hogy véget ér a missziójuk.

A Jackass utódjával sokkol a magyar MTV
A magyar Music Television két új sorozattal jelentkezik augusztusban: érkezik a The Dudesons és a Liz vagyok.

Négymillió dollárt örökölt egy filippínó szobalány
 

Aki ritkán szól, de akkor keményen - Kövér Lászlót közjogi méltósággá választják
Várhatóan Kövér Lászlót választja elnökévé csütörtökön az országgyűlés. A Fidesz-alapító Kövér már 25 éve is arról beszélt, hogy társaival vezető posztokra fognak keürlni, és a rendszerváltás óta folyamatosan tagja az országgyűlésnek. Képviselőként nem volt aktív, szakterülete inkább a nemzetbiztonság, amelyet egyszer már miniszterként is felügyelt. A szocialistákkal szembeni ellenszevét kemény mondatai mellett azzal is kifejezte, hogy négy évig nem volt hajlandó levágatni a haját.

Sikeres az antennajavító iPhone 4-tapasz
Brooklyni dizájnerek poénból készítették a mobil tervezési hibáját kijavító sebtapaszt, most percenként kapnak megrendelést.

Olaszok készítik a Titanic előzménysorozatát
Ki az, aki elsőre végig tudta nézni James Cameron klasszikusát?

Döntőbe jutott a férfi párbajtőrcsapat a lipcsei Eb-n
A magyar válogatott Svájcot győzte le, a fináléban Ukrajna lesz az ellenfele.

Lindsay Lohan csak kilenc napot ül
A legfrissebb információk szerint mindössze 9 napot kell ülnie Lindsai Lohannak a lynwoodi női börtönben

Az IMF leír 268 millió dolláros haiti adósságot

A lesben állás pillanatai - az ezredfordulós skandináv krimikről
A múlt héten mutatták be A tetovált lány című Stieg Larsson-regényből készült filmadaptációt, ami az első része a híres és világszerte sikeres Millennium-trilógiának.

Fabregas 60 millióért mehet a Barcelonába
Az Inter is bejelentkezett Forlánért, Jol nem lesz Geráék edzője, a Chelsea brazilokat hajt. Átigazolások.

7,1 millió forintot ér Jacko dedikált gitárja
21 ugyanilyet tört össze a Scream forgatásán. Az árverés bevételét egy freiburgi gyerekkórház kapja.

Matolcsy: Magyarország elindult a pénzügyi függetlenség felé
2030-ra már meghaladjuk az EU átlagos fejlettségi szintjét.

Hogyan halt meg Michael Jackson?
Egy tajvani animációs cég tudja a választ, és meg is mutatja

A fegyveresek tiltakoznak az alkotmánymódosítás ellen
A passzív választójogukat korlátoznák, de szerintük jó a jelenlegi szabályozás.

Darabonként loptak volna víztornyot Polgárdiban
A rendőröknek először azt hazudták, hogy van bontási engedélyük.

Hőség: lassabban mennek a vonatok
Sebességkorlátozást rendeltek el a hőség miatt csütörtök délben két vasútvonalon.

Költséges hobbi: milliókat emészt fel az Orbán-nyilatkozat kifüggesztése
Legkésőbb augusztusra várhatóan a legtöbb - kormányrendeletben megnevezett - intézménynél kint lesz a nagy vihart kavart Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat. A Hírszerző utánajárt, pontosan mennyibe is kerül mindez az intézményeknek.

Új ember a KÖH élén is!
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kedden felmentette tisztségéből Mezős Tamást, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökét, és megbízott elnökként Tamási Juditot nevezte ki a műemlék- és örökségvédelmi szervezet élére.

Belgrád mindent megtesz, hogy minél kevesebb állam ismerje el Koszovót
Szerbia emellett mindent megtesz azért is, hogy ősszel sikerüljön elfogadtatnia egy számára kedvező (a Koszovó jogállásáról folytatandó tárgyalások újbóli megnyitását előirányzó) ENSZ-határozatot.

109 millió eurós hitelt ad az IMF Koszovónak
Másfél évre szóló, 108,9 millió eurós hitelmegállapodást kötött Koszovóval a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Az első, 22,1 milliós részlethez Pristina azonnal hozzájut, az összeg fennmaradó részét az időszakos felülvizsgálatok függvényében veheti fel.

Bombát találtak a IX. kerületben
Feltehetően második világháborús bombát találtak csütörtökön kora délután Budapesten, a IX. kerületi Márton utcában, egy építési területen.

Sok jó hír az árvízkárosultaknak!
Ingyenes jogi tanácsadást nyújtanak az árvízkárosultaknak egy országos fórumsorozaton, tervezők, kivitelezők terveik felajánlásával segítik az árvízben elpusztult házak újjáépítését, és folytatódik az adományok gyűjtése is.

Fokozódik a helyzet: Fellegi is beszáll a tárgyalásokba
A miniszter szerint az eredeti feltételekkel teljesíthetetlen a 2008-as megállapodás.

Rendőrök várták a rejtekhelyen
Lábatlanon egy hétvégi házba tört be egy börtönből szabadult férfi. Egy rézdrótköteget akart ellopni, melyet előző este biciklizés közben fedezett fel a ház udvarán.

Drasztikusan kevesebb a külföldi tőkebefektetés
A külföldi tőkebefektetések tavaly a 2008-as, több mint 15 százalékos visszaesés után közel 40 százalékkal csökkentek a világban

Felfestették a polgármesternek a börtönbe vezető utat
Felfestések mutatják a település határán a jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélt Halász István kunbajai polgármesternek a börtönbe vezető utat.

Bomba a Ferencvárosban, kiürítenek egy lakóházat
Világháborús gránátot találtak csütörtökön a főváros IX. kerületében, a Márton utca egyik bontás alatt lévő házában; egy épületet kiürítenek

A tanyán termesztették az indiai kendert
Kisebb cannabisültetvényt találtak a rendőrök egy tanyán, Csongrád külterületén

Jol nem megy Geráékhoz
Martin Jol nem hagyja el az Ajaxot, a vezetőedző visszautasította a Premier League-ben szereplő Fulham megkeresését.

Kanabiszültetvényt találtak egy csongrádi tanyán
Kisebb kanabiszültetvényt találtak a rendőrök egy tanyán, Csongrád külterületén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A rosszul sikerült versenyek még elszántabbá tették a Ferrarit
A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a csapat elszántságát és motivációját egyáltalán nem vetette vissza, hogy az elmúlt két futamon önhibájukon kívül nem sikerült olyan eredményt elérniük, amire az autó teljesítményéből adódóan képesek lettek volna. A spanyol klasszis úgy látja, nincs is semmi okuk a pánikra, hiszen az autó folyamatosan javul, a csapat tagjai pedig elszántabbak, mint valaha.

Erdei Zsolt az egészségért is ringbe száll
A sport, az egészség és a környezetvédelem fontosságát kívánja hangsúlyozni a fiatalok körében az Erdei Zsolt profi ökölvívó irányításával és támogatásával elindult "Arc az egészségért" elnevezésű program és alapítvány.

Hvg.hu: Állami megbízásokat kapott Pintér Sándor volt cége
Állami cégeknél, többek között a Magyar Fejlesztési Banknál kapott szerződéseket Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. - értesült a Hvg.hu. Pintér Sándor márciusban, miniszteri kinevezése előtt adta el a többmilliárdos forgalmú céget.

Egy víztornyot próbált ellopni négy férfi Polgárdiban
 

Kalóz-netszolgáltatót indítanának Svédországban
A Pirate Bay letöltőoldal üzemeltetését is átvevő svéd Kalózpárt, a Piratpartiet felhasználói számára teljes anonimitást biztosító internetszolgáltatás beindítását tervezi.

Örökös eltiltás vár a szlovákok legjobb súlylökőjére
Örökös eltiltásra számíthat Milan Haborak szlovák súlylökő, aki második alkalommal akadt fenn doppingvizsgálaton.

Magyarország ötödik a kézilabdás világranglistán
Magyarország az előkelő ötödik helyet foglalja el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) legújabb világranglistáján.

Százmillió euró sem lesz elég a Manchester Citynek
Bár túllépte már a 70 millió eurós határt a játékosvásárlás terén a Manchester City labdarúgócsapata, az erősítési tervekkel nem áll le. Az angol együttes hetek óta tárgyal az Inter-csatár Mario Balotelli esetleges megszerzéséről, s nem kizárt, szerződteti a világbajnokság egyik legjobbját, az amerikai Landon Donovant.

Komáromban csomagolja gyógyszereit a Mylan
A Komáromi Ipari Parkban létesít csomagoló központot a Mylan gyógyszergyártó cég, a felfutást követően 400 embernek adnak munkát.

Új módszer a magzati diagnosztikában - egyes rendellenességek már a 16. héttől kiszűrhetőek
Hamarosan lehetségessé válhat, hogy akár már a terhesség 16. hetétől kezdve diagnosztizáljanak egyes súlyos fejlődési rendellenességeket, skót kutatók ugyanis kifejlesztettek egy olyan légzéstechnikát, amellyel az anya és a magzat szívverése szinkronba hozható. Ezzel a módszerrel még korábban kiszűrhetők egyes rendellenességek.

Ismét egy kommentolvasó tulaj

Hörögve, rettegve, röhögve, pörögve
Egyiknek 700 liter kell az olajcseréjéhez, a másik úgy működik, mint egy gigantikus, egyhengeres benzinmotor, láttunk akkora tárcsaféket, mint egy malomkerék, s megtudtuk, hogy a legnépszerűbb a 85 éves oldtimer.

Kirúgják Borovszky Tímeát
A két év felfüggesztettre ítélt főosztályvezető státusát eddig nem szüntették meg, kapott fizetést.

A Fidesz a KÖH elnökét is kirúgta
Mezős Tamás építőmérnök helyett Tamási Judit régész kerül a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal élére.

Szerbiába vinné két új modell gyártását a Fiat
A Fiat Idea és a Lancia Musa költözne Kragujevacra Olaszországból.

Karda Bea pasija nem olyan, mint Kiszel Tünde Károlya
Karda Bea bepasizott, és újdonsült barátját meg is mutatta a Tabu Tv-nek.

