Hírportál Gazdaság Sport Autó IT/Tech Tudomány Bulvár Nőknek Film Zene Egészség

Lisszabonban is tárgyalt Kadhafi küldöttje
A portugál külügyminiszter, Luís Amado szerda délután egy lisszaboni szállodában fogadta a líbiai vezető képviselőjét utóbbi személyes kérésére, közölte a portugál tárca szóvivője. A portugál lapok nem tudták meg sem a küldött kilétét, de azt sem, hogy mi a beosztása Líbiában.

Ismét
Az állami vagyonról szóló törvény módosításával ismét közvetlen, tartós állami tulajdonba kerülhet a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. részvényeinek 25 százaléka

Szerdai eredmények: fölényes kecskeméti siker
A Kecskemét fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a vendég Siófok felett a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Leszámolunk a szén-dioxiddal
Az EU területén kibocsátott üvegházhatást okozó gázok mennyiségét az 1990-es szinthez képest 80-85 százalékkal kívánja csökkenteni az unió 2050-re. Ahhoz hogy ez a cél elérhető legyen 2030-ig 40 százalékkal, 2040-ig 60 százalékkal kell csökkenteni a kibocsátást.

BL: Tottenham-Milan 0-0
Londonban a Milan, Gelsenkirchenben a Valencia szeretné kivívni a továbbjutást. Az első meccsek alapján a házigazdák esélyesebbek, de egyik párharc sem lefutott, sőt.

Kiesett a Milan és a Valencia
A Tottenham és a Schalke jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Milan támadgatott a White Hart Lane-en, de nem bírt a tömörülő angolokkal, míg a Valencia jól kezdett, majd szép lassan kipukkadt a Schalke otthonában.

VV4 kihívás: Szandika trükközött, Éva megúszta
A Való Világ-ban a rúdtáncos lánynál kihívás előtt, ellenfélként szóba jött Éva, Jerzy, Béci, Gigi, de Csengettyű úr, a villa kisegere is, Szandra sikeresen kavart meg mindenkit. Végül az Alekosz mellett legerősebb játékosnak tartott Bécit nevezte meg.

Hende: húsz bűncselekmény a Zrínyi Kommunikációs Kft.-nél
A legfőbb ügyészhez fordult Hende Csaba honvédelmi miniszter a Zrínyi Kommunikációs Kft. bűncselekménygyanús ügyei miatt. A főleg hűtlen kezelés gyanúját felvető ügyekben eltűnt pénzeket a tárca polgári peres úton próbálja visszaszerezni.

Adam Sandler csajai, Anthony Hopkins ördöge - premierek
Anthony Hopkins ördögöt űz, a Marslakók anyákat rabolnak, Adam Sandlernek csajozási gondjai támadnak, a dánok pedig családi válságba kerülnek a héten a mozikban.

David Beckham szerint terhes felesége nagyszerűen érzi magát
A focista egy jótékonysági rendezvényen ragadta meg az alkalmat, hogy a terhes Victoria Beckhamről áradozzon.

Mégis Fehérváron lesz a magyar
A két válogatott szakmai vezetése határozottan kérte a magyar szövetséget, hogy az április 9-ei Magyarország–Szlovénia mérkőzés helyszíne az eredeti terveknek megfelelően Székesfehérvár legyen.

Nagy spórolásra kötelezne az új alkotmány
Vármegyék és Kúria. Mindenki felelős magáért. Ötéves önkormányzati ciklus. Tiltott eladósodás. Az új alkotmány a mostanira épül, de kikerestük az újdonságokat.

Borzalom: másfél tucat férfi erőszakolt meg egy 11 éves lányt
Súlyos bűncselekmény rázta meg egy álmos texasi kisváros nyugalmát. Egy 11 éves kislányt egymás után 18 férfi erőszakolta meg.

Pénzek rekedtek meg a Pest megyei önkormányzatnál
Amint megérkezik a hiányzó összeg a Pest megyei önkormányzattól, az Alapkezelő azonnal továbbutalja a Bursa Hungarica ösztöndíjakat a folyósító felsőoktatási intézményeknek - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM) tartozó Wekerle Sándor Alapkezelő szerdán.

Illinois: vége a rettegésnek a halálsoron
Illinois lett a 16. amerikai állam, ahol eltörtölék a halálbüntetést, miután Pat Quinn kormányzó szerdán aláírta az erről szóló jogszabályt. Az államban lévő börtönök halálsorain ülő elítéltek ítélete ezzel életfogytig tartó börtönbüntetésre módosul.

Malacok lephetik el a Kossuth teret
Több tucat malacból álló kondát akarnak a Parlament elé hajtani tiltakozásképpen a sertéstartók a sertéságazatban kialakult válsághelyzet miatt március végén. A tenyésztők szerint a magas takarmányárak miatt minden felnevelt disznón 7-8000 forintot veszítenek.

Három éve nem volt ilyen: Szerbia és Koszovó őszintén beszélt egymással
Megállapodott Szerbia és Koszovó küldöttsége abban, hogy hamarosan folytatják közvetlen tárgyalásaikat, amelyekre először került sor Koszovó függetlenségének három évvel ezelőtti kinyilvánítása óta.

Titok lengi körül a Biden-Medvegyev találkozót
Dmitrij Medvegyev orosz államfő Joe Biden amerikai alelnökkel találkozva készségét fejezte ki a stratégiai orosz-amerikai kapcsolatok fejlesztésére, és azt hangsúlyozta: reméli, hogy az Egyesült Államok tevékeny támogatásával még idén megoldódik Oroszország Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) való csatlakozásának kérdése.

Kilátástalanság: élő adásban küzdöttek a Tűzraktérért
A Tűzraktér és a VI. kerületi önkormányzat képviselői szerdán délután a budapesti Fúzió Rádió élő adásában csaknem másfél órán át vitatkoztak a kulturális befogadótér sorsáról.

Hende Csaba nem szívbajos a pénz miatt
Hende Csaba szerint a Tolna megyei Medina környéki helyszínt szakmai alapon választották ki, és még ha katonai-szakmai szempontból nem is a legoptimálisabb megoldás, akkor is alkalmas arra, hogy a feladatát ellássa.

Politikusnak áll a magyar énekesnő?
Dér Henit már csak két vizsgaidőszak választja el attól, hogy kézhez kapja politológus diplomáját, amivel tervei szerint majd a határon túli magyarok érdekeit is képviselné.

Hogyan menekülhetünk meg a növekvő adósságtól?
A kommunális szolgáltatásokért fizetendő díjak emelése nélkülözhetetlen lépés ahhoz, hogy Ukrajna ne növelje adósságát

A mostani rablásnál csak nézelődött
Előállították egy börtönben ülő bankrabló fiát a Villányi úti pénzintézeti rablásnál szerdán. A férfi korábban többször is sikertelenül próbált meg kirabolni bankfiókokat, de mostani bankrablásnál csak nézelődött.

A kalózok uralják a piacot
Közel 350 millió dolláros bevételre tettek szert tavaly az online zeneszolgáltatók Kínában

Visszanyerheti régi rangját a borászati társaság
A Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. működteti a jövőben a felszámolás alá került nagyrédei volt Szőlőskert Zrt. borászatát

Ötévente rendeznék a helyhatósági választásokat
Nem tartalmazza a választójog részletes szabályait, de akár a kiskorú gyermekek utáni szavazati jog biztosítására is lehetőséget ad a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete.

Óriási elbocsátás Romániában
Traian Igas belügyminiszter kifejtette, hogy még nem körvonalazódott a végső szám, de az emlegetett 18 ezer nem valós adat. Mint mondta, elsősorban azokat bocsátják el, akik nem teljesítették kötelességüket, kihágást követtek el, vagy bűnvádi eljárás indult ellenük.

Újra Carlos Slim a leggazdagabb ember
A mexikói sajtóban újra vezető hír, hogy az ország leggazdagabb embere, a libanoni származású Carlos Slim Helú tavalyi első helye után megismételte vezető helyét a Forbes magazin százas listáján. Sőt nemcsak megőrizte helyét, hanem újabb húszmilliárd dollárral is megtoldotta tavalyi 54 milliárdos vagyonát.

Alkalmas helyszín Medina, szakmai alapon választották ki
Hende Csaba szerint a Tolna megyei Medina környéki helyszínt szakmai alapon választották ki, és még ha katonai-szakmai szempontból nem is a legoptimálisabb megoldás, akkor is alkalmas arra, hogy a feladatát ellássa. A miniszter elmondta: húsz különböző bűncselekményt tártak fel a Zrínyi Kommunikációs Kft.-nél az átvilágítás során a szakemberek, ezért a legfőbb ügyészhez fordult

Kirúgták a Nobel-békedíjas közgazdászt
A bangladesi Grameen Bank, a „szegények bankja” alapító-vezérigazgatója Muhammad Yunus Nobel-békedíjas közgazdász keresetet nyújtott be a bangladesi legfelső bíróságnál a posztjáról elmozdító jegybanki rendeletet megerősítő bírósági határozat felfüggesztése érdekében.

Betiltják a cápauszonyt?
A tehetős kínaiak és a kelet-ázsiaiak kedvelt ételalapanyagának, a cápauszonynak a kereskedelmét tiltatná be a kínai törvényhozás egy milliárdos képviselője. A mértéktelen halászat számos cápafajt sodort a kipusztulás szélére, és egyébként is nagyon kegyetlen módszerről van szó.

A külügy vizsgálja az szt-listát
A Külügyminisztériumban múlt péntek óta vizsgálatot folytatnak arról, hogy a szigoruantitkos.hu honlapon közölt lista külügyminisztériumi vonatkozásai megfelelnek-e a valóságnak

Chicagóban nincs több halálbüntetés

A Fidesz nem engedi az Ab torkát
Míg a Szájer József azt ígérte, hogy visszaállítják az Alkotmánybíróság jogkörét, a szerdán közzétett Fidesz-KDNP alkotmánytervezete szerint a testület továbbra sem semmisíthet meg bármilyen törvényt. Lövétei István alkotmányjogász szerint ebben az esetben pedig nem beszélhetünk alkotmányos berendezkedésröl.

Pedofíliával vádolnak 21 papot az USA-ban
Gyermekek szexuális bántalmazásának gyanúja miatt Justin Rigali philadelphiai érsek 21 papot függesztett fel a lelkipásztori szolgálatból - közölték szerdán az amerikai lapok.

Magyarul szólt a pápa
XVI. Benedek pápa a hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó 40 napos böjti időszakot, amely a római katolikusok életében a szellemi megújulás és a húsvéti ünnepekre való felkészülés ideje.

Hatezer éve használunk varázsgombát
Európában hatezer éve hallucinogén gombát fogyaszthattak vallási szertartások részeként - erre utal egy spanyolországi barlangfestmény.

Szusza-emlékműért játszanak Újpesten
Március 26-án Szusza Ferencnek, a klub legendás labdarúgójának a tiszteletére a szurkolókkal közösen szervez emléknapot az Újpest.

Túlórában bukták a LEN-kupa-döntőt a Honvéd-pólósok
Nem tudta megtartani háromgólos előnyét a LEN-kupa elődöntőjében a Honvéd férfivízilabda-csapata. A Panioniosz már az első negyedben 6-1-re ellépett az athéni visszavágón, ennek ellenére visszakapaszkodott a Honvéd, ám a hosszabbításban alulmaradt.

Pécsen nyert a Tatran Presov
A Tatran Presov két góllal nyert a Pécs vendégeként a Budapest Bank férfikézilabda-liga szerdai játéknapján.

A Red Bull szárnyal, a Mercedes döcög - F1-esélylatolgatás
A Mercedes szenved, a McLaren a megbízhatósággal küzd, a Ferrari tempója megnyugtató - a nagycsapatok közül egyedül a Red Bull várhatja bizakodva a szezonkezdetet. Mindenki az új gumik miatt panaszkodik, miközben a Hispaniának még autója sincs.

Nagy erejű földrengés volt Japánban
Erős, a Richter-skála szerinti 7,3-es földrengés rázta meg szerdán Japán északkeleti részét.

Ingyenzene: a bubu királya
Egy újabb műfaj, amit még sosem hallottunk: bubu, a polgárháborús Sierra Leonéból. A mai hiphop legőrültebb beatjei! Erős magyar hiphop-soul-triphop-lemez! Parádés mix! Kijött a gitárpop a kisszobából! Dubtechno és extrém metál magyaroktól; nagyvárosi ambient; hajtogatható pingvin.

Eltörölték a halálbüntetést Illionis államban is
Az amerikai tagállamok közöl 16-ként kedden Illinois állam is eltörölte a halálbüntetést. Az államban lévő börtönök halálsorain ülő elítéltek ítélete ezzel életfogytig tartó börtönbüntetésre módosul. A jogszabály július 1-jén lép életbe. 

Enda Kenny Írország új miniszterelnöke
Az egykori általános iskolai tanár kényelmes többséggel rendelkezik a parlamentben.

Elárverezik a nyakláncot, amit Lohan ellopott
A Kamofie & Companyt elárverezi azt a 2500 dollár értékű nyakláncot, melyet Lohan ellopott tőlük.

Gisele Bündchen hátulról mutatta meg a mellét
A 30 éves, egyet szült modell nadrágra vetkőzött, hogy némi mellet és gerincet villantson.

Orosz és olasz arany a műugró Eb-n

A Kecskemét kiütéssel nyert a futball MK-ban
A Kecskemét a Siófokot ütötte ki, a Videoton Kispesten játszott döntetlen.

A Gödöllő női röplabdásai az első döntősök

Mel Gibson megúszhatja börtön nélkül a nőverést
A színész vádalkut fog kötni az ügyésszel, így elkerülheti a börtönbüntetést.

A Vasast a Komjádiban győzte le a Mladost
Egy góllal kapott ki a magyar bajnok.

Vác a Debrecent verte a női kézilabda NB I.-ben
Vác a Debrecent verte a női kézilabda NB I.-ben

A Honvéd nem jutott a LEN-kupa döntőjébe
A Panioniosz 11-6-ra nyerte a visszavágót, két góllal nyerte a párharcot.

Szusza Ferenc emlékművéért játszanak Újpesten
Március 26-án Szusza Ferenc emlékére szurkolókkal közösen szervez emléknapot az Újpest FC.

Mire készül? Eljött az X-faktor sztárjának ideje!
Király L. Norbi különleges hangját eddig nagy világslágerekhez kölcsönözte, most azonban eljött az ő ideje. Március 11-én, pénteken az X-Faktor felfedezettje végre önálló dallal jelentkezik, amelyet a Class FM-en hallhatunk először.

Apátia, gyűlölet, populizmus - mi folyik itt?
A szélsőjobboldali attitűd Európában a politikai paletta közepe felé "kúszik"; a demokrácia védelme érdekében meg kell akadályozni a szélsőség térnyerését - mondta Gert Weisskirchen, a Potsdami Alkalmazott Tudományok Egyetemének (UMC) professzora a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott szerdai előadásában.

Magyarország negyedik a spam-ranglistán
A Magyarországról küldött elektronikus levelet nagy része kéretlen üzenet.

Itt az igazság a forintról
A forint erősödött a svájci frankkal és az euróval szemben délutánhoz képest a devizapiacon.

Pezsgősüveges tragédia: az emberek nem mernek az utcára menni
Hamarosan rendbe jön az a tatabányai kislány, akit hétfőn tíz emelet magasból dobtak fejbe egy pezsgősüveggel - mondta a budapesti Szent János Kórház főorvosa, miután szerda délelőtt megműtötték a tizenegy éves lányt. A tatabányai ház környékén többen már alig mernek utcára menni. A helyiek arról panaszkodtak az RTL Híradónak, hogy rendszeresen dobálják a járókelőket a magasból.

Több étteremből is eltűnhet a sótartó
Lekerülnek a sótartók több étterem asztaláról egy sóellenes kampány miatt. Magyarországon ötször annyi sót esznek az emberek, mint ami még egészséges, ezért is olyan sok a szív és érrendszeri beteg.

Üzent a magyaroknak a pápa
XVI. Benedek pápa a hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó 40 napos böjti időszakot, amely a római katolikusok életében a szellemi megújulás és a húsvéti ünnepekre való felkészülés ideje.

Kolláth: "az új alkotmány egy politikai blődli"
Az új alkotmánytervezet Kolláth György szerint egy "Orbán pátens", egy az abszolút hatalom által kiadott törvényerejű rendelet. Az alkotmányjogász a Független Hírügynökségnek azt mondta a szerdán nyilvánosságra került dokumentumról, hogy az egy minden elemében elhibázott koncepcióból született szerencsétlen tervezet, egy "politikai blődli".

Duzzad a lista: ennyi dollármilliárdos még sosem volt
A Forbes magazin idei ranglistája szerint soha nem volt még annyi dollármilliárdos, mint idén, ugyanis a világ leggazdagabb embereinek listáján már 1210 név szerepel.

Kiderült: Orbán jövőre már egy másik ország vezetője lehet
Magyarország támogatja a gyermekvállalást.

Kínos kormányzati baki: Visszafelé sült el a pályázat
Tizenkét éve eredménytelenül próbálják felszámolni a nagy létszámú bentlakásos intézeteket, a rendszer megrekedt a hetvenes évek szemléleténél.

„Két lehetőség képzelhető el” a határon túli magyarok esetében
Nincsen első és másodosztályú magyar állampolgár; ugyanazon jogok illetnek meg mindenkit, a nem Magyarországon élő magyarok parlamenti képviseletének formáját azonban még ki kell dolgozni

Ismét sztrájk Németországban
A német mozdonyvezetők szerdán országszerte sztrájkba lépnek közép-európai idő szerint 20 órától. A munkabeszüntetés csütörtökön délelőtt tíz óráig tart.

Államadósság: megjelentek a fékek
A Fidesz-KDNP alkotmánytervezete szerint az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhatna el, amely nem eredményezi az államadósság mértékének növekedését; ettől csak különleges jogrend idején, valamint a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése, az egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehetne eltérni.

Tiltanák az
A Fidesz–KDNP alkotmánytervezetének Szabadság és felelősség című fejezete szerint az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen, alapvető jogait tiszteletben kell tartani, védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

40 százalékos növekedés lehet Kelet-Európában
A világ kereskedelmi ingatlanpiacán a beruházások 5-10 százalékkal növekednek idén, és elérhetik a 606 milliárd dollárt, Kelet-Európában viszont negyvenszázalékos növekedés várható

Kúria lehet a Legfelsőbb Bíróságból
Az igazságszolgáltatást érintően több újdonság szerepel a Fidesz

21 településen választanak
Huszonegy településen lesz időközi önkormányzati választás szombaton.

XVI. Benedek pápa megnyitotta a nagyböjti időszakot
XVI. Benedek pápa hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó negyvennapos böjti időszakot, amely a római katolikusok életében a szellemi megújulás és a húsvéti ünnepekre való felkészülés ideje.

Félmilliárd kellene a helyreállításhoz
Gondban vannak mindazon zempléni falvak, amelyeket az elmúlt év nyarán árvíz sújtott, továbbra sem tudják, hogy milyen forrásból állítsák helyre a megáradt hegyvidéki patakok okozta rongálást, a medreket, a támfalakat, és honnan lesz pénz az árvízi biztonság javítására 

Nyugdíjazták a Discoveryt
Az előre eltervezett időpontban, szerdán rendben leszállt a floridai Kennedy Űrközpontban a Discovery amerikai űrrepülőgép, amely ezzel befejezte 27 éves szolgálatát.

Vettel utolérhetetlen
Egy csendes, szürke nyitónap után szerdán a Ferrari, a Mercedes és a Williams egy-egy kocsijával bővült ki a tesztelő mezőny a Circuit de Catalunyán. Az időjárás is sokkal kegyesebb volt az előző napinál: 24-25 fok és napsütés köszöntötte a tizenegy résztvevőt.

Újra csata folyt aTahrír térért
Több tucatnyi ellentüntető kövekkel dobált meg és botokkal támadt szerdán az egyiptomi fővárosban, a Tahrír téren demokráciát követelő tüntetőkre, megpróbálva kiszorítani őket a területről, a csetepatéban két ember megsérült - közölték szemtanúk.

Zimány Linda tetkót, Bódi Sylvi fogékszert villantott
A Sugarbird tavaszi-nyári kollekciójának divatfotózásán jártunk. Bódi Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Horváth Éva, és Zimány Linda mutatták be kollekciójuk legújabb ruhadarabjait. Fogékszerrel, mélyen vágott dekoltázsokkal, és tűsarkú cípőkben pózoltak a lányok a fotósoknak. További képekért kattintson a fotóra!Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Tottenham-Milan, Schalke-Valencia a BL-ben
Bravúrra lenne szüksége az AC Milannak a nyolc közé jutáshoz a Bajnokok Ligájában a Tottenham ellen. A nap másik mérkőzésén a Schalke kapott gól nélkül már kiejtheti a Valenciát.

Mégis bekerült az alkotmánytervezetbe a gyerekek után járó szavazat
Mégis bekerült a gyermekek utáni választójog a Fidesz alkotmánytervezetébe. Bár az egy hónapja Szájer József által felvetett ötletet korábban több kormánytag is kivitelezhetetlennek, számos képviselő pedig képtelenségnek nevezte, a "jövő nemzedékek érdekére" hivatkozva lehetőség most része a tervezet "Szabadság és felelősség" fejezetének.

Újból gálázott a Kecskemét a Magyar Kupában, Nikolic fontos gólt lőtt a Vidiben
A Debrecen után a Siófokot is legyőzte a Kecskemét a labdarúgó Magyar Kupában, a Budapest Honvéd pedig nem tudott előnyt szerezni hazai pályán a Videotonnal szemben a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Eltört a csigolyája a palánkra kent hokisnak
Súlyosan megsérült a Montreal Canadiens hokicsapatának játékosa, Max Pacioretty, miután Zdeno Chara brutálisan a palánkra lökte. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza Pacioretty az NHL-be.

Megválasztotta az új miniszterelnököt az ír parlament
A február 25-i írországi parlamenti választásokon győztes párt, a jobbközép Fine Gael vezetőjét, Enda Kennyt választotta miniszterelnökké nagy többséggel szerdán az ír parlament alsóháza.

Buzek: az EU figyelemmel fogja kísérni a magyar médiatörvény alkalmazását
Üdvözlendő a magyar médiatörvény módosítása, és az Európai Unió figyelemmel fogja kísérni annak alkalmazását - mondta Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Strasbourgban, miután találkozott Schmitt Pál köztársasági elnökkel.

Mike Tyson megpróbálta méltósággal viselni lánya elvesztését
Az egykori bokszoló Ellen DeGeneres műsorában beszélt lánya két évvel ezelőtti haláláról.

Arcba lőtte biliárdon nyert nőjét, aztán rájött, hogy szereti
„Nem tudok élni nélküle!” – kiabálta a floridai férfi a kórházban, karjában barátnőjével. Néhány perccel azelőtt lőtte arcon a nőt, kétszer is.

Fél éven belül döntenek a határon túl élők képviseletéről
A parlament elnöke két lehetőségről beszélt Bácskában, de a részleteket még ki kell dolgozni.

Russel Brand kövér gyerek volt
Katy Perry férje a The View című műsorban promotálta új filmjét.

Egy asztalhoz ültek a szerbek és a koszovóiak
De csak abban állapodtak meg, hogy folytatják a tárgyalásokat.

Pedro de la Rosa ismét a McLaren tesztpilótája

Simán vertük a macedónokat
A férfi kézilabda-Eb-selejtezőn 29-22-re nyert a Mocsai-csapat.

