Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

A Digitális Ember magánya. Újdonságértesítő
Elköszön a Streets! Sőt, egyesek szerint már meg is van az utód! Vállalja magát Lykke Li! Sajnos nem vállalja magát Clare Maguire. Ravaszul kedves bossa nova Bill Friselltől és Vinicius Cantuáriától. Óvatos bulilemez a Win Wintől! Új lemezek, emberek!

Pato-csodagól és Milan-siker az olasz rangadón
A listavezető AC Milan hazai pályán könnyedén verte 3-0-ra a harmadik helyen álló Napolit az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának hétfő esti rangadóján. A találkozó legjobbja a pazar gólt szerző és gólpasszt is adó Pato volt. A Milan előnye ezzel öt pontra nőtt a város rivális, címvédő Internazionaléval szemben.

A WestBrom döntetlenezett a Stoke Cityvel
A 87. percben WestBrom-os Vela lőtte az egyenlítő gólt.

A Málaga 3-1-re verte az Almeríát
Az Almeríából két játékost is kiállítottak.

Baj van, pénz nincs a belvízkárok elhárításához
Kevés a pénz, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) szerint ez akadályozza leginkább itthon a belvízkárok megelőzését és elhárítását. Baj az is, hogy a vízelvezetőket nem tartják karban, és nincs pénzük a vízitársulásoknak, amelyeknek a csatornákat kellene rendben tartaniuk.

Váratlan fordulat: 2 fővel pótolják Gombit a Való Villában
Két nap múlva különleges produkcióval állnak majd a nézők elé.

Katari segítség a spanyoloknak
300 millió eurós tőkeinjekcióval segíti Katar a spanyol takarékpénztárakat

Pallos, jatagán és kardok sorakoznak egymás mellett
Egyedi készítésű, míves kardokat, késeket láthatnak az érdeklődők Fazekas József fegyverkovács kedden a bonyhádi Vörösmarty Művelődési Központban nyíló kiállításán, amelyen a fegyvereket a völgységi tájat bemutató természetfotók egészítik ki.

Kigyulladt egy raktár
Kigyulladt Kistarcsán egy műanyagfeldolgozó üzem raktára hétfő este, a tűz már 400 négyzetméternyi területen pusztít, személyi sérülésről nincs hír; több tűzoltó egység igyekszik megfékezni a lángokat

15 évet kapott fegyverlopásért
Fegyvereket és lőszert lopott és adott el Szergej Puskarjov alezredes a robbanásveszélyes észak-kaukázusi katonai körzetben, s ezért az illetékes katonai bíróság rangjától való megfosztásra és 15 év szabadságvesztésre ítélte.

Ellenőrzések a zenés szórakozóhelyeken
Összehangolt, fokozott hatósági ellenőrzések végrehajtását rendelte el a megyei kormányhivatalok közreműködésével hétfőn közzétett határozatában a kormány. Vizsgálják, hogy súlyosan jogsértő magatartások eshetnek-e szigorúbb büntetőjogi megítélés alá.

Talmácsi nem érzi készen magát a vb-re
Eldőlt, hogy Talmácsi Gábor nem indul az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

Talmácsi nem indul a vb-n
Eldőlt, hogy Talmácsi Gábor nem indul az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

Országos razziát rendelt el a szórakozóhelyeken Orbán
Összehangolt, fokozott hatósági ellenőrzések végrehajtását rendelte el a megyei kormányhivatalok közreműködésével hétfőn közzétett határozatában a kormány. Vizsgálják, hogy súlyosan jogsértő magatartások eshetnek-e szigorúbb büntetőjogi megítélés alá.

Talmácsi nem indul az idei gyorsaságimotoros-vb-n
Eldőlt, hogy Talmácsi Gábor nem indul az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A négy éve a 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címet nyert versenyző azt mondja, hogy mentálisan elfáradt az utóbbi időszak történései miatt, és nem akart mindenáron versenyezni.

Kigyulladt egy műanyagfeldolgozó üzem Kistarcsán
Négyszáz négyzetméteren pusztít a tűz egy kistarcsai műanyag-feldolzó üzem raktárában, több tűzoltó egység igyekszik megfékezni a lángokat. Személyi sérülésről nincs hír.

Keanu Reeves megérkezett Budapestre
Hétfőn megérkezett Budapestre Keanu Reeves, aki a következő két hónapban a 47 Ronin című szamurájos filmet forgatja a rákospalotai Raleigh stúdióban. A 46 éves kanadai sztárszínész testőrök társaságában, sapkában a fején szállt ki egy magánrepülőgépből, és egy Range Roverrel azonnal a városba vitték.Keanu Reeves Budapesten | Fotó: Kallos Bea (MTI)A kosztümös film egy 18. századi igaz történeten alapul. Hőse egy csapat szamuráj, akik vezető nélkül maradnak (és így roninná válnak), miután uruk rituális öngyilkosságot kénytelen elkövetni egy udvari hivatalnok megtámadása miatt. A roninoknak két évnyi türelmes tervezés után végül sikerül megbosszulniuk egykori uruk halálát, ám mivel gyilkossá válnak, kénytelenek maguk is szeppukut elkövetni. Az elmúlt évszázadok alatt a szinte mitikussá vált történet a lojalitás, az áldozat, a kitartás és a becsület szimbóluma lett Japánban, ahol ma is nagy népszerűségnek örvend, és számosszínpadi és filmes feldolgozást megért, még opera is készült belőle.A Variety szerint a 3D-s film a mesterük halálát megbosszuló szamurájok történetének stilizált verzióját mondja el, A Gyűrűk Urá-ra jellemző fantasy- és a Gladiátor harci jeleneteihez hasonló látványelemekkel fűszerezve. A forgatókönyvet úgy alakították, hogy a részben ázsiai származású Keanu Reeves játszhassa az egyik harcost.A 170 millió dolláros költségvetéssel készülő 47 Ronin-t az elsőfilmes Carl Rinsch rendezi, aki eddig főleg reklámokat készített. A film amerikai bemutatója 2012. november 21-én lesz.Korábban: Keanu Reevesnek egy komplett japán falut építenek Rákospalotán

Csányi szerint ömleni fog a pénz a magyar fociba
Orbán Viktor miniszterelnök a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Magyar Labdarúgás Fórumán azt mondta: közös erőfeszítéssel rendet kell tenni a magyar futballban. Csányi Sándor MLSZ-elnök bejelentette: a szövetség stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba, részleteket ugyanakkor nem közölt.

Összeszólalkozott Orbán és Kósa az oktatás központosítása miatt
A debreceni polgármester a Fidesz elnökségi ülésén állítólag támadta azt a miniszterelnök által védett elképzelést, hogy az állam átvegye az önkormányzatoktól az iskolák fenntartását.

Lángokban áll egy kistarcsai műanyag-feldolgozó
400 négyzetméteren pusztít a tűz. 15 méteres lángok csapnak ki az épületből.

A bagoly túlélte, kórházban nyugtatózzák
A labda véletlenül kiütötte, egy futballista direktlerúgta Kolumbiában. Sokkos állapotban gyógyul.

Eddig 13 kilót híztak a VV4 játékosai
Alekosz két kilót fogyott, VV Gigi a nagy szerelemben fogyott 4-et. Szandika azt érzi, tíz kilót hízott, pedig csak kettőt.

Rendőrautóval koccant, tánccal próbálta menteni magát egy részeg moldáv nő
Egy pillanatra sem esett kétségbe attól egy 29 éves moldáv nő, hogy ittasan belehajtott egy rendőrautóba, inkább felhangosította autójában a zenét, és az út közepén táncolni kezdett.

Bokros nem lép vissza, szerinte nem is kérhetik erre
Bokros Lajos továbbra is európai parlamenti képviselő akar maradni, nem törődik vele, hogy az MDF választmánya visszalépésre kérte.

Kigyulladt egy kistarcsai műanyag-feldolgozó üzem
Tizenöt méteres lángok csapnak ki abból a kistarcsai műanyag-feldolgozóból, amely hétfőn este kapott lángra.

Exit fesztivál: meghackelték a Facebook-oldalt?
Meghackelték az újvidéki Exit fesztivál Facebook-oldalát, alighanem albán aktivisták.

Kirúgás az MTI-nél a botrányos Kocsis-interjú miatt?
Azonnali hatállyal hazahívja az MTI berlini tudósítóját, Dorogman Lászlót. Állítólag indoklás nélkül, egyoldalúan mondták fel a tudósító berlini kiküldetési szerződését - írja a nol.hu.

Kadhafi: a líbiaiak hűségesek és meghalnának értem
Moammer Kadhafi nem ismeri el, hogy Tripoliban zavargások vannak és azt állítja, hogy minden líbiai szereti őt - közölte hétfőn Christiane Amanpour amerikai televíziós újságíró, miután interjút készített a líbiai vezetővel az amerikai ABC televízió számára. Eközben Tripoliban a tüntetők közé lőttek a Kadhafihoz hű erők.

Mi történt? Védőmaszk kell Devecserben!
Devecserben az egészségügyi határértéket meghaladó légszennyezettséget mértek a víztoronynál elhelyezett automata mérőrendszer adatai szerint, a szakemberek védőmaszk viselését javasolják.

Ragadós példa: Vietnámban is felkelésre készülnek?
Őrizetbe vették Vietnám egyik legismertebb máskéntgondolkodóját, miután arab mintára kormányellenes felkelésre szólított fel - adta hírül hétfőn az állami média.

Már 400 nm-en pusztítanak a lángok egy kistarcsai műanyag-feldolgozóban
Az üzemhez Gödöllőről, Szentendréről és a fővárosból is riasztottak tűzoltókat, a helyszínen dolgozik a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport is, mert a műanyagok égésekor veszélyes gázok kerülhetnek a levegőbe.

Nincs pénz: még egy rádió hallgat el örökre
Március 1-vel elhallgat Gödöllőn a város rádiócsatornája. A RádióAktív 93.6 utolsó adásnapján, hétfőn este Gémesi György polgármester betelefonált az élő adásba, megköszönte a dolgozók munkáját, és ígéretet tett arra, hogy dolgozni fog a megoldáson - értesült a Független Hírügynökség.

110 évesen meghalt az USA utolsó első világháborús veteránja
Az Egyesült Államok elvesztette utolsó élő kapcsolatát az első világháborúval, miután meghalt a háború utolsó amerikai veteránja. Frank Buckles, aki idősebbnek hazudta magát a sorozáskor, 110 éves volt.

Csúnya baki: Azt se tudja a pártelnök,mikor voltak a választások
A képviselő és a párt közti feszültség januárban tetőzött.

Egy nappal élte túl 80. születésnapját: Meghalt a magyar művész
Első alkotásával rögtön nagy sikert aratott.

Mi köze a vérnyomásunknak az iskolázottságunkhoz?
Minél magasabb képzettségi szintet értek el az emberek, átlagosan annál alacsonyabb volt a vérnyomásuk

Plagizáló diák vezetésével buktatták meg a dékánt
Egy plagizáló diák kezdeményezte múlt hét hétfőn Sikos T. Tamás, a Sellye János Egyetem Gazdaságtudomány Karának dékánjának eltávolítását

Agresszív intézkedések a görögöknél
Jeórjiosz Papakonsztantinu görög pénzügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy a szocialista kormányzat agresszív költségvetési hiánycsökkentési programot hajt végre 2015-ig.

„Elengedte magát” a közösségi oldalon az igazgató?
Nem függesztik fel állásából Abonyi Henriket, a Kiskunfélegyázi Darvas József Általános Iskola igazgatóját. Így döntött a város képviselő-testülete.

Kikapta a néni kezéből a két tízezrest
A napokban egy Bazsiban élő, 81 éves hölgy tett bejelentést a Sümegi Rendőrőrsre, hogy ismeretlen nők mentek be lakásába, s elvittek tőle 20 ezer forintot.

Tüzet nyitottak a fegyvertelen fiatalokra
Több tiltakozó meghalt, sokan pedig megsebesültek hétfőn Tripoli egyik negyedében, ahol Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű fegyveresek tüzet nyitottak egy újabb tüntetésre

Az átnedvesedések miatt kipusztulnak a növények
A borúlátó becslések szerint az őszi vetések 60 ezer hektáros területének mindössze 45-50 százalékát lehet csak majd betakarítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a fennmaradó területeken a belvíz és az átnedvesedések miatt kipusztulnak a növények

A háziorvosra hivatkozott
Sümegen egy 83 éves hölgy hívta a rendőröket, mert egy ismeretlen nő nyeremény címén gyógyászati eszközt hozott neki, majd a fizetésnél 50 ezer forintot kikapott a kezéből és elszaladt.

Tömegesen egyesülhetnek a kis bankok
Az ukrán kis bankok tömeges egyesülése vagy felvásárlása várható a következő időszakban, ha nem lesznek képesek megfelelni az új alaptőke-előírásnak

Csányi: ömleni fog a pénz a fociba
A hazai szövetség (MLSZ) stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba.

Az uniós biztoshoz fordult két ferihegyi szakszervezet
A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) két ferihegyi tag-szakszervezete levélben kéri Siim Kallas uniós közlekedési főbiztost, hogy a repülőgépek földi kiszolgálásáról szóló irányelv idénre tervezett módosításában a szociális szempontok hangsúlyos szerepet kapjanak.

Hvg.hu: több mint 900 milliárd forintos lesz a reformcsomag
A piaci várakozást is felülmúló, több mint 900 milliárd forintos lehet a kormány strukturálisreform-programja - értesült a HVG. A reformban érintett egyik legfontosabb terület a foglalkoztatáspolitika lesz, amelyben 2014-ig több mint 200 milliárd forintot spórolna a kormány, de a nyugdíjrendszeren és a gyógyszerkasszán is 100 milliárd fölötti megtakarítás várható.

Szívműtéten esett át az olimpiai bajnok Carlo Janka
Kisebb szívműtéten esett át Carlo Janka, a svájciak összetett Világkupa-címvédő alpesi síelője, aki hétfőn már edzeni akar.

Hosszabbítás után nyert a Szeged férfikosár-csapata
A Szeged hazai környezetben hosszabbítás után győzte le a Debrecen csapatát a férfi kosárlabda NB I hétfői mérkőzésén.

Cash-pooling: a pénzügyi jog nem kerülhető meg
Az úgynevezett cash-pooling egy pénzügyi, számlavezetési megoldás, amely nagy előnyöket hozhat a cégeknek, ám a pénzügyi jogi és adóügyi előírásokat maximálisan figyelemben kell tartani - mutatott rá a Dessewffy, Dávid és Társai Ügyvédi Iroda munkatársa.

Amikor a test uralja az agyat
Köztudott, hogy a különféle pszichés betegségek ijesztő testi tüneteket válthatnak ki a gyomorpanaszoktól kezdve az erős szívfájdalmakig. Kevésbé ismert - és az orvosok is csak mostanában kezdenek jobban odafigyelni ezekre a jelenségekre -, hogy egyes testi betegségek súlyos pszichés problémákat, például depressziót okozhatnak. Ezeket a pszichés betegségeket csak akkor lehet hatékonyan kezelni, ha megtalálják a hátterükben álló testi bajokat, ami az esetek nagy részében nem egyszerű feladat.

Elbocsátás kezdődött a pénztelen látássérült-központoknál
Elfogyott a pénz a megvakult embereken segítő rehabilitációs központok működtetésére.

Szívműtéten esett át az alpesi sí olimpiai bajnoka
A svájci Carlo Janka szívritmuszavarát kezelték.

Fokozott ellenőrzés lesz a szórakozóhelyeken
A kormány által felkért minisztereknek meg kell vizsgálniuk, hogy súlyosan jogsértő magatartások eshetnek-e szigorúbb büntetőjogi megítélés alá.

Megérkezett Budapestre Keanu Reeves
Két hónapig forgatják a rákospalotai stúdióban a 47 Ronint a Mátrix-trilógia bőrkabátos főszereplőjével.

Táncverseny a villában: VV Alekosz fejre ejtett Évát
Farsangi bált rendeztek a villalakók, amihez jelmezeket és kellékeket is kaptak - derült ki a hétfő esti összefoglalóból.

Védőmaszkot javasolnak a por miatt a devecserieknek
Kiugróan magas szállópor-koncentrációt mértek.

1% a motorosokért
Motorosok is vannak az utakon, akik kisebbek és sérülékenyebbek, mint az autósok

Magánrepülővel érkezett Budapestre Keanu Reeves
Fekete sapkában, népes kísérettel a nyomában hagyta el a ferihegyi repülőtéren hétfőn este 6-7 óra körül landolt magánrepülőgépét Keanu Reeves, aki a gépből kiszállva tétován körülnézett, majd beült egy luxusterepjáróba, ami ideiglenes otthonába vitte.

Eldőlt,Talmácsi kihagyja az idei szezont
Egy csapattal sem tudott megegyezni az anyagiakban, mindenáron pedig nem akar versenyezni.

Talmácsi nem indul a világbajnokságon
November óta nem talált csapatot, csak pénzért vehetett volna ülést, mentálisan és lelkileg elfáradt.

Talmácsi nem áll rajthoz
Nem érezte késznek magát az idei vb-re, de csapatból is csak fizetőset talált.

Kiégett a szoba: meghalt az idősotthon egyik lakója
Egy idős férfi életét vesztette, mikor kigyulladt szobája a simasági szociális otthonban.

Szétrobbant a kerék: négyen sérültek meg egy buszon
Két ember súlyosan, ketten könnyebben megsérültek, mikor defekt miatt szétrobbant egy autóbusz egyik kereke a Vas megyei Acsádnál. Az utasokat a szétrobbant kerék utastérbe hatolt darabjai sebezték meg.

Szivárog az Orbán-csomag: államosítják az iskolákat, megnyirbálják a kedvezményeket
A Fidesz-frakciónak ezekben a percekben mondják el az Orbán-csomag részleteit.

Ferihegyi szakszervezetek fordultak az uniós biztoshoz
A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) két ferihegyi tag-szakszervezete levélben kéri Siim Kallas uniós közlekedési főbiztost, hogy a repülőgépek földi kiszolgálásáról szóló irányelv idénre tervezett módosításában a szociális szempontok hangsúlyos szerepet kapjanak.

Lecsuktak két iráni ellenzéki vezetőt
Mehdi Karubi, a parlament egykori elnöke és Hoszein Mir Muszavi volt miniszterelnök eddig is gyakorlatilag házi őrizetben volt kormányellenes tüntetések szervezése miatt.

270 forint az euró este
Alig mozdult a forint hétfő estére az euróval, illetve a svájci frankkal szemben délutánhoz képest a devizapiacon, reggelhez képest ugyanakkor egyértelműen erősödött.

Exit fesztivál: meghekkelték a Facebook-oldalt?
Meghackelték az újvidéki Exit fesztivál Facebook-oldalát, alighanem albán aktivisták.

Kiszivárgott a szoci nagyágyú levele: "Imre, találj ki valamit!"
"Változó hangerővel - hol hangosabban, hol halkabban -, de mindig következetesen kiálltam a tervezett építkezés ellen" - nyilatkozta lapunknak a politikus.

712.000 Ft-os számla: Kizárták a koalícióból Orbán bizalmasát
"Nagyon előnytelen szerződést kötöttek" - jelentette ki a hivatalvezető.

Több a betörés Tolnában
Jelentősen emelkedett Tolna megyében a lakás- és üzletbetörések száma januárban az előző év első hónapjához viszonyítva

Háromra emelkedett a gázolásos baleset áldozatainak száma
Meghalt még egy sérült a kórházban azok közül, akiket egy furgon ütött el a főváros IX. kerületében, így háromra emelkedett a balesetben elhunytak száma

Ítélkezik a romák
A romániai romák

Energianád nő a belvizes területen
Megkezdték az energianád betakarítását a Nógrád megyei Felsőpetényben az Enagro Kft.-nél, hektáronként 15-20 tonna learatására számítanak

Űrkirándulást tesznek az asztronauták
Az űrsikló

Hivatalosan is börtönben a két kiemelkedő ellenzéki vezető
Hivatalosan letartóztatták és börtönbe vitték az iráni ellenzék két kiemelkedő vezetőjét

Szétrobbant az autóbusz kereke
Két ember súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült hétfőn a Vas megyei Söpte közelében, amikor egy autóbusz szétrobbanó kereke a jármű belsejében felszakította a padlólemezt, s annak darabjai szétrepültek az utastérben

Ha nincs a portán rend, nincs bérpótló juttatás
Rendezett portához és legalább harminc nap, egy éven belüli igazolt munkavégzéshez köti ezentúl a segélyek és a bérpótló juttatások kifizetését a mezőkövesdi önkormányzat

Elszakadt a vontatókötél, meghalt egy ember
Felborult egy munkagép Iharosberényben, a gépen tartózkodó 21 éves férfi a helyszínen meghalt

Tálas: maradnak az autokrata rendszerek az arab világban
Az arab világban meg fognak maradni az autokrata rendszerek; a döntő kérdés nem az, hogy a forrongó térségben eléggé demokratikus rendszerek jönnek-e létre, hanem hogy azok mennyire lesznek stabilak, úgymond nem ön- és közveszélyesek - mondta Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő hétfőn a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben tartott konferencián.

A Palermo edzőt váltott a kiütéses vereség után, Cosmi dirigál
A katasztrofális, hétgólos vasárnapi vereség miatt hétfőn menesztették Delio Rossit, az olasz labdarúgó élvonalban szereplő Palermo vezetőedzőjét.

Nelly Furtado jótékony célra fordítja a Kadhafi-klántól kapott millióját
Az énekesnő bevallotta, hogy 2007-ben egy 45 perces fellépésért 1 millió dollárt kapott a Khadafi-klántól; most elhatározta, hogy jótékony célra fordítja az összeget. Nem ő az egyetlen nyugati sztár, akiről kiderült, hogy hatalmas összeget kapott a líbiai diktátorfamíliától, de ő az első, aki - ha kicsit megkésve is - jó célra költi.