Britney Spearsnek majdnem sikerült a hajhosszabbítása
Ennél talán még az is jobb volt, amikor kétségbeesésében kopaszra borotválta magát.

Világháborús bombát találtak a IX. kerületben
A Márton utcában ki kellett üríteni egy házat.

Örökre eltilthatják a legjobb szlovák súlylökőt
A 37 éves Milan Haborak másodszor akadt fenn a doppingteszten.

Magyarország ötödik a kézilabda-világranglistán
A lista a felnőtt, junior és ifjúsági férfiak és nők és a strandkézilabdázók eredményei alapján készül.

Újabb nagyköveteket hívnak vissza
Elkészült a visszahívott nagykövetek nevét tartalmazó második lista is a Külügyminisztériumban - írja csütörtöki számában a Népszabadság. A két intézkedéscsomag együttes hatása nagyjából a duplája a szokásos évi váltásokénak. A lap információja szerint az év végéig további hazarendelések is várhatók.

Tiger Woods a rekordkereső
A Forbes gazdasági magazin kimutatása alapján az angol Manchester United labdarúgóklub 1,83 milliárd dollárral a legértékesebb sportegyesület, míg Tiger Woods golfsztár 105 millió dollárral a legjobban kereső sportoló a világon.

Pedofília: beszüntették a német püspöki kar elnöke elleni nyomozást
Bizonyítékok hiányában beszüntették a szexuális bűncselekmények elkövetésében való bűnrészességgel gyanúsított Robert Zollitsch érsek, a német katolikus püspöki kar elnöke ellen június elején indított vizsgálatot.

Kiderült: Prostituált lehetett a Miklóshalmánál talált holttest
Nem zárják ki, hogy az áldozat prostituált volt.

Hamisított Rubik-kockák voltak a kamionban
Hamisított Rubik-kockákat és számológépeket találtak a vámosok egy cseh rendszámú kamionban Rajkánál

Jól megy a svájci óriásbanknak
A vártnál jobban növelte adózott eredményét a Credit Suisse a második negyedévben.

400 új munkahelyet teremt Komáromban a gyógyszergyártó
Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban

A nap képe

A víztorony bontása közben buktak le
Víztorony bontásán értek tetten a rendőrök négy férfit a Fejér megyei Polgárdi

A palesztin házak lerombolása miatt emelte fel a szavát az AI
Az Amnesty International (AI) közleményben szólította fel Izraelt, hogy hagyjon fel a palesztin házak lerombolásával a megszállt Ciszjordániában.

Nem vette el a kedvét a sikertelen akció
Egy nap kétszer is próbálkozott az a miskolci tolvaj, akit gyorsan sikerült is elfogni. Sőt a besurranó még további bűncselekmények elkövetését is

Fölfelé tart az euróövezet ipara
Tíz év óta a legnagyobb mértékben nőttek az ipari megrendelések az euróövezetben májusban.

Elmarad a hétvégén a Balaton-átúszás
Nem rendezik meg szombaton, illetve ezen a hétvégén a 29. Coca-Cola Balaton-átúszást.

Újabb gyógyszergyártó óriás jön
Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

Lengyel katasztrófa: nem zárható ki a merénylet
Három hónappal a Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgépével történt katasztrófa után sem zárható ki semmilyen lehetőség a történtek okainak tisztázásában, így merénylet sem - jelentette ki csütörtökön Zbigniew Rzepa, a lengyel katonai főügyészség szóvivője.

EU: rekord növekedés az ipari megrendelésekben
Tíz éve a leggyorsabb ütemben nőttek májusban az új ipari megrendelések az euróövezetben.

Drasztikusan visszaestek a külföldi tőkebefektetések
A külföldi tőkebefektetések tavaly a 2008-as több, mint 15 százalékos visszaesés után közel 40 százalékkal csökkentek a világban - mondta Simai Mihály akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének kutató professzora az idén huszadik alkalommal megjelent World Investment Report kiadvány bemutatóján csütörtökön Budapesten

Betontömb zuhant egy autóra, egy ember meghalt
 

Leváltották a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökét is
A minisztérium nem indokolta, miért kellett mennie Mezős Tamásnak. A kormányváltás óta egy sor állami hivatal élén lecserélték a vezetőket.

Felmenti a kormány a vesztegetéssel vádolt minisztériumi vezetőt
Elindította a kormány Borovszky Tímea, az egykori oktatási tárca vesztegetéssel vádolt egyik vezetőjének, Borovszky Tímeának a felmentését. Bár Borovszkyt több mint egy éve felfüggesztették állásából a vesztegetési ügy miatt, státusza mostanáig megmaradt, és fizetést is kap.

Félrevezették-e Vietnam ügyében az amerikai szenátust?
Az amerikai szenátus külügyi bizottsága a múlt héten egy korábban titkosított, 1100 oldalas iratcsomót nyitott meg, amelyben az akkori törvényhozók arra keresték a választ, hogy vajon tényleg félrevezették-e őket a vietnami háború során az 1964-es tonkini incidenssel kapcsolatban.

A három leggyakoribb munkahelyi stresszforrás
A legújabb felmérések szerint az egészségügyi kiadások, a munkahelyi biztonsági körülmények, és a munkatársak hiányzásai számítanak a három legfőbb munkahelyi stresszforrásnak.

Xerxésszel folytatódik a 300
Zack Snyder és Frank Miller régóta tervezi a 2006-os 300 folytatását, de eddig nem sokat lehetett tudni a filmtervről azon kívül, hogy Miller dolgozott a képregényen, amelyen a film majd alapul. A Los Angeles Times most megtudott elég sok részletet a filmről, először is azt, hogy Xerxész lesz a címe és Snyder és Kurt Johnstad most kezdte el írni a forgatókönyvét. Bár Snyder még nem szerződött le a megrendezésére, szándéka szerint ő csinálja majd a filmet.Gerard Butler és Rodrigo Santoro a 300-banA sztoriról is elég sok részlet kiderül: szemben a három nap alatt játszódó 300-zal, ez a film körülbelül tíz évet ölel majd fel az i. e. 490-ben zajló marathóni csatától kezdve a thermopülai csatával egy időben zajló artemiszioni csatáig, ahol az athéni Themisztoklész csapatai csaptak össze a perzsákkal. Snyder szavaiból úgy tűnik, hogy bár a cím Xerxész, Themiszoklész hasonlóan fontos szereplő a filmben, és a Leonidászhoz (akit Gerard Butler játszott a 300-ban) fűződő politikai viszonya is terítékre kerül, úgyhogy valószínűleg egy Butler-cameóra is számíthatunk. Feltételezzük, hogy Xerxészt ismét Rodrigo Santoro formálja majd meg, de a szereposztásról egyelőre nem esett szó.

Újságírókat vertek a brazil focisták - videó
A Vitoria - Goias brazil bajnoki után a vendégek szakvezetője, Emerson Leao nehezen viselte, hogy csapata 2-0-s vezetés után csak döntetlent ért el. Egy újságíró, Roque Santos erről akarta megkérdezni az edzőt, aki dühösen válaszolt, majd elhajtotta a riportert. Santos azonban nem adta fel, és kitartóan üldözte Leaót, folyamatosan kérdezve. Ezt megunva az edző nekiugrott, mire az összes újságíró körbevette, hogy felvegye az eseményeket. A Goias futballistái előbb megpróbálták eltaszigálni a helyszínről a trénert, de közülük az egyik váratlanul ököllel kétszer is arcon ütötte az egyik riportert. Santos pedig meglökte a Goias egyik pályaedzőjét, mire egy focista utána vetette magát, és egy gyomrossal a gyepre küldte. Az addig is pályán tartózkodó rohamrendőrök ekkor látták jónak közbelépni, és az öltözőbe terelni a felhergelt futballistákat. Az eset után Leaót, és a három verekedő focistát kihallgatták a rendőrségen.

Feleségverésért tartóztatták le a Color Me Badd énekesét
A kilencvenes évek elejének népszerű popcsapata, a Color Me Badd énekesét, Bryan Abramset Hawaiion vették őrizetbe.

Még vár a Fidesz a napi testnevelés órákkal
A Fidesz oktatáspolitikusainak tiltakozására egyelőre lekerül a napirendről az a törvénymódosítás, amely előírná, hogy heti öt testnevelés órát kell tartania az iskolákban. Az oktatási bizottság fideszes alelnöke szerint a napi egy tornaóra ötletével ők is egyetértenek, és ősszel visszatérnek a témára.

Augusztusban nyit a siklósi termálfürdő

OFFtopic: Lazuló erkölcsök a port.hu-n
Szexügyben is kéne mondania valamit a Vezényló Pénzfüggöny Úrnak, ez így nem mehet tovább!

Őrizetbe vették Kurmanbek Bakijev fivérét
A hatalomból kiszorított államfő testvérét azzal is gyanúsítják, hogy illegális hadsereget szervezett, és egymásnak ugrasztotta a kisebbségeket.

A Red Bull magát aprítja, a McLaren nevet
A McLaren féltávnál vezeti az F1-et, bár a Red Bull gyorsabb. A fiatal istálló főnöke rutintalan, Vettel és Webber kikészíti egymást.

Legyen zene a bevásárlóközpontokban?
Ha valamivel sosem volt baja a háklis Homárnak, akkor az a lift- és plázazene.

Huszonhétezer darabból raktak össze mezopotámiai kincseket
Restaurálták a Berlin bombázásakor tönkrement Oppenheim-hagyatékot.

Lada, macisajt formájú matricával

Christina Applegate gyereket vár
A mellrákot túlélt 38 éves sztár Martyn Lenoble holland zenésztől várja a babát

Saját magát buktatta meg a Love Bites?
Kérem szépen, az amerikaiak nem cicóznak.

A top 50-ben csak 19 cég tudott növekedni
Az árbevétel alapján Mol, Nokia, Audi a sorrend.

Megint lassítják a vonatokat a hőség miatt
Egyelőre két vonalon rendeltek el sebességkorlátozást.

Másfél Jeep a nyaraláshoz
Ha valaki a stílusra is figyel, csak így megy kempingezni.