Nincs már jegy a kosaras MK-döntőre
Szolnokon néhány óra alatt elfogytak a jegyek.

Tottenham–AC Milan

A gyermekek szexuális kizsákmányolásáról beszélt Navracsics
A gyermekek a legsérülékenyebbek, ezért Magyarország a korábbi soros elnökségek intézkedéseit folytatva, és új kezdeményezéseket elindítva arra törekszik, hogy az EU többletbiztonságot és -garanciát jelentsen a gyermekeknek - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán a Parlamentben.

Robbanás volt a Micsurin sugárúton
Robbanás történt a moszkvai Micsurin sugárúton egy buszmegállóban, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) akadémiájának közvetlen közelében szerdán, de senki nem sérült meg - közölte a Terrorizmus-ellenes Nemzeti Bizottság.

Múltja kísérti az RTL Klub sztárját (Fotó)
Az RTL Klub egykori műsorvezetőjéről egy érdekes, de meglehetősen kedves kép került fel az internetre, amelyből az is kiderült, hogy a Mónika show háziasszonya bizony modellkedéssel is foglalkozott - számol be a Napi Ász Online.

Nem büntetik meg a kamunéven bemutatkozó fideszest
Az RTL klub híradójának nyilatkozó Lázár János Fidesz frakcióvezető szerint csak viccelt Kerényi.

Az emberek 80 százaléka nem kér a cigifüstből
A dohányfüstmentes szabályozás fokozatosan, világszerte teret nyer, több ország példája is igazolja, hogy a törvényt még a dohányosok többsége is támogatta - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodája.

Nincs pénz az orvosok, nővérek béremelésére
A parlament egészségügyi bizottsága szerdai ülésének témája többek között az egészségügyben dolgozók bérének rendezése volt. Nem meglepő módon kiderült, hogy azt mindenki sorsfordító kérdésnek tartja, ám a fedezetről továbbra sincsen szó. Igaz, az sem egyértelmű, mennyi lenne a mentőöv.

Idén helyrerázódhat az ingatlanpiac
Az idén Varsó, Budapest és Bukarest már közelít a viszonylag kiegyensúlyozott ingatlanpiaci feltételek felé, Prágában és Pozsonyban csak később - az év végétől, illetve a jövő év elejétől - várható változás - közölte a Jones Lang Lasalle ingatlantanácsadó szerdán.

USA: egyre nyilvánvalóbbak az iráni atomprogram katonai vetületei
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) való együttműködésre szólították fel Iránt a nagyhatalmak szerdán, miközben az Egyesült Államok ismét arra figyelmeztetett, hogy az iráni atomprogram katonai vetületei "mindinkább nyilvánvalóak".

Parlagon hevernek az egészséges szívek Magyarországon
Nálunk kevesebben várnak szívátültetésre, mint más országokban - derül ki az erre vonatkozó adatokból. Tavaly például 17 esetben nem tudták felhasználni a beültethető szívet, mert nem jelentkezett elég beteg.

Bestiális: Kinyomták a magzatot a terhes magyar nőből
"Több éjszakán át hallatszott az állandó ordítás és jajgatás" - emlékezett egy névtelen tanú.

Korlátoznák a hipermarketnyitást
Pláza- és hipermarket-építési moratórium elrendelését kezdeményezi szeptember 30-ig a parlamentnek szerdán benyújtott javaslatában az LMP.

Több a közvádas bűncselekmény Borsodban
Borsod-Abaúj-Zemplénben tavaly a nyomozószervek és a nyomozó ügyészség által vizsgált, ismertté vált közvádas bűncselekmények száma az előző évi 24 428-ról 26 778-ra, azaz 9,6 százalékkal növekedett, így a megyék negatív rangsorában a 2009-es tizedik hely után már a negyedik a térség

Feleslegesen aggódnak a vészmadarak, nem lesz itt semmi baj
A dohányfüstmentes szabályozás fokozatosan, világszerte teret nyer, több ország példája is igazolja, hogy a törvényt még a dohányosok többsége is támogatta 

Hamis bombariadók az egyetemeken
Hamis bombariadó volt szerdán tucatnyi oroszországi egyetemen.

Ötmilliárdos oktatásfejlesztés Pécsett
Mintegy ötmilliárd forintot fordít a pécsi önkormányzat a város oktatási intézményeinek átszervezésére, fejlesztésére a következő néhány évben; a tervezet szerint elbocsátások is lesznek

Aeroflot: kétmilliárd dollár Boingekre
Az Aeroflot orosz légitársaság szerdán kétmilliárd dolláros szerződést írt alá nyolc Boeing 777-es repülőgép vásárlásáról.

Enda Kenny az új miniszterelnök
A február 25-i írországi parlamenti választásokon győztes párt, a jobbközép Fine Gael vezetőjét, Enda Kennyt választotta miniszterelnökké nagy többséggel szerdán az ír parlament alsóháza.

Növekvő amerikai olajtartalék
A vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten, a benzintartalék viszont a becsültnél jelentősebben csökkent.

Hunvald egy szépségszalon vezetőjére is
Szépségszalon-vezetőt és ukrán programszervezőt is foglalkoztatott fiktív szerződéssel Hunvald György a VII. kerületi önkormányzatnál. Ezzel is vádolja az ügyészség a volt szocialista polgármestert.

A fogadási maffia szervezte a gyanús meccseket?
A német Stern magazin úgy tudja: a fogadási maffia szervezte és manipulálta azt a két februári, antalyai labdarúgó-mérkőzést, amelyek kapcsán egy magyar bírói hármas is botrányba keveredett.

Rendőrök az OTP moszkvai fiókjában

Magabiztosan nyert a Mocsai-csapat
A magyar férfi kézilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 29-22-re győzött a macedón csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Az új Ptk. a klasszikus zálogjogi biztosíték mellett voksol?
A legújabb jogi irányzat, LB-határozatok, de maga az új Polgári Törvénykönyv koncepciója is, a klasszikus, zálogjogi jellegű biztosítékok mellett teszi majd le a voksot, és elképzelhető az úgynevezett fiduciárius biztosítékok teljes száműzése is - fejtette ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértője.

Korlátozott maradhat az Alkotmánybíróság jogköre
Az új alkotmány tervezetében is szerepel az Alktománybíróság jogköreinek tavaly novemberben elfogadott korlátozása: a testület az új alaptörvény szerint sem semmisíthetne meg korlátlanul adókról vagy költségvetésről szóló jogszabályokat. A tervezetben szerepel egy új eljárás, amellyel a kormánytöbbség maga kérhetne kontrollt a törvények felett.

Macedóniában is nyertek férfi kéziseink, így közel kerültek az Eb-hez
A magyar férfikézilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 29-22-re győzött a macedón csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Nem, nem Ferrari, ez egy Pontiac!
Amit alant láthatnak, az ma már – szerencsére – történelem.

Egymilliót kap, aki segít elfogni a bankrablót
Egy 35 év körüli férfit keres a rendőrség, akinek nem a Villányi úti volt az első akciója.

Kimaradt az olajcsere a szakszervízben?

Riasztó Polo

Hengerfejcsavarok meghúzási sorrendje

Másnak is tetszett a sötétkék Mercedes 240 D

Nem használt a trükkös indítás

Gwen Stefani keményen megdolgozik jó testéért
Az énekesnő számára (saját bevallása szerint) jó alakjának megőrzése

2013 végére elkészülhet a medinai lokátor
A parlamenti pártok nem tiltakoztak az új helyszín ellen, most a tolnai falu lakóit kell meggyőzni.

Martin Scorsese sem fizetett adót
Akárcsak Al Pacino, Martin Scorsese is elfelejtette adót fizetni az elmúlt pár évben.

Kisebb robbanás volt Moszkvában
A Szövetségi Biztonsági Szolgálat akadémiájának közelében robbant valami, senki sem sérült meg.

Lady Gaga azért drogozott, hogy szétcsapja magát a művészetért
Az énekesnő példaképei, Warhol, Jagger és Bowie önpusztítását is híven követte.

4 felesége, 16 gyereke és 1 realityje van
A Sister Wives második évadja indul most Amerikában. Egy többnejű férfi családjáról szóló doku-sorozatról van szó. Így él együtt négy feleség, ha ugyanaz a férjük.

Simor exkluzív a sarlatánokról és az ártalmas inflációról
Ha már egyszer megfizettük az infláció megtörésének az árát, nem szabad megengedni, hogy újrainduljon az inflációs spirál

Galéria: a Fidesz a Magyar Nemzeti Gárdával karöltve avatta fel a rovásírásos táblát
Rovásírásos táblákkal üdvözli a kerületbe érkezőket, vagy azon áthaladókat a zuglói önkormányzat. A táblák felállítását egy jobbikos képviselő javaslatára szavazta meg a képviselőtestület.

Folyt a vér: biciklis gázolót kergetett meg a falu
Járókelők vettek üldözőbe egy kerékpárost, aki elgázolt, és súlyos sérüléseket okozott egy idős asszonynak Berettyóújfaluban; a férfi elmenekült, de később feladta magát - közölte a rendőrség szerdán.

Babakocsis kismamát sodortak el a XIII. kerületben
Megfigyelésre kórházba szállítottak egy gyermeket, akit a babakocsit toló édesanyjával együtt elsodort egy autó a főváros XIII. kerületében, a Váci úton - értesült a HavariaPress.

Rengett a föld: Tokióban kilengtek a felhőkarcolók
Erős, a Richter-skála szerinti 7,3-es földrengés rezegtette meg szerdán helyi idő szerint nem sokkal dél előtt Japán északkeleti részét.

Estek a BÉT-en az árfolyamok, zuhant a Richter
Gyenge forgalom mellett másfél százalékos mínusszal zárta a napot a BÉT vezető részvényindexe, a BUX. A Richter árfolyama 3,5 százalékkal zuhant.

A nők az aktívabbak a közösségi oldalakon
Az iWiW-en és a Facebookon a nők, míg a Myspace-en és a Twitteren a férfiak aktívabbak - derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Média közös kutatásából.

Aknavető gránátot találtak a Margit híd pillérei között - lezárják
Egy 120 milliméteres gránátot találtak a Margit híd pesti hídfőjénél. A tűzszerészek szombaton távolítják el a szerkezetet, akkor lezárják a hidat és kiürítenek egy lakóházat is - értesült a HavariaPress.

Nem semmi: így még nem láthatta az Állatkertet (Fotó)
A GoogleMaps-en elérhető légifelvételhez képest huszonhétszer nagyobb, 1,8 cm terepi felbontásban (1:220 méretaránnyal) szemlélhetjük a Budapesti Állat- és Növénykertet. A világ legnagyobb terepi felbontású légifotó-mozaikja, amely már az interneten is megtekinthető.

Irritáló luxus: 90 millió forintnyi pénz ment el egy temetésére
A kínai közvélemény körében felháborodást váltott ki a kelet-kínai Csöcsiang kisvárosában rendezett hatmillió jüanos (90 millió forint) luxustemetés; az iskola igazgatóhelyettesét, aki engedélyezte, hogy a szertartáshoz az intézmény területét is igénybe vegyék, leváltották, az elhunyt fia bocsánatot kért.

Tud valamit? Most kereshet egy milliót
Bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Budapest rendőrfőkapitánya annak, aki segít a Villányi úti bankfiók kirablójának kézre kerítésében.

Nemzetközi támogatókat keres Kadhafi
Kadhafi és ellenzéke egyaránt támogatókat keres.

Átverés? Nem véletlenül nézett a bankok körmére a PSZÁF
A vizsgált öt pénzügyi intézmény közül csak egy hitelintézet informálta teljes körűen a fogyasztókat a pozitív adóslistáról - állapította meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

Rendőri intézkedés az OTP egyik leánybankjában
Az OTP Bank megerősíti, hogy oroszországi leánybankjának egyik moszkvai fiókjában szerdán a rendőrség szabályos bírósági végzés alapján a bank egyik ügyfelével kapcsolatos információkat és dokumentumokat foglalt le - közölte a bank.

Hatalmas felhördülés: Világsztárok az Orbán-kormány ellen
A szerző úgy írta meg cikkét, mintha bizonyos részletekről nem volna tudomása.

Óriási dugó lesz szombaton Budapesten: Veszélyben a képviselők
Egy egész városrész érintett.

Vörösiszap: nem nézték végig a házaik lebontását
Nem nézték végig egykori házaik ledöntését a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa devecseri károsultjai; a segélyszervezetek munkatársai ugyanakkor több olyan családról tudnak, amelyik nem akarja elhagyni bontásra ítélt házát.

A Sziget Kft. három évre bérli a VOLT területét
A Sziget Kft. három évre szóló bérleti szerződést kötött a soproni VOLT Fesztivál helyszínéül szolgáló területre

Nincsen 180 oldalas „titkos” anyag a Széll Kálmán-tervről
Téves az a sajtóértesülés, miszerint létezik a Nemzetgazdasági Minisztériumban egy

Az egészségügyi munkaerőhiány a
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint az egészségügyben

Iránban is küszöbön a népfelkelés?
Sirin Ebadi Nobel-békedíjas iráni ügyvéd szerint rövid időn belül hazájában is ki fog törni arab mintára a népfelkelés a szegénység és az ádáz elnyomás miatt.

Az Európai Uniónak meg kell védenie a gyerekeket is
A gyermekek a legsérülékenyebbek, ezért Magyarország a korábbi soros elnökségek intézkedéseit folytatva és új kezdeményezéseket elindítva arra törekszik, hogy az EU többletbiztonságot és -garanciát jelentsen a gyermekeknek 

Egymilliárdos követelést nyújtottak be Gelsén
Több mint egymilliárd forintot meghaladó összegű követelést nyújtottak be a hitelezők az adósságrendezés alá vont Zala megyei Gelse önkormányzata ellen

Milliárdos profittal zárt a Lufthansa
A Lufthansa német légitársaság 1,1 milliárd euró adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet az egy évvel korábbi 34 millió euró veszteség után.

Itt a Fidesz alkotmánytervezete
Elkészült a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete, amely négy részből áll, említi Szent Istvánt és rögzíti: hazánk neve Magyarország.

Robben játszik a magyarok ellen
A tavaly nyári világbajnokság óta először kapott meghívót Arjen Robben a holland labdarúgó-válogatott keretébe, amely a magyarok elleni két Európa-bajnoki selejtezőjére készül.

Pert vesztett a Hír Tv
A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint Gábor György és Geréby György filozófus a Hír Tv állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban - erősítette meg az MTI-nek a Népszabadság információját a Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya.

Az EU figyeli a médiatörvény alkalmazását
Üdvözlendő a magyar médiatörvény módosítása, és az Európai Unió figyelemmel fogja kísérni annak alkalmazását - mondta Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Strasbourgban, Schmitt Pál magyar köztársasági elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Járókelők üldöztek egy biciklis gázolót
Járókelők vettek üldözőbe egy kerékpárost, aki elgázolt, és súlyos sérüléseket okozott egy idős asszonynak Berettyóújfaluban; a férfi elmenekült, de később feladta magát - közölte a rendőrség.

Teljes lett az F1-es mezőny
A Hispania szerda délután bejelentette, hogy leszerődtette Vitantonio Liuzzit. Colin Kolles csapata eredetileg mára tervezte a HRT F111 első igazi próbafutását, de az új autó végül pénteken jön.

Európába küldi embereit Kadhafi
Moammer Kadhafi líbiai vezető szerdán Brüsszelbe, Kairóba, valamint Máltára és Portugáliába is megbízottakat küldött.

Állítólag betört egy német lemezboltba Pete Doherty
A bajorországi Regensburgban betörtek egy lemezboltba, és egy szemtanú felismerni vélte az épp a városban filmet forgató botrányhőst a tettesek között.

Banánruhás szlovákok zártak el egy osztrák határátkelőt
Banánnak öltözött tüntetők bénítottak meg negyed órára egy Szlovákia és Ausztria közötti határátkelőt, hogy Ausztriában bebörtönzött állatvédőkre hívják fel a figyelmet. A banánt és szórólapot osztogató tiltakozók szerint Ausztria visszaél a törvényeivel, és úgy bánik az elfogott állatvédőkkel, mint egy banánköztársaság.

Huszonöt milliárdért szerez be számítógéprendszereket az állam
A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) 12 hónapra nettó 25 milliárd forint értékben kíván számítógéprendszereket beszerezni a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó, és oda önként csatlakozó intézmények részére - a nyílt felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Boeing gépeket vesz az orosz Aeroflot
Az Aeroflot orosz légitársaság szerdán 2 milliárd dolláros szerződést írt alá nyolc Boeing 777-es repülőgép vásárlásáról.

Vegyen rendőrautót ötvenezerért!
Leharcolt, többségében használhatatlannak tűnő autóit és motorjait kínálja eladásra a szabolcsi rendőrség. Van köztük Opel Astra 77 ezerért, Volkswagen Golf 46 ezerért, Lada Niva 68 ezerért.

Nem áll le a fejlesztéssel a Mercedes
Lépésről lépésre halad előre az autófejlesztésében a Mercedes GP az Ausztrál Nagydíj előtt, ezért még a barcelonai teszthéten is alapvető módosításokat hajt végre.

Megint előzetesben a Nagy Jánost verő bokszoló
Továbbra is hadilábon áll a törvényekkel a WBO korábbi nagypehelysúlyú világbajnoka, Jorge Barrios.

Így alakítanák át a kormánypártok az országot - Itt az új alkotmány tervezete
Elkészült a Fidesz és a KDNP alkotmánytervezete, amely átnevezné az országot, hitet tesz a házasság és a gyerekvállalás védelme mellett, és tiltja az államadósság növelését. A tervezetet csütörtökön tárgyalja meg a Fidesz és a KDNP frakciója, és várhatóan hétfőn terjeszti a parlament elé Lázár János és Harrach Péter. Ismerje meg a szöveget!

Gúnyos üzenetet küldött a Fordnak a Ferrari
A Ford kérésére F150 helyett először F150th Italiára változtatta Forma-1-es autója nevét a Scuderia Ferrari. Ez nem volt elég a Fordnak, ezért az olaszok újból megváltoztatták a nevet Ferrari 150° Italiára, de ezúttal a gúnyos üzenettel sem maradtak adósok.

McEnroe Sarapovával párosozott, Nadal legyőzte Federert
A világelső Rafael Nadal 7:5-re legyőzte az ex-ranglistavezető svájci Roger Federert az egyesült államokbeli Eugene-ben rendezett bemutató teniszmérkőzésen.

Viszlát és kösz az űrtávcsövet! - Utoljára landolt a Discovery
Utolsó küldetése végén épségben landolt a Discovery a floridai Kennedy Űrközpontban. Ez volt a legendás űrrepülőgép 38. útja, amelyek során összesen 5247-szer kerülte meg a Földet, és 230 millió kilométert meg. A Discovery szállította fel a csillagászat egyik csúcsműszerét, a Hubble-űrtávcsövet.

A melegek jogai miatt dobta a Targetet Lady Gaga
A Target korábban melegellenes csoportokat támogatott és az énekesnő kedvéért sem állt át a másik oldalra.

Óriás siklóernyő csökkenti a hajók üzemanyagfogyasztását
Akár 35 százalékot is spórolhat a fogyasztáson a különleges vitorla.

Ki legyen a következő Lara Croft?
2013-ban jöhet az új Tomb Raider. Okosnak, keménynek, szexisnek kell lennie az új főhősnek, hogy Angelina Jolie-t legalább picit feledtetni tudja.

Az Adobe behódolt a HTML5 szabvány előtt
Háborúskodás helyett Kiadtak egy fordítóprogramot, amivel a Flash technológia beszivároghat az iPhone-ba és iPadbe.

Charlie Sheent törlik az internetről
A Firefox vagy Chrome böngészőre kifejlesztett szoftver azt ígéri, hogy Sheen nevét törli, képét pedig blokkolja a honlapokon.

Megvan a hollandok Eb-kerete is
Arjen Robben a vb óta először kerettag

Nem létezik a titkos Orbán-csomag
A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolja, hogy készült egy 180 oldalas dokumentum a költségvetési kiigazítás részleteiről.

Titoktartás mellett építik a Vigadót
Csak a koncerttermek nyílnak meg októberre, a földszinti tér beépítésére beruházót keres a minisztérium, mert ráfizetésesnek ígérkezik a 2004 óta zárva tartó, patinás kultúrpalota. A felső szinten azért üvegtetejű, új termet építettek.

Nadal megint legyőzte Federert
A spanyol világelső egy bemutató meccsen nyert Federer ellen.

Kovács Lázár exszeretőjének így nehéz
Bíró Andrea nem használ félkész ételeket, de sokat főz. Szeretteit igyekszik mindentől megóvni, de magára nem sok ideje marad. "Így nehéz" - foglalta össze a Velvetnek.

Britney Spears exférje még mindig kövér
Kevin Federline még mindig nem fogyott le, és nem is vette el barátnőjét.

Autóval sem tudták utolérni a cserbenhagyó kerékpárost
Autóval sem tudták utolérni a szemtanúk azt a cserbenhagyó kerékpárost, aki Berettyóújfalun egy idős asszonyt ütött el a biciklijével.

Egymilliós nyomravezetői díj a XI. kerületi bankrablóért - nem először csinálta
Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, korábban már több fővárosi bankot is kirabolt az a fegyveres férfi, aki szerdán kora délután egy XI. kerületi, Villányi úti pénzintézetet támadott meg.

Aknavető gránátot találtak a Margit hídnál
Aknavető gránátot találtak a Margit híd felújítása közben a Dunában, szerdán.

Ilyen alkotmányt akar a Fidesz
Házassághoz férfi és nő kell. Védik a siketek jelbeszédét. A közpénzekre vonatkozó adatok közérdekűek.

Iskolabezárás ellen tiltakoztak Bonyhádon
A szülők nem értik, miért a legnagyobb létszámú, most felújított Arany Jánost akarják bezárni.

Hoppá! Lekapták a dögös színészt (Fotók)
Aaron Eckhart kidolgozott felsőtestét huszonévesek is megirigyelhetnék, 40 fölött is remek formában van.

Sajátos szülinapi köszöntő: Hiller beszólt Budainak
Hiller István szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos sajátos születésnapi köszöntőt küldött az ebben a tanévben 375 éves Eötvös Loránd Tudományegyetemnek (ELTE). A szocialista politikus szerint az ELTE volt és jelenlegi rektora, illetve a hallgatói önkormányzat kiáll az egyetem vezetése, valamint annak elmúlt időszakbeli tevékenysége mellett.

"Piszkos játszma": megy az egymásra mutogatás Líbiában
Egymasra mutogat a líbiai kormány és az ellenzék az olajvezetékek bombázást illetően.

"Itt írja alá, Marika néni" - nem akarták végignézni a dózerolást Devecseren
Nem nézték végig egykori házaik ledöntését a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa devecseri károsultjai; a segélyszervezetek munkatársai ugyanakkor több olyan családról tudnak, amelyik nem akarja elhagyni bontásra ítélt házát.

40 ezerért adott el egy dinnyét, rettegett tőle a falu
Letartóztatták azt a pusztaföldvári zsarolót, aki rettegésben tartotta a Békés megyei falu lakosságát - közölte a rendőrség szerdán.

Szt-tisztek: a Külügyminisztérium még szimatol
A Külügyminisztériumban folyik a vizsgálat a múlt héten megjelent listán szereplő nevekről.

Hibázott a Google: 430 ezer eurójuk bánja
Szerzői jogsértés miatt összesen 430 ezer euró (117 millió forint) büntetésre ítélte egy francia bíróság a Google-t, mert az internetes óriás keresőmotorjában olyan tartalmak jelentek meg, amelyeket a jogtulajdonosok kérése ellenére sem távolítottak el a találati listából.