Rossz napjuk volt az exvilágbajnoknőknek Dohában
A Dohában zajló sakk Grand Prix hatodik fordulójában ötös nyerősorozata után honfitársnőjével remizett az örmény Elina Danieljan. Rossz napjuk volt az exvilágbajnoknőknek. Az indiai Humpy Koneru világossal legyőzte a grúz Maja Csiburdanidzét. Három vereséget követően nyert a grúz Nana Dzagnidze a kínai Xu Yuhua ellen. A svéd Pia Cramling a bolgár Antoaneta Sztefanovát kényszerítette feladásra. A katari Zsu Csen a mongol Batkhiyag Munguntuullal szemben volt kénytelen kapitulálni.

Két új lakó költözött a VV-villába
Zenei hetet tart az RTL Klub valóságshow-ja, L. L. Junior és Kasza Tibi ment be a villába, három napra.

Újabb antiszemita vádak a zsidózó divattervező ellen
Egy nyilvánosságra hozott videón Hitlert élteti a Dior-ház felfüggesztett tervezője, John Galliano.

A West Balkán miatt raknák ki a Tűzrakteret
Pályázatot írnak ki, hogy az új bérlő rendbe hozza az épületet, pedig a Tűzraktér már most hajlandó lenne erre.

Három év, 2354 milliárd - ez a Matolcsy-csomag
Dráguló gyógyszerek, 357 milliárddal csökkenő nyugdíjkiadások, 165 milliárdos elvonás a tömegközlekedéstől. Az államadósság a GDP 70%-a alá csökken, főleg az államosított nyugdíjvagyonból.

Justin Bieber utálja, ha a hajához érnek
Nem borzolta össze, nem túrt bele Justin Bieber hajába a The Talk című showműsor egyik házigazdája, mindössze egy kalapot próbált meg a 16 éves, ügyeletes tinibálvány fejére tenni, Bieber azonban ezt is rosszul viselte.

Ötéves gyerekét bezárta
Kozmetikai cikkeket lopott Pápán egy nő, akiről kiderült, hogy indulás előtt magára hagyta és bezárta ötéves gyerekét budapesti lakásába.

Nem jutott dűlőre állampolgársági ügyben a szlovák kormánykoalíció
Egyelőre nem kerül a parlament elé a szlovák állampolgársági törvény tervezett enyhítése.

John Galliano szereti Hitlert
A Dior felfüggesztett tervezője arról magyaráz egy videón, hogy szereti Hitlert, és a szomszéd asztalnál ülők nem élnének ma, a szüleiket pedig elgázosították volna. Egy másik eset miatt eljárás folyik ellene zsidózásért.

Kiszabta a busz padlóját a defektes kerék
A Vas megyei balesetben négyen megsérültek, egy fiú lábát eltörte a megemelkedő padló.

Megszavazták Selmeczi tervét: a Kehi kutakodhat
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) visszamenőleg vizsgálhatja a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket; jövő tavasztól létrejöhet az egyéni tb-számla. Az Országgyűlés hétfőn 296 igen és 58 nem szavazat mellett fogadta el az ezeket szabályozó, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvénymódosítást.

Bizalmi szavazás elé néz a román kormány
Várhatóan bizalmi szavazás elé néz a román kormány, amely hétfőn elfogadta és a parlament elé terjesztette a munkatörvény módosított változatát.

NGM: a szocialista kormányok miatt lett ilyen az államadósság
Az elhibázott gazdaságpolitikai folyamatoknak köszönhetően Magyarország "maastrichti típusú" államadóssága 2010-re 21.790 milliárd forintra nőtt, ami nagyjából a GDP 80 százalékát tette ki. A központi költségvetés bruttó államadóssága 20.041 milliárd forint volt 2010. december 31-én, az állomány átlagos hátralévő futamideje 4,5 év - olvasható abban az elemzésben, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) küldött meg az MTI-nek, hétfőn. Az elemzés szerint emiatt az ország számára "a legnagyobb veszedelmet" az államadósság jelenti napjainkban.

Bezárta ötéves gyerekét és lopni indult
Huszonhét hónap börtönt szabott ki a bíróság egy fiatal nőre, aki egy pápai nagyáruházból lopott kozmetikumokat. A tolvajt már többször is elkapták, három felfüggesztett börtönbüntetése is volt. A nő ráadásul úgy ment lopni, hogy ötéves gyerekét egyedül otthon hagyta, egyszerűen rázárta az ajtót. Ezért külön eljárás indul ellene Budapesten.

Meghalt Jenei István
58 éves koráan hunyt el az egykori sportlövő, volt szövetségi kapitány.

238,7 milliárd forintot kap a magyar foci
A hazai szövetség (MLSZ) stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba.

Lehullt a lepel Orbánék csomagjáról!
Nagyjából az előre beharangozott összetevőket tartalmazza a kormány holnap bemutatandó strukturális reformprogramja

Fura ügy: nem pedofil a tanárnő, mert meleg tinivel bújt ágyba (Fotó)
Nyolc hónap felfüggesztett börtönnel úszta meg a brit balett-tanárnő, akit nemi erőszakkal vádolt meg egyik tanítványa.

Saját tavába fulladt egy városföldi nő
A balesetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség, mert bűncselekményre utaló körülmény eddig nem merült fel.

Gyorshír: Már három halottja van a tömeges gázolásnak
Hárman haltak meg a délutáni ferencvárosi baleset következtében a Hír Tv értesülései szerint.

Újra habzik a Rába
Ismét habzik a Rába Szentgotthárdnál.

Ázsia itt is előretör?
Európában 300 ezer munkahely kerülhet veszélybe az autógyártásban a következő 15 évben amiatt, hogy az összeszerelés egyre inkább Ázsiába tevődik át

Nem fogy Európában a gyakorló hívők száma
Az egyház két alapvető értéket tart szem előtt: az emberi méltóságon alapuló, mindenkit megillető vallásszabadságot, és Európa népeinek történelmi, kulturális, vallási identitását

Megrángatta az anyja haját
Ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el egy tiszafüredi férfival szemben.

Kisebb veszteség az olasz légitársaságnál
Csökkent az Alitalia vesztesége tavaly: a két éve privatizált olasz légitársaságnál 107 millió euróra mérséklődött adó után a veszteség az egy évvel korábbi 167 millióról.

Elhunyt Jenei István
Súlyos betegség után, hétfőn, 58 éves korában elhunyt Jenei István, a müncheni olimpia résztvevője, sportlövő mesteredző, volt szövetségi kapitány.

Az amerikai hadsereg felkészült Líbia megtámadására
Az amerikai haditengerészet és a légierő egységei állásokat foglalnak el Líbia körül, felkészülve arra az eshetőségre, hogy a Nyugat a katonai beavatkozás mellett dönt

Saját tavába fulladt bele
Holtan találtak rá egy 74 éves nőre, aki a házának udvarán lévő kerti tóba fulladt hétfőn Városföldön

Hazánkba érkezett az amerikai híresség
Megérkezett hétfőn Budapestre Keanu Reeves, aki az elkövetkező két hónapban egy szamurájtörténetet forgat a magyar fővárosban.

Ismertetik a strukturális átalakításokat
Kedden ismerteti a kormány tervezett strukturális reformjait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az eseményt a Hír TV élőben közvetíti.

Hat embert ütött el egy furgon Budapesten
Hat embert gázolt el egy furgon hétfő délután Budapesten, a Vágóhíd utcai HÉV-pótló autóbusz megállójában. Ketten meghaltak, négyen életveszélyesen megsebesültek.

Csányi: 238,7 milliárd forint a magyar labdarúgásnak
A hazai szövetség (MLSZ) stratégiai tervében szereplő számítások szerint 2020-ig 238,7 milliárd forint kerül a magyar labdarúgásba.

Budapestre érkezett Keanu Reeves
Megérkezett hétfőn Budapestre Keanu Reeves, aki az elkövetkező két hónapban egy szamurájtörténetet forgat a magyar fővárosban.

Kerti tavába fulladt egy 74 éves nő
Holtan találtak rá egy 74 éves nőre, aki házának udvarán lévő kerti tóba fulladt hétfőn Városföldön - közölte a rendőrség.

A samsungosok már vehetnek szoftvereket Androidra
A Samsung Galaxy Store a fizetős androidos szoftvereket is elérhetővé teszi a hazai felhasználók számára, amit az Android Market még nem támogat. A fejlesztők értékesíthetik is a szoftvereiket a portálon keresztül.

Önkormányzati vitába futott bele a reformokra készülő Orbán
Kemény vita alakult ki a Fideszen belül annak a reformcsomagnak az egyik eleméről, amelyet kedden jelent be a kormány. A csomagnak része lenne ugyanis egy olyan önkormányzati reform, amelynek értelmében több feladatot elvonnának a települések vezetőitől. Ezt kifogásolta többek között Kósa Lajos debreceni polgármester, a miniszterelnök ugyanakkor az [origo] információi szerint azzal érvelt, hogy a ciklus elején kell megtenni a nagy lépéseket.

Prostituáltgyilkossággal vádolta egymást két fiatal a bíróságon
Egymást vádolta egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőperben a Fővárosi Bíróságon két fiatal, akik az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

Újabb mélyponton az Oscar-gála
Kínos volt, ahogy a két házigazda egymást ugratta a lassú ceremónián. Csak Kirk Douglast dicsérték.

Dokic az első körben kiejtette az első kiemeltet
Az olasz Francesca Schiavonét három játszmában győzte le a Kuala Lumpur-i tenisztornán.

Megjött a Meriva-gyilkos Ford
A B-Max a kategória egyik legerősebb versenyzője lehet, tolóajtóval és középső tetőoszlop nélkül.

Embercsempész-banda bukott le Szerbiában
A bűnszövetkezet tagjai felelősek a gyanú szerint azért, hogy 2009-ben Magyarországra tartó koszovói albánok fulladtak a Tiszába.

Elmeszelte az Ab a népszavazást a 62 éves nyugdíjkorhatárról
Az Alkotmánybíróság szerint a népszavazási kérdés nem elég egyértelmű.

Lady Gaga ágyékból tüzel az új klipjében
Az eddigiekhez hasonlóan hosszas előjátékkal indítja Born This Way című számához készült videóklipjét Lady Gaga, amit az énekesnő hétfőn tett közzé a közösségi oldalakon.

Elhunyt Jenei István sportlövő olimpikon
A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Jenei 58 éves volt.

Visszamenőleg ellenőrizhetik a magánkasszák gazdálkodását
Hétfőn megszavazta az országgyűlés a törvénymódosítást, ami lehetővé teszi ezt.

Hétgólos vereség után edzőcsere a Palermónál
Delio Rossi nem maradhatott az Udinese elleni 7-0 után. Serse Cosmi lett az új edző.

Jó erőben várja a forint a csomagot
Egy határozott irány volt ma a forintpiacon, a csökkenés. A kormány reformcsomagjának bejelentése előtti napon a hazai fizetőeszköz kora délutánig valamennyi főbb devizával szemben erősödött, s a nap végéig jellemzően meg is őrizte az elért szinteket.

Nincs agyhártyagyulladás-járvány Halásztelken
Nincs agyhártyagyulladás-járvány Halásztelken, a helyi óvodába járók közül jelenleg egyetlen kisgyermeket ápolnak meningococcus fertőzés miatt kórházban, a másik két, kórházi ápolásra szoruló óvodásnál kizárták az agyhártyagyulladás gyanúját - közölte a Pest megyei tiszti főorvos hétfőn az MTI-vel.

Kulturkampf: Budait egy elszabadult hajóágyúnak látják a Fideszben
Nem áll még csak hallgatólagos kormánytámogatás sem Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos filozófusok ellen indított akciói mögött, mint ahogy Alföldi Róbertet sem meneszti idő előtt a kormány, bármennyire követeli is a szélsőjobb - erről beszélt egy kormánytag a Hírszerzőnek.

Nemi szervét mutogatta egy nőnek
Másfél év börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a zalaegerszegi férfit, akit azért állítottak gyorsított eljárásban a bíróság elé, mert nemi szervét mutogatta egy nőnek, akivel erőszakoskodni is próbált - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szomszédja kutyái marták halálra az idős férfit
Kutyatámadás áldozata lett egy férfi hétfőn a Heves megyei Rózsaszentmártonban, az idős embert szomszédjának kutyái marták halálra - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Már biztos: sztrájk lesz!
Egynapos sztrájkot hirdet több autóbusz-közlekedési szakszervezet március 31-re üzemkezdettől üzemzárásig az elégséges szolgáltatás biztosításával Baranya, Somogy és Tolna megyében, a munkabeszüntetés érinti a Pannon, a Kapos és a Gemenc Volán Zrt.-t.

Lekapcsolták a Tiszába fulladt albánokat csempésző bandát
A szerb rendőrök elfogták a bűnszervezet vezetőjét.

Fellélegeztek a piacok, beindult az OTP
Viszonylag derülátó nemzetközi hangulatban mérsékelten emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe hétfőn.

Programhiba okozta a közszféra bércsökkenését
Cséfalvay Zoltán szerint részben egy jogértelmezési problémáról van szó a nettó illetmény megállapításánál, egy szűk kört érintően.

Nem tudott megegyezni a pozsonyi koalíció az állampolgársági törvényről
"Csak abban van egyetértés, hogy a koalíciós egyezség előtt sem a kormány, sem a parlament nem fog foglalkozni a témával" - mondta a pozsonyi kulturális miniszter.

Elbukott az Ab-n: erről nem lesz népszavazás!
Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint nem felel meg az egyértelműség követelményének egy a nyugdíjkorhatár ügyében az Országos Választási Bizottság (OVB) által korábban jóváhagyott népszavazási kérdés. Az Ab ezért megsemmisítette az OVB határozatát és új eljárásra utasította a testületet.

Újabb tragédia a riói karnevál előtt: 16 halott
Legalább 16 ember meghalt és többen megsérültek egy brazil utcabálon, amikor a táncoló tömegbe csapódott egy elszakadt elektromos kábel - közölte hétfőn a város önkormányzata. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a magasfeszültségű vezeték mitől szakadt el. Ez már a harmadik tragédia volt a rió karnevál előtt Brazíliában: február elején szambaiskolák raktára égett le a fesztiválra készített jelmezekkel együtt, később pedig egy 21 éves lány halt meg, miután lezuhant egy karneváli kocsiról Rio de Janeiróban.

Fotósokkal verekedett Michael Douglas (Videó)
A színész felesége, Catherine-Zeta Jones védelmében rontott neki az egyik fotósnak.

Orbán Viktor: "Ez szégyen"
Rendet és biztonságot akar a politikus.

Furgon csapódott a várakozó emberek közé, ketten meghaltak + Videó
Ketten meghaltak, négyen súlyosan megsérültek hétfőn a főváros IX. kerületében, amikor egy furgon a buszmegállóban várakozók közé hajtott

Kilábalóban az európai szállodaipar
Az Eurostat kimutatásai szerint Magyarországon az uniós átlagnál árnyalatnyit nagyobb mértékben, 3,3 százalékkal nőtt tavaly a vendégéjszakák száma.

Erőre kapó nyugat-európai tőzsdék
Új közel-keleti fordulatok híján a nyugat-európai értéktőzsdék hétfőn tovább lábadoztak a múlt csütörtökig tartó négynapi visszaesésből.

Fémgyűjtők a sírkövesnél
Eladható fémhez akartak jutni azok a tolvajok, akik több sírfedlapot és keretet törtek össze a borsodi Ongán.

Nem lesz népszavazás a 62 éves nyugdíjkorhatárról
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az Országos Választási Bizottság azon határozatát, amelyben hitelesítette azt a népszavazási aláírás-gyűjtési ívet, amelyben 62 évben maximalizálták volna a nyugdíjkorhatárt.

Csak kevés helyen fog sütni a nap
A Kárpát-medence térségében kedd estig az északkeleti anticiklon peremén áramló hideg, kedden már szárazabb levegő hatása érvényesül.

Halálra marták a szomszéd kutyái
Kutyatámadás áldozata lett egy férfi hétfőn a Heves megyei Rózsaszentmártonban, az idős embert szomszédjának kutyái marták halálra

Meghalt Huszár Jeromos
A nagyon sokak által ismert és szeretett Huszár Jeromos ferences atya február 26-án, életének 96. évében elhunyt

A Fehér Ház száműzetést javasol Kadhafinak
A száműzetés a Moammer Kadhafi líbiai vezető előtt álló egyik lehetséges megoldás - jelentette ki hétfői sajtóértekezletén Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.

Újra Sztálin arcképével akarják díszíteni az orosz buszokat
Sztálin arcképével akarnak feldíszíteni buszokat Oroszországban május 9-re, a második világháborúban aratott győzelem napjára, s e célból gyűjtés kezdődött az interneten.

Sztrájkot hirdet három volán társaság
Egynapos sztrájkot hirdet több autóbusz-közlekedési szakszervezet március 31-re üzemkezdettől üzemzárásig az elégséges szolgáltatás biztosításával Baranya, Somogy és Tolna megyében, a munkabeszüntetés érinti a Pannon, a Kapos és a Gemenc Volán Zrt.-t.

Belorusz programozók valósították meg a tankőrültek álmát
T34-esekkel, Tigrisekkel és más történelmi harckocsikkal lövöldözhetünk egymásra az interneten játszható World of Tanksben, ami a hasonló játékok által eddig elhanyagolt páncélosok kedvelőinek készült. A fehérorosz fejlesztésű szoftver nem csak a profi billentyűzethuszároknak nyújt kiváló szórakozást, és ingyen is ki lehet próbálni.

Marit Björgen megállíthatatlan az északisí-vébén
A hazai közönség előtt szereplő Marit Björgen nyerte a női klasszikus stílusú 10 km-es sífutást az Oslóban zajló északisí-világbajnokság hétfői versenynapján. A norvég versenyző 4.1 másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró lengyel Justyna Kowalczyknál. A bronzérem a finn Aino-Kaisa Saarinennek jutott.

Meghalt Annie Girardot francia színésznő
Hétfőn 79 éves korában egy párizsi kórházban elhunyt Annie Girardot a hatvanas-hetvenes évek francia filmjeinek egyik legnépszerűbb színésznője.Rocco és fivérei (1960) | Renato Salvatori és Annie Girardot | Még több fotóAnnie Girardot hosszú évek óta Alzheimer-kórban szenvedett, a család 2006-ban hozta nyilvánosságra, hogy beteg. A színésznő a kór elleni küzdelem jelképévé vált, miután elvállalta, hogy szerepeljen Nicolas Beaulieu rendező Ainsi va la vie (Így múlik el az élet) című dokumentumfilmjében.Girardot 1931. október 25-én született Párizsban, a filmvásznon 1955-ben a Tizenhárman az asztalnál című filmmel mutatkozott be. Öt évvel később szerepelt a Rocco és fivérei című klasszikusban, pályafutása igazán a hatvanas években vett lendületet.Csak egy asszony... (1976) | Annie Girardot és Isabelle HuppertJátszott az Élni az életért című drámában, de szerepelt a Dillinger halott című filmben is. Krimikben és vígjátékokban szintén nagy sikert aratott, A szoknyás zsaru, valamint az Ellopták a Jupiter fenekét című alkotásban Phillippe Noiret oldalán játszott. Egyik utolsó nagy szerepét Michael Haneke 2001-es A zongoratanárnő című filmjében kapta, amelyben Isabelle Huppert zsarnok anyját alakította, de feltűnt Haneke négy évvel későbbi Rejtély című filmjében is.A zongoratanárnő (2001) | Isabelle Huppert, Annie Girardot és Benoit MagimelAnnie Girardot háromszor kapta meg a legrangosabb francia filmes elismerést, a César-díjat: , először 1977-ben, majd hosszú szünet után 1996-ban a Nyomorultak-ért és 2002-ben A zongoratanárnő-ért. Férje Renato Salvatori olasz színész volt, akivel még a Rocco és fivérei forgatásán ismerkedett meg. Később különváltak, kapcsolatukból egy lány született.Néznivaló: Annie Girardot a Rocco és fivérei-ben

A kínai kulturális forradalom használati tárgyai Bécsben
A vörösgárdistákkal díszített vekkerórától a Mao Ce-tung-idézetekkel hímzett párnahuzatig: a kínai kulturális forradalom hétköznapjaiba nyújt betekintést a bécsi Néprajzi Múzeum egyik időszaki kiállítása.

Dzsudzsák vagy Sneijder szabadrúgása volt trükkösebb?
Az interes Wesley Sneijder és a PSV-t erősítő Dzsudzsák Balázs is jócskán átverte az ellenfél kapusát a múlt héten szabadrúgásból, de Ronaldinho is megmutatta Brazíliában, hogy még mindig nagyon ért a pontrúgásokhoz. Dzsudzsákon kívül két másik magyarra, a flipperes bombagólt szerző Fehér Csabára és az okos átemeléses találatot jegyző Hajnal Tamásra is lehet szavazni, de Amauri sarkazásos és Coulibaly oldalról lőtt gólját is mindenképp érdemes megnézni. Nézze meg az elmúlt hét legszebb góljait, majd szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszett!

"Akkor kimegyek a Kossuth térre" - képviselők a cigizési tilalomról
A Jobbik túlzásnak tartja, az LMP támogatja, az MSZP szerint figyelemelterelési akció, és akad olyan fideszes, aki szerint a kormányoldalon belül is vannak róla viták. Képviselőket kérdeztünk a tervezett dohányzási tilalomról, amely vonatkozna a Parlament épületére is. Videóriport.

Kalapács alatt Nagy Sándor három ókori arcmása
III. Alexandrosz makedón uralkodó, azaz világhódító Nagy Sándor (i.e. 356-323.) három ókori arcmása kerül kalapács alá a Bonhams aukciósház londoni árverésén.