Maradona: Ne aggódjatok, maradok!
Még nem hivatalos, de Maradona már hangoztatja,hétfőn újabb négy évre aláír argentin kapitánynak.A szponzorok tarthatják a válogatott élén.

Matolcsy: "elindultunk a pénzügyi függetlenség felé"
Szerinte Magyarország akkor lesz képes a jövőbeni stratégiáját megvalósítani, ha képes lesz tágítani mozgásterét a pénzügyi függetlenség megteremtésével.

Érdekes díjat zsebel be a hollywoodi sztár
George Clooney humanitárius tevékenységéért díjat kap az Amerikai Televíziós Akadémiától.

Lehet negatív következménye az IMF-buktának
Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a teljesen pesszimista forgatókönyv talán nem valósul meg, de komoly bizonytalanság övezi a jövő évi hiánycélt, és eddig inkább ad hoc intézkedések tapasztalhatók a kormánytól.

Magára gyújtotta házát, hogy pénzhez jusson
Biztosítási csalás szándékával felgyújtotta háza tetejét egy férfi Gyermelyen, az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy majdnem maga is bennégett az épületben.

Elindították Borovszky Tímea felmentését
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága nem foglalkoztatja tovább a korábbi főosztályvezetőt.

Elmarad a hétvégén a Balatonátúszás
A szervezőbizottság a vízirendészet szakembereivel egyetértésben csütörtökön délben döntött a halasztásról, tekintettel a meteorológiai intézet által jelzett várható viharos erejű szélre.

"Orbán mesterien műveli a kettős beszédet"
Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Berlinben ismét szép példáját mutatta az általa mesterien művelt kettős beszédnek.

Nyári razziák: megdöbbentő eredmények
Nyugodtan fagyizhatunk a nyári hónapokban, mivel az elmúlt években kiemelt odafigyelést tapasztaltak a szakhatóságok a fagylalt kezelését illetően.

Majdnem maga is bennégett az épületben
Biztosítási csalás szándékával felgyújtotta háza tetejét egy férfi Gyermelyen, az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy majdnem maga is bennégett az épületben

Felmentették a KÖH elnökét
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 2010. július 20-án két hónapos felmondási idővel, munkavégzési kötelessége alól ezen időszakra mentesítve, felmentette tisztségéből Mezős Tamást, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökét. Az elnöki teendők helyettesítés keretében történő ellátásával 2010. július 21-től Tamási Juditot bízta meg

A szőlőben bukkant a holttestre
Egy középkorú férfi holttestére bukkantak a Vas megyei Sághegyen, egy használaton kívüli szőlősben - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

„Busás” jutalmat kapott Paul + Képek
Egy a saját nevével ellátott spanyol válogatott mezt és egy bronz szobrot

Újabb nagyköveteket hív vissza a Külügyminisztérium
Elkészült a visszahívott nagykövetek nevét tartalmazó második lista is a Külügyminisztériumban - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

MSZP: Orbán mesterien műveli a kettős beszédet
Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Berlinben ismét szép példáját mutatta az általa mesterien művelt kettős beszédnek.

Holttestet találtak a sághegyi szőlősben
Egy középkorú férfi holttestére bukkantak a Vas megyei Sághegyen, egy használaton kívüli szőlősben - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

Háromezer forint a kilencezer éves sör üvegje
Üvegenként tizenhárom dolláros, azaz majd háromezer forintos áron került forgalomba az Egyesült Államokban az a sör, amelyet kilencezer éves recept alapján állítottak elő.

Ladák Dacia-alapokon
Az orosz AvtoVAZ három főrészvényese összesen 1,3 milliárd dolláros beruházással próbálja felvirágoztatni a gyárat. Új modellek érkeznek a Dacia Logan padlólemezén.

Matolcsy: Elindult az ország a pénzügyi függetlenség felé
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország elindult a pénzügyi függetlenség felé. A miniszter kritizálta a jegybankot, mivel szerinte az MNB nem él kellőképpen a monetáris élénkítés lehetőségeivel.

Új Ford Focus ST Párizsban
Ősszel, a Párizsi Autószalonon nemcsak az új Ford Focus alapváltozatait, hanem az ST-t is kiállítják.

Ben Affleck elveszíti a férfiasságát
http://d.yimg.com/m/up/ypp/movies/player.swf?vid=20986885&repeat=1& A The Company Men előzetesét valószínűleg azokra a nagyon elfoglalt üzletemberekre szabták, akik - szemben a film főszerepét játszó Ben Affleckkel - annyit dolgoznak, hogy nincs idejük moziba járni. A két és félperces klipben ugyanis gyakorlatilag az egész film benne van, legalábbis csodálkoznánk, ha ezeken kívül még más fordulatokat is tartogatna. Mi azért inkább csak a sztori elejét meséljük el: Affleck egy nagyvállalat menő alkalmazottját alakítja, akit sok más emberrel (köztük Chris Cooperrel) együtt leépítenek. A pasi teljesen szétesik, és kényszerűségből sógoránál (Kevin Costner) vállal asztalosmelót. Aki tovább is kíváncsi a sztorira, nézze meg az előzetest.

Majdnem bennégett egy férfi saját maga felgyújtotta házában
Biztosítási csalást akart elkövetni egy férfi, ezért felgyújtotta saját házát Gyermelyen. Az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy kis híján maga is bennégett.

Fény derült a gluténérzékenység molekuláris hátterére
A gyakran drámai következményekkel járó gluténérzékenység molekuláris hátterére ad magyarázatot egy ma megjelent tanulmány: a bélbolyhok pusztulásával járó kórképet eszerint a gluténben előforduló három fő komponens okozza. A felfedezés leszűkíti azoknak a kezelési módszereknek a körét, amelyek a betegség gyógyítását célozzák - a kórkép felismerése és megelőzése szintén hatékonyabbá válhat a jövőben.

Közösségi oldalakról is tájékozódnak a betörők
A Twitter, a Facebook és az ezekhez hasonló közösségi oldalak jelentik a betörők egyik legfontosabb információszerzési forrását - derül ki egy brit biztosítótársaság által készített felmérésből. 

Betonelem zuhant egy autóra, legalább egy halott
Kisbérnél egy teherautóról rosszul rögzített betonelem csapódott egy autóba. Az áldozatok számát a betonelem eltávolítása után lehet meghatározni.

Gulácsi egy félidőt védett a Liverpoolban
A Pool az új edző első meccsén 0-0-ra végzett a Grasshopperssel, az Arsenal elverte Szabicsékat, a Fenerbahce-Galatasaray edzőmeccsen balhé volt.

Árat emel az iPhone gyártója
A Foxconn megduplázta a munkások alapbérét, a kiadásokat részben a megrendelők állják.

A múlt héten egy kislánynak kitörtek a fogai, mert nem figyelt rendesen
Régi spanunk, Ilka Gábor, aki annak idején sikertelenül próbálta megfejni a Milka-tehenet, ezúttal nem csokit akart gyártani.

Megszökött két rab a bábukkal őrzött argentin börtönből
A tizenöt őrtoronyból csak kettőben volt hús-vér felügyelő.

A távirányító, ami felismeri a tévézőt
Annak idején Adam Sandlernek volt egy filmje a témában, ahol egy különleges kütyüvel tudta irányítani a környezetét.

Demcsák Zsuzsa a Naplóba Schmitt Pál első napját forgatná le
A Napló átmeneti riporterét az erős, talpra állt és segíteni akaró nők érintik meg. A köztársasági elnök azért érdekli, mert Schmitt azt ígérte, megközelíthető és emberközeli lesz.

A vártnál nagyobb a Credit Suisse nyeresége

Fekete felnis Polót keresünk

Csökkent a Praktiker forgalma és nyeresége

Egyre népszerűbb a Citroën

2011-ben házasodik II. Albert herceg, moncaoói uralkodó
II. Albert herceg 2011 júliusában veszi el feleségül menyasszonyát, a dél-afrikai Charlene Wittstockot

Holttest a sághegyi szőlősben
A helybéli férfit két hét héttel ezelőtt látták utoljára a környéken élők.

Feloldották a vasúti pályazárat Sopronnál
Délelőtt személyautóval ütközött a GySEV egyik motorkocsija.

Békéscsabán rendezik a körrepülő modellek vb-jét
Harmincnyolc országból 480 induló és segítő érkezik a békéscsabai repülőtéren kialakított versenypályára.

Pintér Sándor volt cégei állami intézményeket védenek
Az MFB-t a belügyminiszter egykori biztonsági cége őrzi. A bank nem nyilatkozik a részletekről.

Elfogták a South Parkot gyalázó iszlamistát
A macijelmezes Mohameden kiakadó Zachary Chesser az al-Sabab nevű terrorbrigádoz akart csatlakozni.

Fogyni akar? - Ne dőljön be!
A stockholmi Nemzetközi Elhízás Kongresszuson bemutatott új kutatások nem találtak bizonyítékot arra, hogy a súlycsökkentő étrend-kiegészítők valóban megkönnyítenék a fogyást.

Viktor és Iveta
Orbán Viktornak rendkívül fontos a szimbolikus politizálás. Ez látható volt a kettős állampolgárság megszavazásakor, amelynek elhalasztását Orbán két legnagyobb itteni szövetségese (Duray, Csáky) is hiába kérte. Erre a politizálásra a Fidesznek a magyarországi szélsőjobboldali szavazók megszerzése végett van szüksége.

Csütörtök délután temetik S. Dórát
Csütörtökön délután négy órakor temetik el Dórát, a philadelphiai hajóbaleset egyik magyar áldozatát Mosonmagyaróváron.

Betonelem zuhant egy kocsira - egy halott
Rosszul rögzített betonelem zuhant egy teherautóról a szembejövő személyautóra a 81-es úton Kisbér és Kerékteleki között csütörtökön.

Feljövőben az uniós szolgáltató szektor
Az előzetes becslések szerint júliusban gyorsult a növekedés az euróövezeti feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban egyaránt.