Kész a tervezet: így kezdődhet majd az új alkotmány
Négy részből áll a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete - jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Azt mondják, a szöveg még változhat.

Már Iránban is vérengzéstől tartanak
Sirin Ebadi Nobel-békedíjas iráni ügyvéd szerint rövid időn belül hazájában is ki fog törni arab mintára a népfelkelés a szegénység, illetve a bírálatok ádáz elnyomása miatt.

Sokkoló kép: csontsovány lett Palik László (fotó)
Hazatértek Magyarországra Palik Lászlóék. A Forma

Forint: 272 közelében beragadt az euróárfolyam
Csöndes napot zárt a forintpiac szerdán, az euróval délután 5-kor 272,50 forinton kereskedtek, ami nem jelentett számottevő elmozdulást a szerdai záróértékhez képest.

MSZP: a kormánynak azonnal csökkentenie kell az üzemanyag árát
Az MSZP szerint azonnali és nagyarányú üzemanyagár-csökkenést eredményező intézkedésekre van szükség a kormány részéről.

Balaton Sound: szinte már most fullon vannak a szálláshelyek
Zamárdi önkormányzata növelni kívánja a közbiztonságot, ezért a nyári szezontól körzeti megbízotti irodát működtet; a százezres tömeget vonzó négynapos Balaton Soundra már lefoglalták a település szálláshelyeinek nagy részét - mondta Csákovics Gyula polgármester.

„2011 elejére már a magyarok a legoptimistábbak”
A Tárki legfrissebb adatai szerint a magyarok értékelik legrosszabbnak saját anyagi helyzetüket és országuk gazdasági teljesítményét a visegrádi országok lakosai közül, ugyanakkor a régióban a gazdasági válság kezdetekor legpesszimistább magyarok a kilátásokat tekintve mára a legoptimistábbá váltak.

Az egyház szeretne a
Szólalhasson meg gyakrabban az egyház a közéleti műsorokban, vehessen részt közérdeklődésre számot tartó diskurzusokban

Messze le van maradva az orosz turizmus
Oroszországban az idegenforgalom a Világgazdasági Fórum szakértői szerint 6,7 százalékkal nő idén, de a tanulmányban szereplő 139 ország között a fantasztikus természeti és kulturális látványosságok tömegét kínáló ország mindössze az 59., a 42 vizsgált európai ország között a 32. helyre került.

Mikorra sikerült polgármestert választani?
A helyi választási bizottság azután sem találta jogosnak a február 27-i bödeházai polgármester-választás eredménye elleni kifogást, hogy vasárnap a bíróság érdemi felülvizsgálatra küldte vissza a beadványt

Indokolatlanul magas az olajár?
Az osztrák OMV olajtársaság vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer indokolatlannak tartja a jelenlegi magas olajárakat.

Órákon keresztül dolgoztak a tűzoltók
Egy napon belül tizenegy helyszínre vonultak a tűzoltók szárazfűtüzekhez Miskolcon és környékén; Szikszó és Emőd külterületén például csaknem ötven-ötven hektáron több órán keresztül dolgoztak, de a megyeszékhely külterületein is sok helyen lángolt a határ

Alkotmánytervezet: a Himnusz első sorával kezdődne minden
Elkészült a Fidesz

A Külügyminisztérium vizsgálja az szt-tisztek listáját
A Külügyminisztériumban múlt péntek óta vizsgálatot folytatnak arról, hogy a Szigoruantitkos.hu honlapon közölt lista külügyminisztériumi vonatkozásai megfelelnek-e a valóságnak

Plázaépítési moratóriumot javasolnak
Az LMP egy most benyújtott törvényjavaslatában azt szeretné elérni, hogy szeptember 30-áig rendeljenek el pláza- és hipermarket építési moratóriumot.

Bankrablás Budapesten - fotó
Kiraboltak egy bankfiókot szerdán kora délután a fővárosban, a Villányi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Irán is robbanni fog?
Sirin Ebadi Nobel-békedíjas iráni ügyvéd szerint rövid időn belül hazájában is ki fog törni arab mintára a népfelkelés a szegénység és az ádáz elnyomás miatt.

Százmilliós büntetés a Google-nak
Szerzői jogsértés miatt összesen 430 ezer euró (117 millió forint) büntetésre ítélte egy francia bíróság a Google-t, mert az internetes óriás keresőmotorjában olyan tartalmak jelentek meg, amelyeket a jogtulajdonosok kérése ellenére sem távolítottak el a találati listából.

Nincs titkos Széll Kálmán Terv
Nem létezik 180 oldalas, teljes egészében kibontott Széll Kálmán Terv

Legyen vége a vakon sózásnak, tűnjenek el a sószórók!
Tíz magyarból hét-nyolcnak berögzült rossz szokása, hogy amint az étel az asztalra kerül, ízlelés nélkül azonnal a sószóróhoz nyúl. A Só Stop elnevezésű nemzeti sófogyasztás-csökkentő program idei kampányának célja, hogy az éttermek asztaláról eltűnjenek a sószórók. Ez - más életmódbeli változtatásokkal együtt - jelentősen csökkentené a magasvérnyomásos betegek számát.

31,7 milliárdot kaszált Brawn a Mercedes GP eladásával
Összesen 100 millió fontot, azaz 31,7 milliárd forintot nyert Ross Brawn azzal, hogy eladta teljes Mercedes GP-tulajdonrészét a német autógyártónak és egy arab befektetési csoportnak. Az atomfizikus mellett Nick Fry csapatvezető is keresett 17,75 milliárdot.

Francia nővér lett Montreal társalapítója
Jeanne Mance francia nővér (1606-1673) hivatalosan is Montreal társalapítójává vált.

Az evolúcióval tűnt el az emberi péniszcsont
Az evolúciós fejlődés során tűnt el az emberekből az, ami a makákóknál és az egereknél még megtalálható: a péniszcsont.

Olivér felpörög, VV Zsófika ledermed - videó
Különös és szórakoztató felvételre leltünk a Videán: István Kovács a Jóban Rosszban főnővérével és egy rezidensével mókázik, x-faktorosok tűnnek fel a színen, Hajdú Péter pedig poénkodni próbál. A celebfarsangon Kefír barátnője és egy komolykodó Truman Capote-fan mellett feltűnik két volt villalakó, a jókedvű Olivér, és Zsófi, aki dermedten rágózik, és a kortárs magyar irodalom nagyjainak arcvonását próbálja felidézni.

Elvenné a lakástámogatást a lakástulajdonos képviselőktől Lázár János
A budapesti, saját választókerületükben vagy megválasztásuk helyén ingatlannal rendelkező képviselők elveszítik a lakhatási támogatást, ha a parlament elfogadja Lázár János fideszes frakcióvezető erről szóló, szerdán benyújtott javaslatát. A javaslat indoklása szerint a cél egy igazságos és átlátható rendszer megteremtése.

A Pirelli üdvözli a gumirendelet felülvizsgálatát
Az idei Forma-1-es szezon kizárólagos abroncsszállítója örül azoknak a változtatásoknak, amiket a FIA Motorsport Világtanácsa hozott keddi ülésén.

Fel sem nézve lőtt gólt negyvenről - videó
Döntetlennél az utolsó percben nincs más választás, mint kapura rúgni a labdát, akár a félvonal közeléből is. Így gondolkodott a török Antalyaspor brazil támadója, Tita is a Kasimpasa elleni bajnokin, de alighanem ő is meglepődött, hogy a labda a kinn álló kapus feje fölött a hálóban kötött ki.

Elkészült a Fidesz alkotmánytervezete
Elkészült és négy részből áll a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete, amelyet a Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője mutatott be sajtótájékoztatón. A nemzeti hitvallás azzal kezdődik, hogy büszkék vagyunk Szent István királyra.

A Fidesz nem bírja elviselni a Ferihegy nevet
A földrajzinév-bizottság nem támogatja a kormány tervét a repülőtér átnevezéséről. A kormány válasza: kicsinálja a bizottságot. Tarlós főpolgármester közben Szent Lászlóra keresztelné a Lágymányosi hidat.

Fegyelmi eljárás Wenger és Nasri ellen
Az UEFA Massimo Busacca játékvezető kritizálása miatt bünteti a két Arsenalost.

Lombikbébi nem születhet otthon
Az otthon szülésről szóló rendelet az utolsó hetekben is szigorodott. A civilek így is örülnek, mérföldkőnek tekintik, amire lehet építkezni.

Ez őrült hamis volt - Wolf Katit küldik
Mindenki összeállt a magyar zeneiparban, hogy Wolf Kati elindulhasson az eurovíziós versenyen.

Félnek a németek a zöldbenzintől
Inkább tankolnák a drágább üzemanyagot, a rendszer nem tud megbirkózni a vásárlók bojkottjával.

Kegyeleti konkurenciaharc Hajdúböszörményben
Egy temetkezési vállalkozó most tette szóvá a református társaság kivételezett helyzetét, pedig a város már 2008-ban leszerződött velük.

1,1 milliárdos nyereség a Lufthansánál

Min múlik egy jogsivizsga?
Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján.

Több pénzt költhet Európa a cigányokra
Járóka Lívia beterjesztésére elfogadta az EP a romastratégiát.

Verd szét a motort Bottal!
Kifejezetten jól áll a gépnek, valljuk be őszintén, sokkal jobban, mint az aránylag suta gyári kivitel.

Két dinnyéért százhúszezret kért
Fellélegezhetnek a pusztaföldváriak, előzetesbe került az irreális követeléseiről elhíresült zsaroló.

Lea Lexis pornós megmutatja, hogyan kell a dugógépet használni
A monstrum szexgépeket csak a pornófilmekben látni, nem éppen hálószobába valók.

Ápolót ide!
PT: Ki viszi a CLS-t?WR: Mit?PT: Mercedes-Benz CLS 350 CDI...Csík: Engem érdekel!  Mikor?PT: Pénteken, hosszú hétvége...Csík: Az nem jó.

Energiaital lesz Charlie Sheen tigrisvéréből
Tiger Blood nevű italt dobnak piacra, 4 dollárért lesz kapható a piros gyümölcspuncs.

OMV: Indokolatlan a magas olajár

Két filozófus pert nyert a Hír tv-vel szemben
Gábor György és Geréby György nem kapott 180, illetve 89 milliós pályázati támogatást.

A jámbor osztrák mától nem ad gázt
Az osztrák katolikus és evangélikus egyház autóböjtre szólította fel a híveket.

Vettel közel Perez kanyarlevágó űridejéhez
A bajnok elsőként szabályosan 1:22 alatt a teszten.

Autóval üldözték a cserbenhagyó biciklist
De nem érték utol. A berettyóújfalui férfi végül feladta magát, 74 éves áldozata jól van.

A Hankook nem várta meg a pofont
Az állami támogatások megvonásával fenyegetett a kormány, a gumigyár máris bért emelt.

Ha van lakása, nem kap lakhatási támogatást a képviselő
A Fidesz frakcióvezetője kizárná, hogy lakhatási támogatást kaphasson az a képviselő, aki a fővárosban, vagy egyéni választókerületében, vagy abban a megyében, amelyben területi listás mandátumát megszerezte, lakástulajdonnal vagy lakóházzal rendelkezik.

Fogyókúrába kezd a Megasztáros
Falusi Mariann sikerein felbuzdulva Tolvai Reni is csatlakozott egy olyan fogyókúrás klubhoz, ahol reméli, sikerült megszabadulnia attól a 6-8 kilótól, amelyet a Megasztár alatt szedett magára.

Bankrablás rázta meg a Villányi útiak életét
Kiraboltak egy bankfiókot szerdán kora délután a fővárosban, a Villányi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rabló elmenekült.

Ónos eső, hó - hol a tavasz?
Szerdán országszerte túlnyomóan derült, napos idő lesz, de késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami éjszaka meg is vastagszik.

Gyilkos sms-ek, "halálos járvány"
"Halálos járványként" jellemezte Ray LaHood amerikai közlekedési miniszter a fiatal vezetők körében elterjedt szokást, hogy a kormány mögött is olvasnak, írnak sms-üzeneteket.

Lekerülhet a cigaretta a boltok polcairól Nagy-Britanniában
Csak a pult alól: megtiltják 2015 áprilisától a dohánytermékek nyílt polcos kínálását a szigetországban.

Bakács Tibor több milliót is bezsebelhet
Bakács akár több millió forintot is bezsebelhet, ha úgy dönt, beperli az internetes oldalt, amely kifejlesztette a lopásáról szóló játékot. A játék még csak pár napja érhető el, úgy tűnik azonban, tetszik az embereknek, mert már rengetegen

Válság: három irányba indul egyszerre a kormány - melyik az igazi?
Miközben 2011 első két hónapjában a költségvetési hiány éves előirányzatának 81,4 százalékát elérte a kormány, az Orbán-csomag részleteit illetően még mindig homályban tapogatózunk. Pedig program van és lesz is, nem is egy: a jelek szerint a kormány külön darabokkal kedveskedik a magyar közvéleménynek, a nemzetközi pénzügyi befektetőknek és az Európai Uniónak. Az első kettő már elkészült, az utóbbira egy bő hónapot várni kell.

Bele akar szólni a közéleti témákba az egyház
Szólalhasson meg gyakrabban az egyház a közéleti műsorokban, vehessen részt közérdeklődésre számot tartó diskurzusokban - szorgalmazta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának képviselőivel folytatott tárgyaláson.

Biztos a VOLT fesztivál helye 2014-ig
A Sziget Kft. három évre szóló bérleti szerződést kötött a soproni VOLT fesztivál helyszínéül szolgáló területre - közölte az econet.hu szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Bajban a tűzoltók: lángokba borult a határ
Miskolc külterületein is sok helyen lángolt a határ, egy napon belül tizenegy helyszínre vonultak a tűzoltók szárazfű tüzekhez Miskolcon és környékén.

Maffiahálózatok telepedtek a magyar mezőgadaságra
Már megvan az a lista, amelynek alapján a kormány ki fogja szűrni az agrártámogatásokat jogosulatlanul igénybe vevőket

Egy tucat orosz egyetemen volt bombariadó
Hamis bombariadó volt szerdán tucatnyi oroszországi egyetemen. Ismeretlenek e-mailben értesítették a rektorokat, hogy tanintézetükben bombát helyeztek el.

Váratlan gyászhír: Öngyilkos lett a közkedvelt magyar zenész
Akik ismerték, azt mondják, kedves, érzékeny, kicsit bolondos, segítőkész ember volt.

Összeverték a magyar műsorvezetőt: Rimánkodott, hogy ne bántsák
Senki nem ismerte el bűnösségét, ellenben több sajtótermék megkapta a magáét.

Börtönbüntetést kaptak a szélsőségesek
Az ügyészség közlése szerint ezúttal a Hizb ut-Tahrír al-Iszlami (Iszlám Felszabadítás Pártja) 11 tagját sújtották öttől húsz évig terjedő börtönbüntetéssel bűnszövetkezetben való részvétel, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló felhívások, illetve vallási és nemzeti ellenségeskedés szítása miatt.

Radioaktívhulladék-tároló: nincs vele probléma
A bátaapáti hulladéktároló a lakosság túlnyomó többsége szerint nem gyakorol negatív hatást a térségre, inkább elősegíti a fejlődését. A térségben élők kisebb kockázatot látnak a létesítményben, mint két évvel ezelőtt, derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet szerdán ismertettek a térségben lévő települések polgármesterei előtt.

Hazánk felajánlotta tapasztalatait Egyiptomnak
Nagyon sok hasonlóság van a magyar rendszerváltozás folyamata és az Egyiptomban most zajló demokratikus átmenet között, ezért felajánlottuk tapasztalatainkat Kairónak a minél sikeresebb átalakulás érdekében

„A bakui mintájában is megtalálták ezt a szert”
– Ungvári Attilának nem az első esete volt, hogy Stanozolt találtak a szervezetében, hiszen a bakui mintájában is megtalálták ezt a szert – nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Tiszeker Ágnes, a Magyar Doppingellenes Csoport ügyvezető igazgatója.

Elő kell mozdítani a
Jelentős területi egyenlőtlenségek mutatkoznak a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban, több kistérségben irreálisan magas a készülékek száma az ott élők és a szociálisan rászorultak számához képest, más térségekben pedig egyáltalán nem hozzáférhető ez a szolgáltatás

A kutatási stratégia tétje Európa versenyképessége
Az Európai Unió kutatási és innovációs stratégiájának tétje a következő években Európa versenyképessége

Portugália könnyedén értékesítette kötvényeit
Portugália könnyedén értékesítette kétéves lejáratú kötvényét, de a kialakult hozam a legmagasabb lett azóta, hogy az ország csatlakozott az euróövezethez.

Az együttműködésről és a Duna-stratégiáról tárgyaltak
A Duna-stratégiáról, valamint Budapest és Pozsony együttműködésének bővítéséről tárgyalt szerdán Franciaországban a magyar és a szlovák főváros főpolgármestere

Meghatározták az egészségügyi bérrendezés alapjait
Szerdai ülésén a parlament egészségügyi bizottsága egy tartózkodás mellett egyhangúlag támogatta, hogy az Országgyűlés tárgysorozatba vegye azt az egyéni képviselő indítványt, amelyben felszólítják a kormányt, hogy március végéig dolgozza ki az ágazat dolgozóinak bérrendezéséhez szükséges első lépést.

Elkezdődött a zálogházi rablás tárgyalása
Megkezdődött a 2009 júniusában történt kiskunfélegyházi fegyveres zálogházi rablás ügyének elsőfokú tárgyalása szerdán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; a feltételezett elkövető mellett a zálogház értékbecslője és felbujtóként egy ügyfél is a vádlottak padján ül.

Már nem összeférhetetlen a KDNP-alelnök
A Csongrád Megyei Önkormányzat összeférhetetlenség miatt azonnali hatállyal megszüntette Kalmár Ferenc (KDNP) minden felügyelőbizottsági tagsági viszonyát. Az összeférhetetlenséget maga az országgyűlési képviselő jelezte hivatalos úton az önkormányzatnak.

Pszichológiai okból drága az olaj?
Wolfgang Ruttenstorfer, az osztrák OMV olajtársaság vezérigazgatója, indokolatlannak tartja a jelenlegi magas olajárakat.

Szájer: kiteljesedik az Alkotmánybíróság
Megtiltja a visszamenőleges jogalkotást, és visszaállítja az Alkotmánybíróság hatáskörét az új alaptörvény

Előzés közben kigyulladt egy kamion
Emberéletet követelt egy magyar és egy cseh kamion balesete szerda délelőtt Nyugat-Csehországban néhány kilométerrel a Rozvadov-Waidhaus határátkelő előtt a D5-ös autópályán - jelentette be a cseh rendőrség.

Törvénybe foglalnák a béremelést
A nagy állami cégek a több mint 130 ezer munkavállalójuk többségénél eleget tettek a bérkompenzációnak - közölte a Rogán Antal. A tervei szerint törvényben írnák elő, hogy az állami támogatások, kedvezmények megítélésénél figyelembe kellene venni, hogy a cég teljesítette-e az OÉT-bérmegállapodásban foglaltakat.

Megszorítanák a képviselőket
A Fideszes Lázár János javaslata szerint ne kaphasson lakhatási támogatást az a képviselő, aki a fővárosban, vagy egyéni választókerületében, vagy abban a megyében, amelyben területi listás mandátumát megszerezte, lakástulajdonnal vagy lakóházzal rendelkezik.

Újabb irigy menyasszonyok jönnek - folytatja a Négy esküvőt a Viasat3
Új évaddal folytatja a Viasat3 a Négy esküvő című realityt. Az új részek valószínűleg ősszel lesznek képernyőn, jelentkezni viszont most lehet a műsorra.

Lekapcsolták az egyik legnagyobb európai warezterjesztőt
Egy több ezer filmet terjesztő kalózhálózat üzemeltetőjét fogta el a svéd rendőrség múlt pénteken. Az ATHF mindössze száz embernek adott hozzáférést a fájlokhoz, akik Európa-szerte ellátták a terjesztőket.

Halálos balesetet szenvedett egy magyar kamionos Csehországban
Húsz méter mély árokba csúszott egy paprikát szállító magyar kamion Csehországban. A magyar jármű előzőleg egy cseh kamionnal ütközött össze, amely kigyulladt. A magyar sofőr életét veszette.

450 millióból újítják fel a Szegedi Olimpiai Központot
A kormány 450 millió forinttal támogatja a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztését - jelentette be Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerdán, a Maty-éri evezős- és kajak-kenu pályán.

Vasúttörténeti emlékeket véd a MÁV és a KÖH
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a vasúti építészeti értékek megőrzése érdekében a Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt. és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Budapesten.

Kiraboltak egy bankot a budapesti Villányi úton
Feltehetően fegyverrel a kezében kényszerítette egy ismeretlen férfi a fővárosi Villányi út egyik bankfiókjának alkalmazottját a pénz átadására.

Hivatalos: Liuzzi foglalta el az utolsó szabad pilótaülést
A Hispania Racing-istálló szerdán hivatalosan bejelentette, hogy az olasz versenyzőt igazolta le Narain Karthikeyan mellé a 2011-es szezonra.

Minifrissítés az Infiniti G sorozaton
Apró frissítést hajtott végre az Infiniti a G sorozaton. Nem változott az autók külseje.

Megvonássokkal kényszerítené béremelésre a sumákoló cégeket Rogán
A legnagyobb állami vállalatok alacsony-és középkeresetű dolgozói többségénél megtörtént a bérkompenzáció - jelentette be Rogán Antal a bér-és adómonitoring bizottság elnöke a legnagyobb állami vállalatokkal történt egyeztetés után, szerda délután. Rogán azt mondta, kivételes esetekben előfordulhat, hogy egy cég nem érvényesíti az OÉT által javasolt béremeléseket 2014-ig, de a sumákoló cégek az állami támogatások megvonására számíthatnak.

De Rossi a lapot, Srna az álltörést úszta meg - videó
Howard Webb alaposan elnézett egy alattomos könyöklést a Sahtar Donyeck-AS Roma Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az angol játékvezető nem vette észre, hogy a keddi nyolcaddöntő visszavágóján Daniele de Rossi, a vendégek középpályása csúnyán lecsapta a hazaiak védőjét, Dario Srnát. Ráadásul utóbbi kapott sárgát reklamálásért.

Már hatezer éve is fogyasztottak Európában "varázsgombát"
Nem kizárt, hogy Európában hatezer éve hallucinogén gombát fogyasztottak vallási szertartások részeként. Erre utal egy spanyolországi barlangfestmény.

Lázár megfosztaná képviselőtársait a lakhatási támogatástól
Ha a képviselőnek Budapesten vagy választókörzetében, megyéjében van lakása, nem kaphat támogatást.

Már 48 halottja van az influenzajárványnak
Az ÁNTSZ heti jelentése szerint még mindig sok a beteg Fejér, Pest és Békés megyében.

A franciákkal tárgyalt a minisztérium Paksról

Rekordszinten a görög munkanélküliség

Elérhető, de villámgyors Skoda
A Fabia R2 megfizethető, de elég jól megy, hogy maradandó élményt biztosítson.

Nem jutott tovább magyar a mű-és toronyugró Eb-n
Torinóban a férfi 1 méteres és a női toronyugró selejtezőket rendezték.

Dido első gyerekét várja
"Újabb jó hírt szeretnék megosztani veletek. Kisbabánk lesz Rohannel, nagyon boldogok és izgatottak vagyunk

Teljes a Forma-1 pilótalistája
A szezon két és fél hét múlva, Melbourne-ben kezdődik, Vitantonio Liuzzi a Hispaniánál indul.