Leesett a fáról egy munkás Kunfehértónál, meghalt

Ütötte a bírót, kétszer az ellenfelet
A Twente-védőnek eldurrant az agya, 6 meccsre eltiltották, a maximális pénzbüntetést is megkapta.

Charlie Sheen 320 millió dollárt követel a sorozata leállítása miatt
62,7 milliárd foritnak megfelelő dollárra teszi Charlie Sheen azokat a lelki gyötrelmeket, amiket sorozata, a Két pasi meg egy kicsi leállítása miatt kell elszenvednie, a pénzt peres úton tervezi behajtani.

A hétpróba világbajnoknője kihagyja a fedettpályás Eb-t
Jessica Ennis sérülés miatt nem indul a versenyen.

Egymillióra bírságolták az FKF-et a sótender miatt
Az első közbeszerzésen pénzhiányra hivatkozva nem hirdettek nyertest, de aztán szinte rögtön új, hirdetmény nélküli közbeszerzés indítottak.

Tóth a 2. helyről harcolhat a 330 millióért
A Los Angeles Classicson Tóth Richárdnak nagyon megy a póker, a nap játékosának választották.

Mostantól kell figyelni a nyugdíjpénztári reálhozamokat
Március végéig minden visszalépő levelet kap, ezután 30 napja lesz dönteni pénze sorsáról. Az Ab kedden tárgyal először a nyugdíjügyről.

Börtönre ítéltek egy zalaegerszegi szatírt
A férfi február 21-én támadt rá egy nőre, gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

Kutyák öltek meg egy idős férfit Hevesben

Ez volt minden idők legrosszabb Oscar-kiosztója
Anne Hathaway átöltözései sem javítottak a helyzeten, egyedül Cate Blanchett ruhája volt figyelemre méltó. A legjobb poén az volt, amikor Helena Bonham Carter térdszalagjával bohóckodott.

Anyák és egyéb kísérők az Oscar-kiosztón
Justin Timberlake és Russell Brand is édesanyjával ment a gálára, mást a bátyja vagy a kislánya kísért.

Gond van a busehri atomerőművel
A Roszatom megerősítette, hogy technikai problémák miatt ki kell venni a fűtőelemeket az iráni erőműből.

A világ legritkább rinocéroszaiból láttak négyet

Hihetetlen eső a Sao Paulo-Palmeirason
A tribünön fejest ugrottak, a rangadó 1-1 lett.

Sztrájkot hirdet három Volán-társaság
Március 31-re tervezi az egynapos sztrájkot a Pannon, a Kapos és a Gemenc Volán Zrt.

Négy autót tört ripityára a tatai részeg ámokfutó
Erősen ittas állapotban elvitte főnöke terepjáróját egy 37 éves tatai férfi és a járművel négy autót összetört; az egyik kocsi utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Már csak ennyiszer szexelünk egy héten
Az elmúlt három évben havi hatszor szerelmeskedtek a magyarok, a korábbi nyolc helyett.

Lemond Mikola, nagykövet lesz
OECD-nagykövet lesz Mikola Istvánból, a volt egészségügyi miniszterből.

Hoppá! Olcsóbb lehet a telefonálás
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nemzeti konzultációra bocsátotta a legfrissebb, a vezetékes és mobil piacokat érintő piacelemzési határozattervezeteit. A háromévente megjelenő piacelemzési határozatok a nagykereskedelmi díjak szabályozásán keresztül lehetőséget jelentenek a kiskereskedelmi hívásdíjak csökkentésére.

Egy lépcsőben adnák át a magánpénztárak az állami rendszerbe lépők vagyonát
Az ütemezett visszaléptetés és vagyonátadás helyett a magánnyugdíjpénztáraknak a tervek szerint egy lépcsőben kell majd visszaadniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak az állami rendszerbe átlépő tagok portfóliójában lévő eszközöket.

Rendezett porta kell a segélyhez Mezőkövesden
Rendezett portához és legalább harminc nap, egy éven belüli igazolt munkavégzéshez köti ezentúl a segélyek és a bérpótló juttatások kifizetését a mezőkövesdi önkormányzat - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város polgármesteri hivatala hétfőn az MTI-t.

21 éves férfi halt meg, mert felborult a munkagép
Felborult egy munkagép Iharosberényben, a gépen tartózkodó 21 éves férfi a helyszínen meghalt - közölte a rendőrség hétfőn MTI-vel.

Erdőirtás közben lezuhant egy fáról, meghalt
A kunfehértói férfihez mentőhelikopter érkezett, de már nem tudták megmenteni az életét.

Útszórósó-tender: 1 milliót kell fizetnie az FKF Zrt-nek
Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 1 millió forint bírságot szabott ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-re, mert egy útszórósó-tendert jogsértő módon bonyolított le. A hétfőn meghozott határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

Kiakadt az LMP: egyeztetést és visszavonást követelnek
Az LMP arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza az államháztartási törvény tervezett módosításra vonatkozó javaslatát, és a közpénzügyi jogszabályokat csak a már őszre ígért átfogó felülvizsgálat keretében, a megfelelő társadalmi és szakmai egyeztetések lefolytatása után módosítsa - közölte hétfőn Scheiring Gábor.

Vonat alatt haltak meg a 16 éves ikerlányok (Fotó)
A verbászi Soldo család egy napon veszítette el Ivonát és Isidorát. A 16 éves ikerlányokat kutyasétáltatás közben ütötte el egy tehervonat.

Kiderült, mi a trükk: Így ejtik pofára Orbánék az Árpádsávosokat
"Nem kell ehhez James Bondnak lenni" - magyarázza az akciót jól ismerő nemzetbiztonsági forrásunk.

Gyorshír: Döbbenetes baleset - letarolta a jármű a várakozókat
Egy embert a közelben várakozó villamos alól kellett kiszabadítani.

Orbán: Azonnali rendteremtésre van szükség
Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban

Több mint kétmilliárdból újul meg a kastély
A pápai Esterházy-kastély felújítására az elkövetkező két évben összesen 2,1 milliárd forintot költenek; ebből 1,7 milliárdot tesz ki az Európai Unió (EU) és a norvég alap támogatása, a város önrésze pedig meghaladja a 300 milliót

Letarolta a buszra várakozó embereket a kisteherautó + Képriport
Buszmegállóban várakozó emberek közé rohant egy kisteherautó a Soroksári úton. A BKV fődiszpécsere 6-8 sérültről számolt be az MNO-nak.

Nőnek öltözve ismerkedett a kocsma férfi vendégeivel
Szombatra virradóan egy 68 éves nyíregyházi férfit zsebeltek ki az utcán. A férfi előzőleg egy belvárosi presszóban ismerkedett meg egy nővel.

Bakondi: Ez így nem folytatódhat, és nem is folytatódik
Szemléletváltásra van szükség a rendvédelmi erőknél, a közbiztonságot szolgáló szerveknél, amelyek része a katasztrófavédelem is

Hiába jött a helikopter, meghalt a favágó
Meghalt egy fiatal munkás hétfőn délután fakivágás közben Kunfehértó külterületén.

Elhunyt Annie Girardot
Elhunyt Annie Girardot francia színésznő; az 1960

A házig követték a nyomokat a hóban
A hét végén ismét akcióban voltak a fatolvajok Szabolcsban.

Matolcsy lesújt a vakokra
Március 1-jén az állami támogatás megvonása miatt megszűnik a látássérültek rehabilitációját végző országos hálózat. Évi hatezer látássérült marad majd ellátás nélkül: ők hiába szeretnének dolgozni, a munkavégzéshez szükséges felkészítést már nem kaphatják meg.

Buszmegállóban gázolt egy furgon Budapesten
Buszmegállóban gázolt el több embert egy furgon hétfő délután Budapesten.

Ittas ámokfutó okozott balesetet
Erősen ittas állapotban elvitte főnöke terepjáróját egy 37 éves tatai férfi és a járművel négy autót összetört; az egyik kocsi utasa súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség.

Leesett a fáról és meghalt egy munkás
A helyszínen meghalt egy 23 éves férfi, aki erdőirtás közben felmászott egy fára és tíz méter magasból leesett hétfőn Kunfehértó mellett - közölte a rendőrség.

Zajártalom miatt fizethet kártérítést a főváros
A Hírszerző információja szerint a Fővárosi Bíróság kártérítés megfizetésére kötelezte a Fővárosi Önkormányzatot, mert az előző városvezetés évekig halogatta a zajvédő fal megépítését az M5-ös autópálya bevezető szakasza mentén, s ezzel megsértette a Nagykőrösi úton élők egészséges környezethez való jogát.

Mitől lesz a néző libabőrös? - Interjú az On The Spot riportereivel
Két fiatal egy kézikamerával járja be a nagyvilág veszélyes helyeit: ők Cseke Eszter és S. Takács András, akik jártak már a Gázai övezetben, Nepálban, Burmában, Izraelben, Iránban. Volt, ahol konkrét fizikai veszélynek voltak kitéve. Eszter és András Szily Nórának mesélt a kalandjairól.

Járókelők közé rohant egy autó a fővárosban, négyen életvészélyesen megsérültek
Hatan súlyosan megsérültek, amikor egy autó felhajtott a járdára Budapesten, a Soroksári úton hétfőn délután. Hét mentő autót riasztottak a balesethez, a környéken hatalmas dugó alakult ki.

Ősi törzsek bújnak elő Kadhafi árnyékából
Az egyik rég behódolt Kadhafinak, a másik puccsot is szervezett ellene, és van olyan, amelyik óvatosan figyeli a líbiai történéseket. Az afrikai országot több mint négy évtizede vezető Moammer Kadhafi szinte minden önálló csoportosulást felszámolt, de néhány törzsnek sikerült életben maradnia. Ezeknek kulcsszerepük lehet abban is, hogy Kadhafi képes lesz-e megtartani a hatalmát. 

200 lóerős Skodákat kap a rendőrség
Ötven új Skoda Octavia RS-t kap a rendőrség a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatos feladatok ellátására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Gyorsuló szintemelkedéssel fenyeget a Földközi-tenger
Már húsz centimétert emelkedett a Földközi-tenger szintje a 21. század elején. A tenger melegebb és sósabb is, mint az előző évszázadban. A szintemelkedés folyamatos gyorsulást mutat, de hogy ez a klímaváltozás kizárólagos következménye lenne, azt egyelőre nem erősítik meg a jelenséggel foglalkozó spanyol kutatók.

Visszavette a trónt a Barátok közt
Február utolsó hetében a teljes lakosságnál az RTL Klub szappanoperája volt a legnézettebb tévéműsor, de kiválóan teljesített a Való Világ és a Fókusz is.

Cionistának vélt olimpiai logó miatt fenyegetőzik Irán
Hivatalosan is tiltakozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) az Iráni Olimpiai Bizottság, amely szerint a 2012-es londoni nyári olimpiára tervezett logó nem az évszámot, hanem a Zion szót rejti, és ez nyílt cionizmusra utal.

Szentes-Rapallo a női LEN-kupa döntőjéért
Az elődöntő első meccse hétvégén lesz Szentesen.

Biztosító kárrendezése

Hasmenéses Madonnának nevezte Lady Gagát egy spanyol énekes
Lady Gagának most a hatvanéves spanyol-amerikai Charo szólt be a Sirius XM rádió OutQ című műsorában. Nem finomkodott.

Napsugarakkal gyártanának dízelolajat
Elvileg csak vízre, szén-dioxidra, napfényre és mutáns mikroorganizmusokra van szükség.

Nagy kocsi, kis zene

Csúszik a kuplung?

Növelné az olajkitermelését Kuvait

Mikor cseréljek vezérműszíjat?

A legnépszerűbb és a legdrágábbak ritkán nyernek Oscart
Hiába költöttek 260 millió dollárt egy filmre, attól még nem lesz jó. Ha valami nagyon népszerű, még nem nyer Oscart. Az Oscar és a pénz.

Tulajdonoscsere pontos fizetés esetén

Járókelők közé rohant egy autó
Hat ember súlyosan megsérült a Soroksári úton. A sofőr elaludt a volánnál.

Négyszázmillió dolláros jachtot akart az afrikai diktátor fia
Az Egyenlítői-Guineát uraló diktátor fia háromszor annyit szánt a hajóra, mint amennyit egy évben oktatásra, egészségügyre költenek.

Nem lett népszerűbb a honosítás
A hazai sportági szövetségek többsége egyelőre nem kíván élni az egyszerűsített lehetőségekkel.

Mennyit késhetek a fizetéssel?

A Tristram Shandy végre megérdemelt formában
A Tristram Shandy úr élete és gondolatai az egyik legkülönlegesebb alkotás a világirodalomban.

Beindult a cukorturizmus
A szlovák cukor kilója akár 70 forinttal is olcsóbb lehet a magyarnál.

79 éves korában elhunyt Annie Girardot
Február 28-án, 79 éves korában, egy párizsi kórházban elhunyt Annie Girardot, francia színésznő.

Részeg ámokfutó tört össze kocsikat Tatán

Megválasztják a siketek szépét
A Miss Deaf Hungary 2011 győztese budapesti, turizmus-vendéglátást tanul.

Középkategóriában erősít a Samsung
A Galaxy Ace egy jól összerakott mobil, néhány apróbb hibával. Például béna a kamera.

Tom Ford titokban tartja saját divatbemutatóját
Antihír: a napokban mutatta be Tom Ford 2011-es őszi/téli kollekcióját, ám májusig, a magazin-megjelenésekig senki sem láthat, hallhat semmit a kreációkról.

Csúcsragadozó az OS X Lion
Gyorsabb és biztonságosabb lesz a böngészés, a szoftverek a teljes kijelzőt elfoglalják, és többujjas gesztusokkal irányítható a rendszer.

Mindenkinek csak a teljesítménye számít
"Amit a négy mérkőzésen láttam, az nagyon tetszett.

Ausztria nyerte az északi összetett csapatversenyt a vb-n
A sífutásban a negyedik helyről jöttek fel, négy tized másodperccel verték a német csapatot.

Visszanőtt az újszülött egerek csonkolt szíve
Eddig csak kétéltűeknél és halaknál láttak ilyen szervregenerálódási képességet.

Északisí-vb: osztrák arany az északi összetettben
0.4 mp-cel előzték meg a németeket.

Járókelők közé rohant egy autó a IX. kerületben
Négy életveszélyes és két súlyos sérültje van annak a balesetnek, amely hétfőn délután történt Budapesten, a IX. kerületi Soroksári úton, az OBI áruház előtt.

Másodszor is elfogtak egy csecsenföldi bandavezért

Sokallják az energiaárat a nagyfogyasztók
A négy nagy papírgyár közül az elmúlt években három bezárt, elsősorban a magas energiaárak miatt.

Popsztár lenne a kiesett villalakó
Szombaton este Gombi búcsúzott a Való Világtól, de a fiatal fiú máris terveket szövöget. Ráadásul nem is akármilyeneket, hiszen barátnője megsúgta, Gombi énekelni szeretne.

Sírokon dolgoztak a fémtolvajok
Eladható fémhez akartak jutni azok a tolvajok, akik több sírfedlapot és keretet törtek össze. Az elkövetők zsákmányhoz végül nem, de a rendőrség fogdájába eljutottak.

Autóbalesetben meghalt az amerikai blues legenda
Autóbalesetben meghalt a 88 éves amerikai bluesgitáros, Eddie Kirkland.

Hetven év után technológiát vált az ajkai timföldgyár
Megkezdődött a technológiaváltás az ajkai timföldgyárban. A Magyar Alumínium (Mal) Zrt. csaknem hetven év után vezeti be az új, száraztechnológiát.

Negyvenszer szúrták meg a prostituáltat
Egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőper a Fővárosi Bíróságon (FB) hétfőn. A két fiatal vádlott egymásra tett terhelő vallomást. Az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

London: "túl magabiztosan" árazza a piac az MNB-szigorítás végét
"Túl magabiztosan" árazza a piac a magyar jegybank szigorítási ciklusának végét - vélekedtek hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők.

Kémfotók: ilyen Merciket fognak Kecskeméten gyártani
A jövőre gyártani tervezett új típust Skandináviában tesztelték.

Orbán Viktor: az ország gödörbe került
Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Magyar Labdarúgás Fórumán megtartott beszédében, a Papp László Budapest Sportarénában.

"A Fidesz hazudott és hazudik még ma is"
Az MSZP szerint a nagyobbik kormánypárt kilenc hónap alatt sokkal nagyobb és drágább államigazgatást és minisztériumi apparátust hozott létre, mint a korábbi kormány - közölte Török Zsolt hétfőn az MTI-vel.

Terézváros: nem akarjuk ellehetetleníteni a Tűzrakteret
Terézváros önkormányzata nem kívánja ellehetetleníteni a kulturális műhelyek munkáját, ugyanakkor indokolatlannak tartja, hogy "gyakorlatilag fillérekért" adja bérbe a Tűzraktér Független Kulturális Központnak helyet adó Hegedű utcai épületet.

Buszmegállóba hajtott egy autó: hét embert gázoltak el a Soroksári úton
Legalább hét embert elgázolt egy autó a Soroksári úton. A sérültek egyikét a villamos alól emelték ki a tűzoltók.

Orbán-csomag: a Fidesz-frakció este ismeri meg a részleteket
Este hétkor tart frakcióülést a Fidesz, ezen ismertetik a képviselőkkel az Orbán-csomag részleteit.

Autófeltörő hajléktalant fogtak el Miskolcon
Miskolcon elkapták azt a 35 éves hajléktalant, akit több autó feltörésével gyanúsítanak.

Nem száll le Alföldiről a Jobbik: "a Nemzeti Színházat melegedőnek használja"
A Jobbik szerint semmi akadály nem lenne akár évad közben is meneszteni Alföldi Róbertet.

Bizakodó hangulat: 271 forint alatt az euró
Enyhülő nemzetközi befektetői kétségek közepette, bizakodó hangulatban erősödött hétfőn a forint: az eurót 270,87 forinton jegyezték délután négy órakor a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 272,98 forint után.

Beszakadt alatta a jég: Tucatnyian szurkoltak a túlélőért
Az állat gazdája nem tudott vagy nem mert jelentkezni a kutyáért, így az egy balatonszabadi állatmenhelyre került.

Gyorshír: Lemondott a Fideszes nagyágyú
A rendszerváltozás idején a kereszténydemokratáknál volt alapító tag.

Balhé van a parlamentnél - Beszüntették az ülést is
Két hete kezdődtek a zavargások az arab királyságban, az erőszak miatt több képviselő lemondott.

70 év után technológiát váltott a gyár, földszerű lesz a vörösiszap
Folyamatos üzem mellett kezdődött a technológiaváltás az ajkai timföldgyárban hétfőn, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. csaknem hetven év után vezeti be az új, száraztechnológiát.

Biciklit lopott volna a hajléktalan
Kerékpárlopások miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy hajléktalant hétfőn a Debreceni Városi Bíróság; a 31 éves férfit pénteken fogták el, amikor egy debreceni középiskola biciklitárolójából próbált meg ellopni egy kerékpárt

Szövetség cigány kis- és középvállalkozások támogatására
A szakmunkásképzés, valamint a cigány kis- és középvállalkozások működésének a támogatása áll a középpontjában annak a stratégiai szövetségnek, amelyet a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviselete (KISOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), valamint a Lungo Drom írt alá

Az autonómiáról is tanácskoznak
Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament (EP) alelnökének a meghívására hétfőtől szerdáig Brüsszelben tartja kihelyezett ülését a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT).

A lakása közelében, az utcán halt meg
Lakása közelében, az utcán találták egy 57 éves bátorligeti asszony holttestét vasárnap reggel.

Erősödő New York-i indexek
Emelkedő indexekkel nyitottak a tőzsdék New Yorkban hétfőn.

Többet keresnek az amerikaiak
Nőttek az amerikai személyi jövedelmek és kiadások januárban

Makai a fővárosi romaügyi megbízott
Makai Istvánt nevezte ki Budapest romaügyi biztosává Tarlós István főpolgármester

Nem várnak gyors kamatcsökkentést Londonból
„Túl magabiztosan” árazza a piac a magyar jegybank szigorítási ciklusának végét – vélekedtek hétfőn londoni felzárkózó piaci elemzők.

Szőcs: ne a Jobbik diktáljon Alföldi-ügyben
Alföldi Róbertnek érvényes szerződése van, ami öt évre szól

Kétmilliárdból újul meg az Esterházy-kastély
A pápai Esterházy-kastély felújítására az elkövetkező két évben összesen 2,1 milliárd forintot költenek; ebből 1,7 milliárdot tesz ki az Európai Unió (EU) és a norvég alap támogatása, a város önrésze pedig meghaladja a 300 milliót - mondta Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere hétfőn.

BL-döntő lehet Budapesten
Amennyiben felépül Budapesten egy új nemzeti futballstadion, a magyar főváros Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt rendezhet - jelentette ki Berzi Sándor, a honi szövetség alelnöke hétfőn.

Nem csak a szegény országok lázadnak
Nem a legszegényebb arab országokban tört ki lázadás az elit ellen

Javult a szállodák helyzete
Az Eurostat kimutatásai szerint Magyarországon az uniós átlagnál árnyalatnyit nagyobb mértékben, 3,3 százalékkal nőtt tavaly a vendégéjszakák száma.

"A fiatalok mehetnek a talponállókba"
Derült égből érte a Tűzraktér munkatársait a hír, hogy megszüntetné az önkormányzat az emblematikus kultúrközpontot. Az LMP szerint ez a fiatalság elleni program része, a helyiek csak most térnek magukhoz. Egy hónapjuk van kitalálni valamit.