Háromból csak egy sáv használható az M7-esen
Baleset miatt a háromból csak egy sávon halad a forgalom az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Martonvásár térségében

Meghatározó kérdésekre keresnek választ
A Kárpát-medencében élő magyarság életét meghatározó kérdésekre keres idén is válaszokat az immár 21. alkalommal megrendezett erdélyi nyári tábor és szabadegyetem,

Pintér: Nagy szükségünk van a szurkolókra
Bár 2-0-s előnnyel várja az FC Atyrau elleni Európa Liga-visszavágót az ETO csapata, a kisalföldiek mégsem engedik meg maguknak azt a luxust, hogy félvállról vegyék a párharc második mérkőzését.

Széthordják a házat, a szomszédok rettegnek
Kiskunhalas peremén, a Fecske utcában

Betonelem zuhant a gépkocsira
Rosszul rögzített betonelem zuhant egy teherautóról a szembejövő személyautóra a 81-es úton Kisbér és Kerékteleki között csütörtökön. Egyelőre annyit tudni, hogy a szerencsétlenségben egy ember biztosan életét vesztette

Kirúgták a 600 ezer forintot kereső Borovszkyt

Lángolt a személyautó
Kiégett egy Volkswagen Golf csütörtökre virradó éjszaka Nagymihályban; az egyik, Nespor utcai családi ház előtt parkoló járművet valószínűleg felgyújtották.

„Elindultunk a pénzügyi függetlenség felé”
Magyarország elindult a pénzügyi függetlenség felé

Schmitt Pállal találkozott a horvát miniszterelnök
Megkezdődtek a horvát miniszterelnök budapesti megbeszélései csütörtök délelőtt, Jadranka Kosor az Országgyűlés elnökével, Schmitt Pállal találkozott.

George Clooney humanitárius díjat kap
George Clooney humanitárius tevékenységéért díjat kap az Amerikai Televíziós Akadémiától.

Lehet-e a MISZOT-elnök alkotmánybíró?
A kormány naponta teszteli a közvéleményt, mit bír még el

A Manchester United a legértékesebb
A Forbes gazdasági magazin kimutatása alapján az angol Manchester United labdarúgóklub 1,83 milliárd dollárral a legértékesebb sportegyesület, míg Tiger Woods golfsztár 105 millió dollárral a legjobban kereső sportoló a világon.

Matolcsy: elindultunk a pénzügyi függetlenség felé
Magyarország elindult a pénzügyi függetlenség felé - hangsúlyozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) ülésén.

Pancsolás közben fulladt a vízzel teli gödörbe a szendrői kislány
 

Bankot raboltak az I. kerületben
 

Újragondolnák Ausztrália újkori történelmét
Sziklafestmény miatt írnák újra az ausztrál történelmet: eszerint ugyanis a helyiek sokkal hamarabb léptek kapcsolatba a külvilággal, mint eddig hitték.

Feczesin öt gólt lőtt a Bresciában
Feczesin Róbert a Serie A-ban szereplő Brescia felkészülési mérkőzésén ötször talált be az alacsonyabb osztályú Calcio Chiese kapujába. A 14-0-ra megnyert meccsen Varga Roland is eredményes volt.

Whitmarsh: A McLaren nincs lemaradva a fejlesztésekkel
A konstruktőri bajnokságot vezető McLaren csapatfőnöke visszautasítja azokat a véleményeket, melyek szerint csapata a fejlesztések tekintetében hátrányba került volna legfőbb riválisaival szemben. A wokingi alakulat Silverstone-ban vetette be átépített autóját, amely azonban nem úgy teljesített, ahogy várták, ezért a szabadedzések után visszatértek a régebbi változathoz. Martin Whitmarsh ennek ellenére úgy véli, csapata továbbra is tartja a lépést vetélytársaival.

A Moszad-ügynöknő becserkészi a nőgyógyászt
http://www.youtube.com/v/1CSKqXgJXWo&hl=hu_HU&fs=1 Kijött a részben Magyarországon forgatott The Debt előzetese. John Madden filmje (amely egy 2007-es izraeli film remake-je) három Moszad-ügynökről szól, akik fiatalkorukban elkapnak egy náci háborús bűnöst, aki aztán mégis kicsúszik a kezeik körül. Évtizedekkel később a fickó újra felbukkan a színen, és az egykori ügynököknek be kell fejezniük a munkát, amit elkezdtek. A klip átlagos thrillert mutat kicsit túlzó színészi alakításokkal, de a szereplőgárda olyan jó, hogy reméljük, több is van a filmben: a három fiatal ügynököt Sam Worthington, Marton Csokas és Jessica Chastain alakítja, idős megfelelőiket pedig Ciarán Hinds, Tom Wilkinson és Helen Mirren játssza.A The Debt Amerikában december végén kerül a mozikba.

Életben maradtak a 23. héten megszületett ikrek
Születéskor ketten együtt annyit nyomtak, mint egy zacskó cukorka, és elfértek édesapjuk tenyerében: Amelia Hope Burden és a testvére, Arthur a legfiatalabb koraszülött ikrek Angliában, akik életben tudtak maradni azután, hogy mindössze 23. héten megszülettek. Az eset már csak azért is különleges, mert Angliában a 24. hétig el lehet vetetni a magzatot.

Presser Gábor szerint a Bikicsunáj nem zenei ügy
A zsűritag szerint a hazai zeneiparral kapcsolatban nagyon sok szomorú dolog van, ugyanakkor a Bikicsunáj énekesének esete a komikus kategóriába tartozik.

Félmilliárd felhasználó a Facebookon
Az amerikaiak már utálják, az indiaiak még nem is ismerik, a kínaiak meg le vannak tiltva róla, mégis gyarapodik a közösségi portál.

Szanyi ötlete volt Sztálingrád
Déri János, az egykori televíziós műsorvezető fia az MSZP mellé szegődött.

Biden kiállt Koszovó mellett
Az amerikai alelnök megerősítette hazája kiállását az egykori szerb tartomány függetlensége mellett.

Kis híján bennégett felgyújtott házában
Egy gyermelyi férfi szerdán felgyújtotta otthonát, hogy a biztosítótól remélt pénzből rendezze adósságait.

Hibázott a kapus, 9-8 lett a 11-es párbaj
A Poznan-Baki BL-selejtezőn mindenki lőtt 11-est.

Ducati cruiser, nem is rossz
A pöttyös kipufogó fenyegető, de nyugalom, ez csak egy kémfotó.

Hírek ráksaláta mellé
Módos Márton lesz az új rádióelnök?

Dugó van az M7-esen Martonvásárnál
Két autó karambolozott, a Budapest felé oldalon csak egy sáv járható.

A bronzéremért vív a női kardcsapat az Eb-n
A magyar válogatott az elődöntőben 45-30-ra kapott ki Ukrajnától.

Csak vittük valamire
Végre!

A Manchester United a legértékesebb, Tiger Woods a rekordkereső
Forbes gazdasági magazin kimutatása alapján az angol futballklub értéke 1,83 milliárd dollár.

Növelik a teljesítményt a kabalák
Mérhetően jobban teljesítettek egy kísérletben azok az emberek, akik megtarthatták kabalájukat, mint azok, akiktől elvették azokat.

Bővít a Blackberry szerződéses gyártója
A Jabil Circuit Magyarország ezer fővel bővíti tiszaújvárosi gyárát, kétszáz diplomást keres.

Gyerektől rabolt kerékpárt Gyöngyösön egy drogos férfi
A fiú ellenállt, ezért a férfi mellkason ütötte, majd a biciklivel együtt elmenekült.

"Orbánnak nagyon fontos a szimbolikus politizálás"
A szlovák-magyar kapcsolatokról közöl jegyzetet az Új Szó című szlovákiai magyar napilap vélemény és háttér rovatában csütörtökön.

285 forint körül az euró árfolyama
Kissé gyengébben áll a forint csütörtökön délelőtt az előző napi jegyzéshez képest: az eurót fél tízkor 284,96 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben a szerda délutáni 284,05 forinttal. Csütörtökön reggel viszont 286 forint felett is járt az árfolyam, onnan ismét erősödésnek indult a forint.

Tiltanák a Manchester United ördögös mezét
Dühös csodálkozással reagáltak a Manchester United angol labdarúgócsapat malajziai rajongói, miután az ország muzulmán vallási vezetői bűnnek nevezték a klub mezének viselését a rajta lévő ördögkép miatt - jelentette az AFP francia hírügynökség. A vörös ördögök becenevű csapat egyébként rendkívül népszerűnek számít a muzulmán többségű országban. Malajziai rajongói klubjának nagyjából hétezer tagja van.

Biden kiállt Koszovó függetlensége mellett
Az amerikai alelnök megerősítette hazája kiállását Koszovó függetlensége mellett, amelyet jogilag is megalapozottnak nevezett.

Amíg nyaralt, kirabolták? - Így előzheti meg!
Jelentősen megnő a betöréses lopások száma nyáron, ezért a rendőrség néhány jó tanácsot tett közzé. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy a közösségi oldalakon senki ne tegye közzé, hogy nyaralni megy, mert ez tippet adhat a betörőknek.

Vigyázat! Most nem érdemes albérletet keresni!
Az ingatlan.com statisztikái szerint a bérlakás-keresések száma 2010-ben eddig folyamatosan a korábbi évek csúcsszintjén mozgott. Úgy tűnik, hogy a válság hatására a költözni vágyók elmozdultak a bérlemények irányába. Az albérleti díjak a túlkínálat miatt csökkentek az elmúlt egy évben mintegy 10%-kal. Bár alapvetően jobb a bérlők alkupozíciója a túlkínálat miatt, a júliusi-augusztusi időszakban, a főiskolai-egyetemi beiratkozások előtt verseny alakul ki a jó lakásokért. Ez az időszak jó lehetőség lehet a tulajdonosoknak a magasabb bérleti díj elérésére.

Botrányos húzás: Demszky ezt is Tarlósékra hagyja
Az óbudaiak jó ideje szeretnék elérni, hogy a főváros tegyen eleget kötelezettségeinek, és gondoskodjon a Római-part árvízvédelméről.

Ne magyarkodjál már!
Nehezen tudom elképzelni, hogy aki szembetalálkozik a népességszámlálóval, rögtön kihajítja az összes raktáron lévő óvszert.