Jeffrey Donovan lesz Kennedy a Clint Eastwood-filmben
Clint Eastwood rendez az FBI-főnök, Hoover életéről filmet DiCaprio főszereplésével.

Svéd siker a sílövő-vb-n
A női 15 km-es versenyt Helena Ekholm nyerte.

Mégsem Tongára megy a Survivor
Tonga egy 176 szigetből álló királyság a Csendes-óceán déli részén, valahol az isten háta mögött jobbra, észak-keletre Új-Zélandtól.

A koleszterinszint csökkentése segítheti a fertőzések elleni védelmet

Tizenegyen haltak meg az olajfúrón, filmet forgatnak belőle
A New York Times cikkéből készülő film bátor férfiakról szól, akik a tavalyi mexikói-öbölbeli katasztrófában haltak meg.

400 milliós jutalomra várnak a siketek
A 2009-es siketlimpia érmesei jogerős ítélet ellenére sem kapják meg a pénzüket, az állam nem fizet.

Egy év börtön ittas vezetésért
Nem csak az ittasságért, de azért is leültethetnek valakit, ha nem akarja megfújni a szondát, illetve kábítószer hatása alatt vezet.

Kate Moss kicsit vetkőzött
A modell a Liu Jo reklámfotóin pózol félmeztelenül. És ruhában is.

A szövetség kiáll Ungvári Attila mellett
Az Eb-3. ceglédi cselgáncsozó szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt találtak

Pihenőkártyára éhesek a munkaadók
Bár még pontosan nem tudni, mi az, a cégek egy része már beillesztette cafeteria-kínálatába.

Itt az újabb színészbalhé? A rendőrség hallgat
Ezúttal nem a filmvásznon keveredett bajba az amerikai színész, Nicholas Cage.

Megfagyott egy idős férfi Szolnok megyében
Holtan találtak egy 77 éves bácsira Jászjákóhalma külterületén.

Influenza: eddig 48-an haltak meg
48 olyan halálesetről értesült az ÁNTSZ a szezonban, amely influenzaszerű megbetegedéssel hozható összefüggésbe. Múlt héten 13 halálesetet regisztráltak.

GfK Hungária: több élelmiszer és vegyiáru fogyott
Az élelmiszerek és a háztartási vegyiáruk esetében bekövetkezett ugyan némi,1,4 százalékos, kiskereskedelmi forgalomnövekedés a hazai piacon, 2011 még nem lesz a teljes kilábalás éve - mondta Kozák Ákos, a GfK Hungária ügyvezető igazgatója a cég szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyárfás: a rajtunk keresett pénzt meg sem kaptuk
A Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos által felvetett százmillió forint azért nem lelhető fel a MÚSZ-nál, mert a szövetség a pénzt nem kapta meg - közölte levelében Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.

Hét megyében terjeszkedne a Fővárosi Gázművek Zrt.
Magyarország hét megyéjében terjeszkedne a jövőben a Fővárosi Gázművek (Főgáz) Zrt. Bálint Norbert, a cég szóvivője azt is közölte, nyáron Budapesten megnyitják a sűrített földgázzal működő gépjárműveket ellátó első töltőállomásukat is.

Magyar kamionból szabadítottak ki egy holttestet Csehországban
Emberéletet követelt egy magyar és egy cseh kamion balesete szerda délelőtt Nyugat-Csehországban néhány kilométerrel a Rozvadov-Waidhaus határátkelő előtt a D5-ös autópályán - jelentette be szerdán a cseh rendőrség.

Jobbik: az MSZP és az LMP "hisztipárt"
A Jobbik - bár elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja az alkotmányozás eddigi folyamatát - továbbra is részt vesz az új alaptörvény elkészítésének parlamenti vitájában - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője, miután pártja értékelte az alkotmányozás eddigi menetét.

Kérdéses a fonódó villamosprojekt sorsa
A fővárosi vezetés nem ragaszkodik mindenáron a budai fonódó villamosprojekthez - jelentette ki Tarlós István főpolgármester a portofolio.hu-nak.

MSZP: duplájára emelkedhetnek a tandíjak a felsőoktatásban
Az MSZP szerint a kormány nem a tandíjas felsőoktatási képzés megszüntetésére, hanem a költségtérítések összegének megduplázására készül.

Sztárvallomás: "imádom a péniszes vicceket"
A Mamma Mia című film színésznője, Amanda Seyfried első ránézésre igencsak ártatlannak tűnik, ám kiderült: nem kell félteni.

Megtörtént a bérkompenzáció az állami cégeknél
A nagy állami cégek több mint 130 ezer munkavállalója túlnyomó többségének esetében eleget tettek a január 1-jei bérkompenzációnak - közölte Rogán Antal, miután az általa vezetett bérmonitoring bizottság az állami, illetve az ahhoz kötődő szektor legnagyobb foglalkoztatóinak képviselőivel találkozott szerdán. Törvényben írnák elő, hogy az állami támogatások, illetve kedvezmények biztosításánál figyelembe kell venni az OÉT-bérmegállapodásban foglaltak teljesülését a kis- és középkeresetűeket érintően.

Kadhafi túllőtt a célon
Az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek szerint Kadhafi saját népe bombázásával elveszítette legitimitását.

Berlusconi milliárdokat költött a nőügyleteire tavaly
Ékszerek, antikvitások és egyéb ajándékok: Silvio Berlusconi olasz kormányfő 2010-ben 34 millió eurót (9,27 milliárd forint) költött "lányaira", a kíséretében gyakran megforduló vonzó fiatal hölgyekre - írta meg a Corriere della Sera című olasz napilap.

Plázaépítési moratóriumot akar az LMP
Az LMP egy most benyújtott törvényjavaslatában azt szeretné elérni, hogy szeptember 30-áig rendeljenek el pláza- és hipermarket építési moratóriumot - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

OMV: pszichológiai okokból ilyen drága az olaj
Az osztrák OMV olajtársaság vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer indokolatlannak tartja a jelenlegi magas olajárakat.

Fájdalmas halálhír: Elhunyt a népszerű stand up comedy-s
Személyes hangvétellel és utcai nyelvezettel, úgymond szórakoztatva igyekezett nevelni a rehabra beutaltakat.

13 milliót fiezthet a Tv2 - Íme a médiatanács döntése
Eddig több mint ezer email érkezett.

Itt az újabb lista: 40 köztünk élő szt-tiszt
A "jelenfeltárás" jegyében tüzetesen átvizsgáltuk a listát.

Magyar–szlovén partnerkeresés
Az 5-ös számú európai közlekedési folyosó komoly lehetőségeket jelent a magyar

Jól halad a bérkompenzáció a nagy állami cégek dolgozóinál
A nagy állami cégek a több mint 130 ezer munkavállalójuk túlnyomó többségének esetében eleget tettek a január 1-jei bérkompenzációnak

Gyárfás most azt mondja, a pénz meg sem jött
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos által felvetett százmillió forint azért nem lelhető fel a MÚSZ-nál, mert a szövetség a pénzt nem kapta meg.

Halálos balesetet okozott a magyar kamion
Emberéletet követelt egy magyar és egy cseh kamion balesete szerda délelőtt Nyugat-Csehországban, néhány kilométerrel a Rozvadov

Egyre gyorsabb ütemben szedi áldozatait az influenza
A jelenlegi szezonban 48 olyan halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amely influenzaszerű megbetegedéssel hozható összefüggésbe

Az elektronikus aláírás mintájára szerveznék a rendszert
Jóllehet az elektronikus számlának nagyon sok gazdasági előnye van, csak lassan terjed a magyar piacon, s az áttörés még várat magára

Elsöprő támogatást kapott a plenáris ülésen a romastratégia
Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén elsöprő többséggel elfogadta a romák integrációjának európai uniós stratégiájáról szóló jelentést. A dokumentum jelentéstevője, Járóka Lívia fideszes EP-képviselő szerint az Európai Uniónak közösségi feladattá kell tennie a romák társadalmi befogadásának előmozdítását, a munkához, lakhatáshoz, egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz való jogaik biztosítását. Az európai roma keretstratégia elindítása a magyar uniós elnökség legfontosabb prioritásai közé tartozik.

Nőtt a pékárut gyártó cégek száma
Tavaly év végén 1737 pékárut és tésztaféléket gyártó cég működött Magyarországon, 5,8 százalékkal több mint 2009 december végén

Kövér: Ez azonban nem rendőri, hanem kulturális kérdés
Magyarország az uniós elnökség stratégiai kérdésének tartja a Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítását

Fordulat a román gazdaságban?
Romániában egy százalékkal nőt az ipari termelés az év első hónapjában tavaly decemberhez képest, éves szinten pedig januárban 10,6 százalékos növekedést regisztráltak

Milliókat fizet a TV2
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 13 millió forintos kötbért rótt ki a TV2-re az Ezek megőrültek! című műsor több epizódja és műsorelőzetesei miatt - közölte Kiricsi Karola, a testület szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A gyerekbűnözést növeli az Orbán-csomag
A tankötelezettség drasztikus csökkentése a legsúlyosabb társadalmi következményekkel járhat, az intézkedésért

Hatmilliárdos mutyi Miskolcon?
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt. Az okozott kár csaknem hatmilliárd forint, a város több korábbi vezetője, köztük a polgármester is érintett lehet

H1N1: 45 halott Magyarországon
A jelenlegi szezonban 48 olyan halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amely influenzaszerű megbetegedéssel hozható összefüggésbe - közölte az ÁNTSZ.

A Jobbik kedvét nem tudják megtörni
A Jobbik - bár elfogadhatatlannak és méltatlannak tartja az alkotmányozás eddigi folyamatát - továbbra is részt vesz az új alaptörvény elkészítésének parlamenti folyamatában - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője.

Özil egymillió eurós bónusza
Amennyiben a világ legjobb játékosának választják, azaz megkapja a FIFA-Aranylabdát, egymillió eurós bónuszt kap klubjától, a Real Madridtól Mesut Özil, a németek válogatott labdarúgója.

Leszámoltunk Kadhafival
Heves ágyúzás hallatszott a líbiai tengerparti front felől, Tripolitól 550 kilométerrel keletre. Az ENSZ azt vizsgálja, hogy Kadhafi emberei kínozták-e a felkelőket, az EP elnöke pedig bejelentette: a líbiai vezető saját népe bombázásával elveszítette legitimitását.

Beindult a Fidesz-frakció belső bírósága
Alig zárult le Zsiga Marcell miskolci alpolgármester ügye, újra munkába állhat a Fidesz-frakció etikai bizottsága: hétfőn Papcsák Ferenc zuglói polgármester érkezik a testület elé. Mátrai Mártát, a bizottság vezetőjét kérdeztük.

Fegyverbe hívta Líbiát az egyre harciasabb Kadhafi
Egész Líbia fegyvert ragad, ha a NATO-tagállamok bevezetik az ország felett a repülési tilalmat - állította Moammer Kadhafi líbiai vezető egy interjúban. Lázadásra szólította fel a felkelők kezén lévő Bengázi népét is, miközben továbbra is tankokkal és repülőkkel támadja a hatalma ellen harcolókat.

"A feleségem 500 forintos benzint szeretne" - autósok a benzinárról
Az utak kiürültek, sok vásárló a benzinkutasokkal veszekszik, egyre többen pedig hosszabb utakra használják autójukat - az [origo]-nak nyilatkozó autósok és benzinkutasok szerint érezhetően hatással van a mindennapokra a benzináremelés. Van, aki robogóra vált, a kutasok a céges autókban bíznak. Egy férfi viszont azt mondta, hogy a felesége még drágább benzint szeretne, mert így ő többet lenne otthon.

Keresztényeket gyilkoltak meg Egyiptomban
Keresztények és muszlimok csaptak össze Kairóban egy elmérgesedő családi viszály miatt - közölte az egyiptomi kopt egyház. Az egyház szóvivője szerint az utcai harcokban hat keresztény meghalt, a kormány azonban csak kevesebb áldozatról tud.

Gáztámadás áldozata lehett a szír várost védő római egység
Már az ókorban is elterjedt volt a vegyi anyagok bevetése, de róluk csak elenyésző számban maradtak fenn régészeti emlékek. Egy a 3. századi római-szír konfliktus során alkalmazott gáztámadás lehet a legkorábbi olyan eset, amelyről bizonyítékok állnak rendelkezésre.

A távmunka a nőkben gyakrabban kelt bűntudatot
A közvélekedés úgy tartja, hogy a munkahellyel való elektronikus kapcsolattartás segít összebékíteni a munkát a családi élettel. A távmunka azonban sok stresszel járhat, különösen a nők esetében - derült ki kanadai kutatók felméréséből.

Ötmillió eurót tettek fel a magyarok által vezetett bolgár-észt meccsre
A német Stern magazin információja szerint a fogadási maffia manipulálta a februári 9-én, Antalyában játszott Bulgária-Észtország és Bolívia-Lettország válogatott labdarúgó-mérkőzéseket. Az összecsapásokat FIFA-licenccel nem rendelkező magyar bírók vezették, előbbi összecsapásra ötmillió euró értékben fogadtak.

Eddig 48-an haltak meg influenza miatt az országban
Már 48 ember halálát okozhatta az influenza itthon az ÁNTSZ szerint. Az elhunytak 80 százaléka az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetettek csoportjába tartozott.

Hitler megnyerhette volna a második világháborút
Hitler és a nácik könnyedén megnyerhették volna a második világháborút ? állítja a Führer főstratégájáról, Erich von Mansteinról szóló könyv szerzője.

Menő vagy ciki: a tetkómintás harisnya
Koponyamintás tűsarkú, szerintünk elviselhetetlenül menő, mások szerint lekonyul tőle a farok.

Vidéken terjeszkedik a Főgáz

Pénzmegvonással fenyeget cégeket a kormány
Törvénnyel szorítanák ki az állami támogatásokból azokat, ahol kisebb lett a dolgozók nettója. A szigor 2014-ig maradna.

Íme, ő Eva Longoria új pasija
A pár a Chateau Marmontban töltött el kellemes perceket. Szemtanúk és barátok szerint folyamatosan csókolóznak, ölelgetik egymást és bújnak.

Algériában még tüntetni sem engednek
Nagy ország és elégedetlen, de negyedjére sem sikerült tüntetést szervezniük, hiába az arab forradalmi hullám. Letargia, olajpénz és rengeteg rendőr.

Elég szarul mehet Jennifer Anistonnak
Más magyarázatot nem tudok erre a kínos videóra, amit nem tudom ki talált viccesnek.

Földesi-Szabó a TOP 10 körözött bűnöző között
Az egykori rendőrtiszt hét évet kapott csempészésért és vámorgazdaságért, de kisétált a bíróságról.

A papagáj-törvény: a kaland felesleges, a repülés veszélyes
A papagájoknak is rohadt nehéz, derül ki a Rio című animációsfilmből. Megmutatjuk a szinkronos trailert.

Autókkal, izmokkal és csöcsökkel jön a Halálos iramban új része
Vin Diesel újra autóba ül, most az óriási izomzatú The Rock-kal kell megharcolnia. Száguldás, Porsche, szerelem, akció.

Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármestere
A polgármester szerint a város tulajdonában lévő Miskolc Holding Zrt.-nél történt visszaélések közel hat milliárd forint kárt okoztak.

Ki az igazi plázacica?
A Plázák népéből kiderül, hogy lopnak a vevők, és tunyulnak az eladók. Fociutánpótlás még az Indavideón.

Ellepte a pénz az autópályát
Több millió forintnak megfelelő dollárt találtak az autópályán Delaware városánál, Ohio államban. A pénz egyelőre nem hiányzik senkinek.

Egy százalékkal nőtt a román ipari termelés

Már hatezer éve is fogyasztottak Európában varázsgombát

Egyre több a pékség

Spoilerzóna: ki, kinek a vérét szívja a True Blood negyedik évadában?
Még mindig Paley Center, és spoilerek: júniusban tér vissza a True Blood negyedik évada, ennek örvén a főszereplők és Alan Ball készítő mesélt pár dolgot a történetről, de nagyon szőrmentén bántak a spoilerekkel - az EW.com szerint a sorozat stábjára amúgy jellemző, hogy nem szívesen szivárogtatnak.

Budapesti dzsentrifikáció = NEM MENŐ
A CET és a Tűzraktér esete is ugyanazt bizonyítja: akkor már inkább a romkocsmák.

Sztrájkolnak a német mozdonyvezetők

Gyárfás: A szövetség nem kapta meg a keresett pénzt
A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a 350 millió forintot nem utalta át az állam.

A vártnak megfelelően nőtt a német ipari termelés

Usain Boltot Ostravában is meg lehet nézni
A világ jelenleg legjobb sprintere is részt vesz a május 31-i, Golden Spike atlétikai viadalon.

Szingapúrban ötmillió euróval fogadtak az ismeretlen magyar bírók bundameccsére
Lengyelék négy büntetőt ítéltek a bolgár-észten.

Közösen venne motorgyárat a Daimler és a Rolls Royce

Kiégett egy magyar kamion Csehországban
A baleset a D5-ös autópályán történt, egy ember meghalt.

George Michael nem akar apa lenni
Meggyőződése, hogy gyerekeinek kellemetlen volna szembesülniük cifra múltjával. Ezért egyezett meg annak idején partnerével, Kenny Gosszal, hogy nem fogadnak örökbe.

Na, erre mit mond az Elnök Úr?
A rendszerváltás óta magyar kormány nem adott akkora pofont a magángazdaságnak, mint most a Fidesz.

214 millió dollárért vették a Pókember-képregényt
1938-ban jelent meg az a képregény, amit most egy árverésen megvettek.

Elektronikai kormánybiztost vár az ipar
Oktatási reformra és kompetenciaközpontokra van szükség a magyar elektronikai ipar fejlődéséhez, és kell egy szakértő, aki mindezt megszervezi.

Megdöbbentek a doppingoló magyar cselgáncsozón
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: őt is meglepte a cselgáncsozó Ungvári Attila esete, miután sem vele, sem a testvérével, Miklóssal nem volt soha gondjuk.

Döbbenet: mezőn szülte meg tizedik gyerekét a 30 éves nő
A romániai Szatmár megyében egy anya tizedik gyermekének adott életet a természet lágy ölén - számol be a manna.ro.

Tűz egy amerikai házban: nyolc gyerek közül csak egy élte túl
Kigyulladt egy ház az Egyesült Államok keleti részén, Pennsylvania államban. Hét gyerek égett bent.

Francia filozófusok is kiállnak Hellerék mellett
A filozófuspályázatok vizsgálata miatt tiltakozik két francia filozófus és egy fizikus a Libération című francia napilap szerdai számában közölt írásában.

Nem elég elterjedt az elektronikus számlázás
Annak ellenére, hogy prtaktikus, könnyen kezelhető és sok gazdasági előnye van, nagyon lassan terjed a hazai piacon az elektronikus számla használata - mondta Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.

1046 milliárd eurós exportra számít Németország
Az idén újabb exportrekord elé néz a világ második legnagyobb exportőre, Németország. Egyúttal komoly világkereskedelmi kockázatokra is fel kell készülnie.

Pokorniék pólócsapatot szponzorálnak
A Hegyvidéki Önkormányzat anyagilag is támogatja a másodosztályú Ybl Waterpolo Clubot. Molnár Papesz kívülről szorít a csapatnak.

A szakképzési szakszervezet a tanköteles korhatár leszállítása ellen
Elfogadhatatlannak tartja a tankötelezettség leszállítását 15 éves korra a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet (MKSZSZ). Ezzel a szakmai tömörülés csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezetének felhívásához.

Kadhafi gépe átrepült a görög légtéren
Átrepült a görög légtéren szerdán délelőtt Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik repülőgépe - közölte az athéni védelmi minisztérium.

Az Alkotmánybíróság az Országgyűlés mulasztásáról
Az Alkotmánybíróság honlapján olvasható döntés szerint az Országgyűlés mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenes helyzetet idézett elő azzal, hogy nem alkotta meg azokat a különös törvényi rendelkezéseket, amelyek alapján az ügyész

Schmitt Pál ezúttal az EP-ben mesélt magáról
Schmitt Pál az aktuális uniós kérdésekről beszélt az Európai Parlament ülésén.

MSZP: nem többletforrás az önkormányzatok adósságaira szánt 31 milliárd
Nem tekinthető többlettámogatásnak, csupán a más címen rendelkezésre álló források átcsoportosításának az a 31 milliárd forint, amire az önkormányzatok a működési adósságaik rendezése érdekében pályázhatnak - állítja az MSZP.

Váratlan: nem került adásba Norbi vadiúj műsora
Szirupos mexikói sorozatot sugárzott a TV2 Schobert Norbi új főzőműsora helyett hétfőn. Állítólag technikai hiba történt, de hogy pontosan micsoda, arról mindenki hallgat - írja a Bors.

Rogán: Simor marad, de nevezze meg
Simor András kitöltheti 2013-ig szóló jegybankelnöki mandátumát - mondta Rogán Antal egy reggeli tévéműsorban, ám felszólította a jegybankelnököt, hogy nevezze meg, kik fenyegetik azzal, hogy eltávolítják a bank éléről.

A paksi atomerőmű bővítéséről tárgyaltak egy francia céggel
A francia AREVA vállalat delegációjával egyeztetett a fejlesztési minisztérium képviselője a Paksi Atomerőmű bővítéséről. A keddi találkozón a legfontosabb műszaki feltételeket és finanszírozási lehetőségeket nézték át.

Útzár baleset miatt a 31-es úton
A rendőrség közlése szerint baleset történt a 31-es úton Jászapáti Jászivány között, a forgalom áll.

Óriási a lehetőség: Külföldön bizonyíthat a magyar sztár
Május közepén lesz látható és hallható.

„Olyan tapasztalat birtokában vagyunk, ami mindent világossá tesz” + Képek
A magyar EU-elnökség erősíteni kívánja a szolidaritást a pénzügyekben, felelősséget kíván vállalni a felzárkóztatásért, a kisebbségekért és a romákért, egység megteremtésére törekszik az energiapiacon, elő akarja mozdítani a makroregionális fejlesztést, figyelni akar a déli és a keleti szomszédságra egyaránt, valamint szolidaritást kíván mutatni az EU-bővítésre várókkal

Sav ömlött az útra a kamionból
Veszélyes anyagokat szállító kamion okozott balesetet szerdán a 4-es számú főút Debrecenen átvezető szakaszán; ketten könnyebben megsérültek, az egyik tartályból salétromsav folyt az útra.

1992 óta nem álltunk ilyen jól
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 36. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáján. A csapat ezzel beállította rekordját, a jelenlegi rendszerben vezetett rangsorban ugyanis 1992 decemberében szerepelt a legjobban, akkor is a 36. pozíciót foglalta el.