Egymást vádolják prostituáltgyilkossággal
Egymást vádolta egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőperben a Fővárosi Bíróságon (FB) hétfőn két fiatal, akik az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

Réz András: nem kell hajtanunk az Oscarra
A filmesztéta szerint nem igen olvasható ki hollywoodi trend az Oscar-díjakból, de azt észrevehetjük, hogy már az új generáció tagjai vannak az esélyesek között. A magyar rendezőknek pedig nem igazán kell foglalkozniuk az amerikai filmakadémia díjával, míg a hazai szakembereknek nagy megbecsülést jelenthet a szobor.

A "nagy öregek" mentették meg az Oscart
Az Amerikai Filmakadémia valami frisset és fiatalosat akart kitalálni a 83. díjátadó ceremóniára, ám az ifjú műsorvezető páros gyenge produkcióját messze túlszárnyalta a színpadon megjelenő Billy Crystal vagy Kirk Douglas.

Orbán: rendet kell tenni a magyar futballban
Közös erőfeszítéssel kell rendet tenni a magyar futballban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Magyar Labdarúgás Fórumán megtartott beszédében, a Papp László Budapest Sportarénában.

Kabrió készült a Subaru Impreza WRX STi-ből
Egy amerikai Subaru-márkakereskedés öt darab Impreza WRX STi-t alakít át vászontetős kabrióvá. Bár ne tennék!

Felesleges a gyerek lázát rögtön csillapítani
A szülők gyakran túlreagálják, ha belázasodik a gyerek - állapítja meg az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia (AAP) hétfőn közzétett jelentése. A szervezet arra kéri a szülőket, hogy ne akarják minden áron lefelé nyomni a gyerek megemelkedett hőmérsékletét, inkább arra törekedjenek, hogy a kicsinek jó legyen a közérzete.

Obama rákényszerülhet az amerikai klímaprogram elhalasztására
A költségvetési megszorítások miatt elképzelhető, hogy az amerikai elnök rákényszerül arra, hogy két évvel elhalassza kormánya környezetvédelmi programját. Ha nem sikerül megállapodnia a republikánusokkal, akkor Barack Obama nem tudja betartani választási ígéretét, amelyben száznyolcvan fokos fordulatot ígért a klímapolitikában.

Medencének használtak a lelátót a brazil drukkerek - videó
Hatalmas esőzés előzte meg a Sao Paulo-Palmeiras brazil bajnokit, a Morumbi-stadion lelátóján szó szerint állt a víz, de ez sem riasztott vissza néhány vállalkozókedvű szurkolót attól, hogy ugráljon, valamint úszkáljon a medencét idéző arénában.

Gattuso Roberto Carlos csapattársa lehet Mahacskalában
Nem áll le az orosz Anzsi Mahacskala labdarúgócsapata, és már-már a dúsgazdag arab sejk által irányított angol Manchester Cityre jellemző módon dobálózik a nevekkel és a milliókkal. Az Anzsi ezúttal Gennaro Gattusóra vetette ki hálóját.

Melissa Leo elnézést kért a káromkodásért
Egyértelmű, hogy Melissa Leo köszönőbeszéde vitte el a prímet ma hajnalban az Oscar-díj átadáson, de sajnos nem épp választékos stílusa miatt.

Újra apa lett egy 72 éves brit férfi
A múlt hónapban megszületett annak a brit nyugdíjasnak a tizenharmadik gyermeke, aki arról ismert, hogy nála 46 évvel fiatalabb neje 2009-ben ikreknek adott életet.

Pánik a földrengés áldozataira emlékezők között
Földrengés okozott pánikot vasárnap az egy évvel ezelőtti földmozgás áldozataira emlékező tömegben Chile középső részén.

Andy van der Meyde visszavonul
A 31 éves szélső nem talált csapatot magának.

Nem nyílik a Suzuki légzsákja
Akár 60g gyorsulás is túlélhető rövid ideig, ugyanakkkor 6g is okozhat súlyos sérülést. Jól, vagy rosszul működik-e a rendszer, ha nem csinál semmit?

Hétfőn kezdődik Szabó Dézi gyilkosainak büntetőpere
Hétfőn kezdődik a Fővárosi Bíróságon a 2008 augusztusában brutálisan megölt táncoslány, Szabó Dézi gyilkosainak pere.

Egyórára csökkent a várakozás Záhonynál
Egy órára csökkent a várakozási idő a kilépő irányú teherforgalomban a záhonyi határátkelőn hétfőn.

Lakása közelében hűlt ki
Lakása közelében az utcán találták egy 57 éves bátorligeti asszony holttestét vasárnap reggel.

A hentes és a kocsmáros is ott lesz Vilmosék esküvőjén
A boltos, a hentes és a kocsmáros is megkapta a meghívót Kate Middleton falujában a hercegi pár esküvőjére.

Száz új zuzmófajt fedeztek fel
Másfél millió faj létezhet, de ebből csak százezer ismert.

Dohányzás-és segélyügyben is szigorít Mezőkövesd
Számos közterületen betiltják a dohányzást, a rendetleneknek pedig nem adnak segélyt.

Tom Hanks izzadságától tönkrement az Oscar-díja
Erősen megrongálódtak Tom Hanks több mint tízéves - a Philadephiában és a Forrest Gumpban nyújtott alakításáért odaítélt - Oscar-díjai, és miután a színész nagy becsben tartja a szobrokat, úgy döntött, visszaküldi azokat a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiának rendbehozatalra.

A hiperagresszív svéd pókerzseni nem bírt az ismeretlen magyarral
DodgyFish72 négy és fél óra játék után 14 990 dollárt megtartott a promócióba kapott 15 ezerből.

A Mal Zrt. technológiát váltott
A vörösiszap-katasztrófát okozó ajkai timföldgyárban hétfőtől folyékony helyett földnedves anyag lesz a gyártás mellékterméke.

Elpusztul a dájnamik lájn?
Van rá némi halvány esély, hogy a Seat szűk esztendőinek vége.

Nálunk szerették Nicolas Cage-et
Sőt a Gagyi mami 3 még mindig a második a magyar mozikban. Csak utána jönnek az Oscar-jelöltek.

Autóbalesetben elhunyt Eddie Kirkland amerikai bluesgitáros
Autóbalesetben halt meg 80 évesen: a busz 180 métert tolta maga előtt a floridai koncertje után.

Díjastul eheti meg a dugót a benzin ára
Idén már kisebb a forgalom a főváros útjain, mint korábban ilyenkor. Ha tartósan csökken, felül kell vizsgálni a közlekedéspolitikát. Mi lesz a dugódíjjal?

Hússzor döfött-vágott a földön fekvő, vérző testbe
Egymást vádolta egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőperben a Fővárosi Bíróságon hétfőn két fiatal, akik az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

Csökkentené az üzemanyagok adóját az MSZP
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP azért, hogy az Országgyűlés csökkentse az Európai Unióban megengedett legalacsonyabb szintre az üzemanyagok jövedéki adóját.

Egy pesti kórházban kaptak el egy fegyveres rablót
Egy budapesti kórházban fogtak el a rendőrök egy 29 éves tatabányai férfit, akit két fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

Eltűnt tízmilliók a Fradinál: nyomoz a rendőrség
Sikkasztás miatt indított nyomozást a rendőrség, ismeretlen tettes ellen, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezetője elleni feljelentés alapján.

Vizsgálják az államadósság-növekedést: az MSZP és az LMP nem delegál tagokat
A tervezett kilenc helyett csak hét taggal működik majd az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága által létrehozott, az előző nyolc év alatt bekövetkezett államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság.

Saját meghátrálását ünnepli a Fidesz
Engedett az Európai Bizottság nyomásának és több ponton módosítja a magyar kormány az idehaza és külföldön is sokat bírált médiatörvényt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által beterjesztett módosító csomag hatályon kívül helyezné a legfőbb gumiszabályt, lazít a regisztrációs követelményeken és engedményeket tesz a külföldre menekült tévécsatornáknak, ám a jogszabály leglényegesebb, legtöbbet bírált passzusait változatlanul hagyja.

"Hülye, degenerált p*csa": Szandika teljesen kész van
Úgy tűnik, Szandika hétről hétre egyre nehezebben viseli a villában uralkodó viszonyokat.

Az NGM nem zárja ki, hogy módosítani kell a különadó-törvényt
Az ágazati különadókat vizsgáló uniós eljárások egyike sem jelent kockázatot az adóból várt bevételekre a Nemzetgazdaság Minisztérium szerint, a tárca ugyanakkor nem zárja ki, hogy az eljárások egyes szakaszaiban "olyan elemek merülnek fel, amelyek szükségessé teszik az ágazati különadó törvény korrekcióját" - áll a tárcának az MTI birtokába került háttéranyagában.

Mintha 30 évet öregedett volna az exmodell! (Fotó)
Mick Jagger exneje igen viharverten néz ki legutóbbi fotóján.

Egy divatdiktátor a kifutón
Szorul a gyűrű a 41 éve uralkodó Moamer Kadhafi líbiai vezető körül. A most már csak az ország fővárosában hatalmon lévő ezredes életútját mutatjuk be hírhedten választékos öltözködésén keresztül.

"Ne folytassa a Fidesz a megosztás politikáját!"
Az MSZP továbbra is felelős nemzetpolitikát kíván folytatni - jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Szabó Vilmos, miután a hétvégén részt vett az RMDSZ X. kongresszusán. Kiemelte: nem szabad engedni, hogy Budapestről "szóljanak bele" a határon túli magyarok életébe.

Februárban másodszor kaptak el egy csecsen vezért
Elfogták Haszu Batalov bandavezért - közölte hétfőn az orosz Terrorizmusellenes Nemzeti Bizottság.

Fővárosi romaügyi biztost neveztek ki
Makai Istvánt nevezte ki Budapest romaügyi biztosává Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Piás nő: rendőröknek hajtott, majd táncolni kezdett (Videó)
Csujjogatos balkáni filmes helyzetbe kerültek azok, akik szemtanúi voltak a Kisinyovban történt balesetnek.

Tíz éve volt ilyen utoljára: újra Szlovákiába járnak cukorért a magyarok
A magyar-szlovák határ melletti települések lakói Szlovákiában vásárolják a kristálycukrot. Ennek oka, hogy a szomszédos országban 30-70 forinttal olcsóbb egy kilogramm cukor. A szlovákiai Kisújhelyen a Független Hírügynökség tudósítója szemtanúja volt annak, hogy egy magyar férfi húsz kilót vásárolt, de a bolti eladók elmondták, nem ritka, hogy 60-70 kilót is visz egy-egy vásárló Magyarországra.

Orgazmust is okozhat a szülés (Videó 18+)
Biztosan sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogyan lehet egy kalap alá venni vagy egy napon emlegetni a szülést és az orgazmust, de állítólag egyre többen állítják; nem mítosz, sőt, megtanulható.

BL- vagy EL-döntőt rendezhet Budapest, már csak egy stadion kéne
Amennyiben felépül Budapesten egy új nemzeti futballstadion, a magyar főváros Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-döntőt rendezhet - jelentette ki Berzi Sándor, a honi szövetség alelnöke hétfőn a Magyar Labdarúgás Fórumának Társadalmi kapcsolódások szekciójában.

Tüntettek Miskolcon - mi a baj?
Piaci árusok, kereskedők demonstráltak hétfőn a miskolci városháza előtt, tiltakozva az ellen, hogy a város vezetése úgynevezett őstermelői piacot nyitna a jelenlegi létesítmény közvetlen közelében; a petíciót átvevő Pfliegler Péter alpolgármester közlése szerint Kriza Ákos (Fidesz) polgármester kedden egyeztető tárgyalást tart az árusok képviselőivel.

Kiderült, mi a trükk: Így ejtik pofára Orbánék a neonácikat
"Nem kell ehhez James Bondnak lenni" - magyarázza az akciót jól ismerő nemzetbiztonsági forrásunk.

Függetlenedési dominót generálhat a népszavazás
Veszélyes precedenst teremthet a dél-szudáni térségben tartott sikeres népszavazás Afrika több államában, de nagy kérdés, hogy máshol is megismételhető lesz-e ez a modell

Először a lány szurkálta, majd átvette a kést a fiú
Egymást vádolta egy prostituált meggyilkolása miatt indult büntetőperben a Fővárosi Bíróságon (FB) hétfőn két fiatal, akik az ügyészség szerint együttesen mintegy félszáz késszúrással ölték meg áldozatukat.

Energia: megelőznék a manipulációt és a visszaéléseket
Az Európai Unió soros elnöksége, Magyarország arra törekszik, hogy mielőbb, lehetőleg még ebben a félévben megállapodást érjen el az EU-tagországok között az energiapiacok működésének átláthatóságára vonatkozó, azaz a manipulációk és visszaélések megelőzését lehetővé tévő rendelettervezetről

Változásokat sürgetnek a bölcsődékre vonatkozó jogszabályokban
Bábiné Szottfried Gabriella fideszes és Ertsey Katalin LMP-s parlamenti képviselő is úgy látja, hogy változásokra van szükség a bölcsődéket érintő jogszabályokban. A két politikus azt követően beszélt erről újságírók előtt, hogy egy héten keresztül bölcsődei gondozóként dolgoztak.

Döntött az unió, szankciókat vezetnek be Líbiával szemben
Szankciós intézkedéseket fogadott el hétfőn az Európai Unió Líbia ellen

Bodnár combja szétszakadt
Izomszakadást szenvedett szombaton a Salzburg labdarúgócsapatában játszó Bodnár László, így legalább nyolc hétig nem léphet pályára.

Megzavarták, így kiugrott a második emeletről
Egy budapesti kórházban fogtak el a rendőrök egy 29 éves tatabányai férfit, akit két fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítanak

Egyre fontosabb a Nabucco az Európai Uniónak
Új lendületet kapott a Nabucco ügye, az Európai Unió a korábbinál határozottabban, egyértelműbben támogatja a gázvezeték megépítését; türkmenisztáni gáz is kerülhet a vezetékbe

Kérdés a szocialistákhoz: önök a
A Zuschlag-ügy kapcsán, valamint a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szólaltak fel a képviselők hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Öt BL-szintű játékos is kevés a Fradiba?
A Ferencvárosban jelenleg öt BL-szintű játékos van: Heinz, Csizmadia, Rósa, Andrezinho és Balog Zoltán

Meneszthetik a Palermo edzőjét
Delio Rossi minden bizonnyal már csak néhány napig mondhatja magát a Palermo vezetőedzőjének, ugyanis Maurizio Zamparini, a labdarúgóklub elnöke bejelentette, hogy három trénerrel is tárgyal majd a napokban a posztról.

Kórházban fogtak fegyveres rablót
Egy budapesti kórházban fogtak el a rendőrök egy 29 éves tatabányai férfit, akit két fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság sajtóreferense.

Németh Zsolt: új lendületet kapott a Nabucco
Új lendületet kapott a Nabucco ügye, az Európai Unió a korábbinál határozottabban, egyértelműbben támogatja a gázvezeték megépítését; türkmenisztáni gáz is kerülhet a vezetékbe - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár hétfőn az MTI-nek, miután tárgyalásokat folytatott Budapesten Khalaf Khalafov azeri külügyminiszter-helyettessel.

Így menekítették ki a magyarokat Líbiából - videó!
Szerencsésen zárult a Terrorelhárítási Központ (TEK) menekítő akciója, amelynek során 10 nemzet 96 állampolgárát, köztük 24 magyart hoztak haza Tripoliból. "A 25. órában érkezett a speciálisan összeválogatott műveleti egységünk Líbiába, akiknek a tagjai között helyszíni műtét elvégzésre is képes mentőorvosok is voltak" - közölte Hajdu János, a TEK főigazgatója.

Hónapokra kieshet a líbiai kőolaj a piacról
A líbiai lázongás azt eredményezheti, hogy akár hónapokra is kieshet az észak-afrikai ország nyersolaja a nemzetközi piacról - vélte hétfőn megjelent elemzésében a Bank of America Merril Lynch.

Elszálltak a Gmail levelei
Százötvenezer postafiók tartalma tűnt el, levelekkel, csatolmányokkal, kontaktokkal együtt.

Szankciókat fogadott el az EU Líbia ellen
Szankciós intézkedéseket fogadott el hétfőn az Európai Unió Líbia ellen.

Fazekas: támadófutball kell a közönségnek
"Kell mutatni valamit, amiért a néző kimegy a stadionba, a támadófutball ilyen, és ez még akkor is igaz, ha bizonyos esetekben nem párosul győzelemmel" - jelentette ki hétfőn a Belgiumban élő, 92-szeres válogatott Fazekas László a Magyar Labdarúgás Fórumán.

Romaügyi biztos lett Makai
Makai Istvánt nevezte ki Budapest romaügyi biztosává Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója hétfőn.

Áprilisban folytatódik Berlusconi adócsalási pere
Milánóban tíz hónap szünet után felújították Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek a Mediaset-ügyben indított adócsalási perét, de röviddel később el is napolták április 11-ére.

Kiss László: Nem adhatjuk el az úszóinkat egy tál lencséért
Nem hisz a nagy visszatérésekben Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, aki szerint Ian Thorpe és Michael Phelps sem tudja megismételni korábbi eredményeit a 2012-es londoni olimpián. Kiss úgy gondolja, a világ összes úszója hálát ad az égnek a hosszú dresszek betiltásáért, pedig extrémebb módszerrel is próbálkoztak már az úszók. Az 1936-os olimpián a magyar válogatott úszóinak fenekébe levegőt pumpáltak.

A magyar szurkolók nem huligánok - a drukkerek nem akarnak szurkolói kártyát
A drukkerek szerint nincs szükség a szurkolói kártyák bevezetésére, hangzott el a Magyar Labdarúgás Fórumán. Őri Márk, a Videoton FC egyik szurkolói csoportjának vezetője azt mondta, a honi médiában aránytalanul jelenik meg a futball-huliganizmus és a drukkerek által elkövetett vandalizmus.

Nagyváradi művészsorsok a két világháború között
"Éhe a Szépnek..." - nagyváradi művészsorsok a két világháború között címmel nyílik kiállítás március 9-én 15 órakor a Holokauszt Emlékközpontban. A Száműzött művészet programsorozat újabb tárlata Nagyváradot, s a két világháború között a Pece-parti Párizsban festőiskolákat alapító művészeket mutatja be.

Ételrendelés a tévé képernyőjén
A T-Home TV interaktív tévészolgáltatás újabb interaktív funkciókkal bővült: a kvízek és rádiók mellett devizaárfolyamok, horoszkóp és a Netpincér ételrendelő szolgáltatása is helyett kapott az Extrák menüben.

Hat meccset kapott a kiállítása után megőrült focista
Hosszú ideig nem számíthat Douglas játékára a Twente labdarúgócsapata, miután a holland bajnoki címvédő együttes hátvédjét hat meccsre eltiltották. A 23 éves játékost az AZ ellen 2-1-re elveszített meccsen állították ki egy ütés miatt, a piros lap felmutatása után Douglas rátámadt a bíróra és az ellenfél egyik játékosát is fellökte, nehezen tudták csak lefogni a csapattársak. Douglas elfogadta a holland szövetség hatmeccses eltiltását.

A traffipax természetéről vitatkoztak a lézerblokkoló-per tárgyalásán
A Lázár János bérelt S8-as Audijára szerelt lézerblokkoló irányította a figyelmet arra az esetre, amikor egy autóst azért állítottak meg a rendőrök, mert blokkolót használt. Az ügy hétfői tárgyalásán ismertették a védelem álatl felkért igazságügyi szakértő véleményét, amely szerint a rendőrség hivatkozásával szemben a lézeres sebességmérő nem minősül zárt számítógépes rendszernek. A tárgyalást április végére napolták.

Beavatott csodagyerekek, manipulált játékok - tévés csalások
A Való Világ 4 készítőit Olivér kiesésekor - egy állítólag az RTL Klubtól kikerült levél alapján - sokan vádolták meg azzal, hogy manipulálják a műsort, előre megrendezik a szituációkat. Más tévéműsorok készítőire is támadt már a közönség, sőt nemegyszer előfordult, hogy sikerült bebizonyítani a csalást - egyszer például egy gyerekekkel forgatott vetélkedőt kellett törölni, mert segítettek a szereplőknek, egy másik esetben pedig felfüggesztettek emelt díjas telefonos kvízjátékot, miután a céget azzal gyanúsították, hogy manipulálta a játékok menetét, és már előre eldöntötte, hogy kik kerülnek adásba.

Megátkozott magyarok
Hetedíziglen legyen felejtésre kárhoztatva az, aki kényszeresen újra és újra el akarja felejteni a múltját - hangzik a Nemzeti Színház Egyszer élünk című, a múlt pénteken bemutatott darabjának a kulcsmondata. A János vitéz-tematikát ironikusan és sokatmondóan viszi tovább a nemzet színháza. Iluska megússza a Gulagot, de Tündérország messze van. A Mohácsi testvérek ismét a fővárosban, és ismét valami fontosról beszélnek.

Rooney játszhat a Chelsea ellen, a szövetség nem büntette meg
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) bejelentette, hogy nem bünteti meg a Wigan-Manchester United (0-4) Premier League-mérkőzésen szándékos könyöklést bemutató Wayne Rooney-t.

Uniós nyomásra átírná a kormány az ágazati különadókról szóló törvényt
A gazdasági válságra hivatkozva kivetett ágazati különadókról szóló törvény megváltoztatásának lehetőségét is felveti egy gazdasági minisztériumi háttéranyag, amelyet az MTI ismertetett. Az anyag szerint az ágazati adókról szóló törvény módosítható úgy, hogy az ne befolyásolja a különadókból remélt bevételt.

Elhunyt az első világháború utolsó amerikai veteránja
Száztíz éves korában elhunyt Frank Buckles, akit az első világháború utolsó amerikai veteránjának tartanak.

LL Junior és Kasza Tibi beköltöznek a Villába
Az a feladatuk, hogy "igazi előadóművészeket" képezzenek a Való Világ 4 játékosaiból.