Bankrablás a Krisztina körúton
Kiraboltak egy pénzintézetet csütörtök reggel a főváros I. kerületében

Baleset miatt pályazár Sopronnál
Személyautóval ütközött egy vonat Sopronnál, a baleset miatt teljes a pályazár

Nyomoznak a gödörbe fulladt kislány ügyében
A szerdán Szendrőn vízbefulladt négyéves kislány halálesete ügyében gondatlan emberölés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Áremelés az öngyilkosságok után
Áremelést tervez a Foxconn főbb ügyfelei számára: a magyarországi gyárakkal is rendelkező tajvani vállalat ezzel, illetve a munkafolyamatok automatizálásával akarja ellensúlyozni a kínai dolgozók bérének emelését.

Nyereséges a Volvo
Nyereséges volt a svéd Volvo a második negyedévben a kereslet élénkülésének, a költségek csökkentésének és a hatékonyság javulásának köszönhetően.

Ősztől öt játékvezetővel rajtol a BL
A nemzetközi szövetség (FIFA) javaslatára a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) már ősztől bevezeti a négy asszisztenses rendszert. Eszerint a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeitől négy vonalbíró segíti majd a játékvezető dolgát.

Csütörtöki eredmények: elődöntős a női kardcsapat
Elődöntőbe jutott a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó versenynapján.

Személyautóval ütközött egy vonat
Személyautóval ütközött egy vonat Sopronnál, a baleset miatt teljes a pályazár

Kevesebb köztisztviselő lesz Oroszországban
Csaknem ötödével csökkenthetik az orosz csinovnyikok létszámát. A lépés a költségvetési hiány mérséklése miatt szükséges.

Milliókat hagytak egy szingapúri háztartási alkalmazottra
Több millió dollárt örökölt gazdag úrnőjétől egy szingapúri háztartási alkalmazott. A hölgy 20 év hűséges szolgálat jutalmaként kapta a vagyont.

Ferguson nem tudja, ki hozza a szabályokat
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a téli szünet hiányában találta meg az angol válogatott vb-kudarcának okát. A skót az angol szövetséget (FA) okolja, pedig a bajnokság szabályait a Premier League (PL) klubjai hozzák meg, köztük a Manchester Uniteddel, írja cikkében a Guardian.

A nők és a holokauszt
Sokkal nagyobb volt a nők részvétele a náci népirtásban, mint azt korábban gondoltuk volna - állítja egy friss kutatás.

A Mercedes ragaszkodik Schumacherhez
Az idei F1-es szezonnak önálló konstruktőrként nekivágó Mercedes határozottan cáfolja, hogy 2011-ben már nem számít az eddig a vártnál visszafogottabb teljesítményt nyújtó Michael Schumacher szolgálataira. Norbert Haug, a német gyár motorsport-igazgatója ugyanis biztos benne, hogy a sorozatba három év kihagyás után visszatérő német pilóta teljesítménye rögtön látványosan javulni fog, amint a jelenleginél jobb autót vezethet.

Szijjártó: A kormány nem lép vissza a "lex Járaitól"
A kormány nem lép vissza a "lex Járaitól" - erősítette meg Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtök reggel; az Országgyűlés délután szavaz a gazdasági és pénzügyi tárgyú törvénycsomagról.

"Nincs rá esély, hogy ezt túléljük" - az önkormányzatok is szenvednek a gyenge forinttól
Az önkormányzatoknak több mint 600 milliárd forintnyi devizahitele van, így a települési költségvetéseket is súlyosan érinti a forintárfolyam mostani gyengélkedése. A svájci frank alapon felvett kölcsönök több önkormányzatot csődközeli helyzetbe vittek, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének főtitkára szerint pedig különösen az okoz gondot, hogy a hitelek 10-15 százalékát működésre vették fel.

Elődöntős a női kardcsapat Lipcsében
A magyar csapat a fehéroroszokat és a franciákat is megverte.

Kivirágzott sivatag miatt halasztják a Mad Max 4 forgatását
Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt

Elkészült a világ legjobb tévéfilmje
Tengerpart, csöcsök, seggek, cápák és polipok, sőt, cápolipok!

Gyerektől rabolt kerékpárt
Egy 20 éves bedrogozott férfi mellkason ütött egy 12 éves fiút, majd elvitte 45 ezer forint értékű biciklijét. Fél óra alatt elfogták.

Négy Salzburg-játékos ment az NHL-be
Az EBEL-csapatoknál a megszokott módon jelentős mozgás volt az átigazolások tekintetében már eddig is.

Gondatlan emberölés lehet a szendrői kislány halála
A négyéves gyerek egy félkész hulladéklerakó területén egy körülbelül egy méter mélységű, vízzel teli gödörbe fulladt bele.

Vasúti pályazár Sopronnál
Autóval ütközött egy vonat.

Felhőszakadás, jégeső jöhet ma
Főként a Dunától keletre lehet számítani hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékra.

Kártérítést kapott a gyanútlan szlovák álcsempész
Štefan Gonda még januárban vált a feledékeny rendőrök áldozatává, miután Dublinban terroristának nézték. 18 ezer eurót fizettek neki.

Alberto Contador ma eldönti a Tourt
A hegyi befutós etapot tavaly megnyerte a spanyol, 2,5-szeres pénzt ér a győzelme, Schlecké is ennyi.

Szex, drogok és rakenroll a House forgatásán
Ha igazak a pletykák, a legmenőbb tévés melót a House forgatásán lehet megtalálni, mégis akad olyan szórakoztatóipari szakmunkás, akinek az sem tetszik, hogy a kellékek tutujgatása helyett bekokózva fogdoshatja a kolléganőit.

Ördög Nóra cukrász szeretne lenni
A műsorvezető arról álmodozik, hogy édesanyjával nyit egy családias hangulatú cukrászdát, miután kitanulta a szakmát.

Száz évig élhet a barlangi vakgőte
Semmi sem indokolja, hogy ilyen sokáig éljen, az állat anyagcseréjében nincs semmi különleges.

"Puccs": visszahívták Karsai Józsefet
Visszahívták Karsai József volt szocialista párti országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét a Dél-Békés Többcélú Kistérségi Társulás éléről; helyére Simonka Györgyöt, a választókerület új fideszes képviselőjét, Pusztaottlaka polgármesterét választották meg - írta a Békés Megyei Hírlap.

Felhőszakadás, jégeső jön!
Zivatarokra, felhőszakadásra és jégesőre is számítani lehet csütörtökön az országban, főként a Dunától keletre eső területeken - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Szijjártó: nem lépünk vissza a "lex Járaitól"
Szijjártó szerint a kormány továbbra is támogatja, hogy fennmaradjon azon kivételek köre a banki adó fizetési kötelezettsége alól, amelyeket már megszavaztak.

Növelte nyereségét a gyógyszercég
A Roche Holding AG svájci gyógyszeripari társaság 37 százalékkal növelte nyereségét az idei első félévben.

Fellegi: Nem lehet 40 milliárdot kivonni a közlekedésből
Lehetnek ugyan tartalékok a közösségi közlekedésben, ugyanakkor nem lehet negyvenmilliárd forintot kivonni az ágazatból úgy, ahogyan az a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 2008-as hitelfelvételkor megkötött eredeti megállapodásban szerepel

Az ablakot betörték, a kaszáját elvitték
Fél órára hagyta magára gépkocsiját egy pécsi férfi szerdán délután, az utastérben egy 50 ezer forintos fűkaszával.

Lámpaoszlopnak csapódott a 19 éves férfi
Lámpaoszlopnak ütközött motorkerékpárjával egy 19 éves férfi a malackai járásbeli Konyha községben csütörtökön hajnalban. A vele utazó egy évvel idősebb férfi a helyszínen életét vesztette.

Kegyetlen tények derültek ki
Kegyetlennek nevezhető következtetésekkel járt egy közvélemény-kutatás, amelyet az egyetemisták körében végeztek Bukarestben. A felmérésben az összes fővárosi egyetem szerepelt.

Nem változtat a kormány a bankadó alól mentesülők körén
A kormány nem lép vissza a

Kevesebb a felszámolás Fejérben
Kevesebb felszámolási eljárás iránti kérelem érkezett a Fejér Megyei Bíróságra idén az első félévben, az előző év azonos időszakához képest

Új Szó: nevetséges javulásról beszélni
A szlovák

Nem változik a bankadó alól mentesülők köre
A kormány nem lép vissza a "lex Járaitól" - erősítette meg Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek; az Országgyűlés délután szavaz a gazdasági és pénzügyi tárgyú törvénycsomagról.

Massa bízik abban, hogy véget ér a pechsorozata
Felipe Massa a világbajnokság nyolcadik helyén áll tíz futam után, amivel a brazil versenyző egyáltalán nincs megelégedve. A Ferrari pilótája különösen az utolsó három nagydíjon elért eredménye miatt mérges, mivel egyiken sem sikerült pontot szereznie. Massa ugyanakkor a csapat új fejlesztéseiben bízik, és reméli, hogy Hockenheimben jó eredményt érhet el.

Magyarok fedeztek fel egy szupernóvát
Új szupernóvát találtak a Bajai Csillagvizsgáló és a Szegedi Tudományegyetem szakemberei. Az égitest egy távoli galaxisban robbant fel, és egy csillag életének végét jelzi látványos formában.

Katonaszív: kardiológia vagy lélekgyógyászat?
Régóta ismert, hogy a háborús veteránok közül sokan tapasztalnak szívbetegségre utaló panaszokat, de még mindig nem sikerült tisztázni, hogy ez ténylegesen szervi szívkárosodás következménye, vagy lelki sérülések okozzák. A szívgyógyászat és a lélektan szempontjából egyaránt érdekes panaszcsoportról az European Heart Journal közölt összefoglalót.

Gyengüléssel kezdett a tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 125,88 pontos csökkenéssel, 22 177,18 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,56 százalékkal gyengült.

Felfedezték Hitler merénylőjének sírját
Valószínűleg Claus Schenk Graf von Stauffenberg, a Hitler elleni 1944-es sikertelen merényletkísérlet szervezőjének sírjára bukkantak rá a régészek egy német temetőben.

Napon belül meglesz az új brazil kapitány
A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) illetékesei néhány napon belül megnevezik a válogatott új szövetségi kapitányát.