Ki ez az ember, aki a társadalmat állította a középpontba?
Anglia nem felejtődhet el a magyar politikai gondolkodásban annak ellenére, hogy napjainkban súlyos válságot él át a szigetország

Mintaértékű oltási program Százhalombattán
Az elmúlt négy évben több mint 750 százhalombattai fiatal lány jutott hozzá ingyenesen a humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltáshoz a helyi önkormányzat jóvoltából, a mintaértékű akció márciusban folytatódik

Újra járható az 1-es főút
Kevéssel dél után megindulhatott a forgalom az 1-es főút baleset miatt lezárt szakaszán

Intelligens megoldások?
A jelenlegi sugaras villamos hálózatokat az internethez hasonló 

A patthelyzetben sem marad üresen a gyerekek gyomra + Hang
Péntek este a szociális intézményekben is bezárja a konyhákat és az étkezőket a Pest megyében közétkeztetési szolgáltatást nyújtó HunGast Kft., mert szerda délelőtt sem sikerült megegyezniük a megyeházával a 154 millió forintos tartozás kifizetéséről

Vidéken is terjeszkedne a Főgáz
Vidéken kíván terjeszkedni a Fővárosi Gázművek (Főgáz) Zrt., amely a nyáron Budapesten megnyitja első, a sűrített földgázzal működő gépjárműveket hajtóanyaggal ellátó töltőállomását is

Gáz- és villanyórákat manipuláló bandát fogtak el
Gáz- és villanyórák manipulálására szakosodott bandát lepleztek le a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai

"Simor nevezze meg fenyegetőjét!"
Rogán Antal szerint Simor András kitöltheti 2013-ig szóló jegybankelnöki mandátumát, és az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke egy szerda reggeli televíziós műsorban arra szólította fel a jegybankelnököt, hogy nevezze meg fenyegetőjét.

Washington az ENSZ nélkül akciózhat Líbiában
Az Egyesült Államok és szövetségesei a NATO-ban azt fontolgatják, hogy ENSZ-felhatalmazás nélkül jelölnek ki repüléstilalmi övezetet Líbia felett - jelentette szerdán a The Washington Post című tekintélyes amerikai napilap.

Visszavonul a doppingoló kerekes
Lehetséges visszavonulásáról nyilatkozott szerdán Franco Pellizotti olasz kerékpáros, akit kedden doppingvétségben bűnösnek talált a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), és így kétéves eltiltásra számíthat.

Kadhafi gépe kért berepülést a görög légtérbe
Átrepült a görög légtéren szerdán délelőtt Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik repülőgépe - közölte az athéni védelmi minisztérium.

A Jobbik meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot
A Jobbik az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbítását kezdeményezi 2012. április 1-ig - jelentette be Z. Kárpát Dániel képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az erről szóló országgyűlési határozati javaslatot hamarosan benyújtják a parlamentnek.

A megyeháza megoldja az étkeztetési gondot
Csütörtöktől lesz olyan szociális intézmény, ahol a Pest megyei önkormányzat a középiskolákhoz hasonló módon, vagyis helyből érkező meleg étellel vagy hideg élelem osztásával oldja meg a közétkeztetési patthelyzetet, mivel a szolgáltató szombattól ezekben az intézményekben sem hajlandó főzni a megyeháza tartozása miatt.

Feloldották az útzárat az 1-esen
Kevéssel dél után megindulhatott a forgalom az 1-es főút baleset miatt lezárt szakaszán - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A főváros nem ragaszkodik a fonódó villamosokhoz
A fővárosi vezetés nem ragaszkodik mindenáron a budai fonódó villamosprojekthez - mondta Tarlós István főpolgármester a portofolio.hu-nak.

Az Alföld őstörténete egy lelőhelyről
Az Alföld őstörténetéről kaphatnak keresztmetszetet az érdeklődők azon leletek segítségével, melyeket Hódmezővásárhely Kingéc elnevezésű határrészében tártak fel a Tornyai János Múzeum régészei.

Schmitt szerint az EU-nak segítenie kell az arab mozgalmakat
Az 1956-os magyar forradalommal állította párhuzamba az arab világban zajló tüntetéseket és lázadásokat Schmitt Pál köztársasági elnök. Az államfő az Európai Parlament ülésén arról is beszélt, hogy a készülő magyar alkotmány az Európai Unió Alapjogi Chartáját tekinti zsinórmértéknek.

A kormánypárt feloszlatásával tetőzték be a tunéziai forradalmat
Feloszlatta az elűzött tunéziai diktátor pártját egy helyi bíróság. Az országban, ahol évtizedek óta egypártrendszer működött, a kormánypárt megsemmisítése a felkelők teljes győzelmét jelenti.

Falatozzon kedvezményesen a Torkos csütörtökön!
Csütörtökön egész nap féláron lehet enni a Torkos csütörtök-mozgalomhoz csatlakozott éttermekben. Az asztalfoglalás kötelező.

Vettel: Tavaly nem volt rózsás a kapcsolatom Alonsóval
Hűvös volt a viszony a Forma-1 aktuális világbajnoka és legnagyobb riválisa, a spanyol Fernando Alonso között 2010-ben.

Tiszeker: A dzsúdó nem doppingérzékeny sportág
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: őt is meglepte a cselgáncsozó Ungvári Attila esete, miután sem vele, sem a testvérével, Miklóssal nem volt soha gondjuk.

Nem bővíthető a Sportaréna lelátója a hokivébére
A tűzoltóság nem engedélyezte, hogy bővítsék a lelátót az április 17. és 23. közötti divízió I-es jégkorong-világbajnokságnak otthont adó Papp László Sportarénában.

Gyermekek haltak meg egy háztűzben az USA-ban
Egy amerikai család hét gyermeke vesztette életét, amikor kigyulladt a házuk Pennsylvania államban - közölte a CNN amerikai hírtelevízió.

Rejtélyes haltetemek milliói lepték el egy kaliforniai város partjait
Hatalmas elpusztult szardellaraj borított be egy Los Angeleshez közeli kikötőt, ahol döglött halak milliói lepték el a tengert. A hatóságok egyelőre csak találgatnak, hogy mitől pusztult el a rengeteg hal.

Többszáz milliárdos lyukat vágott maga előtt a kormány
Jelentős költségcsökkentést akar elérni a következő években a kormány a múlt héten bemutatott Széll Kálmán Tervvel. A gazdasági miniszter szerint a lényeg nem a megszorítás, a tervből azért kiderül, hogy a következő két évben a kormány számos olyan strukturális átalakítást tervez, amely jelentős pénzt von ki állami támogatást élvező területről. A terv csak utal arra, hogy hol akarja megfogni a pénzt, de az biztos, hogy többszáz milliárdnyi állami pénz elapad.

Elloptak egy Rodin-szobrot az Izraeli Múzeumból
Az Izraeli Múzeumból ellopták Auguste Rodin egyik szobrát - írta a jeruzsálemi sajtó. A nagy francia írót, Honoré de Balzacot meztelenül, összefont karokkal ábrázoló bronzszobornak a múzeum közelmúltbeli felújításakor veszett nyoma. A műremek egy volt Rodin számos akttanulmánya közül, amelyeket a híres párizsi Balzac-szobor elkészítése előtt alkotott Rodin.

Magda és Lenka névre hallgat a kétfejű teknős
A Szlovákiában született teknősnek a két feje mellé öt lába is van.

Az evolúció tüntette el az emberi péniszcsontot
Az androgén receptorok közelében lévő szabályozó DNS-szekvenciák miatt veszítettük el ezt a csontunkat.

Már csak Matolcsy vár ötszázalékos növekedést?
A kormány kevésbé optimista pályával számol, viszont így is lekerülhetünk az uniós szégyenpadról.

Gwyneth Paltrow lemezszerződést kapott
Rövid időn belül el is készülhet a vágyott debütáló korong. A színésznő a Country Song című filmben, és a Glee című sorozatban is dalolt már.

Gulyás: Az ellenzék távolmaradása csak lábjegyzet
A fideszes politikus szerint az ország ezer éve Magyarország, és nem Magyar Köztársaság. Nem cserélik le a pénzeket és az okmányokat.

A különadó miatt nem nyílt új Auchan

Ellopták a Rodin-szobrot az Izraeli Múzeumból
A 65 kilós szobrot daruskocsi nélkül nem lehetett volna ellopni.

Nem lesz pótlelátó a jégkorong-vb-n
A Magyar Jégkorong Szövetség a mai napon hivatalos tájékoztatást kapott a Papp László Budapest Sportaréna üzemeltetőjétől, hogy a tűzoltóság nem engedélyezte a kért lelátói kapacitásbővítést – derül ki Kovács Zoltán főtitkár közleményéből.

A DHL támogatja a rögbiszövetséget
A bajnokság szombaton kezdődik.

NBA: hosszabbított a Denver edzője
A legendás George Karl a Nuggetstől akar nyugdíjba menni.

450 millió a Szegedi Olimpiai Központ felújítására
A kajakvébére kiépül a pálya energiaellátása, az épületeket akadálymentesítik, felújítják a céltornyot.

Miközben az anya kint fejt, bennégett hét gyereke
Borzalom az amerikai farmon: hat kislány és egy kisfiú fulladt meg a füstben, miközben apjuk odakint szunyókált.

A király beszéde miatt kis költségvetésű filmek gyártásába kezdenek
Kis pénzt ad az angol filmstúdió, minőséget garantál, és olyan sikerre vár, mint a 15 millió dollárból forgatott Oscar-díjas filmnél.

Másodosztályú pólóklubot támogat a XII. kerület
Hegyvidék-Ybl WPC néven folytatja a liga egyik bajnokesélyese.

Audival nyomták le a Bentleyt
Minimális különbséggel ugyan, de az RS6-os száguldott gyorsabban a jégpáncélon.

Exhumálhatják Steve
Özvegye, Terri Irwin pocsék anyagi helyzetben van, ezért lehet, hogy el kell adnia az állatkertet - amelybe Irwint temették.

Megjelent a Sanoma-féle új Elle
Kedden került az újságárusokhoz az Elle márciusi száma, amit már a Hearst Sanoma Budapest adott ki, miután eredeti kiadója, az Adoc-Semic végelszámolással megszűnt, és az Elle magazint is tulajdonló Lagardere bejelentette, hogy nemzetközi magazincsaládját eladta a Cosmopolitant is kiadó amerikai Hearst csoportnak.Az új kiadónál változatlanul Liptai Lívia maradt az Elle főszerkesztője, annak ellenére, hogy korábban a Sanoma meghirdette a pozíciót, a vezetőszerkesztői, tervezőszerkesztői és művészeti szerkesztői állással együtt.

Orbán évtizedes, dédelgetett álma az iskolaállamosítás
A miniszterelnök igen sötéten látja a közoktatás helyzetét, ha képes átverni az államosítást saját emberein, százmilliárdokkal kevesebb juthat az önkormányzatoknak.

Budai Gyula elszámoltatja az egyetemeket
Az eddigi pályázatok eredményei alapján a korábbi pályázati rendszer teljes átalakításra szorul.

Feltámadás Zschopauban, de nem az MZ az
Ugyan Magyarországon még mindig visszasírják az óccsó ETZ-t, de a németek ezen már továbbléptek.

Tömeges halpusztulás Kaliforniában
Több millió szardíniatetemet vetett fel a víz, valószínűleg oxigénhiány végzett velük.

Nem tetszettek a cicik az NMHH-nak
Az Ezek megőrültek! celebvetélkedő pikáns jelenetei miatt 13 millió forintra büntették a TV2-t.

Újabb gólyahír: gyermeket vár a gyönyörű énekesnő
A különlegesen lágy hangú brit énekesnő, Dido gyermeket vár - ezt maga a művész jelentette be honlapján.

Meghalt az idős nő, akit elütött a 32-es busz
Meghalt az a 75 éves asszony, akit elgázolt a 32-es busz az Örs vezér térnél - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Iránytalan kereskedés a tőzsdéken
Európa főbb piacai a délelőtt végéhez közeledve vegyes képet mutattak, a BÉT részvényindexe a keddi zárás környékén tartózkodott.

A szociális intézményekben sem főznek Pest megyében
Péntek este a szociális intézményekben is bezárja a konyhákat és az étkezőket a Pest megyében közétkeztetési szolgáltatást nyújtó HunGast Kft., mert szerda délelőtt sem sikerült megegyezniük a megyeházával a 154 millió forintos tartozás kifizetéséről.

Elgázolt egy idős férfit, a rendőrség keresi
Egy 78 éves férfi könnyebben megsérült abban a közlekedési balesetben, ami Miskolc belvárosában történt március 2-án - olvasható a police.hu-n. A baleset okozóját keresi a rendőrség.

Rohácot kihallgatják Szlovákiában
A bíróság majd csak Jozef Rohác kihallgatását követően dönti el, hogy kiadható-e Magyarországnak a férfi.

Mi lesz veled, Szandika?
A Való Világ palsztikcicáját, Szandikát visszafogadná édesapja, akivel már évek óta nem látták egymást. Az elmérgesedett viszonynak talán pont kerülhet a végére, és újra egyesülhet a család - írja a Napi Ász Online.

Íme a BRFK legkeresettebb bűnözői (Fotók)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a többszörös körözés hatálya alatt álló személyek hatékonyabb felkutatása érdekében - figyelembe véve a körözések számát és a bűncselekmények súlyát - elkészítette a legkeresettebb személyek listáját.

Ezek megőrültek!: 13 milliót fizethet a TV2
13 millió forintos kötbért rótt ki a TV2-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az Ezek megőrültek! című műsor több epizódja és műsorelőzetesei miatt - közölte Kiricsi Karola.

"Leszámolás": már a kormány sem bízik Matolcsy víziójában
Láthatóan kezd leszámolni a kormány Matolcsy György víziójával, mely szerint a gazdaság pár éven belül 4-6 százalékkal nőhet évente. Az egy hete bejelentett reformcsomagban ugyanis a korábbi 5 százalékos növekedés helyett már csak 3-3,5 százalékos növekedéssel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az újabb növekedési számok gyakorlatilag felérnek azzal a beismeréssel, hogy már a kormány sem tekinti a gazdaságélénkítés csodafegyverének az adócsökkentést, és az Orbán-csomag intézkedései sem fogják a nemzetgazdasági miniszter által várt magasságokba röpíteni a magyar gazdaságot.

Mérőóra-manipulátor bandát fogtak el
Gáz- és villanyórák manipulálására szakosodott bandát lepleztek le a hatvani rendőrök.

Tagadtak a Budaházy-ügy vádlottjai
A Budaházy-ügyben terrorcselekménnyel megvádoltak tagadták bűnösségüket és a büntetőeljárás törvényességét vitatták a Fővárosi Bíróság tárgyalásán szerdán.

Rogán felszólította Simort: Mondjon egy nevet
A politikus szerint az új adórendszer mindenki számára egyaránt előnyös lesz.

Üzent a Biszku-ügy tárgyalóbírója: Mi az abszurd?
A bíró megállította a Biszku-ügy tárgyalását, és a vádat megalapozó törvény alkotmányos vizsgálatát kérte.

Hivatalos a POSZT versenyprogramja
A korábbi évek hagyományaival szakítva idén első alkalommal három válogató volt.

Marihuána: komoly rizikófaktor
Egy új holland tanulmány szerint a marihuánás cigaretta tizenévesen, vagy fiatal felnőtt korban történő használata megnöveli a pszichotikus tünetek későbbi kialakulásának kockázatát.

Az MSZP bejelentése remélhetőleg
Nem árulta el egyértelműen Gulyás Gergely fideszes parlamenti képviselő, az alkotmányt előkészítő eseti parlamenti bizottság alelnöke, hogy benne lesz-e az új alkotmány koncepciójában a gyermekek után járó szavazati jog, vagy sem. A Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorának nyilatkozva a politikus némileg talányosan azt mondta: ha benne lesz a tervezetben, de a nemzeti konzultációban a választók inkább nemet mondanak rá, lesz mód kivenni a koncepcióból, ahogy a helyzet fordítva is lehetséges, tehát adott esetben be is emelhetik azt a szövegbe, ha az emberek többsége támogatja. A kérdésre

A korábbi vezetés 3,6 milliárd forintot vett el a miskolciaktól
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen

Teljes szélességében lezárták az 1-es főutat
Teljes szélességében lezárták egy kisebb baleset miatt az 1-es főutat szerda délelőtt a Győrhöz közeli Nagyszentjánosnál

Többet vásároltunk, bővült az üzletek forgalma tavaly
Tavaly az élelmiszer- és háztartási vegyi árupiac már szerény mértékben, 1,4 százalékkal bővült a kiskereskedelmi üzletek forgalma alapján

Életét vesztette az Örs vezér terénél elgázolt nő
A baleset után nem sokkal meghalt az az idős nő, akit elgázolt egy BKV-busz szerdán a fővárosban

Rogán: Simornak meg kellene neveznie
Rogán Antal szerint Simor András kitöltheti 2013-ig szóló jegybankelnöki mandátumát, és az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke egy szerda reggeli televíziós műsorban arra szólította fel a jegybankelnököt, hogy nevezze meg

A Moody’s ismét leminősítette a görögöket
A Moody’s Investor Services hitelminősítő hat görög bank adósi és letéti besorolásán rontott szerdán azt követően, hogy hétfőn a görög államadósságot három kategóriával minősítette le az intézet.

Oroszországban a kevesebb is lehet több
A Gazprom által a Kovikta gázmezőért megajánlott árat két minisztérium is túl magasnak találja, ezért nem kizárt, hogy az árverés győzteseként a másik résztvevőt, a Rosznyeftyegazt hirdetik ki

A paksi atomerőmű fejlesztéséről tárgyalt a minisztérium
Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai helyettes államtitkára kedden a paksi atomerőmű bővítéséről folytatott megbeszélést Jean-Hugues Perreard-ral, az atomerőművi blokkok építése terén francia, finn és kínai referenciákkal is rendelkező francia Areva vállalat elnökhelyettesével

Veszélyes anyagot szállító kamion ütközött
Veszélyes anyagokat szállító kamion okozott balesetet szerdán a 4-es számú főút Debrecenen átvezető szakaszán; ketten könnyebben sérültek, az egyik tartályból salétromsav folyt az útra.

X-Faktoros indul az Eurovíziós Dalfesztiválon
Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban.

Teljes útzár az 1-esen
Teljes szélességében lezárták egy kisebb baleset miatt az 1-es főutat szerda délelőtt a Győrhöz közeli Nagyszentjánosnál - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Meghalt az Örsön elgázolt nő
A baleset után nem sokkal meghalt az az idős nő, akit elgázolt egy BKV-busz szerdán a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Menzastop a szociális intézményekben is
Péntek este a szociális intézményekben is bezárja a konyhákat és az étkezőket a Pest megyében közétkeztetési szolgáltatást nyújtó HunGast Kft., mert szerda délelőtt sem sikerült megegyezniük a megyeházával a 154 millió forintos tartozás kifizetéséről

13 milliós kötbért fizet a TV2
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 13 millió forintos kötbért rótt ki a TV2-re az Ezek megőrültek! című műsor több epizódja és műsorelőzetesei miatt - közölte Kiricsi Karola, a testület szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kihallgatják Rohácot
A Nyitra megyei ügyész még a héten kihallgatja Jozef Rohácot, akit egy Magyarországon kiadott európai letartóztatási parancs alapján fogtak le február közepén Szlovákiában - közölte Dusan Danovy, Rohác jogi képviselője a pozsonyi TASR hírügynökséggel szerdán.

Átvilágítják az FTC-t
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke szerdán szerződést kötött az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgálóval, hogy a cég három évre visszamenőleg átvilágítsa az anyaegyesület és 17 szakosztályának gazdálkodását, könyvelését, teljes működését.

Tagadnak Budaházyék
Tagadták bűnösségüket és a büntetőeljárás törvényességét vitatták a Budaházy-ügyben terrorcselekménnyel megvádoltak a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán.

Wolf Kati lesz az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója
Wolf Katit, az X-Faktor döntősét, illetve az ő Szerelem, miért múlsz? című dalát küldi Magyarország a Düsseldorfban, május közepén tartott Eurovíziós Dalfesztiválra.

Kidurran a tablet-lufi az iPad 2 miatt
A táblagépgyártók másfélszer annyi készüléket gyártatnak le idén, mint amennyit el tudnak majd adni, miközben az Apple újabb készüléke tarol - állítják az amerikai elemzők.

"Kijöttem végső búcsút venni" - bontják a vörösiszapos házakat Devecserben
Ki sírva, ki beletörődve, ki videózva búcsúzott a vörösiszap-katasztrófában menthetetlenné vált házától Devecserben, ahol szerdán elkezdődött a bontás. A városban összesen 262 házat dózerolnak el, helyükön zöldterületet alakítanak ki, az egykori lakók pedig új otthont kapnak.

Inkább tűnik rémmesének a felmelegedés, mint a klímaváltozás
Az amerikai állampolgárok inkább elfogadják a klímaváltozás, mint a globális felmelegedés tényét, pedig a jelenségegyüttes ugyanaz. A kérdésben megosztott az USA közvéleménye a republikánus-demokrata ellentétek mentén.

Az európai elitbe tart a magyar rögbi
A magyar rögbiválogatott két új támogatójának segítségével megcélozza az Európa-bajnoki elitet.

Könyvvizsgálóval világítják át az FTC gazdálkodását
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke szerdán szerződést kötött az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgálóval, hogy a cég három évre visszamenőleg átvilágítsa az anyaegyesület és 17 szakosztályának gazdálkodását, könyvelését, teljes működését.

Csak tesztelésre szolgál a McLaren orrán a hatalmas púp
A McLaren kedden egy púpos orrkúppal küldte ki Jenson Button autóját a katalán versenypályára.

Felkészülési futamokat keresnek Overdose-nak
Március végére kiderül, hogy a magyar csodaló, Overdose mikor és hol versenyez legközelebb.

Feszült várakozás: költöznie kell-e a kardfogú tigrisnek?
Történelmi okok miatt merült fel a három egyetem összevonásából létrejövő Közszolgálati Egyetem leendő campusaként a Ludovika Akadémia egykori épülete. Az épület viszont foglalt, több mint tíz évig tartó költözési hercehurca után négy évvel ezelőtt költözött be a Természettudományi Múzeum. Az éveken át dobozoló múzeumi dolgozók rettegnek egy újabb csomagolás eshetőségétől, miközben a kormány egyelőre csak tájékozódik a helyszínen, és az ingatlanok sorsáról még nem döntött. Az ellenzéki LMP szerint még akkor is a múzeum évek óta dédelgetett terveit húzzák keresztül, ha a kardfogú tigrisnek nem kell költöznie.

A szociális intézményekre is kiterjesztik a menzastopot
Szombattól a szociális intézményekben sem főz a HunGast, mert nem tudott megegyezni a Pest megyei önkormányzattal a 154 millió forintos tartozás kifizetéséről.

A Tottenham otthon csak veri az olaszokat
A Milan 0-1-ről próbál továbbjutni, a schalkés Raúl megint gólt lőne a Valenciának, BL-nyolcaddöntők.

Még erősebb Audi TT jön
Az öthengeres turbómotorból kicsikarnak néhány plusz lóerőt, ezt kapja az új TT-RS Plus.

Világ inflátorai egyesüljetek
Jaksity György elismeréssel vegyes rémülettel figyeli a világ kormányainak és jegybankjainak lazaságát.

Az olaszok kiherélik a Derbit
Bezárják a spanyolországi gyárat, a termelés az olaszokhoz költözik, de lehet, hogy a gépek tovább utaznak a festői Vietnamba.

19 éve volt utoljára ilyen jó a futballcsapat
Magyarország 9 hónap alatt 26 helyet javítva a 36. a világranglistán, a svédek nyakára másztunk.

Centiméterenként haladnak a tűzszerészek Zalaegerszegen
További robbanószereket keresnek, csütörtökre végezhetnek a felrobbant háznál.

Három túlélővel folytatódik a GI Joe
A Justin Bieber-film rendezője kapta a lehetőséget, hogy valamit kezdjen a második résszel.

A jégkorongmagazin 12. adása videón
A keddi Pakkban a következőkről láthattak képes beszámolót: Kóger István és a Fehérvár farmcsapata, Ted Sator szövetségi kapitány, a válogatott és a Dab.Docler, Kovács Csaba, az aktuális szezon és a család, Jánosi Csaba és a ferencvárosi játékosok kalandja Amerikában.