Hogyan tovább, Rácz Béla?
Kezd érdekes lenni a Valóvilla élete, most, hogy VV Gombár olyat kapott VV Alekosztól, hogy a ledfal adta a másikat.

Anne Hathaway öt éven belül anya szeretne lenni
Anne Hathaway elismerte, hogy lassan eljön az idő, amikor már nagyon szeretne gyereket.

Mobilinternet egy pásztorórára
Hűségszerződés nélküli mobilnet-szolgáltatást indít a TV2, a legolcsóbb díjcsomag 60 percig használható.

Ronaldinho szabadja bajnokságot nyert
Az 1-0-val Rio de Janeiro állam legjobbja a Flamengo.

Brutális bagolykínzás a kolumbiai meccsen
A kegyetlen futballista belerúgott az ellenfél sérülten fekvő kabalaállatába. Megdöbbentő felvételek.

Tagadnak Szabó Dézi gyilkosai
Több tucat késszúrással ölték meg a fiatal lányt 2008-ban. Nem derült ki, mi volt a vérengzés oka.

Jodi Picoult: Házirend
Az Asperger-szindróma az autizmus enyhébb formája.

Sikkasztás miatt nyomoznak a Fradinál
Állítólag 25 millió eltűnt a Zrt. pénzéből, állítólag Berki Krisztián vette fel nyolc részletben.

Pontszerző magyarok
Checa jók kezdett a Superbike-ban, Tóth és Németh pontott szerzett a Supersportban.

NGM: lehet, hogy módosítani kell a különadókat
A tárca az uniós vizsgálatok miatt esetleg korrigál, de a bevételek miatt nem aggódik.

Ombudsmani kritika a lassú APEH-nak
Újra levélben figyelmeztet Szabó Máté az ügyintézési határidők betartására.

Rooneyt nem büntetik a könyöklésért
Az angol futballszövetség közölte, nem indít eljárást.

Kétszáz lovas Skodákat kap a rendőrség
A luxusautó-konvoj mégsem hagyhatja le a rendőri kíséretet, így ötven Octavia RS-sel bővül a flotta.

Északisí-vb: Marit Björgen 3. aranya

Fővárosi romaügyi biztos lett Makai István
Tarlós nevezte ki a Roma Polgári Tömörülés vezetőjét. A dolga az lesz, hogy gyűjtse a problémákat és programokat készítsen elő.

Öngyilkos dolgozója miatt fizet a Mazda
Hatvanhárommillió jen (151 millió forint) összegű kártérítés megfizetésére ítélte hétfőn egy japán bíróság a Mazda Motor Corp. autógyártó vállalatot egy öngyilkos dolgozója halála miatt.

Mubarak és családja nem moccanhat
Utazási tilalmat rendelt el Hoszni Mubarak megbuktatott egyiptomi elnökkel és szűk családjával szemben az egyiptomi államügyész, míg vizsgálat folyik a politikus ellen - mondta Adel esz-Szajjíd, a jogász szóvivője hétfőn. Szajjíd hozzátette: a volt elnök pénzét és egyéb vagyontárgyait is zárolták.

Meghalt Moacyr Scliar
Életének 74. évében elhunyt Moacyr Scliar brazil író. Scliar az egyik legelismertebb kortárs brazil író volt, művei húsz országban jelentek meg.

Vaginán keresztül műtik ki a vakbelet
Az első, vaginán keresztüli vakbélműtétet 2008 márciusában, a San Diegó-i Orvosi Központban hajtották végre, most azonban már egy német klinikán is alkalmazzák ezt a módszert.

Vesztegzár: hastífusz ütötte fel a fejét egy ukrán iskolában
Az ukrán közegészségügyi szolgálat hastífuszt mutatott ki egy Odessza megyei bentlakásos iskola egyik tanulójánál - adta hírül hétfőn a Szevodnya című lap hírportálja. A kórokozó valószínűleg a rossz minőségű étkezdei koszttal került a szervezetébe.

Hágában vizsgálat indulhat a líbiai erőszak miatt
A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze néhány napon belül eldönti, hogy kezd-e átfogó vizsgálatot azok ellen, akik polgári személyek haláláért felelősek Líbiában.

Kivégzik a lányát halálra kínzó anyát
Néha a vécéből kellett innia a lánynak, mert anyjától se enni, se inni nem kapott.

Líbiai szankcióktól retteg az UniCredit
A líbiai részvényessel bíró olasz nagyvállalatokat és bankokat aggasztják az észak-afrikai országot sújtó ENSZ-szankciók. Olaszország legnagyobb bankja, az UniCredit egy hét alatt 6 százalékos árfolyamveszteséget szenvedett el a milánói tőzsdén.

Kétséges a szibériai tigris megmenekülése
A kihalófélben lévő szibériai tigris effektív állománynagysága már tizennégy állatnál is kevesebb - számolták ki kutatók genetikai elemzésekkel.

Életveszélyes a Balaton jegére menni
A Balatonon - Siófok térségét és néhány védett öblöt kivéve - vékony és életveszélyes a kialakult jégréteg - közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn.

Az I. kerületbe költözött Keanu Reeves
A Mátrix főszereplője két hónapos budapesti munkája során egy első kerületi lakásban pihenheti ki a nap fáradalmait.

70 év után technológiát váltott a Mal
Folyamatos üzem mellett kezdődött a technológiaváltás az ajkai timföldgyárban hétfőn, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. csaknem hetven év után vezeti be az új, száraztechnológiát.

Rossz hírek: jön a hó
Noha a naptár szerint holnap véget ér a tél, az enyhülésre egy jó darabig várni kell majd.

900 ezer embernek kellene szakképzettséget adni
A kormány új felnőttképzési törvényen dolgozik, amelynek egyik lényeges iránya az egyszerűsítés és az átláthatóbbá tétel lesz

Riasztanak Várpalotán
Romlott a levegő minősége Várpalotán, ezért a város polgármestere a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el hétfőn

Az arab válságból profitál Westerwelle
A Der Spiegel elemzése szerint az arab országokban zajló megmozdulások lehetővé teszik, hogy a Westerwelle ledolgozzon valamit népszerűtlenségéből. A Die Welt arról tudósít, hogy sporttá vált Hamburgban a gépkocsi-gyújtogatás.

Új szobrot kap Kosztolányi Szabadkán
Egész alakos szobrot állít Kosztolányi Dezsőnek Szabadkán az Aracs Társadalmi Szervezet

A nap képe

Az intercity elé esett
A helyszínen életét vesztette az a férfi, akit vasárnap délután ütött el egy vonat a csárdaszállási vasútállomásnál.

Hazánkban is aratják a kínai nádat
Megkezdődött a hazánkban egyre népszerűbb energianövény, az energianád betakarítása. Az évek óta belvíz lepte ültetvényeken, Felsőpetényben a mai napon megindultak a gépek, hogy a föld tulajdonosainak a nehéz időjárási körülmények között is nyereséget termelhessenek.

A sógoroknál harcolhatnak a lángtengerrel
Egy ausztriai kiképzőbázison gyakorolhatják a lángoló belső terek oltását az év második felétől a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók

Kadhafi is „beleszól” a benzinárba
Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Jövő hétfőn választják a monetáris tanács tagjait
Az Országgyűlés jövő hétfőn választhatja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjait - mondta Rogán Antal.

Öngyilkosságba hajszolja dolgozóit a Mazda
Hatvanhárommillió jen (151 millió forint) összegű kártérítés megfizetésére ítélte hétfőn egy japán bíróság a Mazda Motor Corp. autógyártó vállalatot egy öngyilkos dolgozója halála miatt.

Utazási tilalom Mubaraknak
Utazási tilalmat rendelt el Hoszni Mubarak megbuktatott egyiptomi elnökkel és szűk családjával szemben az egyiptomi államügyész, míg vizsgálat folyik a politikus ellen.

Minden a magánpénztári reálhozamról
Bár a sajtóban több helyen megjelent, mégsem ma van a reálhozamról rendelkezés határideje

Újságírókat bántalmaztak Pekingben
Vasárnap riportereket bántalmaztak, illetve a hatóságok újságírókat állítottak elő Peking belvárosában - az EU és az Egyesült államok a jogok betartatására szólított fel.

Csökkentené az MSZP a benzin adóját
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP azért, hogy az Országgyűlés csökkentse az Európai Unióban megengedett legalacsonyabb szintre az üzemanyagok jövedéki adóját.

Száraz lesz ezentúl a vörösiszap
Folyamatos üzem mellett kezdődött a technológiaváltás az ajkai timföldgyárban hétfőn, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. csaknem hetven év után vezeti be az új, száraztechnológiát.

Még fél napja van, hogy megszorongassa a főpolgármestert!
Hétfőn éjfélig küldhetik el olvasóink azokat a videokérdéseket, amelyek közül a legjobbakat feltesszük március 2-án Tarlós István főpolgármesternek. Tarlós az [origo] olvasóinak kérdéseire válaszol, ne habozzon, ha régóta furdalja valami az oldalát, amire Tarlós tudhatja a választ!

Újra lehet korcsolyázni Siófoknál a Balatonon
Kinyitott a jégpálya Siófokon, miután tizenhét centiméterre hízott a jég.

Tartósítják a Balaton jegét a csípős éjszakák
Újra lehet korcsolyázni a Balatonon helyenként a tartósan hideg időjárás miatt - hasonló jelenségre még nem volt példa március kezdetén. Az éjszakák egész héten nagyon hidegek maradnak, a jég nem vékonyodik számottevően.

Tárgyalóteremért küzdenek a piti tolvajok miatt túlterhelt bírók
Sokszor saját dolgozószobájukban vagy iratkupacokkal teli átjáróhelyiségekben ítélkeznek a bírók a tavaly nyár óta megszaporodott szabálysértési ügyekben. A bírósági vezetők szerint nemcsak a tárgyalóterem kevés, a bírák és bírósági titkárok is nagyon leterheltek az Orbán-kormány által megszigorított törvény alkalmazása miatt. A Belügyminisztériumban közben felmerült, hogy a jogszabály további kibővítésével még több esetben állítanák bíróság elé szabálysértőket.

Több szavazatra számított a VV4 kiesője
A Való Világ 4-ből február 26-án - a szavazatok 29 százalékával - kiesett Gombi szerint ellenfele, Alekosz egy karaktert játszik folyamatosan, Éva pedig nem szalonképes. A legutóbbi távozó úgy véli, hogy legnagyobb gyengesége, hogy túl nagy a szíve.

A pápa és a könyvtár vitája
Egy azték kódex miatt keletkezett feszültség II. János Pál pápa és a vatikáni könyvtárosok között a Corriere della Sera című napilap kutatásai szerint.

Videóra vették Galliano rasszista kirohanását
Hitler iránti szeretetét hangoztatta, és asztalszomszédai állítólagos zsidó származására tett becsmérlő megjegyzést John Galliano, a párizsi Dior-ház vezető tervezője abban a videóban, amelyet csütörtökön készített róla egy pár egy párizsi bárban. Galliano visszautasította a pár vádjait és rágalmazásért pert indított ellenük. A rendőrség hétfőn tart szembesítést az ügyben.

Kártérítést fizet dolgozója öngyilkossága miatt a Mazda
Több mint 150 millió forintnyi kártérítést kell fizetnie a Mazdának azért, mert öngyilkos lett az egyik munkatársa a túlórák okozta depresszió miatt. Japánban az előző pénzügyi évben több mint hatvanan követtek el öngyilkosságot ilyen okból, már egy új szó is született a kimerülés okozta elhalálozásra.

Távirányítóval rendelhetünk pizzát
A T-Home új alkalmazásokkal egészítette ki az IPTV-t, és felkészítette a rendszerét a jövőbeni bővítésekre.

Elszakadt Bodnár László combizma
A 31 éves, 46-szoros válogatott Salzburg-védő a Wiener Neustadt elleni bajnokin sérült meg.

Most két színészt hagytak ki az Oscar In memoriam-montázsából
A lónak is négy lába van, tartja a mondás ugye, arról persze nem szól a fáma, hogy mi van azokkal a lovakkal, amik folyamatosan botladoznak.

Vádat emeltetne az NNI az embercsempészek ellen
A magyarokból és albánokból álló bűnszervezet koszovói menekülteket juttatott az unióba.

Vince Neil hamarabb szabadult
Öt nappal hamarabb szabadult a börtönből az ittas vezetésért leültetett Vince Neil.

Mindörökké Dr. Szöszi
A sztárparádés romantikus vígjátékoknál csak azok paródiája lehet jobb. Mozikban Reese Witherspoon nagy visszatérése, a Honnan tudod?.

Betörés miatt állt le a brit Vodafone
Ismeretlen tettesek behatoltak a szolgáltató basingstoke-i központjába, és néhány ügyfél nem éri el a mobilhálózatot.

Kártérítésre kötelezték a Mazdát egy öngyilkosság miatt
Egyik dolgozójuk depressziós lett a túlmunkától.

Nem volt biztos, hogy mindenki túléli
A líbiai magyar mentőakció szervezői nehezebbre számítottak, még sivatagi menetelésre is készültek.

Kommunistáznak a parlamentben
A nyugdíjreformtörvény finomhangolásán túl a héten nem alkotnak új törvényeket. És mi a véleménye Kadhafinak a magyar parlamentről?

Kadhafi: A feketék lesznek a világ urai
A líbiai diktátor magyarra is lefordított Zöld Könyvéből megtudjuk azt is, miért ostoba dolog meccsre járni.

Meggyes Tamásra uszítja Budait az LMP
Az elszámotatási biztos feladatköre nem zárja ki, hogy a Fidesz visszaélésgyanús ügyeit is vizsgálja.

Líbiai mentőakció: pénteken jött az utasítás Pintértől
Itt mindenki úgy mozdult, ahogy kellett - értékelte a líbiai menekítőakciót Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója hétfőn újságíróknak.

Miskolcon, Győrben és Várpalotán is súlyosbodik a helyzet
Romlott a levegő minősége Győrben, Várpalotán és Miskolcon is, ezért mindhárom városban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

1,8 milliárd forintot kapnak a futball-akadémiák
A szakállamtitkárság szerint várhatóan 1,7-1,8 milliárd forintot kapnak az idei költségvetésből a labdarúgó-akadémiák. Példa nélküli, hogy egy kormányzat ennyi központi forrást különít el utánpótlásképzésre.

Médiatörvény: a sajtóbizottság zöld utat adott a módosítás vitájának
Általános vitára alkalmasnak találta a parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn a médiatörvény és a médiaalkotmány tervezett módosítását, amely a jogszabályoknak az Európai Bizottság által kifogásolt rendelkezéseit változtatná meg a kormány javaslatára.

Forintban adósodnak el a magyarok
Csökkent a háztartások hitelállománya januárban, miután a szezonálisan nem igazított adatok szerint - az előző hónaphoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, devizában azonban nettó törlesztők voltak - közölte a Magyar Nemzeti Bank hétfőn.

A világ egyik legszebb nője, ezúttal meztelenül (Fotók)
Diane Kruger színésznő aktfotóiból válogatott az Egotastic.

Nyugdíj: Éjfélig lehet nyilatkozni a reálhozamról
Éjfélig nyilatkozhatnak az állami rendszerbe visszalépett magánnyugdíjpénztári tagok, hogy hogyan akarnak hozzájutni az esetleges reálhozamhoz - emlékeztetett az MTV Híradója.

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Várpalotán
Romlott a levegő minősége Várpalotán, ezért a város polgármestere a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el hétfőn - közölte az önkormányzat a város honlapján.

A kormány 100 százalékos szélessávú internet-lefedettséget akar
A kormány célja az, hogy 100 százalékos legyen az országban a szélessávú internet-lefedettség azért, mert ez növeli a versenyképességet, segíti a munkahelyteremtést és a kreatív iparágak fejlődését - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs államtitkára.

Facebookon találta meg eltűnt lányát a hajléktalan
Okostelefont kapott egy jótékonysági akció keretében, és egyből megkereste 11 éve nem látott lányát.

Több százmilliót öltek bele, most üresen áll a fürdő
Négy éve tartották meg a csikóistállóból kialakított Monarchia-fürdő próbaüzemét Kisbéren, a több százmillió forintból megépített wellness-központ azóta üresen áll - írta hétfői számában a 24 Óra.

Ma lejár a kedvezményes gázár igénylésének határideje
Hétfőig lehet leadni a kedvezményes gázár iránti kérelmeket azoknak a nagycsaládosoknak, akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek.

Gazdasági okok miatt záratják be a Tűzrakteret
A Tűzraktér Független Kulturális Központot és Alkotóházat 2011. március 31-ével kiürítésre kötelezi a VI. kerületi önkormányzat. A döntést gazdasági okokkal indokolták.

A magyar stabilitási alap jelzés a világnak Cséfalvay szerint
Cséfalvay Zoltán a világgazdaságban történt eseményekkel indokolta a stabilitási alap létrehozását, mint mondta, az alap az óvatosság és az elővigyázatosság terméke.

Nem cicóznak: keményen drágul az üzemanyag
Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Ezért hízott el rettenetesen: Vallott a gyönyörű színésznő
Szokásos fényűzéssel, fiatal műsorvezető párral - a percenként átöltöző Anne Hathaway és a poénokat olvasó James Franco -, különösebb meglepetés nélkül zajlott vasárnap Los Angelesben a 83. Oscar-díjkiosztó ünnepség.

Az egész Földön már csak ketten maradtak
Nem sikerült kitenni a tüntetőket a wisconsini Capitoliumból

Többször megszúrta az apját
Megkéselte az apját egy férfi Kőbányán; a sértettet kórházban ápolják

Aki úgy gondolja, hogy ért a futballhoz, az most hozzászólhat
Március elejére ígért hosszú távú stratégiai tervet Csányi Sándor, a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, amikor hétfőn délelőtt megnyitotta a Magyar labdarúgás fórumát. Kósa lajos előadásában a sportág identitásteremtő hatására hívta fel a figyelmet.

Jövő hétfőn választhatják meg a monetáris tanács tagjait
Az Országgyűlés jövő hétfőn választhatja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjait.

Vesztegetés lett az italozásból
Intézkedő rendőröket akart megvesztegetni egy 20 éves nagykállói férfi Nyíregyházán

Romlik a levegő Miskolcon
Romlik Miskolcon a levegő minősége, ezért hétfőn elrendelték a városban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Vitára alkalmasnak találták a médiatörvény módosítását
Általános vitára alkalmasnak találta a parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn a médiatörvény és a médiaalkotmány tervezett módosítását, amely a jogszabályoknak az Európai Bizottság által kifogásolt rendelkezéseit változtatná meg a kormány javaslatára.

Meg kellene adni az elsőbbséget
Bár a korábbi esztendőhöz képest mintegy két százalékkal, 718-ra csökkent 2010-ben a személyi sérüléssel járó balesetek száma, negyedével többen vesztették életüket tavaly Csongrád megye útjain

Az alap az óvatosság és az elővigyázatosság terméke
Cséfalvay Zoltán a világgazdaságban történt eseményekkel indokolta a stabilitási alap létrehozását, mint mondta, az alap az óvatosság és az elővigyázatosság terméke.

A tetőn keresztül lopta a cigit
Négyszázezer forint értékben dohányárut lopott, de tetten érték a betörőt Pécsett.

Egyiptomba menekülnek Líbiából a vendégmunkások - Képgaléria!

Csökkent a családok hitelállománya
Csökkent a háztartások hitelállománya januárban, miután a szezonálisan nem igazított adatok szerint - az előző hónaphoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, devizában azonban nettó törlesztők voltak - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Új felnőttképzési törvény készül
A kormány új felnőttképzési törvényen dolgozik, amelynek egyik lényeges iránya az egyszerűsítés és az átláthatóbbá tétel lesz - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Lesz vita a médiatörvényről
Általános vitára alkalmasnak találta a parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn a médiatörvény és a médiaalkotmány tervezett módosítását, amely a jogszabályoknak az Európai Bizottság által kifogásolt rendelkezéseit változtatná meg a kormány javaslatára.

1,8 milliárd jut a futballakadémiáknak
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkársága szerint várhatóan 1,7-1,8 milliárd forintot kapnak az idei költségvetésből a labdarúgó-akadémiák.

Négy éve üres Kisbér wellness-fürdője
Négy éve tartották meg a csikóistállóból kialakított Monarchia-fürdő próbaüzemét Kisbéren, a több száz millió forintból megépített wellness-központ azóta üresen áll - írta a 24 Óra.

Cséfalvay: a stabilitási alap az óvatosság terméke
Cséfalvay Zoltán a világgazdaságban történt eseményekkel indokolta a stabilitási alap létrehozását, mint mondta, az alap az óvatosság és az elővigyázatosság terméke.

Bakondi: szemléletváltásra van szükség
Szemléletváltásra van szükség a rendvédelmi erőknél, a közbiztonságot szolgáló szerveknél, amelyek része a katasztrófavédelem is - jelentette ki Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője Debrecenben.

74 milliárd forintért akar jachtot venni Egyenlítői-Guinea diktátorának fia
380 millió dollárért, azaz mintegy 74 milliárd forintnak megfelelő összegért akar luxusjachtot építtetni Egyenlítői-Guinea diktátorának harmincéves fia. Ez az összeg csaknem a háromszorosa annak, amit az ország egészségügyre és oktatásra költ évente - írja a Telegraph című lap online kiadása.

Ronaldinho nagy góljával lett riói bajnok a Flamengo
A januárban hazatért Ronaldinho góljával megnyerte Rio de Janeiro állam tavaszi bajnokságát a Flamengo labdarúgócsapata.