Ingyenzene: a fiúk és lányok kívánatos aránya
A szörfgitár ábécéje a királyoktól a thaiföldi James Bondig. Jó kis oldal, ahol ügyes zenedarabkákat lehet elindítani és leállítani. Lusta tengerparti szintipop-slágerek; egyszerre okos, absztrakt és érzelmes hiphop; napsütötte ambient; kísérleti zenék keletről; nagybőgő. Autó fából!

Botrányos petárdázás a törökök németországi meccsén
Három sérültje van annak a petárdázásnak, amely az isztambuli Galatasaray és Fenerbahce mönchengladbachi labdarúgó-mérkőzésén történt szerdán.

Vettel számára nem jelent plusz terhet a hazai verseny
A harmadik németországi F1-es futamára készülő Sebastian Vettel úgy véli, a hétvégi Német Nagydíjon nem fog extra nyomást jelenteni számára az, hogy hazai közönség előtt kell versenyeznie. A Red Bull Racing pilótája a tavalyi évben második helyen zárta hazája nagydíját, idén a mezőny legjobb autójával pedig egyértelműen a győzelem a célja.

Növelte nyereségét a Roche

Ma dől el, hogy kit hova vesznek fel
13 ezerrel több jelentkező de csak 2 ezerrel több hely. Némileg emelkedhetnek a ponthatárok.

Napokon belül kinevezik az új brazil futballkapitányt
Luíz Felipe Scolari, Mano Menezes, Muricy Ramalho vagy Abel Braga lehet Dunga utóda.

Nyereséges volt a Volvo

Visszatérhet a Forma-1-be a Toyota
A japán autógyár 2011-ben az idén újonc Hispania istálló partnereként térhet vissza az F1-be.

Orosz Barbarát nős pasival hozták hírbe
A Blikk információi szerint a sztárvilágban az a pletyka járja, hogy Orosz Barbara egy nős pasival kavar

Kőkorszaki műpéniszt találtak
Az agancsból faragott, 12 centis tárgy egyik vége hegyes. Lehet, hogy csak aprítottak vele.

Lövöldözés Nelson Mandela lányának házánál
Pisztolyokkal és gépkarabéllyal felfegyverkezett támadók megpróbálták elrabolni a Zindzi Mandelát szállító autót.

Izraeli katonák lelőttek egy palesztint
A férfi társával megpróbált behatolni az egyik ciszjordániai zsidó telep területére.

A vb is a tét a kajak-kenu ob-n
Csütörtöktől ob-t és válogatóversenyt rendeznek a szegedi a Maty-éri pályán.

Kell a segítség: adjon vért!
Véradókat várnak ezen a héten és a jövő hét csütörtökön is a Magyar Vöröskereszt fővárosi székházába.

Fellegi: nem lehet 40 milliárdot kivonni a közlekedésből
Lehetnek ugyan tartalékok a közösségi közlekedésben, ugyanakkor nem lehet negyvenmilliárd forintot kivonni az ágazatból úgy, ahogyan az a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 2008-as hitelfelvételkor megkötött eredeti megállapodásban szerepel - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Heti Válaszban csütörtökön megjelent interjúban.

Stumpf megmondja, kit látna szívesen a Fidesz
A Fidesz olyan szakembert látna szívesen az alkotmánybírák között Bihari Mihály mellett, akinek van konkrét közigazgatási-irányítási tapasztalata - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Stumpf István, akit a parlament eseti bizottsága a Fidesz-frakció javaslatára jelölt a taláros testületbe.

Tudjon meg mindent a mai napról!
Ma, azaz az év 203. napján Lenke, Lipót, Magda, Magdolna, Manda, Mária, Marica és Veréna névnapja van. Az év végéig hátralévő napok száma 162.

Petárdák és sérültek az isztambuliak németországi meccsén
Három sérültje van annak a petárdázásnak, amely az isztambuli Galatasaray és Fenerbahce mönchengladbachi labdarúgó-mérkőzésén történt szerdán.

Hargitai Miklós: A kormány mesterséges valóságot épít

Avar János: Írás a falon

Seszták Ágnes: A nenyi meg a sunyi

Tihanyi Örs: Az alapértékek megmaradnak

Pilhál György: Egy mai Sobri Jóska

Sitkei Levente: Kakukktojás

Legyőzte az NB II-es csapatot a ZTE
A Zalaegerszeg csapata 1-0-ra verte felkészülési mérkőzésen az NB II-be feljutó Veszprémet. A mérkőzés egyetlen gólját a fiatal Vittman szerezte.

Visszahívták pozíciójából Karsait
Visszahívták Karsai József volt szocialista párti országgyűlési képviselőt, Battonya polgármesterét a Dél-Békés Többcélú Kistérségi Társulás éléről; helyére Simonka Györgyöt, a választókerület új fideszes képviselőjét, Pusztaottlaka polgármesterét választották meg - írta a Békés Megyei Hírlap csütörtökön.

Elkóborolt a kisfiú
Szerdán délután érkezett a hívás a pécsi rendőrség ügyeletére, hogy egy belvárosban sétáló család nem találja 5 és fél éves gyermekét, aki nem ismerős a városban.

A DVSC Újpesten fogadja a Baselt
A Debrecen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja jövő hét szerdán az FC Baselt a Bajnokok Ligája 3. selejtező fordulójában.

Kitiltanák az iskolából a Simpson családot
Nagy-Britanniában szülők egy csoportja tiltakozik az ellen, hogy a Simpson család a tananyag része legyen.

BL: Újpesten fogadja a Debrecen a Baselt
Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja jövő hét szerdán a Debrecen az FC Baselt a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtező fordulójában. Ezt a klub hivatalos honlapja adta hírül az észt Levadia Tallinn elleni győztes meccset követően.

Szétlövés is dönthet a kajakvébé-részvételről
Több mint 800 versenyző nevezett a felnőtt magyar kajak-kenu bajnokságra és világbajnoki válogatóra, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek Szegeden.

Az embernél is tovább élhet egy kis kétéltű
A kistermetű barlangi vakgőte feladja a leckét a tudomány számára. Úgy tűnik ugyanis, hogy a faj száz évig is elélhet, ezt azonban egyetlen biológiai jellemzője sem indokolná.

Fürdőnadrágdivat Miami legjobb testű modelljein
A bikinidömping mellett azért néhány férfit is mutattak a legegzotikusabb divathéten.

Ha már egy Maserati is kevés
Nehéz elhinni, de akad olyan autóvásárló, aki 430 lóerővel és a legszebb sportlimuzin-formával sem elégszik meg.

Hízott a fogyasztószert reklámozó Erdélyi Mónika
Hónapok óta fogyasztószert reklámoz Erdéyi Mónika, ám az eredmény nem látszódik rajta, sőt, a Bors szerint még hízott is a műsorvezető.

Kisebb orgiát is rendezhetsz benne
Kudarcot vallottam Münchenben: fogást kerestem a VW új egyterűjén, de nem nagyon találtam. Jó hír ez annak, aki netán Sharant akar venni. De vajon mire menne vele Travolta?

Csődregény
A-Kanehara Hitomi: ÖnregényFord.: Nikolényi Gergely, Magvető Kiadó, 2010, 240 oldal, 2392 Ft „A modern gyerekek közönyösek” – ez a hírműsorban hallott gondolat lüktet a főhősnő, Rin 16 éves, naptól cserzett agyában, miközben egy végtelen, agyelszívó napfürdőzés után bágyadtan tudomásul veszi, hogy valószínűleg kirúgják az iskolából.

Újpesten játszik a Debrecen a Basellal
Az UEFA nem engedélyezte további mérkőzések lejátszását az Oláh Gábor utcai stadionban.

Kohlschreiber továbbjutott a hamburgi tenisztornán
A tizedik kiemelt hazai az argentin Chelát verte az 1,115 millió eurós viadal második fordulójában

Vacsora közben lőtték tarkón
Bács-Kiskunban felderítettek egy kettős gyilkosságot, az áldozatokat két éve keresték. Egy harmadik eltűnt holttestét is megtalálták.

Isner megint hosszú meccset játszott
Csak három szettben, két rövidítésben jutott tovább Atlantában a wimbledoni rekordhosszúságú meccs győztese.

Kilyukadt egy szökőkút Szegeden
A medencéből két nap alatt elfolyt hetven köbméternyi víz. Sokba kerül a karbantartás.

Borovszky még mindig havi 600 ezret kap
Még mindig a minisztérium alkalmazásában áll Borovszky Tímea, korábbi esélyegyenlőségi főigazgató, akit tavaly márciusban függesztettek fel állásából, majd idén májusban vesztegetés miatt első fokon, nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott - írja a Magyar Nemzet.

Beadták a mérget: kivégzés Mississippiben
Kivégeztek egy férfit szerda este a Mississippi amerikai szövetségi államban lévő Parchmanban, mert 1994-ben részt vett egy fegyveres rablásban, amely során megölt egy moteltulajdonost - közölték helyi büntetés-végrehajtási szervek.

Kivirágzott a sivatag: halasztják a Mad Max 4 forgatását
Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt - közölte csütörtökön az ausztrál sajtó.

Égő holttestre bukkantak Miklóshalmánál
Nem zárják ki, hogy az áldozat prostituált volt.

Különadót vetnek ki az energia- és a távközlési szektorra is?
Jövőre a kormány a bankadó mellett különadót vetne ki az energia- és a távközlési szektorra is 

Hiába ugrott utána a barátja
Rosszul lett és elmerült a ráckevei Duna-ág vizében egy fürdőző férfi szerda este

Őrjöngő közönség egy barát temetésén + Képek + Videó
A kilenc éve alakult Funeral for a Friend a Hegyalja Fesztiválon adott koncertet. A dél-walesi bandát a post-hardcore, screamo és emo jelzőkkel címkézték fel, elmondásuk szerint viszont rockzenét játszanak, rengeteg hatással. Egyik utolsó fellépésüket adták ebben a felállásban. Erről, a dalok mondanivalójáról és többek között a frissen megjelenő lemezről kérdeztük a frontembert, Matthew Davies-Kreye-t.