Nagyot hibázott az álnéven cigiző Kerényi
A Fidesz sajtófőnöke elítéli a füllentő képviselőt, de szankcióról egyelőre nincs szó.

Március végére dől el Overdose idei programja
A lónak két csúcspont lesz az idényben, az egyik a június 21-i ascoti, a másik az őszi párizsi verseny.

Tizenkét évesen szült először az ifjú nagymama
A román nő 14 évvel ezelőtt ment férjhez az akkor 13 éves Ionel Stanescuhoz. Házasságuk kalandosan kezdődött: elszöktek otthonról, mert Rifca édesapja korábban már eljegyezte őt egy helybéli fiatalemberrel.

Nyolcmillió New York-it rajzolna le a blogger
Eddig 14 ezer embert rajzolt le, és tudja, hogy soha nem végez, de szereti.

Kóger gyönyörű gólt lőtt Szupernek
A szokásoknak megfelelően alakult a CHL-ben a magyar rangadó.

Vissza fog vonulni a doppingoló bringás
Franco Pellizotti kétéves eltiltásra számíthatna.

Szombattól a szociális intézményekben sem főz a HunGast
A cég szerdán sem tudott megállapodni a Pest megyei önkormányzattal a 154 milliós tartozásról.

Wolf Kati megy az Eurovíziós Dalfesztiválra
Szerelem, miért fáj?

Már a következő Xboxon dolgozik a Microsoft
Egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy bivalyerős grafikus processzora lesz.

Útelágazáshoz érkezett a Voyager-1
Az űrszonda a Naprendszer határán arra folytatja az útját, amerre a legerősebb napszelet méri.

Banderas 50 évesen is tökéletes
Almodóvar új filmjében új bőrt fejleszt Banderas. Penélope Cruz helyett Elena Anayával kell beérnünk.

Ahová lépnek, lőszert találnak
A rendőrök egy újabb háznál találtak lőszereket abban a zalaegerszegi városrészben, ahol hétfőn halálos áldozattal járó robbanás történt.

Spoilerzóna: ki fog villantani a Spartacus második évadában?
Nemrég ért véget a Spartacus előzménysorozat, tavaly meg volt ugye az első rendes évad, jogos a kérdés, kik térnek majd vissza a várhatóan vérzivataros második etapra, ami a gladiátor szakszervezet jómunkásembereinek osztályharcát krónikálja majd.

Életmódváltáshoz festékes kenyeret
Dzsordzsika bá úgy döntött, egészségesebben táplálkozik, ennek első lépéseként pedig fehér helyett rozskenyeret vett le a polcról.

A szurkolók adják össze a Fradi átvilágitását
A 3 hónapos vizsgálat 15 millióba kerül, Kubatov és Kocsis Máté már felajánlott egy-egy milliót.

Nem tetszik Japánnak a legújabb kínai olajkitermelés helyszíne
Peking megkezdte az olajkitermelést a Kelet-kínai-tengeren található Csunhsziao (Chunxiao) gázmezőn - jelentette be szerdán egy kínai olajvállalat vezetője. Tokió a hírt sajnálatosnak nevezett, és a helyzet tisztázására készül.

Meghökkentő fotósorozat népszerű színészünkről
Bajor Imrét a Heti Hetesben láthatjuk, de a komikus számos más műfajban bizonyította már tehetségét az évek során.

A Fradit és az úszókat is vizsgálja Budai Gyula
Vizsgálatot indított a Ferencváros Labdarúgó Zrt. privatizációjával kapcsolatban, valamint a Magyar Úszó Szövetségnél az elszámoltatási kormánybiztos.

Jelentősen mérséklődött az influenzások száma Somogyban
Egy hét alatt mintegy 40 százalékkal mérséklődött Somogy megyében az influenzaszerű megbetegedések száma - közölte a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve szerdán.

Kővel támadt az újságírókra egy nő Dócon
Kővel fenyegetett újságírókat egy nő kedden a Csongrád megyei Dócon, amiért otthona közelében forgattak. A stáb elhajtott a helyszínről, egyikük sem sérült meg, ám a nő ellen eljárás indult. Tettéért akár elzárást is kaphat.

20 utca és 262 épület tűnik el örökre
Megkezdték a munkagépek szerda reggel a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa következtében megsérült házak bontását Devecserben, a lakatlan ingatlanokban lekapcsolták a közműveket.

Pozsony tovább szigorítja a KRESZ szabályait
Akár egyéves szabadságvesztéssel is büntethető az a gépkocsivezető Szlovákiában, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt ül a volán mögé. Dehasonló lehet a retorzió abban az esetben is, ha valaki elutasítja az alkoholszonda megfújását. Az intézkedések a két éve elfogadott szlovák közlekedésrendészeti szabályok szigorítását szolgálják.

Euró/forint:
Az euró árfolyama szerda délelőtt 273 forint fölött, a svájci franké 210 forint fölött járt, szakemberek szerint

Szexbotrány: bedobta magát a sanghaji szirén
Dél-Koreában vizsgálat indult, ugyanis felmerült a gyanú, hogy a sanghaji konzulátus diplomatái hivatalos iratokat adtak át és könnyített vízumügyintézést ígértek egy kínai nőnek szexért cserébe.

Kadhafi ellentámad és fenyegeti a világot
Kadhafi erői ellentámadást indítottak a lázadók által ellenőrzött területek ellen, a vezető pedig káosszal fenyegetőzött.

Két nagy futamon indul idén Overdose
Március végére dől el, hogy idén hol és mikor áll rajthoz Overdose, a magyar csodaló, de biztos, hogy Milánóban nem indul áprilisban.

Budai Gyula az egész felsőoktatást is átvizsgálná
A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdálkodásának áttekintését.

Gombi meleg, Picur csak statiszta? Itt az igazság!
Gombinak vannak tervei a villaélet után is. A Nők Lapja Cafénak barátnőjéről, Picurról és a körülöttük kialakult rosszindulatú pletykákról is mesélt.

Feloszlatták a bukott tunéziai elnök pártját
Tunéziában feloszlatták a megbuktatott államfő, Zin el-Abidin ben Ali pártját, emellett lefoglalták a párt javait és pénzét. A döntést örömujjongással fogadta a tuniszi bírósági teremben összegyűlt több száz ember.

Kételyek és bonyodalmak a Kovikta gázmező sorsa körül
Két minisztérium is úgy ítéli meg, hogy a Gazprom túl magas árat ajánlott a Kovikta gázmezőért. Ezért meglehet, hogy az árverés győzteseként a másik résztvevőt, a Rosneftegazt hirdetik ki - jelentette a Kommerszant című orosz lap szerdán.

Hetvennégy ügyben tett feljelentést a miskolci önkormányzat
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen - mondta a város fideszes polgármestere szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Wolf Kati a befutó, énekelhet az Eurovíziós Dalfesztiválon
A Szerelem, miért múlsz? című dallal Wolf Kati képviseli Magyarországot az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban - közölte a Magyar Televízió.

20 éve nem volt ilyen a Fideszben: Éles vita a kormányban
Kövér László nem tartja túl gyorsnak az alkotmányozás folyamatát, lapunknak inkább lassúságról beszél.

Szigorú kritériumoknak kell majd megfelelni a biztonság érdekében
A zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételéről alkotott rendeletet a kormány. Ennek értelmében ilyen összejövetelt csak engedély birtokában lehet tartani, és az ellenőrző hatóság köteles azt felfüggeszteni, ha például a résztvevők létszáma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét.

Hiába jönnek a sikerek, távozik a bajnok
A Schalke 04 labdarúgócsapata az idény végén megválik Felix Magath vezetőedzőtől.

Megkezdődött a devecseri házak elbontása
Megkezdték a munkagépek szerda reggel a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa következtében megsérült házak bontását Devecserben, a lakatlan ingatlanokban lekapcsolták a közműveket.

Újból lezárták az utcát
Folytatják a kutatást a rendőrségi és honvédségi tűzszerészek annál a zalaegerszegi ingatlannál, amelynek melléképületében hétfő este egyelőre ismeretlen eredetű, halálos áldozattal járó robbanás történt

Szlovákia: bűnös, aki ittasan vezet
Bűncselekménnyé minősítik Szlovákiában az ittas vezetést, amennyiben a parlament elfogadja a közúti forgalomról szóló törvény módosítását. A közlekedési elemzők egyetértenek a kezdeményezéssel.

Az utcán dübörgő tankok vaktában lődöznek a házakra
A Moamer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők harckocsikkal, rakétákkal, harci gépekkel ellentámadást indítottak az ország keleti felét ellenőrzésük alatt tartó felkelők ellen. A halott város képét mutató az-Závijában szerdán egyre közelebb jutottak az ellenzék kezén lévő központi térhez.

Esett az óriás profitja
Közel 30 százalékkal esett vissza a német energiaipari óriás, az E.ON nettó nyeresége 2010-ben, elsősorban az értékesítés bővülésének alacsonyabb üteme miatt 

Kinek van félnivalója? Budaiék átfogó vizsgálatokat indítanak
A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gazdálkodásának áttekintését. Közölte azt is, hogy vizsgálatot indítottak a Ferencváros Labdarúgó Zrt. privatizációjával kapcsolatban, valamint a Magyar Úszó Szövetségnél.

Szexbotrány a konzulátuson
Vizsgálat indult Dél-Koreában azzal a gyanúval, hogy a kelet-ázsiai ország sanghaji konzulátusának diplomatái hivatalos iratokat adtak át és könnyített vízumügyintézést ígértek egy kínai nőnek szexért cserébe

A székelyek elküldték javaslatukat
A magyar kormány által felállított nemzeti konzultációs testület a napokban kérdőív útján kéri ki a választópolgárok véleményét az új alkotmányról. A kérdőív utolsó pontjánál lehetőség van személyes javaslatokat is tenni.

Bontják Devecsert
Megkezdték a munkagépek szerda reggel a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa következtében megsérült házak bontását Devecserben, a lakatlan ingatlanokban lekapcsolták a közműveket.

Tunéziában feloszlatták a buktatott elnök pártját
Feloszlatták Tunéziában a megbuktatott államfő, Zin el-Abidin ben Ali pártját.

Schalke: Magath távozik
A Schalke az idény végén megválik Felix Magath vezetőedzőtől. A királykékeket tavaly bajnoki ezüstig vezető szakembernek nem bocsátották meg a gyatra bajnoki szereplést.

Somogyi Miklós a BMX-kerekesek új elnöke
Somogyi Miklós lett a Magyar BMX Szakági Szövetség új elnöke.

Csökkent az Auchan vesztesége
Az Auchan Magyarország 2010-ben lényegében változatlan, 225 milliárd forintos bruttó forgalom mellett 7,9 milliárd forintról valamivel több mint hétmilliárdra csökkentette veszteségét - jelentette be Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország vezérigazgatója szerdán a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Ötezerért pofoztatnák a gyereket
Felfedte titkát az a honlap, amely néhány ezer forintért fizikai fenyítést ígért a rosszcsont nebulók részére. A médiahackkampány szolgáltatását több szülő komolyan vette. A gyermekek bántalmazása mindennapos Magyarországon.

Az egyetemeket is elszámoltatják?
A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdálkodásának áttekintését.

FIFA: Magyarország beállította 1992-es rekordját
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 36. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáján. A csapat ezzel beállította rekordját, a jelenlegi rendszerben vezetett rangsorban ugyanis 1992 decemberében szerepelt a legjobban, akkor is a 36. pozíciót foglalta el.

Rogán: Simor nevezze meg "fenyegetőjét"
Rogán Antal szerint Simor András kitöltheti 2013-ig szóló jegybankelnöki mandátumát, és az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke egy szerda reggeli televíziós műsorban arra szólította fel a jegybankelnököt, hogy nevezze meg "fenyegetőjét".

Hetvennégy feljelentést tett Miskolc hivatala
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen - mondta a város fideszes polgármestere szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Külvárosi lefolyóban találták meg a legvakmerőbb párizsi ékszerrabás kincseit
Megtalálták a francia rendőrök azokat a milliárdokat érő ékszereket, amelyeket 2008-ban raboltak el egy párizsi ékszerüzletből nőnek öltözött fegyveresek. A gyűrűket és fülbevalókat egy cementöntőformába rejtve, egy külvárosi ház lefolyójában tartották a rablók, akik közül többet már 2009-ben elkaptak a nyomozók.

Videokölcsönzőt indít a Facebookon a Warner
Az amerikai nézők csütörtöktől kölcsönözhetnek filmeket a közösségi oldalon, elsőként A sötét lovag kerül be az online választékba.

A gyors Webber takarékoskodott a gumikkal
A Barcelonában zajló utolsó Forma 1-es teszthét keddi nyitónapján az ausztrál Mark Webber bizonyult a leggyorsabbnak, így a nap végén az ausztrál pilóta és Ian Morgan fő versenymérnök is elégedetten nyilatkozott a csapat honlapjának.

Az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódik az FTC Zrt. privatizációs ügyében
Vizsgálatot indított a Ferencváros Labdarúgó Zrt. privatizációjával kapcsolatban, valamint a Magyar Úszó Szövetségnél az elszámoltatási kormánybiztos, Budai Gyula.

331 km/órával száguldott jégen egy Audival
Nem sokáig élt a Bentley Continental Supersports 330,695 km/órás, jégen futott sebességi világcsúcsa. Nokian gumikkal egy Audi RS6 máris megdöntötte.

Nem Stallone írja és rendezi az Expendables 2-t
Sylvester Stallone már a tavalyi The Expendables bemutatása előtt közölte, hogy az akciófilm folytatását tervezi, és azt is hamar kitweetelte, hogy az Expendables 2-höz Bruce Willist szeretné megnyerni főgonosznak. Most a Playlist blog arról ad hírt, hogy a folytatásban Stallone lényegesen kisebb szerepet vállal, mint az első részben: nem ő írja és nem is ő rendezi a filmet, csak szerepel benne. A forgatókönyvíró David Agosto és Ken Kaufman (Űrcowboyok) lesz, a rendezőt pedig Stallone most keresi. Az első részből Stallone mellett biztosan visszatér Randy Couture is, új szereplőként pedig Willis mellett Jean-Claude Van Damme jött eddig szóba.

Kiállításon keresik Alcuin elveszett könyvtárát
Egy elveszett középkori könyvtár titkait felemlegető kiállítás nyílt meg Yorkban: a szervezők a kor egyik legkülönlegesebb gyűjteményének történetét próbálják bemutatni.

Visszatér a Helyszínelőkbe régi szereplője
Louise Lombard újra magára ölti Sofia Curtis szerepét, a szőke nyomozónő visszatér a Helyszínelők-be.

Alonso csak a kormány mögött érzi jól magát
A spanyol pilóta ma biztosan elutasítana egy csapatfőnöki felkérést, mert csak az autóvezetés érdekli az Forma-1-ből.

Gwyneth Paltrow egymilliós lemezszerződést kötött
Túl jól énekel a Coldplay énekesének neje ahhoz, hogy veszni hagyják. Párszor most bizonyított.

Be lehet fagyasztani a rezsiköltségeket?
A gáz, az áram és távhő árát legfeljebb átmenetileg, a víz díját és közös költséget annyira sem.

Majka szerint ez már nem az a Való Világ
Akinek pedig a zene a fő profilja, annak a pénztárcájával tuti nem cserélne.

A legvitatottabb pszichiátriai zavarok
A DSM-5-öt ért kritikák közül némelyik konkrét betegségről szólt. Összeszedtük, melyek ezek.

Új pszichiátriai betegségek jönnek
A pszichiátriai zavarokat osztályozó kézikönyv tervezett új kiadását, a DSM-5-öt évek óta hevesen támadják. A mentális zavarokról még viszonylag keveset tudunk, de ahhoz eleget, hogy válságban legyen a pszichiátriai diagnosztika.

Usher legalább két személy szerint szexi
A kettőből az egyik nyilván ő maga. Ön beállna harmadiknak?

Pluszban nyitottak a nyugat-európai tőzsdék

BL-közvetítések: ötből ketten maradtak
Kérdésünkre a TV2 szóvivője nem erősítette meg a Blikk értesülését, miszerint az anyagi oka lenne annak, hogy ősszel megszűntek a BL-meccsekhez kapcsolódó stúdióbeszélgetések.

Fél éve nem találják a Pirate Bay alapítóját
Állítólag Kambodzsában van és súlyos beteg, ezért nem jelenik meg a bíróság előtt.

Nicolas Cage-et rendőrök vitték haza
Múlt pénteken betört egy New Orleans-i étterem ablaka, Nicolas Cage-et pedig rendőrök kísérték haza. Azt még hivatalosan nem tudni, hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz, de az tény, hogy az esetek ugyanott történtek.

Gázolás az Örsön: életveszélyesen sérült egy idős nő
A baleset a Fehér úton, az Örs vezér terénél történt. A BKV-busz egy idős nőt sebesített meg, őt súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

Jubileumi akciók a Vasas futballcsapatánál

Szigorú az új diszkórendelet
Kötelezők lesznek a rendszeres ellenőrzések, a rendezvényeket akár menet közben is felfüggeszthetik.

Kétmilliárdos bónuszt kapott a Barclays vezére
Bob Diamond szerint véget kell vetni a folytonos bocsánatkérés és bűntudat korszakának.

Árokba hajtott a rendőrök elől a részeg sofőr
Az őt igazoltatni vágyó rendőrök elől menekült egy autós Pest megyében szerdára virradóra. Szentendrétől tartó száguldozásának valahol Pócsmegyer és Szigetmonostor között vetett véget egy árok.

Megkezdték a házak bontását Devecserben
A port tűzoltófecskendőkkel semlegesítik, a szennyezett törmelék az ajkai timföldtározóba kerül.

Johnny Depp mellélőtt a rajzfilmjével
A Rango szmóker westernparódia helyett gyenge Disney-mese lett, büfögéssel és kínos szóviccekkel.

Sose látott trükk a magyar szörfbűvésztől
Zoltan Torkos az első, aki megcsinálta a kickflipet,kétmillió forintnyi dollárt nyert egyetlen mozdulattal.

Liam Neeson Párizs után Berlint verte szét
Jól nyitott az Ismeretlen férfi Amerikában, de mi csak áprilistól láthatjuk. Videó a forgatásról.

Hírek főtt garnéla mellé
Olivér nem túrta ki Valkó Esztert a Cool TV-ről.

Kileste, hogyan csalnak a parkolóőrök a Csarnok téren
Ha valaki azt hitte volna, hogy a hirhedt Centrum Kft emberei bűnözők, a többi, önkormányzati parkolócég viszont korrekt káderállománnyal dolgozik, az döbbenten fogja elolvasni Névtelen Fogyasztónk levelét.

Több milliós halpusztulás Kaliforniában (+fotó)
A kalifornia Redondo Beach kikötőjében bekövetkezett halpusztulást feltehetőleg oxigénhiány idézte elő, de hogy azt mi okozta, még nem tudják.

Mi történik? VV Éva zokogógörcsöt kapott
A műsor szerkesztőinek szándékai szerint a villalakóknak elkobzott cuccaik helyett a többiektől kell csereberével megszerezniük szükséges tárgyaikat.

Schiffer: Balsai István összevissza beszél
Az LMP frakcióvezetője szerint a párt álláspontja végig ugyanaz volt a semmisségi törvény ügyében, hiába próbálja az ellenkezőjét beállítani Balsai István.

Dohányzási tilalom: várható előnyök és mellékhatások
A dohányzást szigorító törvényről hamarosan dönt a parlament. Kérdés, hogy ez milyen hatással lesz azokra, akik a dohánytermelésből élnek.

21 philadelphiai papot függesztettek fel pedofília miatt
Felfüggesztettek huszonegy philadelphiai római katolikus papot, mivel egy nyomozás szerint összefüggésbe hozhatók gyermekmolesztálási ügyekkel - jelentették be egyházi hatóságok kedden.

Hárman szörnyethaltak Hortobágynál
Személyvonattal ütközött egy autó a Hortobágy község és Balmazújváros közötti vasúti átjáróban szerda reggel. Hárman meghaltak - közölte a rendőrség.

Még mindig találnak bombákat Zalaegerszegen
Folytatják a kutatást a rendőrségi és honvédségi tűzszerészek annál a zalaegerszegi ingatlannál, amelynek melléképületében hétfő este halálos áldozattal járó robbanás történt.

Alájuk rúgtak, és örülnek neki
Szalai Annamáriának és Koltay Andrásnak nem kell búsulnia. A pénzosztás mellett lesz még feladatuk. Az elszámoltatási biztossal, valamint a garantáltan pártatlan ügyészséggel karöltve, a hátukat egymásnak vetve felderíthetik, hogyan nyerhettek jogsértő pályázaton frekvenciát egyesek. Van-e ehhez bármi köze Fellegi Tamásnak, a nyertes cég akkori tulajdonosának? Rendjén van-e, hogy de facto következmény nélküli a dolog? Nagyon bízunk bennük, hisz egy olyan hatalom delegáltjai, amely deklarálta, hogy könyörtelenül üldözi a mutyit, a panamát, az összefogást. Közélettisztító munkájukhoz erőt, egészséget, kitartást kívánunk, s tudásszomjasan várjuk a részeredményeket.

Csökkenő profittal zárta az E.ON az elmúlt évet
Megközelítőleg 30 százalékkal esett vissza a német E.ON nettó nyeresége 2010-ben - jelentette a vállalat szerdán. A gyenge eredeményekhez jelentősen hozzájárult az értékesítés bővülésének lassulása. A társaság 2011-re további, 16 százalékos profitcsökkenést vár.

Pintér Sándor európai összefogást sürgetett a Rendőrakadémián
A szervezett bűnözés elleni küzdelem Magyarország európai uniós soros elnökségének egyik fő prioritása, de a hatékony munkához egységes európai rendvédelmi képzés és együttműködés szükséges

Szakított az énekes - VV Anikó miatt!
Újabb kapcsolatot tett tönkre Anikó. A villa fekete démonjának fogalma sincs arról, hogy L. L. Juniorral való aprócska

Gázolt a busz az Örs vezér térnél
Elütött egy gyalogost a 32-es busz a XIV. kerületben az Örs vezér térnél. A gyalogost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - mondta Freud András, a BKV fődiszpécsere.

Kifúrták a Margit híd biciklis alagútját (Fotók)
Várhatóan nyártól lehet majd használni a Margit híd budai hídfőjénél épített biciklis alagutat.

Elakad a tankönyvszállítás Pest megyében?
A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint előfordulhat, hogy a Pest megyei önkormányzat 2010-es tartozása miatt nem szállítanak, vagy csak előzetes fizetés után fognak tankönyvet eljuttatni az iskolákba a terjesztők és a kiadók.

Salétromsav szivárog Debrecenben
Ötven méter sugarú körben lezárták a rendőrök a debreceni Benedek teret, ugyanis egy kamion tartályából salétromsav szivárog az úttestre.

Bekeményít a NAV: Utaznak az adócsalókra
Az áfacsalás mértéke önmagában meghaladja az ezermilliárd forintot.

Pilhál György: Rendkívüli hírek

Értelmiségiek: politikai reformokat akarunk
Politikai reformokat, ezen belül közvetlen választásokat és törvényhozói hatalommal, illetve ellenőrző szereppel felruházott parlamentet követel az Egyesült Arab Emírségekben értelmiségiek egy 133 fős csoportja.