Iskolakerülő gyermekeik miatt kerül börtönbe egy sajókazai házaspár
Negyedik alkalommal ítéltek el - most jogerősen tíz hónapos börtönbüntetésre -  egy sajókazai házaspárt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába. 2009-ben egy szintén tíz hónapos börtönbüntetést köztársasági elnöki kegyelemmel kerültek el.

Az állatvédők elsőszámú ellensége lett a madarat rugdosó focista - videó
A hétvégén az Atletico Junior-Deportivo Pereira kolumbiai bajnokin a pályára szállt le a hazaiak kabalamadara, egy bagoly, amelyet a mérkőzések alatt mindig elengednek, hogy szerencsét hozzon a csapatnak. A vélhetően megsérült állatot előbb a labda találta el, majd a Deportivo egyik játékosa, Luis Moreno odasétált, és nemes egyszerűséggel lerúgta a pályáról. Az állatvédők már jelezték, hogy feljelentik a focistát, aki vélhetően komoly büntetésre számíthat. Az állatbarátok számára megrázó lehet a videó.

Kinek hisz egy bizalmatlan generáció?
Amikor év elején a West-Balkán nevű szórakozóhelyen három lány meghalt, a tizenévesek a hivatalos, ám számukra hiteltelen csatornákkal szemben egyértelműen a közösségi oldalakon megjelenő, látszólag "első kézből" származó információkban bíztak. Működhet-e egy társadalom az intézmények iránti bizalom nélkül?

Trent Reznor első filmzenéjéért Oscart kapott
A jelenleg inaktív Nine Inch Nails mindenese a Közösségi háló című film zenéjét jegyezte Atticus Ross-szal közösen, és rögtön első filmes munkáját a legrangosabb díjjal jutalmazták.

Elégedett a líbiai menekítőakcióval a Terrorelhárítási Központ vezetője
A Terrorelhárítási Központ főigazgatójának értékelése szerint "mindenki úgy mozdult, ahogy kellett" a líbiai menekítőakcióban. Huszonnégy magyar állampolgárt hoztak haza vasárnap este.

Kadhafi legendás ápolónője is elhagyta Líbiát
Egy amerikai diplomata által "érzéki szőkeként" leírt ukrán származású ápolónő, Kadafi bizalmasa is hazarepült Kijevbe a poglárháborús országból - írja a BBC.

Kevesebb lakáshitelt vettek fel az emberek
Az MNB adatai szerint csökkent a háztartások hitelállománya januárban. Devizában már csak az emberek három százaléka vett fel kölcsönt.

Bodnár László komoly sérülést szenvedett
Izomszakadást szenvedett szombaton a Salzburg labdarúgócsapatban játszó Bodnár László, így legalább nyolc hétig nem léphet pályára.

A várt növekedés helyett zsugorodott a dán gazdaság

Járványveszély egy halászteleki óvodában
Egy kislányt agyhártyagyulladással vittek kórházba, harmincöten megelőző kezelést kapnak.

Jennifer Anistont végre nézik a mozikban
Adam Sandlerrel fut jól a Kellékfeleségben, Nicolas Cages meg 3D-ben bukott: a Féktelen haraggal.

Midibusztender: nem enged az Orangeways
Szerinte az új buszok beállításának elhalasztása napi 30 millió forintos veszteséget okoz a BKV-nak.

Polttal és Bakával evett titokban Pintér
A belügyminiszter a legfelsőbb bíróval és a legfőbb ügyésszel ebédelt, azt mondják, fontosabb ok nélkül.

Tömegbalhé lett a sportszerűtlenségből
Csendőrök tettek rendet az olasz harmadosztályban.

Stabil a forint, 272-273 között az euró

Tarolt a Király beszéde, beintettek a Félszeműnek
Na, ezen is túl vagyunk, mindössze három óra alatt sikerült letudni az idei Oscar-gálát (volt olyan év, amikor négy és fél órásra nyúlt a bohóckodás), mindenki megkapta, akiről előre lehetett tudni, hogy megkapja, a technikai díjakat az Eredet, a fontosabbakat a Király beszéde és a Harcos vitte el, Sorkiné lett a legjobb adaptált forgatókönyv, a Félszemű meg nem kapott egy nyamvadt szobrot sem.A műsor semmivel sem volt jobb vagy rosszabb, mint az eddigiek, voltak jó és rossz pillanatai.

Szikár férfiakra tervezett fürdőruhát a Diesel
Alsónadrágjaikat még szuperhősökkel ajánlgatták, úgy látszik, idén nyáron bejön majd a szikár testalkat.

Ronaldo lehet, hogy másodszorra is apa lesz
Ronaldo lehet, hogy újra apa lesz, a legújabb pletykák szerint ugyanis barátnője terhes.

Kim Kardashian kicsit vetkőzött
Új szexi képek jelentek meg Kim Kardashianról. A képek leginkább egy farmer reklámra emlékeztetnek.

NEFMI: 1,8 milliárdot kapnak a futballakadémiák
Az idei költségvetés 2,2 milliárd forintot különít el utánpótlásképzésre.

Mága Zoltán a Ritzből képviselte az országot
A hegedűs napjában négyszer lépett fel a párizsi agrárvásár magyar standján. Először állítottunk ki ott.

Megvan, ki tud többet Mészáros Dóráról
A sok levél közt egyetlen helyes válasz érkezett.

Hajdu Szabolcs Las Vegasban forgat
Kaszinókban hazárdírozik a magyar rendező 700 ezer dollárból új filmjével. Főszerepben a felesége.

Mire figyeljünk, ha gyilkolunk?
A Krimifalók napján kiderült, elrejthető-e az ujjlenyomat, és hogy átverhető-e a hazugságvizsgáló.

Kudarcba fulladt a kocsiemelős PR-esemény
Az erőember lejtőn felfelé futott a derekára kötözött autóval. Újabb magyar rekord született.

Megérkeztek a Firefox 4 utolsó bétái
Egyszerre jelenhet meg a számítógépekre és az androidos telefonokra szánt verzió.

Lengyel királyság
Taddy Blazusiak a World Indoor Enduro Championship királya lett.

Kétéves csúcson az eurózóna inflációja
A januári éves adat 2,3, a teljes EU-é 2,7 százalék.

Két bolygó kering egy pályán
A felfedezés alátámasztja azt az elméletet, hogy a Föld is hasonló módon osztozott pályáján egy másik égitesttel.

Parlament elé kerülhet a médiatörvény módosító javaslata
A médiatörvény módosítása a jogszabályok EU által kifogásolt rendelkezéseit változtatná meg.

A Twitter segítségével találta meg a lányát egy hajléktalan

A szlovákiai magyar kannibalizmusról
Előre kell bocsátanom, tévednek, akik az alábbi szöveget saját bizonyítványom magyarázataként konzumálják majd. Noha nyilván ezúttal is akadnak megint egypáran, akik csökött előítéleteik, avagy szokás szerint: szövegértelmezési zavaraik miatt azt gondolják, lám, ez a Barak beijedt, hogy kiközösíti őt soraiból a szlovákiai magyarság legutóbbi, Miért is fogyhat a magyar? című nemzetellenes förmedvénye miatt

Orbán-csomag: a piac 600-800 milliárdos kiigazításnak örülne
A piac annak "örülne", ha a magyar kormány kedden egy 600-800 milliárd forint összértékű konszolidációs csomagot jelentene be - közölték hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Közel a
A dollárral és a frankkal szemben is erősödött a hétfői kereskedés első óráiban a forint, az alpesi deviza árfolyama 213 forint alá, a zöldhasúé 197 forint közelébe csökkent.

Brutális képek: Rihanna, megverése után
Sokkoló fotók láttak napvilágot a neten, melyek nem sokkal azután készültek, hogy Rihannát bántalmazták. A képek tanúsága szerint a sztárt rögtön kórházba vitték, miután Chris Brown összeverte.

Fertőző agyhártyagyulladás: rettegnek az ovisok szülei
Túl van az életveszélyen az a halásztelki kislány, akit fertőző agyhártyagyulladás miatt szombaton szállítottak a Szent László Kórházba - közölte a halásztelki Tündérkert Óvoda vezetője hétfőn az MTI-vel. Az intézményvezető cáfolta a TV2 Mokka című adásában elhangzott hírt, miszerint egy másik gyermek is elkapta a fertőzést. A beteg kislánnyal kapcsolatba került mintegy 35 óvodás, illetve felnőtt kétnapos megelőző gyógyszeres kezelést kap.

Hetvenmilliós kárt okozott az OTP alkalmazottja
Csaknem hetvenmillió forint kárt okozott csalással az a banki alkalmazott az OTP Bank kaposvári fiókjának, aki társaival egyéni vállalkozóknak, illetve cégeknek jogosulatlanul engedélyezett hitelt. A Somogy Megyei Főügyészség ellene, valamint két üzletkötő és 23 hiteligénylő ellen jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat - közölte az ügyészség hétfőn.

Kihűlés okozta egy nő halálát Bátorligeten
Kihűlés okozta annak a bátorligeti asszonynak a halálát, akinek a holttestét közterületen találták meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen - közölte a rendőrség hétfőn.

Orbánék terve "rosszabb, mint a sötétben lövöldözés"
"A kormány fiatalkorúakra vonatkozó büntetési tervezete szembemegy a nemzetközi gyakorlattal és az ENSZ ajánlásával is. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a tizenévesek börtönbe zárása közbiztonsági szempontból rosszabb, mint a sötétben lövöldözés" - mondta Gönczöl Katalin, kriminológus a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

Megkéselte apját egy férfi Kőbányán
Megkéselte az apját egy férfi Kőbányán; az apát kórházban ápolják - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Megduplázzák a gyógyszerhamisítók büntetését
A kormány rendelete értelmében március 1-jétől szigorúbb szabályokat kell alkalmazni azokkal szemben, akik engedély nélkül készítenek, forgalmaznak gyógyszert, továbbá indokolatlan mennyiségben birtokolnak ilyen készítményeket - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hétfőn.

Disneylandben erőszakolta meg a rábízott kétévest
A 26 férfi ráadásul telefonjával rögzítette tettét.

Rogán: "butaság, hogy a tanács hiánya rossz üzenetet közvetít"
Az Országgyűlés jövő hétfőn választhatja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjait. Rogán Antal (Fidesz), a parlament gazdasági és informatikai bizottságának elnöke hétfőn a Parlamentben újságíróknak elmondta: tervei szerint a bizottság jövő hétfői ülésén jelölné a monetáris tanács külsős tagjait, akiket a testület az ülésén meg is hallgatna. Hozzátette: még aznap, március 7-én a parlament meg is választhatja a tagokat.

Új Skodákat kap a rendőrség
Ötven új, RS Skoda Octavia típusú gépkocsit kap a rendőrség a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatos feladatok ellátására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Intézkedő rendőröket akartak lefizetni
Intézkedő rendőröket akart megvesztegetni egy 20 éves nagykállói férfi Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn. A rendőröket két verekedőhöz hívták még szombaton, és az intézkedés során a férfiak egyike többször is pénzt ajánlott a járőröknek, ha elengedik.

Eltűntek a levelek 150 ezer Gmail fiókból
A cég reméli, hogy vissza tudják állítani a rendszerhiba miatt eltűnt levelezéseket.

Euróövezet: kétéves csúcson az infláció
Az euróövezetben több mint 2 éves csúcsra emelkedett az infláció januárban. Az Eurostat hétfőn közölt felülvizsgált adatai szerint a fogyasztói árak 2,3 százalékkal emelkedtek januárban az egy évvel korábbi szinthez képest a 17 tagú euróövezetben.

Feketén kiszervezett exdolgozókkal spórol az ELTE cége
Az ELTE sporttelepének volt dolgozói szerint az egyetem cége a legsötétebb fantomvállalatoknak passzolta át őket, anélkül, hogy tudtak volna róla. Fél évig aprópénzért gályáztatták őket, mint utóbb kiderült, feketén.

Ufók jártak Békéscsabán (Videó)
Földönkívüliek látogattak szombat éjjel Békéscsabára

Orbán Viktor üzent: Bekeményít
A legszövevényesebb ügyek kivizsgálására is rendelkezésre állnak az eszközök, írta a politikus.

Halálos mellékhatásai vannak a gyógyszernek: A kormány hibázott
Az illetékesek - orvosok és a minisztériumi tisztségviselők egyaránt - tisztában voltak azzal, hogy a szernek komoly neurológiai, pszichiátriai mellékhatásai vannak: például hallucinációkat, depressziót, öngyilkossági hajlamot idéz elő.

Új termeket, sőt aulát is építenek
Korszerűsítik és bővítik az általános iskolát Téten. Az intézmény megújítására több mint 285 millió forintot nyert el a Győr-Moson-Sopron megyei kisváros a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

Több mint 100 millió palackot adtak el
A Kékkúti Ásványvízgyártó Zrt. tavaly is megtartotta hazai vezető pozícióját az eladások mennyisége alapján a magyar ásványvízpiacon

Elemzők a piaci
A piac annak „örülne”, ha a magyar kormány kedden egy 600-800 milliárd forint összértékű konszolidációs csomagot jelentene be – közölték hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Tovább nőnek, de India akkor is előzni fog
Kína lakossága tavaly 6,3 millióval 1,34 milliárd fölé nőtt a hétfőn megjelent statisztikai adatok szerint, amelyekkel kapcsolatban elemzők felhívják a figyelmet, hogy a világ legnépesebb országában évről évre lassabban nő a lakosságszám, így a pekingi vezetés hamarosan lazíthat az

Márciustól szigorítanának
A kormány rendelete értelmében március 1-jétől szigorúbb szabályokat kell alkalmazni azokkal szemben, akik engedély nélkül készítenek, forgalmaznak gyógyszert, továbbá indokolatlan mennyiségben birtokolnak ilyen készítményeket

A teljes káoszból mentették ki a magyarokat
Hajdu János dandártábornok, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója hétfő délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a Tripoliban rekedt magyarok kimentéséről és hazaszállításáról.

Év végén fogadhatják el az állampolgársági törvényt
Szlovák kormánypárti politikusok hétvégi nyilatkozatai alapján valószínűsíthető, hogy tovább fog csúszni a szlovák állampolgársági törvény márciusra tervezett módosítása.

Arn már az ötvennyolcadik
Változatlan az élcsoport a női teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezet a belga Kim Clijsters és a szombaton Dohában diadalmaskodó orosz Vera Zvonarjova előtt.

800 milliárdot várnak Orbán csomagjától
A piac annak "örülne", ha a magyar kormány kedden egy 600-800 milliárd forint összértékű konszolidációs csomagot jelentene be - közölték hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Keményebb büntetés vár a gyógyszerhamisítókra
A kormány rendelete értelmében március 1-jétől szigorúbb szabályokat kell alkalmazni azokkal szemben, akik engedély nélkül készítenek, forgalmaznak gyógyszert, továbbá indokolatlan mennyiségben birtokolnak ilyen készítményeket - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hétfőn.

Jövő hétfőn választják a Monetáris Tanács tagjait
Az Országgyűlés jövő hétfőn választhatja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjait - mondta Rogán Antal.

Új autókat kap a rendőrség
Ötven új, RS Skoda Octavia típusú gépkocsit kap a rendőrség a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatos feladatok ellátására - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hamarosan kész az MLSZ stratégiai terve
Március elejére ígért hosszú távú stratégiai tervet Csányi Sándor, a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, amikor hétfőn délelőtt megnyitotta a Magyar Labdarúgás Fórumát.

Nem szélmalomharc a spanyol zöldgazdaság-fejlesztés
A környezetbarát iparágak felfuttatása révén szándékszik egymillió új munkahelyet teremteni Spanyolország. Ahogy a magyarországi foglalkoztatottság növelése nehéz kormányzati feladvány, úgy a spanyol zöld iparfejlesztés is. 2014-re például legalább 200 ezer elektromos autót terveznek eladni, de tavaly mindössze 15-öt sikerült.

Új részekkel folytatódik a Született feleségek és Doktor House
Március 2-tól, szerdától új évaddal lesz a Tv2-n a Doktor House és a Született feleségek, utánuk pedig egy hazai premier, a Doktor Donor kerül adásba.

Melyik a finom, és melyik az egészséges kenyér?
A magyarok többsége még mindig a fehér búzakenyérre szavaz, azok viszont, akik megengedhetik maguknak, egyre inkább az egészségesebb, magasabb rosttartalmú, sötétebb kenyereket választják. Mi a különbség a finomliszt és a teljes kiőrlésű liszt tápanyagtartalma között?

A közeljövőt jósolják a múlt aszályaiból
Az Egyesült Államok délnyugati részét egykor több ezer éven át sújtó aszályos időszakok megmutathatják, mire kell felkészülni a jövőben a növekvő üvegházgáz-kibocsátás miatt - figyelmeztetnek kutatók.

Kiürültek a polcok a magyar termelőket segítő boltokban
Áru- és vásárlóhiánnyal küzd a Magosz által életre hívott szociális bolthálózat, ami egyrészt a hazai élelmiszer-termelőket kívánta jobb helyzetbe hozni, másrészt a lakosságnak akart olcsóbb termékeket kínálni. A nehézségek ellenére nem mindenki temetné a hálózatot, igaz, azt is elismerik, hogy alapjaiban kellene átszervezni a rendszert, ami állítólag folyamatban van, bár a részletek egyelőre nem ismertek.

Die Zeit: Az EU nem védte meg az európai értékeket a médiatörvény ügyében
Egy német lap szerint az Európai Unió elárulja Európa értékeit azzal, hogy a magyar médiatörvény csaknem változatlan marad.

Tovább harcol az Orangeways a midibusz-üzemeltetésért
Az Orangeways Zrt. szerint a BKV valós és okszerű indokok nélkül minősítette eredménytelennek a midibusztendert, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult.

Udinei ékpár és az Arsenal hóhérja a világválogatottban
Az idény első kupadöntőjén óriási meglepetés született, a német bajnoki cím alighanem eldőlt, a Serie A-ban rekordgyőzelem született. Heti álomcsapatunk kapujában az angol ligakupa-döntő főhőse, a csatársorban pedig a Palermónak hetet rúgó Udinese két játékosa kapott helyet.

Magyar őssejtkutató világelső eredményt ért el lovakkal
A világon először sikerült lovak testi sejtjeiből olyan őssejteket létrehozni, amelyek később szinte bármilyen sejttípussá képesek átalakulni. A Kanadában dolgozó Nagy András vezetésével elért eredményeknek - a lehetséges állatorvosi alkalmazásokon kívül - az emberi gyógyászatban is komoly szerep juthat a jövőben, elsősorban az ízületi problémák jobb megértésében.

Két hete nem nyugszik az idő a Földközi-tengeren
Az elkövetkező napokban egy mediterrán ciklon sok esővel áztatja Olaszország térségét, ami áradásokhoz és földcsuszamlásokhoz is vezethet. Közel két hete egymást érik a ciklonok a Földközi-tenger felett. A korábbi viharokat Mallorca partjainál víztölcsérek kísérték, míg Rodoszon pár napja tornádó pusztíthatott.

Tíz éve nem bír az Edmonton a Bocsokkal
Sorozatban ötödik idegenbeli meccsét nyerte meg a Boston Bruins az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A vasárnapi játéknapon az Észak-keleti csoportot vezető gárda a sereghajtó Edmonton Oilers otthonában diadalmaskodott 3-2-re. A Bocsoknak ez volt zsinórban a kilencedik győzelme az Edmonton ellen, a kanadaiak utoljára 2000. októberében győzték le a Bostont.

Az inkák gabonája lehet a jövő élelmiszere
Az ősi inka gabonafajtát, a quinoát (Chenopodium quinoa) tartják a jövő egészséges táplálékának.

11,2 százalékos a munkanélküliség

Sásdi Vivient hidegen hagyja, hogy lekurvázták
A Playboy utoljára vetkőző márciusi címlaplánya nem tesz feljelentést, mint mondta, megszokta már a támadásokat.

Súlyos eltiltás várhat Reichelre
Jégen ritkán látható jelenet zajlott le a Klagenfurt–Medvescak EBEL-negyeddöntő első mérkőzésének utolsó másodpercében.

Maratonfutónak gyengék a robotok
Az egyik robot már az első kör után kidőlt, a leggyorsabb 55 óra alatt teljesítette a távot a Japánban megrendezett versenyen.

Tízből négy képviselőt kaptunk el fogadóórán
Egyszerű polgárként a nemdohányzók védelméről akartunk kérdezni. Egy hónapnyi telefonálgatás után sem találkoztunk Pokornival, Rogánnal, Selmeczivel.

A III. félidő pont olyan, mint a magyar bajnokság
A magyar labdarúgást évek, mit évek évtizedek óta igyekeznek megújítani, mindig voltak olyan traumák, amiken túl kellett lépni, VB-döntő, Marseille, Irrapuato, nem sorolom, nem fociblog vagyunk.

Rovásírás üdvözli az autósokat Zuglóban
Az önkormányzat indoklása szerint Zugló tiszteli és ápolja a rákosmezei országgyűlések hagyományait.

Visszavonultatták Barrufet mezét
A Barcelona kézilabda csapatánál senki sem viselheti többet a 16-os számú mezt.

Hosszúsági fokot is érzékelnek a teknősök
A százkilós ál-cserepesteknős a mágneses erővonalak Földdel bezárt szögét is kiszámolja.

A Chelsea, a Pool, az Arsenal ellen nincs Rooney, ha büntetik durva könyökléséért
Ha ezért nem tiltják el a MU-csatárt, akkor semmiért.

Jegybank: egy hét döntésképtelenség
A gazdasági bizottság még csak nem is jelöl ma, a jövő héten egy nap alatt lehet jelölés, meghallgatás, szavazás és így új monetáris tanács.

Fallabda: Krajcsák 8. bajnoki címét nyerte
Beállította Török András csúcsát.

Gyerekkori migrén után nagyobb a nőknél a súlytöbblet esélye
Azok a nők, akiket már gyerekként migrén kínzott, nagyobb valószínűséggel szedtek fel túlsúlyt felnőtt korukra.