Egyre több diák keres munkát
A nyári hónapokban egyre több diák keres munkát, és a cégek érdeklődése is megnő a fiatal munkavállalók iránt, akik azonban egyre többen dolgoznak év közben is, hogy esetlegesen kieső zsebpénzüket pótolják - számoltak be tapasztalataikról az MTI által megkérdezett iskolaszövetkezetek és egy toborzó cég.

Konzervatív miniszterelnönök találkoznak Budapesten
Budapesten folytat ma megbeszéléseket Jadranka Kosor horvát kormányfő vendéglátójával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. A hivatalos látogatásra érkező politikus, Horvátország első női miniszterelnöke találkozik Schmitt Pál házelnökkel is.

Augusztus elején kiderül a szocialista kormányzás öröksége
Augusztus elején nyilvánosságra hozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szocialista kormányzás örökségét, majd ezt követően szeptemberben, a szakmai, társadalmi konzultáció után az új infokommunikációs stratégiát is

Este nyolc óráig izgulhat még 140 ezer magyar család
Ma húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat, amelyeket a 4. Pont Ott Partin hirdetnek ki a fővárosi Corvin sétányon; a mintegy 140 ezer felvételiző elsőként aoldalról tájékozódhat, várhatóan este nyolc óra körül.

1200 dollár körül stabilizálódott az arany
Az elmúlt két hétben az 1200 dollár körüli tartományban stabilizálódott az arany árfolyama anélkül, hogy a befektetők különösebben szabadulni akartak volna készleteiktől. Változatlanul támaszként szolgál az 1190 dolláros, és még inkább az 1160 dolláros unciánkénti ár - olvasható aranypiac.hu MTI-hez eljuttatott összegzésében.

Vereséggel kezdtek pólósaink
Kikapott a magyar csapat a görögöktől Siracusában. Kemény Dénes együttese csütörtökön az oroszokkal találkozik.

284 forint az euró
Erősödött a forint csütörtök reggel; egy euró 284,64 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 285,00 forint után.

EL: esélyes a Győr, bizakodnak a fehérváriak
Az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki visszavágójára készülő Győri ETO és Videoton kettőséből előbbi már szinte továbbjutott, utóbbira azonban komoly feladat vár Mariborban.

Csütörtöki eredmények: kikapott a Santos és a Corinthians
A listavezető Corinthians a 10. fordulóban szenvedte el első vereségét, a Santos viszont már négy kudarcot számlál, akárcsak a szintén bukdácsoló Sao Paulo.

Szeptemberre lesz infokommunikációs stratégia
Augusztus elején nyilvánosságra hozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szocialista kormányzás örökségét, majd ezt követően szeptemberben, a szakmai, társadalmi konzultáció után az új infokommunikációs stratégiát is - mondta Nyitrai Zsolt, a tárca infokommunikációs államtitkára az MTI-nek.

Megvonták a támogatást egy mellrák elleni szertől
Az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA szakmai tanácsadó testülete keddi döntése szerint nem támogatja a Roche cég Avastin elnevezésű mellrák elleni szerének engedélyezését.

Ügyes befektetőnek bizonyult az aranyhalmozó egykori portugál diktátor
A Salazar egykori portugál diktátor uralma alatt felhalmozott arany a 2008-as válságban jó befektetéssé vált; Bernanke amerikai jegybankelnök szerint a Fed kész további élénkítésre; az adósság-átütemezést fogadtatná el a kisebb válságot kavaró Dubai World - gazdasági lapszemle.

Az MLS-nek még sok Beckham és Henry kellene
Thierry Henry személyében újabb szupersztár igazolt az észak-amerikai profi labdarúgóligába, az MLS-be. A bajnokság szervezői az idén szabálymódosítással tovább könnyítették a külföldi klasszisok leigazolását, a futballvállalkozások üzleti szempontból kétségtelenül fejlődnek, de még a sportág vezetői is elismerik: hosszú idő lesz, amíg utolérhetik az Egyesült Államok legnépszerűbb profi ligáit.

Háttérmunkával semlegesítené a kormány a sötét Orbán-képet külföldön
Diplomáciai nyomulással, újságírókkal folytatott beszélgetésekkel és olvasói levelekkel próbálja a kormány megelőzni, hogy a külföldi sajtóban elszaporodjanak az Orbán Viktort és kormányát negatív színben beállító cikkek. Hasonló problémával szembesültek az első Orbán-kormány idején is, amelynek egyik tisztviselője szerint már akkor is ezekhez az eszközökhöz folyamodtak.

Magyar Nemzet: Újabb jobbikos bírálta a gárdát
Újabb jobbikos politikus bírálja a Magyar Gárdát, a párt Komárom-Esztergom megyei alelnöke a napoban lépett ki a Jobbikból, mert szerinte a párt fejlődésének gátja a szervezetben előretörő radikalizmus és a gárda - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Gárda és utódszervezetei kritizálásáért Vona Gábor pártelnök a héten megfosztotta frakcióvezető-helyettesi tisztségétől Pősze Lajos képviselőt.

A legfontosabb döntéseket a végére hagyta a parlament
A fontos döntéseket az utolsó nyári ülésnapra hagyta az országgyűlés, amelyen csütörtök délután felszólal Orbán Viktor kormányfő is. A parlament várhatóan Kövér Lászlót választja új elnökévé, Stumpf István pedig alkotmánybíró lehet. Némi halogatás után döntenek a médiafelügyeletről, és a nagy vihart kavart bankadóról is.

Bizonytalan a forintkereskedés iránya
Van kereskedő, aki szerint a piac törékenysége miatt 289-ig gyengülhet a forint, amely reggel 286 alatti szinten volt, valamivel a szerda esti szint fölött. A bankadó megszavazása viszont oldhatja a bizonytalanságot, ami erősítőleg hathat.

Náci alkimisták Dachauban
Himmler földből, homokból és kövekből akart aranyat készíttetni, amelyekből később fegyvereket vásárolt volna a Harmadik Birodalom számára - állítja egy újonnan megjelent könyv.

Lendületet kaphat a falusi vendéglátás
Bevezették a vendégasztal fogalmát, ami azt jelenti, hogy a saját gazdaságban előállított termékekkel naponta 16 főt vendégül lehet látni.

Tovább bomlanak a Jobbik-szervezetek
A párt tatabányai elnöke azért lépett ki a pártból, mert úgy véli, hogy a Jobbiknak fejlődésének gátja a szervezetben előretörő radikalizmus.

Súlyos gondok gyötrik az orosz milliárdosokat
Veszélyeztetve látják cégeiket és annak átörökítését utódaikra, a legnagyobb veszélyt az állam jelenti.

Félmilliárd felhasználónál tart a Facebook
Már több mint félmilliárd ember használja a Facebook internetes közösségi oldalt - jelentette be szerdán a weboldal alapítója, Mark Zuckerberg.

Pelenkázóról szaltózott a padlóra a hét hónapos baba
Szokásos havonkénti felülvizsgálaton voltunk, mikor az orvosi rendelőben a pelenkázóról egy szaltót téve a levegőben lezuhant a csempére. Egy pillanatra nem figyeltem oda és megtörtént a baleset.

A Steauánál is megindult az élet
A honline beszámolója szerint a Steaua Rangers is megkezdte a felkészülést a Mol Liga következő szezonjára.

Elfogták a New York-i virágcsokros bankrablót
A férfi virággal felfegyverkezve rabolt ki két bankot.

Zsúfolt nap lesz, Orbán is beszél
Nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülését tartja ma az Országgyűlés. A tanácskozás Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik.

Megdöbbentő sztori kering a sztárvilágban
A pletyka: egy nős, többgyermekes családapát csábított el Orosz Barbara. A Blikkbe is eljutott hírek szerint a Cool Tv szexi műsorvezetője hosszú ideje folytat titkos kapcsolatot egy lassan 50 éves, befolyásos férfival, akinek a felesége állítólag egy alkalommal rajta is kapta őket egyik lopott pásztorórájuk alatt.

Diákmunka: egyre többen dolgoznak tanulás mellett is
A nyári hónapokban egyre több diák keres munkát, és a cégek érdeklődése is megnő a fiatal munkavállalók iránt, akik azonban egyre többen dolgoznak év közben is, hogy esetlegesen kieső zsebpénzüket pótolják.

"Szájkosár" a főkapitányokon - Pintér áll a háttérben?
Eddig sem Hatala József országos, sem pedig Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány nem adott interjút a sajtónak, holott már három hete kinevezték őket - írja csütörtöki számában a Népszava.

Visszahozták az életbe a vízimentők
Egy hatvan év körüli nő életét mentette meg a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) két szabadnapos vízimentője a balatonfenyvesi strandon.

Orbán napirend előtt értékeli az eddig megtett utat
Nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülését tartja ma az Országgyűlés. A tanácskozás Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik.

Mentőhelikopter jött a fiatalokért
Motoros elé kanyarodott egy autós szerda este a 71-es balatoni főúton Badacsonylábdihegynél; a balesetben megsérült motorost és utasát mentőhelikopterrel szállították kórházba

Kétszázmillióból építik az ürömi víztározót
Három ajánlattevő közül a Colas Alterra Zrt. építheti a 3 ezer köbméteres ürömi, ezüsthegyi ivóvíztározó medencét, amelyre a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. írt ki közbeszerzést - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Káosz az elektronikus áfánál
Egyelőre akadozik az Európai Unión belüli elektronikus áfa-visszatérítés rendszere, noha 2010. január elsejétől működnie kellene - közli a Világgazdaság csütörtöki száma.

Egyre több diák dolgozna
A nyári hónapokban egyre több diák keres munkát, és a cégek érdeklődése is megnő a fiatal munkavállalók iránt, akik azonban egyre többen dolgoznak év közben is, hogy esetlegesen kieső zsebpénzüket pótolják.

Kivégeztek egy férfit fegyveres rablásért
Kivégeztek egy férfit szerda este a Mississippi amerikai szövetségi államban lévő Parchmanban, mert 1994-ben részt vett egy fegyveres rablásban, amely során megölt egy moteltulajdonost - közölték helyi büntetés-végrehajtási szervek.

Woods és Bryant a legnépszerűbb sportoló az Egyesült Államokban
Az utóbbi időben inkább botrányairól híres golfozó, Tiger Woods, valamint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Kobe Bryant a legnépszerűbb sportoló az Egyesült Államokban.