Ugró Miklós: A valódi tekintélyrombolók

Szabó Anna: Állam az államban

Hortobágyi tragédia: hárman meghaltak az átjáróban
Hárman meghaltak, amikor autójuk személyvonattal ütközött egy vasúti átjáróban Hortobágy község és Balmazújváros között szerda reggel

Kerékpárt lopott, majd iskolába ment
Egy testvérpár lopott el két kerékpárt Csongrád Bökény városrészében hétfőn hajnalban. A fiatalabbik testvér a bűncselekmény után iskolába ment, bátyja pedig szétszerelte a zsákmányt.

A H1N1 A és B vírustörzsét is azonosították
A H1N1 A és B vírustörzsét is azonosították az elmúlt héten megbetegedetteknél Győr-Moson-Sopron megyében

Merénylet a temetésen, 25 ember meghalt
Öngyilkos pokolgépes merényletet hajtottak végre egy temetési szertartáson szerdán Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén; a detonációban legkevesebb huszonöt ember életét vesztette, és sokan megsebesültek 

Rendőrök erdejében folytatódott Budaházyék pere
Fokozott rendőri biztosítás mellett folytatódik Budaházy György és társai büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. Az elsőfokú eljárás múlt héten vádirat-ismertetéssel és a vádlottak meghallgatásával kezdődött meg, illetve a bíróság elutasította a terrorizmussal vádolt Budaházy György előzetes letartóztatásának megszüntetését.

Gyakran dobáltak üvegeket a tízemeletesről
A tatabányai tízemeletest "huligánok" lakják, akik rendszeresen üvegeket dobálnak le a tetőről - nyilatkozott egy szemtanú a Blikknek a keddi balesettel kapcsolatban, amikor egy kislányt életveszélyesen megsebesített egy pezsgősüveg.

H1N1 és B vírust is azonosítottak az új betegekben
H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt héten megbetegedetteknél Győr-Moson-Sopron megyében - tájékoztatott Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

Szávay és Arn a főtáblán
Szávay Ágnes várhatóan csütörtökön kezd egyesben a hazai közönség előtt szereplő Jill Craybas ellen az Indian Wells-i tenisztornán, míg Arn Gréta már szerdán pályára lép.

Új diszkószabályozás született
A zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételéről alkotott rendeletet a kormány. Ennek értelmében ilyen összejövetelt csak engedély birtokában lehet tartani, és az ellenőrző hatóság köteles azt felfüggeszteni, ha például a résztvevők létszáma jelentősen meghaladja a hely befogadóképességét.

Hárman meghaltak vasúti balesetben
Hárman meghaltak, amikor autójuk személyvonattal ütközött egy vasúti átjáróban Hortobágy község és Balmazújváros között szerda reggel - közölte a rendőrség.

Visszaesett az E.ON profitja
Közel 30 százalékkal esett vissza a német energiaipari óriás, E.ON nettó nyeresége 2010-ben elsősorban az értékesítés bővülésének alacsonyabb üteme miatt - jelentette a vállalat szerdán. A társaság 2011-re további, 16 százalékos profitcsökkenést vár.

Lesz-e tankönyv tanévkezdéskor?
Lesz-e 2011. augusztusban tankönyv a Pest megyei iskolákban? Előfordulhat, hogy a Pest megyei önkormányzat 2010-es, tetemes tartozása miatt nem, vagy csak előrefizetés mellett fognak tankönyvet szállítani az iskolákba a terjesztők és a kiadók - írja közleményében a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete.

Elütött a busz egy gyalogost Budapesten
Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy gyalogost, akit elütött a 32-es busz szerdán a főváros XIV. kerületében - mondta Freud András, a BKV fődiszpécsere.

Egységes európai rendőrképzés lesz?
A szervezett bűnözés elleni küzdelem Magyarország európai uniós soros elnökségének egyik fő prioritása, de a hatékony munkához egységes európai rendvédelemi képzés és együttműködés szükséges

Mike Starr, 1966-2011
Negyvennégy éves korában meghalt Mike Starr, az Alice In Chains alapító basszusgitárosa.

GKI: Főként a hiány miatt ugrott meg az államadósság
A 2007-től 2010 végéig terjedő időszakban 66-ról 80 százalékra emelkedett a GDP-arányos államadósság Magyarországon. A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az adósságnövekedés kétharmada az éves átlagban 4,1 százalékos államháztartási hiányból származott. A magyar államadóság 57 százalékát jelenleg a külföld finanszírozza.

Világ Év Autója: Audi A8, BMW 5 vagy Nissan Leaf
Kihirdették a 2011-es Világ Év Autója-díj három döntősét. Elektromos autó mellett két luxusmodell a dobogón.

Bryant már hatodik az NBA örökranglistáján
A Los Angeles Lakers továbbra is szárnyal az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A címvédő sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg kedden, ezúttal az Atlanta Hawksot győzte le simán, 101-87-re.

Magathot az idény végén lapátra tenné a Schalke
A Schalke 04 labdarúgócsapata az idény végén megválik Felix Magath vezetőedzőtől, miután a vezetőség elégedetlen a csapat bajnoki szereplésével.

Szigorú szabályokkal reagált a kormány a West-Balkán-tragédiára
A jelenleginél sokkal szigorúbb szabályokat alkotott a kormány a West-Balkánban történt tragédia tapasztalatai alapján. A jövőben külön engedély kell majd a zenés-táncos rendezvényekhez, amelynek kiadása nem lehet puszta formaság. A szórakozóhelyeknek biztonsági tervet kell készíteniük, a hatóságoknak pedig rendszeresen ellenőrizniük kell, hogy betartják-e a szabályokat.

Folytatódik a terrorizmussal vádolt Budaházy György pere
Szerdán folytatódik Budaházy György és 16 társának büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. Az elsőfokú büntetőper a múlt héten a vádirat ismertetésével, majd a vádlottak meghallgatásával kezdődött el, Budaházy koncepciós perről beszélt, de ezen kívül nem tett vallomást.

Wenger dühös Busaccára, Van Persie szerint vicc volt a kiállítás
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint a svájci Massimo Busacca bíró ítéletei okozták az angol csapat búcsúját a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő visszavágóján az Arsenal labdarúgócsapata 3-1-re kikapott Barcelonában, ráadásul Robin van Persie kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Hatalmas holdsarló a Poszeidon templom felett
Az év első hajnalán készült ez a látványos fotó Görögországban. A felvételen egy ókori templom romjai láthatók, felettük pedig  a fogyatkozó és keskeny holdsarló függ az égen.

Súlyos baleset történt egy vasúti átjáróban a Hortobágyon
Három ember meghalt, amikor autójuk vonattal ütközött Hortobágy község és Balmazújváros között. A vonatforgalom áll az érintett szakaszon.

Jövőre is Szuzukában lesz a Japán Nagydíj
Jövőre is Szuzuka lesz a Forma-1-es Japán Nagydíj házigazdája, miután kedden további egy évvel meghosszabbították a Honda tulajdonában lévő pálya szerződését.

Életre kel a Vadnyugat
A régi klisék felerősítése mellett a valódi arcát is megmutatja a Vadnyugat, amely az aranybányájáról elhíresült Deadwood városából származó szemcsés, szépia hangulatú felvételeken keresztül köszön vissza ránk.

KDNP-s képviselő is kapott törvénytelen pénzt
Kalmár Ferenc több állami társaságtól vett fel juttatást felügyelőbizottsági tagsága után.

Pluszban zárt Ázsia

Dopeman tisztában van korlátaival, bokszolni fog

Méhátfúrás: Műtéti kockázat vagy műhiba?
Egy műtéti hiba és a gondatlan kezelés miatt borzalmas testi és lelki kínok között halt meg egy fiatal nő a szentesi kórházban.

Vadászat előtt költség-haszon elemzést végeznek a denevérek
Lemondanak a kisebb zsákmányról, ha nagyobbra is van remény.

Magath távozik az idény végén
A Schalke 04 futballcsapata az idény végén megválik edzőjétől.

Csütörtökön a nyolcaddöntőket játsszák az EL-ben
Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV a skót Rangers fogadja.

Vonat ütközött autóval Balmazújvárosnál

Létezik a tyúkempátia
Kísérletekkel igazolták, hogy a tyúk pulzusa emelkedik, ha a csibéit bántják.

Elhunyt az Alice In Chains basszusgitárosa

Somogyi Miklós a BMX-esek új elnöke

Háromnál több passzt nem engedtünk
Guardiola szerint a jobb ment tovább, Wenger és van Persie tudja, miért estek ki: rossz volt a bíró.

A Charlie Sheen-dosszié: a nap képe
Zseniális fotót lőtt Damian Dovarganes az AP-nek: íme a Két pasi meg egy kicsi plakátja a Warner Bros. burbanki stúdiójában 2011. március 7-én, miután bejelentették, hogy Charlie Sheent kidobják a sorozatból.

Hárman meghaltak egy vasúti balesetben
Annak az autónak az utasai haltak meg, amely egy vonattal ütközött egy vasúti átjáróban Hortobágy község és Balmazújváros között.

Chara kivégezte Paciorettyt
A Boston szlovák óriása olyan brutálisan lökte palánkra a montreali Max Paciorettyt, hogy a fiatal hokist hordágyon vitték le.

A konyhakertek után is fizetnek Devecserben
A vörösiszap sújtotta település lakói a bútorok, autók, ruhák után is kérhetnek kártérítést.

Megjelent a Chrome 10
A Google 2008-ban debütált böngészője már a tizedik verziónál tart. A saját tesztjei szerint sokat gyorsult.

Vegyi fegyver végzett a római legiósokkal
Egy 1800 éves csata maradványai utalnak az első vegyi fegyver, a kénes füst bevetésére.

Súlyos mellékhatásai lehetnek a gyomorégés elleni szereknek
Magnéziumhiányt és szívritmuszavart okozhat a protonpumpagátlók rendszeres szedése egy új tanulmány szerint.

Joshi kalandja a keresztnevekkel meg a metállal
Szar lehet úgy műsort vezetni, hogy 1) percekkel a beszélgetés kezdete után sem tudja az ember a riportalanyok nevét, 2) a szerkesztők rossz zenekarról szóló információkkal tömnek minket, 3) és még kivágni sem tudjuk magunkat.

Devecseren rendeletben mondják ki, ki jogosult kártérítésre
A devecseri önkormányzat rendeletben szabályozza a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ingóságaiban keletkezett vagyoni kár megtérítését.

Kadhafi nemzetközi összeesküvésre gyanakszik
"Gyarmatosító összeesküvéssel" vádolta a Nyugatot Moammer Kadhafi líbiai vezető egy szerdán sugárzott tévéinterjúban.

Franciaország "besegít" a magyar EU-elnökségnek
A G8-as és a G20-as országcsoport soros elnökeként Franciaország az Európai Unió (EU) Tanácsának soros elnökségét betöltő Magyarországgal is együttműködik a francia célok megvalósításában, így például a nyersanyagárak ingadozása elleni küzdelemben.

Kétszáz fontot kap, aki ezt megeszi (+videó)
Nagyjából 60 ezer forintot, vagyis kétszáz fontot fizetnek egy norwichi étteremben annak, aki megeszik egy óriási hamburgert.

Már látszik a pocakja a terhes celebnek! (Fotó)
Már látszik Victoria Beckham terhessége. A focista feleség állítólag sokat van rosszul.

Baleset Debrecenben: vegyi anyag szivárog egy járműből
A Benedek Elek téren történt baleset.

Tömeges túlszámlázás az EMFESZ-nél
Túlzottan magsa összegről szóló számlákat kapnak az EMFESZ-től a lakossági fogyasztók tízezrei - adja hírül mai számában a Népszabadság. A gázszolgáltató ügyvezetője ezt a sajátos ellátó-váltás velejárójának tartja, és szerinte cégük nem kap megfelelő óraadatokat az átvevő szolgáltatóktól. Az EMFESZ egyetlen, Szabadság téri ügyfélszolgálata előtt panaszosok tömegei várnak.

Csúnyán megtréfálhat minket a melegfront
Gyenge melegfronti hatás várható, melynek következtében fáradékonyságot, koncentrációs problémákat tapasztalhatunk, az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet - olvasható a meteoklinika.hu-n.

Emelkedhet a nyitásban a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,58 pontos emelkedéssel, 22 729,83 ponton nyitott szerdán, a keddi záró értékéhez képest 0,43 százalékkal erősödött.

Mantovában aztán tudnak tekerni!
Kerékpáros közlekedésre akarnak átállni Mantova városában, ahol a tekerés még a politikai ellentéteket is oldotta. A kerékpárút-hálózat, amely az egész várost átszeli, 2012-re készül el.

Bizarr találkozás, kétezer év után
Brit kutatóknak hála, kétezer év elteltével "találkozott" egy sírfeliraton egy pompeji házaspár. A márványtáblát 1813-ban fedezték fel a Via dei Sepolcrin, azaz a Sírok útján.

Súlyos vallomás: múltjáról beszélt a Barátok közt sztárja
"Régen küzdenem kellett a játékszenvedéllyel. Sokáig próbáltam ellenállni, de az utolsó pillanatban az ördögök megragadtak és bevonszoltak. Tartoztam fűnek-fának, teljesen le voltam égve" - nyilatkozta a Barátok közt Lacija a Hot Magazinnak.

Politikai refromokat követelnek az Emirátusok értelmiségijei is
Politikai reformokat, ezen belül közvetlen választásokat és törvényhozói hatalommal, illetve ellenőrző szereppel felruházott parlamentet követel az Egyesült Arab Emírségekben értelmiségiek egy 133 fős csoportja.

Dohányosok figyelem: Csak januártól jön a tiltás
A fanatikus megoldások is károsak.

Kiderült miért tűnt el az RTL kedvence: Nagyon megváltozott
„Ma még nem láttam őket, de tegnap itthon voltak."

Romolhat a hangulat
Gyengüléssel nyithatnak a vezető nyugat-európai értéktőzsdék, annak ellenére, hogy az olaj nemzetközi jegyzésára enyhén csökkent. A befektetői hangulatot rontja, hogy a kereskedők egyre közelebbinek látják az Európai Központi Bank (EKB) alapkamat

Hétfőn már az Országgyűlés elé kerül az alkotmány szövege
A végső változatban figyelembe vették a visszaküldött lakossági kérdőíveket, valamint az elmúlt hetekben a különböző társadalmi csoportoktól érkező észrevételeket is

1 milliós bónuszt kapott
Amennyiben a világ legjobb játékosának választják, azaz megkapja a FIFA-Aranylabdát, egymillió eurós bónuszt kap klubjától, a Real Madridtól Mesut Özil, a németek válogatott labdarúgója.

Kirabolta munkahelyét a 83 éves férfi
Kirabolta azt a boltot egy amerikai férfi, amelyben dolgozott. Az elkövető 83 éves.

Dobbantott a bika
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,58 pontos emelkedéssel, 22 729,83 ponton nyitott szerdán.

„Emlékezzél meg ember, hogy porból lettél és porrá leszel”
Hamvazószerda, a húsvét előtti hathetes időszak, a nagyböjt kezdete idén március 9-re esik. A hamvazószerda a farsang és a húsvét közötti választónap: az előtte lévő farsangvasárnapot farsanghétfő, majd húshagyókedd követi.

Emelkedtek nyitáskor a nyugat-európai indexek
Az elemzők által várt gyengülés helyett enyhe erősödéssel nyitottak a legfontosabb nyugat-európai értéktőzsdék.

Gyarmatosító összeesküvéssel vádolta a Nyugatot Kadhafi
„Gyarmatosító összeesküvéssel” vádolta a Nyugatot Moamer Kadhafi egy szerdán sugárzott tévéinterjúban. • Líbia áll a vizsgálatok elé – EU-misszió érkezhet az országba? • Kadhafi vádaskodik, a felkelők nagy összecsapásra készülnek

Azt mondták, krumplit hoznak
Ismeretlen tettesek hétfő délután, magukat az önkormányzat dolgozóinak kiadva jelentek meg Felsőlajoson egy 86 éves asszony házánál, és több százezer forintot elloptak.

Megvan az új miniszter
Kan Naoto japán kormányfő szerdán kinevezte a távol-keleti ország új külügyminiszterét, Macumoto Takeakit, akinek hivatali elődje illegális adomány elfogadása miatt kényszerült távozni tisztségéből.

Vizsgálják a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek - közölte a Magyar Nemzettel a nyugdíjvédelmi megbízott.

BL: szakadék szélén a Milan - videó
A Milan hátrányból igyekezne feltámadni a White Hart Lane-en, de a Valenciának sincs könnyű dolga: a spanyoloknak csak úgy van esélyük, ha nyernek, vagy sokgólos döntetlent játszanak Gelsenkirchenben.

Izomból reformálják a nyugdíjrendszert?
A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezet szerint nem lesz érdekegyeztetés a nyugdíjreformról - írja a Világgazdaság.

Magyar Nemzet: gyógyszeráremelés jöhet
Aligha lehet két év alatt 120 milliárddal csökkenteni az állam gyógyszerár-támogatási kiadásait úgy, hogy közben ne emelkedjenek a betegek terhei - írja a Magyar Nemzet szakértőkre hivatkozva.

Öngyilkos merénylet egy temetésen
Öngyilkos pokolgépes merénylet történt egy temetési szertartáson szerdán Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén; a detonációban legkevesebb tizenöt ember életét vesztette, legalább félszázan megsebesültek - közölte a rendőrség.

BL: Angliában nem értik Van Persie kiállítását
A Barcelona 3-1-re nyert az Arsenal ellen a Camp Nouban, és 4-3-as összesítéssel továbbjutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A londoniak ugyanakkor megkérdőjelezik Van Persie kiállításának jogosságát - és nincsenek egyedül. Videó.

Szerdai eredmények: zuhan a Heat
A Los Angeles Lakers továbbra is szárnyal az NBA-ben. A címvédő sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg kedden. A Lakersszel ellentétben a Miami Heat egyre mélyebb gödörbe kerül: a tavaly Dwyane Wade mellé LeBron Jamest és Chris Bosht szerződtető csapat hazai pályán szenvedett vereséget a Portlandtól, s ezzel sorozatban ötödik kudarcán van túl.

Génjeik alapján a busmanok és a pigmeusok a legősibb emberek
A jelen afrikai vadászó-gyűjtögető populációinak alaposabb genetikai vizsgálata arra utal, hogy a modern ember a kontinens déli részén jelent meg az evolúció folyamán, és nem Kelet-Afrikában.

Az ellenfelet hozta helyzetbe a labdát maga mögé dobó kapus - videó
Pályafutása egyik legkönnyebb gólját szerezte Benjamin De Ceulaer, a Lokeren játékosa, amikor kihasználta a Waregem kapusának hibáját: Sammy Bossut egy szöglet után gyorsan indítani akart, de egy előtte elfutó játékos miatt elvesztette egyensúlyát, és maga mögé ejtette a labdát, amit De Ceulaernak csak az üres kapuba kellett passzolnia. Később kiderült, ez a furcsa gól jelentette a Lokeren győzelmét.

Őskori "szerszámgyárat" fedeztek fel Kínában
Hatszázezer éves "szerszámgyárat" fedeztek fel Kína középső részén, Honan (Henan) tartományban kínai és ausztrál régészek, akik a leletekről a Journal of Human Evolution legújabb számában közölték tanulmányukat.

Megtérítik a devecseri konyhakertekben keletkezett károkat is
Rendeletben szabályozzák a tavaly októberi iszapömlés károsultjainak állami kártérítését. Az érintetteknek március 20-ig kell benyújtaniuk támogatási kérelmüket a devecseri önkormányzathoz. A kártérítés kiterjed a konyhakertekben, a gépjárművekben, a bútorokban és ruhaneműkben esett károkra is.

Vettel: a Ferrari lesz a legerősebb
A világbajnok Sebastian Vettel szerint az idei világbajnokságon a Ferrari autója lesz a legjobb.

Ájultan feküdt a hokis a brutális bodicsek után - videó
A Montreal Canadiens az első két harmadban nyújtott eredményes játékának köszönhetően magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi rangadóján.

Mítoszvadászok és a Valkűr-hadművelet
A Discovery Channelen immár nyolcadik évadát taposó Állítólag című sorozat szerkesztői korábban több történelmi tévhitet megpróbáltak kiigazítani. Így tettek tavaly decemberben: akkor arra a kérdésre keresték a választ, hogy Hitler 1944. július 20-án meghalhatott volna-e az ellene elkövetett merényletkísérletben?

Charlie Sheen köpönyegforgató árulónak tartja régi barátját
A Két pasi - meg egy kicsi két férfi főszereplővel lett sikeres: Sheen mellett Jon Cryer is kedvelt figurát alakított. A balhés színész immár neheztel a régi bajtársra.

Autóról kerékpárra vált egy egész olasz város
Autó helyett kizárólagos kerékpáros közlekedésre akar átállni Mantova városa, ahol a biciklizés még a politikai ellentéteket is oldotta.  Az egész várost lefedő kerékpárút-hálózat 2012-re készül el.

Európai uniós és amerikai diplomatákkal tárgyal a líbiai ellenzék
Gyarmatosító összeesküvéssel vádolta meg a nyugati országokat Moammer Kadhafi líbiai vezető egy tévéinterjúban. A líbiai ellenzék képviselői eközben az Európai Unió vezetőivel és amerikai diplomatákkal tárgyaltak.

Ma és holnap Műegyetemi Állásbörze
Ma indul és holnap késő délutánig tart a Műegyetemi Állásbörze, amelyen 145 kiállító várja a frissdiplomás, az egy-két éve dolgozó  álláskeresőket valamint a szakmai gyakorlatot keresőket elsősorban műszaki és informatikai állásajánlatokkal. A szervezők 10 000 - 12 000 álláskeresőt várnak.

A GYSEV-nél már működik a wifi
Pár napja derültek ki a MÁV Start tervei egy próbaprojektről, amelynek keretében néhány IC-n netezhetnek majd az utasok.

Palik Lászlóék hazajöttek Ausztráliából

A Miami a Portlandtól is kikapott
Egymás ötödször kapott ki az NBA sztárcsapata.

A favoritok vezetnek
Kedden megkezdődtek a nyugati elődöntők a KHL-ben.

Öröm: VV Szandika kibékülhet apjával

Savszerű anyag szivárog Debrecenben
A debreceni Benedek téren két jármű ütközött össze szerdán reggel, a forgalmat lezárták.

Frappáns, szerelmes tinifantázia
B- Arthur Phillips: Te vagy a dal Fordította: Pék Zoltán Európa Könyvkiadó, 2010, 3000 Ft, 348 oldal Julian Donahue, a negyvenes New York-i reklámfilmrendező élete nagy válságából próbál kivergődni, sikertelenül.

A 15 hónapos elbánt az Oscar-díjjal
A friss Oscar-díjas apuka a kislány és szobor viszont dolgozta volna ki, de a kislány inkább eldobta A király beszédéért kapott díjat.

Pedofília miatt felfüggesztettek 21 philadelphiai papot
Összesen 37 pap bukott le, de a többiek megúszták.

Arn szerdán kezd Indian Wellsben
A magyar teniszező ellenfele az olasz Errani lesz, Szávay párosban mutatkozik be a 4,5 milliós tornán.

A 96. percben ment tovább a Salzburg
Hatalmas meccset játszott a Red Bull Salzburg a Ljubljanával.

600 ezer éves szerszámgyárat fedeztek fel Kínában

Aljas trükkel loptak meg egy felsőlajosi nénit

A macsétás gyilkosságot több mint egy év után tárgyalják

Hillary Clinton díjat adott át Osztolykán Ágnesnek
A Bátor Nők Nemzetközi Díjjal tüntette ki a nemzetközi nőnap alkalmából Osztolykán Ágnest az amerikai külügyminisztérium. A díjat Hillary Clinton adta át.