Az iskolázottabb embereknek alacsonyabb a vérnyomásuk
A nőknél hatékonyabb vérnyomáscsökkentő a képzés, mint a férfiaknál.

Sandra Bullock nem találkozhat mostohagyerekeivel
Exférjének új menyasszonya, Kat Von D megpróbálja visszamenőleg is eltüntetni a családból a színésznő nyomait. Eddig elenyésző sikerrel.

Gyűlölet fogadta a visszatérő Alekoszt
A korábbi barát, Szandika szeme vérben forgott dühében

Újabb eredmény a magyar-amerikai vegyületről
Újabb gyógyszerkísérleti eredményről számolt be a Richter Gedeon Nyrt. és az amerikai Forest Laboratories Inc. közös fejlesztésű vegyületükkel, a Cariprazine-nal kapcsolatban hétfőn.

Pozitív napok várnak ránk
Hosszabb frontmentes időszakkal indul a hét, ezért a frontra érzékenyek fellélegezhetnek a változékony időjárású napok után. A tartósan napos időszak jó hatással lesz közérzetünkre, azonban a hőmérsékletek még mindig fagypont közelében fognak alakulni. A tavaszias idő sajnos még várat magára.

Fekete hétvégét hagytunk a hátunk mögött
Összesen 369 baleset történt a hétvégén Magyarország útjain, ebből egy járt halálos áldozattal - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői összesítéséből.

Körülzárták a bahreini parlament épületét a tüntetők
Több száz kormányellenes tüntető zárta körül hétfőn Bahreinben a parlament épületét.

Már 474 ezer magyarnak nincs munkája
A munkanélküliségi ráta 2010. november és 2011. január között 11,2 százalékra nőtt a megelőző időszaki és az egy évvel korábbi 10,8 százalékról, a munkanélküliek száma 4,0 százalékkal, 474 ezer főre nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A tankkal járó nyugdíjas kikészíti a szomszédait (Fotók)
A saját háza előtt "tankol", pontosabban parkol tankkal egy férfi Nagy-Britanniában szomszédjai bosszúságára.

Az Orangeways nekimegy a BKV-nak
A Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult az Orangeways, mivel szerinte nem indokolható a midibusztender eredménytelenné nyilvánítása.

"Magyarország bűntársai": a Die Zeit az EU-t is hibáztatja
Magyarország bűntársai címmel közölt cikket a Die Zeit hetilap online kiadása a magyar médiatörvényről. Az írás alcíme: A médiatörvény csaknem változatlan marad, ezzel pedig az EU elárulja Európa értékeit.

A Rába habzik, a felelőst nem találják
Ismét habzik a Rába, továbbra sem lehet azonban tudni, hogy ezt pontosan mi okozza - olvasható a Pronas környezetvédő civil szervezet honlapján.

M5-ös: valami olcsóbb lesz, mint tervezték
A Nagykőrösi út zajvédelme 444 millió forint helyett 375 millió forintból valósul meg.

Állatszexszel üzletelt a gimnáziumi tanár
Phoenix egyik iskolájában tanító oktató mellett sikerült már másnap kézre keríteni az állatok idomárját is, aki arra tanította be a kutyákat, hogy emberekkel közösüljenek.

Betörtek Gábor Zsazsáékhoz, de kéznél volt a baseballütő
Baseballütővel kergetett el két betörőt Gábor Zsazsa férje otthonukból vasárnapra virradóra.

Rio de Janeiro lakosságával nőtt Kína népessége
Kína lakossága tavaly 6,3 millióval 1,34 milliárd fölé nőtt a hétfőn megjelent statisztikai adatok szerint, amelyekkel kapcsolatban elemzők felhívják a figyelmet, hogy a világ legnépesebb országában évről évre lassabban nő a lakosságszám, így a pekingi vezetés hamarosan lazíthat az "egy gyerek politika" néven elhíresült családtervezési szabályokon. 2025-ben már India lehet a legnépesebb ország a világon.

Zuhan a magyarok libidója
Már a szeretkezés sem szerez annyi örömöt, mint azelőtt. Az elmúlt három évben a korábbi nyolc helyett havi hatszor szerelmeskedtek a magyarok - írja a Bors.

Csúszhat a szlovák állampolgársági törvény módosítása
Szlovák kormánypárti politikusok hétvégi nyilatkozatai alapján valószínűsíthető, hogy tovább fog csúszni a szlovák állampolgársági törvény márciusra tervezett módosítása.

Gyurcsány megdicsérte Orbánt
Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-on készítette elő a keddi bejelentéseit, ami szerinte azt jelzi, hogy a jobboldal fejlődik. A szocialista országgyűlési képviselő az MSZP hétvégi választmányi ülésével kapcsolatban azt írta a közösségi portálon, hogy semmi egetverő nem történt.

Gyerekek kapták el a pécsi szatírt
A férfi éppen aerobic-edzésen résztvevő lányokat bámulva végzett önkielégítést, amikor a járőrök elfogták.

Mi lett velük? Orbán tarolt, ők eltűntek a süllyesztőben
Éberségünket ne veszítsük hát el! Ne feledjétek, nem béke van, csak leplezett háború.

A gyengébbek elégedettebbek
A rosszabb tanulmányi eredményeket felmutató tanulók és a roma származású iskolások elégedettebbek, mint jól tanuló kortársaik

Szalay Tamás Lajos: Mezcsere

Gréczy Zsolt: Az Orbán-kormány bűnei

Az észak-afrikai helyzet alapjában befolyásolja az energiaellátást
Az Európai Unió óriási gazdaság, megvan minden szükséges eszköze ahhoz, hogy biztosítsa a megfelelő energiaellátást az Észak-Afrikában kialakult helyzet ellenére is

Újra megkegyelmez majd a köztársasági elnök?
Jogerősen 10 hónap börtönre és 1 év közügyektől való eltiltásra ítélt egy házaspárt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság; a sajókazai szülők már negyedik alkalommal álltak a hatóság előtt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába

Kulcsár Anna: A stabilitás alkotmánya

Pilhál György: Tárlatrendezés

Marosi: Nagyon ki voltam éhezve a sikerre!
Marosi Ádám ezüstérmet nyert a Palm Springs-i öttusa Világkupa férfi versenyében.

Ludwig Emil: Pénz a dobozban

Török László: Pártfoglalás

Hétfői eredmények: Marosi ezüstérmes
Marosi Ádám ezüstérmet nyert a Palm Springs-i öttusa Világkupa-versenyen.

Nem hagyja magát az Orangeways
A Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult az Orangeways, mivel szerinte nem indokolható a midibusztender eredménytelenné nyilvánítása.

Betörőket kergetett el Gábor Zsazsa férje
Baseball ütővel kergetett el két betörőt Gábor Zsazsa férje otthonukból vasárnapra virradóra.

Del Potro másfél év után nyert újra tornát
Az argentin Juan Martin del Potro a 2009-es US Open óta első trófeáját gyűjtötte be a 442 500 dollár összdíjazású Delray Beach-i keménypályás férfitenisz-tornán, miután a vasárnapi döntőben két szettben verte a hatodikként kiemelt szerb Janko Tipsarevicet.

Orbán türelmet kér az elszámoltatáshoz az emberektől
"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - mondta a kormányfő. Az elszámoltatáshoz türelmet kért az emberektől Orbán Viktor, amikor újabb kérdésekre válaszolt a Facebookon.

Élő közvetítés a Magyar Labdarúgás Fórumáról
A Magyar Labdarúgó Szövetség  idén ünnepli megalakulásának 110. évfordulóját, amelynek alkalmából február 28-án megrendezi a Magyar Labdarúgás Fórumát a Papp László Sportarénában.

Engedély nélkül reklámoztak húsboltot egy Barátok közt-szereplővel
Balogh Edina bátyja a színésznő és a produkció engedélye nélkül használta fel fotóját húsboltja népszerűsítéséhez.

Mezey csak Elekkel volt elégedett, és egyszerűnek titulálta a Vasas stílusát
Mezey György nem tartja rossz eredménynek a Vasas otthonában játszott 0-0-s döntetlent, a Videoton vezetőedzője ugyanakkor csak egy játékosával, Elek Ákossal volt elégedett a hétvégi bajnokin.

Többmilliós kártérítést kell fizetnie a fővárosnak az M5-ös zaja miatt
Kártérítést kapnak a Nagykőrösi út mellett élők, akik 2007 óta pereskednek az M5-ös zaja miatt. Ügyvédjük szerint további perek indulhatnak az ingatlanok értékcsökkenése miatt is.

Igazi hungaricum volt a jelképes koponyalékelés
A jelképes koponyalékelés igazi hungaricum volt a honfoglaló magyarok körében, a 10. században a felnőtt férfiak és nők koponyamaradványain 12-13 százalékos gyakorisággal figyelhető meg - nyilatkozta Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa.

Magyar snowboardos ütközött össze magyar síelővel Ausztriában
Ausztriában három, Szlovákiában két magyar sérült meg síbalesetben a múlt héten, közülük négy embert helikopterrel vittek kórházba - közölte a Független Hírügynökség a Sielok.hu portálra hivatkozva.

Del Potro tornagyőzelmével 77 helyet javított a világranglistán
A női és a férfi tenisz-világranglista élcsoportjában sem történt változás, továbbra is a dán Caroline Wozniacki és a spanyol Rafael Nadal vezet. Juan Martin del Potro 77 helyet lépett előre.

Zenészek szórakoztatták a kora újkori pláza látogatóit
Egy 17. században alapított kereskedelmi központ maradványait fedezték fel a régészek az észak-írországi Dunluce kastély romjai mellett.

Válaszcsapásra készül a szorongatott Kadhafi - tudósítás percről percre
Otthagyta legközelebbi bizalmasa Moammer Kadhafi líbiai vezetőt, és feltehetően újabb katonai repülőtér került az ellene lázadók kezére. Úgy tűnik azonban, Kadhafi visszacsapásra készül, az egyik lázadók kezén lévő városban ostromra készülnek. Tudósítás percről percre.

Anthonyval legyőzte a Miamit a Knicks
A New York múlt héten verbuvált nagy hármasa jobban játszott a Miami sztártriójánál, így a Knicks öt ponttal győzött a Heat csarnokában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Az elődöntőért játszanak a magyar asztaliteniszezők
Az Európai Nemzetek Ligájában a nők premier, a férfiak challenge divízióban juthanak a legjobb négybe.

Balogh Edina bátyja kolbászát hirdeti
Balogh Edina bátyja kolbászait hirdeti, így bajba sodorta Barátok közt-ös szerződését.

Német golfozó a világranglista élén
Martin Kaymer második lett a WGC-Accenture Match Play-bajnokságon.

Arn Gréta már az 58. a világranglistán
A magyar teniszező egy helyet javított, Caroline Wozniacki, illetve Rafael Nadal továbbra is vezet.

100 éves a legidősebb Rangers-szurkoló
Öt éve nem tud nyerni a Columbus Nashville-ben, az Edmonton pedig 2000 óta nem bírja otthon legyőzni a Bostont.

Zséda tisztában van nőiességével

Nézze élőben a magyar futball fórumát!
Az MLSZ a Papp László Sportarénában rendezi a Magyar Labdarúgás Fórumát, az eseményről az Index élő, több helyszínes közvetítést ad.

Fizetési sapkát, 12 csapatot az NB I.-ben
Kevesebb huligánt, több pályát, nemzeti stadiont, elkötelezett edzőket akarnak a focirajongó olvasók.

Steiner Kristóf megpróbált bajuszt növeszteni
Steiner Kristófnak azonban sajnos nem sikerült Clark Gable-höz méltó magasságokba emelkednie.

10 hónap börtönre ítélték a hanyag szülőket
Negyedszerre ítéltek el a sajókazai házaspárt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába.

Eltűnt 150 000 Gmail-postafiók
A pórul járt felhasználók a leveleik helyett csak egy üdvözlő üzentet látják. A Google próbálja visszaállítani az eltűnt leveleket.

Jó hírt kaptak a kamionosok
Megszűnt az Ukrajnába tartó kamionok várakozása a záhony-csapi határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-alföldi regionális szervezetének sajtóreferense.

Ománi tüntetők elzárták az egyik olajfinomítóhoz vezető utat
Akadályt emeltek a tüntetők Omán egyik kikötővárosában a kikötőt és egy olajfinomítót is magába foglaló ipari övezetbe vezető úton - közölték szemtanúk.

"Csoda lenne, ha találnánk valakit"
"Nagyon valószínűtlen", hogy további túlélőket találnak Christchurch-ben - mondták hétfőn az új-zélandi városban dolgozó mentőcsapatok, kiemelve, hogy öt napja nem találtak életre utaló jeleket a romok alatt.

Orbán megint facebookolt: számon kell kérni az államadósságért felelős politikusokat
"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - írja hétfői, ezúttal az elszámoltatás témakörében közzétett Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

Tiltott dohányzás: a vendéglátósok hamisan riogatnak?
Több civil és szakmai szervezet is támogatja a zárt közterületi dohányzás tilalmát szorgalmazó javaslatot - olvasható a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért nevű szervezet hétfői közleményében. A szakemberek szerint a közterületi dohányzás ilyen mértékű korlátozása gyakorlatilag semmiféle többletköltséggel nem jár a költségvetés számára.

Életveszélyben van a fertőző agyhártyagyulladással kezelt kisfiú
Életveszélyes állapotban van egy ötéves kisgyerek, akit fertőző agyhártyagyulladással kezelnek Budapesten - közölte az MTV Híradója.

A BÉT-en is Orbánék csomagjára várnak
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,61 pontos emelkedéssel, 23103,37 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,25 százalékkal erősödött.

Negyedszer ítéltek el egy házaspárt, mert nem járatták iskolába a gyerekeket
Jogerősen 10 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy házaspárt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság; a sajókazai szülők már negyedik alkalommal álltak a hatóság előtt, mert gyermekeiket nem járatták iskolába - közölte Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő.

Negyedszerre sikerült: Megvan a polgármester a botrány után
Először egyenlőség miatt, később érvénytelenség miatt ismételtek.

Szövetkezik az ellenzék és a szakszervezetek
Megállapodást írnak ma alá az ellenzéki Szociálliberális Uniót (USL) alkotó pártok, a PSD és a PNL vezetői a szakszervezetekkel és a munkaadói szövetségekkel, amelyben azt rögzítik, milyen módosításokat tartanak fontosnak a munkaerőpiacon.

Tucatjával érkeznek a kérelmek
Egyszerre harmincegy honosítási kérelmet adtak be a hét végén a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron; ez volt az első csoportos igénylés a városban

„Már a kegyeleti piacon sincs nyugalom”
Már a kegyeleti piacon sincs nyugalom, valósággal elárasztják a piacot az olcsó kínai termékek.

Orbán: Az elszámoltatással a jövőnek tartozunk
Orbán Viktor hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében ismét megköszönte a kérdéseket, majd az elszámoltatás témakörében fejtette ki gondolatait. Ahogy fogalmazott:

A város védői felkészültek Kadhafi katonáinak ostromára
A Tripolitól ötven kilométerre nyugatra fekvő az-Závija várost vasárnap óta ismét birtokló líbiai felkelők arra számítanak, hogy a Moammer Kadhafihoz hű katonák hétfőn megostromolják a települést.

Újabb tőzsdei egyesülés várható?
Régiós tőzsdékkel kötne megállapodásokat a bécsi Wiener Börse annak érdekében, hogy megőrizze vezető szerepét a térségben

Tizenhét bálozóval végzett a vezeték
Leszakadó villanyvezeték ölte meg vasárnap egy brazíliai utcabál 17 résztvevőjét.

Nem várnak tovább
Megszűnt az Ukrajnába tartó kamionok várakozása a záhony-csapi határátkelőhelyen

Hihetetlen dologra költött óriási pénzeket a HM cége
Több tucat feljelentés várható a Honvédelmi Minisztériumot és a tárca több cégét átszőtt korrupciós hálózat ügyében. Ezt a jelenlegi tárcavezető mondta a hírTV Kontraszt című műsorában.

Évszázados festmények, szobrok kerültek elő a buszból
A 19. század végéről származó szobrokat és festményeket próbált kicsempészni Magyarországról egy görög férfi a röszkei határátkelőhelyen, az ipar- és képzőművészeti alkotásokat a pénzügyőrök lefoglalták

Transzvesztita sem dobta fel az idei Oscart
Jövőre sürgősen változtatni kell az Oscaron! Az idei gála ugyanis vitán felül áll abban, hogy nála unalmasabb és kiszámíthatóbb kevesebb akadt a filmaranyszobor történetében. Még az sem javított a helyzeten, hogy James Franco Marilyn Monroe-nak öltözött.

Csendes, téli napunk lesz
Folytatódik a csendes téli idő, az ilyenkor szokásosnál alacsonyabb hőmérséklettel.

Az Inter legyőzte Komanékat - videó
A címvédő Inter 2-0-ra nyert a

Orbán elszámoltatná az államadósság felelőseit
"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - írta az elszámoltatás témakörében közzétett Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

Visszavonul a németek éremhalmozója
A németek vb ezüst- és bronzérmes, Eb-ezüstérmes labdarúgója Torsten Frings bejelentette, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását.

Mourinho a versenynaptár készítőit okolja a Real döntetlenjéért
José Mourinho szerint többek között a rossz versenynaptár az oka annak, hogy a Real Madrid labdarúgócsapata csak gól nélküli döntetlent ért el a Deportivo La Coruna otthonában a szombat esti spanyol bajnokin.

Blikk: Elmeorvos vizsgálja a tescós lövöldözőt
Nemrégiben öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben az a férfi, aki tavaly augusztusban több biztonsági őrre is rálőtt a Váci úti Tescóban - tudta meg a Blikk. A fiatalembert májusig a pszichiátrián kezelik.

Így sózták a halat a rómaiak
Római kori halsózó üzemet tártak fel a Spanyolországban. A létesítmény Déniában, a római Dianiumban kerültek napvilágra.

Frings a nyáron visszavonul
A német labdarúgó-válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes Torsten Frings bejelentette, hogy nyáron befejezi profi pályafutását.

Luxus légitársaság viszi a játékfüggőket Las Vegas-ba
Egy Las Vegas-i kaszinó hangulatát csempészi a fedélzetre egy újonnan indult amerikai luxus légitársaság, amely New Yorkból Las Vegas-ba szállítja majd a játszani és nyerni vágyókat.

Létezhetett egy másik Föld is, amely összeütközött velünk
Először sikerült megfigyelni, hogy ugyanazon a pályán mozog két távoli bolygó csillaga körül. Egykor talán Földünknek is volt egy ilyen párja, amely összeütközhetett velünk, létrehozva a Holdat.

Marosi második lett a Palm Springs-i öttusa-Vk-n
Marosi Ádám ezüstérmet nyert a Palm Springs-i öttusa Világkupa férfi versenyében.

Fejedelmi sírt tártak fel Peruban
Arany- és ezüstkincsekben gazdag, az inkákat megelőző kultúrából fennmaradt fejedelmi sírt tártak fel régészek Peru déli részén.

Az Oscar-nyertesek teljes listája
Mostanra mindenki értesült arról, hogy a vasárnap esti Oscar-gálán Natalie Portman és Colin Firth nyert, valamint A király beszéde rendezője és producerei is aranyszoborral a kezükben távozhattak. Na, de melyik alkotás lett a legjobb animációs rövidfilm, és ki kapott Oscart hangvágásért? Bogarászd át a jelöltek és nyertesek teljes listáját (minden kategóriában pirossal emeltük ki a győztest)!

Kimaradt az Orbán által is kritizált adószabály az eurócsomagból
Az Európai Bizottság és az Európai Tanács állandó elnökének versenyképességi csomagjából kimaradt az adóharmonizáció, amit korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök is kritizált.

Magyar régészek a thébai nekropoliszban
Az egyiptomi Újbirodalom különböző korszakaiból származó sírokat tárnak fel magyar régészek Bács Tamás docens, az ELTE egyiptológiai tanszékvezetője irányításával a thébai nekropoliszban.

Szíj Melinda döntött
Szíj Melinda győrszentiváni koncertje után úgy döntött, nem hagyja abba az éneklést, és azt sem hagyja, hogy volt párja, Péter irányítsa őt.

Sebességkorlátozás az olajár miatt
Spanyolország 110 kilométerre veszi vissza a maximumot, ezzel csökkenthető a fogyasztás.

Dukai Regina magáról készített pólót
Dukai Regina kedvese szárnyakat kapott a szerelemtől. Feczesin Róbert az olasz másodosztályú Ascoli csatára jobban focizik, mióta Dukaival jár.

Magyarországon eddig nem volt egészségtelen élelmiszer
A hamburgeradó szakít azzal a felfogással, hogy nem a termék, hanem a fogyasztó életvitele káros.

NBA: Anthonyval a Miamit is verte a New York
Carmelo Anthony, Amare Stoudemire és Chauncey Billups vezérletével öt ponttal nyert Miamiban a Knicks.

Marosi Ádám ezüstérmes az ötusa Vk-n
A Palm Sprrings-i öttusa Világkupa verseny férfi számát az ukrán Pavlo Timoscsenko nyerte.

Két magyar is síbalesetet szenvedett
Az egyik eset Ausztriában, a másik Szlovákiában történt. Mindkettőjüket helikopterrel vitték kórházba.

Lovász saját műsorban reagál a bulvár-közéletre
Saját talkshow-jában celebekkel beszélget és reméli, hogy nevetni is fognak. Az írott részekbe a Hírcsárdások segítenek.

Villanyvezeték ölt meg 17 brazíliai utcabálozót
Egy kilőtt petárda szakított el egy villanyvezetéket, ami ráhullott a táncolókra.