Még mindig kapja fizetését a vesztegetéssel vádolt minisztériumi vezető
Bár a hivatali vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélt Borovszky Tímeát, az oktatási tárca egykori főosztályvezetőjét még tavaly felfüggesztették állásából, fizetését továbbra is kapja - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól kapja a fizetését, havi csaknem 600 ezer forintot.

Politikai amnesztia Kubában
Több mint száz politikai foglyot bocsáthatnak szabadon Kubában az ellenzék szerint.

Damu Roland haja leégett
Bográcsozás közben a tűz fölé hajolt Damu Roland, és meggyulladt a haja

Izmosodik a Ducati
Hat lóerőt préseltek a kéthengeres sportmotorba. Erős is, szép is, nincs hiba.

Egy egész főosztályt rúgtak ki egyszerre: játszik a kormány a tisztviselők idegeivel
Beindult a tömeges kádercsere a köztisztviselők kirúgását megkönnyítését lehetővé tevő törvény elfogadása után. Három ember híján az egykori Határon Túli Hivatal egész főosztálynak mondtak fel hétfőn azonnali hatállyal, a hét második felében a köztisztviselők végkielégítését megadóztató törvény szavazása után - több helyen várható hasonló döntés. Több száz dolgozó hetek után sem tudja még, hogy lesz-e munkája augusztusban.

Koszovónak fontos nap a mai
Koszovó függetlensége kikiáltásának jogszerűségéről nyilvánít véleményt csütörtökön Hágában az ENSZ Nemzetközi Bírósága (ICJ).

UD-ügy: vannak még elvarratlan szálak
Az UD-ügy még elvarratlan szálai abba az irányba mutatnak, hogy a cég üzleti mellett politikai megrendeléseket is teljesíthetett - írja csütörtöki számában a Népszava.

Káros a mobilozás - most éppen ezért!
A mobiltelefon rendszeres használata a fül csengéséhez és zúgásához (tinnitus) vezethet osztrák kutatók szerint.

Hiába spóroltunk? - Feléljük megtakarításinkat
Leapasztotta az önkéntes nyugdíjpénztárak tagságát a pénzügyi válság - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Orbán Viktor a horvát kormányfővel tárgyal
Budapesten folytat ma megbeszéléseket Jadranka Kosor horvát kormányfő vendéglátójával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. A hivatalos látogatásra érkező politikus, Horvátország első női miniszterelnöke találkozik Schmitt Pál házelnökkel is.

Nagytakarításra van szükség a fejekben
Szinte halljuk, ahogy bizonyos körök felhörögnek:

Kilophatják a céges vagyont
A végelszámolás elméletileg azt a szándékot jelzi, hogy egy cég minden tartozását ki akarja fizetni, mielőtt végleg lehúzza a redőnyt. A gyakorlatban azonban nem ritka, hogy egyes cégek csak a vagyon kimentésére használják a végelszámolást, és a tartozásokat eszük ágában sincs kifizetni. Nem árt tehát résen lenni a hitelezőknek.

Ma eldől 140 ezer fiatal sorsa
Csütörtök este megszületnek az idei felsőoktatási ponthatárok, és kiderül, hogy a felvételizők közül ki, hová jutott be. A jelentkezők már most megnézhetik, hogy valójában mennyi pontot gyűjtöttek, és ha kedvük van hozzá, a

A kormány kiterjeszti a bankadót
Jövőre a kormány a bankadó mellett különadót vetne ki az energia- és a távközlési szektorra is - írta a Népszabadság.

Feléljük megtakarításinkat
Leapasztotta az önkéntes nyugdíjpénztárak tagságát a pénzügyi válság - írta a Magyar Nemzet.

UD Zrt.-ügy: vannak még elvarratlan szálak
Az UD-ügy még elvarratlan szálai abba az irányba mutatnak, hogy a cég üzleti mellett politikai megrendeléseket is teljesíthetett - írta a Népszava.

Pachl: a Jobbik fejlődésének útjában a gárda áll
A Jobbik Komárom-Esztergom megyei alelnöke, a párt tatabányai elnöke Pachl Tamás a napokban lépett ki a pártból, mert úgy véli, hogy a Jobbiknak nincs jövője, a fejlődés gátja a szervezetben előretörő radikalizmus - írta a Magyar Nemzet.

Törvénygyár lesz a Ház
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalással, a képviselők pedig komoly mennyiségű zárószavazással fejezik be az Országgyűlés törvényalkotásban páratlanul gazdagnak számító tavaszi ülésszakát.

AZ IMF nem ellenzi a bankadót
Nem csak a bankadó miatt kellett elhalasztani a hitelszerződésről tartott legutóbbi egyeztetés eredményeinek rögzítését a Nemzetközi Valutaalappal, a költségvetési pályával kapcsolatos bizonytalanságok miatt álltak fel dolgavégezetlenül a felek a tárgyalóasztaltól - mondta Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti irodájának vezetője a Népszabadság csütörtöki számában.

Lendületbe jöhet az irodapiac
Túllendülhet jövőre az irodapiac is a mélyponton, ami növekvő kihasználtságot és a bérleti díjak emelkedését hozhatja magával - mondta Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Kétszázmillióból éptik az ürömi víztározót
Három ajánlattevő közül a Colas Alterra Zrt. építheti a 3 ezer köbméteres ürömi, ezüsthegyi ivóvíztározó medencét, amelyre a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. írt ki közbeszerzést - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Közzéteszik a felvételi ponthatárokat csütörtökön
140 ezer diák tudja meg csütörtökön este, hogy felvették-e valamilyen felsőoktatási intézménybe, ekkor teszik közzé ugyanis az idei ponthatárokat. Az államilag támogatott helyek száma 56 ezer. Idén először már nem lehet 200 pont alatt meghúzni a ponthatárokat, ez alatt ugyanis az új szabályok szerint senkit nem lehete egyetemre vagy főiskolára felvenni.

Belehúz a nyári szünet előtt az országgyűlés
A képviselők új házelnököt és alkotmánybírákat választanak, szavaznak a gazdasági csomagról, a médiatörvényről, és várhatóan alkotmányt is módosítanak.

Jobbik-ügyek: nem tesz jót a Gárda
A Jobbik Komárom-Esztergom megyei alelnöke, a párt tatabányai elnöke Pachl Tamás a napokban lépett ki a pártból, mert úgy véli, hogy a Jobbiknak nincs jövője, a fejlődés gátja a szervezetben előretörő radikalizmus - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

Megint itt a vihar: Jégeső, széllökések
Elsősorban a Dunától keletre eső területeken növekszik meg időnként erősen a felhőzet.

Jégeső és szélvihar ronthatja el a délutánt
Csütörtök reggel, kora délelőtt túlnyomóan derült, száraz idő várható, majd az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből főként az ország keleti felén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Egy-egy zivatart nagy mennyiségű csapadék, jégeső is kísérhet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Meghalt egy fürdöző Ráckevén
A 71 éves helyi férfi barátjával ment a folyóhoz, rosszul lett, és elmerült a vízben.

Tikkasztó hőség - így élheti túl!
Csütörtökön is többnyire napos időre van kilátás, főként a Duna vonalától keletre növekednek meg erősebben a gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar is kialakul. Szombaton markáns hidegfront érkezik.

Kiterjeszti a kormány a bankadót
Jövőre a kormány a bankadó mellett különadót vetne ki az energia- és a távközlési szektorra is - írja a Népszabadság csütörtöki száma.

Izgalom: jönnek a ponthatárok!
Ma húzzák meg a felsőoktatási ponthatárokat, amelyeket a 4. Pont Ott Partin hirdetnek ki a fővárosi Corvin sétányon; a mintegy 140 ezer felvételiző elsőként a www.felvi.hu portálról tájékozódhat, várhatóan este nyolc óra körül.

Közpénzből vezették félre az időseket
Csaknem húszmillió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól idén márciusban három nyugdíjas és egy ifjúsági szervezet, hogy a kampány finisében előadásokat tartsanak a nyugdíjasoknak Idősek Akadémiája néven

Váratlan halál: Elhunyt a baloldali nagyágyú
Az emberi jogi harcost, akivel a politikust kicserélték, pszichiátriai kényszerkezelésnek is alávetették.

Rettenetes hívás:
Megölte két gyermekét egy nő Dallasban, majd felhívta a rendőrséget, hogy elmondja szörnyű tettét.

Fotó az új arcot kapott lányról
Chrissy Steltz tinédzserként veszítette el arca kétharmadát, amikor egy részeg barátja egy buliban közvetlen közelről arcba lőtte. 11 évet élt egy sötét maszk mögött, de most, az orvosoknak hála ismét normális életet élhet.

Orbán Viktor: Óvatosan kell élni a kétharmados többséggel
A miniszterelnök Berlinben azt mondta, hogy egyetlen kormány sem képes ellenőrizni a médiát.

A kormány ki akarja terjeszteni a bankadót
A Népszabadság szerint jövőre az energia- és a távközlési szektor cégeire is különadót vetnek ki.

Fideszes polgármester is érintett lehet az UD-ügyben
A Népszava szerint fideszes politikus is rendelt híváslistákat a cégtől.

Kakukktojás

Borovszky még mindig főigazgató
Még minisztériumi alkalmazásban áll a vesztegetés miatt börtönbüntetésre ítélt Borovszky Tímea

Feléljük félretett pénzeinket
Leapasztotta az önkéntes nyugdíjpénztárak tagságát a pénzügyi válság. A tagok jelentős része fejvesztve menekült, amikor 2008 végén szembesült a veszteségekkel, emellett egyre többen áldozzák fel a hosszú távú megtakarításaikat a mindennapi kiadások oltárán. A lapunknak nyilatkozó pénzügyi tanácsadó szerint a pénztárak hozamai nem versenyképesek.

Presszóban tárgyalnának a bankok a lottómilliárdossal
Tizenhét banknak írtunk levelet a nyertes nevében. Akadékoskodó kéréseinket a legtöbben lerázták, volt, aki nem is reagált, de ketten akár sörözni is eljöttek volna velünk.