Egy euróért 272,33 forintot adtak reggel
Szerda reggelre virradóra a nemzetközi bankközi devizapiacon enyhén erősödött a forint az euróval és a svájci frankkal szemben is.

Töltésnek csapódott egy autó Csepelen (+fotó)
A csepeli Weiss Manfréd úton kedden éjjel egy személyautó az útról lesodródva az út menti töltésnek csapódott, majd felborult. A balesetben két személy sérült meg, őket a mentők kórházba szállították.

GKI: a hiány és a GDP-visszaesés hizlalta az államadósságot
A világgazdasági válság volt a legfőbb tényezője annak, hogy a magyar GDP-arányos államadósság a 2007-től 2010 végéig terjedő időszakban 66-ról 80 százalékra emelkedett - állapítja meg a GKI Gazdaságkutatónak az államadósság alakulásáról készített elemzése. Az adósság nominálisan 30 százalékkal, a GDP viszont folyó áron csak 7 százalékkal nőtt, mivel volumene 4,8 százalékkal visszaesett a három év alatt.

Meghalt Mike Starr
44 éves korában holtan találták Mike Starr-t, az Alice in Chains rockegyüttes egykori basszusgitárosát - írja a CNN Online.

Magyarországon működő maffiafőnököt kaptak el Csehországban
Az orosz maffiavezér főleg Magyarországon szedett védelmi pénzt szórakozóhelyektől.

Kétszer annyi civilt öltek meg Afganisztánban, mint egy évvel korábban
Az ENSZ szerint közel a duplájára nőtt a civil lakosok elleni gyilkosságok száma Afganisztánban a tavalyi évben.

Alkotmányozás: Szájer felügyeli a konzultációt
Miniszteri biztos koordinálja az új alkotmány előkészítésével összefüggő nemzeti konzultációval kapcsolatos logisztikai feladatokat. Navracsics Tibor a feladat ellátására február 15-től április 30-ig Papp Károly rendőr dandártábornokot nevezte ki. Az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció vezetésére Orbán Viktor Szájer Józsefet kérte fel.

Brutális hatósági fellépés egy jemeni tüntetésen
Egy ember meghalt és százan megsebesültek, amikor a jemeni hatóságok rátámadtak az államfő távozását követelő tüntetőkre.

Váratlan fordulat: Kínos információk derültek ki a Mal Zrt-ről
Elképzelhető, hogy mindent hátrahagyva bezárták volna a gyárat.

Miniszteri biztos vigyázza a nemzeti konzultáció feladatait
Miniszteri biztos koordinálja az új alkotmány előkészítésével összefüggő nemzeti konzultációval kapcsolatos logisztikai feladatokat.

Egymásnak estek a hívek, egy keresztény meghalt
Megöltek egy egyiptomi keresztényt Kairó közelében a kopt keresztény és a muszlim felekezet közötti villongásban

A Mars az elsődleges cél
A marsi kőzetek hazahozása lehet a NASA elsődleges célja az elkövetkező évtizedben

Ha meggondolták magukat, még lehet módosítani
Középfokú felvételi eljárásban március 17-én és március 18-án lesz lehetőségük a diákoknak az általános iskolákban a jelentkezések módosítására

Egyre több civilt gyilkolnak meg
Az ENSZ szerint közel a duplájára nőtt a civil lakosok elleni gyilkosságok száma Afganisztánban a tavalyi évben.

Több mint 30 ezren
Több mint 3400 hallgató töltött el 1-2 szemesztert külföldi egyetemen és több mint 700 diák töltötte szakmai gyakorlatát valamely európai vállalatnál

Vörösiszap: Az állam készpénzben fizeti ki a vagyoni kárt
A devecseri önkormányzat rendeletben szabályozza a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ingóságaiban keletkezett vagyoni kár megtérítését; az állam a katasztrófaelhárítási célelőirányzat terhére készpénzben fizeti ki a lakosság gépjárművekben és konyhakertekben keletkezett kárát.

Haladékot kaphatnak a dohányosok
A Világgazdaság értesülése szerint július helyett csak januártól tiltanák meg a dohányzást zárt terekben, például a vendéglátóhelyeken.

Nem lesz kímélet az adócsalóknak
A korábbinál jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azok, akik szándékosan megrövidítik a költségvetést - nyilatkozta a szervezet bűnügyi elnökhelyettese a Napi Gazdaságnak.

Még lehet módosítani a jelentkezéseken
Középfokú felvételi eljárásban március 17-én és március 18-án lesz lehetőségük a diákoknak az általános iskolákban a jelentkezések módosítására - tette közzé a kormany.hu oldalon az oktatási államtitkárság.

Nagyot nőtt tavaly a magánnyugdíjpénztárak vagyona
A magán-nyugdíjpénztári portfólió piaci értéken közel 3.102,5 milliárd forintot tett ki 2010 végén a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének előzetes adatai szerint, 19 százalékkal (495,6 milliárd forinttal) nőtt egy év alatt. A portfólió közel fele magyar állampapírokban volt.

Kadhafi "gyarmatosító összeesküvéssel" vádolja a Nyugatot
"Gyarmatosító összeesküvéssel" vádolta a Nyugatot Moammer Kadhafi líbiai egy szerdán sugárzott tévéinterjúban.

GKI: A gazdasági visszaesés miatt nőtt az államadósság
A 2007-től 2010 végéig terjedő időszakban 66-ról 80 százalékra emelkedett a GDP-arányos adósság. Az adósság nominálisan 30 százalékkal, a GDP viszont folyó áron csak 7 százalékkal nőtt, mivel volumene 4,8 százalékkal visszaesett a három év alatt. A 14 százalékpontos romlás legfontosabb tényezője a világgazdasági válság volt - állapítja meg a GKI Gazdaságkutatónak az államadósság rendszerváltás óta kialakult hullámzásáról készített legutóbbi elemzése.

BL: szakadék szélén el a Milan - videó
A Milan hátrányból igyekezne feltámadni a White Hart Lane-en, de a Valenciának sincs könnyű dolga: a spanyoloknak csak úgy van esélyük, ha nyernek, vagy sokgólos döntetlent játszanak Gelsenkirchenben.

Világgazdaság: Két új lakás-takarékpénztár alakulhat
Önálló pénztár létrehozásán dolgozik az Erste Bank, emellett a CIG Pannónia Biztosító elnöke is új társaság alapítását tervezi - értesült a Világgazdaság. Szakértők szerint az új szereplők belépését még elbírja a magyar piac, ugyanis a hazai lakosságnak mindössze 12 százaléka rendelkezik lakás-takarékpénztári szerződéssel.

Blikk: Két állami cégtől is kapott pénzt egy KDNP-s képviselő
Újabb parlamenti képviselőről derült ki, hogy két helyről is felvesz juttatást - írja a Blikk. A KDNP szerint Kalmár Ferenc nem követett el szabálysértést azzal, hogy egy önkormányzati és egy állami tulajdonú cégtől is kap pénzt, mert az egyikben a felügyelőbizottság (fb) elnöke, a másikban pedig csak az fb tagja.

Hamis olimpiai jegyeket foglaltak le az angol rendőrök
Öt letartóztatással zárultak azok a razziák, melyeket az angol rendőrök tartottak Londonban és az ország déli részén illegális jegyüzérek után kutatva.

Lefaragott hátrányából a forint, elemzők erősödést várnak
Erősödött a forint árfolyama szerdán kora reggel az előző esti jegyzésekhez képest. A Raiffeisen Bank elemzői szerint irányváltoztatásra készül a forint.

Özilnek egymillió eurós bónuszt jelentene az Aranylabda
Amennyiben a világ legjobb játékosának választják, azaz megkapja a FIFA-Aranylabdát, egymillió eurós bónuszt kap klubjától, a Real Madridtól Mesut Özil, a németek válogatott labdarúgója.

Orbán szűk csapatával dolgozik az alkotmányterv titkos részén
Már majdnem kész az új alkotmány fideszes tervezete, de még alig tudni valamit az emelkedett hangvételű bevezetőről, amelyen személyesen Orbán Viktor és kommunikációs csapata dolgozik. A Fidesz egyik vezetője szerint a preambulum megírása nem jogi munka, inkább a költészethez áll közel. Az eddig nyilvánosságra került információk szerint a "nemzeti hitvallásnak" keresztelt bevezetőben megjelenik majd Isten, a Szent Korona és az 1956-os forradalom is.

PSZÁF: A magán-nyugdíjpénztári vagyon 19 százalékkal nőtt tavaly
A magán-nyugdíjpénztárak vagyonának piaci értéke közel 3.102,5 milliárd forintot tett ki 2010 végén a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének előzetes adatai szerint, egy év alatt tizenkilenc százalékkal nőtt. Közel fele magyar állampapírokban volt.

Kisebb hatásfokkal dolgoztak a korai földművelők, mint a gyűjtögetők
A 12 ezer évvel ezelőtt lezajlott mezőgazdasági forradalom technikai értelemben visszalépés volt ? állítják gazdaságtörténészek.

Visszajönnek a vármegyék
A Fidesz áprilisi alkotmányként vonultatná be a történelemkönyvekbe az új alaptörvényt, érvénytelenítenék az 1949-90 között született törvényeket.

Vettel: A Ferrari lesz a legerősebb

Razzia az illegális jegyárusítók ellen
Londonban öt embert tartoztattak le, akik a 2012-es olimpiára árultak illegálisan belépőket.

Özilnek egymillió eurót érne az Aranylabda
Ha a német focistát a világ legjobbjának választják, egymillió eurós bónuszt kap a Real Madridtól.

Damu Roland és exe ellentmondtak egymásnak a szembesítésen

Mennyit nyer a benzinkút a dráguló üzemanyagon?
Az emelkedő üzemanyagárakkal párhuzamosan a kiskereskedelmi árrés is emelkedett.

VV Anikó miatt dobta nője L.L. Juniort

Két új lakás-takarékpénztár alakulhat
A Fundamenta és az OTP mellett az Erste lépne piacra, és a CIG elnöke is társaságot alakítana.

Rihanna csupasz bőrrel pózol a Niveának
A csupasz bőr, a festetlen körmök már az új kampány részei, az énekesnő gyönyörű bőre emlékeztet arra, hogy a szépségipari cég 100 éve áll a bőrápolás szolgálatában.

Idén kezdi a Higi az adósságtörlesztést
A tavalyi veszteség pluszba fordulását ígéri a menedzsment. Azt mondják, nehéz örökséget vettek át, és ők is futnak a pénzük után.

Csődbe vihet a 98 százalékos különadó
Nem csak a pofátlan végkielégítéseket veszi vissza a kormány. Hatvanéves körüli korban kirúgottak fizethetnek vissza milliókat. Az adóhatóság méltányosságot ígér.

Bajor Imrét Koós János sem tudta rávenni az ivásra

Rendszeresen dobáltak a tatabányai házról
A hétfői támadás nem az első eset, a szomszédok szerint csak idő kérdése volt a tragédia.

"A Fidesz is érzi, hogy a helyzet kínos" - Schiffer András a kormány "pótcselekvéseiről"
Különféle "kommunikációs manőverekkel" próbálja behúzni az alkotmányozásba a Lehet Más a Politikát a Fidesz, de az ellenzéki párt mindezidáig nem adta be a derekát, mert nem látja biztosítottnak az új alaptörvény megalkotásának demokratikus feltételeit - mondja Schiffer András. Pedig a nagyobbik kormánypárt több ígérettel is kecsegtette az LMP-t, látványos gesztusokat tett, sőt a Fidesz frakcióvezetője nemrég egy négyszemközti vacsorán győzködte Schiffert. A két párt viszonyáról, az alkotmányozás körüli vitákról az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Bekeményít az adóhatóság az adócsalók ellen
A korábbinál jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azok, akik szándékosan megrövidítik a költségvetést - nyilatkozta a szervezet bűnügyi elnökhelyettese a Napi Gazdaságnak.

Meggyilkoltak egy keresztényt Egyiptomban
Megöltek egy egyiptomi keresztényt Kairó közelében a kopt keresztény és a muszlim felekezet közötti villongásban - közölték biztonsági és kórházi források.

Csak jövőre tiltanák a dohányzást a vendéglátóhelyeken?
Július helyett csak januártól tiltaná meg a kormány a dohányzást a közös használatú zárt helyiségekben - írja a Világgazdaság szerdai száma.

Eddig senki se tudta ezt az RTL Klub sztárjáról
A showman párjáról még a szomszédok sem tudták, hogy gyermeket vár. A helyiek elmondása szerint Fábry és kedvese annyira diszkréten élnek, hogy aligha látni őket együtt.

Bizarr felvételek, meglesett pillanatok + Képek
A napokban hirdettek eredményt a XI. Búvárfotós Országos Bajnokságon (OB), ahol több tucat pályázó sok száz képével versengett a különféle kategóriákban az elsőségért. A víz alatti világ színes és érdekes tájait, hajóroncsait és élővilágát bemutató felvételekkel versengő búvárfotósok közül az idei év abszolút győztese Előd László lett.

Újabb történelmi csúcson az üzemanyag árak
Újabb történelmi csúcsot értek el az üzemanyag árak, a Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Saját adókat vethetnének ki az önkormányzatok
Saját adókat vethetnének ki a települések az új önkormányzati finanszírozási rendszerben a Népszabadság értesülése szerint.

Vármegyék lesznek az alkotmányban?
A vármegyék újbóli szerepeltetését is tartalmazza az új alaptörvény tervezete, ez is a történelmi jogfolytonosságot szimbolizálja majd, mint a Szent Koronára és a kereszténységre való hivatkozás - írta a Magyar Hírlap szerdai számában.

Roma szakkollégiumokat alakítanak az egyházak
Bentlakásos roma szakkollégium-hálózatot alakítanak a történelmi egyházak, az intézmények már ősszel megkezdik működésüket a Magyar Hírlap értesülése szerint.

Vizsgálják a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodását
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek - közölte a Magyar Nemzettel a nyugdíjvédelmi megbízott.

Csak januártól tiltanák meg a dohányzást
A Világgazdaság értesülése szerint július helyett csak januártól tiltanák meg a dohányzást a közös használatú zárt helyiségekben, például a vendéglátóhelyeken.

Tavaszodik
Napos, tavaszi idő jön, melegednek a nappalok.

Népszabadság: Saját adókat vethetnének ki az önkormányzatok
Saját adókat vethetnének ki a települések az új önkormányzati finanszírozási rendszerben a Népszabadság értesülése szerint.

Behajtót keres a MÁV-START
A bliccelők hatmilliárd forint pótdíjjal tartoznak.

Új fiú a belső sávban
Utoljára a 406-ossal járt közel a Peugeot ahhoz, hogy egy igazán jó kocsit csináljon. Ott elkövettek pár alap hibát, amit az 508-nál nem. Végre, végre!

Kormoljatok csak, majd fizetjük!
Kedvenc mentségem: a BKV járathat okádék buszokat, mert hát annyi embert szállít. Ilyen alapon a nagy éttermek főzhetnének lejárt szavatosságú húsból, hiszen annyi embernek adnak enni, nem?

Gyártani fogják a mini-Minit
Ahogy sejthető is volt, a BMW szatelitmárkája tovább bővít: a Rocketman tanulmányból szériagyártmány lesz.

Saját adókat szedhetnének be az önkormányzatok
Saját adókat vethetnének ki a települések az új önkormányzati finanszírozási rendszerben a Népszabadság értesülése szerint.

Visszakerülhetnek az alkotmányba vármegyék
A vármegyék újbóli szerepeltetését is tartalmazza az új alaptörvény tervezete, ez is a történelmi jogfolytonosságot szimbolizálja majd - írta a Magyar Hírlap szerdai számában.

Megkezdődött a magánnyugdíj-pénztárak átvilágítása
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek - közölte a Magyar Nemzettel a nyugdíjvédelmi megbízott.

Újabb emelés: elérte a benzinár a 400 forintot
Újabb történelmi csúcsot értek el az üzemanyag árak, a Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Behajtót küld a MÁV nemfizető utasaira
A MÁV-START Zrt. 5,75 milliárd forint utasokkal szembeni követelésének behajtására tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdetett.

"Áprilisi alkotmány" és vérmegyék: Íme ezek az új tervek
Várhatóan meghatározzák, hogy a bruttó nemzeti termékhez viszonyított államadósság mértéke mekkora lehet.

Szervezetten irányított milliárdos támogatás?
A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató szervezeteknek adható támogatások 81 százalékát 21 foglalkoztató kapta meg a 2400-ból Veres János és Szűcs Erika minisztersége idején. A pénzügyi, illetve a szociális és munkaügyi tárca egykori MSZP-s vezetője éves szinten nyolcvanmilliárd forintot osztott szét a kivételezett társaságok között.

Veres püspök:
A pápa a minap leváltotta a pécsi püspököt. Az egyházmegyében "csalás és más gazdasági bűncselekmények gyanújával" nyomoz a rendőrség, a volt gazdasági vezetővel kapcsolatban pedig

Belekódolják az alkotmányba a kormányzati kudarcot?
Az már kiderült, hogy valószínűleg preambulum helyett nemzeti hitvallás szerepel majd az alaptörvényben, amely utal a kereszténységünkre, a Szent Koronára és 1956-ra is. A lényegi államhatalmat érintő kérdésekről azonban Lövétei István alkotmányjogász szerint kevesebb szó esik, pedig esélyes, hogy az elmúlt húsz év kormányzati kudarcait az új alkotmányba is belekódolják.

76 évesen is lehet Önből pornósztár! (Videó)
Shigeo Tokuda korábban idegenvezető volt, nyugdíjazása után azonban úgy érezte, még nincs itt az ideje a pihenésnek. Így a japán férfi korát meghazudtoló erővel a felnőtt filmek világába vetette magát, és most az egyik legnépszerűbb pornósztár lett hazájában.

Hűvös, napos kora tavaszi idő lesz szerdán
Napsütéses idő várható szerdán országszerte, időnként megélénkül a felhőzet, -10 és 10 fok közötti lehet a hőmérséklet.

Elhunyt a népszerű stand up comedy-s - Szörnyű betegsége volt
Személyes hangvétellel és utcai nyelvezettel, úgymond szórakoztatva igyekezett nevelni a rehabra beutaltakat.

Hárommilliót követel Bajnai és Gyurcsány
Megkezdődött a Pest Megyei Bíróságon az a per, amelyben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök keresik igazukat Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal szemben. A fideszes politikus ugyanis korábban egy sajtótájékoztatón a birtokába került angol nyelvű dokumentumok (ezeket azóta már átadta a Központi Nyomozó Főügyészségnek) alapján azt mondta: mindkét volt kormányfő hamisan tanúskodott az ügyészségen a sukorói ingatlanüggyel összefüggésben. Gyurcsány és Bajnai három-három millió forint nem vagyoni kár megfizetését követeli a kormánybiztostól. A tegnapi tárgyaláson személyes megjelenési kötelezettségük ellenére egyik közéleti szereplő sem jelent meg. Az ülést vezető bíró emiatt fel is szólította a két volt miniszterelnököt képviselő Incze Andrást, hogy szóljonügyfeleinek a megjelenésért. Közölte, a felperesek részéről is elvárható lenne az alaptisztelet, amely kijár a bíróságnak. Kovács Róbert, Budai Gyula jogi képviselője kérte a polgári per elhalasztását addig, amíg lezárul a büntetőeljárás a Sukoró-ügyben, és azzal érvelt, közszereplőként a volt kormányfőknek többet kell eltűrniük, a kárigény pedig eltúlzott. A per július 7-én folytatódik, a tervek szerint meghallgatják Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet is.

Igazolták, hogy függ az orvos személyiségétől a gyógyulásunk
Az orvos empátiája kimutathatóan segíti a beteg gyógyulását - állapították meg amerikai orvosok. A régi megfigyelést első ízben erősítették meg tudományos módszerekkel: azok az orvosok, akik magasabb pontszámokat értek el egy empatikusságot mérő teszten, kedvezőbb klinikai eredményeket értek el betegeik kezelése során, mint az ugyanolyan kezelést folytató, de kevésbé empatikus kollégáik.

Így dolgozik Simon, a robot - videó
Egy amerikai kutatócsoport szerint egyszerűbb lenne az emberek és robotok közötti kommunikáció, ha a jelenlegi, darabosan mozgó robotok helyett olyanokat építenének, amelyek a lehető legjobban képesek utánozni az emberi mozgást.

Kadhafi megelőzte Bongót
A leghosszabb ideig uralkodók listáján Kádár benne van a top 20-ban, Castro még úgy is fölényesen vezet, hogy már három éve lemondott.

Állam az államban
A jegybankot nem hatja meg az a társadalmi elvárás, hogy az adófizetők pénzéből gazdálkodó szervezeteknél ne legyen havi kétmillió forintnál magasabb fizetés

Konkrétumokra vár a gyógyszeripar
Aligha lehet két év alatt 120 milliárd forinttal csökkenteni az állam gyógyszerár-támogatási kiadásait úgy, hogy közben ne emelkedjenek a betegek terhei

Deutsch a szocialista károkozásról
Az új médiatörvény nagyon színvonalas, értékes jogszabály, a gyakorlat fogja megmutatni, hogy jól szolgálja-e az emberek érdekeit

Jakuzzi és szauna a tanuszoda mellé
Tízmilliós díjakat tett zsebre az előző ciklusban az a magánkézben lévő iroda, amelyik méregdrága tornatermek és tanuszodák építésére vette rá a sokszor súlyos pénzügyi gondokkal küzdő önkormányzatokat. Az iroda az akkori állami, magánerő bevonásával zajló sportprogramot népszerűsítette. Független igazságügyi szakértők vizsgálják azokat a tornatermeket és tanuszodákat, amelyeket az előző ciklus idején magántőke bevonásával

Szerető elölről-hátulról
Édeshármast már sokszor láttunk a vásznon, de olyat talán most először, amiben egy házaspár ugyanazzal a szeretővel csalja egymást, merő véletlenségből. Ettől azonban Tom Tykwer (A lé meg a Lola, Parfüm) Három című új filmje még nem lesz sem túl eredeti, sem igazán eget rengető. Legfeljebb egy kis ujjgyakorlat két hollywoodi szuperprodukció között.

Vin Diesel randalírozik a közutakon - előzetes
Kijött egy újabb, magyar feliratos előzetes a Halálos iramban: Ötödik sebesség-hez, ami május 5-én kerül a magyar mozikba. Ebből már kiderül, hogy mi Dom (Vin Diesel) nagy húzása az ötödik részben: összetrombitál egy csomó kemény legényt (meg egy csajt), hogy kifosszanak egy 100 millió dollárt rejtő rendőrőrsöt. Persze Dwayne Johnson mindent el fog követni, hogy ezt megakadályozza, de nem lesz könnyű dolga, mert, mint látható, Dom és Brian (Paul Walker) már nem csak őrült gyorsan vezet, hanem konkrétan repülni is megtanult.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=KHnucuMDQhAricY4

Az Arsenal kapura se lőtt, de a Barca izzadt
Feszült BL-meccsen Messi álomgólját Busquets-öngólegyenlítette ki, de v. Persie buta kiállítása végképp halálra ítélte a londoniakat: 3-1. Kapuralövés: 19-0.

Fehérváron nyert az Újpest
Délutáni mérkőzésen szerezte meg második idei OB I-es győzelmét is az Újpest.

LMP-s képviselőnek osztott díjat Hillary Clinton
Osztolykán Ágnest a roma integrációs tevékenységéért tüntették ki.

Kadhafi lerombolt egy várost