Alekoszt nem szokták elárulni a barátai
Bár amikor a villába visszatért, csak gyűlölet fogadta, egyedül Szandika árulása bántja.

Del Potro másfél év után nyert tornát
Az argentin teniszező a szerb Janko Tipszarevicset győzte le Delray Beach-ben.

Pánik: a földrengés áldozataira emlékeztek, mikor megmozdult a föld
Földrengés okozott pánikot vasárnap az egy évvel ezelőtti földmozgás áldozataira emlékező tömegben Chile középső részén.

Orbán és Gyurcsány rokona is a Magyar Postánál dolgozik
A miniszterelnök egyik rokona a Magyar Postánál dolgozik, és érdekes egybeesés, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is beszámolt arról: egyik unokahúgát is az állami vállalat alkalmazza - írja hétfői számában a Blikk, amely január végén küldött levelet a 386 képviselőnek, hogy kiderüljön, a politikusok juttatták-e rokonaikat állami álláshoz vagy céges szerződéshez.

Üzenet Amerikából: a dohányzás tiltása nem okoz kárt a vendéglátóiparnak
A nemzetközi tapasztalatok szerint pozitív hatással jár társadalmi és egészségügyi szempontból is a dohányzás drasztikus tiltása. 16 fideszes képviselő pénteken önálló képviselői indítványt nyújtott be, amelyben azt javasolják, hogy minden zárt terű helyiségben tiltsák be a dohányzást.

Dermedten nyitotta a hetet a forint
Alig változott a forint árfolyama a legfontosabb nemzetközi valutákkal szemben hétfő reggelre virradóra a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Megaláztak egy vak embert egy távolsági buszon
Elzavartak egy férfit a távolsági buszon a vakoknak fenntartott ülőhelyről, mert nem volt papírja arról, hogy nem lát - írja a Bors. József felesége kíséretében utazott vizsgálatra, Mezőtúron szálltak fel a Körös Volán járatára.

Meg akarta ölni magát a tescós lövöldöző a börtönben
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben az a férfi, akit 2010 augusztusában tartóztattak le, miután több biztonsági őrre is rálőtt a Váci úti Tesco-ban - írja a Blikk. A fiatalembert most az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják.

Orbán-csomag: százezerrel kevesebben kaphatnak rokkantnyugdíjat?
Fél tucat költségcsökkentő megoldás került a kormány elé csak a gyógyszerpiacot érintő megszorítócsomag részeként - írja hétfői számában a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a kormány intézkedéscsomagjának részeként mintegy 100 ezerrel csökkentenék a rokkantellátásban részesülők számát.

Utcabálozókat ölt meg egy villanyvezeték Brazíliában
Egy leszakadt villanyvezeték ölte meg vasárnap egy brazíliai utcabál 17 résztvevőjét.

Dráma a sípályákon: több magyart is helikopterrel vittek kórházba
Két balesetet szenvedett magyart is helikopterrel kellett kórházba vinni a hétvégén a környező országok síterepeiről - írja a sielok.hu. A honlap adatai szerint a múlt héten, az osztrák és francia pályákon összesen ketten - egy német és egy osztrák haltak meg - többen pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. Különösen a síliftekből kieső gyerekek száma növekedett meg.

Meglepő lépés a Kossuth-díjas színésznőtől: Erre nem számítottak
A színésznő célja a fiatal, pályakezdő kaposvári színészek támogatása.

Késések várhatóak, csak estére végeznek a javítással
A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, Budaörs és Biatorbágy állomások között az egyik vágány fölött hétfőn hajnalban leszakadt a felsővezeték

Rókakotorékot keresett, de hullát talált
A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálatot folytat ismeretlen személyazonosságú

Közös gond a szakemberek elvándorlása
A határon átnyúló egészségügy kérdéseire és a szakmunkaerő helyzetére kiemelt figyelem jut a soros magyar EU-elnökség idején; az uniós szakminiszterek áprilisi informális gödöllői tanácskozásán az ellátórendszerek modernizációját vitatják meg

Kétnapos döntéshozatali dömping kezdődik hétfőn a parlamentben
A képviselők egyebek mellett az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításainak átvilágításáról döntenek az Országgyűlés ma délután kezdődő, két napos ülésén. A házszabálytól való eltérés megszavazása esetén a médiatörvény és a médiaalkotmány, Európai Bizottság által kezdeményezett módosításairól is megkezdődhet a vita.

Döntésképtelen lesz a Monetáris Tanács
Mivel egy héttel csúszik a Monetáris Tanács tagjainak kinevezése és a régi tagok mandátuma március 1-jén lejár, pár napig döntésképtelen lesz a tanács - írja a Világgazdaság.

Az Oscar-gála képei
A király beszéde nyerte el vasárnap a legjobb filmért járó elismerést a 83. Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Kodak Színházban. Az Eredet négy szobrot kapott, A közösségi háló hármat, míg A félszemű díj nélkül maradt. Nézze meg a győzteseket képgalériánkban.

Nem fizeti ki tartozását néhány fogyasztó az Emfesznek
Az Emfesz helyzetét nehezíti, hogy egyes felhasználók

Hétfőn dönt a parlament a nyugdíjvagyon átvilágításáról
A képviselők egyebek mellett az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításainak átvilágításáról döntenek az Országgyűlés hétfő délután kezdődő, kétnapos ülésén. Megkezdődhet a vita a médiatörvény módosításairól, illetve a nemdohányzók védelméről szóló javaslatról is.

Népszabadság: Az egyházakhoz menekülnek a bezárás előtt álló iskolák
A bajban lévő települések közül sokan utolsó mentsvárként az egyházaktól remélik iskoláik megmentését a bezárástól -  írja a Népszabadság. Az önkormányzati iskolák működtetéséhez szükséges pénz egy részét ugyanis a településeknek kell előteremteniük, míg az egyházi intézmények esetében a teljes összeget az állam fizeti.

Lökésre vár a forint, 272 forint felé tart az euró
A péntek esti árfolyamokon nyitotta a hetet a forint, a svájci frankért 213,45 forintot kértek a devizapiacon kora reggel.

Új levéltárakat hoznak létre a közokiratok százezreit őrző közjegyzők
2010. január 1. napján lépett hatályba a közjegyzői törvény azon módosítása, mely a Közjegyzői Levéltárat a köztestületi közlevéltárak sorába emeli, miként azon minisztériumi rendelet is, amely alapján az elkövetkezendő két évben öt területi levéltárat állítanak fel.

Egyre több ország menekíti ki polgárait Líbiából
India is megkezdte Líbiában rekedt állampolgárai kimenekítését - közölte a BBC. Repülővel és hajóval viszik ki őket Líbiából, összesen 18 ezer indiai él az észak-afrikai országban.

Fertőző agyhártyagyulladással kezelnek egy halásztelki óvodást
Életveszélyes állapotban van egy ötéves kisgyerek, akit fertőző agyhártyagyulladással kezelnek Budapesten - értesült az MTV Híradója.

Elmeorvos vizsgálja a tescós lövöldözőt
A férfi öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben.

Mourinho a versenynaptárt okolja
A Real edzője szerint azért lett szombaton csak 0-0 La Corunában, mert kedden még BL-meccset játszottak.

Frings nyáron felhagy a futballal
A 79-szeres német válogatott, 392 meccsen szerepelt eddig a Bundesligában.

Zajártalom miatt fizetnie kell a fővárosnak
Kártérítést kapnak a Nagykőrösi út mellett élők, akik 2007 óta pereskednek. Idén végre elkészül a fal.

Klopp a válogatott vagy a Bayern mestere lehet
A Dortmund a hétvégén a Bayern otthonában is simán nyert, az edzőt már most többen csábítják.

Tarolt A király beszéde az Oscar-gálán
A dadogós angol király négy Oscart kapott, Colin Firth a legjobb színész. A Facebook-filmek sikerült, de a Coen-testvérek nem kaptak semmit.

Picurnak hisz Gombi
Sütemény és buli várta a megsemmisítő vereséggel távozó Gombit. Picurról ugyan felreppentek pletykák, miszerint nem volt hűséges a három hónap alatt. De ez Gombit egyáltalán nem érdekli.

A SZKA kisöpörte a Szpartakot
Vasárnap mindegyik playoffos csapat jégre lépett a KHL-ben.

Elhunyt Beca József
81 éves korában elhunyt Munkács díszpolgára, Beca József, az egykori Szovjetunió egyetlen magyar származású labdarúgó olimpiai bajnoka - írja az Index.

Precedens? Zajártalom miatt fizetnie kell a Fővárosnak
Kártérítés fizetésére ítélte a Fővárosi Bíróság a Fővárosi Önkormányzatot. A fővárosnak azért kell kárpótolnia Nagykőrösi úti lakosokat, mert az M5-ös autópályát bevezető út zaja folyamatosan meghaladta az egészségügyi határértéket. A jogerős ítélet alapján a városvezetés azért fizethet, mert évtizedeken át halogatta egy olyan probléma megoldását, mely budapesti lakosok egészséges környezethez való jogát sértette. A zajvédő fal eközben idén elkészülhet. A fal hossza több mint 910 méter lesz. Az átlátszó, hang-gátló panelek alumínium keretbe foglalt, 2x8 mm vastag biztonsági üvegből készülnek.

Mi történt? Korda Gyuri nagyon lefogyott (Fotó)
Néhány hónap alatt húsz kilót fogyott az énekes.

Napokra megbénul a Monetáris Tanács
Mivel egy héttel csúszik a Monetáris Tanács tagjainak kinevezése és a régi tagok mandátuma március 1-jén lejár, pár napig döntésképtelen lesz a tanács - írja a Világgazdaság a hétfői lapszámban.

GKI: a piac a kormányra vár
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint idehaza idén már a belföldi kereslet is nőni kezd, miközben folytatódik a német kereslet már kissé lassuló bővülése. A külső egyensúly tovább javul, a GDP-növekedés gyorsul, az unió átlagánál 1 százalékkal gyorsabb lesz. A magyar gazdaság megítélése, a pénzügyi folyamatok alakulása szempontjából azonban a GKI szerint az lesz a döntő, hogy mennyire hitelesek azok a strukturális változások, amelyeket a kormány beindít a 3% alatti államháztartási hiány középtávú fenntarthatósága céljából.

Gyászhír: Elment a magyar sportlegenda
Néhány hétig a fővárosban volt gyári munkás.

Kiderült: Orbánék régi bizniszébe száll be Demján
Az elindulástól kezdve egyértelmű volt a szándék.

Megkeseredik a drága cukor a szánkban
Határon innen méregdrágán, határon túl jóval olcsóbban árulja ugyanaz a német

A Társadalompolitikai Tagozat szakított az MSZP-vel
A párton kívül keresi boldogulását az MSZP volt Társadalompolitikai Tagozata. A szerveződést már korábban sem ismerte el tagozatként a párt, a szombati választmányi ülésen pedig megtörtént a végleges szakítás.

Ukrajna számára az EU jelenti a stratégiai irányt
Miközben a nyugati sajtó és a politikusok mintegy varázsütésre ismét az ukrán demokráciát féltik, Kijev célja egy évvel a hatalomváltás után is az európai integráció. Az új ukrán vezetés célja, hogy még az idén aláírja a társult tagságról, a szabadkereskedelmi övezet létrehozásáról és a vízummentes utazásról szóló egyezményt. Mint Pavlo Klimkin, a külügyminiszter európai integrációs ügyekben illetékes helyettese fogalmazott, az európai perspektíváról szóló üzenet lehet, hogy Brüsszel miként dönt a vízum liberalizálásának a kérdésében.

A Király beszédé nyerte a legfontosabb Oscarokat
A király beszéde nyerte el vasárnap a legjobb filmért járó elismerést a 83. Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Kodak Színházban.

Egyházakhoz menekülnek a szegény iskolák
A valós oktatási igények helyett sok településen a gazdasági kényszer diktálja azt, hogy egyházi kezelésbe adják az iskolát - írta a Népszabadság.

Magyarország lesz az EU szegénye
Nemcsak az uniós átlaghoz, de a visegrádi országokhoz képest is egyre nő Magyarország gazdasági elmaradottsága. A világválság az EU azon országait érintette a leglátványosabban, amelyeknek volt honnan visszaesniük, hazánk esetében a krízis tartósította a leszakadást. Erre a két következtetésre jutottunk az EU statisztikai hivatalának friss adatsora alapján, már ha egyáltalán bármit is jelentenek az egy főre jutó GDP-adatok.

Nem biztos, hogy jól járunk a béremeléssel
Sáling József, a KASZ elnöke politikai kommunikációs trükknek tartja a kormány és a munkáltatói oldal megegyezését. Ennek hatására

Ma dönt a Ház a nyugdíjvagyon átvilágításáról
A képviselők egyebek mellett az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők megtakarításainak átvilágításáról döntenek az Országgyűlés ma délután kezdődő, két napos ülésén. A házszabálytól való eltérés megszavazása esetén a médiatörvény és a médiaalkotmány, Európai Bizottság által kezdeményezett módosításairól is megkezdődhet a vita.

A bíróság a Hospinvestnek adott igazat
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 15 napon belül kamataival együtt 943 millió forintot köteles fizetni a Hospinvest Zrt.-nek a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumának ítélete szerint.

Érthetetlen változások az uniós pályázatok körül
Kizárták a civileket az uniós pályázatok bíráló bizottságából, és a bizottsági tagság feltételei sem az átláthatóságot szolgálják - írta a Népszabadság az uniós pályázatok újraírt eljárási rendje alapján.

Világgazdaság: Napokig döntésképtelen lesz a monetáris tanács
Mivel egy héttel csúszik a monetáris tanács tagjainak kinevezése és a régi tagok mandátuma március 1-jén lejár, pár napig döntésképtelen lesz a tanács - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Indul a hajó
Már nem csak méreteiben, a hangjában is egy balatoni kishajót idéz.

Több százmilliós kárt okozhat, hogy késve olvasták le a gázórákat
Az Emfesz gázkereskedőnek mintegy 400-500 millió forint veszteséget okozhatnak az ügyfeleiket átvevő gázszolgáltatókkal fennálló elszámolási problémák, ezért a társaság a Magyar Energia Hivatalhoz fordul iránymutatásért - írja a Népszava a hétfői számában.

Valami nagyon bűzlik az uniós pályázatok körül
Kizárták a civileket az uniós pályázatok bíráló bizottságából, és a bizottsági tagság feltételei sem az átláthatóságot szolgálják - írja a Népszabadság a hétfői lapszámban az uniós pályázatok újraírt eljárási rendje alapján.

Az OEP közel egymilliárdot perkálhat a Hospinvestnek
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 15 napon belül kamataival együtt 943 millió forintot köteles fizetni a Hospinvest Zrt.-nek a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumának ítélete szerint.

Törött sín, leszakadt vezeték - elátkozott reggel?
Két vasútvonalon is késésekre kell számítani hétfőn reggel.

Az egyházhoz löki az iskolákat a szegénység
A valós oktatási igények helyett sok településen a gazdasági kényszer diktálja azt, hogy egyházi kezelésbe adják az iskolát - írja a Népszabadság a hétfői lapszámban.

Kórházátadási tervek vegyes fogadtatással
A fővárosi Fidesz-frakció egy része a kórházak állami kézbe adása ellen van. Több képviselő állította, hogy csak akkor szavazza meg az erről szóló javaslatot, ha az Orbán Viktor egyértelmű kérése vagy utasítása.

Oscar: A király beszéde lett a legjobb film
A király beszéde nyerte el vasárnap a legjobb filmért járó elismerést a 83. Oscar-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Kodak Színházban.

Oscar: itt vannak az első győztesek!
Zajlik a 83. Oscar-díjkiosztó Los Angelesben. A legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot Melissa Leo kapta, a legjobb férfi mellékszereplő Christian Bale lett. Íme, a nyertesek.

Orbán rokona postán dolgozik
A miniszterelnök egyik rokona a Magyar Postánál dolgozik, és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is arról számolt be, hogy egyik unokahúgát is az állami vállalat alkalmazza.

Kadhafi: "Líbia teljesen békés"
Moammer Kadhafi líbiai vezető egy szerb televíziónak kijelentette, hogy Líbiában marad, s a külföldet, illetve az al-Kaidát vádolta a 41 éves uralmát fenyegető lázadásért. A Pink televízió Kadhafi tripoli irodájában készített interjút.

Fájdalmas gyászhír: Elhunyt a magyar sportlegenda
Verssel köszöntette hazáját és társait.

Kapcsolatot találtak a D-vitamin-hiány és a gyerekkori allergia között
A gyermekkori alacsony D-vitamin-szint együtt jár az allergia kialakulásának fokozott kockázatával - állítják a New York állambeli Yeshiva Egyetem Albert Einsteinről elnevezett orvosi karának kutatói.

Oscar 2011: Scarlett Johanson az ügynökével, Spielberg a lányával jött
A frissen elvált Scarlett Johanssont az ügynöke kísérte el az Oscar-gálára. Justin Timberlake az édesanyját, Natalie Portman a vőlegényét, Steven Spielberg a lányát hozta magával. A Sztárpárok közül Javier Bardem és Penélope Cruz, valamint Anette Bening és Warren Beatty vonult együtt a vörös szőnyegen.

Célegyenesben a fogolykínzási ügy nyomozása
A 2006. őszi fogolykínzásokkal kapcsolatban még több tucat tanút kíván kihallgatni a Budapesti Katonai Ügyészség a következő hónapban. Ezután a nyomozást le is zárhatják. A hatóság nem árulta el, van-e már gyanúsítottja az eljárásnak.

A budapesti toronnyal beszélt Kadhafi egyik gépe
Moammer Kadhafi egyik magángépe megfordult Minszkben, majd visszatért Tripoliba - értesült vasárnap máltai repülésirányítói forrásokból az ANSA olasz hírügynökség.

Megérkeztek a kint rekedt magyarok
Vasárnap, nem sokkal délután fél 6 után elindult, 8 óra után pedig megérkezett Líbiából az a repülőgép, amely az ott rekedt magyar állampolgárokat hotza haza.

Oscar 2011: Melyik színésznő volt a legszebb a vörös szőnyegen?
Vasárnap este osztják az Oscar-díjakat Hollywoodban. Nézzük, hogyan öltözött fel az eseményre többek között Sharon Stone, Cate Blanchett, Scarlett Johansson, Anne Hathaway, Michelle Williams, Amy Adams és Helena Bonham Carter!

Oscar-gála 2011
Mennyit visz haza A király beszéde a 12 jelölésből, tényleg Natalie Portman lesz a legjobb, és hogy mennyit hízott Christian Bale? A 83. Oscar-gála nagy kérdései ezek, amikre élőben válaszolunk.

Feszültség a kormányban: Napjai vannak hátra a miniszternek
Egyre nagyobb a botrány az ügy körül.

Különleges légköri jelenséget fotóztak Texasban
Melléknapok és naposzlop jelentek meg a texasi Amarillo városának egén február 6-án reggel. A jelenség érdekessége, hogy a felszínhez közeli légrétegben lebegő mikroszkopikus jégkristályokon alakult ki. Szokványos esetben ilyen halojelenségeket az égbolton átvonuló fátyolfelhők képesek létrehozni.

Oscar 2011
Magyar idő szerint hétfőn hajnali 2-kor kezdődik a 83. Oscar-díjkiosztó. Mi végig itt leszünk, és percről percre közvetítjük a gálát.

A mobil stick igenis hajlítható
Már a Magyar Posta sem a régi – hol vannak azok az idők, mikor a postás még biciklivel mászott ki a címzetthez, ne adj’isten, még be is csöngetett, ha ajánlott küldeményt kellett kézbesíteni!

Ugrásra készen a Kadhafi-ellenes katonák
Egy kelet-líbiai tábornok csapatai készen állnak, felkelő milíciák indulnak Tripolihoz. Kadhafi bírálta az ENSZ BT-t, az USA Bengáziban tapogatózik.

Izraeli tankok lőttek a Gázai övezetben

Pártfoglalás
Súlyos személyes és politikai konfliktusoktól terhes a Magyar Szocialista Párt. Ezt a belső feszültséget a hét végi választmányi ülés sem tudta feloldani. A tanácskozáson Mesterházy Attila pártelnök ajánlása szerint egyhangú döntéssel támogatták és befogadták Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció Platformját, amelyről tavaly októberi megalakítása óta komoly viták folytak.

„A reformációnak Krisztus-központúnak kell lennie”
Bölcskei Gusztáv a közelmúltban tárgyalt Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkárral az új közoktatási törvény tervezetéről, amely érinti az egyházi, így a református egyház által fenntartott iskolákat is. Erről, valamint az alkotmányozás dilemmáiról, a reformáció 500. évfordulójára való készülődésről adott interjút lapunknak a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Aggodalmaskodik a Moody’s
Egy meggyőző reformterv felvázolása még nem elegendő ahhoz, hogy a Moody

Még mindig vezet a Lille
A Lille 1-1-es döntetlent játszott a Lyonnal, így sikerült visszaelőznie a szombaton a Lens ellen 2-0-ra diadalmaskodó Rennes csapatát a francia labdarúgó-bajnokságban. Az idei szezonban régóta első helyen álló Lille utóbbi négy meccsén négy, a jelenlegi második Rennes pedig tizenkét pontot szerzett. Csütörtökön Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven elbúcsúztatta a Lille-t az Európa Ligából.

Kadhafi szerint Líbia teljesen békés
Moammer Kadhafi líbiai vezető egy szerb televíziónak kijelentette, hogy Líbiában marad, s a külföldet, illetve az al-Kaidát vádolta a 41 éves uralmát fenyegető lázadásért. Közben Londonban bejelentették, hogy zárolták Kadhafi vagyonát.

Egy törvényalkotás nélküli hét
A parlament ülésén főleg vitáznak, de döntenek a magánnyugdíj-pénztárak átvilágításáról.